Måndag

 
Ops,,=D
 
Åsså va det måååndag..GÄSP...Nåja, det har gått i ett tycker jag så det har gått fort ändå!
 
Igår så inleddes dagen med mysfrukost med sonen, som alltid på helgmorgnarna, där det dryftas allt - eller inget =D..Kom sen i kläderna och hämtade dottern för en handling - körde hem henne och sen hem o käka lunch. På eftermiddagen åkte vi då till Eva som skulle lägga upp sonens byxor - blev så bra så - tog en fika mä, sen for vi hemåt. Jag gjorde 1 sats brownies till då ja..så 51 st bitar ligger nu i das frys och tas fram på torsdag morgon för att garneras och köras till Skövde..Håhå jaja..=D..Sen var det kvällsmat, datorhäng och sängen.
 
Mjo - sover som en kratta än ja - det är ett fasa vakna upp och somna om..den mobila enheten får dock ljuda på morgonkvisten, för då sover man som bäst naturligtvis..När sonen gått till skolan, ner i tvättstugan och tvätta, upp igen, och efter 1 timme ner igen o hängde allt/slängde in i tumlaren, upp och kom i kläderna - och tänka sig - jag baka idag mä - denna gång blev det:
 
 
CUPCAKES!!!! Hahahaha - fy fan - e´jag klok eller..?? Skojigt, schnögga va? Joråsåatte..=D
 
Åt en lätt lunch, hämtade upp torr tvätt, ställde mig att diska - som tog nästan ett par timmar visade det sig - det ringde - och så diska jag - och så ringde det - och så diska jag - och sen så ringde det förstår ni..=D SEN diskade jag klart! Sonen kom från skolan - vi fikade och åt cupcakes - jahadå - klart ätbara - man äter dock inte flera stycken inte - toppingen är sur/söt om ni fattar vad jag menar..Det är ju smör, philadelfiaost och lite annat i så det blir syrligt och sött samtidigt, mäktigt kanske är rätt ord? Goa va de i alla fall - och så fick jag ju spritsa lite - vad roligt för mig va!!! =D
 
Och helt plötsligt så är klockan kvällen - måste plocka i ordning på min säng med - rensade skrivbordslådorna med förut - och hela sängen är nu belamrad med papper - kuvert och andra attiraljer..=D Nåt hele tin va..Ska inte göra så värstans möe mer idag sen tror jag..Lite kvällsmat och så är det ju Det Okända ikväll - iiiinte missa det!!! Sen får det bli några spel på datorn - som man inte kommer vidare i - vilket gör en skitförbannad =D men envis som man är så försöker man ju igen såklart..Sen är det natti natti va? Tror det..
 
Måste även flika in här - att Evas sambo har idag gjort nåt stortartat måste jag säga..Inte vanligt att detta händer faktiskt, inte bland det manliga könet i alla fall..Jo - han åkte idag - FRIVILLIGT, helt solo - till......IKEA minsann!!! Hoppsan Kerstin, vad hände där lixom??? Guldstjärna i boken tror jag bestämt va! =D Läs nu dessa rader ett par gånger hörni - tror inte vi kommer att få läsa dess like - på länge...Mohahahaha...Applåd!!!
 
Igår när vi var hos Eva också så visade hennes dotter Emma mig en video - och den ska ni ju få idag såklart - klockren i mina ögon och faktiskt kul och medryckande, jag kan i alla fall inte låta bli att både sjunga med och showa lite...haha..Här är Ylvis med The Fox. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Baka baka liten...

 
Brownie...=D
 
Löööördag är det idag då - den började första gången 04.10 för min del - somna om och vaknade 7 - somnade halvt som halvt om och gick upp vid 9. Mysfrukost med sonen - kom i kläderna, bäddade och plockade lite. Jag o sonen skulle åkt till Eva idag och lagt upp byxor men vi får skjuta på´t till i morgon i stället, och det gör ju inget. Vi åkte i stället till McDonalds och åt mat idag - sonen fick för sista gången en värdemeny i födelsedagspresent av Ronald McDonald förstår ni, han har varit med i den klubben sen han va liten och fått en meny varje år - men nu var det sista som sagt - han är sen för stor minsann! =D Såå - hans graaatis och jag fick betala mitt, inte så dumt va? Nepp - inte det minsta. Vidare sen till Willys och handlade lite - dottern ska bjuda sitt jobb på bakverk på torsdag eftersom hon fyller år - och det ska dessutom vara laktosfritt och nötfritt för en del..Brownies med glasyr sen och minimarschmallows, pekannötter och dumlekola. Har precis tagit ut den första browniesplåten och det blev inte dumt faktiskt! Ska snart börja på den andra - det är nästan 50 pers som ska ha lite gott i magen nämligen så det blir en plåt till. Sen ska det kallna och frysas in för att garneras på på torsdag middag - in med det i bilen och så en tripp till Skövde då på eftermiddagen för att lämna det. Lite krångligt för henne att ta med sig det där på en buss tycker jag så Skövde får det bli. Jag får väl passa på att glyyysa lite i affärerna då när jag ändå är där - förena nytta med nöje alltså! =D
 
Snart en plåt till då - sen är det ju kväller - kvällsmat ska det väl bli - lite datorhäng, sen får det bli några gäspningar och sängen. I morgon då Eva och uppläggning av byxor bl a - måndag är det tvätt kl 8, onsdag är det pensiosar, torsdag Skövde - tja sen så är det helg o dotterns födelssedag då - tjosan vad det går!
 
Denna dag snart till ända - och video idag blir en av mina favvisar - lite lugnt o stilla sådär, här är Boyz II Men med End of The Road. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Dagarna ramlar på

 
Nä - minnet är det tjall på faktiskt ibland..=D
 
Kors i krösamoset - inte nåt här sen i måndags! Sorry..
 
Tisdagen har jag faktiskt inte en susning om vad jag gjorde - det var ju det där minnet va..Onsdag däremot, då var jag på staden och gjorde lite ärenden - sen var de pensiosarna =D. Det går bra tycker jag - lite svårt tycker några och minnet ja..Men det gör inget, tycker de kämpar väl! Efteråt mötte jag upp sonen som gått ner till stan - han fick ju presentkort på Jack & Jones av mig och storasyster, så ett par jeans som satt som en smäck och en halsduk blev inhandlandet, så han var nöjd! Sen var det en kortis till affären också innan vi tog kvällen.
 
Igår så åkte jag o Louise ner till Folkets Park - Marknad minsann! Strålande väder och mycket folk! =D Och OJ vad jag shoppade..hahaha...10 spritspåsar för 25 kr - DET kom jag hem med! =D Louise handlade lite smått o gott däremot - 2 timmar rök snabbt, men det kvittar ju, mötte svärmor bl a som handlat goa ullsockar som kostar desto mer på nätet. Efter hemkomst var det lite mat - jag diskade också - trevligt att se diskbänken för en gång skull =D, sen bar det av till skolan med sonen på utvecklingssamtal - allt som vanligt - några smärre förbättringar kan göras men i det stora hela bra. Efter det åkte jag o hämtade dottern för att åka till Polishuset som har kvällsöppet på torsdagar - hon skulle skaffa Nationellt ID-kort, det är rätt mycket folk dessa kvällar, men det gick faktiskt fort ändå. Sen var det hem med dottern och jag till mig, kvällsmat inmundigades och sen tittade jag på Hela Sverige Bakar. Kul program tycker jag! Har nu faktiskt suttit både igår kväll och idag och tittat på Youtube när de spritsar rosor o annat skoj - fasansfullt roligt!!! Det var till o med så jag drömde om Cup-Cakes inatt hahahaha...Då är det illa va? =D Joråsåatte...
 
Och nu var det fredag då ja..Inte gjort värst många knop idag då, sonen slutade tidigt idag med och kom redan vid 11.40 - jag har softat, ätit lunch och kollat spritsningar..=D Nu på seneftermiddagen hämtade jag dottern igen och körde henne till sjukhuset och tandläkaren, sen hem med henne och jag vidare till mataffären och nu sitter jag här! 
 
Övrigt ikväll - lite mat i magen och slö o slapp får det bli - en pilsner slinker nog ner också..I morgon är det sovmorgon och mysfrukost - sen bär det av till Eva - sonen ska med för hon ska lägga upp hans jeans som vi köpte för ett tag sen, de är tok för långa, söndagen är lite öppen än, ska eventuellt tvätta om det finns tid.
 
Såja - ber om ursäkt för bortfallet ett par dagar, men nu fick ni nåt att läsa igen! =D Video idag en gammal låt som man blir riktigt jäkla glader av - nämligen Orup med MB..Trevlig helg på Er, ha det gott.
 
 
 
Tjing

Födelsedag!! =D

 
GRATTIS till sonen idag som fyller 14 år!! HURRA HURRA!! =D
 

Då var det sonens födelsedag idag ja! Fast exakta födelsetiden är ikväll 19.19..Vi firade ju sonen igår redan då men han fick lite gofrukost i morse såklart och extra pussar =D Och såhär såg det ut för 14 år sen - och igår:
 
 
Syrran håller lillebror - och sen blev det tvärtom..=D Tänka sig va tiiiiden gåååår va..=D
 
Sonen kom i väg till skolan, jag bäddade och greja lite, kom i kläderna och käkade lätt lunch, sen vid 14.30 snåret så kom Monica och hämtade mig - vi skulle ut till min vän i Hasslerör som säljer alla tyger o andra attiraljer, jag följde med denna gången då o visade vart det var, så vill hon handla mer så vet hon vart det är! Hon fynda allt lite smått o gott och så bjöd Annelie på fika - sen tackade vi för oss och åkte hem. Sonen var hemma när jag kom hem här - vi ska snart sätta oss med en läxa - ja - faktiskt - även på födelsedan! =D Sen har han önskat kvällsmat - lite otippat - jag hade trott han skulle välja spaghetti o köttfärssås - men nä - fiskpinnar med potatis o sås ville han ha! Och det får han ju då såklart - och lite blåååå tårta till efterrätt. Blir väl bra va? 
 
Vädret har idag varit strålande vackert, klarblå himmel nästan hela dan och sol - lagom temp tyckte jag, men jag tog ändå på mig vindjackan faktiskt, är väl lika bra att vänja sig vid sånt. Igår åkte även sonens täcke tillbaka i sängen - då är det snart höst o vinter minsann! 
 
Dåså - det var denna dag, läxor, fiskpinnar och Det Okända på tv - man tackar!! Idag får då 14 åringen önska video och det han valt är också lite otippat..här kommer självaste Jimi Hendrix med Hey Joe..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lite i förväg

 
Ojoj, ja det håller jag med om..=D
 
I fredags var det allmänt plock, jag var i väg och handlade lite på förmiddagen, lämnade mitt balkongbord till Louise, var och handlade med dottern, ex-maken kom o hämta sonen och sen förstår ni gjorde jag pizzadeg i bakmaskin för första gången - ja men tjena så bra de ble´! Knådat, jäst och klart, bara att kavla ut, sen la jag bacon, skinka, purjolök, ost o krydda på o skjuts in i ugnen - gott!! =D Allmänt datorhäng och sen var det natten.
 
Och nätterna ja - nja - sover som en kratta - men så är det..Vaknar upp på lördagen och får veta att det skett ett mord i Mariestad - en man runt min ålder som knivskurits till döds..Får veta vem det är och det lustiga i det hela är att jag såg honom på fredagseftermiddagen vid station när jag hämtade dottern vid bussen..Han var en vilsen själ, en av "pundarna" i stan som folk kallar det, men det spelar ingen roll, man ska inte döma folk om man inte känner till bakgrunden..tragiskt är det i alla fall - gärningsmannen är tydligen inte tagen än - så historien fortsätter tills vederbörande är fast..
 
I övrigt i lördags så strök jag tvätten, bakade tårtbotten, pyssla och mickla o måckla - Louise kom med Sally och lämnade tillbaka balkongbordet - och vi blev sittande o drack kaffe ja - trevligt som vanligt! =D sen var det nästan kvällen och det blev lite i magen -en pilsner och datorhäng - sen go´natten..
 
Och idag då - 1 dag för tidigt så firande vi sonen som fyller 14 år i morgon!! Och tårtan - joråsåatte:
 
 
Ojojoj va blå den blev..=D Var bara tvungen att testa och färga lite..En hel flaska blå karamellfärg är i, hahaha - blev inte riktigt den blåa färgen jag hade tänkt men rätt fräck ändå tycker jag! Mellanlägg idag var chokladmousse och mandariner och mango/persiko mousse och mandariner..Och ja - den gick ner helt klart, mer än halva rök, och sonen fick massa fint, kläder o pengar o lite annat - så han va nöjd! Dottern stannade en stund till sen efter pappa o farmor åkt, jag har precis kört hem henne för en stund sen. Och vad gäller bakverket så ska jag ta o köpa "riktig" färg att färga med - alltså pastafärger som det kallas, som används till bakverk och lite så - då kanske det blir en regnbågstårta nästa gång kanske....=D
 
Och nu var det afton då - vi ska få lite i magen jag o sonen, sen blir det slappa och datorhäng..I morgon är det då sonens födelsedag - vi kuckilurar lite han o jag då framåt kvällningen - i övrigt eventuellt ut en sväng till Hasslerör igen med en god vän som ska titta på tyger och diverse, annars i veckan är det PRO igen, utvecklingssamtal med sonen och sen var det helg IGEN..Hej vad det går..
 
Dåså gott folk - det var allt, video idag Hoffmaestro med Highwayman, ha det gott.
 
 
 
Tjing

Jisses!! =D

 
Mohahaha...Kunde inte låta denna gå förbi..=D
 
Kl 01.15 i natt så vaknade jag - av att jag nös!! Men va fan..Sen var det igång - jag nös o nös o nös - mitt i natten bara sådär..efter ett antal nysningar - kommer inte ens ihåg hur många gånger - och det stillade sig - ja då kom sonen upp??? Men han hade inte blivit väckt av att hans ömma moder nös skiten ur sig nepp - han skulle på toa han ja...Hahaha - Sen vid 01.30 sa vi natti natti igen då..Kära nån säger jag - vakna av att man nyser - hur skapt är man...
 
Nåväl - upp när den mobila enheten ringde i alla fall, 7 grader ute - värmen har de satt på här nu..Liiiite smårugg sådär va? När sonen gått - japp - i diskebaljan, för nu var det ju sådär igen, disk ända bort till spisen..Jädra folk som bor här va - inte kan diska efter sig???? Morr..=D Efter det lite lätt lunch, sen ringde jag en gammal kär vän och tjöta ett bra tag, sonen kom hem - jag ner i tvättstugan, och kors i taket - städat för en gång skull! Ojojoj, va hände där lixom? Ner sen igen efter 1 timme och hängde på tork. Nu får det gotta sig där till 20 ikväll. Jag o sonen har precis kommit från Willys, kom hem med 3!! 2 liters glass...Ops...Det var ju inte meningen förstås..sonen valde en glasslåda, men sen när vi kom runt hörnet så sålde de GB- Big Pack 2 för 25..Fynd alltså, så de åkte i korgen också.."Nu du mamma har vi glass så vi reder oss ett bra tag!!!" sa sonen..Jomen, det har vi..=D
 
Strax lite kvällsvard - ner o hämta tvätten, och vid 21 är det dags för tv - Hela Sverige Bakar..Gillar´t, pajer är det idag, och det är ju inte det lättaste kanske..vi får väl se hur det går!
 
Så - det var allt för idag - i morgon är det freeeedag, sonen ska till sin fader, jag ska bland annat greja med tårta och lite så..Tårta?? Ja - sonen blir 14 år på måndag förstår ni, men ska firas på söndag eftermiddag så alla kan vara med. Får se vad det blir för kreation denna gången..Kul det där nämligen, att göra tårta..En dag ska jag ge mig på en regnbågstårta, men DET visar jag Er den dan..=D
 
Idag en låt som vi hörde på radion i bilen på väg hem från Willys - Salem Al Fakir med Keep on Walking..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lite att göra =D

 
Ja oja!! =D
 
Såja!! Ser ni?? Ny design, ny design!! Lite höstigt - schnöggt va? Det enda som ska ändras liiite är mitt namn - ifall nån undrar varför K är helt annan stil på - dottern upptäckte när hon satt o gjorde detta att bokstaven K inte fanns i det gula hon börjat på..Men det ska ändras, annars blev det jättefint, det tycker i alla fall jag! Tack söta unge för att du hjälper mamsen! <3
 
Jag har haft körigt jag..hahaha..I måndags och i tisdags blev det heldag hos min vän ute i Hasslerör..Vi har gjort i ordning det som hon har kvar i tyger, o en massa andra syattiraljer, gjort stuvbitar, fotat och donat och slängt och rensat..Hej o hå..Däremellan har vi fikat och käkat mat och fikat, och så på´t igen! Lite kul sånt där tycker jag - organisationsprofessorska som jag är..=D Hon har ju renoverat huset och sakerna har legat utspritt - men nu jädrar är det ordning o reda - nu ska hon sätta ut annons på hela köret så hon blir av med det - fynd kan jag säga då direkt - kvalité tyger som säljs för en spottstyver och som för den delen inte finns att få tag på längre..Så det blir nog bra det där! Jag har inte varit hemma förrän 19 på kvällarna så då har det i stort sett blivit kvällsmat, lite tv, datorhäng o sängen..I natt sov jag visst 6 1/2 timme i sträck - men hallå eller??? JÖSSES..=D
 
Igår var det även min lilla pappas födelsedag - han skulle blivit 85 år då:
 
 
Pappsen på sjön när han var yngre och ett kort som är taget 80-tal tror jag, på Electrolux där han jobbade som ingenjör/konstruktör i många år. Men nu har han varit borta länge min ömma fader - närmare bestämt 22 år - tiden går minsann! Så GRATTIS Kära pappsen! <3
 
Idag kom då den stora pensionen - sååå - på förmiddagen handlade jag lite smågrejer - åkte hem o käka lunch och sen var det dags för Datakurs med PRO igen..De är för söta i alla fall - och idag gick det faktiskt riktigt bra, så de kommer säkert greja det där fint sen! Efter det hämtade jag sonen och så åkte vi o handlade de större grejerna, och så hem med det. Sen har jag pratat med Eva i telefon en sväng, och strax får det bli lite kvällsmat och slö o slapp japp tror jag..Nu är det färdig stimmat på ett par dar känner jag..I morgon ska jag tvätta på eftermiddagen - på fredag ska sonen till sin far - jag ska smågreja lite och ha det gott hemma tänkte jag..På måndag fyller sonen år också, så det blir nog lite planering för det.
 
Dåså - idag en video till pappa - han älskade jazz - jag avskyde det då - jädra mambo-jambo tyckte jag..=D Och man blev matad med Louis Armstrong, Glenn Miller och Duke Ellington..=D MEN..idag tycker jag det är rätt go musik faktiskt - just den här "äldre" jazzen - diggar´t!! Så - för dig pappa - här är Duke Ellington med Take The A Train. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Helg

 
Nä just det! =D
 
Sådär - då var denna "djurhelg" över! Har ju matat kissemissar och passat vovve ett par timmar igår o idag:
 
 
Katterna Odis & Sötis och så Sally =D Fullt upp alltså, haha. Nåja, kissarna behövde jag bara ge mat o kolla till lite, Sally har varit här ett par timmar igår och idag, och det har gått så bra så - härliga djur allihopa! Så - mission completed som man säger!
 
Sovit rätt så hyfsat - varit uppe 1 gång per natt - det får man väl va glader för..I övrigt har det inte gjorts jättemånga knop så - plockat lite, diskat, varit ute med Sally, gjort mat, slappat, datorhäng..tja, det var väl summa summarum tror jag! 
 
Vädret rätt ok med, just nu regnar det dock, och ska bli sämre väder nu - kanske det är slut på sommaren då - regn och åter regn är på väg - med andra ord HÖST..Gillar´t ändå faktiskt..Det rasslar på nu hörni, mörker och regn,blåst o lite till..Snart jul!! =D
 
Om en stund lite kvällsmat, sonen ska läsa geografiläxa, har prov i morgon - är måttligt förtjust..mohahaha...Men det är ju jäääädrans intressant med bergarter, istid o annat sk..t - eller jag menar annat BRA ATT VETA - eller hur? Jo, menar det..Viktiga saker det där minsann..=D
 
Sen är det nog mörkt o kvällen skulle jag tippa på - lite datorhäng och go natten sen alltså. I morgon är det ut till gamla Hasslerör och hälsa på/hjälpa min goda vän och hunduppfödare..Blir nog heldag tror jag - och javisst, hundar fanns det där med ja...=D hahaha...Ev tisdag där med, onsdag trillar den stora pensionen in så det ska handlas lite, och så var det datakurs med pensionärerna =D - sen har denna veckan gått också..jösses...
 
Happ - inom snar framtid kommer designen på bloggen ändras lite, dottern har lovat att hjälpa mig - som hon alltid är gullig och gör, så det blir lite förnyat. Dåså - that´s all folks! Video idag Aerosmith med Hole In My Soul. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Fredag den 13:e

 
Haha..=D
 
Fredagen den 13:e var det idag ja...uhuuuu - mytomspunnen dag minsann..
 
Men torsdag var det igår - och den bestod av - hämtning av grannens katter, fika med Louise och Sally, lite kvällsmat och så blev det Gränsbevakarna Australien och Hela Sverige Bakar på tv-n sen. 
 
Bara varit uppe 1 gång i natt - ops - nice - sen upp som vanligt när den mobila enheten levde rövare..I kläderna och körde sonen till andra sidan stan för friluftsdag, hem och bäddade, och pickla lite, hämtade sonen och en kort in på Lidl och hem. Sonen bytte om och gick till skolan sen, jag skulle ställa mig o diska - men näää...Nu fastnade jag i en film - baserad på en sann historia och så var det ju sport förstås...=D Men den var riktigt bra - handlade om den första svarta spelaren i baseboll nämligen Jackie Robinsson:
 
 
Detta inträffade på 40-talet i Amerika, då svarta inte var välkomna nånstans - ja, ni vet ju själva..Filmen heter 42 - av den anledningen att han fick en tröja med nr 42 - och sen dess är det INGEN som får ha det numret..Varje år, tror det var 15 april typ - så spelas det baseboll i hans minne - då har ALLA spelare nr 42 på ryggen för att hedra hans minne..Har ni möjlighet så se den, mycket bra!!
 
Men SEN diskade jag! =D Jajamen..Nu är det snart kväll igen, senare sen ska jag upp till katterna då o ge dem mat o en klapp, eftersom grannarna är i Fjollträsk över helgen, sen blir det nog lite mat i magen o sängen vad det lider..I morgon ska jag ha Sally ett par timmar på dan, ge katterna mat, och söndag är det också Sally ett par timmar troligen, sen var den helgen över och måndagen ska tillbringas ute i gamla Hasslerör där jag bott förr, ska hjälpa min vän och hunduppfödare med lite diverse så det blir nog heldag.
 
Vädret då - tja, i morse såg man inte vad man hette knappt, dimmigt som fasen, sen klarnade det upp och nu är det så varmt att man svettas..Ska väl bli lite försämring av vädret förstod jag nästa vecka - REGN tack!! Svampisarna växer då!!!!!! =D
 
Och så igen - faaaasen vad fjantigt det är tycker jag att gå ut med katt i band, vansinnigt löjligt..Vad är vitsen undrar jag? En katt ska vara ute - eller så är den innekatt, att ta ut katt i band..näääää - katten kryper ju efter backen det mesta och vill inte alls vara ute..Knepiga människor..Men så e´jag..
 
That´s it - video idag gamla hederliga New Kids On The Block - i nutid, jomen, de har återförenats på gamla dar och visst - sångrösterna och rörelserna är väl inte liiiika piggt idag som det var förr - men jag gillar´t..Så här är de gamlingarna med Step By Step. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Tvätt, katter och datakurs =D

 
Inte sååå lätt att lära sig data inte...=D
 
Här är det just nu full rulle känner jag...Igår startade jag dagen med att tvätta mellan 8-12 - hade bara 2 maskiner så det var snart gjort. Sen kom jag i kläderna o for till stan, närmare bestämt Försäkringskassan då ja..Dags att söka nytt bostadsbidrag - och som vanligt - jag spelar lite halvdum hahaha..tycker det är bättre o gå dit med alla papper som ska vara, så får de styra hur det ska fyllas i..Sen drog jag till mataffären snabbt och sen hemåt. 
 
Sen var det lite stilltje, och sen ringde det på dörren helt plötsligt, grannen stod utanför och undrade om jag kunde ha deras katter hos mig 1 dygn..de har fått nån ohyra däruppe så det ska sprutas med nåt medel och då får vare sig katter eller människor vara där på 24 timmar..Vi bestämde att katterna skulle till mig då - som idag, och så sa vi hej hej,. Lugnt en stund igen och sen ringde det på dörren en gång till - min vän o hunduppfödare var i krokarna - så det blev fika med lite tjöt, hon gick vid 20 snåret. Kvällsmat till mig o sonen och lite datorhäng och sen var det natten.
 
I morse kom då 2 kissemissar till mig..Den ena är väldigt kelen av sig, men den andra har gömt sig bakom en av gardineran i vardagsroom - såklart, nytt ställe o allt, mig har de dock sett förut många gånger, men de får hållas, det gör ju inte så möe väsen av sig precis! Sen vid 9 i morse kom Eva på en fika, hon hade köpt med bullisar så det festade vi på - hon drog hemåt vid halv 12, för att laga lite mat o åka o jobba.
 
Jag gjorde mig i ordning för idag förstår ni - har jag varit hos PRO Mariestad och hjälpt till med en nybörjarkurs i data för pensionärer minsann!! Det var svärmor som lura dit mig hahaha...Denna kursen startade 13.30 och det var 4 stycken pensionärer + ledaren och så jag. En del kunde liiiiite liiiite grann, men det är att börja från början alltså med här sätter man på en data och här är musen o tangentbord..Inte så lätt ska jag säga om man aldrig har suttit vid en dator förut. Mycket att lära sig - bara hitta bokstäverna på tangentbordet är svårt - men det gör ju ingenting, de lärde sig rätt snabbt ändå tycker jag! Sen är det ju att komma ihåg var och vart och när o hur, och det körde ihop sig lite för några, men som sagt, spelar ingen roll, de är ju där för att lära sig, jag har också varit ny i början ju! Men jag tycker de var jätteduktiga ändå - så 9 onsdagar framåt är jag på PRO i Mariestad mellan 13.30-16.00 - bara så ni vet! =D 
 
Nu är jag hemkommen då, ena kissen sitter fortfarande bakom gardin och den andre är kelig..Blir nog bra, de får hållas - de ska troligen "hem" igen en trappa upp i morgon, och sen ska jag bara ge dem mat 1 g om dan i helgen för husse o matte ska på bröllop i Stockholm. Ska eventuellt ha Sally vovven ett par timmar lördag och ett par timmar söndag med när hennes matte åker iväg en stund. Och i morgon kommer Louise hit o tar en fika på eftermiddagen - så det va värst vad fullt upp det blev på en gång! Haha - men det gör inget, har all tid i världen så det så =D
 
Ska gå igenom min egen data en stund nu - sen blir det väl lite kvällsmat till mig o sonen också - sen var onsdagen ajöss. Idag är det även 10 år sen utrikesminister Anna Lindh blev mördad på NK i Stockholm - och även 12 år sen terrorattacken i USA var..Ja, inget utav det är nåt man glömmer, må alla de drabbade rest in peace..
 
Dåså - idag en video med Avicii och låten Wake Me Up..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Måndag

 
Tja - varför inte?? =D
 
Back to buisness då - alltså måndag igen..morr..Sovandet är ente braer nånstans - men det är att gilla läget o köra vidare det.
 
Gårdagen ägnades åt att leka lite sådär otäck organisationsprofessorska minsann..Till Evas förtret..mohahaha...Joråsåatte...Började först med att skriva om min lilla lösenordslista - total katastrof på den - överstruket, kladdigt och allmänt kaos..Så svisch ut med den i skrivaren..Sen så fick jag för mig...."VART la jag dem??" Hm - rev i garderober o lite varstans - voilá!! DÄR ja! Plastfickor letade jag efter nämligen..Visste att jag hade ett bra gäng NÅNSTANS..Och med dem skulle jag göra vadå?? Jo - har en receptbok som är typ lika uslig den, kladdigt, tillskrivet, överstruket, stämmer inte och...ja ni fattar va...Så det blev att skriva nya repecept =D - svisch ut i skrivaren - många blev det..hittade ju naturligtvis lösa lappar med recept på, och sen så stoppades allt fiiiiint i plastfickor..KATCHING, jäääääsiken va bra dä ble!! Sen kom sonen - lite kvällsmat inmundigades och så var det bädden.
 
Sovit liite bättre i natt - men nacke o skalle håller på lite då o då, knak, krasch, brak..Läckert...Efter sonen kommit iväg till skolan lite datorhäng, bäddade och plockade i ordning, kom i kläderna och idag var det dags för Mammografi då ja..Är INTE det minsta trevligt för 5 öre..och det är inte det att jag är rädd, tycker det är läskigt etc - nää - det är för att det gör så satans ont..jag har ju nervskador i överkroppen vilket alltså innefattar boobsen - och få dem ihjälklämda till ingenting är inte så värst kul - men men, man får stå ut - mycket billig livförsäkring som man ska gå på tycker jag! Så därav bilden idag högst upp..Karlarna kommer undan liiite för lätt här i livet tycker jag - de behöver inte föda barn, inte ha mens, inte klämma sönder boobsen - inte ta cellprover..det finns säkert mer de inte behöver..=D Men införa pappografi vore väl en lysande idé va - tycker att vi föreslår det - så får vi se hur lycklig lilla Petter-Nicklas med bihang är efteråt..Mohahahahaha....
 
Efter hemkomst lite lunch, kaffe och gäspningar..ugh..Sonen gick till en kompis efter skolan och har inte dykt upp än - kvällsmat ska det väl bli och sen är det tv ikväll..först Gränsbevakarna Australien, sen 112 på Liv o död och så...buuuhuuu Det okända..Gillar´t..Tja, sen var denna dag slut också..I morgon tvätt på förmiddagen bl a, sen ner till den stora staden en sväng också..Så va det med det hörni.
 
Eftersom vi pratat tuttisar idag så kan jag bara inte låta bli att lägga ut Rodney Carringtons Show Them To Me..hahaha...Känsliga tittare och hörande varnas, men jag tror inte ni är så pryda va..=D Ha det gott.
 
 
Tjing

Såja!! =D

 
Just det! =D
 
Jamen hallå där - några dar gick igen ja!
 
Och dessa dagar - alltså torsdag & fredag har väl egentligen gått ut på en enda sak: Att hitta KANTARELLER!!! Hm - inte det lättaste evenemang må ni tro...
 
I torsdags så tvättade jag först mellan 8-12, sen på eftermiddagen gav sig Louise, vovven Sally och jag oss iväg igen då ut till skogs för att hitta dessa läckerheter...Kan väl säga såhär..Vi hittade inte en enda jäkel till kantarell...MEN - vi hittade nåt helt annat!! 
 
 
Mickel Räv minsann!! 2 gånger om dessutom - så detta kort + många andra tog jag på denna tjusiga räv, är faktiskt mäkta stolt över hur bra de blev med tanke på att jag satt i en bil + att de är tagna med mobilen i rasande fart, klick, klick, klick..=D Visst är den fin? Inte så vanligt tror jag att se en räv på nära håll och dessutom hinna med att få skitbra kort på den. Det här var nog en ungräv eftersom den var så fin - tyvärr råkar ju rävar ut för skabb och ser nästan otäcka ut, men denna var urtjusig!! Så - med räven i kameran och 0 svamp i korgen fick vi åka hem igen..
 
På fredagen var det dags igen att ge sig ut i bushen..Men denna gången hade vi svärmor med nämligen - och KATCHING..Svampisar i korgen minsann! Vi åkte till massa ställen - vi fick lite faktiskt, men det behöver helt klart komma en del regn för att det ska sätta fart ordentligt. Och vovven Sally skötte sig exemplariskt! En mycket trevlig dag i skogen blev det, sen åkte svärmor till sig och vi hem till vårt. 
 
 
Vovven Sally, svärmor hittar svamp och så lite fiiin skogsbild..=D
 
Efter hemkomst ombyte o tvagning, sen körde jag sonen till sin far, plockade upp dottern hos frissan och så åkte vi o handlade lite grann. Hem sen o åt kvällsmat och tog det allmänt lugnt, och sen natti natti.
 
Vaknat var 3:e timme i natt, så kan man ju också göra..Hm...Gick upp vid 9 snåret sen i alla fall och åt frukost, kom i kläderna, lite allmänt plock, strök tvätten, åt lite lunch och satte en deg i bakmaskin..ojojoj...Den här gången så jäste det nästan utanför, det gick i taget på locket:
 
 
Var tvungen att öppna och peta in det, höll på att pösa över, hahaha...men det blev kanon som vanligt!! Ska ställa mig i diskebaljan också om en stund, sen får det bli lite i magen o datorhäng tror jag. Sen får vi se hur det sovs i natt - lite lotteri det där - plötsligt händer det lixom! =D
 
Så var det med det - idag blir det gamla hederliga Sweet men den passande låten Fox on the run..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lite diverse

 
Såpass ja...
 
2 dagar har passerat gå - och vad gjorde vi då? (Ja, jag vet, dåligt rim...=D)
 
Tisdagen började med lite sovmorgon som det brukar på tisdagar, sonen börjar senare nämligen, även denna termin. Efter att han kommit iväg så kom jag i kläderna och ställde mig o diska - min vän o hunduppfödare kom o hälsa på - så resten av disken fick vänta - och det blev 3 timmar det nästan..haha..Gjorde klart när hon åkt, hämtade dottern vid station och vidare för att hämta paket och sen hem. Gjorde kvällsmat och såg på Arrow - datorhäng och natti natti.
 
Vaknat i natt med skallebank =( Ugh - bland det värsta jag vet att ha huvudvärk..Skiten kommer från nacken och bråkar som fan ibland - så det blev piller mitt i natten..Vakna upp rätt hyfsad, iväg med sonen, lite plock, lite lunch, kom i kläderna - och sen skulle jag åkt iväg på en sak med svärmor men det visade sig att det inte började förrän nästa onsdag =D - så kan det bli! Sonen kom hem, jag gick över till Louise och vovven Sally - och där bakades det bullar minsann! Så nybakta bullar och några kopper Java - det är fint det!! Suttit på balkongen o tjötat o det o det andra. Vi ska dra en sväng till skogs i morgon eftermiddag några timmar, jag ska tvätta först bara mellan 8-12 och hon ska med Sally och klippa klor innan bara.
 
Och nu har skallebanken kommit tillbaka - grrrr...otrevligt a la megabig..piller igen alltså..Hm..Ska göra lite mat till magen här om en stund nu, sen blir det slö o slapp resten och hoppas skallebanken drar sin kos..
 
Video idag en video från just Arrow, lite modern Robin Hood kan man säga, en mycket bra serie! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Nygammal kompis och tandjävlar..

 
Ja och fort ska det gå!! =D
 
Jaha - är det inte det ena så är det nåt annat tänk..Burr o usch och fy...
 
Helgen har passerat - med onda tandjävlar..Ugh - 3 tänder också, det är ju så lovely..Kan säga att jag var som en iller på telefon i morse - och hade sån flax att min tandläkare hade en akuttid 10.50..Katching lixom..Hon är annars fasansfullt bokad, finns inte en janne att lyckas få en tid annars - så tur hade jag nog! Så - ner i tandläkarstolen med glädje alltså - inga hål el nånting, men mina tandfickor ja..en lagning hade kommit på sne´med, så efter en röntgen så blev det bedövning och så görades det - låååångt ner i tandfickorna, fixades till lite och som kronan på verket kördes det borstar med bakteriedödande gel i hela truten. Färdigt och ett halvt ansikte som hängde..men vad gör det? Plånkan blev inte glad däremot..men men, jag måste ju..De skulle hjälpa mig med att kolla upp bidrag/avbetalning o lite annat, åker nämligen på att rotfylla en av bissingarna och då pratar vi tusenlappar..Så vi får se hur det går - nu har bedövningen släppt men ömt såklart - en doppad Hönökaka i kaffe blev min lunch kan jag säga..Värktablett har intagits också, det blir nog bra vad det lider. Man skulle ha en miljon hörni - det första jag skulle göra är att rycka ut de gaddar jag har kvar och sätta inplantat i hela käften - tackar!! Åkte efteråt till Apoteket o köpte sån där bakteriedödande gel också - nu ska asen få - 2 gånger om dagen 1 vecka typ - sen varje kväll som rutin - här ska dödas bakterier så möe det går!
 
Har i helgen också hittat en gammal kompis:
 
 
Bagar´n!! Visst förstår ni..Årets julklapp för...eh...100 år sen?? Såååå gammal är dock inte min, inköptes för några år sen, användes men blev sen inställd i ett skåp - men nu så!! Den fick jobba på lite i helgen faktiskt..Smidig grej va - ner med allt i bunken - i en viss ordning!! Mycket viktigt!! =D och sen trycka på en knapp - inget kladd, inget knåda - nada..Maskin sköter hela skiten och vips så har man ett bröd! Strålande va - joråsåatte...Jag gjorde typ rostebröd första gången och skar det med skärmaskin sen, blev ungefär 10-11 skivor, och riktigt gott! Så nu står Bagar´n framme och ska användas - lita på det!
 
Sonen kom iväg till skolan idag också - lite snuvig men i övrigt piggelin, så det var ju bra! Snuvigheten sitter nog i hos de flesta ett bra tag kan jag tro - nu börjar höst o rusk o sen vinter..Förkylningarnas tid minsann..Vädret har varit lite hipp som happ - lite regn, lite sol, och regn igen, blåst men rätt ok temperatur. Kvällarna är dock kyliga ibland, inget annat att vänta - eller hur? 
 
Efter tandis har jag bara tagit det lugnt faktiskt..Sonen har kommit hem från skolan med så nu är allt i sin ordning igen. Ska ta och ställa mig i diskebaljan snart - den lilla stryktvätt jag hade gjorde jag igår nämligen, men disken är kvar - får vi åtgärda strax då. Lite kvällsmat ska det bli - nåt lätt tuggat alltså =D Korv med bröd låter ganska ok, eller vad tycker ni? Och ikväll börjar Det Okända på 7:an igen, tjoho!! Och bättre start kunde man ju inte få - mediumet Birkan Tore är det ikväll - och denna säsongen är det mer spooky än ever..Mohahahaha...Har försökt få dottern att titta - svar: "Aldrig i Livet!! Läskigt..." och hon ser på skräckfilmer då ja...hahaha...
 
Så var det med tandjävlar o kompis..Lite ditt o datt i veckan som kommer - och på fredag ska sonen till sin far med, blir nog en tripp till skogs med Louise o vovven Sally också troligtvis nån dag också - sen har första veckan på september gått med.
 
När sonen kom hem så blev vi sittande vid köksbordet - som vi ibland blir - i timmar - och pratar om diverse..Idag dryftades det gamla hederliga Disneyfilmer minsann - vilka vi sett o inte och vad som är skoj och inte..våra favvisar helt enkelt..Jag har ju mina - som jag är uppväxt med och när jag var mindre och bodde i Stockholm så åkte jag o pappsen på Matiné förstår ni på helgeftermiddagarna..Där sågs Snövit, Djungelboken, Robin Hood och Aristocats..Jag fick Djungelbokens LP skiva som spelades o spelades, varenda sång och replik kunde jag utantill..Den blev totalt utsliten skivan, och fodralet ska vi inte tala om..=D Sen var det Aristocats tur att bli favorit..och ur den härliga filmen - Thomas O´Malley såklart! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

RSS 2.0