Sista augusti....o gamla minnen

 Kära Kära nån.....Satt och lattjade lite med kartor o sånt på Hitta.se....Kom på att jag skulle söka på min adress i Stockholm Hammarbyhöjden, Per Lindeströms väg 64...Fick upp den på Hitta, men tyvärr gick just inte den bilden att kopiera hit..MEN, jag hittade huset med nr 72 istället..Så mina kära vänner, några hus bort då - där är jag uppväxt!! Vi bodde högst upp i dessa hus, på kartan kunde man t o m se lekparken jag alltid lekte i!! Synd att den inte gick att kopiera, det hade varit riktigt skoj, t o m färgen på huset, det grå som skräcken repade sönder hahaha, var allt kvar..Ja vilka minnen, båda goda o onda..De onda skiter vi i, men jag kan ta några goda, om ni orkar höra...Jo i lekparken då, där man alltid lekte där satt det ganska ofta en filur med en dam..De satt o spelade gitarr och sjöng och vi ungar tyckte ju det va skoj så klart, de var lite "hippie" tyckte man då men..Och inte fattade man heller VILKA de var...Jomen, de som satt där var Finn Zetterholm (han ni vet som sjunger lite nidvisor med Bengt Sändh?) och Marie Selander.

 Finn Zetterholm     Marie Selander

Och fanimej, såhär såg de ut!!! Hon hade ofta detta huckle på sig..De bodde i huset "mitt emot" om man så säger...Ja herregud..Jokkmokks Jokke o nu detta .. Hahaha, DET NI!!

Om man då gick genom lekparken till tobaksaffärn (och OJ vad långt det var!!!) så gick man in i tobaksaffärn och det första man gjorde det var att kolla BAKOM dörren....Spännande, för där ser ni satt alla små pornografiska tidskrifter som då hette Piff och Puff....Farbrorn i tobaksaffärn såg ju givetvis att man "glutta" däråt och sa ofta, nästan det första man öppna dörren "INTE titta bakom dörren barn!!!!!!!" Haha, fy fan vad roligt.... Tänk att man kommer i håg i alla fall??? Slut med minnen för denna gång - kul va??

Sista augusti idag - i morgon är det september, nu är det alltså ingen återvändo, hösten är på väg hörni..Och min huvudvärk sitter i ja - vad trodde ni, inte liiika irriterande, men dock finns den där..

Sonen har idag varit på högstadieskolan och haft ny lektion - HEMKUNSKAP..Fick göra mussli och äta youghurt till, ja det kan ju vara gott..Och i DEN lokalen har man minnen också minsann sen man gick där 7-8-9:an...Deg i taket var väldigt poppis att kasta upp - hade man tur så trilla den ner på nån NÄSTA lektion..Och snärta ärtor - eller varför inte äta upp ALL kaksmet innan kakorna ens blev bakta??? Ja ni ser - en annan har väl busat med i sina dar..

Nej nu ska ni få höra lite "progg" musik då..För det var ju de dom sjöng..Tyvärr finns inget med dem ihop och väldigt dåligt med Finn Zetterholm, så ni får en gammal låt av Marie Selander - hon var även med i gruppen Nursery Rhymes en gång i tiden...Låten får ni ta med en nypa salt - mycket nöje!!




Tjing

Usch......

 Jaaadå...Den sitter i...Lite träligt faktiskt om jag får säga det själv..Nu är frågan, varför? Nej, har nya glasögon - ligger konstigt? Ja, kanske..Eller så har jag otur riktigt. Har nämligen ett diskbråck i nacken som ligger o trycker in ryggmärgen, KAN vara det som börjar att bråka - och är det DET blir det nog inte så skojigt nä....Då blir det att ringa sin smärtläkare som måste ta kontakt med Neurokirurgen i Göteborg och så kan det operation av hela bladderasket..gillas INTE..Inte så vidare värst rolig operation faktiskt - och så klart, inga operationer är ju roliga, men jag har största respekt för sånt som har med neurokirurgi att göra...Pillepill på tusendels mm ytor, måste doktorn vara stadig på hand??!! JA, annars kan det gå åt pipsvängen ordentligt..Vi får se vi får se..Hatar i alla fall att ha ont i huvudet...Men de 2 hjärnceller man har kvar de bråkar som fan tydligen....Hahahahaha...

Idag premiär för : JEANS!! Japp, nu har t o m jag kapitulerat, jag brukar inte frysa så värst men nu börjar det på att bli kyligt, så jeansen åkte på i morse + jacka när jag gick ut med vovven..Solen sken visst, men det var så där lagom, vilket gillas. Tycker om hösten, i alla fall nu i början, det mörknar tidigt, man kan tända ljus, krypa ihop i fåtöljen och när de där riktiga höststormsdagarna kommer med blåst o regn, DÅ trivs jag..Tycker det är hur spajsigt som helst.

Hur går det då med vovven och oljorna jag köpte?? Jodå, det är ju 4:e dan bara än så länge, men liiiite kanske märks tycker jag, de s k torra o ilsket röda partierna har faktiskt bleknat och i natt sov hon hela natten utan några frispel..så kanske kanske detta var en lyckträff, vi väntar lite till så det riktigt får "gona" in sig ordentligt. Den gamla ruggugglan hänger kanske i ett tag till..

Vetefasen vad det ska bli för klipp idag - 0 fantasi, jag får tralla runt på Youtube en stund så får vi se...Nu ni..

Detta är ett klipp från Englands Talang...Den fruktade Simon Cowell sitter i juryn som vanligt..Kolla in denna pojken..Andrew Johnston, och hoppas ni förstår engelska, för lyssna på intervjun före..Och ni är väldigt väldigt duktiga om ni INTE  får tårar i ögonen..Jag har sett detta många gånger och nästan grinar varje gång..Mycket nöje!!

Tjing

Regn o regn o regn..

Är nog dags att införskaffa sig ett par sådana pjuck tror jag...Fan, vad trött man blir när det är sånt här väder...FY..Har sovit illa i natt med, 1 tim här och 1 tim där..Vovven har bråkat som själva den..Och som ett brev på posten vakna jag med huvudvärk..TVI..Kom i kläderna väldigt sent i dag av diverse anledningar - gjorde sen lite mat och suttit här sen. Regn & åska och 11 grader - härligt. När jag var uppe i natt var det 5 grader - mysigt så det förslår - är hösten på väg nu då eller? Har precis kommit in från ruskvädret efter att ha hämtat ex-maken vid station, han har varit i grannlandet Norge - Oslo och förlustat sig han..Jättekul hade det varit men DYRT som attan..

Har nu strumpor på mig faktiskt - den tjockare varianten, frös som fasen i bilen ändå, nej det är under filten väder helt klart och nån bra film kanske? Har en del att beta av som jag köpt, tål allt att tänkas på....Lite i magen måste fixas med och sen va denna helg slut.

Nu ska ni få ett "bli varm i hjärtat" klipp i detta ruskväder..Slutscenen i Notting Hill med Julia Roberts o Hugh Grant...Det är såå sött och så kärleksfullt så man vill studsa upp o ner...Jag älskar sånt här, hoppas ni gör det med - och FÖRLÅT att jag lägger ut slutscen i en film, en del av er kanske inte har sett den - så till er: SE DEN!!!
Mycket nöje!!!


Malin & Malin

 Min dotter Malin A och Malin B...Idag har dottern då åkt tillbaka till Örebro 16.25..Jädrar va tomt det blev - ingen säng i vardagsrummet, inga saker och kläder och annat diverse lite varstans o ingen Malin...Happ, de var den sommaren det..Nu är det allvar för henne igen, 2:a året på Universitetet börjar på måndag..Tack goa gumman för i sommar - vi både hörs o syns, eller hur? Puss på dig!

Malin B - idag uppflyttad till Karlstad - förstaårs student på Universitetet där, med nytt boende och allt vad det innebär. Önskar dig stort lycka till gumman med studier och boende..Tack för alla inlevelser och upplevelser under sommaren - hoppas allt går fint!! Kramis!

Ja, dagen har väl inte bestått av så mycket mer än lite packning, ihop plockning då av tältsängar och annat - lagat mat på begäran så klart - dottern ville ha pommes frites och mammas biff innan hon åkte..Hmm..Jaja, mamma lagar...

Regnet har ömsom öst ner och drippelidroppat - solen har t o m varit framme en sväng, men nu när jag körde dottern till bussen så regna det som F-N, ont i skallen då ja...Kaffe ej hjälpt och piller ej heller..Vädret??? JA, vi kör på det..

Kvällen blir soft med andra ord, ett glas vin kanske - o lite mat, vi får se vad det blir. Ha en skön lördagkväll i alla fall, ska försöka bota min skallebank - med nåt...

Eurovision idag igen - vad sägs om den glada och mycket mycket charmiga norske gutten Alexander Rybak och Fairytale?? Vet att han har ett humör tydligen - men här är han så charmig så man smälter...Mycket nöje!!



Tjing

Bokomslagspapper......

 SÅ förbannad blir jag på BOKOMSLAGSPAPPER!!!!! Det är ju själva F-N varenda år...Halleluja säger jag när de kommer upp i högre klasser, som högstadiet, INGET BOKOMSLAGSPAPPER....Det gör mig såpass till vida jätteskitförbannad så jag blir totalt genomsvett..

För det första: Man kan aldrig - och då menar jag ALDRIG planera lite i tid, eller komma ihåg att detta ska göras varje skolstart...

För det andra: Som vanligt när man då har kommit till insikt att det ska göras, då finns det inget kvar... Har man tur så finns det med Disneyfigurer på...Men nu är det så att det är SONEN som ska ha det, det gick an med dottern för det var ju bara "gulligt"..

För det tredje: Jag var runt i stan idag, på 5 ställe - hade flax och hitta 2 st Batmanpapper i Ica affärn, låg lite "bakom" alla Disney pappren, puh säger jag, fixat.

För det fjärde: Nästa problem - Jag KAN INTE slå in bokhelvetena i pappret...Har prövat o försökt, kan säga att det blir småkonfetti av hela skiten till slut..Går bara inte..Har frågat dottern, så hon ska försöka slå in dem, SKYNDA DIG, du åker ju i morgon!!!!!!

Har även jagat runt efter KALLPRESSAD SOLROSOLJA...Och vad i hela friden undrar ni, ska jag ha det till?? Jo lilla vovvsingen ska få det i maten..Nu gör jag ett sista frest med henne, hon har ju såna kliattacker så man får fnatt själv, har nu fått tips om att ge just kallpressad solrosolja 1 msk i maten varje dag, det ska smörjas inifrån ser ni..MEN...Inte fan fick jag tag på det!!!! Efter ytterligare efterforskningar blev det linfröolja istället, har extra mycket omega i sig, så i maten nu har hon fått 1 msk, det slank ner som inget..Har också köpt olivolja som jag ska dränka in vovven i - Ni tror väl att jag skämtar och inte är vid mina sinnens fulla bruk, efter att ha jagat bokomslagspapper halva dan, men jag är fullt fokuserad!! Haha, jo, torra fjällande ytor på vovven och ibland hela hunden indränkes i olivolja - kladdigt o bra så det räcker o blir över, ska sitta 15-20 min, sen sköljer man väck överskottet, så blir det smörjt utifrån med. Bra skit det där när man inte behöver köpa massa dyrt hos veterinär eller apotek, det räcker med att gå till mataffärn så är det kirrat! Man kan även (om ni inte visste det) använda såpa faktiskt...Det är också hemskt bra både till människor och djur..Har blandat en balja med ljummet vatten och såpa, stoppar man ner vovsingens fötter där, låt stå som de säger i skolan 5-10 min, det är bakteriedödande nämligen, och sen luktar vovven som nyskurat trägolv...Hahahaha..Hjälpte ett tag här, men sen sket sig det också. Så nu sista försök med oljor av diverse slag, vi får se hur det går!

Tvättat idag med, dottern får rena kläder med sig "hem" till Örebro..Tycker det är rätt skönt själv att ha rent med sig "hem" om man varit borta, om man har möjlighet till det naturligtvis. Inte så skoj att ställa sig o tvätta det första man gör men så är det ju.

Annars lugna gatan idag, får se om det blir lite tv ikväll eller vilket, har inte en susning om vad det är på burken alls, ett eller varför inte 2 glas vin ska jag ta mig i alla fall - tycker jag förtjänar det efter min lilla sökrunda efter detta jävla bok.......papp......

Dottern är på en sista tur med kompisarna, lite innebandymatcher o fika, kommer väl sent i kväll. Nej vinet var det ja...Trevlig afton alla vad ni nu företar er....

Nu ska ni få se nåt i hästväg - akrobatisk gymnastik, kolla in dessa 3 ryskor...WOW säger jag.. Mycket nöje!!



Tjing

Skallebank.....

Så pass ja....Vaknat med skallebank, haft det hela dan och har det fortfarande..HATAR att ha ont i huvudet faktiskt, det stör en nåt så in i hoppsan faktiskt..Men men det får väl gå över. Det värsta är ju att man sitter nästan o väntar på att man ska bli sjuk, som gjort för det nu när skolorna börjat och ungarna drar in högvis med basselusker...

Så därför har det icke blivit många knop idag - inte ens lagat mat - pirog i mikro is the shit vid sådana tillfällen =)..och till kvällsvard smörgås o Oboy..

Dottern hade tjejerna här ikväll med, hej o hå, liv i luckan - men det är kul..De kommer inte att ses på ett bra tag nu, min dotter ska ju "hem till Örebro i övermorgon och en annan tös ska också flytta, till Karlstad för att läsa - så nu blir det lite splittring på dem, och det går ju inte att hålla på att åka till Mariestad jämt heller, det kostar ju en slant, men så kan det ju bli.

Nä, nu skiter vi i det här - idag får det bli lugnt klipp, en liten sång...Huvudet klarar nog inte mer än så idag.. Mycket nöje!!

En av favoriterna - Love Bites med Def Leppard....



Tjing

Slöö o slapp.....

 Såå skönt har ju inte jag haft det då...Men uja, idag har det varit en riktigt slö och slapp dag..Haft skallebank med hela dan..Det är vädret, eller hur? Regn och blåst, kallt och jävligt. Såg nåt inlägg nånstans om att de hade tänt i spisen idag..Tjoflöjt ja, då fryser man helt klart. Jag har väl i princip suttit här framför datorn och pillat lite samt tagit mig en liten powernap i fåtöljen...Blev inte lika länge som jag hade tänkt, dottern o 4 damer till stormade in här och skulle se på film och spela tv-spel, upp o hoppa alltså. Det blev liv i luckan direkt kan jag säga, skoj när de har roligt och lever sig in i det som de håller på med.

Sonens mobil ringde inte i morse, tur att min gjorde det, annars hade vi fått eld i häcken riktigt. Men vi hann gott o väl, han tyckte väl inte att det var nån hit att ha gympa ute i dag men det hade tydligen gått bra ändå.

Bokat tvätt tid med tills på fredag 12-16, får väl vara en riktigt gullig moder och tvätta dotterns kläder så det är rent tills hon kommer "hem" till Örebro, åker på lördag 16.35, kommer allt sakna henne, men tur det finns MSN och FB och sms och telefon.

Kort inlägg idag blev det, men eftersom det knappt hänt ett jota så finns det ju inget att skriva om.. Man kan ju i och för sig skriva om vad som helst - men orkar inte idag.

Klippet idag blir Galenskaparna o After Shave ur programmet "Himla många program"..VM i Gymnastik...Vansinnigt roligt!! Mycket nöje!!



Tjing

Bak - Mat - Bad - Skolstart...

Jupp, en smitande - uppgiven hund åkte i badkaret idag ja...Matte vann - IGEN, hahahaha...Det är det värsta min hund vet att bli badad, borstad, klippt och gå ut i REGN..Sån har hon alltid varit, lilla fröken vill inte bli blöt om fötterna inte... Jo tjena mors..Minns såväl när jag en gång för många år sen skulle fortsätta med unghundskurs då på Brukshundsklubben..Heja vad bra det gick - INTE...Det va i stort sett BARA stora hundar för det första, min var minst - sen regnade det naturligtvis...Vi gick i ring allihop fint med våra vovvar då instruktören sa "Kommando SITT och STANNA"..Jodu, lilla fröken satt inte alls - nä hon BACKA..."Kan du med den vita lilla hunden kommendera sitt????" sa instruktören....Nä hon BACKA, inte fan satt hon..Jag gick 4 gånger av 10..Gav upp, ingen idé, finito, finish..Tränade hemma i lugn o ro i stället..Ja hon kan hon, den gamla vill jag lova..Så efter badet idag då är det samma visa..RACE i lägenheten för att torka så snabbt som möjligt..När vi bodde i huset så hade vi mattorna i taket när hon var färdig...Liten upplevelse i sig att titta på faktiskt..Nåja, nu är hon badad, vit o fin, fluffi fluff...

Har även plockat in all stryktvätt och strykbrädan nervikt och instoppad i städskåpet..Kors i jösses, blev änna tomt...=)Har även lagat mat och bakat kaka igen - fasa bakande tänker ni..Fattar inget, det RÄCKER ju inte nånstans..Det tar ju SLUT - måste göra NY...och det är gjort!!

I går kväll sa jag till sonen att han nu fick ställa sin egen klocka o masa sig upp på morgonen..Lät ju rätt ball tyckte han, så på med larmet på mobilen 07.00..Happ tänkte jag, jag ställer min klocka för säkerhetsskull 07.05 IFALL....Natten förflöt och JAG vaknade av en mobil som pep i sonens rum..Nu ska vi se tänkte jag hur lång tid det tar innan han fattar att det är HANS alarm....det hann gå 1 1/2...poff, avstängt och tjoff en son ur sängen....UPPE..
Kors i krösamoset....Jag gick upp jag med o satte på nyheterna och gjorde frukost till oss - åt den och sen valde han ganska noga vilka kläder som skulle få äran att gå med till skolan idag..På med dem och sen iväg - på CYKEL då - naturligtvis - vad trodde ni??? Fröken hade blivit jätteglad när hon fick reda på att han lärt sig cykla i sommar i alla fall..Dagen hade varit rätt bra tyckte han, kom hem med en hel bibba med papper och grejer som ska fyllas i och skrivas på. Så, så var det med det..

Strax en disk - av gigantgigant storleken - nån har ÅTERIGEN varit här o skitat ner...Fan, ska skicka räkning till den som har gjort det om jag kommer på vem det är..

EN Eurovision till tror jag vi tar - kan bli fler, men denna är min absoluta favvo - den är egentligen totalt meningslös men är en sån där man inte kan sitta still till riktigt..och så lite halvgalen med då så klart...

Eurovision 2007 - Ukrainas bidrag..HAN blir en HON..Verka Serduchka - Dancing Lasha Dumbai...SKOJIGT =) Mycket nöje!!





Tjing

Ny vecka

Måndag igen, och i morgon smäller det!! Sonen gick med på dusch väldigt villigt ikväll..Hmm, Kanske tycker det ska bli lite kul i alla fall att börja skolan...No mercy...

Idag har jag varit riktigt redig, tycker jag själv alltså =), gjorde dubbel sats amerikanska pannakakor, innebär en evighet i köket men men..Sen ser ni så strök jag all tvätt! Hoppsan Kerstin ja...Sonen hade väl ungefär 100 t-shirt, och jag kan säga att hälften fick jag lägga bort, för smått..Sanslöst vad han har växt i sommar?! Så det är bara att köpa diverse nytt, har fått mycket av andra också, det är bra tycker jag när kläder kan gå vidare om det är fräscht o helt, eller hur?

Ikväll överträffade dottern sig själv också, gjorde riktigt god Korv Stroganoff med ris, tackar tackar..Mågen kom och åt lite med efter en sväng tur o retur till Örebro, allt bohag ska ju nu TILLBAKS, så han lånade bilen o for.

Sen nu ikväll har dotera, en kompis till henne och jag tittat på Fångarna på fortet...Jag va benhård innan, tycker såna där program (som det gjorts för många av) inte är kul längre, men sittandes i fåtöljen med ungdomarna blev jag..Var faktiskt riktigt roligt, blir nog att fortsätta titta...Kanske =)

Syrran har ringt från Mallorca idag med..."Hur är vädret" frågade hon..."Jadu, 19 grader och halvdant" sa jag..."Happ, sa syrran jag har 36, jag smäller av!!" Hon e rolig hon, lika som jag, värme = fy fasen...Då flyttar hon till Mallis!! Det är nu 38 år sen det...Men hon har inte vant sig ändå..Jag svettas som själva den när jag är där, synd man inte kan gå ner i vikt av allt svettande med, det vore ju lajbans helt klart.

Ja, det var väl allt, dags att jaga sonen i säng - HELVETESMASKINEN ringer i morrn....Tvi vale...

Idag blir det återigen klipp från Eurovision - en galen man från Eurovision 2000 i Sverige - Stefan Raab Tyskland, halvtokig...Bidraget är rätt käckt, körtjejerna klär dock av sig bättre än de sjunger..hahahaha Mycket nöje!!



Tjing

Slut på helg o sommarlov..

I ungefär denna position med uppgivet ansikte står min son just nu...Japp, det börjar brinna i knutarna nu se, skolan börjar ju....Halleluja säger JAG - det enda som är skit är klockan..Men men, jag tycker faktiskt det ska bli riktigt skönt att allt kör igång igen, sommarlov i all ära, men rutiner och annat blir ju bara mos...och JA det ÄR skönt - ibland..En annan som alltid går hemma är det lite annat för, de flesta av er har ju ett jobb att gå till men det har ju inte jag..Så på tisdag morgon är det uppställning igen för skolbarnen - attans, sicken otur...hahahahahaha...

Dottern åker tillbaka till Örebro på lördag, då har hon varit 2,5 månad här, men nu börjar allvaret för henne med - hon berättade just vilken höjdarföreläsning hon ska på i starten här...Vad sägs om introduktion till vetenskapsteori....ööööööö VA säger jag, eller kvantitativ metod.....javisst, jag köpte en sån ja me på ICA häromdan....Herregud..Jag sa det till dottern att det är tur att det inte är JAG som läser - fattar inte ett jota, och föreläsningar...GÄSP.......Då ska det va väldigt intressant..Men det är ju så på uni (som det kallas förstår ni ) föreläsningar o föreläsningar, tillhör DERAS vardag - tur som sagt att det inte är min..JAG föreläser för mina barn istället jag....=)

Gigantdisken idag igen - var redig o börja, hade väl hunnit 3 tallrikar typ när telefon ringde..En av bästa vännerna på tråden..Hon hade varit på Rhodos i 2 veckor och trampat på en rutten bräda i en trapp de första hon gjorde och stuka foten så pass att hon fick ligga på hotellrummet de första 2-3 dagarna nerdrogad...Sen var det hoppeliskutt så gott det gick resten, blev ju inte alls vad de hade tänkt på resan men det hade varit gött ändå, 38 grader på kvällen - låter ju alldeles - FÖR JÄVLIGT ...=), vi associerade naturligtvis då till andra resor hon o jag gjort ihop, bl a till syrran på Mallis..Då pratar vi värme på natten så man fick sova med blöta lakan - på balkongen..Say no more..Nåväl, vi tjattra på 1 timme gott o väl och sen la vi på..Han väl diska 3 tallrikar till - så ringde en annan bästa vän...Hon var ju alldeles lyrisk för hon hade fått åka till IKEA idag hon, och kors i taket - det var GUBBEN hennes förslag..Man smäller av, inte värst ofta av DE frågar om man vill åka till IKEA?? Vad väntar de sig för svar????? Hahahahaha - "Nej, hörru du älskling, jag har vatten i knäna och vågor i håret idag så jag orkar inte..."Sorry, man sitter ju bilen fortare än blixten, brutet ben, huvudvärk eller inte, IKEA för fan, KÖÖÖR!!!!!! 'så hon var nöjder och glader...Prata en stund och sen la vi på. SEN fick jag diska klart, gjorde sen kvällsmat och har ätit. Varit ute med den gamla vovven med, tar ungefär 10 sekunder numer, sen är det klart..

Jaha hörni, jag släpper Eurovision idag, har ni några önskemål om klipp - kom gärna med dem, jag säger som dotera mi - ni kommenterar FÖR JÄVLA dåligt.....

Idag blir det Galenskaparna o After Shave, en liten sång ur "himla många program" om ni kommer ihåg det..Denna är väldigt käck tycker jag...Eftersom vi pratat lite resor så måste man ju genom tullen också - eller hur gott folk???? Mycket nöje!!



Tjing

Lööördag

Jaa, idag har man fått hålla i hatten som de säger..Riktigt blåseväder har det varit, varmt men blåsigt.

Sov till 9 idag..Ops, var ju då i och för sig uppe 2 gånger i natt, jag är ju sån, kan vakna flera gånger per natt eller inte sova alls för den delen, och som vanligt framåt småtimmarna så sover man ju bäst..Tur inte nån klocka klämtar än som sagt...

Slö och slapp dag idag faktiskt. Var nere IGEN i tvättstugan, ska strax hämta upp det, lite överkast o sånt som inte fick plats eller hanns med i går + att lilla vovsingen hade spytt lite i sina attiraljer då ja..Sånt som händer.

Dotera är ute för sista gången denna sommaren i Mariestad - nästa lördag bär det av "hem" till Örebro igen och allvaret startar, det var dom 2,5 månaderna det. Och VART tog de vägen?? I sommar har jag inte gjort ett enda skit...Inte varit ute eller åkt nånstans, haft några besök men det är allt. Men jag har haft det bra i sommar ändå, men det är ju det att tiden går ju så jäkla fort, lite otäckt. Snart är det jul igen, SÅ FORT går det..Är ni lite såna med att ni inte kommer ihåg vad ni gjorde förra veckan, eller t o m bara nån dag sen eller så?? Vete fan, det är väl mitt minne då, brukar ha järnkoll på saker, men ibland är det total minnesförlust faktiskt. Har varit väldigt "släpphänter" nu också ett tag, tappar saker, har jag tur håller de, annars krasch. Mina skador gör att det blir så ibland, nu senast i eftermiddag, en lampa i golvet - och NÄ den höll inte..Så kan det gå..Febblas kallas jag allmänt av dottern då detta händer...Febblas...Vilket jävla namn, västgötska så klart..Bonnigt så det förslår ;)

Nej, ner till tvättstugan och hämta upp det sista, vi fortsätter på Eurovision, idag blir det lite "gammalt" det är ganska käckt det med..Mycket nöje!!

Idag blir det vinnaren från 1965, året jag föddes, France Gall från Luxenburg...



Tjing

Fredag

Hon är sööt som en sockerkringla den lilla Betty..Hahahaha

Dagen vaknade tidigt idag, nä inte ställt klockan - vovven satte igång och fick frispel - gnällde och klia och höll på...Det är nog tyvärr så att hon snart har levt färdigt, tråkigt men sant. Hon är 13 år nu, har fått 12 barn i sina dagar, som i sin tur fått barn och som i sin tur...ja ni förstår själva...Hon har alltid, nästan sedan hon varit valp hållt på o kliat sig..Jag har varit hos flera veterinärer som tagit alla upptänkliga prover genom åren och hon har t o m fått äta medicin mot rävskabb, fått pencillinsprutor och gud vet allt..Men nä...De kan inte hitta vad det är - troligen är hon allergisk mot - NÅT???? Jaja, hon har i alla fall gett oss mycket glädje genom åren den tokan, så ulltuss hon va när hon kom till oss. Men nu börjar det gå mot sitt slut. Det är ju det svåraste beslut man måste ta, men det måste ju göras och så är det. Den dagen, den sorgen, men så är livet..

Annars idag så har jag, duktig, strukit de nya gardinerna och satt upp dem! Blev fint faktiskt, det ena paret var ganska grov bomull så det va liite kinkigt och få det slätt, såg nästan inte ut som jag strukit när jag hängde upp dem....Hmm, men det "hänger" nog ut sig, tror ni inte det?

Har även (och fortfarande) tvättat, sista är på tork nere i tvättstugan - högen sen FÖRRA gången, ja den ligger kvar den..Hahahaha...Jaja, jag ska la ha nåt å göra i morrn me´- eller om 1 vecka...

Goa vännen har ringt i eftermiddag, hon ringde mig i går kväll och var knappt talbar...TANDVÄRK...FY FAN (ursäkta) det är väl det hemskaste man kan ha i alla fall?? Stackarn bara stöna i telefon..I morse vid 9 snåret kom ett sms som löd "Nu är aset ute"..Happ, de blev att dra ut skiten helt enkelt..Huga, jag vet precis, har tyvärr fått dra ett antal kindtänder för de helt enkelt har havererat, inte skoj, blir väl tandlös till 50 års dan eller nåt...Det är ju inte billigt heller...USCH..

Nä, nu får det allt vara bra för idag hörni..Kvällsmaten, som idag blir kyckling i ugn med god sås och tagliatelle till ska snart vara klart - jodå, vinet är i glaset redan se..Väntar bara in dottern som gick iväg på en innebandymatch. Sonen är hos pappa över natten och kommer i morgon middag.

Allt för nu klart slut, mycket nöje med klippet!!

Fortsätter med Eurovision - Idag Diggi-Loo- Diggiley med Herreys från 1984...Say no more - MAN BLIR GLAD helt enkelt!!!! Holländsk kommentator (tror jag)...

SJUNG MED NU FÖR SJUTTON!!!!!!




Tjing

Disk, paketering och bak

Nej, jag har väl inte legat på latsidan idag - fått lite gjort faktiskt...

Efter uppstigning och tvagning - ut med hund, sedan bäddning och undanplockning. Disken tog jag tag i med, fattar INTE, har ALDRIG porslin att äta på, äta med, dricka ur........Det måste vara nån som är igång på natten helt klart och skitar ner mitt porslin!! Eller???......;)

Rent på diskbänken - och vad gör vi då?? Jo bakar KAKA, en chokladsockerkaka som det senare blev glasyr med strössel uppepå - och den är nästan slut redan???  VEM äter och skitar ner?? NOT ME i alla fall - har absolut inget minne av detta så det kan INTE vara JAG....Det är 1 till i denna familjen - den 2:a var inte ens hemma - jo just det! Ex-maken kom ja...inte 1 bit där nä...Jaja, kul i alla fall att det blev gott eftersom det äts - och det är ju det som är meningen eller hur?

SEN satte jag igång att packa köttfärs - jojomen, jag köper inte fjuttigt kilo när jag handlar utan 4-5 kg och sen är jag så fasa redig att jag väger färsen så det blir 300 g ungefär - in i påse, platta ut och skjuts in i frysen..Det blir ett antal middagar på det må ni tro....

Sen va det stopp faktiskt! Men liiite har jag varit duktig tycker jag. Skulle OCKSÅ egentligen satt upp de nya gardinerna med, men jag tar det i morrn, ska nämligen tvätta då (NEJ så dum va jag inte denna gången så jag tog 8 på morgonen hahaha) utan i morrn är det 16-20..Då kan man slänga med gardinerna man tar ner i tvätten också, va käckt!! Jösses,ibland funkar tankeverksamheten helt perfekt - strålande!

Helg igen då i morgon, 4 dar till skolan börjar, helvetesmaskinen ringer 6.35, det är gympapåsar, läxor o annat diverse. Sonen tycker absolut inte det ska bli kul med skolan, nä nä nä - sommarlov livet ut - finns det?? NO det gör det inte..Men faktiskt skönt att det blir lite rutiner igen, sommaren är jävla slö faktiskt och det ska den ju vara, men jag tycker det är rätt ok när allt startar igen - o i slutänden tycker barnen det också.

Nu var det bra för idag tror jag. Mycket nöje med klippet!!

Idag blir det lite Eurovision - de har ju funnits en del "udda" bidrag verkligen och här är 1 av dem...Alf Poier Austria i Eurovision 2003..kommer ni ihåg den?? Den är SÅ udda så den är riktigt rolig faktiskt - publiken älskar den i alla fall o ja me´!! Schlagernöööööörd som jag är!! Hahahahaha...Ha´t så kul allihop!



Tjing

Storhandling och grillkväll..

Jajamensan..Idag var det dags ser ni..9.45 klev jag ut genom dörren och började mitt lilla race...Lika kul varje gång - pengarna FLYGER iväg som ingenting..Men som jag sa igår, vafan, nu får det inte PLATS...Hahahaha
Hämtat ut mitt paket också med nya gardiner till sovrum o kök, blir nog kanoners tror jag, men dottern är skeptisk..nåja vi får se vem som vinner!

Var hemma runt 12-halv 1 i alla fall efter mitt lilla race - upp med allt och in i kyl o frysar..Tel ringer...Inbjuden till grillkväll hos goa vänner...SJÄLVKLART!!! Man tackar o niger of course...Dit vid 5 snåret och så mycket god mat....Jag åt så jag stod i 4 hörn tror jag..Herren i huset och jag satt längst o smaska - sen kapitulera han och jag blev kvar..Men jag fick ge mig till slut med - jöskota petter va mätt jag är!! TACK för mycket mycket god mat och trevligt sällskap -måste göras oftare!!!

 Detta är inte riktigt grillmästarns grill idag då, men nära på - det var korvar, kyckling,kött och majskolvar - sååå gott. Heder åt kocken!!!!

Nu sitter jag här - känner mig totalt tom i huvudet vad gäller klipp...Hmmm, jaja det ger sig, det brukar det ju göra, mycket nöje!!

Happ, det blev en favorit - Michael Jacksons Dangerous...Tycker det är en riktig smällkaramell.. Känns mycket märkligt än att han faktiskt är död - R.I.P Michael....



Tjing

Hipp Hipp Hurra!

 För MARJO idag!! Grattis Gumman!! Lille goe Balder fick naturligtvis vara med också! Tack för jättegod tårta, den får du allt fixa receptet på! En go tjej är du med mycket STORT hjärta, kram på dig!!!

Dagen i övrigt har inte så mycket att bjuda på ärligt talat. Sov nästan till 9 - ja hur ska det gå när helvetesmaskinen ringer om 1 VECKA??? I don´t want to know........ FY är väl det enda jag jag säga om det - så nu glömde vi det...

Regnigt idag med lite..Skyfall i Skåne, tur det inte kom hit säger jag, här har ju allt nästan precis sjunkit undan från förra gången så håll det borta!

I morgon (gudskelov) så kommer den stora pensionen må ni tro, jajamen, och vad händer då?? Jo då brukar Annika åka o storhandla till alla i familjens förtjusning..De ska inte med och handla men det är kul när man kommer hem - tro fan det...Just nu är det 0 kr på kontot och har så varit i nästan 1 vecka, så det är MYCKET välkommet med stålar i morrn kan jag säga..Kyl och frys kan man gå in o sätta sig i om man vill, SÅ TOMT är det..Eländigt värre - eller hur? Jaja, så är livet ibland, men det är bara att kämpa på, man blir ju inte rikare på att man gnäller eller hur? Så det är det stora evenemanget i morgon, ska gå o sätta mig o skriva lista på VAD som ska handlas - det smidigaste vore bara att skriva kort o gott - ALLT - och sen åka, hahahaha, men här skriver vi låååååånga listor på vad som ska handlas.. imorgon när jag kommer hem med alltihop kommer jag vara skitförbannad för att det inte FÅR PLATS helt plötsligt..Hur rolig är man??
Ska även hämta ut paket, nya gardiner ska det bli, och sen ska jag köpa det största kortet jag hittar till lilla Paula nere på Mallorca som ju fyllde 1 år i lördags..

Ja det var väl alles - ha en fortsatt trevlig afton, det som är kvar på den - mycket nöje med klippet!

Denna är för dig Marjo - du kan ju dansa med om du vill.....hahahaha =)



Tjing

Dagens mening...

Dagens mening är: Alla vill leva längre, men ingen vill bli gammal....

Ja..men så är det ju faktiskt...Sen vill vi gärna se ut som när vi var 20 också, fast vi är 45-50. En del lyckas faktiskt med det, men JAG hör inte till den kategorin hahahaha...Möjligt att jag är runt 20-25 i huvudet då kanske, men kroppen ser då fan inte ut som när jag va 20 i alla fall....Och så då att man vill leva längre men inte bli gammal?? Tror inte det går, i´m sorry...Blir ibland lite smått irriterad på dagens veckortidningar och även kvällsblaskor - på ena sidan talar de om att man ska leva sunt och motionera och vilka bantningsmetoder som är bra för just dig för att gå ner si o så många kg i veckan...På andra sidan är det smaskiga bakrecept eller mat som det helst ska va grädde och massa annat i...Sånt retar mig faktiskt..Inte konstigt att en del, då framför allt unga tjejer blir anorektiker eller bulimiker...Nä, varför kan man inte få vara den man är för? Måste man göra sig till nåt som man inte är?? Nej jag gör som Sverker - pang i soptunnan.....Jag lever o har det gott NU, för det är nu jag lever och så är det med det..Nu har jag varit allvarlig så det räckte va??

Dagens evenemang har varit att ta tag i den (som vanligt) gigantiska disken..Sen tyckte dottern att det skulle va kul att baka .."Ja baka du" sa jag...Av nån konstig anledning blev jag inblandad i baket ...fattar inte hur saker och ting blir ibland... Har även cyklat o handlat litegrann, klarade mig från regnet, för det såg ut ett tag som det skulle bli skyfall IGEN på himlen..Men regnet har lyst med sin frånvaro fram till nu - några skurar - uppehåll - några skurar..Jaja, jag tror faktiskt att sommaren är på väg att ta slut i alla fall jag, hoppas jag har fel..

Har även pratat med min goa vän..Nu har det verkligen börjat hända saker o ting på hennes front, SKÖNT!!!! Har stått stilla med en del och det frestar både på psyke o annat - men nu så - det kommer att bli bra min vän när du lämnat allt bakom dig o format det nya!!

Dagens klipp är en riktig gammal goding - var själv på Karlsholme Folkpark här i Mariestad en gång för länge sen och såg denna grupp - svenska Trance Dance..Kommer ni ihåg dem?? You gonna get it heter låten i alla fall..Har förlyssnat såklart och sjungit med för FULL HALS...Hahahaha...Mycket nöje!!





Tjing -  JIIIIIHAAAA....=)

Helg

Ja vad säger man om detta "Gustaf tilltag" ?? Jo typ det skulle jag vilja göra med mitt trådlösa bredband just nu....GGGRRR....Skulle igår sätta mig med mitt lilla fyndbord i knät med laptop på och SAMTIDIGT se lite på tv, som alla andra gör...Kiss my ass..Det trådlösa funka inte helt plötsligt, har även hållt på idag som en toka för att få ordning på´t...Gillas INTE...Hatar när saker inte funkar som det ska och man gör allt för att DET SKA funka...Jaja, får hoppas att ex-maken hinner hit en sväng i eftermiddag kväll och kanske får ordning på det, o kan inte HAN ja då är det kass...

Annars har helgen varit lugn o städad, inte några nyheter alls - ibland blir det ju så, inget händer helt enkelt...JO..Syrrans lilla goa barnbarn Paula fyllde ju 1 år i går!!!!! Här är hon, den söta lilla ungen;

 Felicidades guapa Paula 1 años!!!!

Tyvärr har jag ju inte sett henne "live" än, jag hoppas jag kan komma iväg innan hon fyller 15 i alla fall..Hahaha...
Jadå, klipp kommer, mycket nöje!!

En av mina absoluta favoritsånger..The Rose med Bette Midler..Mycket minnen till den sången..



Tjing

Regnkaos o översvämning....

 Herregud säger jag.....Såhär blev resultatet på våran gård där jag bor efter dagens riktiga skyfall och åskmuller..Det var ännu mer vatten på andra ställen på gården, men såhär kul hade ungarna i alla fall, vattenpulka - eller vad kallar man det????
Åkte ner till ex-maken med bil och son, han ska vara hos pappa i helgen - jaha och vad hamnade man i där då`??? Jo ÖVERSVÄMNING i hela deras källare....Så det var bara att ta tag i skrapor och borstar och det som fanns att tillgå för att försöka få väck vattnet, över 1 dm i alla förråd så mycket saker blev nog förstörda..Men vi va ett glatt gäng som hjälptes åt o vi hade det ganska trevligt i eländet ändå..Sedermera kom vi på att det är ju FREDAGEN den 13:e dåja......Ex-maken var dödstrött efter all övertid + att han ska upp 5 i morgon så det var bättre att sonen följde med hem igen och komma i morgon i stället. Så var det med det. Vädergudarna rår man inte på!! Då är man liten som en fis....

I övrigt i dag då inte så mycket, har lagat mat och slappat och då följt åskovädret, vi var inte hemma förrän 9 här ikväll, trodde ju inte att klockan va SÅ mycket..Jaja, det går fort när man har roligt i alla fall, eller hur??!

Klipp kommer - nåt med vatten kanske???? Hahahaha..Mycket nöje!!

Nej, det ultimata kom jag på nu.."Thunderstorm" så klart..Ur Michael Flatleys Riverdance, här snackar vi åskknallar och snabb stepp...



Tjing

Diverse

Lilla Betty Boop, gillar henne...

Idag? Tja, en av mina goa vänner ringde o tala om att de var på svensk mark igen. Har varit i Bosnien och Kroatien i 3 veckor, haft det bra, men VARMT, lite chock att komma hem, familjen satte i morse då på sig STRUMPOR för det va kallt...HAHAHAHA...Välkommen till den svenska sommaren! Efter det samtalet ringde en go vän till och vi tjattra en stund. Sen tvagning och påklädning, ut med hund och iväg till stan för diverse ärenden..Det va faktiskt kvalmigt när jag kom till stan, den berömda svetten både bröt och rann fram, tur man har papper med sig, torka torka..Gjorde vad jag skulle och sen hem. Gjorde amerikanska pannkakor idag, tänkte faktiskt att ni kan ju få receptet på dem, de är möe godare än vanliga och mättar mer också! Recept som följer:

Amerikanska pannkakor

2 1/2 dl mjöl
2 1/2 dl mjölk
1 msk socker
2-3 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 msk smält smör el flytande margarin
1 ägg
Sirap om man vill och även kanel också om man tycker så, blir gott!

Blanda ihop, smeten blir väldigt tjock, så det är inte nåt fel! Jag tar sen en halv dl smet och låter det rinna ut, det blir storlek typ som en assiett ungefär, stek till smeten börjar bli "bubblig", vänd, det brukar bli ungefär 10, beror lite på. Servera med sylt o grädde eller varför inte som i Amerikat - lönnsirap så klart...

Sådär, har ni inte prövat så gör det, som sagt mycket godare än vanliga!

Sedermera har jag då suttit här resten av dagen, plockat med lite tvätt i förbifarten, och just nu så står det kyckling i ugnen till kvällsmat. Hej va det går. Så det var dagen idag. Eftersom vi har tjötat om Amerikat idag så får det väl bli klipp relaterat till det med...Vad sägs om Bruce Springsteens Born in the USA?? Jo man tackar...Mycket nöje!!



Tjing

En riktigt ARG dag.....

Vissa dagar är bara GGGGGGRRRRRRR!!!!!!!! Idag har det definitivt varit en sån...Vakna med världens huvudvärk, gick inte ens över med kaffe, in med piller, och blicka ut över diskbänken. Igår bakade jag ju långpannebröd - har gjort det många många gånger - men igår gick det totalt käpprätt åt helvete..Varför?? Ja inte FAN VET JAG!!! Gjorde precis som jag brukar och in i ugnen i 15-20 min, och efter dessa minuter såg brödet ut precis som det brukar i färg o allt så ut med plåten. När jag då skulle skära isär rutorna så ???????? Under denna perfekta yta var det bara DEG DEG DEG och ännu mera DEG..Jag kolla ugnen om jag kanske satt på fel men det hade jag inte..Allt var ju precis som det brukar så VAD HAR GÅTT FEL?? I med brödet igen och nu satte jag bara på undervärmen, för det va precis som om det inte var gräddat underifrån..i nästan 15 min till va brödet inne - likadant - DEG DEG DEG...Då blev jag förbannad på riktigt, jag hävde ur skiten på ett galler och la en handduk över, sen gick jag...
Så i morse då med bästa humöret så låg detta då kvar på köksbänken, o inte fan hade det blivit nåt bättre till idag inte..NÄHÄ..I med alltihop i soppåsen då..
Nåja, gjorde mig i ordning i alla fall och ut med vovven och sen när jag kom in så skulle jag då ta tag i disken..Allt förlöpte som det skulle tills.......KRASCH!!!!!!!!!!!! Ett glas åkte i golvet - och ni vet hur det brukar vara med glas??? 1 miljon glas FLIS överallt!!! Jag svor i alla fall en ramsa som inte är rumsrent att skriva här och var då tvungen att mitt i diskandet ta fram dammsugaren och börja dammsuga..och eftersom det är glas och flisor så räcker det ju inte med ett dragande, utan man måste ju va noga..har ju hund med och jag tror inte det är så käckt om hon får glasflisor i tassarna inte..
Efter det, disken klar, och eftersom då den förbaskade snabeldraken stog o glodde på mig så JAHA, jag dammsög hela lägenheten också då..Sen lagade jag lite mat och och sen välbehövligt kaffe på det.
Ja alltid är det nåt -- och huvudvärken har kommit tillbaka kan jag säga...GRRRR

Dottern har kommit hem tillfälligt, läser o läser o läser, ska visst göra tenta i morrn nu då, men jag tror det kommer gå strålande som det alltid gör.

Så idag blir det nog lite hårdrock - bra musik när man är arg..Han i videon är ganska förbannad han me´...Mycket nöje!!



Tjing

Chilli...=)

 FÖRST: Tack goa dotter - IGEN - för du kan det här med design på bloggar...SCHNÖGGT =)!!!!

Idag har jag o sonen varit i världens ballaste, häftigaste, mysigaste, "åååjagvillha" affär..nämligen då CHILLI i Skövde...Fick ju ett presentkort på en summa i födelsedagspresent så idag var det dags att åka och lösa in det. Hade redan tänkt ut vad jag skulle köpa..Det blev bl a:

detta porslin, 6 mattallrikar, 6 assietter o 6 djupa, dock inte muggarna, 1 stenlampa och 2 stora fat, allt till summan av 289 bagis..SKOJIGT!!!!! Vansinnigt rolig affär - kan nog bosätta mig där bara "för att", hahaha.. Nej då skämt åsido, men tjocka plånboken vore kul att ha med sig in allt..Men jag är supernöjd, tack tack för presenten!!!!!

Har ju inte riktigt som jag vill ha det än här trots att det gått 1 år! sen jag flytta hit..Har även beställt lite gardiner - rea of course!! till sovrummet och köket (jaja, dotera mi, dina åker ner, men samma färg åker upp i alla fall!) Sen har jag inte riktigt rätt möbler - det ska ju "matcha" som dottern säger, men det blir väl bra till slut, pengar är ju tyvärr det minsta man har...

Har just satt ett långpannebröd på sista jäsning nu, sen skjuts in i ugnen - så är det att va fattiger..Synd man inte har en ko också så man fick lite mjölk..

Mycket nöje med klippet vad det nu månde bliva!

The Show must go on med Queen...Så är det faktiskt...R.I.P Freddie Mercury..



Tjing

Ny vecka - igen...

Ja tjenare va tiden går fort tänk...

I morse ringde helvetesmaskinen 7.25...DÖDA DEN ska jag göra vid ett annat tillfälle, orkade inte i morse..Grannen sa nyss att hans klocka ringer 5.30 i morrn bitti men att han skulle ta med den till jobbet och köra över skiten med traktorn...Tycker jag låter som en strålande idé faktiskt...Finns inget värre en det..Men om 14 dar o lite till så är det faktiskt dags för uppstigning 6.35...ORKA.....
Anledningen till att den ringde förresten var ju att jag (dum i skallen som man är) bokade tvätt tid mellan 8-12....Knäppskaft x 100, eller va???

Varit en sådan dag igen, att GÄSP alltså..Halvtaskigt väder med, det skulle ju regna hela dan?? Vart tog de vägen då? Varmt har det allt varit i alla fall. Diskat upp och gjort spaghetti och köttfärssås till sonens jubel o hurrarop..Räckte t o m till kvällsmaten, smidiga Berta bara ställer in det i mikron - KLART..Gillart..

Nu är det ju såhär också att det ligger en stor strykhög igen, men den har hållt sig borta länge ändå tycker jag..Får väl se om jag är duktig i morgon..

Dottern tiitta in en sväng förut med en gammal barndomsvän..De hade letat skatter idag, gömdes under barndomsåren vid ett träd....Hittade väl inte riktigt det som de trodde skulle ligga där men några fynd gjordes ändå..O har jag inte sagt det så har dotera flyttat ut och in hos en kompis ett tag - innebär att jag får husera i MIN SÄNG ett par dar..man tackar...Jodå, det går allt o sova i tältsäng med, men ens egen säng är ju alltid bäst, eller hur?

Idag ska ni får höra en ballad av ett av de värsta hårdrocksgrupper som finns - WASP..De är såpass vidriga i sina konserter att de äter rått kött bl a och lite sånt...MEN jag blev SÅ chockad när denna låt kom upp, och jag garanterar att det INTE är massa dumheter och så i videon, en hårdrocksballad helt enkelt och en bra sån..De har gjort några stycken faktiskt..trodde jag INTE...Mycket nöje!



Tjing

Funderingar...

 Har ni nånsin kommit på er själva med att bara stirra rakt ut i tomma intet och inne i huvudet så "flashar" livet förbi?? Det kan jag göra ibland och hur hjärnan är funtad vete fan...

När jag var liten var jag busig...så till den milda grad att jag kallades för "Hammabys Skräck"...Yes jag är född och uppvuxen i Fjollträsk, alltså 08, eller Stockholm om ni så vill..Vi bodde i Hammabyhöjden till den dagen vi flyttade därifrån..Mina barn tycker det är såå roligt att höra på de "bus" som morsan hade för sig på den tiden..Och det var inga dåliga grejer heller...Uj uj uj..Minns att vårat hyreshus och flera andra för delen, målades om, övre delen var ljusgrå och undre delen var mörkgrå..."Skräcken" fick tag på en vass sten - och sen satte hon den mot de nymålade väggarna och sen gick hon runt heeeela hyreshuset och repa hela skiten med den....Eller när hon en vinter (med en kompis) tyckte de var kallt så de anlade en mindre skogsbrand i Hammarbyskogen så brandkåren fick komma?? Minns att vi försökte släcka med våra våta lovikavantar..gick inte så bra...Och hur MÅNGA glasögon gick sönder p g a att hon "råka" trampa på dem eller sätta sig på dem...
Min ömma fader gick med mig till Gymnastikföreningen Hammarby gymnasterna, för att få mig att tänka på liiite annat än bara bus...MEN, var det nåt som inte gick vägen så spöa jag upp de övriga i truppen, men sedermera blev det hyfs i alla fall..

Flyttade till Mariestad, gick i skolan och var elitgymnast och tränade friidrott samtidigt, gått klart skolan, utbildade mig till läkarsekreterare och jobbade som det i 7-8 år..ÄR utbildad resebyråtjänsteman också, men har inte fått tillfälle att få ett jobb..Förlovat mig, gift mig, fått barn, köpt hus, blivit sjuk, fått barn, blivit ännu sjukare, skilt mig, sålt huset, o nu sitter jag här..Det är mycket som fladdrar förbi när man sitter o funderar...Tänk OM kommer ju upp också..Tänk OM jag inte blivit sjuk...Tänk OM jag inte flyttat hit, Tänk OM, Tänk OM...Men som sagt, det är inte ofta detta händer - jag är nämligen ingen "tänka bakåt" människa, oj oj oj, då skulle ni få sitta här i 2 veckor om jag skulle berätta allt som HAR hänt och vad jag varit med om..Nej, jag tycker att man ska se framåt så mycket det går - det som har varit det har varit, de som är borta är borta, visst ska man sakna dem och minnas dem med glädje, men man kan önska hur mycket som helst att de ska komma tillbaka, men sorry, de gör inte det..Bättre att vara glad över det man har i stället NU och vårda det tycker jag.

Det är många som undrar hur jag kan vara så glad jämt...Och för Er som inte kanske känner mig och vet mina krämpor - kort - nervskador i armar o överkropp, diskbråck i nacke, flertal i ländryggen, är opererad 14 gånger för alla besvär och har 2 smärtstimulatorer inopererat i kroppen för smärtlindring...Men det är inget ni har sett att jag är sjuk?? Nä, för det syns inte så värst..men jag har alltså kronisk nervvärk i stort sett hela kroppen MEN, jag gör det bästa av det jag kan o klarar av och så är det med det..Visst, jag har mina dar jag med, men de är inte så värst ofta..Sen är jag ju en mycket serviceinriktad person, gillar att skoja och lattja med folk, och har väl alltid varit sån, så det kanske är därför. Kan tänka ibland att det är ju för sorgligt att en annan som var 110 % aktiv både som elitidrottare och i arbetslivet, idag inte klarar av att gå långa sträckor, har ont jämt, sover ibland jättedåligt, och som blir jävligt skitförbannad när jag inte klarar av en sån enkel sak som att öppna ett mjölkpaket ibland...Men så är ju livet, man vet inte riktigt vad som väntar en och vad som komma skall..Men Carpe Diem - fånga dagen, är ett ganska bra motto, tycker ni inte?

Uscha, stackare, detta blev långt idag och vad i herrans namn ska jag ta för klipp som passar till detta tro?? Jaja, vi får se - mycket nöje i alla fall och tappra ni är som orkat läsa ända hit...

Dagens klipp är Jokkmokks-Jocke..Och varför det undrar ni? Jo, se det är en liten historia bakom denna se...Jag och min ömma fader var nämligen en gång i Stockholm på en bilfirma för att titta på bilar..Jokkmokks - Jocke var då där och uppträdde och jag satt faktiskt i knät på honom medans han sjöng denna GulliGullan...Det ni!!



Tjing

Lördag o diverse...

Typ så ja..............

Har faktiskt legat i fåtöljen i omgångar idag och varit Lazy...Haft lite skallebank idag, hela dan, trodde det skulle bli åska eller nåt men den har inte hörts än o då i alla fall.

Inte gjort många knop alltså, lagat mat i 2 omgångar ja, slappat i fåtöljen o suttit här, varit ute med sopor....Glamoröst liv man lever...

Dotterns självdisciplin försvann - ute ikväll med tjejgänget, ska till Oldstorp och lyssna till Hoffmaestro ikväll..Never heard of them, men dottern spela några låtar och det va sån musik som man inte kunde sitta still till..Ikväll är det också Karneval i stan - jaha?? Det börjar på att bli liite förlegat, dåligt med folk som ställer upp, tänk när allt börja en gång i början på 80-talet - det va grejer det...Då pratar vi LÅÅÅÅÅÅÅNGT karnevalståg, med folk som verkligen lagt ner sin själ i sina projekt och mycket folk ute - nu tycker jag och många andra att det tyvärr är blaha blaha..Dags att sluta nu kanske??

Min telefööön har strejkat i 2 dar med - till slut ryckte jag ur hela skiten som de lärda säger att man ska göra och vips så hade man telefööön igen, otroligt..Inte för att den ringer nåt, och om den gör det så är det i stort sett bara telefonförsäljare, och de kan man vara utan, jag skiter helt sonika i att svara. Jobbigare människor finns inte, de lyssnar ju ALDRIG på att man säger NEJ, utan babblar på enligt skriften de har framför sig..Stackare som måste sitta med det säger jag....

Vinet är också slut - sitter med de sista goa dropparna, attans, tack svärmor, vinet va jättegott!! Har även skrapat lite lotter jag fick, njae, vann på 1, 20 kr, men det är 20 kr i alla fall o 2 nya lotter!! Plötsligt händer det sägs det, kan undra när plötsligt kommer till mig?? Tas TACKSAMT emot!!!

Ha en fortsatt bra lazy weekend - mycket nöje med klippet!!



Pavarotti sjunger Nessun Dorma........Ståpäls, rörande och sååå vackert....

Tjing

Fredag

 Eftersom man har som stjärntecken Lejonet så får det bli en bild på the King himself idag....

Vaknade tidigt idag, har inte sovit alls bra, dels har det krypit i benen och dels har min hund levt rövare också...
Tog mig en "powernap" i fåtöljen på 20-30 min och sen är man faktiskt ganska fit for fight. Regnat lite omgångar har det med. Diskat idag efter lilla kalaset igår, blir en del tallrikar och koppar o skedar, men det gör inget, tårtorna tog nästan slut med, och det är bra betyg tycker jag.

Dottern sitter i köket och har väl några små panikattacker i emellanåt vad gäller läsningen, dels får hon inte skriva hur mycket hon vill och sen ligger hon efter lite, men känner jag henne rätt med den självdisciplin hon har så fixar hon det - som hon alltid gör...Kompisarna har allt ringt och frågat om hon hänger med ut, men NEJ, läsningen först...Hade JAG aldrig fixat kan jag säga..

DN-gala på TV, ja, vinet har jag öppnat men räkorna håller jag på liiiite till, hahaha jävlig ja e´ va? De ska jag njuta av i min ensamhet och riktigt gotta mig för mig själv...=)

Så fredagen gick också utan större problem, blir väl lite DN gala till och sen sitta här kan jag tro. Ha en riktigt trevlig fredagsmyyyyyys kväll alla, klipp kommer. Mycket nöje!

Idag blir det ett längre klipp, ni har nog sett honom förut Jeff Dunham, världens bästa buktalare, har många roliga figurer, här är en  Peanut...Det är svensk text..Och det roliga är att man tittar nästan bara på "dockan" ....



Tjing

Tårtor..

 Chokladtårta med banan o persika..

 Vanlig tårta med drottningssylt-grädde, hallonsylt-grädde och fruktcocktail uppepå..

De är nästan slut bägge 2 och det är roligt att det går åt!!

Tjing

FÖDELSEDAG!!!

JOO JAG!!!!! Hahahaha - 45 år, shit säger jag....

Dagen började med uppvaktning och frukost av dottern, fick 12!!! jättefina muggar från Chilli! Me like =) Tack söta Malin <3!!

Därefter börjades det med tårtorna...Kom på att jädrar, har bara 1 fat att lägga tårtorna på så jag fick trava ner till grannen och fråga snällt om hon hade nåt att låna ut...Såklart hon hade, tack snälla granne för du räddade dagen! Jag lovade om jag kom ihåg (o det gjorde jag) att jag skulle lägga ut bild på dem, så här kommer de:

Nu är det på detta viset att det är nåt strul med uppladdningen av bilderna....Gillas INTE =(...Så jag får hoppa det idag, men lovar att de ska ut på bloggen så fort datorn har återgått till det den SKA göra, alltså arbeta FORT och lätt....

Efter tårtskapande så ringde syrran från Mallis och sjöng det vackraste hon kunde ändå från Spanien! Härligt och så en liten Paula i bakgrunden som jollra så fint...

Sen ringde det på dörren, Marjo o lille Balder kom o åt tårta, sen flöt det på i en strid ström, svärmor men blomma - äpplen - 1 kg räkor och vin!!! Tjohoo, det var EVIGHETER sen jag åt räkor...Så nu ska det festas, tänkte ev inmundiga härligheten till DN-galan i morrn... Mågen kom med chokelad och lotter, ex-maken med lotter och sist ut var 2 goa goa vänner med fin bukett och presentkort på Chilli =)!! Har även fått MASSOR med gratulationer på Facebook, kära nån, TACK alla från Sverige, Norge, Tyskland, USA, Irland, Grekland, har jag glömt nån så FÖRLÅT..Ett kort i brevlådan med från 2 kära vänner...JA - jag är jättejättenöjd med dagen!!!!

Kvällen har då fortsatt här, på Facebook och skrivande av detta inlägg, snart dags att nana kudden - o bli 45 och 1 dag....Jädrar vad tiden går!!!! Hahahaha

Dagens klipp får bli en födelsedagsvisa TILL MIG, tycker ni inte?? Mycket nöje och tack för idag!!



Tjing

Lill lörda

 Denna bilden tycker ja e cool....Inte dåligt att stå sådär måste jag säga.....

Lill lördag idag då. Jaha? Mycket prat om det både på radioapparater och annat. Vad är det för speciellt med det då..Ja inte vet jag...
Väcktes i morse av att dottern o mågen skulle en "sväng" till Örebro och det kl 8..De försökte allt smyga men se det gick inte riktigt, lillebror vaknade med när dörren stängdes.. Gör inget, kan vara nyttigt att gå upp lite tidigt, snart börjar ju helvetes maskinen på morgnarna så lite övning är bra =)

Har i alla fall bestämt nu vad det ska vara i det små rara tårtorna i morrn och även vad som ska va uppepå, kan väl säga att det blir nygammalt - eller hur man nu ska uttrycka det. Kanske om jag kommer ihåg (blir ju 1 år äldre i morrn så minnet minskar ju..) så tar jag kort på underverken, hahahaha...

Har varit o handlat en sväng och blev ståendes o prata med en gammal klasskamrat - alltid kul att träffa på gamla klassisar, tycker ni inte? Vi blev stående bra länge så till slut så sa jag att jag var tvungen att ge mig, de där hemma tror jag har rymt eller så annars..

Diskat nu lite grann och tagit fram tårtbottnarna som legat i frysen, de ska ju helst ha tinat till i morgon, eller hur?
Klippet idag kan vi ju då relatera till damen ovanför på bilden, alltså lite gympa då..Inte vilken gympa som helst utan en komiker gymnast som heter "Paula Hunt" eller "Paulette Huntilova  - egentligen Paul Hunt då så klart...Stor elitgymnast på 70-talet, åker nu runt o showar i stället - riktigt kul är det faktiskt. Mycket nöje!






Tjing

Onyttighetsdagen...

Ja, man kan inte annat säga än att Gustaf is the KING....

Och onyttigt har det varit..Fy attan...Bearnaisesås 2 gånger i dag + pommes frites..Jag får nog snart köra plan B som Gustaf föreslår.....

Annars idag har jag varit trötter, har legat i fåtöljen i omgångar o slumrat - vädret? Vet inte, sovit? JA, ganska bra, så det är nog allmänt en slö o slapp dag tror jag. Dottern har suttit i köket hela dan o läst o läst, undrar hur hon orkar, jag hade tuppat av för länge sen kan jag säga..

Har i stort sett då i dag bara varit ute med vovven x 2 och det är ju inga långpromenader precis, den gamla orkar inte så möe längre...VOVVEN alltså...Hahahaha..Nog för att jag fyller år i övermorgon men SÅ gammal är jag inte..Evigt dividerande om vad som ska vara i tårtorna med och uppepå? Varför ska de va så jädra svårt jämt..Slutar säkerligen med att det blir samma som alltid och det är ju fasa trök! Att man inte vågar lite mer än vad man gör? Men men vi få la se vad blir, det blir säkert bra vilket som eller hur?

Fått sms av goda vännen idag, är i utlandet, satt på en båt och hade det bra just då..Fick meddela henne att den "svenska sommaren" är här..19 gr och regnskurar och lite sol bort i kanterna, hon tyckte väl de va hemskt antagligen för hon svara inte tillbaks..Hahaha

Jaha, augusti har börjat och snart börjar skolorna igen med. Inte klokt vad detta sommarlov gick fort, men så säger man ju alltid. Många nu med som verkligen VILL att det ska bli höst, jag tillhör väl den gruppen lite med, allt mysigt när det börjar mörkna och man får tända lite ljus, och som ett brev på posten kommer ju alla "höststormar" med som viner kring fönstren..Mmm, kanske inte så illa - innan vi lessnar på det och vill ha sommar igen..Aldrig kan man va nöjd heller.

Har i detta nu icke bestämt nåt klipp - ska ut och spana lite på det men mycket nöje men vad det än blir!

Det blir - Flamenco....En av Spaniens bästa - gör Firedance i Riverdance....Fantastiskt tycker jag, men jag är ju miljöskadad på Spanien, hahahaha - orkar ni så titta, det är ganska häftigt faktiskt....Lidelse o passion....



Tjing

En helt vanlig dag

Om man ska tro Gustaf så har jag stått vid spisen hele dan....NO..det har jag icke..Till lunch åt jag o dottern rester och sonen pannkakor (köpta..I know..) men till kvällsmat gjorde jag förvisso korv stroganoff, så kissen har väl liiite rätt i alla fall..

Igår och det sista dagen fick Sverige ett silver i EM i friidrott! Jag får väl niga för en gångs skull för Fröken Emma Green, några hopp hon gjorde va klockrena, så Grattis!! Och dessutom slog hon personligt rekord med, duktig flicka!

Varit o handlat idag med sonen på Willys...Packade ner pantflaskor och glada i hågen gick vi till bilen och vi åkte iväg..Halvvägs fick jag tvärnita - glömt plånboken då ja..Inte så bra att komma till affärn och ingen plånbok ha - "Jaså, ska man BETALA också??" Det var bara att göra en SLOVISCH och åka hem o hämta den då..Handlandet förlöpte sedan utan anmärkningar.

Åt lite då efter hemkomsten och sen satte jag mig här vid burken, blev ropad på av en vän på Facebook att hon hade vägarna förbi och ville ha en kopp kaffe. Då kan jag säga att jag nästan rusade ut i köket och satte i gång att diska upp, lite illa när man knappt inte har porslin att äta på och med...Hon kom sen i alla fall och stannade nästan 4 timmar, så kan det bli när truten på oss bägge går i ett kör...

Är sommaren över tror ni? Jag tycker faktiskt det är lite kyligt emellanåt, och MÖRKT hade det blivit med tidigt. Det ska tydligen regna o åter regna igen, jaja, vi svenskar är väl vana med upp och ner vända världen väder. Min goda vän som var här i helgen sa att hon hört ryktas om att nån hade spått att SNÖN kommer redan i september.....NÄ FY FAN säger jag..Inte redan????Då blir vintern väääääldigt lång, eller hur?

Nä, nu får det va slutpratat här - klippet idag är från Hjalmars spelhåla - jobbig hotellgäst är väl bara förnamnet, och dessutom är det svårt att för de inblandade att hålla sig för skratt emellanåt...=) Mycket nöje!



Tjing

Besök!!



Idag har det varit en mycket skojig dag!! Har haft finbesök av 2 jättegoda vänner!! De kom runt 12 snåret och då blev det en massa "tjöt" i hallen redan....Varför blir man alltid stående i hallen när man får gäster??? Konstigt det där men så blir det nästan alltid, innan man då kommer på att " varför står vi här???" Vi åt lite lunch, en jättegod tomatsoppa och hembakt bröd!! Kanon! Sen lite mera tjöt och sen bar det av till stan för att handla i mataffären, var tvungna att ha lite att stoppa i baguetterna vi skulle käka. TÄNKTE ha lite picknick men vi avstod p g a vädret. Det har blåst som fan här i dag och sedermera så tornade mörka moln upp på himmelen, så vi tog det säkra före det osäkra... Sen tog vi en fika när vi kom tillbaka...Jojomen, mataffären har nämligen varit SÅ snälla och gett mig en glasstårta i födelsedagspresent så vi tog en blåbärstårta och smaska på. Sen åkte ena goda vännen hem till sig..Jätteroligt att du kom med A!! Men rört på fläsket hann vi med i alla fall. Vi tog en cykeltur, åkte lite och lite där, trevligt, men jag var svett så det rann när vi kom hem....

Vi gjorde våra baguetter och senare på kvällen här så satte vi oss i köket och åt, med en flaska Rosé o tända ljus..Ja vi tyckte att det var så "höstigt" ute så vi tände faktiskt ljus..Mysigt tycker jag. Prat o prat och skratt och allvar, allt ska vara med naturligtvis..

Sedermera in i salongen där det intogs resten av rosévinet, lite öl och cider, ÄNNU mera skratt och allvar, fixa jordnötter i skålar och sen på´t igen. Ut med vovven en sväng och fortsättning senare..Hade ett totalt bryt på en sak...Kan ni förstå....Det finns alltså folk som går KURS på ENGELSKA i att sköta en fjärrkontroll?????? Hur är det ställt då undrar jag?? Halleluja säger jag......Nä detta är inget skämt, det är på fullaste allvar.....Men ursäkta mig...HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA............................................Oj, jag satte cidern i fel strupe....HAHAHAHAHAHAHA...

Sen har vi även fått veta av de lärda att man kan INTE bara säga "Pirates" om en film i tron om att man i all välmening vill förkorta Pirates of the Caribbean...ne se DET går inte....Kan lätt misstolkas för "Pirates" är en helt annan film kan jag upplysa om, alltså av det grovpornografiska slaget, så tänk er för vad ni säger.......HAHAHAHAHA

Dagens klipp - kommer vet ni...Mycket nöje!!

Ett av goda vännens favoriter får det bli idag, Sudden från Nilecity....Skoj ...=)



Tjing

RSS 2.0