Vart tog den vägen?

 
Jupp - så är det ibland ja..
 
Några dagar har gått - och då hände:
 
I söndags så var det strykdag, betade nästan av hela högen - men blev lite avbruten mitt i allt - var tvungen att åka till Töreboda station och hämta upp dottern med kompis som kom med tåget från Göteborg..Och när jag kom hem var det möööörkt så då fick det sista i strykhögen vara. Lite kvällsmat blev det och så Solsidan såklart! 
 
Sovit rätt hyfsat faktiskt, gårdagen innebar färdigställande av strykhög - som nu är borta, puts väck =D..Lite mat o annat diverse..Sonen inte riktigt ok i magen och det eskalerade framåt kvällen o natten, det kom ur alla ändar om jag säger så...Sista vändan var kl 1 i natt - då blev det till o med att byta allt i sängen..Sonen var nästan kritvit i ansiktet det sista - det är ju inte för kul sånt där alltså..Det lugnade sig sen i alla fall och vi sov till ungefär 9 - lite frukost - lätt för sonen bara så länge så inte magen slår bakut igen..Vete tusan vad han reagerat på - nåväl, det är bättre nu i alla fall. 
 
Sen igår var det stora samtalsämnet STORMEN..Den härjade på många platser under dagen och kvällen och här i Västra Götaland skulle det inte bli roligt..Vid 21 tiden igår pratade jag med en god vän i Göteborg och då hade det börjat där att blåsa - så då var det nog inte långt borta att de kom hitåt alltså..Men...Det hände knappt nåt..Och det är väl skönt naturligtvis, sett vad stormen ställt till med på andra platser..Men här regnade det rätt bra och blåste liite, men nån storm..Nääää..Lite BLÅST på konfekten alltså..mohahaha...Skämt åsido - helt klart skönt att den inte drog över här - det kan ju ställa till det mesta riktigt ordentligt, vädrets makter rår man inte över det är en sak som är sann..
 
Idag har det varit lite lamslaget här faktiskt - jag har gått i fultofs och tröja o byxor, sonen har inte gjort många knop heller efter nattens bravader..Men fått i sig att äta o dricka idag i alla fall och inga mer oförutsedda utgifter har hänt heller, så det är bra det. Jag har bara varit lite trötter faktiskt, halvfart var ordet. Men så blir det ibland. Strax mörkt ute också - då blir det ännu gäspigare..=D I med nåt i magen sen och så är det Arrow på 5:an kl 20, gillar´t..=D
 
I morrn är det onsdag, halva lovveckan har snart gått - då är det lite pensiosar bland annat på agendan, sen får vi se - till helgen ska sonen till sin far också - och så måste man tända på kyrkogården med på fredag kväll, Alla Helgons helg är ju, så pappsen ska få lite ljyyys =D På söndagen är det troligen svärmor, ex-maken är där och ska då byta däcken på bilarna, är ju dags nu för vinterdäck på - man vet aldrig när det blir glatt på vägen inte..
 
Så var det med det - idag en video som man blir lite dansstudsig av - behövs mellan gäspningarna =D Här är Scissor Sisters med I Don´t Feel Like Dancing. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lite ditten & lite datten

 
GLÖM INTE att klockan ska vridas TILLBAKA 1 timme ikväll innan ni lägger er - nu går vi över till vintertid!
 
Natten till igår hände det - jag sov heeeela natten och när den mobila enheten rassla så undrade jag vad i farao det är som ringer??? Jahaja - 06.50?? Men - man är halvt medvetslös ändå, vet knappt vad som är fram eller bak och dessutom satte jag på fel dator på morgonen och tyckte FAAAAAN vilken tid det tar...Ojoj...hade visst satt på den stora burken och inte laptopen..haha..
 
Vid halv 11 igår förmiddag så gick jag till Louise och hämtade Sally - matte skulle få vara lite för sig själv och greja lite, så då var jag hundvakt:
 
 
Sallyvovven - kan nog säga att jag nog aldrig träffat på en sån hund som hon i alla fall, och jag har träffat många vovvisar och haft egen vovvs genom åren..Tror bilderna talar för sig själv faktiskt - nåt mer kärvänligare än hon tror jag inte finns, fantastisk är väl ordet! Tack Lousie för att jag får "låna" henne ibland! =D
 
Vi tog promenad 2 gånger om, pyssla lite hemma, jag satte upp lite mer bilder, och sen kom dottern o hälsa på med, sen kom också Louise då o hämta hem Sally, men innan dess tog vi en kaffe och tjöta lite =D Sen gjorde jag lite kvällsmat till mig o barnen, körde sen hem dottern vid 20 snåret nånstans, hem o slappa lite, datorhäng och så blev det natten.
 
Varit uppe 1 gång - vid 5 snåret, men somna sen om och vakna 9 - med skallebank som ett brev på posten..och nä - det har inte gått över än riktigt..Nåja - kan inte lägga massa energi på att gå o tänka på det - utan kom i kläderna och drog en repa till ÖB först, köpte lite smågrejs - hem sen och då fick jag idiotrycket - det luktar ÄNDÅ i det där jäkla avloppet på toaletten - får spatt o spader..Så nu jävlar rent ut sagt..allt åkte väck, det har skurats, skrapats, spolats, skurats lite till, kört med flaskborste t o m i röret under badkaret..det var väl då själva helvete om det inte ska sluta osa nu - handfatet fick sig en torvel med..Va rätt svettig kan jag säga när jag var klar - och huvudet bankade såklart på som aldrig förr ja..en banan och ett piller på det - gjorde klart sen och stekte blodpudding till lunch - yummy det!! =D Sen lite kaffe o en kakis och så var det vidare ner till tvättstugan..Sitter nu o väntar på 1:a omgången, 2 maskiner till sen, här tvättas nu ytterkläder o gympakläder bl a, det är ju lov nästa vecka - halleluja..=D 
 
Måste ta tag i disken också, sen tycker jag nog att jag varit redig för idag faktiskt! Så det får bli slapp o slö sen, med undantag att hämta tvätten vid 20.30 nånstans..Kvällsmat ska de ju bli med ja - får nog bli lite enkelt sen, vi får se. I morrn är det då söndag och vintertid börjar, nu blir det mörkt ännu tidigare hörni - så GLÖM INTE klockorna när ni lägger er - 1 timme TILLBAKA som sagt, och 1 timme extra sömn..kanske - för min del..
 
I morgon blir det också ta hand om tvätten dag - har världens strykhög sen nu när denna tvätten är gjord - här får vi dela upp prylarna lite så man orkar med..Så strykbrädan o jag i mörrn - tills det är klart - tjohej..Städas behövs det också - men det får bli i veckan det - nån måtta får det vara va?? =D
 
Video idag - eftersom vi ska flytta klockan tillbaka - Cher med If I Could Turn Back Time..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Nostalgi

 
Ja tänka sig att man hitta bilder på sig själv såååå tidigt...Mohahahaha...
 
Skänkes: Ett huvud, en nacke med tillhörande inklämt diskbråck, lite snurr i upprätt tillstånd, en ländrygg med 2 tillhörande diskbråck, 2 ben som lever sitt eget liv, en magkatarr som bråkar liiite också så man får ta piller även nattetid - och så resten..Tja, ta hela skiten förresten! Skickas kostnadsfritt över hela världen!!
 
Morr ja...Men vi pratar inte mer om det - pissruskekropp har man, that´s it.
 
Igår var det onsdag - tog det lite soft på förmiddagen, sen var det ju dags för pensiosar några timmar, igår var det lite genomgång av USB-minne, och det var lite mysko tyckte någon "kan man stoppa in saker i den där???" Näää..." Haha..Jo, det kunde man ju! Och ta bort det och lägga tillbaks det osv osv..Sen var det internets värld resten och där kan man ju göra, se, höra, söka på VAD SOM HELST - och det gillas! Efter det åkte jag en sväng till lite affärer..Jagade fästkuddar nämligen..och va fasen är det undrar kanske nån?? Jo, det är små dubbelhäftande kuddar med tejp som käckt fäster på det mesta - och vad i helskotta ska hon med dem till?? undrar ni ju då naturligtvis som följdfråga..=D Jo:
 
 
Sätta upp såna här raringar förstår ni!! Nolstalgikort med reklam bland annat - mycket skojigt!! Har börjat lite smått att sätta upp några stycken, blir sååå bra så - vrålgillar sånt här, har ju en vägg också i hallen med svartvita kort på gamla filmstjärnor..Love it..Mer ska det bli vad det lider! Så det har jag pysslat med lite idag, efter man äntligen har vaknat ur medvetslöshetens dimma och knirkat upp kroppen några varv..
 
Nu i eftermiddag har jag varit hos Louise och Sally och fikat, hade med en kladdkaka som jag fick som "återbäring" från Coop nämligen..Kosta 1 spänn, gillar´t..=D DET är bra pris det, eller hur? Jomen - ätbar var den helt klart med - och Louise hade goa bullisar också så det blev lite gottefika faktiskt =D En massa tjöt blev det också, och lika trevligt som alltid, tiden går fort upptäckte vi, kl var nästan 18 och mörkt ute..Ops..haha - så kan det bli! 
 
Har nu tänt ljyyys lite överallt igen - blåser som själva f-n idag, inte kallt alls, men lite rugg sådär ändå..Och sover man som en trafikskadad bäver - så blir det lite burr burr faktiskt..Nu är det kolsvart ute, vinden viner kring fönstren och löven yr - men här är det rätt behagligt måste jag säga! Strax är det lite läxa i spanska som ska avklaras med sonen, lite till magen, sen är det Hela Sverige Bakar kl 21..datorhäng sen ja och sen får vi se vilket nr i lotteriet jag drar i natt - en nit troligen..MEN..1 dag till bara som klockan ringer, nästa vecka är det höstlov - ingen mobil enhet som spyr ut en klämkäck signal på en hel vecka..Tackar!!
 
I morrn är det fredag då - ska ha Sally mellan halv 11 och 18 ungefär, jag ska väl fortsätta med mitt lilla nostalgiprojekt, sen kommer dottern en sväng framåt kvällningen också. I helgen blir det tvätt lördag eftermiddag, sen ska vi bara vara tror jag bestämt sonen o jag..Sätta upp håret i en ful tofs, mysbrallor och en taskig t-shirt..jomen, ska försöka vila/kurera lite i alla fall - skulle behöva städa, stryka tvätten, men det får räcka med lite pyssel o knåp och mer tvätt så länge - det blir så bra så!
 
Dåså, that´s all folks - video idag härliga Christina Aguilera med Let There Be Love..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Gäsp väder

 
Ja det kan man faktiskt undra! =D
 
Uja så kass sömn i natt - skallebank o nackont när man vaknar, Ogillar´t...Blev bättre med lite kaffe - när sonen gått bäddning och allmänt plock - gäsp - regnet faller utanför..gäsp igen..Eva ringde en sväng - gäsp..Kom i kläderna och en lätt tvagning, sen åkte jag bort till Eva i regnet, hade köpt lite ramar åt henne på Ikea som hon fick. Regnet ökade - gäsp - kaffe hos Eva, piggna till lite i alla fall. Tog sen vägen om Netto innan hemfärd, de brukar ha så bra almanackor med flera kolumner att hänga upp - och jippie - de fanns kvar! Blev lite annat också såklart - sen hem. Och där gick luften ur en...Gäsp...Tog en macka o lite kaffe - huvudvärken tillbax - piller på det..gäsp...
 
Sonen kom hem, då hade det slutat regna i alla fall, men - gäsp...ställde mig o diska faktiskt, lite kaffe till och ett piller - sen har jag micklat o mocklat lite grann med ljyyyys. Har kommit på den smarta idén att: varför köpa massa ljuslyktor egentligen? Ja, nån kan man väl köpa såklart, men jag lovar - om ni tittar i era köksskåp så har ni massa ljuslyktor där! Jag har t e x massa små glas, och andra glas o mera glas..=D De används inte, utan de står i skåpet o samlar damm - men nähä..Nu jäklar..Ner med lite små likörglas (tror jag det är) diska av dem och vips så blev det ljuslyktor! Har också udda vinglas typ - de har jag också gjort ljuslyktor av - ser ut såhär:
 
 
Smart va? Japp, tycker det är en LYSANDE idé...hahahaha...sååå - kolla i era skåp - ni har massor ni me´ - jag lovar!
 
Mörkt nu ja och ljyyysen är tända - ska strax göra lite till magen och sen är det Arrow på tv-n kl 20. Trodde det var slut förra tisdagen men näerå - säsong 2 direkt pang på bara - gillar´t. Tja - sen är det väl natten nästan va - kan ju hoppas på lite mera sömn o helst inte nån nackvärk/skallebank..I morrn är det pensiosar igen ju, den grupp jag brukar vara i, förra onsdagen skulle jag ju varit med den extra gruppen på morgonen - men samma visa då - nackvärk, skallebank och tillhörande snurr i huvudet - men snurret har inte infunnits sig idag i alla fall - man får ta piller o se glad ut helt enkelt - som alltid.
 
Happ - det var alles - idag en gammal allsångsvideo tror jag - Bee Gees med Stayin Alive..eller som jag brukar sjunga "Stena Line, Stena Line..." =D Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Zumba är som att gå runt ett hörn med underlivet först..=D

Överskriften idag - ett myntat uttryck från helgens bravader..=D
 
Sådär - några dagar avklarade - trevliga sådana!
 
I fredags var jag ute relativt tidigt, lite handling stod på programmet, var hos Louise en sväng också och sen kom ex-maken och hämtade sonen. Jag käkade lite grann och hade datorhäng - kom i säng runt halv 12..
 
I lördags var det då dags för Maif-middag igen! Denna gång hos Katarina i Göteborg - blev hämtad här av Anki runt 10 snåret, sen drog vi neråt, var framme runt 12 - stort kramkalas givetvis - vädret var lite rumpa men det gör ju inget när man är omgiven av detta gänget! Vi for till Centralstationen i Göteborg och hämtade Annie, Birgitta mötte upp senare också. Sen åt vi lunch - gulashsoppa med bröd, godis! Efter det ut i skogen - en liten promenad i naturreservatet vid Delsjöområdet och sen gick vi in på Kapten Bertilssons stuga och fikade - men vi satte oss ute vi - vädret var halvkass, men under tak och sittande på filtar går allt! =D 
 
 
Kapten Bertilssons stuga där vi satt o fikade:
 
 
Värdinnan Katarina, Birgitta och Anki =D
 
Sen ville tjejorna gå en längre promenad, jag o Katarina tog bilen runt i stället och hämtade upp dem på andra sidan - sen hem till Katarina och hade det mysigt. Framåt kvällningen brakade det loss riktigt med dans, allsång, skratt, och ännu mera skratt, fantastisk mat fick vi också - kvällsmenyn var Flygande Jacob på asiatiskt vis och så efterätt bestående av frukt med choklad i ugnen och glass till...men efterrätten intog vi - 00.45 på natten...hahahaha....Fullt ös alltså och mycket roligt:
 
 
Hela gänget på stoll humör..=D
 
01.30 nånstans kom vi i säng efter en lysande afton - Tack kära Katarina - du goa o fina för en alldeles förträfflig helg med god mat, uppehälle och snygg dans =D Du e´bäst gumman <3
 
 
Vid 11 snåret på söndagen så tackade vi så hjärligt för oss o för denna gången, Annie åkte med tåget, jag o Anki och Birgitta drog vidare till - Ikea såklart ja..=D Måste ju passa på för tusan!! Jag höll mig i stort sett till min lilla lista jag hade - Anki och Birgitta skulle "bara" ha lite ljus o så...Jo tjena..Hahaha, deras kundvagn var full när vi kom fram till kassan..ops..=D Sen for vi hemåt i regnet, var hemma runt 16 snåret - och vid 18 kom ex-maken med sonen, lite kvällsmat blev det och sen var man ju tvungen att bänka sig vid tv-n, ny säsong av Solsidan minsann - hahaha - sicken serie va...=D Lite datorhäng och så natti natti.
 
Gråmulet idag med och regn, gäsp...micklat o mocklat på förmiddagen lite, när sonen kom hem var det storhandling - till hans stora glädje - NOT =D Mohahaha...Och nu har vi landat hemma igen, tjo hej vad det går..Nu blir det soft ett tag - sen lite kvällsvard och tv-n med Det Okända vid 21. 
 
Så var det - rolig helg som faaaan om jag får tala klarspråk =D Ber om ursäkt för svordomen =D Och videon idag tilldelas Katarina - en av hennes favoritlåtar som vi hörde några gånger i helgen..hahaha..Bara för dig sockersmulan - här är Mattias Holmgren med Något som Kan Hända. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

3 rätters

 
Lysande!! =D
 
Jahaja - nä - har inte glömt er alls, här ä ja - alive & kicking!
 
Men - har inte en susning om vad jag gjorde i tisdags faktiskt...det har lixom försvunnit - igår var det onsdag i alla fall, skulle varit med på förmiddagspasset med pensiosar 9.30 men vaknar med nackont, skallebank o lite snurr i pallet..Det går ju inte - ringde till kontoret med se det var inte det lättaste att få tag i folk - ville i alla fall vara schysst och ringa o säga att jag inte kom - andra ringningen hamnade jag på PRO i Skövde - 3 ringningen kom jag till Lidköping och fick klart för mig att det var stängt i Mariestad - men en av personalen från stan här var just nu i Lidköping så jag fick prata med henne så det löste sig. Tog lite piller i vila sen, snurret och det mesta av skallebanken försvann som tur va - på eftermiddagen gick jag bort till Louise en sväng och drack kaffe och åt goa bullisar - sen åkte jag till Tempo o hämtade paket, har beställt nya gardiner till vardsgsroom förstår ni:
 
 
Så ser de ut - MEN...Finn ett fel! 
 
Efter den svettiga uppgiften att sätta upp gardiner - med hjälp av sonen, så blev det lite kvällsvard i alla fall och lite slötittning på tv-n, datorhäng och sen va de go´natten..
 
Halvt medvetslös i morse, men men, det gick över med kaffe  =D - slöat på förmiddagen, bäddat o pulat lite, kom i kläderna - för sen kl 13.15 skulle jag möta svärmor med väninna på ett av äldreboendena vi har i stan. Det är nämligen måltidens dag här i kommunen, även skolorna har fått lite extra go mat - och för pensiosarna var det också festligt - mycket folk såklart - dukat med vita dukar och servering vid bordet. Förrätt: Kantarellsoppa - klart godkänd! Varmrätt: Viltfärsbiff med potatisgratäng, rotfrukter, rårörda lingon, inlagd gurka, sås - jättegott! och efterrätten bestod av ingefärspäron med grädde - smaskens - och så en kopp kaffe på det! Alltihop till den lysande summan av 55 kr...Jupp, ni läste rätt ja - 55 bagis - som hittat, eller hur? Det kostar det annars med att äta på äldreboendena, jag är ju "pensionär" så jag tror jag kan gå o äta för den summan om jag skulle vilja det. En trevlig stund hade vi också - regnet det smattrade på utanför - fick äpplen o päron, en fin gravdekoration som svärmor gjort, en lykta t graven, o tidningar av svärmor - så jag åkte upp till kyrkogården direkt sen och gjorde fint hos pappsen, blev tjusigt så! Sen var det en sväng till bagarn och köpte en limpa för 10 bagis och sen hem, sonen fick gå ut i regnet o hämta lite kassar också så jag slapp bära. 
 
Och nu sitter jag då här - regnar än - skitsamma - tycker det är lite mys jag med rugg väder utanför - ska ställa mig i diskebaljan snart, sen är det kvällsmat och sen Hela Sverige Bakar - ojojoj, bakelser idag, hur ska det gå hur ska det gå??? =D
 
I morgon är det freeeedag - och den stora pensionen trillar in minsann - halleluja - lite handling alltså ska göras + annat diverse - sen på kvällen kommer ex-maken o hämtar sonen, han ska hjälpa mig kolla över bilen lite snabbt med olja o annat också - för på lördag morgon ska jag ta lille Baltazar till Göteborg och åka på Maifträff hos denna goa människa:
 
 
Katarina - den goa o så fina! =D Kortet taget på henne o mig vid Maifmiddagen hos mig vid ett annat tillfälle! Så det ska bli ubertrevligt att ses igen, trevligt sällskap, go mat o dryck, allvar o skratt och så lite IKEA på det - gillar´t!! =D
 
Såja - det var nog alles - video idag en höjdare - 2 av mina favoritgossar samtidigt, nämligen Luciano Pavarotti och Bon Jovi, här med Let it Rain..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lite av det ena & det andra

 
Mohahaha...=D
 
Så var helgen överstånden också - igår var det ju söndag och då:
 
 
kom ju Olga!! Halv 9 i går morse dök gosemaja upp - hon e´la för skön va =D Hon skötte sig exemplariskt som vanligt, eftermiddagen tillbringade hon i filten tillsammas med dottern som tittade på film, och vid 19 tiden kom min goda vän o hämtade henne. Jag och sonen åt sen lite kvällsmat, hade datorhäng och så var det natti.
 
1 uppstigning i natt - trodde det var morgon haha..och på morgonen är det fasen i mig svart ute med nu - tar en stund innan man vaknar allt..Men det var jag tvungen till idag - tvätta kl 8 stod på agendan idag - så ner med det och så upp och så ner - sen åkte jag en kortis o handla lite - ner och hämta all tvätt och så upp igen..Åt lite lätt, sen kom sonen - jag drog till Tempo o hämtade hans jeans som skickades tillbaka - som nu har kommit i större storlek - och KATCHING - passa så bra så! 198 spänn för 2 par jeans - tackar!!! säger man då, sånt gillas! =D
 
Och nu satt jag här - varit lite smårugg idag tycker jag, och kyligt ute med - igår stod det på löpsedlarna att det skulle bli kallare denna vinter - hoppsan Kerstin - tja - 10-20 minus har ju inte varit ovanligt det senaste..vi får la se vad vädergudarna erbjuder oss sen hörni.
 
Kvar idag lite kvällsvard och Det Okända klockan 21 - sen blir det väl som vanligt, lite datorhäng - några spel jag har nu är fanimig helt omöjliga att ta sig vidare i - grrr - på´t igen helt enkelt.
 
Så - det var det - video idag en favorit i repris - violinisten David Garrett med temat ut Pirates of The Caribbean, nåt som jag gärna skulle vilja se nån gång om han kommer till Sverige..fantastisk tycker jag, gillar´t..=D ha det gott.
 
 
Tjing

Helg

 
Absolut - kunde inte säga det bättre själv! =D
 
Löööördag ä dä idag - och den sa hej i morse och så gick den..
 
Men - gårdagen först kanske? Förmiddagen var rätt lugn, sonen kom sen hem tidigt från skolan, slutar 13.15 på fredagar, så då var det lite handling på programmet - som gick förvånansvärt fort för att vara en fredag, men folk hade inte hunnit sluta jobbet när vi var på g, så svisch svosch så var det gjort. Fick sen ett litet ryck - fick lite äpplen o goa päron av svärmor förra helgen, päronen har ätits upp men inte alla äpplen - och det är synd att det ska förfaras ju! Jag kan inte äta äpplen nämligen för min galla, men kokta och bakta går bra. Såååå - visste att jag hade ett recept på äppelmos i mikro i min pärm - sagt o gjort - skalade, skar i bitar, 1 dl socker och 1 dl vatten - blanda, in i mikron 5 min - ta ut, röra om lite, 5 minuter mikro - ta ut och kör i mixer..Voila´!
 
 
Så blev det äppelmos! Precis lagom till en burk - o jääädrar va gött de ble!! Sonen sa MMMMMM - och tog några skedar till ja..=D Sen blev jag plötsligt, från ingen vinkel alls bjuden till Louise på ett glas vitt - som blev 3 tror jag =D - hon skruvade möbler och jag tittade på, haha..Vi tjöta skit o hade lika trevligt som alltid, sen gick jag hem till min port när Louise skulle ut sista svängen med Sally. Lite datorhäng blev det och sen natti natti.
 
Varit uppe 2 gånger i natt - gick upp sen runt halv 9, då var sonen redan uppe ja..Åt mysfrukost och tog det lugnt - bäddade och fixa till, kom i kläderna för sen var det dags att fara till dottern och ha lite fixardag, en mor&dotterdag alltså:
 
När man kunde ha dotera i knät..=D
 
6 tvätt maskiner har avverkats, sofföverdrag, filtar o en massa kläder har blivit tvättat, rensing och iordningställande i garderob, ett städskåp gjordes i ordning för det var nästan fara för livet att öppna det, hahaha..Dottern bjöd på go mat, kaffe, vi har varit o handlat och haft riktigt kul som vi brukar ha - det är som sonen säger: Den här familjen är ju inte kloka alltså..=D Nope - inte nånstans, gapflabb blir det ofta faktiskt =D
Så vid 18 snåret ungefär var jag hemma, heldag, och mycket har blivit gjort, trevligt har vi haft - puss på dig gumsan <3
 
Nu var det kvällen - ska göra lite kvällsmat snart, sen blir det nog datorhäng ja - i morgon bitti kommer yrvädret Olga hit över dan, fullt upp! Dåså hörni - videon idag är önskad av dottern - Avicii med Hey Brother. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Torsdag

 
Så jäkla sant va...=D
 
Tjopp tjopp - då va det torsdag - mörkt o trist i morse, regntunga moln va de mä - det krävdes liiite mer kaffe för att vakna faktiskt idag. Efter sonen gått, lite bädda, plocka och annat diverse, sen vid 11 snåret kom Louise och goa Sally - som för övrigt var nyklippt, blev så fin så, lite annan hund nu till utseendet! =D Vi fika och tjöta skit en bra stund - sen när det gått så gjorde jag nåt jäääääääättttteeeeekuuuul.............nämligen rensa avloppet i duschen - alltid lika mysigt - NOT. Dock har jag inte ont av sånt så det går bra - och nu var det klart i alla fall till nästa gång. Käkade lite sen och så trillade sonen in - datorhäng har det varit sen en stund - jag ska ta o plocka in alla papper jag ska spara, rensa skrivbordslådan för några dar sen, en del i papperskorg och en del tillbaka i lådan.
 
Har lite stryktvätt också faktiskt som har blivit liggande, men så var det ju det där med att skapa kärlek till strykbrädan - vilket är liiiite körigt ibland, men men, lika bra att ta tjuren vid hornen kanske? Lite kvällsvard ska det bli också och ikväll är det ju Hela Sverige Bakar! Tror att de ska göra mjuka kakor typ - en liten förhandtitt skvallrade om det - och en av deltagarna gör en regnbågskaka/tårta - som jag också ska göra vid ett tillfälle! Måste bara pröva det - ser gööörfräckt ut tycker jag. Tja, sen är det ju nästan natten så det får la bli sängen sen då.
 
I morgon är det fredag - en handling ska vi göra jag o sonen efter han slutat, sen får det bli myys med ljyyys kanske! I helgen då nån av dagarna kommer bustrollet Olga, och så kanske en skogstur mä, vi får se vad det blir, det ger sig!
 
Video idag GES - Glenmark,Eriksson,Strömstedt såklart =D med En Jävel på Kärlek. Ha det gott.
 
 
Tjing

Jorden Runt

 
 
Jao - så är det faktiskt..=D
 
Jahaja - sovit rätt ok i natt med faktiskt - får glädja mig åt detta tror jag! =D Men uja vad mörkt det börjar bli nu hörni på morgonen, nästan så man tror att man gått upp för tidigt..Och värre ska det bli framigenom, kolsvart när du går upp o kolsvart när du går o lägger dig, halllååå lite ljus? Det får man tända själv då i stället ja - gjorrde jag allt i går kväll, det var Arrow på tv-n och då tände jag lite ljyyyys, så fiiint! =D
 
Efter sonen gått i väg i morse var det lite datorhäng, och sen kom jag på att jag skulle ju fylla i lite papper - med tillhörande kopior till - nähä - det gick inte nä - skrivaren och scannern är inte kopplad till denna laptopen..MEN - kan själv heter det - så nu är det installerat i laptopen med, och katching från ingen vinkel alls så var det scannat och utskrivet - man tackar! =D
 
Åkte sen bort till tandis så min tandläkare kunde skriva på detta papper, iväg sen till Tempo och skicka iväg det och så vidare till pensiosarna sen! Idag skulle vi egentligen hållt på med USB minne, men de hade inte kommit så vi gick direkt på internets stora värld - och oj vad glada tillrop det blev! "Men - kan man göra si och kan man läsa det - och kan man titta på det??" Japp - allt går att genomföra - en av deltagarna, en äldre herre - norrman för övrigt gav sig direkt ut på Google Earth - och där satt han - hahaha - mellan varven var jag hos honom och hjälpte till och kära nån vad han har varit överallt! Han var nämligen styrman på ett sånt där hejjarns stort lastfartyg förr - och har alltså åkt runt Jorden - flera gånger..Han visade rutter där fartygen gått, ställen det lastat av o på, berättade en del historia om ställena - och så var vi i Lillehammer med och kolla läget där han bott förr. Riktigt intressant tycker jag! Han myste nog själv med där han satt och "reste" jorden runt igen - mycket kunnig om alltihop måste jag säga! Så idag gick tiden fasansfullt fort och helt plötsligt var klockan 16. Nästa gång är min grupp inställd, han som håller i det är borta så jag skulle haft min grupp själv, men av 3 st så är 2 borta nästa gång så vi ställde in eftermiddagspasset och flyttade den till senare. Däremot ska jag vara med på förmiddagspasset istället nästa gång, blir nog bra!
 
Tog en liten sväng på stan efteråt, hade nämligen ställt bilen bakom biblioteket, vägrar ge 25 spänn varje gång i parkering, no way - så då får man gå en bit se - och det gör ju inget, lite frisk luft med! Sen hemåt då, sonen hemkommen för länge sen, jag e trötter i ryggen som fasen, men det är samma skit som vanligt - nåja..Nu har jag tänt lite ljyyys igen, ska väl ställa mig o göra lite kvällsmat sen också - inget på burken ikväll av intresse, så det blir väl internets fantastiska värld! =D 
 
Video idag en gammal goding -  Mr Big med To Be With You. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Tvätt, tandis och klippning

 
Haha..=D
 
Igår var det mååååndag - och mååååndag är en skitdag - eller hur? Men jag o sonen hade fullt upp faktiskt, så den dan gick så jäkla fort!
 
Började gårdagens morgon med att tvätta - alltid lika kul - och nja - det var väl godkänt städat..Jag hade bara 2 maskiner så det gick på en timme och sen var det tork till halv 12. Ner o hämta tvätt - upp igen, kom i kläderna, käkade lunch och tog en kaffe. Öppnade till min klädkammare...ojoj - här rasar det nästan ut ja - igen..Operation röj alltså, så trasig dataskärm och en kaffebryggare till el tippo sen, lite om strukturering av resten och hej!! så kunde man gå in där igen..Nice =D Sonen kom hem - hann väl andas och sen var det dags för tandis då - skulle han bli av med tandställningen tro? Njaone - halvt som halvt..=D Den plockades bort i alla fall för en stund och sonen tyckte det var så konstigt att inte ha den - den har ju suttit i 7 månader i alla fall, men tandläkaren knipsade av 2 piggar som har puttat ut framtänderna - och så sattes den tillbaka igen - vi ska dit om 1 månad ungefär för att kolla - DÅ kanske den åker väck helt! 
 
Efter det så körde vi då till tippen med skräp - hämtade ett paket och så åkte vi en liten sväng eftersom det var tid över - vid 16.45 åkte vi till frissan - sonen skulle klippa sig - välbehövligt kan sägas, förstår inte hur fort det växer?? Jag betalade före och gick sen upp till dottern som bor bredvid medans sonen satt i frisörstolen, jag skulle ta hem resterna av kakor, paj o annat, sonen kom upp en sväng med när han var klar, sen packade vi ihop och körde dottern till en kompis och jag o sonen åkte hem till oss. Kvällsmat och Det Okända sen på tv - och sen lite datorhäng innan sängen.
 
Vaknade - och det var mörkt som attan - o trodde typ att klockan var 2 - kanske halv 3 nånstans på natten - MEN..07.05????? Eh - jaha??? Har jag sovit alltså från midnatt till 07.05? I ett sträck?? Joråsåatte...tydligen - och weeeeiiii var trevligt - 7 timmar i sträck, ja men tjena! Drog mig en stund till eftersom det är sovmorgon på tisdagar - gick upp sen vid 7.40. Sonen till skolan och sen ringde det på dörren - där kom Eva - hon skulle komma o fika idag hos mig, hennes sambo jobbar natt och hon är ledig, liiite körigt att vara hemma när en måste sova dagtid - kan inte göra så mycket precis..Så fika gjorde vi o tjöta skit - sen for Eva hem och jag åkte till Tempo och skickade tillbaka ett paket, köpt jeans till sonen men de var för små, så större storlek är beställd. Sen hem och har blivit sittande vid datorn sen - uja, luften gick lite ur en kände jag och då blir jag sittande - men jag ska ta mig i kragen och ställa mig o diska faktiskt, sonen kom hem också för en stund sen. Kvällsmat ikväll och sen Arrow på 5:an ja - spennande spennande!!
 
I morgon är det lillelörda som de kallar onsdagar för - då är det pensiosar igen på eftermiddagen, sen får vi se vad övriga dagar har att bjuda på, eventuell skogstur, och så kommer ju busfröet Olga vovven till mig nån av helgdagarna, vi får se vad det blir av det.
 
Suttit som sagt som en idiot o glyst på Youtube bland annat o andra diversesaker - tiden går rätt snabbt faktiskt när man fastnar sådär - och eftersom jag är en 80 talsgalning - kommer alltid att vara - skulle definitivt kunna tänka mig att gå in i nån tidsmaskin och fara tillbaka till den eran - nooooo problems at all =D så blir det en 80-tals video såklart =D Och det blir söööta pojkarna i White Lion med låten Wait. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Födelsedag & Helg

 
GRATTIS till dottern som blev 23 år igår! =D
 
Såja, då var helgen över nästan med.
 
Fredagen inleddes med ett tidigt besök i mataffären minsann, fattades lite småpryttlar som jag fixade, hem sen och greja med diverse, förberedde mat till kvällen, slog in paket. Sonen kom tidigt från skolan, gör det på fredagar nämligen, lite snack med honom, tog en fika, och sen upptäckte jag att jag lik förbannat hade glömt att köpa 1 creme fraiche till..Dottern kom med den sen som tur var, ex-maken hämtade sonen och jag o dottern åt lite tidig födelsedagsmiddag, hon fick ett litet paket också och blomster =D Efter vi blivit mätta o glada körde jag hem henne - hade datorhäng en stund till innan jag la mig sen.
 
Och sömnen - tja, det är ett jävla rantande upp o ner, somna om o vakna efter 1 timme - 1 1/2 ungefär - morr, nåja, inte möe att säga om ...Käkade frukost, förberedde ananaspaj till födelesedagsbarnet då:
 
 
23 år - herreje vad tiden går..GRATTIS Älskling! <3
 
Gjorde allt klart o åkte sen till dottern - vid 3 snåret kom ex-maken och lillebror och farmor, fick mycket fint som hon var nöjd med. Vi fikade och hade trevligt, sen for övriga hem, jag stannade hos dottern ett tag till och körde sen henne till en fest - partaj såklart! Jag hem och lasta av lite grejer, sen packade jag ner min datorskärm och for ut till svärmor med den, hennes har nämligen pajat och en ny är väl på gång, men hon fick låna min så länge, jag har ju lap topen så jag klarar mig! I med sladdar och kontakter, funka finfint! Svärmor bjöd på räkor och vitlöksbröd, gott så, vi såg på tv en sväng och sen tackade jag för mig och for hemåt - rena skitvädret igår kväll - och denna väg ut till svärmor - Torsövägen, är inte kul att köra i mörker - hujedamig, och värre blir det när det är dimmigt, kolsvart, regnigt och löv flyger åt alla håll..Uscha, men hem kom jag i alla fall, kolla datorn ett tag och så var det natti natti.
 
Upp o ner i natt med - och i morse vaknade jag av att nån dammsög??? runt halv 9 en söndagsmorgon..Ehhh - jaha - kunde vederbörande möjligen kunnat vänta dryga timmen till kanske? tycker det är liiiite tidigt en helgmorgon faktiskt, men men...
 
Sen har söndagen gått i lite röj, kasta, ändra om bland annat, ätit lunch, fikat, och sen senare kommer ju sonen hem från sin fader. ska väl bli kvällsmat vad det lider med. Ny vecka i morrn, börjar den med att tvätta, sen är det tandläkare med sonen, nu får vi se om han får ta bort sin tandställning eller vilket det blir. Tisdagen är det nog Eva på förmiddagen och en annan god vän på kvällen, onsdag är det ju pensiosar, o till helgen är det lite hundpassning en av dagarna - tjoflöjt, så var det med det.
 
Eftersom dottern då fyllde år igår är det hon som önskat låt idag - och det blir This is a Rebel Song med No Use For a Name. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Uppdraget slutfört =D

 
Ja - jag!! =D
 
Dåså - mitt uppdrag är slutfört - levererat, det har ätits och jag fick en guldstjärna i boken! =D
 
Onsdag var det igår va - ja, så var det ja..Lite ditt o datt på förmiddagen, åt lunch och sen var det PRO - går bättre o bättre tycker jag! De är rediga faktiskt, och som sagt, det är inte så lätt när man inte sett en dator förut så allt blir en enda röra - det trycks på lite allt möjligt som man inte ska trycka på och lite sådär - men det gör inget, alla är vi barn i början! Trevligt har vi i alla fall, det är huvudsaken!
 
Efter det var det handling på programmet och sen hem med det. Kvällen var rätt lugn o stilla, liiiiite skallebank kvar och så lite stelt i nacken, men bättre. Man får vara tacksam för det lilla, eller hur?
 
Varit uppe 2 vändor i natt, det lixom brinner i min ena fot, hallus valgus foten - och det gör faaaan så ont ibland..Vet inte om det är ryggen el just hallus valgusen, den skiten blir bara värre, ujujuj vad tårna - som annars är så snygga menar jag - är förskjutna och ser ännu snyggare ut..hahaha..Ja - alltid är det nåt va?
 
Lite småkyligt på morgnarna nu, hade säkert varit minus i natt med - det tittade jag inte efter när jag var uppe mina vändor - men gräsmattan var vit på sina ställe. Solen har skinit i alla fall, varmare på dagen såklart, och alla dessa färger - men I LÖÖÖVE IT..=D Den hängde ni med på väl? =D
 
Såååå - sen var det dags att sätta igång med arbetet - 51 st brownies skulle spritsas, garneras och ner i lådor - kors - jag kan meddela att jag hade chokladfrosting på armbågen t o m..Illa - illa...=D Köket såg ut som en riktig rejäl krigszon - brownies, garnering, spritspåsar, choklad, lådor, ja herregud..Men till slut så:
 
 
Tja - blev inte så dumt!! Helt laktosfri kan meddelas - även frostingen - och många lådor blev det..9 stycken tror jag det var, det går ju inte att ställa på varann direkt när det är sånt här gott på, utan det får bli en o en - sen ner försiktigt i kassar, sen for jag till Skövde och dottern och en kollega mötte upp och hämtade dem. Jag åkte sen vidare till Dollarstore - tror jag gick där i 1 1/2 timme faktiskt..Varenda vrå kollades in, jag hade tid på mig ju - och så handlade jag lite naturligtvis =D. Drog sen en snabb till ÖB också - sen var det dags att hämta dottern. Fick gå upp på kontoret och hjälpa henne och bära, hon hade fått presenter och blommor också, så det blev lite. Fick mycket beröm för mina kakor, så det var kul! Mer än hälften gick åt - resten tog vi med hem, ska smaskas på resten i helgen då dottern har lite kalas.
 
Efter det så var det Polishuset i Mariestad - dotterns nationella ID-kort var klart, så det hämtades, sen blev det mataffären och systemet och sen fick jag hjälpa henne att bära upp allt - sen åkte jag hemåt till mig. Liiite trötter i rygg o ben nu faktiskt, men nöjd att browniesen gick att äta - puh...=D
 
Nu är det snart mörkt ute - denna dagen svischade raskt förbi - i morgon är det freeedag - en titt in till Louise ska det bli, en sväng på stan också, sen på kvällen ska sonen till sin far och dottern kommer till mig och ska äta lite, lördag är det kalas då hos dottern - och där åkte jag på att baka nåt igen ja..=D söndag ska jag nog vila på va - jag gör´t..
 
Strax lite mat i magen och sen är det Hela Sverige Bakar - ikväll är det matbröd tror jag om jag inte sett fel - baka baka baka...Jo!! just det - fick ju ett paket idag - mohahahaha...ni kan väl aldrig ana vad det var i det va - just det - bakgrejor =D Tyllar att spritsa med och smakessencer i blåbär, jordgubb och apelsin..Ska testas vid nåt tillfälle ja =D
 
Nu tyar jag icke mer - video idag häftiga Duffy - gillar henne skarpt, en mycket speciell röst och bra musik - här är hon med Mercy. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Idag har jag ett huvud..

 
Uja -skitskalle..
 
Som sagt, idag har jag ett huvud - som bråkar fanimig..Summan av kass sömn och nackont - hua - ogillas, men det går väl över vad det lider..
 
Inte gjort jättemånga knop idag inte - nu på eftermiddagen var jag hos Louise en sväng bara - jag har lånat stora bra burkar med lock som alla garnerade brownies ska fraktas i på torsdag. Vi tog en kopp kaffe och en bulle mä och så fick jag några av hennes goda brö´n - spanska brö´n faktiskt =D Vansinnigt goda - ska ge mig på den uppgiften en dag jag också och göra dem.
 
Har även passat på ett paket till grannen, de kunde inte vara hemma idag - och så vet man ju aldrig när de tänker dyka upp o komma med det - så de skrev en lapp på sin dörr av de skulle ringa på min och leverera det - och det är gjort också, de kom vid 2 snåret tror jag klockan var, så då var det ur världen.
 
Vädret har varit riktigt gött idag - var kallt i morses - frost på gräsmattan, men sen har det varit en lagom fin höstdag - det är ju vråltjusigt nu på sina ställe med alla färger på träden, tycker ni inte? Gillar´t - och idag är det ny månad också - nu var det oktober då ja, snart tror jag att det viner kring fönstren och regnet öser ner - som alltid på hösten, mysigt det med tycker jag - om man är inne förstås ja..såklart.
 
Ska bli kvällsmat sen - och så Arrow - det är väl vad jag mäktar med resten av dan - hatar att ha skallebank..och inga piller hjälper heller nåt vidare..morr, fnys, grr..skulle handlat lite idag med, ids inte - tar det i morrn efter jag varit hos pensiosarna, det blir bra det.
 
Happ - that´s it för idag - video, inte headache, men dock Heartache - här är Pepsi & Shirlie..Heja glada 80-tal!!! =D Ha det gott.
 
 
 
Tjing

RSS 2.0