Ingen förbättring direkt

 
Ne - inte möe o flina åt inte..
 
Nepp - det här går ju inte så jävla bra hörni..4:e dagen med pencillin och inte ett skit har hänt typ - hostar som själva hejsan än både dag o natt - är vansinnigt trött p g a dålig sömn och rena kraftprovet varje gång det hostas..Har fått kramp i ryggmusklerna t o m av alltihop och gör ont som skrutt när det sätter igång..Mina utslag som jag fått i armhålorna blir inte heller bättre trots cortisonsalva och pencillinet - ugh säger jag..Ska ta pencillinet i morgon med - då har jag ätit hälften i alla fall - sen får det bli samtal IGEN till Vårdcentralen - klippkort där nu tror jag, 1 gång i veckan är besöken nu - gillar´t NOT - det va då själva fan alltså..Får väl dock vara glad åt att man inte har feber också o ligger däckad, men det här räcker såååå bra tack så mycket..Kan inte prata heller nåt vidare utan att hosta, inte anstränga mig för 5 öre - har inte varit utanför dörren på några dar heller, ork o kraft är lixom väck..Har i alla fall allt jag behöver hemma så står inte utan nåt - sonen kan i så fall ta cykel och köpa mjölk o så om det behövs. Tänk att jag slapp fan inte ifrån det här återigen - usch..=(
 
I övrigt - Louise kom hit igår eftermiddag med gofika, tack så möe - satt som en smäck =D, annars har det varit lugnt, lagat lite mat, men mest suttit på röva faktiskt - går bäst att sitta bara, hostar inte så mycket då i alla fall, tittat på lite tv och haft datorhäng.
 
I morgon är det ny vecka OCH ny månad - september minsann, jag får koncentrera mig på att bli frisk från det här - i övrigt så är det väl inget revolutionerande på tapeten direkt - orkar inte göra ett fän just nu, så hjälpa till med diverse, ut i skogen o plocka svampisar och annat får vänta helt enkelt.
 
På tisdag är det också dags för dottern att åka till Malmö då och starta sin utbildning till sexolog - 3 år väntar nu då, det fixar hon det vet jag. Dock ser det väldans osäkert ut att ta sig dit nu - översvämningar lite varstans neråt där p g a kraftiga regnoväder, men vi får hoppas att det stillat sig tills hon ska iväg.
 
Dåså hörni - roligare än såhär blev det inte - video idag en favvis - lugnt o stilla, här är Def Leppard med Love Bites.. Ha det gott.
 
 
 
  
 
Tjing

Läkarbesök igen..

 
Lite så ja...
 
Näerå - inte fasen blev det bättre med den nya astma medicinen inte..Fy attan vad jag har hostat sen jag tagit den, blev bara värre - inte sovit ett skit senaste nätterna, är såå jädra trött så aouch..
 
Så idag var det på telefon igen då - prick 8 - "Du är nr 41 i kön." Nä, skulle inte tro det va - knappa in så de ringde upp och kl 11 fick jag tid.
 
Gjorde mig klar i sakta mak och for dit, fick inte samma dr idag som sist visare det sig - in kommer en kaxig dam med attityd, tar i hand och säger "Jaså, du har hosta du - nu är det såhär förstår du att du har fått alla tänkbara mediciner som finns att tillgå mot KOL".. Eh - du har inte läst mina papper va? sa jag..Jag var här i fredags och fick en astma medicin, men det har bara blivit värre hosta av den och min kropp orkar inte så mycket mer i hostväg p g a..och så rabblade jag mina stimulatorer och varför jag har dem.."Jaha sa hon lite försynt..För 2 år sen var jag sån här av en enkel förkylning som till slut blev till vatten i lungsäcken och tutbil till Skövde - jag lixom fixar inte att ens bli förkyld - sa jag..
 
Då blev det en jävla fart - hon lyssnade superduper noga på lungorna och satte t o m stetoskopet på smärtstimulatorn på vä sida vid revbenen..Jag tog handen o viftade bort den och sa "hör du nåt?" Där sitter min stimulator sa jag och visade med handen, hon klämde lite o mumla nåt, sen fortsatte hon att lyssna på lungorna - blev klar o sa " Jag ska hämta en mätare som kollar syresättning i blodet" pep ut o kom tillbaka o klämde den på mitt finger - länge stod hon o tittade på siffrorna som for lite upp o ner, men kände sig nöjd med det och tog bort den. "Jag kommer nog att skriva en remiss till Lungmedicin KSS - har du gjort spirometri nån gång?" Hallååååå eller...Ytterligare ett tecken på att hon inte läst pappren - "ja, jag har gjort spirometri - 2 gånger t o m och går på kontroller där redan" sa jag.."jaha sa hon igen och fortsatte "du får gå ut till lab-rummet och ta en sänka - jag ska rådfråga ordinarie läkare här, så ses vi efter provet." 
 
Ner med rumpan i nästa rum och stick i fingret - ut o vänta i korridoren en stund och sen kom hon och sa " Snabbsänkan visade 22 - ( den ska vara under 10)  tydliga tecken på infektion, så det blir pencillin i 10 dagar - har pratat med läkaren här och han anser att det inte är nödvändigt med remiss till Lungmedicin i nuläget, så jag skriver recept så har du det om 10 minuter" Sedär ja - man tackar då ja - tack o hej leverpastej! 
 
Åkte vägen om mataffären och handla några mjölk o lite smått när jag var ute - for sen till sjukhusapoteket och hämtade pencillin:
 
 
2 tabletter om dagen i 10 dagar
 
Sååå - nu hoppas jag att det ska ta på´t - igen - det va ett jädra hålla på va..Tvi vale - ja helt klart..
 
I övrigt - lugnt o stilla, Louise kämpar på i huset, skulle ju varit med o hjälpt men det går ju inte alls det nu, hostar bara jag öppnar truten..men jag ska väl bli bra så jag kan hjälpa till. Hon plockade björnbär igår som hon har på tomten och gjorde sylt/marmelad på bären och kom med en burkis tä mäj.. =D Tack snälla, blir mumsigt till helgen när jag o sonen ska ha rostat med marmeladorgie haha.. 
 
Så fokus ett par dagar kommer att ligga på att bli av med den här skiten nu - ska vila o ta det lugnt och förhoppningsvis få sova lite också, så framåt måndag ska jag väl vara lite fräschare - om det nu är möjligt hahaha...
 
Ikväll ska jag faktiskt se på tv - javisst vet ni! =D Nu börjar det så smått komma igång med lite program man vill se - först ut idag då Hela Sverige Bakar - gillar´t, lite kvällsmat före det och mer pencillin o andra medikamenter, sen är det möörkt och dags för sängen..
 
Så var det, så blev det - video idag härliga Fats Domino med Ain´t That A Shame, ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Medicin! =D

 
Nope..=D
 
I natt har jag inte sovit ett enda jädrans skit - fy fasiken vad hostigt det har varit - och det är så fruktansvärt frustrerande att inte få sova så uscha -  men tidigare sa jag till sonen runt 22.30 att det nu var bra för idag - och tydligen så har jag lagt mig i sängen sen, för jag vet inte ett skit förrän sonen ruskar lite försiktigt i mig och undrar varför jag ligger påklädd i sängen?? "Eh jag vet inte" blev väl mitt svar - halvt medvetslös.. - en kvart fick jag sova i alla fall, så nice! Är vansinnigt trött av allt hosteri, och i natt var bara min önskan att tiden skulle gå så jag fick hämta medicin - om den nu funka..
 
Sonen började lite senare idag eftersom det var hans tur + några till att stå i cafeterian i skolan o jobba - efter han gått så satte jag igång så sakterliga att komma i kläder och bädda o lite sånt - och vänta på sms från apoteket att NU har medicinen kommit..Näerå - tvärtyst...
 
Runt 10.30 eller vad klockan var, gick jag sakta ut tll bilen - för tänkte åka ändå till das apotek - nu jävlar ska jag ha min meducin helt enkelt! Och sedär ja!! Ett visslade i telefonen som talar om att det är sms - och där stod det att medicinen nu var på plats och bara att hämta - jajaja - jag är ju på vääääg!! Satt en stund i bilen o hostade klart innan jag for iväg - götapetter så sakta det gick, men kan nte anstränga mig för 5 öre, då är det kört - inte prata heller, för då är det kört...Jag kom i alla fall till das apotek - och fick min meducin + salva för utslag jag fått - sen tänkte jag "ska jag ta o åka bort till Dollarstore tro - när jag ändå är ute o far....Är nog inte så mycket folk idag va? " Joråsåatte, till Dollarstore alltså - envis som själva fan i voll ja - tog en stor vagn för säkerhetsskull att hålla mig i, en del folk - och oj vad pruttlar!! Kan säga att vårt Dollarstore är 1000 gånger bättre än det som är i Skövde då ja - jag gick i sakta mak och tog några småpruttlar - men sen brakade helvetet lös ja...Hostanfall Allan, och försöka häva ett sånt i en affär med att smutta vatten, ta halstablett och nicka lite försynt till folk som har en uppsyn som "kära nån vad människan hostar!!!" Jovars - i know..Tog mig till kassan  - hade tur, 1 före mig bara - och när det var min tur såg killen i kassan att här var det nog inte så bra nä och vederbörande vill nog gärna komma ut härifrån...Så jag betala i raketfart och han - snäll som han var, packade min påse så jag kom därifrån..Hemskt sånt där va..MEN - jag kan skylla mig själv egentligen som var ensvis som en gammal åsna och trodde det skulle gå bra - nooo - det gjorde inte det...-
 
Kom hem och då var det nästa huvudbry...NY medicin - hm - ska jag våga ta den??? Ni som vart med mig kommer ihåg att jag åkte på en medicinallergi för några år sen, är inte 100 än var det va för medicin som krocka - jag åkte tutbil flertalet gånger med hjärtrusning och fick såna eksem över hela kroppen som tog 3 månader att läka..håret brände sönder inifrån och jag hade ingen hud i handflatorna, och det kliade - såpass till vida...Så ni förstår att jag är väldigt restriktiv med nytt - men - det är bara o pröva alltså, Har aldrig haft astma medicin förut och det är lite trix med dessa inhalatorer - men till slut så en puff då som jag drog i mig - och väntade på värsta allergichocken - när kommer den??? Den kom aldrig...Däremot så lättare trycket i luftrören ganska snabbt - tjoho alltså!! Det var ju käckt va! Gjorde mig lite mat och åt - ingen hosta - men sen.....det ska tydligen då bli liiiite värre innan det blir bättre - det har man ju hört - och kära nån säger jag...det sattes igång o hostas här - jag in på dass o satte mig, och där satt jag o hostade o hostade och hostade ännu mer - tills jag nästan spydde..Jag tänkte "snart kommer nån o ringer på dörren - de tror jag håller på o dö härinne.." på toaletten ekar det ja - i lägenheten snett ovanför mig är det hantverkare och några av grannarna är hemma - det är INGEN som kan undgå mitt hostade... 3 såna vändor åkte jag på innan det till slut gav sig - och ingen ringde på dörren..Jag var fullständigt slut efteråt kan jag säga..Herre min je - vem han nu är...Det lugna sig i alla fall och sonen kom hem efter skolan och jag berättade att det va tur du inte va hemma min gosse..Han har vrålkoll på mig när han är hemma - kommer skjuten ur en kanon så fort jag hostar "men snälla mamma, hur går det???" Han e gullig pojken =D
 
Sååå - det har gett sig litegrann då faktiskt, den här "jag håller på att bli strypt" känslan är borta - och lite har jag hostat efter det också - men inte på samma sätt - så jag anser mig vara nöjd med denna medicin som jag nu då får ta jämt, varje dag för att hålla detta i schack - och det gör jag gärna då ja eftersom den hjälper! =D Tar nog dock några dar innan jag är på banan igen, kroppen är slut och sömn behöver jag, så lugn o fin några dagar till va? Tror det också faktiskt..
 
Vädret har idag varit rätt hyfsat med - solen har allt skinit och det har varit lagom varmt - i natt kan jag säga er att det var bara 5 grader ute - så hösten är lite på g verkar det som - blir ju fasa mörkt tidigt med, man hänger inte med riktigt..Kvar idag lite kvällsmat - vad det nu månde bliva - inget vidare på television heller ikväll, så det blir datorhäng, och sen - sen hoppas jag att jag får sova lite i natt - som grädde på moset sovmorgon i morrn - sonen börjar inte förrän 10.35 nämligen.. Weeeiiii alltså!
 
Sådär då - lite långt idag blev det visst - video idag - en till Jump! minsann..Haha - denna gången med Pointer Sisters - och jäsiken va - är det inte lite klipp med friidrott i den också.. Ops...=D Ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Inte många knop precis

 
Mohahaha - så har det nog varit för några ja... =D
 
Nä hörni, detta med att vara förkyld och hosta e´ett riktigt jävla skitelände ska jag säga er...Det tar musten, orken och energin ur mig fullständigt, jag är öm i varenda muskel i överkroppen vid det här laget och det är väl ett rent under att smärtdosan som sitter på sidan vid revbenen på vänster sida inte har ploppat ut..Gudskelov att det är tisdag i morgon och den nya medicin jag ska få kommer - och att den hjälper med såklart, annars blir det el doctore igen då..
 
Helgen har passerat - och skulle varit en kul helg men jag fick då kasta in handduken - det var nämligen MAIF träff - denna gången hos Annie i Karlstad - men jag fick bli hemma jag..fått rapporter under lördagen från dem, med bl a små filmer och så ett kort med rubriken "Vi saknar dig Annika Andersson!!" Naaaw - sicka sötbollar ni e ´:
 
 
Anki, Annie, Katarina och Bittan - vi Maif tjejer kan faktiskt verkligen få ihop gruppbilder som visar hur kul vi har jämt - och ni ser ju själva haha - finns många sådana här bilder må ni tro i gömmorna - kanske skulle göra ett collage vid nåt tillfälle, det vore nåt va? =D 
 
Jag och sonen har alltså bara varit - och jag kommer bara vara ett par dar till, är hes som själva hejsan, hostar bara jag går eller pratar så det tar väl sin lilla tid att få hyfs på´t - men det ska det bli snarast hoppas jag, sanna mina ord...
 
Så det var inte så mycket att förtälja från Anderssonska lägret för tillfället - jag har bara fokus på medicin och inget annat - vill bli av med detta - helst förra veckan..
 
Dåså - video idag nåt man blir glad av och jag älskar animerade filmer, låten har ni hört förut, bara lite ny uppsättning med djur som har skoj, från Madagaskar 2 - här är I Like To Move it..Ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Fredag

 
 
Farbror doktorn ja..
 
Hjälpars - det var inte igår jag var här - det ser jag det..
 
I måndags kom det stora inkomsten - jag o sonen var o storhandlade, var hemma o slappa lite och sen var det dags att klippa pöjken, var mycket välbehövligt, men nu så ser han igen:
 
 
Såja - fin kille! =D
 
I övrigt i veckan har jag varit med Louise ut i huset i Tidavad o kollat läget, jag har varit på Försäkringskassan och lämnat in ny ansökan om bostadsbidrag, och idag då fick jag kapitulera och ringa farbror doktorn. 
 
Ringde i morse och fick en tid redan 11.20, träffa en mycket bra läkare som (om jag inte missuppfatta) jobbat som astmaläkare, han hade när jag kom läst min journal (inte dåligt) och såg att jag hade Spiriva och hade gjort spirometrier, som säger att jag har förstadie till KOL och det är då därför jag fått Spirivan. Pratade en del om förkylningarna, min hosta och lite annat, sen var det undersökning och lungorna lät bra i alla fall - men det piper och väser o rosslar i luftrören, jag berättade att jag hade haft vatten i lungsäcken för 2 år och lite annat, och han förstod helt klart att jag inte "orkade" hosta knappt med den skit jag har som underliggande sjukdom - "det syns allt i ögonen på dig att du är lite sliten" - joråsåatte... Han tror nu dock att det är astmatiskt det jag har, har nu fått en ny astma medicin, mera Mollipect, Bricanylinhalator som jag har förut och ska helt sluta med Spiriva - ska använda den nya medicinen i ett par veckor och ska väl senare sen i höst göra en ny spirometri så får vi se, tack o hej leverpastej..
 
Åkte via mataffären när jag ändå var ute och köpte mjölk o lite annat och sen vidare till Apoteket för att hämta ut mediciner - men nääää - tänk att det ska vara så svårt när en annan ska hämta nåt - morr...Astma medicinen jag fått utskriven fanns inte  - såklart - den är för ny för att de ska ha hunnit ta hem den, såååå - på tisdag nästa vecka får jag den - happ..Inte så möe att göra åt. Skulle även ha Pevisone salva för utslag jag fått - och nähä där med då - den har varit receptfri men är inte det längre utan fick rådet att ringa läkaren igen o be om recept då..
 
Hem o på telefon - 24 i kö - la på, sonen kom hem, vi fikade och prata lite, ringde igen, 11 i kö - la på och ringde om - och då kom jag fram rätt snart - förklarade mitt ärende och sköterskan skulle vidarebfodra detta till doktorn. Jag gick sen till Louise på en kopp kaffe med döppe - och nu när jag kom hem loggade jag in på Apoteket och där satt salvan ja - snabba bud! Men jag får vänta då på den andra medicinen till tisdag.
 
Och av ovanstående så förstår ni att jag inte är så snygg - hostig o eländig, och sååå trötter - jag höll nästan på att somna hemma hos Louise, uja..det tar energi helt klart och hålla på o va förkylder..Skulle egentligen åkt på MAIF träff i morgon lördag till Karlstad men jag har kastat in handduken på det evenemanget, inte ofta jag är borta på middagarna, men ibland så händer det och så är det nu, jag gör inte många knop heller och hosta o väsnas hela nätterna är inget jag vill utsätta mina kära lagkamrater för heller - så mitt snygga fejs och fagra lekamen får de va utan denna gång, men jag kommer igen, lovar! 
 
Ska snart göra lite mat till magen åt mig o sonen, som egentligen skulle vara hos sin fader denna helg, men han ska åka utomlands - sen får det bli mer medicin o hostdämpande och ta det piano - i helgen minsta möjliga, ska eventuellt bara följa med Louise ut till huset i morgon, hon ska klättra på stege och måla och då är det inte så käckt att vara ensam ifall det händer nåt, men vi får se i morgon, vädret kan ju ställa till det med. 
 
Sådär - allt för nu - idag har sonen bestämt video eftersom min hjärna är kokt och han har valt Jump med Van Halen, trevlig helg och ha det gott.
 
 
  
 
Tjing

Något bättre & presenter

 
Tänkte att vi skulle köra lite nackövningar.... =D
 
Joråsåatte - hostan hänger i, är rätt tyst om jag sitter rätt upp o ner - ansträngning är inte så käckt - men blivit bättre det med. Har nu en röst igen så man tror jag druckit whiskey ett bra tag, hest alltså. Nätterna sådär också - känner mig rätt mör i kroppen redan faktiskt, men - det går i alla fall inte bakåt utan framåt i millimeter, men det är alltid nåt. Man får vara glad för det lilla, eller hur?
 
Igår bestod dagen av lite handling med dottern i slow motion för min del, friidrott på tv, och på kvällen kom Louise hem då efter sin resa till Turkiet i 3 veckor. Brun o fräsch, och Sallyvovven var glader mä - jag fick så fina presenter - skor, choklad och lite annat, och så:
 
 
UGGLISAR!! =D Åh så fina - fick två, denna och en i lila färg - de hänger nu på das vägg i hallen =D TACK snälla Louise för allt, snäller du e´<3
 
Natten har varit sådär, lite hostande och upp o spotta o fräsa, men som sagt, jag är inte sämre i alla fall, det kommer säkert sitta i ett tag, men så är det ibland ju med förkylningar och virus, segt som kola. Vädret är ingen höjdare heller, regnigt men dock hyfsad temp 18 grader, ska tydligen regna i flera dar nu, så just nu är sommaren slut, men överraskningarnas tid är ju inte förbi - det kommer säkert mera sol o värme.
 
Sonen hade i natt sin sista uppesittarnatt för detta sommarlovet - 03.30 släckte han, men han åkte ur sängen redan halv 10 - måste komma lite i fas nu inför tidiga mornar då helvetesmaskinen återigen ska ringa så jävl..trevligt menar jag.. =D Så i afton normal tid i säng för hans del, och i morgon bitti ställs klockan för att "öva" lite..
 
Håller just nu på att laga lite mat - ska bänka mig i fåtöljen sen, sista dagen på Friidrotts EM, får vi se om vi får mer medaljer idag - 1 guld och ett silver har vi ju, kanske blir fler idag - lugnt annars sen, kvällsmat och sen sängen då ja.
 
Ny vecka i morgon, stora pensionen kommer, halleluja, här gapar det tomt, jag o sonen ska handla lite i omgångar i morgon, han ska klippa sig med pöjken - nu är det lite så att han knappt ser - så lite uppfräschnng inför skolstarten - jag ska under tiden han gör det går till den förträffliga inrättningen Försäkrningskassan och söka bostadsbidrag igen, var tydligen dags för det - och som säkerhet går jag alltid dit och får hjälp med att fylla i så det blir rätt - dessutom blir det stämplat också medans du ser på - det vet ingen människa annars om man nu skckar det per post, då kommer det till 99,9 % tillbaka att nåt är fel och bla bla..och så kul ska vi inte ha. Annars hoppas jag att jag ska pigga på mig, annars får det bli en påringning till farbror doktorn i veckan.
 
Sen måste jag bara säga: Hur jävla dumt folk finns det?? Återigen i tidningen härom dagen - det var en dam som blivit "lurad" av försäljare och det va sååååå synd om henne - Nä - det tycker jag inte alls, inte ett skit synd om henne, så mycket det står i media o på andra ställen att inte svara i telefon på nummer du inte känner igen o s v så borde väl folk fatta?? Nej då, sen ringer de tidningen och det är så vansinnigt synd om dem så kära nån..De kan skylla sig själva säger jag - när jag hade datakurserna för pensiosar kom detta ämne upp -  och vi pränta i dem - OM du måste svara - säg NEJ bara och lägg på - stanna aldrig vid försäljare på stan hur mycket de än tjatar utan gå förbi direkt, eller skit i att svara överhuvudtaget - kolla på nätet (om man kan) vem numret tillhör - och i 9 fall av 10 är det försäljare..oh my att folk inte lär sig - men från mig får de inte nån sympatisyndomojojoj - icke - skyll er själva om ni är så dumma - så var det med det.
 
Det var alles, lite mat nu och kaffe och tv, video idag Jerry Williams med The Boppers med Whos Gonna Follow You Home..Ha det gott.
 
 
 
 
 
 
Tjing

Diverse

 
Ungefär så ja..=D
 
Några dar har gått sen sist, förkylningen o hostan hänger i - lite bättre men inte bra, sover rktigt dåligt emellanåt för hostans skull. Fräser o spottar så mycket det går för att få väck skiten. Är trött med så in i bänken, och det är klart, sover man ännu mindre om nätterna och har en kropp som är kass utan hosta så - nåväl, det får gå några dagar till så får vi se om det kanske blir ett läkarbesök i nästa vecka, men det tar vi då.
 
I övrigt - var med sonen hos tandis igår för en check up - gick sådääär faktiskt..De jädra hörntänderna i överkäken vill fortfarande inte titta ut, de kommer ändå inte att få plats så tandutdragning kommer det att bli. Ett litet bakslag med, framtänderna i underkäken börjar luta inåt, tur hade vi - tandspecialisten var där så hon kom o tittade, en full tandrad ska uppifrån sett se ut som en hästsko i form för att vara ok - sonens ser ut som en fyrkant nu, det var ju risk för bakslag med tandställningen han hade, men man kan ju inte veta hur det ska bli förrän långt efter - vi ska nu tillbaka till specialisten i Skövde och ta nya kort och lite så, så får vi se sen - kan bli en operation om 3-4 år av underkäken eventuellt om underbettet blir värre - men det ser vi då det också. 
 
Efteråt åkte vi ner till stan en vända - höll på att få vända hem för jag hosta ett tag så jag nästan knäa, men det lugna sig och vi var på Jack&Jones så sonen fick handla upp de presentkort han fått innan de går ut. Han fastnade för en skjorta till slut som han då köpte. Lite kvällsmat sen och friidrott på tv.
 
Lugnt idag - har diskat gigantdisken nu, men det var väl de jag orka, ska strax gå till Louise lägenhet för sista gången, vid halv 3 i morgon bitti landar hon i Svedala, kommer hem till stan här antingen i morgon eftermiddag el söndag - så fort gick de 3 veckorna.
 
Det blir slappa sen och ta´t easy, se på friidrotten - inte på topp som sagt - helgen blir också stilla om jag inte pang blir av med hostan sådär bara - under kan ju ske kanske! Helg och 2 dagar kvar på sommarlovet - på onsdag kl 8 återgår allt till sin ordning igen, är rätt skönt det med ibland.
 
Såja - det var alles - video idag Queen med Don´t Stop Me Know - ha det gott.
 
 
 
 
 
 
Tjing

Skitnatt =(

 
Host host host... =(
 
Näe - fy fabian för hosta - hatar det så pass till vida! Usss - på 2 dygn har det eskalerat så min natt i natt? Jo tack, somna tror jag runt 4 snåret och det efter att varit uppe ett flertal gånger, försökt sova i fåtöljen - näää - ner i sängen igen - nääää - och sitta rätt upp o ner är ju nästan helt omöjlig sovställning för det är det som funkat bäst - då har man hållt käften någolunda.. Och nej - det är inte så illa som sist, kollade faktiskt upp när sist var - och det var skarven 2011/2012 som jag var så kass och till slut fick vatten i lungsäcken, var det såå länge sen, men tiden ramlar ju iväg det vet vi ju.
 
Sov i alla fall 2 timmar och vaknade av hostattack och lyckades sen somna igen 1 1/2 timme - så jag kravla mig ur sängen runt 8.40, och då förstår ni gick jag direkt på telefon och slog nr till min vårdcentral Kinnekullehälsan, bytte ju för ett bra tag sen och gudskelov för det kan jag nog säga.. I örat i morse säger en röst - efter att ha välkomnat dig dit att "Det är 39 samtal före dig, vi tar emot ditt samtal så fort vi kan.." Ops..Jahaja - det var bara att sitta med luren och höra rabblandet om o om igen..När det var nere på 29 samtal före mig, kapitulerade jag och tryckte stjärna - alltså - de ringer upp - och de skulle göra detta 8.55, jag gick o gjorde frukost och kaffe och hann nästan äta upp när telefon ringde.
 
Trots häckarna fulla - för de brukar ha det, så var det en lugn, trivsam, bryende sjuksköterska i andra änden som gulligt frågade "och vad kan jag hjälpa dig med Annika?" Jag förklarade att jag försökt förnya mitt recept på Mollipect via mina vårdkontakter men fått svaret tillbaka att det inte gick och att jag skulle ringa dem. "Va - sa sköterskan, gick det inte??" Nepp, men både hon och jag kom på orsaken - den läkaren jag haft har slutat så det var därför receptet inte gick igenom. Jag förklarade mitt ärende om hur det var 2011/2012, att jag har nervskador och bli bluttan blä - ja ni vet..och nu har jag bara en ynka lite putteskvätt Mollipect kvar så jag skulle hemskt gärna - om det går - be att få en ny - idag helst, så jag slipper hosta så ända in i den som kroppen inte orkar..
 
Hon svarade: "Självklart ska vi försöka hjälpa dig Annika så snabbt det går, jag ska se till att en läkare skriver ut detta till dig absolut senast i eftermiddag, reder du dig tills dess tror du?" Jag blev nästan ställd - för av nån anledning laddar man alltid upp så att säga med ett försvarstal för dessa samtal - att ringa VÅC och be om tid el medicin har lixom inte varit det enklaste med förra stället precis  - och då kan jag tagga emot och svara för mig - inte alla som kan det för de orkar inte och säger tack tack o ajö då och sen inte får hjälp. Morr.. Sånt där gillar inte jag - jag har jobbat i vården själv men det ena o det andra, men aldrig att man snäst av eller varit otrevlig mot patienterna, nä nä nä.. Och jag - ni som känner mig väl - ringer absolut inte eller springer ner dörrarna på sjukhusen i onödan direkt - nope - men när jag väl ringer, då vill jag ha den hjälpen jag ber om - om det är möjligt snabbt - jag förstår inte att en del medicinsk personal måste vara otrevliga, icke tillmötesgående på något vis och är så besvärade när man ringer så man nästan baxnar.. Ussss, ogillaknappen intryckt va!
 
Jag tackade i alla fall för hjälpen, åt färdigt min frukost och bläddrade i tidningen - hostade lite då o då så man nästan knäa, logga in på das Apotek och kollas om medicinen fanns? Nehe - inte det...då var kl 11 - jag kom i kläderna i alla fall och 12.20 logga jag in igen - och sedär ja!! Där satt den - den åtråvärda halvlitern med Mollipect + ännu mer Spiriva som jag inte ens bett om.. Snabba pucks här och lite extra också - man niger det djupaste man kan helt klart!! Utan krångligheter, ifrågasättande om varför o nä det går inte och blaha så satt medicin där - utan konstigheter, det gillar vi! Har till dags dato absolut inget att klaga på därifrån - i somras när de höll på att gå åt helvete för de trodde jag hade cancer i livmodern med spridning till levern, var det snabba bud hela tiden, det rasade in brev och kallelser i en strid ström och svar på undersökningar kom bara några dagar efter, så jag måste säga att jag är ytterst nöjd med mitt byte - sen naturligtvis finns det andra som tycker tvärtom - och det är ju så det ska vara, alla har vi olika åsikter om saker o ting och så är det. 
 
Ner till das Apotek alltså då i sakta mak, gå fort gick inte nä - tur man hade bil, och på Apoteket skötte jag mig - åkte sen in till Netto på vägen hem - och där brakade helvetet lös  - i kassakön som var lång som f-n såklart..Nästan så att folk backade när jag satte igång haha - ändå hade jag papper för munnen och försökte med alla medel att häva eländet, tur det gick fort sen för jag var tvungen o komma ut alltså..Sega mig hem och tog en rejäler sup direkt kan sägas.. Har nu ätit lite jag o sonen och ett kopp kaffe står bredvid också, så nu hoppas jag att eländet stoppar!
 
Kan också meddela att jag har beslutat att inte fortsätta som cirkelledare i PRO heller och har meddelat dem detta, förklarat läget att denna satans skitkroppen jag har bråkar mer o mer så nu ska jag tänka mer på mig själv i stället, jag är nog lite känd för det ja - att bry mig om, fråga o hjälpa andra mer än mig själv, men jag är sån människa helt enkelt, kan inte rå för det =D Och som sagt, dessa kurser har varit ett riktigt undantag i planering eftersom jag aldrig planerar långsiktigt, kan skriva upp saker att de ska äga rum - men om jag kan vara med el ej vet jag då först, dagsformen tar vi dag för dag. Och jag måste säga att det varit jättejättekul att få vara med och vara del i deras gäng, fantastiska människor allihop, och det är såå kul att se att det är så många pensiosar som aktiverar sig och försöker hänga med i tiden - gilla knappen intryckt! =D Men nu var detta slut och över för min del - nu har jag provat på det med ett tag! =D
 
Ujuj vad detta inlägg blev långt idag hörni - nu får ni nog baske inget inlägg på 1 vecka tror jag.. =D Nädå, skämt åsido - i övrigt så det blir det lugnt o stilla, enda vad jag vet är tandis med sonen på torsdag, annars får det bli att vårda hosta och förkylning och hoppas det ger sig snart.
 
Sådär - nu är jag klar =D - video idag en fin låt o video med lite undermening, spelar ingen roll hur man ser ut, om man är ung eller gammal, man ska inte ge upp, finns alltid nåt eller någon för alla här i världen, eller hur? Här får ni Jason Mraz med I Won´t Give Up..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Äntligen! =D

 
Fuad och Eva gifte sig igår! Tjoho =D
 
Dåså hörni, var hemlighetsmakeriet slut - vi är några väl valda som vetat om att Fuad & Eva skulle gifta sig igår, men våra läppar har varit riktigt förseglade! Men nu är de gifta och är Herr o Fru Balic - ÄNTLIGEN ja...=D Tack kära ni för att vi fick vara med på Er dag och tack för en mycket trevlig kväll! Puss o nuss dåra.. <3
 
Jaha - vad toppar man detta med då =D - hm, den va svår faktiskt, men det som i övrigt har inträffat är:
 
Jag har gått o blivit förkyld... morr, bomber o granater, nej nej nej..Jooo - så är det faktiskt, började på i torsdags med riv i halsen o snuva och lite hängig, liiite småhostande och tvi vale o skrutt..Värktabletter, näsdroppar, halstabletter och hostmeducin gäller, jag tänker ICKE bli så sjuk som sist, och det är 2 år sen nu tror jag, har faktiskt inte varit förkyld ens sen dess, men då vet vi vart det sluta - vatten i lungsäcken ja - dit ska vi INTE tack så mycket, uja..Jag gick o la mig ungefär vid 00.30 i natt men somnade inte förrän bortåt 02 - vaknar 04.05 och nyser - och jag har nog fan slagit nytt världsrekord i nysningar på rad - vad sägs om 28 gånger i ett sträck - 8 snorpapper fulla blev resultatet, tårarna rann men det var bara att nysa på och fräsa lite till..Hur mycket snor finns det i en näsa?? Det är det vi ska diskutera här ikväll nu...haha - men helt galet va? Sen gick det ju inte att sova inte på en stund såååå vad gör man då? Jo:
 
1. Man kan - i bara trosorna sätta igång att diska en stekpanna
2. Plocka ihop sopor och sätta i nya påsar
3. Titta ut bakom gardin/rullgardin och upptäcka att det är dimma 
4. Kolla termometern som visar 13 grader - inte konstigt att det dimmigt då nä
5. Konstatera att det är INGEN ute eller vaken i området mer än du
6. Plocka i ordning diskbänken litegrann
7. Upptäcka att fasen va skitigt det var inne i fläktkåpan
8. Torka rent fläktkåpan invändigt
9. Gå på toaletten x 2 
10. 05.35 - lägga sig i sängen igen och försöka sova lite
11. Slumra en stund och hör sen att nån av grannarna är i luven på varann
12. De håller på till 07 ungefär
13 Jag somnar
 
Vaknar sen 8.40 och ger själva fasen i att ligga i nån säng mer..Frukost och kaffe - lite häng vid datorn, lätt tvagning o kamning, i kläderna, en sväng till Willys och sen till dottern med några kvarglömda attiraljer sen gårdagen, hem - och här sitter jag..Är inte riktigt på topp nä.. Tänker ta det lugnt resten av helgen och mota Olle i grind, sonen är hos sin fader så jag har inget att passa så att säga, det blir vad det blir, lugnt o stilla.. Var inte vidare värst matfrisk heller, så det blev en smörgås o lite kaffe, ska försöka äta lite bättre till kvällen sen. 
 
Vädret? Jorå, igår så regna det som själva fasiken nästan minutrarna innan Fuad & Eva skulle vigas, de var nämligen ute vid Residenset här, men när jag körde ner dottern dit så höll det upp gudskelov, kvällen var jättefin sen - men det märks att det blir kyligare framåt kvällen. Är ganska varmt än faktiskt så svettas gör man ju ja - och den hemska skogsbranden håller på än - kära nån så det kan bli hörni...Stackars människor och djur och de som arbetar med det..Får hoppas de får mängder med regn just där så de får bukt med det..
 
Såja - det var nog alles tror jag, lugnt o stilla resten av helgen alltså, ska bara en sväng till Louise lägenhet o kolla till det i morgon, natten till nästa lördag landar hon i Sverige, det var de 3 veckorna det, tjolahopp!
 
Video idag John Paul Young - från 1978 med Love Is In The Air - och det var det igår - Grattis Fuad & Eva, all lycka till Er! <3 Ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Födelsedag & Lite annat

 
Toooo meeeeeeeeeeeee =D
 
Joråsåatte - 1 år äldre helt plötsligt - uja uja..
 
Jahaja - vad har man haft för sig några dagar tro.. Jo:
 
I söndags var det meningen att jag skulle ut o fika med min vän hunduppfödaren och en kompis till henne - men se det gick inte alls det...Ösregn och åska och blixtar - så jag for helt sonika ut till min gamla "hemby" Hasslerör och o hälsade på istället, så fika blev det ändå! Hemåt sen och var slö o slapp, lite datorhäng och så bädden.
 
I måndags var jag o handlade lite grann, bakade sen 2 tårtbottnar, en vanlig och en med choklad, var lite mening med det nämligen =D Det gjordes lite mat och allmänt slött sen och så datorhäng och sängen.
 
Så var det då tisdag - igår alltså - Min födelsedag tydligen, haha..Fick över 200 grattishälsningar via Facebook, galet och kul såklart!! Syster yster ringde och en god vän, lite sms och så vid lunchtid kom svärmor, vi käkade lunch här, lite Gulashsoppa och smörgås och så kaffe och tårta:
 
 
Gårdagens tårta =D Chokladbotten med aprikosmarmelad, chokladmousse och mandariner, sen en vanlig botten på det med mango/passion mousse med persikobitar, och så en chokladbotten uppepå, runt om spacklad med grädde smaksatt med persikosaft och sen spritsade jag grädde och la persikor på - blev god!!! =D Fick en görsöt ljuslykta i form av en uggla - har ju en tidigare som jag fått av Louise men denna var inte riktigt samma i färg - och det va ju käckt!! Den ena står i hallen nu och den andra i vardagsroom =D. 2 brickor med ugglisar på fick jag med och en flaska vin, tack snälla Berit för fina presenter!! =D
 
Framåt aftonen åkte jag till station och hämta dottern och av henne fick jag jättefin blomma och ett presentkort på Indiska, tack älskling!! =D Jag o barnen käkade lite sen och tog en tårtabit till, sen runt 20 körde jag hem dottern till sig. Lite datorhäng och så blev det sängen sen. TACK allihop för presenter, telefonsamtal, sms och hälsningar!! <3
 

Och nu var det onsdag - lillelörda och snart kväll, idag blev lite längre sova, fast på nätterna är jag uppe ändå ja - har gjort en lätt tvagning och kamning, ätit rester till middag och en tårtbit till kaffet/saften - hängt lite tvätt och allmänt plock. Fick i eftermiddag en bild skickad till mig från dottern:
 
Dottern har kommit in på sin dröm - sexologutbildningen i Malmö! =D Enda kruxet med det hela är att terminstarten är redan 1 september - så nu har det påbörjats ett sätt att försöka lösa detta på bästa vis - det bra med det är att termin 1-4 läses på halvfart, vilket innebär att troligen kan hon bo kvar här, ha kvar sitt jobb och ta tjänstledigt några dagar i månaden och åka till Malmö för det som krävs, sen termin 5-6 är heltid, men det är 2 år dit, då ska det mesta i så fall ha löst sig med boende och annat! Vi får se hur det blir/går med detta, 
GRATTIS älskade unge - du e bäst <3
 

Så var det - kvar i dag lite kvällsmat, blir nog en glutt på TV4 Fakta ikväll också (Det du Louise!! =D) datorhäng och så bädden. Övrigt i av veckan som är kvar, ett besök med dottern hos min hunduppfödare i morrn kväll, sonen ska till sin far på fredag, sen är det lite andra begivenheter bland annat. Vi får se vad som händer o fötter!
 
Video idag - eftersom det är jag som fyllt år får jag väl önska va... haha =D En av mina absoluta favoriter någonsin får ni, här är Bette Midler med The Rose..Ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Augusti

 
Typ så ja... =D
 
Såja mina kära läsare - då var vi inne i augusti minsann! 
 
Och fortfarande vet jag inte när jag gjort saker o ting eller vilken dag men summa summarum:
 
Tagit det lite lugnt hemmavid, druckit mycket och bara varit - liiite småpyssel här o där, varit och kollat till Louise lägenhet igen också med intagning av post och vattning av blomster. Var i Skövde med sonen - och det var igår det!  Passade på när vädret var svalare och inte gassande sol, småshoppat och tittat runt lite - vi höll oss bara till Stallsiken denna gång där Biltema, Chilli, Rusta och lite annat ligger - köpte mig en ny datamus på Biltema då min gamla fått spelet och bara halvfunkar, tog oss en körv i värsta IKEA stil där med så vi fick lite mat i magen. 
 
Köpte sist jag var på Rusta 4 muggar för 49 spänn - och de fanns kvar nu mä så knep 4 till, kan man ta bort några udda koppar i skåpet och få samma på alla - så käckt =D. Och JA - vi var inne på Encore - affären som t o m sonen älskar att ströva i haha - där köpte jag mig en fin liten hink med blommotiv på som du står i das kök med diverse köksredskap i:
 
 
Så fiiiiint =D
 
Var lite mer utrymme i den också jämför med den jag hade, så det var ju bra! Tog det allmänt lugnt bara sen igår kväll faktiskt, lite datorhäng och så bädden.
 
Har fått ont i några av mina fingrar, de är ömma och jag har svårt att böja dem lite, min vänsterfot där hallus valgus sitter gör också ondare + tårna bredvid. Nu ska jag inte lägga ut nån bild på mina fötter - näää - så kul ska vi inte ha - har fått höra ibland att "när Gud delade ut tår så stod du sist i kön" - jovars, kanhända =D men i alla fall - står jag barfota med fötterna bredvid varann så syns det klart o tydligt att tå 2 och 3 från stortån räknat är förskjutna uppåt bl a och det ser ut som det "växt" fel om ni fattar.. Ska faktiskt ta och kontakta min läkare på Vårdcentralen och be att få en vanlig röntgen på händer/fingrar, knän, och fötter, är nog lite vajsning där tror jag, händerna har ju bråkat länge men just fingrarna har jag inte haft problem med förut - nåja, det är ju så, det tillkommer eller sprider sig det man har och så är det. Det är just därför jag har allt i korgar eller burkar på många ställen - mycket lättare för mig att hantera, man måste komma på sina sätt att fixa grejer så det fungerar, mina händer är ju lite "fladdriga" och har eget liv och ha massa småpruttlar här o där funkar inte - det ramlar eller går sönder - så - för att underlätta - tjoff ner i lite klatchiga korgar och burkisar - så e jag!! =D
 
I övrigt - tja, man svettas på mellan varven, man småpular lite och inte så möe mer. Allt tar ju sån tid när det är varmt, och det fixar inte jag. Eva med familj har även droppat in hemma - några dagar för tidigt egentligen - var så dåligt väder i Bosnien bl a, regn och åska vareviga dag och floder o annat börjar svämma över så det var dags att dra sig hemåt för att inte fastna där, de har kört ner nämligen och vägarna där är ju inte de bästa direkt och börjar det svämma över är det kört. Men de har haft det bra i alla fall och det är huvudsaken.
 
Dåså - lugnt o fint, de sa att värmen var slut men nu har de tydligen ändrat sig och det ska bli ännu varmare - halleluja och tvi rusk - då vet ni var jag finns om jag säger så - inne ja - helt riktigt.. =D Man har inte roligare än man gör sig - eller hur? Nope - och man behöver inte hålla på o stimma omkring överallt hela tiden - kunde jag så skulle jag - men nepp - se det går inte, men jag har det bra ändå! =D
 
Tjopp tjopp då hörni - video idag The Baseballs med låten Mo Hotta Mo Betta. Ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

RSS 2.0