Lov

 
Ja - det är ju inte så käckt kanske.. =D
 
Lov vecka nu då hörni - och den är snart slut till o med..
 
I måndags kom Sally hit på morgonkvisten - jag vaknade vid 7 och tänkte gå upp men nähärå - här somnades det om så Louise fick ringa på dörren och väcka mig - haha - så kan det gå! Sally var här till tisdag eftermiddag då jag åkte "hem" med henne då till Tidavad - full fart där med flyttbilen, jag tog en kaffe innan jag åkte hem - for via Willys o handla lite grann, hem o landa lite, åkte sen på kvällen till station och hämtade Eva o hennes dotter som varit i Stockholm några dagar, de kom med bussen från Skövde - hem sen, Game of Thrones med sonen, datorhäng o natti.
 
Igår va dä onsdag, lugnt o stilla, Louise kom på en kaffe - sen åkte jag o hämtade svärmor, nu var hennes bil klar äntligen, släppte av henne vid verkstaden, hem sen och vidare ner till station o hämta dottern o sen hem igen - maraton i Game of Thrones - nu var säsong 2 klar då - som sagt - förbannande serie.. haha =D Nu blir det inget förrän söndag kväll när sonen kommer tillbaka från sin far, då kör vi igång säsong 3! =D Datorhäng och natti natti sen.
 
Idag lite sovmorgon, åkte sen hem till en god vän - vi har inte setts på evigheter, hon har skadat foten och jag har ju varit hostig - så tiden går! Men idag sågs vi - hon hade bakat urgod kardemummakaka som vi smaskade på - så drack vi kaffe och tjöta - jag fick med mig skott på en ovanlig orkidé som jag inte sett förut - Dansande dockan kallas den för - blir gula blommor på dem - spännande! Jag har planeterat dem nu så jag hoppas de överlever! Tack snälla Monica för kaffe med dopp och blomskott! =D 
 
Till mataffären efter det och sen hem då - lite mat i magen och kaffe och nu satt jag här, börjat lite lätt att skymma redan, vi gick ju över till vintertid i söndags så nu blir det mörkt fort minsann - kvar idag är lite mer datorhäng, lite kvällsmat och sen är det tv - final ikväll i Hela Sverige Bakar - tjoho - vi får se hur det går hörni!
 
Dåså - i mörrn är det fredag, lugnt vad jag vet - sonen ska till sin fader - i helgen nån av dagarna ska jag åka ut o hälsa på Louise en sväng, det är allt jag vet för nu - så fick det bli!
 
Jahaja - video idag The Rains of Castamere från serien Game Of Thrones - ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Helg

 
Yepp - så är det.. =D
 
Helg då hörni - tjohejsan - om 59 dar äre juuuuuul =D
 
Jahaja - vad hava hänt här då - hade Sally i torsdags också, framåt aftonen kom Louise o hämta henne - samtidigt kom min vän o hunduppfödare - lite fika till alltså =D Louise o Sally gick till sig och jag o min vän satte oss med lite pappersarbete - jag hjälper henne med sånt se - vilda diskussioner om en del punkter haha - sen hade dottern lagt ut en länk till ett sextest (självklart va - hon läser ju till sexolog - hon fick 27/30 minsann =D ) så den satte vi oss o gjorde - kul det också - en del frågor tyckte vi nästan alla var rätt, men man måste ju välja 1 - och de frågor vi nästan var bergis på - var fel hahahaha ... nåja, 21/30 blev vårat resultat så sååå bortkomna är vi tydligen inte! =D Sen åkte hon hem till sitt, jag o sonen åt lite kvällsmat, datorhäng och natti natti.
 
Fredag igår, lite lagom slött sådär, åt lunch, hämtade sonen vid skolan, åkte o handlade lite, hem och sen hämtade jag dottern vid station - hon vila i sin soffa och såg på tv - jag satt i fåtöljen och såg på tv - (ljug där - dottern säger att jag snarka???? Vet jag inget om ....=D ) Sen hämtade en kompis henne, vi åt kvällsmat lite jag o sonen och sen satte vi oss o titta på ett avsnitt av Game Of Thrones - säger det igen, jääädrans serie det där..haha - men det är bra!! Datorhäng sen och natti.
 
Sovit rätt så hyfsat några nätter - det är bara att tacka o ta emot - klev ur sängen vid 9 snåret idag - jag o sonen åt mysfrukost och diskuterade serien vi ser - kom i kläderna sen, en lätt tvagning idag bara, sen har jag faktiskt strukit all tvätt - joråsåatte - men jag har ju givetvis tvättat en maskin också ja.. =D Mat o kaffe med kladdkaka har det blivit med - nu ska jag datorhänga ett tag här, sen får det bli lite mat igen och fler avsnitt av serien. I morgon är det söööönda - blir lite av allt i möra tror jag, så får det bli!! 
 
GLÖM EJ ATT VRIDA TILLBAKA KLOCKAN INNAN NI LÄGGER ER IKVÄLL!!  Nu är det vintertid och vi får nana 1 timme extra i natt!!
 

 
Så var det med det som det var med det som var.. =D Alles för idag - video idag Modern Talkning med lite modern version av Sexy Sexy Lover - ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Diverse av ditt o datt

 
Håhå - ja se ungar va.. =D
 
I´m back!! Alive and kicking.. joråsåatte,,
 
Det ena och det andra och det tredje har inträffat - söndagen bestod av lite fix o trix, sen åkte jag ner till ex-maken så han fick kolla lille Baltisen - det är växelspaken - enkelt förklarat som det är glapp i, så inget farligt, så nu vet jag det! Tog med sonen hem också då - kvällsmat och datorhäng o sängen.
 
Måndagen var lugn - hade liiite känning av Gallan-Allan på natten så fick ta jävlarihelvete medicin, lite ömt i magen efter det på dan, så kan det bli ibland, tisdagen var det då besök hos tandspecialisten i Skövde med sonen - det mättes och togs kort och bets i glegg och vax och röntgades - nu ska de gå igenom allt och se vad som behövs åtgärdas - ska tillbaka i januari nästa år. Efter det åkte vi lite ärenden - bl a till Biltema där lunch intogs i form av varm körv =D Sen blev det Rusta - som höll på att göra om hela stället så man kände inte igen sig ett skit.. =D Sen for vi förbi huset till Louise o lämnade av det som handlats, sen for vi hemåt jag o sonen, kvällsmat - en del telefon tjöt, datorhäng o natti natti.
 
Onsdag i dag - Sally kom till mig vid halv 9 för matte ska får flyttpacka ifred, vi skulle möta svärmor sen runt 11 vid kyrkogården - svärmor gör urfina kransar att lägga på gravarna till Alla Helgona, så det och lyktor skulle vi sätta dit. Svärmor ringer dock och berättar att hon i stort sett fått körförbud på bilen (var på besiktning idag) och stod nu vid verkstan - jag for dit och det visade sig att grejerna till bilen inte skulle komma förrän på måndag och lånebil fanns ej just nu - så det blev att lyfta över alla gravdekorationer, lyktor o ljus till min bil - in med svärmor med och sen åkte vi till kyrkogården då och gick "rundan" till alla - blev så fint så! =D Sen lite ärenden på stan och sen körde jag hem svärmor då - som bjöd på gotti gotti middag och kaffe efter det. Sen for Sally o jag tillbaka till stora stan, gick en sväng och sen kom sonen från skolan - och nu sitter vi här då. Tack snälla Berit för fin gravdekoration till pappa, goood mat, kaffe och trevlig pratstund! =D
 
Jädrans sketaväder idag - svinkallt!! Hade banne mig behövt vantisar det är  helt klart det. Blåsigt och jäkligt är det med - regnet har hängt i luften, bara en tidsfråga innan det börjar - vi vräkte på värme i bilen jäklar svärmor o jag haha - riktigt gött faktiskt! =D
 
Så kan det gå ibland - Louise kommer o hämtar Sally senare här sen, lite kvällsmat ska det bli, kanske ett avsnitt av Game Of Thrones också =D I morgon blir det nog lite passning till av Sally, eventuellt kommer min vän och hunduppfödare också - tja, sen är det banne mig snart helg med klocka som ska vridas tillbaka och lite annat smått o gått. Nästa vecka har ungdomarna höstlov minsann, ingen mobil enhet som skrålar alltså - bara på tisdag, för då blir det tidig uppstigning för att hämta Sally - då ska flyttlasset gå från Louise och flyttbilen kommer redan kl 7 och då kan inte Sally vara där.
 
Dåså - det var alles för denna gång - idag Boyband =D nämligen Westlife med I Lay My Love On You - ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

3 rätters, handling och lite röj

 
 
 
Hå hå - såpass! =D
 
I torsdags var jag, svärmor och Louise och åt 3 rätters middag med kaffe till minsann! Dock ej på servicehuset som vi hade tänkt - för det var fullbokat sen över 1 vecka tillbaka - så vi åkte ner till sjukhuset här - där serverades det samma, dock ej servering till bordet utan vi fick ta själva - men det spelade absolut ingen roll! Kavring med laxröra till förrätt, potatispuck, fläskfilé och svampsås till huvudrätt och äppelpaj/kompott med vaniljsås och kaffe - inte så illa va! Nope, gott va det - RAP =D 55 spänn - inget att tveka på alltså =D
 
Hem sen o greja, gjorde kvällsmat, jag o sonen tittade på sista avsnittet av säsong 1 av Game of Thrones - jädrans apserie, hahaha - vi ska fortsätta när sonen är tillbaka hemma här och titta vidare..
 
I fredags var det då den stora pensionen ja - gjorde några småärenden på förmiddagen och gick o strosa lite - hämtade sen sonen från skolan och så handlade vi det sista - hämtade dottern på station och handlade med henne - körde ner sonen till sin far när jag ändå var ute o for - hem och gjorde mig 3 räkmackor till kvällsmat - sjönk in i baksidornas trevliga värld på nätet, kom väl i säng runt 23.30.
 
Varit uppe 2 vändor och trott att det varit morgon?? Njae - det var det ju inte precis - vaknade första gången redan kl 1 - och nästa vid 4, slumra resten och gick upp runt 8.30. Käkade frukost, kom i kläderna efter en lätt tvagning - sen var det lite röjardags! Har haft 2 bananlådor i kofferten på bilen som jag glömt bort - men nu tog jag med dem upp hit och sen satte jag igång o röjde lite varstans i skåpen här - bägge lådorna blev fulla kan sägas =D Skönt att bli av med sånt man inte använder - konstigt att man låter det stå så länge som man gör? Knepig man är va - helt klart.. Men nu var det gjort i alla fall!
 
Ska strax sätta mig och skriva rent en herrans massa recept på mousse, fluff, tårtbottnar och annat skoj - omvandlingstabell också ja - mycket är ju i amerikanska mått och då får man göra om se - i afton lite kvällsmat, och fortsätta med skrivandet kan jag tro - sen får det bli bädden tror jag. 
 
I mörrn är det söndag - det var den helgen det - ska åka ner till ex-maken med bilen så han får titta på lille Baltisen, det är nåt som slår - troligen har avgassystemet lossnat på sina ställe så jag hoppas exmaken kan fixa till det - vågar inte åka längre sträckor med bilen ifall ifall eländet ramlar ner i gatan - INTE kul..Ny vecka sen igen, innefattar ett besök på Specialisttandkliniken i Skövde med sonen på tisdag - ska hjälpa Louise lite till och tja sen är det helg igen - då ska vi ändra klockan med till vintertid hörni - tjohej!
 
 Så var det med detta - Video idag John Legend med All Of Me - ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Några dagar till

 
Händer här ibland ja! =D
 
Några dagar till har gått - begriper inte riktigt hur fort det går alltså...
 
Det har hänt följande: 
 
Haft Sally nån timme el 2 här o där då matte haft folk som ska titta på lägenheten som varit hundrädda - jag o sonen har röjt på balkongen och fixat till klädkammaren =D 
 
Haft mysfrukostar med sonen, dottern har varit på besök och ätit o legat i soffan, jag har varit med Louise 2 dar i rad och målat o grejat ute i huset - i övrigt lite slapp o slö, gjort mat, sett på Game Of Thrones med sonen, sovit sådär, lite bättre vissa nätter men annars som vanligt. Ryggjäkeln bråkar en del - shit happends, imorgon ska jag o Louise och svärmor åka ner till Humlet - ett servicehus vi har här i stan, det är nämligen måltidens dag i morgon i kommunen - var med svärmor o en väninna till henne förra året på detta - 3 rätters och kaffe o kaka för 55 bagis - inget att tveka på va? Nope - så det är i morgon det - på fredag är det storhandling och sonen ska till sin far - i helgen ska jag småmickla hemma lite och ta det lugnt - ska fördjupa mig ännu mer i videos på Youtube om tårtdekorering och annat skojsigt - gillar´t - det gör jag =D Kan sitta i timmar och titta =D
 
Så var det med det - kvar idag lite kvällsmat - måste diska först dock.. haha - sen är det lite avsnitt av Game Of Thrones med sonen. Video idag Rasmus Seebach med Natteravn.. Ha det gott.
 
 
 
 
 
 
Tjing

Diverse av allt möjligt

¨'
 
Så fiiint =D
 
Jaopp - here i am again =D - lite av varje har väl hänt/gjorts:
 
Har inte koll på dagarna mer än igår o idag typ - haha, här har vi minne som en...ja inte ens det kommer jag ihåg =D
 
Det har väl varit som vanligt för det mesta, vädret har varit regn - ömsom sol och varmt, men nuså är träden i alla dess färger och man spalkar kling i löven minsann.. =D Gillar´t, det gör jag! Det har diskats och tvättats lite, lagats mat - i onsdags var jag, svärmor, Louise o Sally till skogen och plocka svampisar - hitta allt lite grann gjorde vi, inga mängder men vi är nöjda ändå - jag gjorde omelett på mitt som jag åt till lunch igår, smarrigt så =D 
 
Jag o sonen har även börjat titta på tv.-serien Game Of Thrones - utspelar sig typ medeltid med fantasy kan vi säga, vi har bara avverkat 2 avsnitt än, men senare sen ikväll efter kvällsvarden ska vi bänka oss o se några till. 
 
I övrigt i helgen så blir det mysfrukostar med sonen, måste göra vinter på das balkong med och fixa till klädkammaren, ser bedrövligt ut (säg inget till Louise bara =D ) några pinaler ska ner i källarn med, säkert fler avsnitt av serien, vädret - om jag inte sett fel, ska bli regnigt, men det märker vi.
 
Nån som inte har regnigt i alla fall är syster-yster - pratade med henne 1 1/2 timme häromdagen - där är det 25-30 gr varmt än så hon var megatrött på allt vad värme heter, allt bra med dem i alla fall.
 
Jamen dåså hörni - lite uppdatering i alla fall, ska snart gå o hämta Sallyvovven som ska vara här nån timme el 2 - matte får folk som ska titta på lägenheten och de är hundrädda så därför får hon vara hos mig en stund, går så bra så!
 
Video idag Boybandet One Direction minsann, här är de med Story Of My Life, trevlig helg på Er, ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Födelsedag & lite vovvar =D

 
Hipp Hipp Hurra och Grattis på 24 års dagen älskade unge! <3
 
Tänka sig att det sprang iväg dagar igen va - nåväl, jag har faktiskt inte haft riktigt tid o skriva här =D Det har bakats och passats vovve och lite annat - men nu är jag på plats!
 
I onsdags var det då bakning till dotterns jobb - en Oreo Mud Cake De Luxe x 4.. Typ kladdkaka med fudge och oreokakor, en riktig sötbomb - 1 form är 7000 kalorier.. Det ni! Så ni förstår att en bit räcker att stoppa i munnen, rätt mättsamt med, såhär såg det ut när det var klart:
 
 
Smarrigt värre =D
 
Socialtjänsten i Skövde har även överlevt och det var ju bra! Annars var det lite kvällsmat, datorhäng o natti.
 
I torsdags morse for jag då till Skövde och levererade alla formarna, hem och sen kom Louise med Sally, så det har varit hundpromenader, möe kel, matlagning, lite mer promenad  - en god vän kom hit en sväng och vi fika lite, och Sally charmade även henne då ja.. =D
 
 
Sally är en reko brud.. =D
 
Hon sov som en stock i soffan hele natten, fredagen var det också lite promenader fix o trix, följde sonen en bit sen när han gick sin pappa - sen kom Louise och hämtade hem Sally vovven. Jag åt lite kvällsmat och datorhängde och sen var det natten faktiskt.
 
Sovit sådär, 2 timmars pass är åter - så allt som vanligt haha - på lördag förmiddag åkte jag och dottern och handlade lite, jag handlade lite till då till nästa tårta som jag skulle göra till henne eftersom hon fyllde år. Hem sen och efter det kom min vän o hunduppfödare och hämtade mig, hon bjöd på pizza och sen for vi en sväng och sen hem hit och fikade. Hon hade med sig lilla Klara - en Tea Cup Chiuaua - heter så ja för de är så små så de får plats i en tekopp =D
 
 
Mycket söt o charmig liten dam! =D Men man fick verkligen kolla vart man satte fötterna!!
 
Efter att de åkt hem och startade jag mitt race med dotterns tårta då - först gjorde jag fyllning till tårtan - denna gång skulle det vara fluff - och då undrar ni vad det är? Jo - man kan taga vad som helst i godisväg, salt lakrits, olika choklad - många tar Geisha, Dumle, Ahlgrens bilar osv osv..sen tar man grädde och värmer tills det precis ska koka, för det får det inte göra! Sen lägger man då i godiset/chokladen och och rör tills det smälter, på med lock, låt svalna och sen in i kylen - helst över natten, men minst 6 timmar. Sen tar man ut detta och vispar det tills det blir som vispad grädde i konsistensen och har som mellanlägg i tårtor! Käckt värre =D
 
Sen var det egentligen bestämt att dottern skulle ha en choklad tårtbotten som jag redan gjort o som låg i frysen - men jag bestämde snabbt o raskt att NÄ - en regnbågstårta ska det bli!! Och vad är det då undrar ni igen.. Tja, kort o gott tårtbottnar i regnbågens färger:
 
 
 
6 bottnar - alltså baka 6 gånger - denna botten är typ rulltårtebotten så det går rätt snabbt - sen färgar man smeten, jag har använt s k pastafärger som jag köpt på en baksajt som säljer sånt här, sen lägger man då i ordning som regnbågen och lägger fyllning mellan varje lager - dottern hade önskat sig en Batman tårta - det var liiite trixigt men med det gick! Strulade lite på vägen i form av att potatismjölet tog slut så Louise fick gå hit med ett paket hon hade hemma som tur var - sen gick den gula botten sönder när jag skulle lyfta på den - gör inget i och för sig men man blir lite  "nej nej nej!!" Sen tog fluffet slut och som tur var - igen .- hade jag chokladpudding hemma så det blev varannan pudding/fluff. Sen skar jag då ut Batman loggan efter en mall, och sen - sen kom trixet och det som jag verkligen trodde skulle gå åt pipsvängen..Det skulle vara ganache på - det är - återigen grädde man nästan kokar upp - tar mörk choklad/ljus/vit och smälter i grädden, en liten klick smör för att få det blankt.. Jag hade enbart mörk choklad då, och sen ska man försiktigt hälla detta över tårtan så det lixom rinner ner över hela och täcker alltihop - och tja, sådär gick det - eftersom det är så mycket skarvar och böjar i denna så kom inte chokladen dit riktigt och jag fick sätta dit det med en spatel..Kan meddela att mitt kök var en krigszon när detta var klart haha - görkul men jobbigt och såhär blev det:
 
 
Fräckt va! =D Dottern nöjd:
 
 
Lite kalas då för dottern igår med oss i familjen - fina presenter fick hon, efter farmor o pappa åkt stannade hon kvar en stund, jag körde hem henne senare sen - hem och pusta ut - uppdraget slutfört =D Lite kvällsmat till sonen o mig, datorhäng och sen natti natti.
 
Ny vecka idag - har varit o handlat lite nödvändigheter på förmiddagen, käkat lunch, tvättat lite, ska snart ta mig en kopp Java o en tårtbit, hänga tvätt, sonen dyker väl upp snart - lite datorhäng, kvällsmat och sen Det Okända på tv-n och sen får det bli bädden. Slut för denna gång!
 
Dottern har såklart önskat video idag eftersom hon fyllt år så här kommer Meghan Trainor med All About That Bass, ha det gott.
 
 
  
 
Tjing

RSS 2.0