Helg/Valborg

 Mohahaha...=)

Nej, jag har inte rymt eller lagt ner bloggen - är upptagen förstår ni så det har inte hunnits med!

Gårdagsnatten var rena rama tvi skit - nu är sömnen ett minne blott - i alla fall i ett sträck. I går annars hände väl inte nåt revolutionerade precis, ex-maken kom på kvällen och fixade äntligen till min Diabild/negativs scanner - men han fick knixa lite han med innan det funka - som sagt, det inte han kan, kan ingen. Så vad gjorde jag igår kväll då - i flera flera timmar?? Precis scannade in diabilder ja...En herrans massa är det kan jag säga - kort jag aldrig sett, på mig, på syrran när hon var ung och allt möjligt annat. Hittade en riktigt kul bild faktiskt - som tagen ur nån tidning eller nåt - såhär såg syrrans rum ut på 60-talet:



Man kan ju aldrig gissa vilka hon gillade??? =) Tycker bilden är fräck - lite sådär vintage - med de konstiga färgkulörerna..Skoj! =)

Natten som varit har varit precis lika kass som den förra, enda skillnaden var att jag steg upp en gång mindre i natt - ojoj..Gick upp vid 8 snåret - käkade frukost och läste tidningen - sonen han snarka o sov han, kom väl upp vid 9-9.30 nånstans. Sen var det tvagning och ner till tvättstugan - herreje vad tvätt det var idag då..Inte bra inte bra, nu är strykhögen gigant gigant..Ops...Mja, vi tar det en annan dag tror jag bestämt - har lite körigt nu..=)

Valborgsmässoafton då idag - och vår konungs födelsedag, hurra för kungen! Hur ska ni fira Valborg då - här blir det icke ett något, sonen han begärde blodpudding till middag idag - och det fick han, så avancerade var vi idag! Till kvällen får han fortsätta med blodpuddningen, och inte honom emot - jag ska göra mig en pasta sallad tänkte jag - och då fortsätta med scanningen, ska försöka komma ihåg att se Alcatraz med, men känner jag mig själv rätt så blir jag sittande med bilderna - och klockan rusar iväg..Nåja, gör inget, jag tycker detta är vansinnigt kul så missa ett avsnitt står jag nog ut med.

I morgon blev barnen o jag bjudna på middag hos svärmor - man tackar o niger! Hon hämtar upp oss vid halv 1 i morrn ungefär - och sen var långhelgen slut hörni - skolan igen på onsdag, men det är ju inte så mycket kvar nu, snart sommarlov och sen då högstadiet för sonen.

Idag blir det lite Alcazar - här This is The World We Live in..Ta´t lugnt därute ikväll nu hörni - gör inget som jag inte skulle ha gjort..=). Ha det gott.

 


Tjing

Lördag

Så fin! =)

Hepp - ett rantande i natt med - det går över.

Klev upp runt halv 9 i alla fall, då var sonen redan vaken - man tycker att han ska sova om helgerna?? Men nä - morgonpigg den pojken..¨Vi käkade mysfrukost och satt o slöa ett tag - sen var det lite dator o annat diverse, påklädning också. Gåddis har blivit dissad idag med faktiskt, vet inte vad jag ska skylla på idag riktigt, det blev inte bara.

Sen tog vi oss en cykeltur jag o sonen, så lite har ju motionerat =), till Netto - fåglarna sjöng så det stod härliga till, vitsippemattor överallt, det är fint då! Solen sken också och rätt ok värme också. Vi handla o gick o strosa där inne lite - de har ju massa kul grejer ibland, men jag höll fingrarna í styr.

Hem sen och käkade lite mat, drack lite kaffe - somna i fåtöljen - och sen har jag börjat plocka ner lite diverse i klädkammaren som jag inte gått igenom. Och vad fyndade man där..Jo, en jäkla massa diabilder och negativ TILL..Halleluja, min far han kunde han må ni tro..Har tittat på dem mot ljuset snabbt bara, många kort jag inte sett - så det blir fram med apparaten och titta i datorn sen, hittade massa vanliga foto också, men de var mest kopior på kort jag har i albumen. Dottern hade lite pryttlar där med - va käckt, då blir jag av med det! Mohahahaha...=)

Igår kom dottern och åt lite, sen pep hon hem till Let´s Dance då, jag och sonen satte oss tillrätta och och såg del 1 av sista Harry Potter, godkänd - en del kvar, hur ska det sluta? Får se vad vi tar o slår till med sen när Harry är slut, möjligen Sagan om Ringen och de filmerna, har jag inte sett heller, bara snuttar här o var.

Ska strax ge mig ut i köksregionen och göra lite kvällsmat - får se om det blir Harry eller titta på negativ - det ger sig sen, i morrn är det söndag redan, ska ta mig ner i mitt förråd då - måndag är det tvätt - en jäkla massa med - stryktvätt ligger det också..Hm..Har slöat till märker jag...=)

Idag blir det en artist som kanske blivit lite "bortglömd", men som är jättebra - här är Stefan Andersson med Catch the Moon. Ha det gott.



Tjing

Detta väder...

Oh! Glitterich!! =)

I natt har det varit ett jäkla vakna-upp o somna igen..Hm..

Idag har jag varit på ett möte på fm, och hur var vädret?? Jo - blåste som attan, gick knappt o ta sig fram på cykeln. Dock har det varit rätt varmt faktiskt - 15 grader - och de har ju lovat att det ska bli bättre..Nja, vet inte det ja..Sen blev det totalt kolsvart på himlen och så ösregna det - och nu skiner solen som om inget har hänt..Jösses amalia..Jag tror att det är så konstigt i universum jag - så jag räknar med att istiden t o m kommer tillbaks..=)

Ingen Gåddis idag faktiskt, det hanns inte riktigt med i morse, jag vill helst gå sådär på morgonen, blir ett jäkla hålla på o duscha flera gånger om dan annars - men i morrn tar vi igen det!! Idag i övrigt så har jag förberett lite mat till ikväll - dottern kommer en sväng - och det gjorde hon i och för sig igår med och ÅT såklart - och ikväll ska hon äta här igen..Jädra spring va..=) Men såklart roligt att hon kommer. Hon ska dock inte se på Harry Potta med oss ikväll - hon vill så gärna se Let´s Dance så hon travar hem till det. Jag o sonen får bli själva med Harry Boy.

Ska snart ställa mig o steka lite kött tänkte jag, det blir det o ris med färska champinjoner och sås - går ner helt klart - nemas problemas. Tänkte göra en sallad med men hade inte allt så det får bli lite körsbärstomater bredvid istället, går ju utmärkt det också.

Sonen kom hem o var lite lycklig, nu är det 4 dar ledigt - och kort vecka nästa vecka, nu är vi strax i maj - fasen vad tiden går. Det är ju lov i skolan måndag o tisdag och de flesta som jobbar har ju lite ledigt med. Valborg är det också - det har vi inte firat på herrans massa år - när man var yngre var det ju lite roligt - men nu för tiden, nja, stå o glo på en eld, nepp - men nåt gott ska vi väl smälla ihop till oss sonen o jag i alla fall.

Jag ska i helgen försöka rycka ut den där organisationsprofessorskan jag har i mig - sonen får nog sättas i arbete också - jag behöver röja i mitt förråd, kasta lite, organisera om - ge till dottern - (JOOOO!!!!!) och lite sånt, är kaos därnere. Det är snart dags och börja packa flyttlådor också ju - dottern och exmaken ska ju flytta, så då är det lite att pyssla med där också. Men just nu faktiskt så har jag bara min MAIF-middag i skallen - ska bli så skojigt att träffa alla - tyvärr en som inte kan komma - men vi har trevligt om vi så bara är 2, spelar nästan ingen roll vad vi hittar på - alltid skoj har vi. Ett litet järngäng som håller ihop sen friidrottstiden - mycket har vi varit med om - skoj har vi haft, spytt har vi - blödigt har vi - kämpat har vi - i regn-storm-geggamojja-solsken och vad ni vill. En härlig tid faktiskt - det är tur man har minnen att gå tillbaka till eller hur?

Dåså, mina vänner - idag en liten partylåt - det är ju fredag! Utlagd förr är den också - gör inget - här är Bobby Brown med My Prerogative. Ha det gott.



Tjing

"Min tand e´löööös"..

 Tandfén då kanske? =)

Idag var det uppstigning tidigt - skulle vara "stand in" morsa idag nämligen! Evas dotter Emma skulle till tandläkare & tandspecialist idag på morgonen - mamma Eva var tvungen att åka på kurs och pappa Fuad hade jobbat natt, så det körde ihop sig - så då hjälpte jag till lite.

Tandläkaren först - en tand som satt på halv kvart skulle ut och efter lite bedövning så sa det plopp! och den var ute..Men Emma tyckte att tanden skulle till soporna och inte till tandfén..Efter det kom tandspecialisten och tittade och mätte och klura lite, sen var det klart. Jag körde Emma till skolan och åkte hem.

Väl hemma tog jag mig an disken - tog en macka o kaffe, slumra i fåtöljen en sväng - sonen kom och lite snack med honom. Sen ringde Eva och var hemma, så jag o sonen tog bilen o åkte dit, har druckit kaffe o tjötat en stund, så blev vi hemkörda sen - i ösregnet...Jädrans väder va? Men det är lite kvalmigt tycker jag på nåt sätt, men ändå lite rått - och nu skiner solen samtidigt som det regnar. Blåsvart på himlen bort i kanterna...Va fasen, ska det aldrig sluta det här hippelihopp vädret eller?? Hm..Ogillaknappen intryckt - liite i alla fall.

I övrigt lugnt o stilla, ska göra kvällsmat om en stund - vet inte om det blir del 1 av sista Harry Potter ikväll, lite tidigt att sia om - det blir vad det blir.

Har även idag suttit o mixtrat ihop min lilla träff jag ska ha nästa helg. Då är det min tur att hålla i MAIF-middagen förstår ni - och det ska ju kommas på mat och annat, och så helst skriva upp det också så man inte glömmer nåt...Virrepanna som jag kan vara - ibland...=) Men det kommer bli urtrevligt och DÅ hoppas jag vädret har kommit på bättre tankar - solen behöver inte skina, men inget regn TACK!

Alles för idag - och Emma - eftersom du var så duktig idag så får du dagens låt såklart...Har hört att du gillar en gosse som heter Ulrik Munther - så här kommer han då med låten Sticks and Stones. Ha det gott.



Tjing

Motion & Högstadiebesök

Lite fin va? =)

Sovit - och vaknat 10 minuter före helvetesmaskinen - man tackar!

Upp på Gåddis - idag gick det liiiite trögt faktiskt, men tog korta vilopauser, benen var som spaghetti efteråt..Hahaha - det är bra det - de kan fan ha´t..

Duscha och bädda och plocka, upp på cykeln sen - jäklar vad det blåste motvind - men ner till affärn i alla fall, gick där o strosa o handla, kom ut och det blåste nog liiite till - trodde jag skulle få medvind hem, men nä...Men kan säga såhär, att det finns en liten näpen backe vid ett dagis som jag till största delen kliver av vid och går upp för, för det har inte gått att cykla - inte idag inte! Motvind, 2 tunga påsar i korgar och jävlar i mig så cykla jag uppför HELA!! Javisst, autograferna senare!! Kände mig sååå nöjd när jag kommit upp och det gick nerför på andra sidan, så jag sträckte ut bena åt sidorna jag...Hahaha, inte nånstans stannade jag - så där fick sig benen en omgång till, så fint!

Packade upp maten, gjorde pastasallad sen och käkade, sonen kom hem, 2 kompisar till honom dök upp och sen lite före 5 kom ex-maken då - 17.30 var det nämligen studiebesök på Högstadiet - där jag gått - där syrran gått och nu då lillebror. Det var först information i aulan, och det är lite kul ändå - ungarna sitter liksom o sneglar lite hit o dit, alla känner ju inte varann, och det är pirrigt med ny STOR skola och mycket nytt. Men från min tid var det sig mycket likt, en del nytillkommet såklart, men annars - tillbaka till brottsplatsen helt enkelt! Såhär såg det då ut när jag började 7:e klass där 1978:



Tja ni ser väl moi - mittenraden längst ut till höger..Hahaha, små var vi - och kolla in skomodet - TRÄSKOR - och kläderna! Snickarbyxor och stickade tröjor..Jösses amalia..34 år sen - say no moore...=)

Efter information var det rundvandring i de olika ämnena och lärarna var på plats - en del känner vi till sen dottern gick, hon gick ju också i Blå Teamet och det ska lillebrorsan med - en av lärarna utbrast: Men herregud - du är ju syrran upp i dan!! Sonens helhetsintryck var i alla fall - KANON, och vissa ämnen såklart roligare än andra - han var hemskt angelägen om att titta in i språksalen för Spanska - för det ska han välja nämligen, och det är ju kul tycker jag! I övrigt var det ju lite konstigt att man helt plötsligt fick gå till stan eller var man ville på raster eller håltimmar - utan att säga till - MEN..man skulle vara tillbaka i tid såklart - nu blir det ju lite "friare" kan man kalla det ju - och det är ju ovant i början såklart - men jag tror det där kommer gå jättebra faktiskt - varken jag eller hans far och inte han själv är oroliga ett dugg. Dock var det en sak som vi alla reagera på - det kommer bli väldigt stora klasser - upp till 27-28 i varje klass och det är ju mycket, lärarna var lite förbryllade över det också - men jag tror det kommer bli bra i slutänden, eller hur?

Igår kväll slog vi till då med Harry Potter nr 6 - jodå, sådär..nu är det bara grand final av Harry Potter kvar, får väl se hur det utvecklar sig o slutar.

Jahapp go vänner - eftersom vi då pratat högstadie så har jag ett minne då från året jag började - nämligen filmen Saturday Night Fever med John Travolta..Oj oj oj, köpte skivan, såg filmen, vet ej hur många gånger och kunde dansen och Travolta - han var ju SÅÅ snygg!! Tittar man på filmen idag - så är det nästan pinsamt dåligt..hahaha...men musiken och dansen är odödlig så varsegoda gott folk - Saturday Night Fever - nu ska jag göra lite moves jag med...=) Ha det gott.



Tjing

Fikafrämmat & Sol

 Mohahahaha...=)

Sovit bra men vaknade med skallebank ändå - har väl legat o spänt mig i sömnen kan jag tro, bara att gilla läget.

Upp på Gåddis en stund i alla fall - 11 minuter idag, men mjölksyran finns så det står härliga till, riktiga skitben har man har jag märkt, men jag kör ändå - de ska fan få..

Efter tvagning och påklädning så kom Eva - nyslingad i håret och så fin så! Blondin har hon blivit faktiskt, passar henne tycker jag! Vi drack kaffe med toscabullar och tjöta skit en bra stund - sen åkte hon hemåt vid kvart i ett, jag följde med ut - hade massa soppåsar som var tvunget att slängas.

Solen har strålat idag - 15 grader varmt, oj oj oj...Men regnskurar har det allt varit med så man behöver inte vara orolig inte..Ska bli bättre väder och i sommar ska det tydligen bli skitvarmt...Happ - det blir till att vara inne för min del då - aouch - jag mår änna dåligt när det är varmt och då har jag tur - denna lägenheten är faktiskt sval - det är ju lite rumpa det där faktiskt att inte tåla värme - fixar inte solen heller längre - får eksem som t o m blir sår, inte käckt alls. Men nu är det ju såhär att 14 dagar i sommar med start 27 juli fram till 12 augusti så är jag inte anträffbar - OS är det då - hörde ni - OS!! Min högtidsstund ALLA kategorier, jag följer så mycket jag kan, även om det så är på natten..Gillar´t x 1 miljon..

I övrigt så har det blivit lite rester - sonen har kommit från skolan - pratat med dottern i telefon - druckit kaffe - lapat liiiite sol på balkongen - letat några bilder och nu så satt jag här. Ikväll inget av intresse på TV för min del - kanske blir en Harry Potter idag, ska kolla upp det med sonen tror jag =)

I morgon kväll är det informationskväll och rundvandring på skolan där sonen ska börja Högstadiet - där gick jag - och där gick dottern - och nu då sonen..Pappa i familjen gick på en annan skola på "fel" sida stan som vi alltid sa - den är numera nerlagd också..Det ska bli spännande, det är ju ett antal år sen en annan gick där - närmare bestämt 31 - och dottern slutade 2006, och nu hamnar lillebror på samma skola och i samma team t o m som syrran. Tyvärr kan hon nog inte gå med för hon hinner inte hem i tid - annars skulle hon varit med också. Måste åka o handla lite i morgon förmiddag med - strax tomt på mjölk o lite smått o gått - IGEN..

Så - det var så långt det - idag blir det lite Daughtry med Life After You, bra den! Ha det gott.



Tjing

Måndag

 Natti Natti..

Lite sent inlägg idag - så blir det ibland!

Natten bra, sovit tills helvetesmaskinen ljöd - upp och frukost och iväg med son till skolan. Klev upp på Gåddis och gick 6 minuter i sträck idag första vändan! Hoho - sammanlagt 14 minuter idag, det tar sig!

In i dusch och på med kläder - en macka o kaffe, sonen kom hem - lite snack med honom, en power-nap i fåtöljen som inte blev så värst lång.

I kväll nu har en god vän varit här och fikat och snackat skit, hon åkte hemåt vid 8 snåret - då var det lite mat och nu har precis Alcatraz slutat. Riktigt bra serie det där tycker jag!

Ja, och nu är klockan snart sängdags - i morgon en av bästevännerna hit på fika o tjöt en stund, sen måste jag nog ge mig iväg o handla lite tror jag - var visst slut på mjölk o lite sånt.

Kort inlägg idag - men bättre än inget - sov gott alla därute - och passande avslutning idag då - Giant med I´ll see you in my Dreams. Ha det gott.



Tjing

Gallont, skrikpippis & gapiga ungar...

 Ja, nästan ett psykbryt faktiskt..

Uja Uja Uja säger jag...Efter att ha ätit resterna av lunchen igår kväll så smög sig gallont på som var riktigt illa på natten faktiskt..Hujedamig - gallan hade nog t o m svullnat för det var en liten utbuktning på magen - jag satt på knä utanför sängen det sista med överkroppen sträckt över sängen - och vatten vatten vatten, och magpiller...Runt halv 3 - 3 i morse lyckades jag somna i alla fall..

Det varade inte länge nä - vid 5 satte de där satans förbannade skrikpippisarna igång - alltså måsarna - och skrek o skrek o skrek...Det är ju liksom inte 1 mås utan säkert 5-10 st...till slut somna jag ifrån dem också - och så nästa uppvaknande då - gapiga grannungar - de är inga småbarn som sagt, och detta gap var typ - "fårjagintesomjagvill" skrik eller rättare sagt VRÅL - oavbrutet - och till slut vrålade mamma och pappa med såklart..Jag banka i golvet - sen blev det någolunda tyst. Vid 8 nånstans ringer telefon - ett försäljarnummer??? Är de dumma i huvudet på nåt sätt??? En söndagsmorgon kl 8??? Jag sket i att svara - som jag alltid gör - och slumrade in lagom till att telefon ringde igen efrer 9 snåret. Det var svärmor - och som sagt, ber om ursäkt - men jag struntade i att svara då med - jag fick ett psykbryt och ryckte ur sladden till telefon helt enkelt..Pluggade i den vid halv 11 - och det gick ju inte så länge tills det ringde igen - goda vännen denna gång.

Ja kära nån, vilken natt/morgon..Haha, ibland är det allt på en gång..Bäddade och diskade sen i alla fall, magen är rätt ok, men tog det försiktigt till lunch med en smörgås bara med gurka på - en annan god vän ringde sen, och hon dyker väl upp här vilken minut som helst kan jag tro. Sen lite power-nap i fåtöljen, blev väckt av att ex-maken o sonen kom, ex-maken skulle hjälpa mig att kolla om uttaget i taket i vardagsrummet var ok - har bott här i 3 år utan taklampa för vi "trodde" att det var paj - när jag flyttade in så satte vi i en lampa där och det funka inte - även fast vi prövade flera gånger..och då så blev det att "förmoda" att kontakten inte var ok..Jag har klarat mig utan taklampa till stor del - men nu i och med att jag hjälpte goda vännen att röja hennes vind så fick jag en jättefin takplafond i glas och det var den jag ville kolla så det gick - och det gjorde det!! Tjoho, jag har en taklampa i vardagsroom - amazing!! =)

Som sagt - goda vännen är på ingång, ska väl bli lite kaffe o tjöt - sen är det kvällsmat och lite annat, ny vecka i morrn igen - det var den helgen det..

Idag blir det en Eurovision låt - Norges närmare bestämt - har nog lagt ut den vid nåt annat tillfälle - från 2005 - Wig Wam med In my Dreams. Ha det gott.



Tjing

Lördag

 Haha..=)

Nån sovmorgon blev det ju naturligtvis inte..när man kan sova hela daaaaan om man vill...nähädå - 7.30 var det slut..Ogilla knappen intryckt..

Åt lite frukost - bädda - förberedde lunchen med dottern - gjorde köttfärsrulle med senap o skinka i idag - det var ett bra tag sen, ska vara tomater i med, men hade bara små körsbärstomater och de är inte lätta att skära tunt inte. Så vid 13 snåret dök hon upp - så vi käkade rulle-ris-sås, med körsbärstomaterna bredvid då =)..Efter det lite glass och sen var det dags för dottern att fara till Karlstad med några tjejer.

Jag satte mig i fåtöljen jag, men icke - ingen powernap heller! Ogilla knappen intryckt..Kaffe då i stället - sen har jag varit inne på Systembolagets sidor och zappat runt lite! Måste ju ha lite gott till middagen jag ska ha om 14 dar - har fått tips av goda vännen som ringde förut med - så det kommer bli så bra så.

Solen har tittat fram idag hörni! Jösses - men inte är det vidare varmt, och regnet ska komma tillbaka - jädra skitapril tycker jag - eller hur? Ikväll blir det rester då efter lunchen med dottern, smidigt va - in i mikron bara - svisch, klart! Kanon, sånt gillar vi =)

I övrigt blir det lugnt ikväll, inget inplanerat alls, bara lugn o fin - just det ja, Gåddis! Jag har inte glömt Gåddis! 12 minuter idag, så lite upp o lite ner är det allt, men det kvittar - jag är nöjd ändå!

Happ kära församling, det var denna lördag - idag lite boybands - Westlife med Something Right. Ha det gott.



Tjing

Regnet det bara öser ner..

Trevlig helg! =)

Äh - Öh -Åh - fasen anamma sicken trälig dag det varit idag! Sover hyfsat nu faktiskt igen - men vakna till detta skitväder tar ju musten ur en totalt tycker jag..

Gåddis och jag har dejtat - 14 min idag! Oj oj oj - går även längre åt gången innan jag måste ge mig - kanske går åt rätt håll! Bäddat och plockat lite - och gäspat och gäspat lite till..Regn Regn Regn, och kallt - 4 grader..Hujedamig..

Åt omelett till lunch idag - det är inga fel ibland - man kan ju i princip slänga i vad som helst, jag hade champinjoner, tomat, majs o skinka, och några hårda knäckisar till det, satt fint! En kopp Java också - lite skallbank idag - om det är väder eller legat illa eller spänt - inte en aning, är väl i stort sett över nu i alla fall.

Dottern har varit på ultraljud idag för att se om det var gallsten. Snäll doktor det där - han gjorde ultraljud på allt, njurar, bukspott, lever, galla, äggstockar - och allt såg kanonfint ut! Det var ju riktigt kalas tycker jag - och jag tror en sten släppte från dottern också. Jobbigt att gå o vänta på en undersökning ibland faktiskt, men nu är den gjord o allt var bra.

Var ju tvungna o ge oss ut i detta skitväder idag jag o sonen - han skulle klippa sig - och fy o fan o ugh - inte skoj att cykla i regn, blåst o kallt var det med. Sonen envis som en get - skulle inte ha vantisar inte - han ångra sig kan jag säga..Men nu har jag en nyklippt son som man ser - blev så fin så!

Nu för en stund sen kom ex-maken och en god vän till honom - vi fika o tjöta lite - sen åkte då sonen med pappa hem, han ska ju vara där i helgen. Jag ska strax göra mig nåt att äta - fixa med ett spel, Let´s Dance är väl på i vardagsroom tror jag, annars blir det lugnt. Är faktiskt trötter - men lägga sig i tid går ju inte för sig, kan inte lägga mig för tidigt även om jag är trött - då vrider jag o vänder o leker takfläkt i sängen så det står härliga till, nej, det blir väl som vanligt runt 24 typ, sovmorgon i morrn ju! Då kommer även dottern o ska luncha här - sen drar hon till Karlstad minsann.

Dåså gott folk - Idag en låt som verkligen passar - B.J Thomas med Raindrops Keep falling on my Head..Ha det gott.



Tjing

Lite smått & gott

Ja, det tycker jag allt! =)

Har inte varit uppe i natt - vad jag minns - men var lika trött i morse ändå - kunde ha kastat helvetesmaskinen i väggen faktiskt..Men upp måste man ju - så det var bara att kravla sig ur bingen det..

Idag har det varit - först väldans slött - jo - Gåddis har jag dejtat  - men sen blev det 0 - fixa o dona med lite av varje, rensa dvd-skåpet - låg saker i spridda skurar - skivor som man inte vet vad det är på osv..Sen ringde jag svärmor och det blev ett långt samtal och helt plötsligt var klockan 12.30...och jag hade inte ens kommit i kläderna..Ops...Åtgärdade det rätt så snabbt - tog mig en kaffe o macka också. Sonen kom hem - och lite snack med honom.

Sen har jag varit o handlat lite - jajamen, igår fick jag skjuts av ex-maken till Willys o ÖB - och idag kom bästebäste vännen och hämtade mig för skjuts upp till brödaffärn och till Ica, handlade där och sen skjutsade hon hem mig. Tack söta Annelie för skjutsen - ha det görbra i helgen!! =)

Nu är maten upp packad, ska snart börja med kvällsmaten - jag tänkte ha kycklinglår i ugnen, men de får jag nog äta själv kan jag tro - sonen är väl inte överförtjust i det - vilken tur att det finns pannkakor då, så han inte svälter pojken! =) Ikväll sen ska jag nog försöka se Unga Läkare också - missas det går det alltid att titta på nätet här på Kanal 5, så inga problem.

Och snart var denna vecka slut med - i morgon är det fredag redan - har knappt inte en aning om vad jag gjort i övriga veckan som varit - tur man har bloggen då o kan läsa vad man sysslar med nuför tiden..;) Sonen ska klippas i morgon kväll med - får nog med mig hem en ny pojk - som man ser också - trevligt! =)

Idag har bästebäste vännen Annelie önskat låt - och hon är klipsk den tösen - vad sägs om Pointers Sisters med I´m So Excited - kanonlåt - partylåt och say no more..Ha det gott.



Tjing

Onsdag

Haha, söt va? =)

Sovit hyfsat i natt med minsann - jojo..

Efter sonen travat iväg - Gåddis i 10 minuter - sen gav jag mig på den gigantiska disken i köket..Behövdes, hade inte plats att ställa nåt nånstans och inte äta på eller med heller..Ja, det är väl bland det trökigaste jag vet att diska, men bara man kommer till skott så går det ju! Nåväl gjort är det nu i alla fall!

Sen ner med dotterns tvätt i tvättstugan, var ledigt så började före 12 - så allt var klart redan kl 15, inte så dumt. I övrigt har jag plockat i min egen tvätt lite - nej, strykbrädan är icke framtagen, vikt underkläder o sånt idag - strykning kanske till helgen, får se. Får skylla på nu att Gåddis tar plats..Hahaha..

Ska åka med ex-maken o handla lite sen här i kväll - det är soprent hörni - inget bröd, ingen mjölk, inget - det går ju inte, eller hur? Den stora inkomsten har ju kommit så det är dags att betala betala och handla lite. Har även bokat klipptid till sonen på fredag också - välbehövligt kan jag säga! Nu ser inte pojken snart, men det råder min gulliga frissa bot på - klipp klipp - klart!

Annars lugna gatan idag faktiskt - ibland tjorvar det ihop sig med allt och ibland är det inget - men det är ju så det ska va, behöver ju inte hända nåt jämt. Har suttit och läst tidningarna på nätet - man mår ju nästan illa av denna Breivik som sköt ihjäl folk på Utöya..Han sitter ju o ler fanskapet och anser sig inte ha gjort fel..Jösses, nu har han ju sagt idag att han är en av tre - så snart smäller det igen..Nä, jag håller med nämndemannen där som sa att han skulle ha dödsstraff - och det fick ju inte han säga så han fick sluta..Ja vilken värld vi lever i...

Lite mat o Greys sen - och sen va det väl natten va?

Idag har dottern önskat låt - här är Army Of Lovers med Give my Life. Ha det gott.



Tjing

Och Vinnaren är...

Eva & hennes sambo för röjning a la MEGABIG!!!

Sovit rätt bra - så nu är vi glada för det - så länge det varar.

Efter sonen kommit iväg lite dator, sen gjorde jag mig i ordning och cykla till Eva o hennes sambo. Jag trädde in då som överorganisationsprofessorska (jajamen, fin titel minsann!!) för det var röjning på gång - Eva hade storröj på vinden - jag tog emot grejer, kassar, kläder och gud vet vad - sen gicks allt igenom och packades om det som skulle sparas - och så blev det en hel del slängt och några grejer fick jag! Evas sambo hölls i förråden ute och röjde - blev allt en hel del där med som åkte till en insamling och som skulle till tippen. Men det är ju inte klokt vad man samlar på sig - jag är ju likadan ibland, men ibland åker organisationsprofessorska rollen på här med..Så vi - och framför allt Eva o sambon har kämpat på idag - och vinden är klar!! Nu kan man dansa hambo däruppe om man vill - YTOR som Eva sa..=) Sen har vi fikat och tjötat skit, och tittat i fotoalbum - och där hittade man ju lite som jag tog med hem o ska scanna in, skoj!!
Tack Eva & Fuad för sakerna jag fick med mig hem - har varit en trevlig förmiddag!! =)

Vid 1 snåret cyklade jag hem - åt lite mat - sonen kom hem, sen kom Eva med bilen och de grejer jag inte fick med mig på cykeln. Jag cyklade till Tempo och lämnade in mitt returpaket till Ellos - jag hade ju beställt TÄLT till kläder, och det går ju inte. Hem igen, och sen kom dottern med mat som jag hjälpte henne med, en tvätthög slängde hon in också - har körigt nu med uppsatsen och är inte ens hemma på hela dagarna så tvätt hinns inte - så snälla mamma rycker in.

Nu har dottern precis gått hem - jag satte mig här - köket ser ut som ett världskrig x 10 - ska strax ta tag i det och göra lite mat till mig o sonen med.

Så en röjardag har det varit - och Eva med sambo är helt klart välförtjänta guldmedalj och första pris idag! Så därför så har de fått önska en låt idag - "deras" låt och det är Haddaway med What is Love. Tack åter igen E&F! Ha det gott.



Tjing

Måndag

 Tingeling...=)

Och där fick jag nästan en hel natts sömn - man tackar! Dock ett tidigt uppvaknande, prick 6 då grannen sätter på TV eller radio - på högsta volym och hör nyheter...

Sonen kom iväg till skolan efter visst morrande - jag bytte skor och klev upp på Gåddis jag - 12 minuter idag - men jag gick i längre perioder idag i alla fall - men faaan vad benen bråkar - det sista gick jag på ren vilja. Det är ingen som har ett par ben över tro?? Nähä....Men men, vi får väl se vem som vinner - min vilja eller benen..=)

Hade "tänkt" massa idag igen då ja - inte ett skvatt blev gjort - mohahahaha - jädra lathög den där va..Åja, har bäddat och plockat undan och kommit i kläderna - sen var det stopp - har suttit vi datorn en del o letat information om en pryl jag har - sen har jag babblat i telefon med en go vän och så ringde syrran också - 1 timme idag - och nu var det kväll ja...

Sonen har varit hos en kompis i eftermiddag - han kom för en stund sen. Har upptäckt att han äter ryggsäckar den pojken med..De går sönder i dragkedjor o gud vet vad - han fick ju en ny av sin syster i julklapp - och nu är den pajolin - redan. Hans fader kommer förhoppningsvis med en ny sen ikväll - de borde vara gjorda i plåt tror jag.. Konstigt det där va - men det blir väl så, det slängs och rycks så det är väl inte konstigt att det går sönder..

5:e filmen om Harry Potter avverkades igår kväll - nja, säger jag om den, det var lite lamt - hände inte så jättemycket - så den var allt lite seg. 2 kvar att se på - men ikväll blir det troligen inte nån Potter - serien Alcatraz är ju kl 21 och den måste man ju se - spennande spennande!

Alles för idag - nu en gammal goding - Bon Jovi med You Give Love a Bad Name. Ha det gott.





Tjing

Slösöndag

 Chic..=)

Varit uppe 2 gånger - vaknat av att jag ska vända mig i sängen och då känns det som om ryggen ska gå av typ..Det skär som knivar jäklar i mig..Vaknade sen runt 8.45 - då hade sonen redan kommit upp.

Mysfrukost idag med - nu börjar det eka tomt i kyl o frys - lite "skrap" på botten om man säger så, tur det är den stora pension på onsdag så man får fylla förrådet lite grann.

Idag har det varit sååå slött - kan va gött det med ibland, lagat mat har jag gjort - typ inget mer, är trött såhär på eftermiddagen men har hållt mig från att powernapa idag. Magen är väl sisådär - bättre, men inte bra. Lite lustigt det där, jag tar ju mediciner för nervskadorna o blodtrycket - men sen måste jag ta medicin för medicinerna, typ lite magmedicin för det och refluxen. Sen måste jag ibland ta extramedicin för att ryggen o benen värker som själva hevetet ibland..Hm..Och då äter jag förhållandevis väldigt låga doser och inte så starka mediciner heller. Sen inhalerar jag en medicin så att luftblåsorna i lungorna öppnar upp sig..Låter ju lysande detta tycker jag, och som grädde på moset - lite vanliga Alvedon nån gång ibland.

Gåddis har vilodag idag - det är ju söndag! Men i morgon är det dags igen, då har han vilat klart tycker jag, ska bli spännande o se om detta med benen håller i sig - gör det det - nja, då är det nog inte så bra kanske, men ska köra mitt race och se om det blir bättre - annars får det bli att ringa el doctore och kanske få en utredning på dessa 2 stolpar man går med. Nåt vajsing är det - det har ju sjukgymnasten redan konstaterat - med vad det är - säg det..Det ger sig med det.

Vädret har idag varit upp o ner det också. Regn o sol, sol o regn, mulet och klarblå himmel - ja jag säger då det, det har varit några tappra på gården - idag är det ju den dagen sommardäcken ska på och det har varit ett par som bytt här på gården - men de trotsa regnet och körde på - blir ju ett himla rantande ut o in annars.

Vi såg Harry Potter nr 4 igår kväll då - riktigt bra- nästan den bästa enligt mitt tycke, var faktiskt riktigt kul emellanåt - får se om det blir nåt ikväll, annars så sparar vi - vi hinner ju!

Jahapp - inte så mycket att förtälja idag då inte - men så kan det ju bli ibland.

Idag en höjdare - Mr Mister med Kyrie, ni får ha lite överseende med dålig bildkvalité. Ha det gott.





Tjing

Lördag

 Jisses såå söt...=)

Skitnatt igen - sonen har också stimmat i natt, haft ont i magen och vaknat för det. Min mage är inte bra heller - uja mig - kan undra hur mycket magsyra det finns egentligen..Inte trevligt för 5 öre - har inte värst ont - men jäkla irriterande..

Klev upp vid 8.30 i alla fall - sonen och jag - och våra magar då och åt lite frukost - sen gjorde jag mig i ordning och cykla till Apoteket och köpte magmedicin..Var inte så mycket folk på stan som jag trodde - det är ju ändå Lördag och solen sken, men de flesta kanske hade hunnit hem, vad vet jag. Strosa lite i affärer med när jag ändå var där - fönstershopping som det så populärt kallas, och visst - hittar sånt man vill ha gör man ju.

Gåddis har fått vila idag - tog en "extra" sväng med cykeln i stället - lite uppför så man får jobba lite - benen mjölksyrar direkt fortfarande- flåset är det då rakt inget fel på - orkar gör jag allt, men envisa åsnor vet ni...Så jag trampade på - ändå.

Lite mat sen när jag kom hem - goda vännen ringde - hon har lekt organisationsprofessorska idag hon, har börjat rensa på vinden och hittat massa skojigt - sånt är kul! Hon hittade diverse och sa - väl som jag brukar göra "OJ, är den HÄR" - o bla bla bla..." Fanns lite att slänga med - så brukar det bli, men roligt är det allt o "fynda". Jag ska allt ta tag i mitt förråd jag också - får väl försöka göra det lite grann i samma veva dottern ska flytta, då finns det ju en kärra tillgänglig förhoppningsvis, har massa där nere, som jag antingen kan hiva iväg - lägga bättre i lådorna så de går att stapla och lite sånt. Dottern har lite grejer i några lådor med - de ska flyttas över till henne - NEJ - säger dottern nu....JOOO säger jag!

Tredje filmen om Harry Potter avverkades igår - bra den med - har inte bestämt oss än om det blir del 4 ikväll eller vilket - det ger sig. Finns så mycket man kan titta på så herregud..=) Har suttit en sväng o kollat Youtube idag med, det gör jag i och för sig varje dag - men ibland kan man fastna ordentligt där - finns ju hur mycket som helst att plocka där och titta på..Gammalt-Nytt-Skoj-Häftigt-Nostalgi och ditten o datten..Och fastnar man - så rusar tiden iväg som hejsan..

Nåja - och eftersom jag grävt i Youtubes arkiv så har jag fyndat - haha - idag blir det en gammal goding som man sjungit med i åtskilliga gånger - dock har jag aldrig sett videon - så varsegoda - 80-talet rockar - Art Company med Susanna. Ha det gott.







Tjing

Fredag

 Haha, ja faktiskt...Men kolla löpsteget va..=)

En natt med många vakna - för min mage o jag är icke kompisar - har ju reflux som det heter, övre magmunnen stänger sig inte och då händer detta mysiga att magsyran liksom kommer upp i halsen och ner igen o upp o ner...Inte vidare kul att vakna med truten full av det inte..har inga magtabletter heller just nu - så det blir att tugga havregryn - kanske låter helknäppt men det funkar faktiskt - kanske inte lika bra som riktiga tabletter, men det går - så det är flera nypor havregryn som man får slänga in i truten helt enkelt och tugga o svälja..Det blir ju torrt o geggamojja, men inte så käckt att svälja vatten på det sen - det sväller ju. Men det är mycket effektivt och suger åt sig magsyra, en sån där gammal huskur! Och i o för sig är det billigare med havregryn än tabletter..Men havregryn "läker" ju inte förstås..så tabletter får det allt bli sen med. Har såna här perioder ibland och de är inte trevliga, kan liksom inte äta ordentligt heller - men men det ger sig sen det vet jag.

I morse var det Gåddis - det gick inte att sänka tyvärr för bultarna är helsvetsade men - helt sonika så la vi böcker under i bakänden så det kom upp lite - och det kunde jag inte gjort själv - eller kommit på själv..Nä - min hjärna är ju inte riktigt vid liv som sagt - men bättre blev det och 10 min idag - benen mjölksyrar DIREKT nu - men fan heller, jag går ändå - blir nästan grimaser haha - ni skulle se mig..men jag genomför det och tid och hur långt spelar ingen som helst roll - det kommer gå bättre sen - hoppas jag.

Gjorde mig i ordning och cyklade till närbutiken med pant och så skulle jag hämta ett paket från Ellos..Köpte lite byxor på rea - är väldigt återhållsam med just byxor från postorder - det stämmer för det mesta ALDRIG..Jag vill prova först jag - och det går ju inte innan köp på postorder. Så det gjorde jag och cykla hem, och rev fiiint upp paketet och upptäckte att jag hade beställt 3 par TÄLT...=) Herregud min skapare - det fick nog plats 2 i dessa brallor - nog för jag är lite tjocker men såååå stor är jag inte..Så det var ner med allt igen och RETUR..fanns inte i mindre storlek heller, så det bli money back alltså. Jaja - sånt händer!

Så lite gå och lite cykla idag - nöjd faktiskt. Jag genomför det som sagt, det är huvudsaken tycker jag!

Av bilden däruppe så hajar ni säkert vad jag behöver göra när jag skrivit klart detta - japp - på språng till köket och diskbaljan - katastrofområde - men ärligt - det är inte världens undergång att det står disk där - eller hur, så tänker jag - jag umgås med min son i stället eller pillar med nåt annat - så så var det med det. Och ikväll ska jag mysa med sonen - jag dissar Let´s Dance hörni och tittar på 3:e filmen om Harry Potter med sonen i stället, det låter väl bra va? Ska göra spaghetti o köttfärssås med  - sen hur mycket jag kan äta av den är en annan femma när magen bråkar så.

Så gott folk - that´s it - idag blir det Richard Marx med Hazard. Ha det gott.



Tjing

Torsdag

  Det är väl nästan så man ser ut på morgon =)

Nja, den där sömnen försvann sin kos hörni - är det inte ett fantastiskt sömn mönster jag har?? Ja, det är strålande tycker jag..

Idag har det varit "tvättakammaklämig" dag - eftersom jag inte planerat nån utgång och inte väntar nåt främmande så fick det bli så. Det går det med. Idag har jag inte gått, jag måste få bandet sänkt nu innan jag kör igen - är rätt påfrestande för mina kassa armar o dåliga nacke att stå o hålla sig i  - eller försöka låta bli att hålla sig i. Ex-maken kommer förhoppningsvis ikväll här och åtgärdar det - så i morgon är det på´t igen!!!

Solen har faktiskt lyst idag en del - men bara 8 grader ute, lite kylig vind har jag känt. Håller på o tvättar nu i eftermiddag/kväll - tittade i almanackan hur ofta jag tvättar egentligen? Tja, var 14:e dag - ibland 1 g/vecka. Behövs ju inte mycket mer, sonen är ju ingen barnunge längre som skitar ner sig kors o tvärs, det ska vara jag då som spiller eller tappar nåt - feppelhänt som man är..Och i morse var hjärnan inte alls påslagen tydligen, när sonen kom hem sa han "Hade jag inga badbyxor????" Jävlar.....Historien bakom: I kontaktboken som jag läser varje vecka står Torsdag BAD - i går kom sonen hem med papper om att det ska vara kläder på gymnastiken för utevistelse - och jag hade bara i skallen att ungen fick med sig en tjockare tröja/luvtröja så han inte frös - badkläder????? 0 koll....Totalblockering/hjärndöd..Så han stod ju där som ett fån - utan badbyxor och fick fint gå till reception och låna ett par..Haha..Jädrans morsa han har va..=)

Organisationsprofessorskan har tittat fram idag lite grann - höll på i sonens rum och fick syn på oredan bland alla datorspel i hans skrivbord..Hm..Skred till verket och ni vet - fel skiva i fel fodral - skiva utan fodral - skiva som det inte står på vad det är...Är löst nu kan jag säga..=) Kan själv helt enkelt..Så nu var det gjort också.

Diskbänken skulle jag behöva ha en dejt med - får se om jag har luuuust - en sak i taget va? Dottern kommer nog förbi en sväng med o ska väl sno med sig en matbit här o där - synd om studenterna, iiingen maaaaat....

Dåså, ikväll troligen Unga läkare på 5:an, eller så blir det nada - tvätten hörni - tvätten..Lite mat i magen ska det väl bli i alla fall - stackars barn annars - INGA badbyxor och INGEN mat...Oj oj oj...

Idag en låt som faktiskt dottern tävlade med i Talangjakten på Högstadiet ihop med en kille, de kom på 3:e plats med den! Det roliga i det hela var att dottern var också konferencier för hela evenemanget - alltså en smockfylld aula med högstadieelever - vete fan om jag hade vågat..Fast jag HAR stått på den scenen också i min ungdom, men då var det sketcher som gällde och lite dans - så jo, jag har väl vågat ja me kanske...N Sync sjunger This I Promise You. Ha det gott.



Tjing

Det är väl märkligt va??

 Hahaha...Stämmer kanske...=)

Sovit som en klubbad säl i natt - jag har inget minne av att jag varit uppe i alla fall - och ögonen var icke samarbetsvilliga för 5 öre heller - de ville vara stängda - men jag vann den striden och kom upp..

När sonen gått till skolan - upp på Gåddis! Japp, och idag försökte jag gå utan att hålla mig i stängerna, är inte lätt det när det lutar uppåt såpass som det gör, men jag kämpade på och 12 minuter effektiv gåtid idag, var lite seg i benen faktiskt, men skam den som ger sig! Men helt klart måste jag sänka den så man går mer plant - ex-maken kommer i morgon o hjälper mig med det.

Tvagning och påklädning och sen tänkte jag cykla till stan - hämta medicin på Apoteket bl a och handla lite..Vädret har varit ok, inget regn - men (som vanligt!!!) när jag ska nånstans och det varit uppehåll i fleeeeera timmar och jag hinner i stort sett bara sätta ner röven på cykeln...REGN.....Det är då konstigt - och jadå, det regna hela vägen till stan - och det regna hela vägen hem...Nån som inte gillar mig - det är helt klart. Jaja, det var ju bara att cykla på det - och ilsk blev jag med så jag trampa i lite extra..Tog mig till o med upp för en backe på hemvägen som jag för det mesta brukar kliva av o gå uppför men nu jääävlar...Satans skitväder..........................................=)

Väl hemma så käkade jag lite lunch och kollade datorn - sonen kom hem och javisst så regna det än...GÄÄÄSP...Trött så..Det blev fåtöljen - och detta är också rätt märkligt, jag har PRECIS kommit in i den där mysiga, goa sömnen - då ringer telefon...Och 9 av 10 gånger så är det - dottern...Hahaha..Mystich o konstich är ordet..

Det regnar än hörni - men jag sitter inne här och BRYR MIG INTE..Det kan hålla på bäst f-n det vill..Sorry för er som är ute...MOHAHAHAHA..

Ikväll är det Mexicana gryta med skruvar och Greys Anatomy minsann - igår såg ju sonen o jag andra filmen om Harry Potter - riktigt bra den med - MASSA SPINDLAR som var stora som jagvetintevad...Det kröp allt i en liiite faktiskt, det kom ju liksom inte bara 2 st utan 1 miljon...Dottern är ju idioträdd för spindlar - även de som knappt syns =)..så hur HON har klarat av att titta på det där, det vete tusan...Tredje filmen blir kanske i morgon, eller till helgen, vi får se!

Suttit och glyst på Youtube ett bra tag här innan jag började skriva detta - och fastnade på Michael Jackson..Är ni som jag - Han är ju inte död??? Märklich och konstich igen - det stämmer inte liksom..men tyvärr så är han ju det - han må vara lite udda kanske - men mer fantastisk artist kommer väl världen aldrig att få se i alla fall. Vet att jag lagt ut denna förut, men det är såååå bra sååå bra...Från MTV Rewards 1995 - Michel Jackson med Dangerous...Ha det gott.






Tjing

Tisdag

 Ååå - glitterich..=)

En jädrans skitnatt har det varit - sonen har sovit oroligt med - men lite sömn fick vi i alla fall - men morgonen var knäpptyst i stort sett..haha..

Jaha och idag har jag då börjat! Får jag presentera min nya kompis Gåddis:



Snygg va? =) 20 minuter har jag satt denna veckan nu till att börja med - vi tar det lugnt i början och det blev som jag tänkte - effektiv gåtid 13 minuter - alltså 7 minuter i spridda skurar som jag stannade - men jag var allt svettig må ni tro ändå efteråt. OM jag ska gnälla på nåt: Skulle vilja sänka ner bandet, nu står det snett uppåt, precis som du går i uppförsbacke och då blir grejen att man måste hålla sig fast i stängerna - och då spänner man sig i axlar o nacke - har faktiskt haft lite smygande skallebank hela dan efter gåpasset - så jag ska höra med ex-maken om det går att borra ett hål till och sänka så man går mer plant så man slipper hålla sig fast och kan använda armarna till att "gå" i stället. Men jag är supernöjd som sagt, det var en komediserie på tv och regnet öste ner ute - men jag gick!! =)

Efter dusch och iordningsställande käkade jag lite mat - tog en kaffe - och eftersom natten varit kass så blev det fåtöljen en stund - men inte riktigt ro där heller. Sonen kom sen hem med lite info papper - nu är det studiebesök snart på Högstadieskolan han ska gå på - samma skola som jag och storasyster - han hamnade till o med i samma arbetslag - blå - som syrran, så det var ju käckt faktiskt. Klassindelning och annat är ju inte klart än, men det kommer ju det med.

I övrigt rätt slött - regnet har hållt på hela dan - och slutat nu ikväll, träligt..Ska tydligen fortsätta lite till med den väderleken - jaja, det är ju inte så mycket att göra åt precis - vädergudarna styr man inte över.

Lite mat i kväll och så ska vi se andra filmen om Harry Potter jag o sonen tänkte vi - spennande spennande!!

Idag min absoluta favvisgrupp - Europe - här en låt från deras konsert 1986 - vet att goa vännen och jag - just med denna låt pausade videon på ett exakt ställe, om o om igen..Schnögg är ordet..Ninja är låten. Ha det gott.



Tjing

Annandag Påsk

Sicket Charmtroll! =)

Sista dagen då med denna påsk, sen var det också förbi! Vaknade 8 idag - gick upp då faktiskt, käkade frukost och satt vid datorn - kom i alla fall i kläderna till slut vid 10.30.

Varit på lite utflykt idag minsann! Goa vännen Maria och jag hade bestämt att vi skulle åka på Loppmarknaden som var nere på Folkparken idag. När vi kom dit så var det massor med folk, det trodde inte jag ärligt..Men vi strosa omkring där och Maria hittade än det ena än det andra. Till slut fyndade jag med:



Japp, denna bok för 10 bagis!! Var ute o kollade på nätet vad den egentligen kostar...110 spänn då ja..Ja, ett fynd då med andra ord! Lite skoj med såna där böcker tycker jag!

Har även gjort ett fynd till må ni tro...Oj oj oj..Jag har ju så gärna velat ha ett gåband och ha här hemma, kan jag gå precis när jag vill, vila när jag vill och inte bry mig om att det är halt, kallt, eller annat..Och plötsligt händer det! En god vän till Maria hade ett som hon ville bli av med - så TJOHO!! Det ska hämtas ikväll med ex-makens hjälp, så kanske jag tar mig en promenad redan ikväll, gäller ju att fatta alla knappar o diverse annat, men det brukar inte vara så svårt, så nu är jag änna lycklig! =) Min hjärna vill ju så mycket mer än vad min kassa kropp vill - men nu kanske vi kan komma överens lite mer än förut - eller vad tror ni? Weeeiiii...=)

Annars så har vädret idag varit rena skiten, regn, regn och regn...Sömnig blir man, tog en liten lur i fåtöljen ja, lite frusen blir man ju med - och regnet håller på än så..Uscha...Sonen kommer ju också ikväll då - i morrn är det skolan igen, det var det lovet, det är väl bara några studiedagar här o där sen, innan finalen kommer i juni att sluta mellanstadiet och sen i höst bli högstadieelev...Ja kära nån...34 år sen tror jag det är jag började högstadiet...=)...

Kvällsmat ska vi pilla i oss också - spaghetti och köttfärssås tror jag vi tar idag, kanske lite tv också och KANSKE en prommis!!! Återkommer om det i morgon!

Idag WALKING (haha) in Memphis med balla bruttan Cher...Ha det gott.



Tjing

Påskafton/Påskdag

En liten Nin....=)

Påskafton startades kl 8.30 igår..Käkade frukost och skred till verket - bädda rent i sängar, dammsög, gjorde kaka, diskade och gjorde mig själv klar.

Vid halv 2 snåret kom kära vännen Birgitta från Lidköping, hon o jag o dottern pep ut direkt och så åkte vi först till Leksbergs Kyrkogård till Birgittas föräldrar och satte påskliljor, sen vidare till Willys för lite shopping och så avslutade vi med Skogskyrkogården där min pappa ligger. Och som vanligt - ingen vatten på..Man lite irriterad faktiskt över sånt - vaser och allt annat var framme, men vattnet var inte på?? Jaha, vi fick helt sonika stoppa snö i vasen - så de fick vatten på det viset..Dåligt tycker jag - Leksberg hade sitt vatten på - men inte här.

Vidare hemåt för en fika då och lite snack, sen gick dottern hemåt. Jag började det med maten, vi skulle äta Tacopaj o sallad tänkte jag och medans jag höll på med det klämde vi varsin påsköl - Mariestads såklart! =) Sen ringde det på dörren och då kom nästa kära vän Eva - sen käkade vi och drack lite och pratade o skrattade ett bra tag - sen vid 10 snåret drog sig Eva hemåt, hon skulle upp o jobba hon idag på morgonen. Jag o Bittan satt o tjöta och drack lite till och vid 00.40 hoppade Bittan i säng, jag la mig vid 2.

Idag vaknade jag 5 första gången, men nä - inte fasen gick jag upp då heller, klev ur bingen vid halv 9, Bittan vakna halvtimmen efter. Vi käkade frukost och tog det lugnt och vid 11 snåret tackade hon för sig och åkte hemåt. Tack Birgitta och Eva för en jättetrevlig kväll!! =)

Jag har varit lite seg idag, annars helt ok. Kom i kläderna i alla fall runt 12.30, men jag bara kamma mig idag och lite tvagning. Åt sista biten Tacopoaj till lunch och sen kranade jag in i fåtöljen en timme faktiskt. Lite kaffe o en kaka på det och sen har det varit datorn lite - har kört virussökning och lite såna grejer, behövs ibland!! Barnen har varit med Pappa hos Farmor idag och ätit påskmat - sonen kommer i morgon, och sen var detta lovet slut!

Ska bara ta det soft resten av kvällen faktiskt - kanske se en film - i morgon blir det eventuellt lite loppis med en god vän och en fika här sen - japp, det var min påskhelg! Hoppas ni alla har haft det lika trevligt som jag!

Idag blir det en Melodifestival låt - David Lindgren med Shout it Out..Ha det gott.



Tjing

Långfredag

Önskar Alla en riktigt GLAD PÅSK! =)

Varit uppe lite i natt - vakna sen 9. Sonen o jag åt mysfrukost, regnet började utanför och på väderprognosen sa de att det skulle bli snö..

Och det blev det, snöflingor stora som dasslock till en början invaderade oss - sen snöa det bra ett tag, och sen slutade det, övergick i regn och och nu är det nåt snöblandat som kommer ner. Ja, det är vitt på marken - inte klokt, och oj oj oj va trötter man blir av detta vädret. Dottern kom o åt lite och fick sitt påskägg, sen tvärslockna hon i min fåtölj en bra stund. Ska iväg ikväll o kolla innebandy med lite kompisar så hon gick hem för en stund sen.

Så idag har det varit slött som attan - har liite skallebank, inte ens kaffet hjälpte upp det, men det är väl nacken som bråkar lite tror jag.

Sonen ska till sin far ikväll, jag ska bara slappa - har väl på Let´s Dance i alla fall - som det känns nu så är det risk för att somna innan 21 idag..hahaha..Men så kul ska vi inte ha det. I morgon kommer goda vännen - då ska vi vara pigga o alerta, eller hur?

Får se vad det blir att stoppa i magen ikväll, kanske toast, inte så dumt alls, med lite champinjoner o tomat i - japp, så fick det bli!

Idag får det bli lite Aerosmith - Love in an Elevator..Ha det gott.



Tjing

Skärtorsdag

Här får man springa igång prylarna...=)

Rätt bra natt, 1 uppstigning - inte så möe att säga om.

En fin dag idag med - dock blåsigt. Gjort lite diverse - diskat faktiskt - och allmänt plock. Jag firar ju inte påsk direkt längre, visst ungarna får påskägg - annars är det så långt från påsk man kan komma. Jag pyntar inte - äter ingen påskmat som ägg o annat - ägg kan jag ju inte äta för gallan, och i och med att sonen ska till pappa och jag ska få främmande så går mig påsken faktiskt förbi. Lite hysteri med den högtiden med tycker jag, nä, då satsar jag nog mer på jul förstås. Och så betackar jag mig för påskkärringar som ringer på dörren - tänker inte öppna ens - tiggeri...Oj oj oj, nu kände jag mig som en riktig häxa där...hahaha...

Ska tydligen bli snöoväder och 1 dm snö??? VA - nu har jag inte läst så noga - vet inte ens om det kommer hit i den änden av landet jag bor, får nog kolla upp det. Ett himla fram o tebax med detta väder, än går vi inte säkra alltså!

Nåväl - ska göra lite biffar o ris ikväll, se på Unga Läkare - och så troligen ska sonen o jag se andra filmen om Harry Potter - passar ju med massa trolleri och magi o häxor o annat idag, eller hur?

Idag ska ni få en av mina favvisar - nämligen Fred Astaire..Jaja, gammalt o bla ha - skiter jag i - jag tycker det är kalas..Här från filmen Easter Parade (just det! PÅSKPARADEN) en riktigt kul-fräck och ååå vad jag blir glad dansnummer - Drum Crazy med då The King of Step Fred Astaire..Ha det gott.





Tjing

Halvnatt & Harry

 Riktigt bra! =)

Nja, sådär med sömnen i natt, varit uppe 2 gånger, men vakna sen 9.40..Ops..Jaja, är det lov så är det!

Såg ju på film med sonen igår kväll - Harry Potter. Har ju allihop men har inte sett en enda hel, men nu har jag sett första! Tycker om såna där äventyrsfilmer - vi tyckte väl - både sonen o jag att det vore ju cool att få leva i den världen! Fortsättning följer med Harry & hans vänner snart igen.

Strålande solsken idag med, men inte lika kallt - tog mig en cykeltur till den stora stan - hade vantisarna nu, och det behövdes, var på mataffären och där - som det ibland blir, fastnade jag ett flertal gånger och blev ståendes och babbla med gamla bekanta som man inte ser så ofta. Roligt att se dem - handlade klart och cyklade hem. Lite lunch på det och kaffe. Har grejat lite med datorn sen, rensat bort gammalt bös - behövs emellanåt, och köra lite program som är nödvändiga, men allt var i sin ordning, och det är ju tur det!

Ikväll är det Greys Anatomy också - måste diska med faktiskt, lite kaos därute..=) Mat i magen också såklart - vad det nu månde bliva.

Jahapp, vad ska vi taga för någon musikalisk upplevelse idag då tro...Jo, det får faktiskt bli lite Gasolin - Kim Larsen som spelade där kommer ju till Törebodafestivalen i sommar, vet inte om jag tar mig dit då, men det vore kul att se honom - här har ni alla fall Hvad gor vi nu, lille du..Ha det gott.



Tjing

Helnatt & Promenad

Nja, såhär hurtig såg jag väl inte ut..=)

Man tackar - sovit hela natten ja - vakna vid 8.30 tror jag klockan var..Då hade sonen varit uppe ett tag redan..

Ganska fint väder ute idag va? Japp - efter en slö förmiddag så bestämde jag o sonen oss för att ta en promenad till Netto - ni som bor här vet ju att det inte är jättelångt precis. Vi knatade på - men fasiken vad det blåste kallt, var bara 4 grader ute, men SÅ kallt trodde jag inte det var. Hade behövt vantisarna faktiskt. Men - det är rena rama rumpnissen - jag fick stanna ett flertal gånger dit - och ett flertal gånger hem..Jävla rygg och benhelvete säger jag..Jag är inte trött och jag orkar med det vill INTE - jag blir skitförbannad på sånt..Men jag bet ihop och gick - det var jag ju tvungen till - sa till sonen när jag stannade att "böjer jag mig nu går jag av på mitten"..Jävla skitkropp.....

Vi tittade efter lite vårblomster också, men det var lite dåligt med det allt - några få vitsippor som det var knopp på och lite violer, men det var allt, hade ttänkt annars att jag skulle plockat lite o tagit med hem, men det får jag nog vänta med lite.

Lite mat när vi kom hem - sen ringde det på dörren - dottern kom - som idag är riktigt pigg, det mesta onda har gått över - även det "ömma" i kroppen, och det är ju bra! Hon hade varit o köpt fika hon - så det gjorde vi och pratade om ditten o datten, nu gick hon hemåt för en stund sen till sitt.

Besöket jag skulle få i påsk är nu spikat, ska bli så trevligt - tjöt,skratt, mat och vin - japp, gillar´t!!

Ikväll har jag o sonen tänkt ha filmkväll - vi ska se Harry Potter - jag har inte sett en enda - bara lite här o där, så ikväll börjar vi från början, vi ska väl käka lite också - och så får man ju hoppas att man sover i natt med!

Idag tar vi lite pigg & glad musik och dans - från Footloose 2011 med Big and Rich o Gretchen Wilson - Fake I.D..Läcker linedance och musik! Ha det gott.



Tjing

Blåsigt & Kallt

En liten vårblomma kanske? =)

Jäsiken vad det har blåst i natt - riktigt så det tjöt - nu hörs det en del sen de satte in nya ventiler i fönstren..Men det stör inte så - jag vaknade inte ens av det ljudet - men vaknat har jag gjort - och somnat om och vaknat igen vid kvart i 9 tror jag klockan var..Men attan - jag är AV på mitten känns det som när jag kliver ur sängen..Det tar en stund att "komma igång"..

Påsklovet har då börjat - med rena blåsevädret och kallt som f-n..dock har solen strålat men det har inte hjälpt nåt vidare idag - folk har bylsat på sig ordentligt har jag sett, med mössor och luva - huuu.....Märks att våren spelar oss ett spratt lite då o då..

Dottern har varit i Örebro i dag - har ont i hela kroppen, typ som träningsvärk, och så blir det ju när man åker på nåt sånt - men hon mår hyfsat bra i alla fall - så det ska rätta sig till.

Pratat med syster - yster i dag med, blev långt samtal idag, berättade ju om lördagens bravader med dottern bl a, och sen rök väl 10 minuter typ på att vi gapflabbade hela tiden..Ja vi e skojiga vi..Kul har vi - även i telefon..=)

Påsken är väl lite planerad med, sonen ska ju till pappa - det är hans helg och jag får nog främmat jag av en god vän påskafton-påskdagen, ska bli så trevligt så, hon dyker väl upp framåt förmiddagen kan jag tro - vi pratade om en långpromenad kanske - med många stopp då för min jäkla rygg-ben, men det kvittar, vi har tid! Sen blir det väl lite gott att äta o några glas vin tror jag =), vi ska höras här för mer planering lite senare!

I övrigt en lugn dag faktiskt, lite mat o kaffe - dator o allmänt plock - inte ett skit på tv ikväll heller - Sofias Änglar är ju slut nu, jaja, vi får se vad som händer - klockan går ju i rasande fart som vanligt så innan man vet ordet av så är det natti natti.

Hoppas blåsten har mojnat lite i morrn - solen får gärna stråla om den vill - tänkte cykla o handla lite, men i denna blåsten kvittar det ju faktiskt. Har inte sett nåt väder än heller, får nog kolla det senare ikväll.

Jahapp - det var alles - idag Van Halen med Can´t stop loving you. Ha det gott.



Tjing

Inget aprilskämt..

 Såhär ser det ut efter nattens bravader på min köksbänk...

Kära nån - vilken följetong detta är...

Dottern har ju inte varit riktigt ok i sin mage senaste veckan, magkatarront som senare börjat stråla ut på höger sida - betyder nästan bara 1 sak med de symptomen - gallsten..I går kväll vid 22.30 ringer hon mig och vill komma hit - kommer in - sätter sig vid köksbordet, dubbelvikt av smärta som kommer i attacker. Det var bara att ringa ambulans då ja - innan de kom svimmade hon kort ett flertal gånger - ambulans o exmake kom ungefär samtidigt..Kräktes 2 gånger - tuppade av kort igen, och ni vet hur det kan bli när det ska sättas nålar och allt möjligt..Det går åt lite pryttlar som ni ser ovan och det kastas ju i princip åt alla håll när de är här - men de satte nål och fick i henne smärtstillande såpass så hon kom iväg - jag körde hem ex-maken o sonen och åkte vidare i bilen till Akuten i Skövde. Jag var inne 00.10 ungefär - då hade hon fått mer smärtstillande i ambulansen, men hade nu lika ont igen..

Fullständig kaos på Akutmottagningen - personalen sprang åt alla håll, hela väntrummet var fullt med folk när jag kom - och många patienter inne på Akuten..Kirurgläkaren kom till slut - mycket trevlig - men under samtalets gång så kräktes dottern igen - han beslutade om ytterligare 1, ev 2 smärtstillande sprutor så skulle vi utgå från det..1 gavs och efter en stund dåsade dottern till lite o det släppte någolunda, men sen satte det fart igen - 1 spruta till gavs och den hjälpte lite till..Kirurgläkaren in igen och klämde liiiite på magen bara - ihop med stressen hon har nu, mat, o annat - troligen gallstensanfall - hon ska äta Omeprazolkur nu i 14 dagar och få stolpiller som smärtstillande..Men det var inte riktigt ok i alla fall så en flytande cocktail av Gaviscon och Xylocain (bedövningsmedel) fick hon ta också - som smakade så vidrigt så fy....Då släppte alltihop efter en stund - och beslut togs att vi fick åka hem om vi ville. Ännu mer ruljans på Akuten då Ambulanshelikoptern landade utanför - op-personal och larm och folk åt alla håll..Men vi gjorde oss klara att i sakta mak då köra hem - då var kl 03.00 ungefär..Jahapp - vi kom till korridoren - där säcka dottern ihop på golvet kritvit i ansiktet och var på väg att tuppa av igen..Lite personal + kirurgläkaren kom springande - in med dottern på ett rum igen och sen fick det bli lite smörgås o saft för hennes del, jag fick en kopp kaffe. Så 03.40 i morse kunde vi äntligen lämna Akuten och köra hem - var i Mariestad runt 04.20 - dottern har sovit i lillebrors säng i morse, jag la mig vid 5, och vakna runt 10.

Hon är mörbultad idag så klart och det är ömt - jag vet hur det kan vara - jag har haft ett riktigt gallstensanfall för flera år sen och det är INTE skojigt..Men det gör ju givetvis ont ändå såklart - ultraljud ska göras här senare och lite medicinbehandling så hoppas jag att hon blir fit for fight igen.

Så det var vår start på 1:a April - och nej det var inget skämt alls..I övrigt idag har det varit lugnt, gjort lite mat som alla fick i sig, sen har dottern legat i min fåtölj och sett film. Hon gick i sakta mak hem till sig nu, ska upp till Örebro i morgon, och tur är det väl att hon slipper åka tidigt. Duktig har hon varit i alla fall tycker jag och i smärtans minut på Akuten sa hon lite skämtsamt - "nu har jag ju varit så duktig att jag får väl en Barbie sen??" Historia bakom: När hon var 6-7 år om jag inte minns fel, möjligen äldre, så ställde en tand till det för henne riktigt ordentligt så det blev akut till tandläkaren - och svisch o pang så drog de ut den - efteråt gick vi o köpte en fin Barbie som hon ville ha just för hon hade varit så duktig..Så så var det med det gott folk...=)

Lite kvällsmat ska ätas snart bara - jag börjar på o bli lite trötter faktiskt - en annan är ju dock van att vara uppe på nätterna, dock inte att köra bil på natten -  men ögonlocken är liiite tunga faktiskt...Så det blir nog hyfsat i säng i kväll tror jag..

Dottern får ju då givetvis önska en låt idag - Lars Winnerbäck med Lisa Ekdahl Live med Kom Änglar..Ha det gott.





Tjing

RSS 2.0