Ingen bra start..

Ja, det liknar väl mig som jag såg ut i morse/förmiddags...

Kan säga att runt 03.10 så är det inte många människor ute en natt mellan söndag och måndag - möjligen tidningsbudet då, jag vet, för då var jag uppe och gick en sväng....

Sov i alla fall till bröööölet satte igång och hade den där känslan att jag inte har sovit alls..I med kaffe och smörgås - skicka sonen till skolan och sen ner under täcket igen och smålura lite..Så långt allt bra..Bäddade och gjorde mig i ordning - ut med hund, in igen och gav henne mat. Grejade på sonen rum - hans skrivbords stol har varit dålig ett bra tag, typ en sån där i skinn, och ops - där gick den i 2 delar ja....Nu börjas det...Skulle ta mig ett glas vatten - nähä, det glaset tappade jag och naturligtvis sprack det ju i tusen bitar...Fram med dammsugare och det var inte dammsugning 1 gång utan 3....glasflisor är luriga saker, det kan se ut med blotta ögat att det inget finns kvar - men det kan man bli varse minsann - noga dammsugning, om inte annat för vovvens tassar...Happ så långt var det...Satte mig vid datorn en stund och fick efter ett tag ett riktigt sånt där idiothostanfall - bestämda steg ut i köket för att ta hostmedicin...Skruvar av korken och...........tappar flaskan så klart...klenkladdig hostmedicin på mikron - spisen och golvet...JAMEN HALLLÅÅÅÅÅÅÅÅ!!!!!!!!! Det finns en anledning att jag kallas "fepplas" ibland kan jag säga....Men nu fick det väl ändå räcka!? Bara att torka klenkladdig hostmeducin då..härligt värre, som tur var åkte inte ALLT ut, men det som hann ut räckte mer än väl...FAN vad jag hatar såna dagar.......

Så i ren protest - har inte knappt rört mig ur fläcken idag, med risk för att annat ska åka i golvet o gå sönder. Rent under att jag klara av att helskinnad få min sallad på tallriken utan att sprätta ut den..Har sen suttit vid tv-n en vända och sett på en serie - fikat med sonen utan missöden..och sen suttit här med lite spel - har även tittat på Sofies Änglar som går på Kanal5 annars, på datorn, bra när man kan se program i efterhand som man missar.
Ska nu bara göra lite kvällsmat och se lite tv till tänkte jag - sen stänger vi för idag tror jag och hoppas att händerna är i styr i morrn....

Vi kör mer på Melodifestival - idag anno 1975...Ann-Christin Bärsten sjunger "Ska vi plocka körsbär i min trädgård"..Jisses, lite falskt är det, men svänger gör det ju! Och kläderna - hahahaha.....Mycket nöje!


http://www.youtube.com/watch?v=gVSKKsQ_xzw

Tjing

Shopping

Haha!! Glittrigt så det förslår!! =)

Ett jädra rantande upp o ner ur sängen - jag fattar inte - skit är det....

Gick upp halv 9 i alla fall, käka lite frukost och gjorde mig i ordning. Ut med vovve och in och gav henne lite mat. Sen kom ex-maken och sonen - tripp till Skövde idag och lite shopping! Sånt är ju kul, eller hur? Kom dit och in på Rusta först...Nähä..De mattorna jag har, har de slutat med så nån dörrmatta i samma sket sig. Köpte bara lite smågrejor - fotfil, möbeltassar och JO! Ett schampoo som jag blev alldeles lyrisk över - har sett det förut, men idag åkte det ner i korgen..Ja ni skulle fått en bild men det är då FAAAN att det ska krångla med diverse..Nåja, Jane Hellens Schampoo, kommer ni ihåg det? En trekantig flaska i alla fall, ljusblå - och som den doftar...Aaahhhh...Använde det i yngre år, och i morgon bitti så ska håret få en dos minsann - det var ett tag sen!  Nästa anhalt var Chilli...Hade ju lite pengar kvar på presentkortet jag fick i julklapp. Hitta jag nåt?? NÄ...Det som jag ville ha fanns inte...Var ganska rörigt därinne, byggde om kanske, men hur mycket jag än leta så hitta jag inte stenlampan jag tänkt...Och inte hitta jag nåt annat heller - inte likt mig att komma TOMHÄNT ut från Chilli!

Nästa anhalt Ö&B, lite småkrafs där med - sköljmedel o sånt ni vet..Annars ingenting. Vidare in på Mediamarkt, där ville sonen in så klart och titta på spel - hitta ett på rea - pappa betala...=) Vidare till Mio-möbler, ex-maken letar ny soffa och förvisso jag med, så hur många soffor vi suttit i idag - inte en susning. Finns mycket snyggt och DYRT med för den delen, och en del är för hårda, mjuka, för korta och bla bla bla..Vidare till Biltema - hittade lampkontakten jag skulle ha i alla fall - alltid nåt!! och en grendosa slank ner med, alltid bra att ha. Tja, sen var turne´n slut, färden gick hemåt och in på McDonalds och åt lite. Vidare till Willys och handla mjölk, och sen in på Miomöbler här med...Där provsattes det åt alla håll - vidare till Jysk och provsatt lite till...Ex-maken ska "sova" på saken, vi får se vad det blir.

Hem och ex-maken fixade kökslampan åt mig, så ÄNTLIGEN sitter den över köksbordet - var ju tvungen att ha längre sladd, och nu är det fixat! Så bra så bra..Lite fika på det och sen åkte herrn. Har plockat lite i tvätten, såg väl sista minuten på handbollen - attans - ska ringa syrran i morrn och grymta lite tror jag...Det var ju inte Spanien som skulle ha bronset - det var ju VI!!!

Nu suttit vid datorn en stund - ska göra lite sallad med tonfisk i till kvällen tänkte jag, om dryga timmen är det ju Solsidan - det är ju bara så bra!! Sen är det väl inte mycket kvar på denna dag och inte på denna månaden heller för den delen - där gick den ja...Herregud...

Melodifestivaltider är det ja...Idag en gammal goding, man blir lite full i skratt faktiskt - och sist kom de också..Stackarna....Gruppen Forbes med Beatles - den kommer ni ihåg va? 1977 va året i alla fall...o klatchigt klädda är de med...=) Jag smäller av...Hahahaha...Mycket nöje!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=OrFg4nyBeAE&feature=related

Tjing


Lördag

Jag tror det är troll i datorn ibland alltså.... No bling bling today....=(

Igår kväll blev det inte riktigt som planerat. Skulle gjort spaghetti och baconsås med vitlöksost till kvällsmaten men hade ex-maken här som skulle hämta sonen - och de åkte inte förrän typ 19.58...Let´s Dance börja 20 då ja...Så det blev lite överbliven sallad och sen gick jag direkt på CHIPS & DIP....Ja hörni, det är ju en rasande trevlig upplevelse att äta det...tills man nästan mår illa..Inte klokt, man kan ju inte sluta - nästan tvångsmässigt går armen som en robot - ner i chipspåsen, plocka upp, doppa dip, in i mun...Sen börjar man om igen..Blev avbruten av ett högt "NÄE nu är det bra!!!" det va jag själv som tjoa och hiva iväg påsen långt från robotarmen..Det som var bra då med att avbryta - det finns ju kvar tills ikväll med!!!!!!!! Hahahahaha....=), ofrivillig planering som blir skitbra kallar jag det..=)

3 gånger har jag satt fötterna på golvet i natt - nja, jag tyckte  för en gång skull jag kunde se mig omkring i lägenheten, speciellt när det är kolsvart - brukar tycka sånt är kul..NOT..Ont i ryggen har jag haft med och en hund som är en liten skit i vanliga fall men som väger TON att flytta på - ockuperar allt täcke också - och hon tror att jag vare sig ser eller hör i mörkret - men morra och visa tänderna ser jag allt ändå - "GÅ VÄCK!!!!!" brukar jag väsa för att få nåt täcke alls - och då helt plötsligt är vovven 300 år och kan inte resa sig - men efter ytterligare ett väsande och ett knäpp med fingrarna så makar hon sig väl dän då...hm..härligt med husdjur...

Gick i alla fall inte ur bingen förrän runt 9 snåret - käka lite frukost och ut med ovanstående HUND..In och diska lite och SEN gjorde jag spaghetti och baconsås med vitlöksost..Gott det, gillar "geggamojja", röror och annat smask..Och som vanligt så äter man alldeles för mycket - jag fick gå o häva mig i fåtöljen, hahahaha...jag ble så trötter....Men kom till sans efter nån timme och då tog jag mig en kopp kaffe.

Det har varit blåsit idag med, o solen har allt tittat fram - och till och med + grader..Amazing..Jag har hört lite pippifåglar faktiskt - har ni?? "Judit, Judit, Judit", har jag hört, och som obegåvad på fåglar har jag inte en aning om vilken sorts pippi som sjunger detta. Skit samma, man blir glad av det i alla fall tycker jag! Lite vårkänsla över det hela, tycker ni inte?

Jamen dåså - mätta och trötta och fåglar o annat - om 1 vecka smäller det - vadå?? Jo Melodifestivalen  såklart!!!! Och som den stora schlagernörd jag är, så får det bli ett bidrag från Melodifestivalen år......1989...Eriksson & Glenmark sjunger Upp över mina öron....En låt man kommer ihåg helt klart, bra är den i alla fall. Ni får ursäkta kvalitén lite, men det är ju sången som ska höras, och det gör den! Sjung med och ha en trevlig kväll! Mycket nöje!!

http://www.youtube.com/watch?v=TXCxGEuxtA8&playnext=1&list=PLF7CE1889FEB289E4

Tjing

Fredagsmys

 Det HÄR va längesen!!! =)

Vaknat o hållt på o hostat i natt me´- usch, börjar blir riktigt trött på detta kväkande...

Jag hoppade tillbaka i sängen en stund - men sov inte - vad trodde ni?? Nejdå, det är ju dumt att får sova lite grann..Och inte finns det nån OGILLA knapp här heller  =(

Ut med vovven - en kort promenad, hon hade inte nån lust att gå idag hon inte, nä, skönare att ligga o sova så klart - ja tänk om man kunde det..Snarkar som hejsan gör hon också - så jag tror att det är HON som har ställt till det förut - JAG har blivit anklagad för att snarka - tror jag inte på  - det är vovven....;)

Tvättat har jag gjort idag med i alla fall, så nu är det bara strykningen kvar, nån gång..Sonen ska till sin fader i helgen också, blir väl hämtad här om en stund kan jag tro.

JAG ska äta nåt idag som jag inte ätit på 100 år - CHIPS & DIP!! Herregud - javisst, de som känner mig vet att jag är ingen chips och popcorn donna direkt - godis kan jag äta, men chips ---nä det va länge sen. Så ikväll ska jag vara så onyttig som det går att vara: Spaghetti med baconsås, bestående av creme fraiche och vitlöksost - nyttigt?? NÄ...Senare - CHIPS & DIP..Nyttigt?? NÄ...och så en liten pilsner på det! Jomen, så får det bli. När jag var yngre däremot så var det nästan stående att varje lördag - till affärn och köpte Grillchips! Sen stank man som den värsta sgfjhvbdfg efteråt..Hade alltid stängt dörren till mitt rum med så hade jag suttit därinne och smäckat i mig detta och farsan eller nån annan öppna dörren - jotack, rena chipsfabriken..Hahaha, men gott var det - det kommer jag ihåg! Det bästa med det hela DÅ, var ju att man tränade ju, kvitta om man käka chips - den påsen försvann så att säga ganska fort. Idag ligger man väl betydligt risigare till så klart. Minsta man stoppar i truten så ökar vågen, har förresten inte ens en våg - det får vara tror jag. Man är som man är, och så är det med det.

Jahapp, Handboll ikväll med, Sverige-Frankrike - nja, tror inte riktigt att det går vägen, men man kan alltid hoppas, eller hur? Vore kul att komma till final! Och sen efter det Let´s Dance, blir intressant att se vem som ryker ikväll..

Alles för today - såg en video på VH1 idag - har ju hört den förut, men den ska ni få - George Michael & Elton John Live sjunger Don´t let the sun go down on me...En kanonsång och ett kanonframträdande..Trevlig kväll och mycket nöje!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=RsKqMNDoR4o

Tjing

Slött

 Mooohaaaaahaaaa...God bless you....=)

Har varit hostigt i natt - jädrar så irriterande - men men, det ska väl ta på´t nån gång...

Kallt som skrutt idag med - men solen har allt tittat fram - och gick man ut så var det rätt gött faktiskt! Men denna dag har varit slö, slöare och slöast...Har inte gjort ETT SKIT ärligt talat. Ja, bäddat o sånt - det gick ju fort, men sen...NADA..Jag har suttit vid datorn och filosoferat lite - mikrat mat - power-napat i fåtöljen - pratat med sonen, gett vovven mat - annars ingenting...Tja, ibland blir det såna dagar, man har inte lust med nåt helt enkelt - och inte ett jota är det på tv heller - kan inte se en film för dvd-n är ju trasig och icke åtgärdad än..Jaopp - men i morrn blir det väl lite, ska i  alla fall tvätta mellan 12-16, hade först tänkt ta tiden 16-20, men kom på att "nä -fasen då är ju Let´s Dance" och då kutas det inte till några tvättstugor, så det så..Sonen ska även till sin fader i morrn kväll.

Så att detta var väl alles - riktig torka idag helt klart. Riktig torka på besökare med har jag sett, har ni övergett mig va???? =)

Idag blir det lite ösa och Eurovision anno 2005 - Norges bidrag - Wig Wam med In my dreams, ni kommer säkert ihåg dem..Lite käcka faktiskt! Rock on!! Mycket nöje!!

http://www.youtube.com/watch?v=qh7hiaq0aWU&feature=related

Tjing


Kallt

 Det vill sig inte helt enkelt med Bling Bling...

- 10,4 i morse när man öppnade de blå..Jaha, mysigt, eller inte? Efter ivägskickning av son och annat diverse ut med vovve - jotack det bet allt i kinderna, slängde lite sopor på vägen. Sen tog jag tag i den gigantdisk som stått ett tag.

Sen kom min vän och uppfödare till vovven hit, vi har suttit och trixat och fixat lite med hennes dator - har en ny och det är inte riktigt samma program och så i den som hon hade i den förra så det var lite "hålla på" innan det löste sig det som vi ville. Fikat har vi gjort med. Sonen kom hem, hon åkte, jag ner i fåtöljen en sväng. Är lite ruggig, men det är bara för att det är kallt, då gäspar jag nåt in i den med.

Ingen sjukgymnast idag heller - framflyttat 1 vecka till - "Du låter som du druckit whiskey i ett par veckor" sa sjukgymnasten...Hahaha, ja, Leif "smokerings" Anderssons röst nästan ibland. Bättre är det förvisso men 1 vecka till som sagt får vi nog ge hostelihost.

Sonen flörta med sin fader så han fick skjuts för en stund sen till Fritidsgården - kommer väl vid 7 igen, läxor och kvällsmat på programmet. Idag inte ett jota på tv heller - kan inte nån trevlig serie som Greys Anatomy kanske sätta igång igen på onsdagar så man har NÅT att glysa på?? Såg att Dr House börjar nästa vecka, då sitter jag som en plåsterlapp vid tv-n, det lovar jag - han e ju bara bäst!!! "Everybody lies..." ja ibland så, en del lurar sig själva i alla fall...

Jaha, det var det - vad gör man till kvällsmat idag då? Ibland har jag 0 ideér och fantasi på mat, träligt som fasen är det, så förmodligen blir det väl SAMMA igen som man alltid gör...Jaja, det är ju mat de med..

Idag en gammal goding Dr Alban med It´s my life - upp och stuffa nu! Mycket nöje!!

http://www.youtube.com/watch?v=O08H9pBnUho

Tjing


Tisdag

 Hepp, inge glitter...

Vaknat 1 gång - i morse, 5.15...Nähä, hade då ingen lust att gå upp..Somna faktiskt om till klockan ringde, kors i taket!
Drömt massa konstigheter i natt med - konstigt vad hjärnan eller drömmen kan få till saker o ting, det kanske man skulle börja med - forska i drömmar???

Pös ner i dag med en stund, gick upp och gjorde mig i ordning, drog en repa till affären också och handla lite grann - sen köpte jag lite bröd och 2 semlor till sonen o mig. Hem och åt lite rester (tänk va jag gillar de´...) bara värma i mikron. Sonen kom hem och sen vid 4 snåret körde jag honom till fritidsgården - åkte till ex-maken och hämtade honom, han ville ha bilen tillbaka han..Happ, helt ok, jag har gjort det jag ville så. Sen hem och sen kom en gammal god vän tillika uppfödaren till min hund o hälsa på, vi har fikat och tjötat ett par timmar, hon åkte nu för en stund sen.

Ska väl ta mig en macka eller nåt - är inte speciellt hungrig, vi fika ju rätt sent med, sonen har i alla fall blivit utfodrad ordentligt. Ska väl glutta lite på handboll med, Sverige-Danmark, heja heja, hoppas det går vägen idag med!!!

Hade ju tänkt dra till Skövde i förmiddags också, men det var så grådassigt och trist och till och med snöa lite så jag gav upp den tanken. Sen är det ju alltid roligare o ha sällskap eller hur?

Rätt kort inlägg idag - men så får det bli, ibland finns det liksom inte så mycket att skriva om och då är det lite "torka" på ord och berättelser.

Klipp ska ni få - som länk, men det har ni hajat nu va hoppas jag - idag, Huey Lewis med I want a new drug..Trevlig kväll och mycket nöje!!

http://www.youtube.com/watch?v=N6uEMOeDZsA&ob=av2em

Tjing

Rea

 Det är nåt speciellt med vita tigrar i alla fall..=)

Sovit som en gres i stort sett hela natten - oj vad det ändrar sig nu från natt till natt...Och jag blev riktigt ilsk när klockjäkeln ringde..."Väck ej det LEJON som sover..." hahahaha..

Skickade sonen till skolan och jajamen, pös ner under täcket en stund till men kom till insikt att här kan man ju inte ligga hela dan..I kläderna och ut - har shoppat lite idag nämligen och jag har varit SÅ DUKTIG!!! Första anhalt Jysk..Tänkte köpa mig några fleccefiltar jag sett ut - jädrar, då var det inte rea på dem nu...Men men, jag tog andra då i stället på REA då såklart..Nästa anhalt Karlssons varuhus i stan - en tavla söktes, hmmm...fanns knappt inga?? Jag dök på personal och då sa hon de förlösande orden "Om du går längst ner i hörnet där borta så finns det nog en del på REA.."!! Haha...självklart att jag gick ner till hörnet - vad annars?? En tavla hittades - vidare till klädavdelningen - rea , rea, rea - nämen! Hittade en fräck t-shirt - REA, och sen framme vid kassan - "Julskum 3 påsar för 10:-" Happ! Klappat betalt o klart - FYND säger jag!!

Hem och la filtar på plats och hängde upp tavla - blev vackert så - och så dök jag i t-shirten med, perfekt! Ja, en rätt så jävla bra start på dan tycker jag! Vad tycker ni??!! REA är ibland väääääldigt trevligt....

Åt lite grann, sonen kom hem och åt han me´- sen blev jag så trötter så jag fick sätta mig en stund i fåtöljen..Kl 15.00 ringde alarmet på mobilen - dags att göra sig klar för utvecklingssamtal i skolan - dit 15.30 - och JA han sköter sig sonen och det är ju bra det!! Körde honom vidare till fritidsgården sen - ska hämta honom vid 7 snåret. Har bara suttit här nu en stund och surfat runt på diverse - och så tänkte jag att det är lika bra jag skriver lite blogg med så har vi gjort det med. Efter hämtning av son - mat - och sen lite tv - tänkte se Spårlöst vid 21 tänkte jag. Sen är det ju natten och bye bye för idag.

I morgon tänkte jag tagit med en god vän på en liten tripp till Skövde på förmiddagen - det gick inte - sjuka barn då ja..Får åka mol allena - det går ju det med, ska svischa in lite här o där - REA fynd kanske??? Hahahaha..Har lite pengar kvar med på ett presentkort från Chilli - nam nam - undra vad man kan hitta där för skoj i morrn tro?? Det ger sig med det, eller hur?

Hosteriet fortsätter också kan jag meddela - har väl blivit något bättre, om inte annat om nätterna då, eftersom jag sover. Det är manfall men både det ena och det sjunde lite varstans tycker jag - men det får väl gå över.

Idag en 80-talare såklart...Samurai med Michael Cretu...Mycket nöje!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ZYytSSrSa84&feature=related

Tjing

Fint!

Begriper icke att  vissa glittrar o inte andra?? De sprakar som attan innan jag lägger in dem här...Men nähä..inte idag =(

Opp o ner, ner o opp, grisen gal i granens topp....Typ, hela natten - gav mig vid 9 snåret i alla fall och struntade i att ligga kvar mer..Åt frukost - spela lite spel - jaja, man blir aldrig för liten för att "leka" lite..bla bla bla...

På med kläder och ut - idag skulle vovvsen minsann ge sig ut i terrängen riktigt, över stora snöhögar och lite så...Lätt för henne som inte trampar igenom, en annan får snö till knäna - men det bryr sig ju inte hon om inte...nädå, hoppeliskutt...

Var attans slö med maten idag - en pirog in i mikron, det är riktigt jäkla fusk faktiskt - men det får bli så ibland när man är själv, det är tillåtet va? Senare nu i eftermiddag kom son och exmake - ex-make med SÅGEN - så nu förstår ni, bokhylla på plats - åkte med honom hem och hämta en matta han inte ville ha - sen har jag pysslat lite, omstrukturerat heter det kanske - och det blev så fiiiint! Är riktigt nöjd. Nu är det bara några små detaljer som fattas men det ska vi fixa till med.  Ja, nu efter 1 1/2 år var väl hemmet klart då - bättre sent än aldrig va? =) Gillar´t i alla fall...

Klockan har dock sprungit iväg nåt hejdlöst ser jag också - dags för lite kvällsmat och kolla det sista på handbollen, sen är det ju Solsidan idag med..Hahaha, riktigt roligt är det!!

Tja, det var väl allt för idag? Ja, det var det faktiskt - en liten länk till något med då..

Idag ska ni få ett av mina favoritstycken inom klassisk musik, har gillat den sen - ja herregud, låååångt tillbaka, vi hade den på LP i alla fall hemma...Ravels Bolero - det är grejer det! Lyssna o njut - om ni vill, trevlig kväll! Mycket nöje!!
http://www.youtube.com/watch?v=3-4J5j74VPw

Tjing

Lördag

Vill ha, vill ha, vill ha.....=)

Natten har bestått av 2 uppstigningar - varför? Inte en susning...Gick i alla fall upp vid 9 snåret, hade ju ingen son eller nåt att äta frukost med utan bara mig själv, så jag låg kvar en stund. Gjorde mig i ordning sen och ut med vovven, lite grådaskigt idag men rätt skönt, men mitt knä (idrottsknät kallar jag det, bråkar ibland vid olika väderlekar bl a) har inte riktigt varit med mig idag. Idrottsknät ja..Herregud min skapare hur många gånger jag gått på kryckor för det i min ungdom, det är många det..Och hur många gånger slog jag inte i just det knät när jag tävlade i häck? - Det är många det...Fick till slut komma till en idrottsläkare i början på 80-talet som t o m gjorde artroskopi - titthål i knät för de trodde ledband och hela konkarongen hade pajat - men inte ett fel nånstans..Konstigt - men bråkar gör det - ÄN..

Ni ser stövlarna ovan va? Jävla läckra alltså - gillar högklackat - var väl lite känd för mina höga dojjs en gång i tiden - när man kunde gå i dem - ritch-ratch fillibom bom bom...Det va jag det, det var så utslitna en del skor jag hade så jag gick på "fälgen"...Hahaha..Skomakarn och jag var ganska bra polare vill jag minnas, för det klackades om rätt ofta, hahahaha...Nuförtiden klarar jag knappt av att gå fint i mjuka tofflor ens, men ibland när jag är i nån skoaffär så kan jag bara inte låta bli att sticka ner fossingarna i såna här galet läckra saker..Ballt är ordet - RIKTIGT ballt...=)

Har idag inte gjort ett enda skit faktiskt..Bara suttit o softat, antingen vid datorn eller tv-n, handbollen går nu, så har ett öra däråt - skriks det för mycket så springer jag! =) Har ingen son hemma, ingen stryktvätt, ingen disk, knappt nåt städ, så det har bara varit chilla hela daaaan...I morgon däremot blir det både det ena och det andra, sonen kommer hem och ex-maken ska SÅGA i min bokhylla - skräpigt blir det och damm med, så då blir det till att städa lite..Ska bli skönt som sagt att fylla ut väggarna, det ekar ju för fan t o m...Hugamig, men i morrn blir det ordning. Bra det!

Idag har det av nån anledning blivit utlagt bra många 70-80tals videor på Facebook, det är tydligen sånt party uppåt landet "Nostalgikväll"..Skulle man ju varit med kanske! Finns inget bättre an the 80´s, så är det bara, t o m kläder och annat börjar komma tillbaks nu - och det gillar vi! Men en annan som då hade sin storhetstid (HAHAHAHA) under denna era har inte ett enda plagg, inte ett enda par dojjs kvar i garderoben, lite SKANDAL faktiskt..Anledningen är väl att man inte kommer i de grejerna då kanske - 34-36 var ett bra antal år sen jag kunde ha kan jag säga - men jädrans roligt att titta på gamla kort man har och klipp på nätet..Vilka frisyrer och vilka kläder och vilken mat och vilka.....ja man kan hålla på i evighet med detta fanstastiska 80-tal, så är det bara! Mycket roligt har man haft den saken är klar!

Och jag är ledsen, i´m sorry - men lägga ut klipp funkar bara inte helt plötsligt, det går bara att sätta in en länk, varför, inte en aning - men ni får hålla till godo ändå, ni som vill titta. Och sen säger jag som min dotter brukar göra i sin blogg - det är väldigt lite kommentarer här! Ser att ni är en skara mellan 10-20 pers i alla fall som läser och det är jag mycket glad för - och såklart, det är ju alldeles frivilligt att kommentera! Så var det med det.

80-talet rules - idag en låt som en annan skavde sönder dansgolvet med på Mallis -87, Call me med Spagna.. Riktigt typisk 80-talare - like it =) Memories och hela skiten....Trevlig afton, mycket nöje!!!

http://www.youtube.com/watch?v=IRDqtdSpmLQ

Tjing

Fredag

 Näe, nu glittrar inte den heller.....=(

Helt otroligt, sovit jädrans bra i natt med..Vaknade dock 06.10 och somnade inte om, men låg o smålurade lite tills det var dags att gå upp. Frukost o skickade sonen till skolan. Kallt i dag på morgonen, -6. Dök faktiskt ner en stund idag i bingen igen, slappade lite bara, sen började det krypa i kroppen lite så jag gick upp. Gjorde mig klar och ut med vovve och sopor - rätt skönt ute idag med, kanske en promenad lite senare?

In och sen åkte vovven i badkaret - attans tyckte hon och försökte med alla medel att komma därifrån - JAG VANN...Hahahaha..Men nu en ren hund som är lite vitare och som luktar betydligt trevligare än före..Som min käre svärfar sa på skoj - "de luktar gammalt av dig" ..Och det gjorde det fasenimej om henne, men nu så, ren o fin!!

Sonen drällde in från skolan och JA, jag tog min promenad! Till sjukhusapoteket och Netto, var lättare att gå idag än sist, för det första ingen hund med och för det andra, sandade gångvägar eller t o m rena sådana. Var tvungen att köpa en annan slemlösande medicin, den förra hjälpte icke ett skit - ringer man sjukvården så ska man dricka varm saft när man hostar..Jovisst, söta drycker blir det ju inte slemmigare av???? Fattar inte deras resonemang..Och eftersom jag måste ha ett recept på Mollipect som jag annars har så får det bli receptfritt. Inte mycket att ha det heller faktiskt, men nån nytta kanske det gör..Är ju inte heller så dålig som jag var sist när jag hosta så ringa doktorn är nog = 0 typ. Det ger sig nog vad det lider..
Eftersom jag handlade lite på Netto blev det körigt att ta sig hem..Mina armar är inte till för att bära NÅGOT - så jag fick allt stanna ett flertal gånger på vägen hem, orken var det inget fel på, nu var det ryggen o armar i stället. Först kommer jag och SEN kanske mitt bäcken kommer..Ontigt, men det fick ta den tid det tog att gå hem.

Väl hemma en kopp kaffe, diskbalja och kvällsmat. Ex-maken ringde och frågade om sonen ville komma? Såklart, är ju egentligen inte pappas helg, men eftersom han varit sjuk och annat har kommit emellan så var det länge sen han var hos pappa - så han kom hit, vi åt kvällsmat och sen då - plötsligt barnledig! Happ, ja det var allt ett tag sen förstås - men så kan det ju bli ibland.

Tittat lite grann på Let´s Dance, jag får se hela rubbet i morgon på reprisen. Ex-maken och jag har suttit vid datorn här o grejat lite, försöker klura ut VARFÖR det inte går att lägga ut klipp som det gjorde förut..Vet ej om det går idag heller, men i så fall får det bli en länk då, så får ni göra som ni vill - antingen trycka eller låta bli.

Ja det var dagen idag - tycker väl jag har varit lite redig i alla fall, inte många dar jag är det....=) Ha en skön fortsatt fredag och nu ska vi se om det går att få ett klipp:

http://www.youtube.com/watch?v=nCBASt507WA 

Nej hörni - nåt galet verkar det vara - en länk blev det i alla fall, Run to You med Bryan Adams....Ha det gott nu! Mycket nöje!!

Tjing


SOL =)

 Snygg =)

Ja ibland kan man bli riktigt överraskad minsann - vadå?? Jo - en annan har ju sovit - HELA NATTEN!! Kors i krösamoset - vakna 6.54..Inte dåligt för att vara jag, la mig runt midnatt så nästan 7 timmar - fabulous!!

Så idag har det varit en sån där "bra" dag eller hur jag nu ska uttrycka mig..Utsövd förmodligen och inte heller så fasa ont idag - ont har jag ju men inte sådär så det inskränker på det jag ska göra. På med kläder o ut först - riktigt skönt i dag med, in och plocka med ditt och datt och sen så strök jag all tvätt!! Jajamen, ni ser, jag kan ibland - om jag vill ;)..Åt lite efter det, tog en kopp kaffe och så 13.30 satte jag mig vid dumburken en timme och titta på ett avsnitt av På Heder och Samvete..Jädra bra serie det där..Jag har säsong 1-3 själv här, men på TV8 har de ju redan kommit till säsong 10..Har missat lite emellan då ja..Gör inget, det går att backa och kolla också, eller hur?

Sen kom sonen hem och var hungrig, jag vattna lite blomster och plocka undan böcker som låg på golvet i vardagsroom - ex-maken (hoppas jag) kommer snart och fixar till en bokhylla  åt mig som jag ska ställa på min "tomma" vägg - ser inte klokt ut med en tom vägg - gillar inte sånt. Så i morrn eller i helgen hoppas jag att han hjälper mig med det. Han har börjat jobba i dag i alla fall - tror jag - får väl ta det lite easy kanske.

Nu ska jag strax ställa mig i diskebaljan med - laga lite mat till kvällen och så får man väl faktiskt ha ett öga på handbollen ikväll - lite ödesmatch va? Polen var tydligen motståndare, vore ju försmädligt om vi åkte ur nu då när det är hemmaplan o allt...Tummar ska hållas!!

Ja och i morrn är det fredag  - igen..Jag har sagt det förut och säger det igen - FAN vad tiden går fort!!!! Jag gillar inte riktigt det - även fast jag inte gör särskilt mycket, jag jobbar ju inte eller nåt sånt, så går tiden ändå, jag kommer fasen inte ihåg vad jag gjorde förra veckan ens??!! Nej, det behöver sakta ner lite så man hinner med för sjutton....

I övrigt lugnt, tyst o stilla - inga nyheter att förtälja heller - jo, kanske förresten - JORDBÄVNING i Falköping i natt tydligen - var väl upp till 2 på Richterskalan..Där ser man - bara det inte kommer hit..

Idag jäklas det tydligen med att lägga in klipp här - så SORRY - ni får vara utan sång idag..Ha en bra kväll och HEJA SVERIGE!!

Tjing



Host host..

 Tja, inte så pjåkig...

Jag och flera andra i min omgivning har tydligen sovit illa i natt - jag p g a lite hostihost men även - Fullmåne...Konstigt det där att den påverkar sömnen - för det tror jag att den gör, men hur vetifan...Får hoppas det blir bättre sova i natt då..

Knaggla mig upp i alla fall och skickade sonen till skolan - hade tvätt tid i dag som började 8..Gick ner med det, plocka lite grann och sen var det dags att byta maskiner - bäddade rent i sängar och sen var det dags att tumla o hänga. Det är ett spring upp o ner när man tvättar, men man får vara tacksam över att det är i samma trapp - och att det finns gott om tider - och att alla är överens, gör inget t e x om min tvätt torkar medans nästa börjar tvätta o s v..Det är bra att man kan gå in lite på varandras. Upp med alltihop sen i alla fall och plockade i ordning lite på det.

Fuskmat i dag i mikron - går det med, och en kopp kaffe. Sen kom sonen hem från skolan och var hungrig så klart. Tittade lite på tv en stund - vattnat lite blommor - och plockat allmänt. Ingen sjukgymnast idag heller, vi sköt 1 vecka till på det så får vi hoppas det har gått över - jag är ju inte sjuk i övrigt, har bara hosta. Ex-maken ska pröva att gå tillbaka till jobbet i morgon nu, han har pratat med infektion idag - det tar tid innan man är helt återställd vad gäller ork o kraft - men han ska pröva i morrn i alla fall. Han börjar nästan på o bli lite skogstokig av att bara gå hemma och inte orka göra nåt, så vi får väl se hur det går i morgon.

Har packat lite köttfärs med, var billigt nu och då får man passa på. Köper i och för sig alltid 5 kg och packar, det blir mat många gånger det. Vovven var såklart som en plåsterlapp - det är bland det bästa som finns tycker hon när matte packar köttfärs, man får sig ju alltid några smakbitar! Ska göra lite köttfärssås till kvällsmat då om en stund - sen verkar det inte vara nåt särskilt på tv ikväll faktiskt - har i och för sig inte kollat jättenoga på alla de kanaler jag har, kanske finns nåt nånstans?

Ja, nu är snart denna veckan slut med - förstår icke var tiden tar vägen alls. Känns som om det inte var så värst längesen det var julafton men kära nån, det var ju för 1 månad sen snart! Huga - det går liiite för fort livet tycker jag.

Happ, vad ska vi taga i afton för nåt trevligt att se/höra på? Jo, vi ska gå tillbaka lite i tiden - eftersom det snart är dags för Melodifestivalen här i Sverige, så ska vi ta lite schlager. Från Eurovision Song Contest 1974 (det året Abba vann) Mouth & MacNeal med I see a star...Ni har hört den jag lovar..Finns de som tycker att denna skulle vunnit - visst, men Abbas Waterloo är ju snäppet bättre, eller hur? Så nu då är det bara att sjunga med för full hals - mycket nöje!!!!



Tjing

Tisdag

Hur jädrans läcker va inte denna???? =)

Plusgrader och slaskibaski och vassa stenar...Sömnens oförutsedda värld - överraskande extrapriser i affären..Tja vad säger om starten på denna dag?

Fick med rätt mycket bara på ovanstående 2 rader tycker jag, gäller att kunna uttrycka sig kortfattat ;)..Eftersom detta inlägg skrivs sent på kvällen känns det som om det inte kommer bli värst långt - men så kan det bli ibland eller hur?

Storhandlat lite idag igen - så NU är det fullt så man knappt kan stänga istället..Varit hos ex-maken en sväng med lite grejer - han kom en sväng senare nu ikväll och grejade lite grann med DVD-n, vi har konstaterat att den är paj helt enkelt - blir att skicka tillbaka och förhoppningsvis få en som fungerar..Han har även joxat lite med datan här, lite diverse som behövde fixat till..Han är inte på långa vägar pigg än - men bättre och det är ju bra.

I morgon bitti tvätt mellan 8-12, behövs nu kan jag säga, och förhoppningsvis kan jag pallra mig iväg till sjukgymnasten med, hostan är ju inte ok, men men..

Ja, det får bli allt för idag, nu iddes jag icke mera faktiskt..

Idag ett häftigt uppträdande ur Britains got Talent - ungefär som vårat Talangjakten - en grupp som heter Flawless som dansar URHÄFTIGT..Domarna står upp i slutet - t o m den fruktade Simon Cowell..DÅ är det BRA om HAN ger stående ovationer...Mycket nöje o go´natt!!



Tjing

Nyfriserad

 Vackert...=)

Man kan undra sa Flundra om Torsken är en fisk?? Jodu, det kan man allt...Ibland så TROR man att man blivit överraskad men efter lite kontroll så var så icke fallet.. Handlar om en liten extrapeng jag trodde jag skulle få - men så blev det icke - jaja, det är bara att gilla läget och jobba på..

Sömn är tydligen bra - har jag hört..Man kan fråga sig hur man egentligen orkar att överhuvudtaget stå på benen ibland - jag har sovit illa till och från, mest från tror jag - i sisådär 23 år...Vad sägs om det? Men jag vet inte - kroppen vänjer sig väl vid den rotationen som görs titt o tätt..Minsta jag kan sova är 1 1/2 timme - PER DYGN, ändå står jag upp och gör det jag ska - det mesta jag kan sova i sträck är mellan 6-7-8 timmar, men oftast är scenariot att jag somnar fort, men vaknar efter 3 timmar - somnar och vaknar igen efter 2 timmar - det blir lite hattigt om man så säger..Varför jag vaknar? Tja..Jag ligger väl på nåt konstigt sätt så kroppen säger ifrån att det gör ont, och då vaknar man - och börjar om igen..Min kropp gör liksom inte ont bara på ett ställe, utan det spelar ingen roll hur jag ligger så går det inte efter ett tag. Men sånt är livet, det är som det är.

Riktigt grådassigt väder idag men faktiskt en liiiiten strimma ljus, vet ej om det var solen som kanske hickade fram, ljust blev det, men försvann. Mycket vatten överallt och nu är gården på sina ställe ren, men fasa mycket grus o vassa stenar. Vovvsen gillar det icke, hon gör allt för att ens slippa gå alls, och man kommer ju inte undan heller, det är ju överallt. Så hon hoppar i snöhögar bredvid hon, ja det går ju det med!

Ex-maken var trots sjukdom snäll o kom med bilen åt mig, ja inte är han pigg inte - tar tid som sagt, tänk va ett jädrans virus kan ställa till med hörni..Körde hem honom och sen åkte jag o handla lite nödvändigheter - åkte hem med det och åt lite grann, sonen kom från skolan och for jag iväg igen. Jag har klippt mig idag ser ni! JAVISST - var på tiden kanske, sist jag klippte mig var i juni - förra året...Så är det när kassan inte tillåter såna utsvävningar - men nu var jag allt tvungen..Har en gammal god vän som frisör - lika kul har vi varje gång - hon var brun som en pepparkaka - kom i helgen som var, hem från Thailand efter 3 veckor, hade haft det urbra. Fint väder, god mat och kanon i allmänhet. Hon klipper jädrans bra med - jag har mina ideér om att ibland ska det vara kort och ibland ska det va uppklippt och ibland ska det va långt och bla bla..Och det bästa är att det blir precis som jag vill ha det varje gång - gillart! Kostade på mig en toning också - gjorde ju det förra året och färgen satt som en smäck - så jag köpte den igen, får dock vänta lite med att få i den, dottern måste komma hem först - så de gråa stråna, som JA är ganska många igen, får sitta ett tag till. Men den som väntar på nåt gott!! som de säger..

Diskat upp - ska laga lite mat - sen är frågan: Ska man se Idrottsgala eller Handboll?? Vilka problem va? Men jag tror det blir Handbollen faktiskt, man får väl "zappa" lite annars..

I morgon är det storhandling, oj så skoj, men nu jäklar är det banne mig nästan helt soprent i både frys o kyl, så halleluja att det är dags i morrn. Ja, hörni det var alles for today - en gammal låt idag som jag i alldeles detta nu kom på - Eye of the Tiger med Survivor, ni känner säkert igen den, tror den är lite ledmotiv i första Rocky filmen - men är inte säker - rätta mig om jag har fel! Ha en trevlig evening därute - mycket nöje!!



Tjing

Grilla inomhus???

 Schnöggt...=)

Igår bokade jag tid till tvättstugan - 8-12 idag....Kan säga som såhär - det blev inget tvättat - orka fasen inte gå upp så tidigt en söndagmorgon, vet inte om jag inte var vid mina sinnens fulla bruk igår när jag bokade den..Så när jag gick ut med vovven som bokade jag om - till onsdag i stället..

När man la sig igår kväll så vrålsnöade det - när man vaknar idag - + grader och regn - bassäng på hela gården, hade det inte varit så mycket is kvar hade jag fasen tagit gummistövlar! Vovven gillade inte heller läget för hon drog åt andra hållet hela vägen - d v s hemåt..

Har idag ej behövt stå vid spisen, det gillas - mikron har blivit använd istället och kommer bli det ikväll med, man får väl planera....=) Annars inte så mycket på agendan idag - man blir trött tycker jag när det är sånt här väder, ögonen vill gärna åka igen och det är flera gånger..Hostan är väl nåt bättre i alla fall - och ex-maken kämpar på, inte mycket att göra åt..

Ja, då kommer vi till dagens rubrik..Jag undrar 1 sak..Är folk riktigt kloka i huvudet??? 11 stycken fick föras till sjukhus med förgiftning av kolmonoxid för att de har - GRILLAT INOMHUS??????? Fattar inte folk att för det första är det livsfarligt och sen är det faktiskt idiotförklarande på det..Klart man kan grilla inne - i ugnen eller med en elgrill men - med en grill som ska stå ute? Herrejösses säger jag...Av så många som var med tycker man ju att NÅN i sällskapet ska tycka att "nä, men den kan vi inte ha att grilla med INNE!!" men tydligen inte..Sicket folk..

Ikväll är det dags igen också!! SOLSIDAN börjar igen! Tittade ni på första omgången? Så jädrans roligt - så det blir ett stående evenemang varje söndag kl 20 att se på det! Har ni inte tittat - GÖR DET!!!

I morgon ska jag hämta bilen och shoppa lite och åka o klippa mig - köper nog den där hårfärgen också igen - det blev ju så bra, hahahaha...Är lite FÖR många gråa hårstrån igen tycker jag - är de mina verkligen?? ;) Nä, det tror jag inte på - så min kära dotter - KOM HEM O FÄRGA HÅRET PÅ MORSAN DIN!!!! =)

Idag blir det en lite "gammal" låt men som helt klart håller än, ni känner säkert igen den - Broken wings med Mr. Mister..Ha en trevlig afton och glöm inte Solsidan! =) Mycket nöje!!



Tjing

Lördag

 Är nåt speciellt med feér i alla fall...=)

En natt som handlat om vakna, hosta, somna - så vi lämnar ämnet direkt..

Rumpnisse väder när man tittade ut i morse, och det har hållt i sig hela dan, så käckt så. Gjorde mig i ordning, ut med vovve i snålblåst o snö, in och gjorde lite mat, och sen trotsade jag vädergudarna och tog en promenad till affärn i närheten..Det var väl jag och några tappra själar till som kom till fots - men faktiskt så var det rätt skönt ändå, inte kallt i alla fall. Sen är det ju såklart inte det trevligaste när snön yr i ansiktet på en, men man rensar hjärnan lite i alla fall.

Ex-maken kämpar på, kanske liiite bättre, men det där lär ju ta tid, en riktig stjärnsmäll han åkt på helt klart. Första och sista gången förhoppningsvis.

Lite kaffe i eftermiddag - skulle ju egentligen åkt och hälsat på en god vän idag och sovit över, men det får vi fixa till en annan gång eftersom ex-maken blev sjuk. Tänker man vädermässigt vore det nog inte så käckt o åka 5-6 mil i det här förstås. Men nya tag får tas vid ett annat tillfälle.

Tja, i övrigt inte ett dugg faktiskt. Suttit vid datorn - diskat upp disk, gjort kvällsmat, har just nu ett öga och öra åt tv-n, Sverige spelar handboll mot Slovakien - får hoppas de vinner, hemmaplan och allt ju!! Annars är det nog inte möe på tv idag som är intressant för min del i alla fall, men vi får se vad det blir.

Nu är det lite nollställt i skallen igen vad gäller klipp - hur i herrans namn kan det bli det - EGENTLIGEN?? Det finns ju hur mycket som helst...Men det får bli ett riktigt härligt musikklipp - lyssna, digga, och njut, det här är nog lite unikt att dessa giganter står på scen samtidigt - Carl Perkins & Friends bestående av Dave Edmunds, George Harrison, Eric Clapton, Ringo Starr och Roseanne Cash..Vansinnigt härlig Rockabilly är det, så dig it - mycket nöje!!





Tjing

Nytt & Gammalt

Joo, man tackar...=)

Som ni ser gott folk - NY DESIGN..Fin va? Jupp - får tacka dottern för det!! Tack lilla gumsan för du e´sååå duktig och fixar!! <3!!!

I natt har jag bara vaknat 1 gång - hoppsan Kerstin - så trevligt! Och idag med var jag före klockan - vad är problemet med att sova tills den ringer nu då??? I morgon bitti o söndag ringer den inte tack o lov - men är säkert inne i en sån där "vakna tidigt" period..Ååhhh va mysigt - NOT..

Så jag kom i kläderna ganska tidigt i dag faktiskt, ut med vovven - träffa några grannar o tjöta med dom en stund. In och gjorde lite mat - blev vansinnigt sugen på broccoligratäng...In med huvudet i frysen - japp, broccoli fanns - och så in i kylen, jaha, lite tomater - lite skinka och några korvbitar - till skafferiet - gratängsås fanns ja...Tjoho...Koka broccolin, skar ner tomater o skinka och korv, på med broccoli eller BROCK-OLLE som jag brukar säga, på med såsen, blanda om, på med riven ost och sen in i ugnen...Weeiii va gott..Sånt där gillar jag nämligen - man tager vad man haver käk..Brukar bli så bra så...Enda kruxet med det hela är att man inte blir så käck i magen av Brock-olle, men det är det värt tycker jag! Sen en kopp JAVA på det - finemang!!

Satte mig vid tv-n en stund sen - har upptäckt att TV8 (av alla 1 miljon kanaler) visar nämligen JAG-På heder o samvete serien om ni har sett den nån gång..Jag har köpt säsong 1-3 på dvd - men tv8 är redan inne på säsong 10 minsann, så vid 13.30 så brukar jag bänka mig och se på det. Sen kom sonen och var hungrig (NÄHÄ??) - lite mat till honom och sen fick jag lite halvryck igen. Gjorde chokladbollar som det så fint heter nuförtiden..så de åker väl fram sen då lagom till Let´s Dance ikväll..Moffa moffa - men det är ju fredag, så det får man va??

Tja hörni, dagens var detta då - ett klipp ska vi väl ha med också - idag lite Aerosmith vs Run DMC med låten Walk this way..Rätt käck tycker jag, trevlig afton och mycket nöje!!!



Tjing

Influensa B

Inte skojigt att ligga sjuk.....

Sussat ganska så hyfsat i natt - vann över klockan i morse igen ...inte dålig jag...

Igår då fick ex-maken tid på sjukhuset - åkte ner - var FÖR SJUK för att de skulle göra nåt här, så de skickade iväg honom till Infektionskliniken i stället..Väl där, en uppsjö av prover såklart - misstänkte en bakteriell infektion först. Eftersom det även var överbelagt på avdelningen så fick han åka hem med telefonkontakt med doktorn idag för provsvar. Ikväll ringde hon och det var Influensa B. Och då undrar ni ju då naturligtvis - VAD är influensa B???? Jo, såhär ligger det till ser ni:

Det finns 3 typer av influensavirus som smittar mellan människor:  - A - B - C..Influensa A orsakar de största epidemierna - Influensa B ger typiska influensasymptom och Influensa C orsakar oftast bara en lindrig förkylning. Sen finns ju Fågelinfluensavirus som för det mesta bara smittar mellan olika djurarter, men kan också smitta människan.
Och nu då den "nya" influensan som går under kategori Influensa A - H1N1 - även kallad Svininfluensa...Kärt barn har många namn...
Typen B som ex-maken har finns det ingen medicin mot - det får "värka" ut av sig självt - idag har han varit dålig i 1 vecka, blir han inte något alls förbättrad till mitten på nästa - då ska han kontakta dem igen och då kanske de sätter in nån typ av anitbiotika. Influensan smittar också så länge man har feber - så fort man är feberfri smittar man inte längre..Så nu vet ni det gott folk!

Har inte gjort ett skvattolin annars idag - hostat med jämna mellanrum, försökt få till en powernap - men lyckades inte med det ne....Sonen har ikväll varit på ungdomsgården, och för en stund sen åt vi amerikanska pannkakor..Inte dumt, eller hur??

Tja hörni, får hoppas ex-maken kryar på sig - men det kunde ta tid sa doktorn, men det är bara att sova, vila, dricka mycket, så ska det fösvinna av sig självt vad det lider..

Idag ska ni då få en sketch med Magnus & Brasse - Kirurgerna..Fasen vet om det inte går till så ibland i sjukvården i Sverige idag..Jag hoppas inte det förstås!! Lite kul e´den allt i alla fall...Mycket nöje!!!




Tjing

Promenad

 Nu jädrar blev det glittrigt!!!!!!

Har inte sovit jättevärst bra i natt heller - man ligger o smålurar bara tycker jag, har stolpat upp mig med en extra kudde t o m, är uppe mellan varven mellan hostattackerna, och då är det som sagt tyst - men hinner inte lägga mig förrän det låter som om allt slem i världen rosslar just i mitt bröst...Fick ett nog INNAN klockan ringde idag - redan 6.35 var jag på fötter. Frukost och iväg med sonen till skolan - snöade lite i morse - fasen vet hur länge det har gjort det...

Gjorde ett nytt försök när han gått att sova en liten stund, men fick ge upp. Gjorde mig i ordning i stället och sen tänkte jag att jag ska gå en promenad..Inte så kallt idag, men kan ju vara fara o färde att gå förstås..Men men, vi gav oss iväg vovven o jag - nysnö ja, och under det - ISGATA..Tänkte gå till sjukhusapoteket och Netto nämligen - är en liten bit från mig, men det var inte det lättaste kan jag säga. Vissa ställen är helt rena, men till stor del är det bara isgata..Vi trippade på där jag o vovven - hon lekte Bambi mest på hal is, och jag hade koncentrationen på att hålla mig själv på benen...Under gåendet till sjukhuset, såg jag 3! som dratta på ändan - som tur var så slog de sig inte - på hemvägen 1 ...Så ni förstår att halt va det - men JAG höll mig faktiskt på benen - kors i taket..Vet ej hur länge vi var ute ens - skitsamma, jag har tid på mig, så det var kanske därför det gick bra. Men nästan så man får lite huvudvärk när man kommit hem - man spänner sig ju antagligen såklart, för att just inte sätta sig på ändan..

Åt lite mat när jag kom hem - slängde i mig en slurk slemlösande och annat diverse..Ex-maken är lika dålig än - vet ej om han varit på sjukhuset idag eller vilket. Så det är nog en rejäl influensa han åkt på förstås - usch..

Annars har inte dagen kommit med nåt nytt direkt - vovven hon åt och sen somnade hon som en klubbad säl efter promenaden - var bra av henne att fixa promenaden med - hon är ju inte direkt ung och frisk - hon heller..hahahaha..

Inte ett jota av intresse på tv ikväll heller - blir väl lite kvällsmat och sitta här vid datorn och sen hoppas jag, att den slemlösande medicinen gör sitt lite - mycket irriterande när man inte får upp skiten - utan det far som ett segt snöre upp o ner igen..Tvi vale..

Idag ska ni få - BONEY M!!! Jajamen, har varenda lp-skiva med dem nånstans...Sångaren Bobby Farrell avled ganska nyss, så det får väl bli en liten hyllning då..Ma Baker blir det i alla fall...Mycket nöje!!



Tjing

Skolstart

Me like....=)

I morse var det då dags......för den förbaskade klockan att ringa, tvi vale, tvi vale....har sovit illa i natt med p g a hostan, har nog kraxat lite värre i natt med - fått sova lite i alla fall, alltid nåt..Men attans vad segt det är när det ringer för uppstigning - man blir bortskämd väldigt fort med att sova länge på morgonen det är helt klart!

La mig en stund efter sonen gått, men det hostades så förbannat så jag gick upp igen, gjorde mig i ordning och ut med vovven - rena isgatan idag, här gäller det att hålla tungan rätt i mun minsann, visst de har sandat - men här på gården förresten sandar de inte - de GRUSAR..och det är riktigt riktigt vasst den där skiten..Min vovven tjöt till 2 gånger idag för de fastna sten mellan trampdynorna - så hon kom på att hon skulle gå på kanten i stället i snön - men där på vissa ställen var det ju skridskobana...Men men, hem tog vi oss i alla fall.

Har sen inte gjort värst mycket om jag ska vara ärlig, pratat med ex-maken, lika sjuk än, ska nog ringa hospitalet i morrn förstås och höra med dem - kanske behöver nån meducin som biter på det..

Tänkte handlat idag med iddes fan inte ge mig ut i detta - det får bli i morgon i stället, hoppas det är lite mildare väder, för nu har sörjan frusit på i stället - inte så bra kanske. Det ger sig i morgon.

Sonen har försökt att se en film i kväll här på dvd-n, nähädå, i helskotta, har läst bruksanvisningen till punkt o pricka - och går väl på ex-makens linje - inkopplingen kan vara lite galen, står även i bruksanvisningen - ska egentligen vara en scartkabel, men har inte det just nu..En vanlig köpdvd går helt utan problem i alla fall och dvdn ska ta alla format så..vi får hoppas det blir bättre sen med ordentlig sladd.

Lite kvällsmat ska väl lagas med strax, kanske en glutt på tv också framigenom, sen är det ju bädden..Alles for today - idag blir det mitt favoritband sen 70-talet - KISS - med 80-talaren Heavens on Fire..Under eran de var osminkade och skutta runt som hoppetossor...=) Spelar ingen roll för mig, I dig them - A Lot!!!  Så marsch i väg nu och sy fransar på brallsen så åker vi!! Mycket nöje!!



Tjing

Måndag

 Såå fint...=)

------------------------------------ är ett långt svärord som efter sig ska ha HOSTA!!!! Man får ju spatt och spader...I runda slängar runt 3.30 fick jag sova liite i natt...Det är ju för skojigt - och så fort man bara TÄNKER att lägga sig i horisontellt läge - rossel och host - rossel o host..Upp då och hosta "ur" sig lite, och sen tror man då att det är rent och jajamen, NU ska jag sova....I helvete heller ...rossel o host...rossel o host..Är mycket förvånad över att inte hela grannskapet ringde på min dörr och bad mig hålla käften...är ganska lyhört här nämligen - men de tänkte väl att det inte är nån idé - hon hostar ändå.....Idag under dagen, har det varit lite bättre - men inhalerar så det nästan pyser ut genom öronen..Har ju Bricanylinhalator - den blir man rätt skojig av när man dragit i sig den - Shakin Stevens om inte annat...Men nästan himmelriket när man känner luftrören riktigt "slå ut" som en blomma..Aaahhhhh......Sen bara för att man tagit den medicinen så börjar man efter en stund hosta nåt såpass så man nästan spyr..Effektivitet det, slemmet ska upp helt enkelt..Så jag hostar väl på då lite till...

Blåst i natt som själva den med - fortsatt under dagen - inte lika kraftigt men ändå, gråmulet har det varit med - så jag sket helt sonika i att dra upp persienn i dag - hade icke gjort nån skillnad kan jag säga..Så det fick vara..Avbeställde också sjukgymnasten idag då som ni förstår, hon tyckte väl typ att jag lät som Smoke Rings om ni kommer ihåg honom i radion förr..Så vi flyttade kalaset till nästa onsdag med förhoppning att hosteriet har dragit åt h - e för denna gången.

Ex-maken är väl i stort sett utslagen, skulle nog tippa på att det är nog influensan förstås - och det är ju mindre skoj faktiskt..

Måste nu ställa mig och ta tag i disken - möe är det - orkar egentligen inte, men det ser ut som jag har haft kocklandslaget här i 2 veckor eller nåt....men det är bara jag =)...

Hepp, happ, jag ska hosta mig ut till köksregionen då - idag blir det Boybands igen..Boyzone med No matter what..Mycket nöje!!



Tjing

Hosta..

Usch.....

2 gånger i natt har jag vaknat av hostattacker..kul....Tror inte det är så mycket med den Anderssonska klanen faktiskt just nu - dottern är snuvig o eländig - ex-maken ligger för ankar ordentligt med ont i kroppen och genomförkyld och troligen feber - och jag lite snuvig och hostar - ännu mer idag..Jädrar vad jag hatar skiten...Och för en annan som har nervskador i hela överkroppen + en inklämning i nacken + apparater här o där så är det inte så värst trevligt med detta - jag orkar till slut inte hosta - sist jag var dålig i detta hosta jag såpass så jag tuppa av - 3 gånger - varav 1 gång så slog jag mig riktigt ordentligt - man vaknar helt sonika på golvet och undrar var man är...DIT har jag inte kommit än och jag hoppas verkligen att det inte blir så..Får se hur det är i morgon, ska ju till sjukgymnasten 14.30 - men det lutar nog åt avbokning av den tiden..

Ja är det inte för mysigt så säg? Idag har solen i alla fall skinit lite - man blir nästan paff av att det plötsligt blir så ljust! Men gå ute i dag var ingen höjdare - halt o slask - t o m vovven gick nästan på tårna för att inte slå på rumpan..

Har gjort kasslergryta o ris till middag - blev så pass över så det räcker till i kväll med - passar bra - orka stå o göra käk - nepp, in i mikron är väldigt bra! Sonen börjar också ana att det brinner i knutarna - bara 1 dag kvar på lovet - AOUCH....Så fort gick det jullovet - vart tog de 21 dagarna vägen då??? Inte en aaaaaning..Snart mitten på januari med - märkligt att det ska gå så fort..

Annars inget annat att förtälja idag - slött - hostigt - och halvdant, får hoppas det ger med sig - till helgen får det banne mig vara bra för då ska jag och en god vän åka o hälsa på en annan god vän och sova över - ska bli så skoj - OM då man inte blir liggandes - får väl ta mig en rejäl rackabajsare så det rensar ur systemet!

Idag en lite soft låt av ett av mina favvisar - Def Leppard - Tonight heter låten..Jag ska hosta vidare, mycket nöje!!!



Tjing

Ilsken

 Ibland går ingenting tror jag.....=(

En riktig rövpotta dag har det varit idag hörni...Vaknar i morse med 10 ton slem i halsen - gillas inte! Drar upp persienn, grådask blask..Kaffet till frukosten blev svagt....Höll på att stå på arslet när jag var ute med vovven...Regnat i stort sett heeeela dan, regnat förresten????? Plusgrader helt plötsligt..Låter som en härlig förmiddag va? Det kommer mera, misströsta icke!

Middagsmaten gick utan problem - jag o sonen satt och pratade om lite film och ditt o datt - vi bestämde att vi skulle titta på Dödligt vapen på seneftermiddagen-kväll...För 1 timme sen ropa jag att nu var det filmtajm! Vi bänkar oss - i med film - och såklart så ska det jävlas!!!! Är jag DUM I HUVUDET eller är det filmerna eller DVD-n det är fel på??? Ingen text helt plötsligt, de stannar var 5:e sekund - i med nästa film - likadant - i med nästa film - lika igen....Vad i hela fridens liljor är det frågan om???????? Ringde ex-maken o var skitirriterad..Pröva dem i datorn - funkar de där kan det vara nåt fel på dvd-n eller inkopplingen till densamma...Happ, i med filmen i min dator - JUST DET JA!!! MIN DVD-BRÄNNARE JAG HAR I DATORN ÄR JU SÖNDER JA!!!!!!......VA F---------N! In till sonens dator o i med film där - jodå, allt funkar PERFEKT!!! Pling till ex-maken igen - ska kolla upp inställningar och inkoppl i dagarna - no film så länge då....

Är det inte märkligt säg??? Ibland är det såna här dagar som det bara jävlas på och då vill jag slå nån - riktigt hårt...Eller bara skriva med STORA BOKSTÄVER!!!! Finns de som tycker att man "skriker" åt dem när man skriver med stora bokstäver - jag är benägen att hålla med lite - en markering är det allt i alla fall....Jaja..Det sket sig med våran filmnight då - vansinnigt irri tirri terande måste jag säga...

Det enda positiva idag, vet ni vad det är?? Jo, jag har fyndat KANTARELLER i frysen - jomen! Så stekt potatis med kantareller blir det idag - och eftersom det är en skitdag - så bränner jag väl hela härligheten också såklart....=)

Ett glas vin får det bli med - eller 2 t o m - tycker jag är lite förtjänt av det idag - synd om mig tycker jag också - ingenting funkar...;) Som sagt, det är då tur att man har glimten i ögat ibland då...

Idag ska ni få ett trumsolo...Japp, jo jag är klok, men så som Ian Haugland i Europe avreagerar sig skulle jag med vilja göra idag! Hahaha...Gillar trumsolon för övrigt annars med - det är ösa det...Mycket nöje!!





Tjing

Fredag

  Japp, ikväll smäller det igen...=)

Fick igår kväll lite ont i halsen och riv i bröstet, vill absolut inte börja hosta - fy attan för det jag åkte på i april förra året...Så det var direkt på pulmicort och bricanyl...Har i natt vaknat så svettig så svettig, vet inte om jag kanske hade feber - var faktiskt inte uppe och tog den, möjligt.. Fortfarande lika rivig i bröstet i morse - gick upp 9.30 idag, oj....Frukost och tidningsläsande och ut med vovve, inhalerat diverse - har lossat lite "skit" om man säger så - jag kanske klarar mig, ska göra allt för att göra det!

Annars idag så är det:



ANNELIES FÖDELSEDAG!! GRATTIS MIN KÄRA VÄN!!!

Javisst, såhär i början på året är det hennes dag, tänk vad kul vi haft genom åren hon & jag, vi har hållt ihop i 26 år i år..Tiden går! Så HURRA HURRA HURRA FÖR ANNELIE IDAG!!!

I övrigt har det inte blitt möe gjort idag, är inte 100% direkt, åt lite mat, hade tur att det bara behövde värmas i mikron - men nu till kvällen får jag väl ställa mig vid spisen kan jag tro. Har legat i fåtöljen en sväng och sen faktiskt suttit här framför datorn - vikt lite tvätt är väl det jag åstadkommit såhär långt.

Och ikväll då, så smäller det igen - Let´s Dance börjar! Liite blandade känslor för vissa av deltagarna men så är det ju alltid, kul ska det bli i alla fall. En ny domare på plats också och röstningen är tydligen ändrad, ikväll så åker väl ingen ut, eftersom det är första programmet - men sen så....Spännande och se vem som tar hem det i år, eller hur??

Ja hörni, eftersom det då är premiär får det bli ett klipp från förra årets Let´s Dance - kommer ni ihåg när Claudia Galli dansade Bollywood? Jag tycker det är en riktigt käck, fartfylld dans som tål att ses igen, och så bra de gör det!!! Ha en trevlig kväll nu alla och mycket nöje!!!



Tjing

Trettondagen

Men va fasen.....Glittret??? VAR är glittret???

I morse åkte de blå upp 8.55 - jadå, jag har allt varit uppe i natt - ni behöver inte alls vara oroliga det minsta - är jag inte uppe är det nåt fel =)...Och vad skådar ens norra öga när man drar upp persienn?? Jo, snöfall - och inte lite heller - men jag måste säga - och då blir jag säkert idiotförklarad - att jag tycker det är lite mysigt med kraftigt snöfall...att se på inifrån alltså =) - det är precis som om det är en signal att "idag ska vi inte göra ett skit, kom ihåg det - för det är dåligt väder ute..."

Vovven åkte ut innan duschen idag - och hör o häpna - det blev en pink och sen ville hon in igen???? Jag hade byltat på mig med risk för hopp o lek - vara ubåt stuket - men icke...Hoppsan Kerstin, vadan detta? Nja, hon titta på mig som om jag vore dum, när jag sa att "ska du inte hoppla och leka nu då??!!! "Du matte - det HÄR vill jag inte va ute i - så det så..." och så gick hon till porten..Happ - en annan tackar ju så klart! =)

Annars då idag? JO - försäljare som ringer på dörren och som har IQ Tegelsten x 100...Käcka pojkar som luktar gott och ser bra ut - men FAN vad de hör illa!!! Sen försöker de såklart att komma in - glöm det, här står bergvägg i vägen se - och efter 8!!! gånger då jag sa att jag är inte intresserad - DÅ gav han sig - visst, det är hans jobb - men fattar de trögt??????? "Jaså du vill inte tjäna pengar då????" Kiss my ass boy........Dessutom ringer det försäljare - och jag ljuger inte om jag säger minst 2-3 gånger OM DAGEN! Olika nr varje gång - jag skiter i att svara - vill de hålla på så varsegod - jag kollar via nätet vad det är för företag också  - allt från Postkodlotteri till tidningsprenumerationer - eller telebolag, att de orkar....NIX funkar tydligen inte....

Har idag även plockat rent i en av bokhyllorna - den ska jag såga isär ser ni - så det blir en mindre - på höjden alltså =) och ställa på den vägg jag icke har nåt - hatar när det finns tomma väggar - men min ex-make säger också att jag är jävligt bra på att sätta upp saker på väggarna - Ja?? Va fan, jag bor väl inte i en sjukhussal heller - saker man gillar o tycker om åker upp på väggen - så är det. Ska även ställa dit min fåtölj som jag idogt slet med att bära ner i källaren för ett bra tag sen, kan bli en lite läshörna där då kanske, men i tanken ser ju allt bra ut - till och med jag...Hahahahaha...

Förresten - varför kan man inte få vara den man är? Vadå "ideal" - jag vet att jag har 20-25 kg för mycket, det hänger lite här o var - jag har ärr ÖVERALLT - och tillhör väl inte gruppen som ser bra ut direkt - men vadå då? Måste jag göra mig till för att duga eller vad? En sak med mig är - att jag sminkar mig i stort sett ALDRIG - och har aldrig gjort heller...Visst, ska man ut så klenar man väl på lite av ditt och datt men aldrig annars..Finns de som ALLTID sminkar sig - och fan vet hur de ser ut utan smink - för det får man aldrig se, men såklart så är det ju upp till var och en - ingen av oss är väl konstig för det? Jag sminkar mig inte - andra gör det jämt - Jaha?? Varför ska det alltid vara det yttre som avgör - jag är väl inte dummare för att jag har några kg för mycket - jag är som jag är - och vill inte folk ta det så - ajö. Det är väl insidan som räknas va? Som en god väns far alltid sa - "Det är inte den yttre flärden utan den inre utstrålningen som gör det!!" Så jädrans sant, eller hur?

Tvättstugan idag med då ja..Var ju så redig och gjorde mig av med all stryktvätt häromdan - men nu kommer det ny se..Härligt, ser fram emot att än en gång stå vid strykbrädan - NOT...

Av brudparet inte ett ljud - de har nog gått under täcket (hahahaha) ett par dar, och det gör de alldeles rätt i tycker jag!!

Ni som läst tidigare vet ju att jag haft en DVD som fullständigt har drivit mig till vansinne - filmerna stannar, hackar, hoppar - ja vad ni vill! Men så fick jag ju en splajdans ny av dottern i julklapp - så igår tänkte jag ha filmkväll - sonen var tillfrågad men NÄ.....Jag skulle helt sonika se Änglagård - bägge 2..Så in med kvällsmaten i vardagsroom, i med film, satte mig tillrätta och NU skulle det bli filmtajm...INTE!!!!!! Filmen pluttra igång - i slow motion - ljudet försvann - det blev normalt - och sådär höll det på......Att inte stoppningen i fåtöljen brann upp det säger jag....NY dvd och filmen sätter igång o krångla det första den gör????? I med 2:an - jodå, likadant på den...Det SÅ NÄRA att alltihop, ny dvd och film åkte rätt ut genom balkongen - jag blev topp tunnor......Ingen filmtajm blev det - så attans arger blev jag - i förmiddags tänkte jag pröva igen - tog en helt annan film och med en lätt smekning och med ett tillrättavisande av "fin" ton sa jag till både film och dvd - att "soptippen ligger bara en liiiiten bit härifrån"....in med film och - funka! Jag blir galen - jag lovar er, tänker jag se en film i kväll och gör mig till med både det ena o andra så funkar inte skiten - det är nog troll i film och dvd tror jag.....

Idag blir det lite Bon Jovi tycker jag - gillar dem - i gammal tappning och i ny - blir en ny då med dem - What do you got - och det kan man ju fråga sig...Mycket nöje!!!



Tjing

Äntligen!! =)

EKSTRÖM!!!!

Ja tänka sig..Äntligen!!! Mina goa vänner Anki & Janne gifter sig just i detta nu!! Som vi har tjatat, i flera år...och nu då - finally!!! Mycket roligt, blev allt som en fågelholk när jag i förmiddags fick se ett inlägg på FB att de äntligen skulle gifta sig - på sms knappen åt alla håll...hahaha...Så - till Ann-Christine & Jan:

Efter all den tid som gått
Ni två nu varandra fått
Lyckan är Er, kärleken stor!
Lyckönskningar här ni nu får
som jag hoppas räcker i många år!

Detta trodde man som sagt inte när man vakna i morse, att dagen skulle bli så rolig!!! Gillart!! Hoppas man får se lite kort från den stora dagen med!

Vad toppar man ett plötsligt bröllop med??? Tja, inte möe kan jag säga - snöat hela förbaskade dagen, ska tydligen komma ännu mer - men tur man har tak över skallen och varmt + att man slipper skotta, det är nästan det bästa...=)

Har gjort lite blodpudding till middag idag - rätt gott ibland, har även strykit tvätten - javisst! Men nu är det ju så att i morgon kommer det mera - tvättar mellan 16-20...
Är det fler än jag som inte har fattat att det är Trettondagsafton idag?? Jag hade inte en susning - "jasssså, är det DET???" Helgdag i morgon med - visste jag icke...Men men, man kan ju inte hålla reda på allt, eller hur?  Är strax kvällen och då ska man väl stå vid spisen igen - gratäng idag....NEJ, jag ska inte bränna såsen, lovar!!!! =)

Idag en sång Till Ann-Christin & Jan på deras bröllopsdag - Kärleksvisa med Sarah Dawn Finer...

ALL LYCKA OCH VÄLGÅNG TILL ER BÄGGE!!! KRAMAR <3



Tjing

Virrigpanna

Vackert va? =)

Vaknade till snöfall i morse - kul - NOT..Intog frukost och tänkte att det är lika bra att ta vovven innan man gör sig vacker i håret..=) Slänga sopor med kanske...mössa, luva, o stövlar togs på - ut o pulsa i snön, inte kallt faktiskt. Vovven tyckte det var hellajbans som vanligt..Straffet var att stå i hallen och droppa av tyckte hon nog...

Sen ser ni - idag skulle julen ut!! Sagt o gjort, intog startposition och började..Alla prydnadstomtar o sånt i en hög, adventsljusstakar bort...Ut med lådorna från klädkammaren och...nu ska ni höra här - gör ni samma som jag?? Jo, när man ska ha UPP julgrejer o stakar och sådant så tar man ju ner andra prydnadssaker och lampor och så, eller hur? Och så lägger man dem i jullådan - inte lamporna - de står på ett annat ställe, där adventssljustakarna stod så klart =)..så man då vet att det ligger där och hör dit och bla bla bla..MEN, av nån outgrundlig anledning så är det vissa saker - kan vara olika varje år - som man INTE ställer på samma ställe...Sen som sagt upp med allt, och det blir så fiint o allt det där, känner ni igen va??

Sen är det då dags att ta NER eländet...Jo, det börjar ju bra..ut med lådorna som sagt ur klädkammaren, i med julgrejer, ut med vanliga prydnadssaker, ner med vanliga lampor och upp med adventsljusstakar..Det är då eländet börjar - vissa saker fattas???? VAR är dom??? Idag var det sovrumslampa och sonens lampa som var puts väck helt enkelt..Man öppnar och tittar i alla skåp man har - kliar sig i skallen och till slut säger man MEN VART I H...............TE är prylarna????? Efter ytterligare en sväng och några bloss så "Men TITTA!!!!!! DÄR är ju lamporna - hur fan hamnar de DÄR???" I en helt annan garderob...Jamen va bra då, problemet löst!!! INTE....Dags att ta ner ljusen i granen och plocka ner granen i sin lilla låda - ut med granlådan och så satte jag sonen lite i arbete med, att hålla i ljusen så de hamnar rätt i lådan...LÅDAN????? VART ÄR DEN?????????? Detta är inte klokt - är man dum i huvudet eller vad är det frågan om? Leta IGEN - såklart utan resultat, och då börjar man bli lite lätt förbannad faktiskt, la då ljusen åt sidan och montera ner granen - öppnar granlådan - nämen, DÄR ligger ju lådan till ljusen!!!!! Ja ni fattar själva................IQ Badboll känns det som....VARFÖR gör man samma grej, år efter år..Märkligt att man inte lär sig...Men nu är julen ute i alla fall, och alla saker på rätt plats! =)

Strykit lite dukar också o la på dem, de hitta jag direkt tänk, inte klokt va?? Tiden har faktiskt gått väldans fort idag, och det gör den ju när man har roligt säger dom =) Satte mig som ett fån i tv-fåtöljen efteråt och titta på lite tv, sen lite kaffe och nu är det ju kvällen redan. Snöandet har slutat i alla fall, men det kommer säkert mer. Har också idag varit 1 dag före alla andra...Jag bokade tid i tvättstugan på torsdag mellan 16-20, gött tänkte jag, tvätta i morgon eftermiddag alltså...Så när jag kom upp märkte jag att jag inte kryssat dagar som gått och satte med liv o lust igång med det - när tisdagen var kryssad blev jag rådvill - vad är det för dag - EGENTLIGEN?? Tittade på senaste tidningen - jaha, tisdag var det då ja..jag trodde det var onsdag..Nä, nåt som inte är som det ska i min hjärna tror jag hahahaha..........

Nåväl gott folk, slutet gott, allting gott som det heter - idag ska ni få en dam som har en väldigt speciell röst, nämligen Duffy - känner ni till henne? Idag blir det Well Well Well med henne..och det kan man väl säga ja om dagens projekt - well well well.....=) Mycket nöje!!



Tjing

Första veckan i januari

Rock on folks.....=)

VARFÖR ska de göra ont att sova??? Kan nån vettig människa förklara det? Leabrutens tös i morse när jag vakna..Det är då fan...

Första veckan på detta år då..Visionens, möjlighetens, önskningarnas år kanske. Jag har en vision om fred överallt - frid och lycka - det är möjligt att det blir så, kanske för alla, möjligheten finns att JAG trotsar mig själv och min kropp och utsätter den för lite otrevligheter som kallas för träning - möjligheten finns, att jag kanske går ner ett antal kilo som faktiskt skulle vara önskvärt - maten behöver jag icke ändra på så värst, äter nog rätt bra tror jag - men det är ju det att man ska kunna röra på sig..Va fan, man har väl tränat o tävlat förr med både hälseneinflammation och benhinneinflammation - dumdristigt kanske - men blodigt allvar - smärta förträngde man.. Kan göra lite så med idag - förtränga smärta - fokusera på nåt helt annat - då går det ser ni...

Önskningar då? Tja, det vore jädrans kul med en TOTAL makeover - ni vet såna där reportage det är i tidningarna ibland - "Förr" "nu" - en del går icke att känna igen - sånt är skoj!!! En tatuering skulle jag vilja ha med - jag om någon vore väl perfekt att tatuera på - han ju för fasen ingen känsel här o var..=) Lite nytänk vore också kul - visst man tänker si och så - men faller gärna tillbaka i det "gamla" , räcker med kläder för min del, tänker att det där vore läckert! men.......så köper man samma stil som man alltid kört med i 100 år typ..Eller är det revolt man ska göra kanske?? Färga håret i 19 färger - klä sig i knepiga kläder - men då blir man väl insatt på institution kan jag tro..=) "Den där, hon VAR normal - men nåt gick visst fel.." Hahahaha...Skapa rubriker kallas sånt..Kul...=)

Jaja - dröm på, dröm på...Brad Pitt kommer inte heller o ringer på min dörr..Attans skit..

Idag har jag röjt undan lite grann, plockat bort juldukar - hängt om tavlor och satt upp nya - plockat allmänt helt enkelt, diskat och ska snart göra kvällsmat. Fick ett riktigt hemskt otroligt sug efter SALLAD..Sallad i olika varianter kan man leva på..Idag blev det som sagt "som vanligt" fetaost, gurka, tomat, isberg och lite lök..Hade egentligen tänkt dregla över syrrans sallad men hade icke grejer hemma till det...och vad är det då? Jo, rätt onyttigt!! hahahaha...kokt tärnad potatis, majonäs, tonfisk och lök, blandar man så käckt ihop - och är SÅ gott...MEN, i Sverige så kan jag säga att löken är mycket mycket starkare, så man får passa sig..Men ack så gott...Den får syrran alltid göra om jag kommer, gott, gottigott gott!!! Ordet "gott" blev väldigt många gånger skrivet nu märker jag..

Tonight är det lite tv - får väl se lite på året som gått med kungafamiljen - och sen lite spårlöst försvunnen - det heter väl så på 4:an? De letar efter mamma eller pappa - släkt - är lite rörande allt, såklart så hittas alltid den de letar efter - eller åtminstone nån släkt - annars skulle de väl inte sända programmet..Så, så får det bli..I morgon ska gran och stakar och prydnader ut och tjohej så dansades julen ut. All for now - over and out.

Klipp - en som vågar gå mot strömmen - hon e´ball, Lady Gaga..Alejandro får det bli idag - inga dåliga grabbs i videon heller, högklackat och badbrallor - jo man tackar...Mycket nöje!!!



Tjing

Örebro - igen

 Färgen var så läcker, så det fick bli den...

Runt 02.30 i natt fick jag sova...och varför så sent?? Jo, hade en son som tydligen läst nåt läskigt och kunde inte sova....................Till slut fick jag nästan spelet - va fan, jag var trött jag med o ville sova ju...Till slut slog både han o jag igen våra blå...men min sömn har varat i 1 1/2 timme i stöten, sen vaknat igen - varit uppe 2 gånger i natt och på morgonkröken - gick upp sen 8.25 - åt frukost - ut med hund - påklädning och sen kom en riktigt bakfull dotter hem då ja..Sovit borta i natt - kom hem nu för att packa allt - sen var det tillbaka till Örebro idag..

Vägarna riktigt bra idag faktiskt - första anhalt IKEA men inköp av köksbord och soffklädsel (dottern) och jag köpte dricksglas och ett doftljus..Tänk att man ALDRIG kommer ifrån IKEA utan att köpa aningen ljus eller servetter....Jag smäller av....=) Mycket folk var det idag med - REA så klart, vad annars? Nästa anhalt CHILLI...Fick ju ett presentkort från dottern i julklapp - fynd på Chilli idag - en sänglampa - REA, och en ny kaffemugg - en har jag nämligen tappat, så nu är den komplett igen serien...Nåt mer hittade jag faktiskt inte därinne - visst, det finns mycket jag vill ha - men kostar gör det också...
Sen dags för Lågprismagasinet...Har ni varit inne på det nån gång - ligger tror jag BARA i Örebro, men är inte säker...JÄDRAR vad grejer de har...Man blir LYCKLIG!!! Hahahahaha...Köpte 3 canvastavlor till, så nu är alla de "gamla" konstverken utbytta, så bra!!! Kunde ha köpt 1000 saker till men plånboken nästan väste åt mig för dessa 3 tavlor....Så jag lät bli...Karaktääääär heter sånt..
En kortis in på Rusta bara, sen hem till dottern ¨på universitetet...Plocka lite och sen åkte hon o jag o handla mat till kyl o frys - när man öppnade hennes kyl så kunde du krypa in själv - så tomt va det..Men nu är det påfyllt i alla fall - ex-maken skruvade ihop bordet och mixtra med lite annat - sen var det dags att fara hemåt...

Kom då hem för ett tag sen, HUNGRIG som en varg är jag nu - måste göra mig nåt att äta - exmaken o sonen och speciellt sonen höll ju på att "DÖÖÖÖÖ" av hunger, så de intog McDonaldsmat dom, jag ville icke ha, var inte hungrig då - men NU är jag det...Så lite mat i magen ska det bli, nåt snabbt, jag håller också på att "DÖÖÖÖ" av hunger...Kära nån....=)

Nu dröjer det väl ett tag nu då tills dottern kommer hem till lilla mamma kan jag tro..Hon var ledig i morgon men på tisdag kör det igång igen..Slit o släp som man säger...Jag måste ta tag i mitt eget hem också med början i morgon, julen ska ut, och annat diverse..Så fort gick det - snart är det midsommar!!!! =)

Nu MÅSTE jag äta nåt, jag hoppas jag är ursäktad...Klipp idag - Magnus Carlssons Live Forever från Melodifestivalen 2007.. Liiiite taskig kvalité, men jag tror det går ändå va...Mycket nöje!!!



Tjing

Nyårsdagen & Ivanhoe

 Snygg - det är han!!!! =)

Ja, då var det 1 januari 2011 då hörni...Undrar jag hur lång tid det tar innan man lär sig att skriva 2011?? För det går ju åt helskotta varje nytt år, man skriver fel och fel..

Kom inte i säng förrän 01.30 om inte senare i natt. Men har vaknat 3-4 gånger av den natten som var kvar - gick sen upp 8.45. Jag o sonen åt frukost - redan 10.00 ringde dottern??? Kors - jodå, hon hade minsann varit uppe sen 9 hon, hade plockat undan i pappas lägenhet och skulle nu dammsuga och sen komma hemåt.

Gjorde mig klar och ut med vovve och sopor - vid sophuset, en jädra massa glas, jojomen, sonen hade rätt i natt - de smällde ju så pass till vida INNE på gården här vid tolvslaget och rätt va det var sa sonen - att nu gick nog en ruta sönder i alla fall!! Ja, det gjorde det faktiskt. En ruta högst upp i en av trapphusen låg fint utspridd med glas nedanför - en blå plastsäck var satt för hålet...Tror inte vaktis blir så happy på måndag....Aouch...

Har ätit rester idag - och SEN...Högtidsstund VARJE nyårsdag!! Ivanhoe...Läste en artikel om Anthony Andrews just inför sändningen av filmen idag - han tyckte själv att Ivanhoe var en lagom söt-romantisk film för oss svenskar att se på i mörka Sverige - blev impad av att TV här sänder det varje år...Och han håller fullständigt med om att HAN VÄLJER FEL BRUD!!!!!!!! Va fan, varje år väljer han ju fel????? I år me!!!!!! Katastrof....Men jag tycker det är riktigt mys att titta på den i alla fall - sonen tittade bara när tornerspelen var, sen gick han...Dottern somna i soffan - inte jag! Ögonen rakt fram!!!!! Hahahaha....Och det är HAN själv som gör alla scener i tornerspelen - ingen stunt här inte....Karl det...=) Som sagt - VAR ÄR MIN RIDDARE???????? Vete fan....

Dottern var tveksam till en utgång till ikväll - men - såklart - telefon ringer och "ja, jag är klar på 5 min!!!" Good bye...Ungdomar, sådär höll jag inte på  - tror jag...=)

Igår ringde min kära storasyster också - vi prata i över 1 timme igår...ajaj, dyrt - för henne..Men alltid lika mysigt. Prat om ditt och datt - hur gamla är vårt kungapar??? Ja ni ser, ämnena skiftar minsann - allt från oss själva till kungligheter och systembolaget - till priset på mjök här i Sverige..Allt var bra i alla fall, och det är ju skönt.

Vad ska man inleda det nya året med för klipp då - jo, tror vi tar lite soft Boybandsmusik - vad sägs om Westlife med Flying without wings?? Det blir bra det - bra låt o snygga grabbs....Mycket nöje!!!



Tjing

RSS 2.0