Hundar, bakning & Advent

 
Haha - allt går o göra kalender av.. =D
 
I torsdags var då jag o dottern hos min goa vän Hasslehundarna/Annelie och gosade med lite valpisar 
 
 
Dottern fastnade för denna som hon rakt av döpte till Harry =D Hon ville att Harry skulle följa med hem till o med men då sa morsan stopp o belägg =D 
 
 
En annan liten sötboll =D
 
 
"Hallå eller - kan ni komma här nu o leka med oss???" 
 
 
Dotera fick många pussar denna afton =D och nöjder va hon mä - Annelie bjöd på fika och sen for vi hemåt till stan igen - Tack snälla Hasslehundarna för vi fick komma o gosa en stund - och tack för fika o trevligt sällskap! =D
 
Efter hemkomst så åt vi lite kvällsmat jag o sonen, datorhäng, och bädden - lite sovmorgon igen i går morse, sonen o alla 9:or skulle till gymnasiet heldag och få information om de olika linjerna som finns att välja, han kom hemåt runt 2 snåret sen - då fika vi lite, och framåt kvällningen hämtade jag bilen o körde in den på gården, sen lasta vi i vinterdäcken - körde sen sonen till sin fader, och jag åkte hem till mitt, åt lite, datorhängde och lite småplock - kom väl i säng runt midnatt.
 
Vaknade inte förrän 0600 idag - tack - upp en vända och sen somnade jag lite till, närmare bestämt till 9.25 - ops.. =D Upp o käka frukost, en lättare tvagning och kamning, sen har jag faktiskt bakat i stort sett hela dan:
 
 
Joråsåatte.. =D Lussebullar minsann - denna gång har jag prövat nåt nytt - använde detta Manitoba Cream mjöl som alla pratar om - är ett mjöl i hästväg tydligen, det jäser och blir stort som hejsan, sen blir det också mycket luftigare bakverk - så det använde jag idag + att jag inte tog vanligt kvarg/kesella utan vaniljkvarg - blir bättre smak då! Var lite kladdigare att hållas med, men jistanes vilka bullar, de svämma över åt alla håll =D - tog inga russin i denna gången heller - ville pröva hur det blev med detta mjölet först. 
 
Sen gjorde jag en mjuk pepparkaka och medans den var i ugnen så gjorde jag världens enklaste fudge - detta måste ni pröva altså:
 
400 gr blockchoklad/eller vilken choklad man vill
1 burk kondenserad mjölk - man kokar denna annars, men det ska man INTE göra nu - choklad och mjölk smältes - antingen i mikron el på spisen, klicka ner 50 g smör o 1 msk vaniljsocker - det ska inte koka alls utan bara smälta - sen häller ni det i en form som är lämplig, in i kylen och tjohejsan - så har ni en vansinnigt god fudge som tar 5 min max - när det stelnat skär i bitar och smaska på - klart! =D Jag har inte smakat på vare sig det ena el det andra än, ska göra det sen - det SER bra ut - men hur det smakar är en annan femma, jag får vara lite provsmakare först innan jag serverar det till andra - ifall.. =D
 
Ätit lite grann mellan bakandet - kanske, kanske ska jag göra en kaka till, får se, eller så tar jag det i morrn, nu ska jag vila lite tror jag - ska sätta upp adventsstjärnor och stakar sen med, tja sen är det kvällen redan hörni..
 
I morgon kanske fortsätta bakandet, ska ner till ex-maken på seneftermiddagen med och få på vinterdäcken, sen tar jag med mig sonen hem också - sen var denna helgen slut!
 
Sådär då - idag så mjukstartar vi med lite vacker julmusik, violinisten David Garrett är en av mina favvisar - så varsegoda, här är han med O Holy Night och Jingle Bells. Ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Ekorren och pippifåglarna =D

 
Ungefär så ja...=D 
 
Vi har kommit fram till lille-lördag redan minsann, snart slut på denna veckan med!
 
Och vad har man pysslat med då - tro - jo, tvättat lite grann, diskat lite grann, omstrukturerat lite grann, bland annat. Dagarna flyter på och vips så är det mörkt helt plötsligt också.
 
Igår var det tisdag, jag och Eva hade bestämt oss för att leka skogsmulle lite - ut o plocka mossa och granris förstås =D - men först åkte vi till svärmor som bjöd på gofika - saffransbullar, drömmar som smälte som skit i mun =D, och mina favoritkakor mä - excenterringar som svärfar alltid sa - rågkakor (tror jag) heter de annars =D + lite annat smått o gott. Igår när vi var där hade vi riktig tur alltså - svärmor har ju ställt/hängt ut mat till pippisarna en bit utanför köksfönstret - riktigt roligt att se faktiskt och igår så var det ytterligare en gäst som var där och åt av godsakerna:
 
 
Herr Ekorre! =D En stor rackare med - han satt och smaska länge ihop med pippisarna, och rätt var det va så kom:
 
 
Domherren! Tycker de är så fina med sitt röda bröst - helt plöstsligt kom ett helt gäng =D
 
 
Kul! Så vid det köksfönstret kan man sitta länge och titta - brukar allt göra det varje gång jag är där =D Efter fikat och tittandet på de små liven gick jag o Eva o svärmor upp i skogen bakom hennes, där plockades det mossa och granris, Eva fick med sig en säck av varje nästan - speciellt vitmossan var jättefin - jorå, jag plockade allt lite jag med =D Efter det tackade vi så hemskt mycket för oss och for hemåt. Tack snälla Berit för görgo fika och skådespelet utanför köksfönstret - gillar´t =D
 

Efter hemkomst lite slapp o slö - sonen hade ju studiedag igår och tog det lugnt han också, lite fika, lite mat och datorhäng, sen var det natti natti.
 
Sovit rätt ok - man får niga för det - sovmorgon idag också eftersom sonen inte började förrän 10.35. Efter han gått, en lätt tvagning och kamning, satte på tvättmaskin, röjde ur linneskåpet i klädkammaren och flytta på lite, åt mat - och sen fick jag ett ryck och ställde mig o baka - nämligen nåt nytt som jag inte gjort - Silviakaka, var inte alls dum! Glasyren var liiite körig dock, det är 2 äggulor i, smör, strösocker och vaniljsocker som man sjuder upp på spisen, man får va lite försiktig märkte jag, för man måste röra hela tiden, och vips så skvätte det ju ut så klart på plattan och börja ryka o osa som hejsan - men det klara sig i alla fall, trodde nästan jag misslyckats när jag hällde på den på kakan, för det var bara smör tyckte jag, men när det stelnat en stund i kylen så var den inte dum ett endaste dugg - kokos strör man på också - och såhär blev det: 
 
 
Fick Med väl Godkänd av sonen så vilken tur! =D 
 
Nu var det mörkt ja - ska datorhänga lite nu sen, göra kvällsmat + lite annat - i morgon torsdag ska jag hämta dottern på station när hon kommer från jobbet och sen ska vi ut på lite äventyr, får ni se i morgon eller övermorrn vad det blir =D
 
Dåså kära konfirmander - det var allt för nu - video idag Taylor Swift med den käcka videon Shake it Off - fantastiska dansare i videon och fröken Swift försöker väl hänga med...hahaha - ja, ni får se själva =D Ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Helg

 
Mohahaha.... =D
 
Torsdag, fredag, lördag och söndag - happ, what happend in those days?
 
Tja, det har tvättats lite, skrivits ut en massa recept, lagats mat, handlats, och däremellan lite sömn och datorhäng =D
 
I lördags, alltså igår, var det dags att åka på Öppet Hus på gymnasierna i Skövde - sonen hade riktat in sig på IT-gymnasiet där linjen IB - International Baccalaureate finns - en av Sveriges svåraste gymnasielinjer bland annat - de läser hela kursen på engelska, förutom när det är svenska då =D Annars är allting på engelska - så sonen, exmaken och jag for dit och var där runt 11 snåret - klev innanför dörrarna och sonen trivdes direkt - han gick där o mös, insöp allt som sades, tittade in i många salar och upptäckte att alla klassrum är döpta efter karaktärer och sånt från Sagan om Ringen. Vi fick ingående förklarat för oss hur det är uppbyggt och pratade både med lärare och elever. De går ett förberedande år först, sen år 2 får de välja 6 favoritämnen, de behöver alltså inte läsa sånt de är dåliga på om de inte vill - sonen har redan valt ut sitt som han kan tänka sig i så fall om han kommer in, Historia, Kemi, konst, är några han riktade in sig på - vi fick gå en tipspromenad med, frågorna på engelska ja =D men det var inte så lätta frågor direkt, men 11 av 21 blev det och pris fick han med - han snöt en tenniströja med märket IB på =D Så han var mycket nöjd med besöket - och vi föräldrar konstaterade rätt snabbt att detta var absolut för honom - såå - det är att söka då första vändan med start 8 januari nästa år och hoppas att han kommer in!
 
Efter det en snabb vända till Skopunkten för att köpa nya vinterkängor till sonen - såg ett par direkt som han föll för - i storlek 47.. =D så det gick på 10 minuter - sen for vi hemåt och var hemma runt 13. Lite mat i magen, allmänt plock, kaffe, och sen var det kvällsmat på det - lite fler recept utskrivna =D och vid midnatt dök jag i bingen i alla fall. 
 
Varit uppe 2 vändor, gick ur sängen runt 8.30 sen, åt mysfrukost med sonen, kom i kläderna, var nere med några lådor till förrådet, gjorde mat, och har nu druckit en kopp java - satt inte fel det heller! Snart mörkt - ny vecka i morgon som innefattar umgänge med Eva på tisdag, eleverna har även studiedag den dagen så de är lediga - jag och Eva ska åka till svärmor troligen o ta en kaffe, sen ska vi till skogs o plocka mossa och lite granris till Eva, eventuellt loppisen också, vi får se. Annars är veckan öppen, måste dock städa av här, hosthost va dammigt och eländigt..disk med ja - och till helgen ska sonen till sin far - lite adventsstakar o annat ska upp och så blir det nog lite vinterdäcksbyte också, vi får se - that was all folks!
 
Igår när vi åkte till Skövde satte ex-maken på en skiva i bilen som jag inte hört på urlänge - nämligen Electric Light Orchestra - ELO - kommer ni ihåg dem? Riktigt bra var de och ÄR de - sååå - här får ni ELO med Don´t Bring Me Down.. Ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Loppis o lite annat

 
Nee - glöm inte den för tusan... =D
 
Joråsåatte - here i am again - det rasslar på hörni!
 
Redan onsdag - ja tänka sig, vad gör man med tiden eftersom det går så fort? Och inte fasen kommer man ihåg..Sonen var hos sin fader i helgen i alla fall, jag pickla med diverse, ont i kistan också, så levde i stort sett på sallad..och jag gillar ju sallad så vilken tur va!
 
Har gått här hemma o lodat, haft datorhäng och igår var det ju stora pensionen som kom ja - handling på programmet, åkte på förmiddagen och strosade själv lite, hem o åt lunch och hämtade sonen sen för sista vändan så nu finns det så möe mat.. =D Möe penningar kostar det med - uja...
 
Och idag då, var sovmorgon först, har bara varit uppe 1 gång i natt, tjena ja - sov sen till den mobila enheten satte igång, frukost, sonen gick till skolan, jag gjorde mig i ordning och sen kom Louise och hämtade mig - vi har varit på en loppis en liten bit utanför stan - och kära kära kära nån vad grejer...
 
 
Hittade några mindre gamla plåtburkar, lite krukor och kakmått, nöjd! Louise fyndade med, åker definitivt dit flera gånger, hur mycket som helst att titta på  =D Efter det åkte jag o Louise hem till svärmor och hon bjöd på hemmagjorda hamburgare och kaffe med saffransbullar - gottigotti! =D Tack snälla Berit för mat, kaffe och trevlig stund! =D Och tack snälla Louise för att du körde och visade denna loppis! =D Det gör vi om!
 
Och nu var det becksvart ute redan fast klockan bara är halv 5 - kallt som fan har det varit idag också - skulle behövt vantisar på mig det var en sak som va sann det..Sonen är hos en kompis men kommer väl vad det lider, jag ska röja här lite grann, speciellt i köksregionen ja =D "Som vanligt då" säger ni - ja typ så ja!! =D Kvällsmat ska det bli också sen, vad har jag inte klurat ut än, åsså blir det mer datorhäng garanterat. I morgon redan torsdag - ska tvätta lite och annat diverse, ja - så får det bli!
 
Video idag den fantastiska Michael Jackson - lite obegripligt än att han är borta faktiskt..här är han med Smooth Criminal - ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Magskrälle...

 
Yes - so it is.. =D
 
Jahaja - Gallan-Allan o jag är INTE kompisar just nu..Fy fasiken så jädrans elak han kan vara den där..Nu är det nåt som retar, det är helt klart - satte igång igen häromdagen när jag hade ätit ris o lite kött, sååå - det får bli att skita i att äta ris på ett bra tag - kanske aldrig, ogillar´t, det gör jag..
 
Sonen har nu avverkat sin prao vecka på Mariestads kommun - några dagar roliga och några dagar urtråkiga, men så är det på en arbetsplats, han har fått vara med på en del saker i alla fall - och tråkiga möten.. haha GÄSP ungefär..=D Men nu var det gjort - back to school på måndag - ordningen återställd.
 
Har som sagt tampats med magen, men har väl grejat liiite i alla fall, håller just nu på att sätta små fina etiketter på burkisar:
 
 
Fiiint va =D Oja - Pyssel AB är i tjänst, haha...Ser lite trevligare ut måste jag säga - olika burkisar med lite diverse etiketter, som jag hittat på nätet ja och skrivit ut, sen klipp o klistra lite och voila´- betydligt trevligare när man ser grejerna, eller hur? Jajamen.. =D
 
Måste även visa - jag har jagat nyckelband till nycklar ni vet - men lögn i hejsan att få tag på nåt, men NU jäklar ser ni:
 
 
Men HALLÅ eller??? Hur jäkla fräckt är inte detta så säg?? Håhåhå - som en smällkaramell helt klart - köpt på Tradera, finns MASSOR med skoj, 29 spänn och frakt 7 kr - som hittat, kom i das brevlåda häromdagen - finns ett i svartvitt mä - kanske köper det också.. =D Och svar på frågan "kan man KÖPA saker på Tradera??" Yes - det kan man, en del saker är det inte bud på utan köp direkt, klappat o klart, men man får kolla lite noga tycker jag, har lagt lite bud på diverse, MEN - saken kan kosta 1 kr - men då är frakten 70, så man får ha lite korpgluggar öppna, kan bli dyrt i slutänden!
 
Åsså en sak till då - som jag är mäkta stolt över:
 
 
Orkidéen som jag fick skott på av svärmor blommar nu!! Oj oj oj - kommer inte ihåg dock vad den heter - men det har tagit tid kan jag säga! Men gör inget - den har överlevt - i min vård - haha - bara det är ju fantastastiskt va.. =D Joråsåatte...=D
 
Louise kom en sväng på fika igår eftermiddag också - jag hade gjort en kladdkaka som jag bjöd på - och eftersom magen är kass så åt jag inte ens upp min bit - då är jag definitivt inte bra, jag o mat vet ni - det ä livet de se!! =D Vi tjöta i alla fall en stund, och drack en balja lut då med tillhörande kaka, sen åkte hon vidare hemåt till landet, sonen fick åka med till sin far på vägen - tack snälla Louise för det! =D 
 
Natten har varit orolig i magen, av medicinen jag tar blir det knas i tarmarna - det ena ger det andra minsann, men det ska väl rätta sig till hoppas jag - idag är det lördag, har tvättat lite, pysslat, och ska väl försöka få ner nåt lättare att äta så magen blir liiite glad i alla fall, blir lugna gatan för min del i helgen, så får det bli.
 
Och ja just det!! Nu har vi sett klart på Game Of Thrones... förbaskat, jäkla serie.. =D Nu får vi vänta som övriga världen på att säsong 5 börjar - ja jistanes, spennande spennande! =D 
 
Sådär då hörni, det var nog allt för nu , video idag balla Lady Gaga med G.U.Y. Ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Det var ett tag sen

 
Haha - jomen så kan det bli.. =D
 
Uja uja - fy fasiken vad det ramlar på va - Hm..
 
Nu är det ju såhär återigen att mitt minne är som en - potta skit.. bara några få saker som jag remember:
 
Har varit på lite kalas minsann:
 
 
Svärmor/farmor Berit har ju fyllt år så i lördags var vi alla där o gratulera men paket o blomster =D Blev bjudna på en fasa god smörgåstårta - DET går att leva på hörni - såå gott - jag fick pilla lite och ta bort äggen som var, sen åt jag allt med god aptit - kaffe och äppelpaj med vaniljsås efter, mums! En trevlig eftermiddag som gick över till kväll innan alla tackade för sig - jag fick med 2 bitar smörgåstårta hem också som åts med ett leende på läpparna - upptäckte nämligen att det var äggbitar i fyllningen också - men hoppsan Kerstin!! Så jädra bra, det åkte i magen och inte ett något hände - innebär det alltså att jag kan äta ägg igen??? Eh.... Nä...... det gick inte alls det...halv 6 på morgonen efter vaknade jag av en Gallan-Allan som lekte hela havet stormar.. jädrans skit va - det var att ta en supp det och hoppas på att det skulle gå över rätt snart - det gjorde så - men hela dan var inte magen glad alls.. ussssss - så det sket sig alltså att äta ägg, förbannat...Nåväl - var värt det liiiiite faktiskt för gott som fasen va det!! =D
 
Jaha - och mera då - tja, det har setts på serie ja - nu har vi bara 2 avsnitt kvar - buhu - sen får vi vänta som övriga världen på en fortsättning, det har tvättats åt dottern lite och till mig själv, micklat o mocklat hemmavid, + lite annat smått o gott. Idag har jag varit o hälsat på Louise o Sally ute på vischan, fikat o pratat skit en stund, alltid trevligt! =D 
 
Sonen har också börjat sin Praovecka - fick plats på kommunen här - får infinna sig på Stadshuset i stan 8 - 8.30 om morgonen, varit och mätt ledningar och tomgränser, far runt i bil och tittat på diverse, varit på med på möten som varit så tråkiga så han nästan somnat..haha - nu är det bara 2 dagar kvar, sen var det gjort också. 
 
Dåså hörni, får be om ursäkt att det tagit sån tid - trodde inte det var sååå många dagar sen - men vad vet jag med mitt kassa minne.. ogillar´t - det gör jag..
 
Sådär, nu har jag sonat mina brott va - idag läckra Take That med Patience..Ha det gott.
 
 
 
 
 
 
 
 
Tjing

Lite kyligt och en födelsedag till! =D

 
Så är det faktiskt! =D
 
Nu ska ni höra här - har sovit - håll i er nu - 7 timmar i sträck i natt - vad säger man lixom?? Katching!! =D En får tacke helt enkelt! =D
 
Igår var jag med Eva på stan en vända - hon bjöd mig på kondis - ett ställe man hängde på mycket förr - nämligen Lundstedts i stan - inte ofta det händer precis! Vi tog en glutt i affärerna sen och vidare till mataffären - sen körde hon hem mig och åkte till sitt! Tack snälla Eva för trevlig samvaro och fika! <3
 

I övrigt rätt så lugnt faktiskt, använde mig av ett husmodersknep i går mä - tvättmaskin har börjat osa lite - jag är noga med att rensa filter och ha luckor öppna efter tvätt så det torkar - men ibland blir det unken lukt om ni fattar - såååå - hällde citronsyra i tvättmedelsfacket och körde maskin tom på 95 grader - katching - doft borta! Lysande grej eller hur? Joråsåatte.. På aftonen tittade jag o sonen på  - Game of Thrones ja.. =D Snart ikapp med avsnitten - spennande spennande!! Haha..
 
Sovit då som sagt 7 timmar i sträck - vete fasen varför - det kan man aldrig veta - man blir lite i chockat tillstånd när detta händer - för det är inte ofta det precis.. kunde nog ha nanat liiite längre .- men det ska ju väsnas så ini h....te i trappen med spark på räcken gap o skrik - morr ....Ogillar´t - det gör jag...
 
Åsså igår var det en födelsedag till minsann!!! Och nu var det:
 
 
Svärmor/farmor Berits tur!!! Hipp hipp hurra och stort Grattis!!  - vi kommer på lördag med paket! <3
 

Idag är det lillelörda - sovmorgon då, efter sonen gått kom jag i kläderna och sen for ja till stan - men fy farao va kallt!! Ujja ujja - hade rätt bra på mig men jag frös fasenimig hörni! Jag var på diverse ställen här o där, åkte sen hem och åt lite mat - sonen kom sen - lite fika o snack vid matbordet - datorhäng - och sen kom min vän o hunduppfödare på fika mä - hon gick för ett tag sen och nu sitter jag här, ska snart ta lite till magen och sen ska sonen och jag se... eh - ja, ni vet säkert vad ja...=D Datorhäng och go natten får det bli sen - så var det, och så blev det!
 
Svärmors tur att önska idag - och jag tror jag hittat nåt vettigt - en artist som heter Daniel Yngwe som sjunger det mesta - så för dig Berit - här är Daniel Yngwe - i Mellby Kyrka och sjunger O Helga Natt med kör - ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Ny vecka o en födelsedag! =D

 
Haha.. =D
 
Då har vi traskat in i november då - som levererar många plusgrader, regn, åska och blommande blåklint minsann - jistanes...
 
I fredags - ja jösses, vad gjorde jag då tro... hm - nåväl - sonen åkte till sin far i alla fall, jag tog det lugnt - tror jag - jag kommer faktiskt inte ihåg =D Åt räkmacka på kvällen det vet jag , inte dumt =D 
 
I lördags for jag ut till Louise och hjälpte henne lite, hon bjöd på go middag och kaffe, jag for hemåt vid 15.30, småhandla lite och sen hem - diskade ( jomenvisst) åt kvällsmat, datorhäng och natti natti - en natt som blev ont i Gallan Allan igen, åt ris hos Louise och sen en halv pizza här - tror det blev för kompakt för lilla magen det - blir så ibland om det är mycket ris, pasta el potatis - känns som det ligger en sten i magen - den klarar inte av antagligen att smälta maten heller - så söndagen blev väldigt loj vad gäller mat, en omelett var lagom faktiskt - strök den lilla hög jag hade också - for sen till dottern som förlustat sig i Ullared i helgen minsann - fick så fin ljuslykta i form av en UGGLA - gillar´t =D - servetter med UGGLOR på - gillar´t =D - en UGGLA med luva på  - gillar´t - =D, en gosig tröja - gillar´t =D och lakan - kära nån, man kan tro det är julafton redan! =D Tack söta unge - va gullig du e´<3 På hemvägen plockade jag upp sonen hos x-maken, vi for hemåt och gjorde lite kvällsmat och såklart - Game Of Thrones, haha - här har vi inget liv utan ser serier =D Datorhäng och natti natti sen.
 
Måndag idag då - sonen var inte alls på humör för 5 öre i morse, mutter mutter.. Regnigt har det varit med - var på förmiddagen och handla lite grann nödvändigheter bland annat - och så är det ju en födelsedag idag!! Nämligen:
 
 
Evas födelsedag! GRATTIS kära vän! <3
 

Nu i eftermiddag var Louise här en vända och fika och prata skit - nu har jag hängt tvätt, ska dra en runda i mina spel och sen laga lite mat - sen blir det nog ett avsnitt med sonen =D och sen ikväll börjar ett nytt program i stället för Det Okända - En natt på slottet med olika kändisar - får vi nog kolla på tror jag! 
Sen får det väl bli natti natti va..
 
Sådär - idag åtar jag mig att välja video för Evas räkning då jag inte pratat med henne än om val, tror hon blir nöjd med det jag väljer =D Sååå - för dig Eva idag - Pointers Sisters med Neutron Dance =D Ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

RSS 2.0