Tisdag

Hoho, så läcker! =)

Inget inlägg igår - blev för sent. Gårdagen bestod av lite diskning, matlagning, besök av min goda vän och hunduppfödare - NCIS avsnitt på löpande band..Det va det..

I natt har det varit upp o ner, upp o ner - sonen gick upp 6.20 idag han, kunde inte sova mer, var täppt i näsan och eländig - har upptäckt att ögonen inte är ok heller, kan vara ögoninflammation - han hade ju det för nästan ett år sedan då han var så sjuk också - men jag avvaktar nån dag för att se hur det utvecklar sig - annars blir det sjuka huset i morrn i så fall.

Slö förmiddag annars, kom i kläderna dock och på med långkalsningar och hela skiten, sen cykla jag till Netto en sväng - det bet allt i kinderna - men cykelvägarna är nästan rena på sina ställen så det är inga problem. Hem sen och stekte blodpudding - det var allt ett tag sen! Gott ibland - och så lite hårt bröd också såklart - med tunnskivad rå falukorv...Oj oj oj...Nu lämna vi det tror jag...=)

Dottern har idag varit och gjort en ny tatuering idag - den 7:e tror jag - hon hade ju text på handleden som har bleknat så mycket så hon bestämde sig för att hitta på nåt att tatuera över. Resultat:



En fjäder som ringlar sig runt och lite pippisar på det. Blev snygg tycker jag! När ska en annan våga sig på´t då tro?? =)

Till kaffet blev det några NCIS avsnitt igen - kanske några till ikväll - det är ju Dr House också ju..Körigt värre vill jag lova.

Kvällsmat och tv - jaha, det var det - idag ska ni få fantastiska Jackson 5 med Michael Jackson i spetsen - denna Who´s loving you är magnifik tycker jag - denna lilla pojke sjunger så vackert redan då - och brorsorna bakom - vad säger man om koreografin?? Hahaha..Sånt här blir jag lycklig av - ha det gott.



Tjing

Söndag

Inget glitterich men fin ändå =)

Som sagt vet inte vad jag pysslar med om nätterna - drömmer konstigt och en gång vaknade jag av att jag frös såpass - då hade jag tydligen snyggt o prydligt tagit av täcket??? Sonen har snark-snörvlat på i alla fall, han hörs om man säger så..

Diskat på förmiddagen, kom i kläderna, gjorde spaghetti och köttfärssås, plockat lite. Sonen genomförkyld men dock feberfri, får nog stanna hemma nån dag till eller 2 i alla fall, skönt att febern försvunnit åtminstone. Fikat lite och nu i eftermiddag har jag bara suttit i fåtöljen och avverkat avsnitt på avsnitt av NCIS..Det går ju inte att sluta o titta när man väl börjar - idag var det lite såna där "måste" se nästa avsnitt med - för de hängde ihop och då kan man inte bara stoppa mitt i  - nähä, det går ente..=) Ska allt fortsätta senare sen må ni tro =)

Solen har tittat fram nån gång i dag också, det är som en larmsignal tydligen för fåglarna sätter igång direkt och tjoar - inte en aning om vilka pippis det är - men sjunger gör de! De kanske tycker det ska bli vår också.

Jahapp, 2 dar kvar på januari - den var den månaden det - tur det går framåt hörni eller hur? Lite kvällsmat och då blir det ju rester ja - här slängs inget - men sonen är lycklig för sin spaghetti och köttfärssås, kan han nog äta jämt tror jag. Det räcker nog till mig med hoppas jag - några avsnitt NCIS igen och sen är det natten.

Idag blir det lite Bon Jovi - en tidig sådan - från 80-talet nånstans tror jag - Runaway..Ha det gott.



Tjing

Lördag

 Läcker..=)

Uppstigning 2 gånger i natt - vaknar av att jag drömmer så konstigt så det är inte klokt, fattar inte hur hjärnan får ihop saker o ting. Sonen har sovit - rosslande och snabba andetag, vaknade dock i morse feberfri - men ack så snuvig, ont i skallen och halsen..

En slö förmiddag - kom i kläderna innan 12 i alla fall, och min fön är utmärkt! Kunde varit lite längre sladd förstås, knappt så den räcker till min spegel mitt emot - och det är lite dåligt.

Fiskpinnar-sås-potatis till middag idag - det finns några saker som jag helt enkelt skulle kunna leva på och det är just sås och potatis...bara sås och potatis, gott......Smörgåstårta - i alla former och valörer och fyllningar och ja..gott.....Hårt bröd med smör...ååhh...det värsta med det är att magen blir lite i olag - hahahaha....Har gjort negerbollar idag med - ja, jag säger negerbollar - det där jävla tjafset om att det är omdöpt till chokladbollar är bara löjligt, det har hetat negerbollar i alla tider - då får de byta namn på finska pinnar med då - fjanterier...

Såg en bra rubrik i tidningen idag - Svenskarna är besatta av vikt...NÄHÄ...Verkligen??? Förstår inte varför folk inte kan få leva som de vill jag - det är en ständig jakt på vilken diet som bäst, vad du får och inte får äta - hur du ska se ut - och bla bla bla..Det går inte en enda dag utan att det är nåt i tidningen om "så här snabbt går du ner 10 kg på .. Detoxa är det bästa - GI är rätta valet - LCHF gör underverk..." "Såhär får du Gladiatorkropp - såhär får du bort gravidmagen - GÅ med stavar - gå på ett band, spring - hoppa - spinna - dansa zumba..." Blir folk så himla mycket lyckligare av allt detta? Det märks bara på Facebook med folk som MÅSTE göra det o det för FY va de ser ut och så kan man ju inte vara!!! Herregud - nu sitter jag inte här o menar att man ska vräka i sig massa onyttigt och inte röra på sig alls - no no no - jag har idrottat själv i över 20 år och vet precis hur man ska äta och motionera om det skulle bara så..Det är klart att man ska ta hand om sig i möjligaste mån - men det börjar lika en HETSJAKT på detta dietätande och motionerande och gud vet vad -och så lite pinne i sidan kanske på "oss" då som inte KAN motionera i den takt som alla andra. Jag skulle gladeligen ut o röra på mig lite mer - OM JAG KUNDE - men jag kan inte det - jag har skador i kroppen som gör att jag inte kan - o summan av det - tja, man går upp i vikt såklart - för det man äter gör man ju inte av med. Nu är jag inte småätare så - men jag äter det jag vill precis när jag vill - punkt slut. Det jag känner för helt enkelt - vissa saker kan man inte påverka och så är det. Sen finns det ju de som är missbrukare av mat - likväl som jag är missbrukare av cigaretter och nån annan av alkohol o droger - de behöver ju såklart hjälp och oftast är det ju nån underliggande orsak till att det blivit så.. Njut av livet i stället säger jag - på en rimlig nivå -  det är alldeles för kort och går alldeles för fort...Så var det med det.

Har slappat i fåtöljen i eftermiddag och tittat på NCIS några avsnitt. Ska ställa mig i diskebaljan nu, för det är sådär fullt igen ni vet så det inte finns bestick att äta med o så...=) Sen blir det rester sen middan, glamoröst en lördagskväll men det skiter jag i..Sonen fortfarande feberfri i alla fall, men hängig ändå - vi får väl se hur det utvecklar sig.

Idag blir det The Police med Every Breath You Take..En höjdare..Ha det gott.





Tjing

Sjukstuga

Ja, nu får det vara bra...

Åkte med ex-maken o dottern igår kväll och handla lite - jag köpte mig en ny hårfön minsann - japp, funka utmärkt! Dottern handlade mat hon - när jag kom hem så var sonen riktigt febrig - 39.5..huga, varm som en kamin..Han sov nästan hela eftermiddagen igår - var bara uppe en kort sväng i går kväll och fick som tur var i sig lite att äta..Sen var det god natt igen..Han har väckt mig i natt 1 gång och varit så täppt o eländig så usch..

I morse under 39 i feber i alla fall - men rätt så ont i skallen o halsen, och snuvig förstås..Vi får hoppas han piggnar till snart igen, nu får det allt vara bra med sjukstuga här..

Idag har jag gjort nåt riktigt kul må ni tro - rensat avlopp under badkaret - första pris helt enkelt! Nåja, jag har inte så ont av det - så det går bra, fick bort skiten i alla fall, dammsög och torka under badkaret med - det blir ju inte gjort så värst ofta precis - men nu så ska det väl hålla ett tag till va?

I övrigt har dagen varit mycket lugn, gjort lite mat bara, inte så mycket mer - har nu i eftermiddags börjat läsa en bok jag hade önskat mig i julklapp - Kee Marcello - Rockstjärnan som Gud glömde..Kee Marcello var gitarrist i Europe under deras storhetstid då det gick som bäst i mitten och slutet på 80-talet..Men tycker sig väl nu då att han ska skriva en biografi om sitt liv och tiden med Europe bl a..Mycket droger och Rock´n Roll ja..Men så är det ju i den branschen och säkert i andra med..Intressant i alla fall - ska köpa Europes biografi också vad det lider - för att höra andra sidan då av det hela - de är inga såta vänner idag nämligen - och så kan det ju också bli. Jag gillar dem i alla fall, har alltid gjort, har nog det mesta med dem i skiva-cd-dvd format. Ska fortsätta läsa lite till senare sen - har kommit till hälften nu.

Kvällen får bli lugn med - sonen har orkat sitta uppe nu i eftermiddag och fått i sig mat i alla fall - men vi fortsätter kämpa på - jag mår hyfsat i alla fall - nåt host här o där bara, annars inget. Trött är jag än lite, men det är bara att sova på det när andan faller på.

Dåså - idag ska ni få just Kee Marcello då - en jävel på gitarr är han i alla fall - här under Europes turne´n 1987 i London och spelar Flight of the BumbleBee - hänger ni med på fingervalsen som i vansinnig fart går över strängarna??? Hej vad det går...Ha det gott.



Tjing

Torsdag

Lite uppiggande =)

Nej då kära vänner - det har inte hänt mig nåt i fall ni trodde det - det blev ju inget inlägg igår - men ibland blir det ju så.

Gårdagen gick i sin vanliga lunk faktiskt - mat - sömn lite om vartannat. På seneftermiddagen kom min goda vän och hunduppfödare - och japp - där slank semla nr 4 ner då ja..Försvinnande gott hörni..Livsfarligt =)..Dottern kom en snabb vända också och skrev ut massa papper och sen gick hon igen - min goda vän åkte väl runt 19.30 och då gjorde jag mat och tittade på tv - ja sen var det ju sängen.

Denna dagen började med att sonen steg upp genomförkyld, ont i halsen och huvudet, hade lite feber i morse..Jahapp, då var det hans tur då..Attans skit säger jag..Så det blev att ringa skolan och sjukanmäla. Jag kom i kläderna rätt ok i dag - hoppa i ett par långkalsonger för jag har nämligen cyklat till stan idag ser ni!! Jupp - Gick faktiskt riktigt bra, cykelvägarna är bra i ordning tycker jag allt, det är faktiskt gatan nu som är lite sisådär - det blir massa lössnö som man bara glider omkring i men då kliver jag av o går i stället.

Jag skulle till Apoteket och hämta ut lite medikamenter - som jag i stort sett fick tjata mig till och nästan vara otrevlig i telefon för att få...Jag förstår inte en del - måste de bete sig som jävla översittare hela tiden??? Men då pratade de med helt fel person i går se - mig - jag ringde första gången i tisdags morse till Vårdcentralen och fick då prata med en som var jättetrevlig och som läste i journalen samtidigt. Jodå, hon skulle se till att receptet fanns tillgängligt på eftermiddagen. Men eftermiddagen gick o inget recept. Igår väntade jag till lunch, fortfarande inget recept, så det var ju på telefon och ringa Vårdcentralen igen och de ringde då upp senare. Då var det en människa som inte alls var trevlig och som riktigt burdust "pratade" på där. Jag förklarade att jag ringt dagen före om ett recept på Mollipect för jag får ont i magen av de andra slemlösande medicinerna. Men då förklarade hon näsvist - innan hon läst i pappren - "att HÄR skriver vi inte ut hostmedicin bara sådär FÖRSTÅR DU - utan du får FAKTISKT komma hit då så doktorn får lyssna på dig!"....BLa bla bla....Då jävlar ser ni...Jag fick tyst på den där apan ganska kvickt kan jag säga när jag då la in MIN charmoffensiv a la´skitförbannad.."Oj då" fick jag till svar.."Ja, du säger det ja!" sa jag..Men helt plötsligt fick hon tydligen luft igen för då vräkte hon ur sig "Här står det konstaterad Astma/KOL i pappren!!" "Jag har jävlar inte nån konstaterad astma och inte KOL heller - jag har gjort 2 spirometrier och ska in på en tredje smattra jag på  - och de har då fan inte blivit nåt konstaterat här! sa jag...Spirometrierna har varit fullt godkända - men det står väl nånstans i pappren, eller har du inte läst så långt??? Då började det slingra sig i andra änden förstår ni...."Eh...dr du har blev akut sjuk igår - och han är sjuk idag och sjuk i morrn!" sa hon då.."Jahadu sa jag, men det finns väl andra doktorer som kan skriva ut ett recept eller??" sa jag..."Jag får be en vikarie då - sa hon lite snäsigt - "jadu, det får du nog göra vet du sa jag - och innan kl 17 idag vill jag ha receptet insatt!" Sen var det då tack o knappt hej - 15.40 var receptet insatt...Hahahaha...Nä mig är det ingen idé att de försöker med..Det går icke det.....

Så därför blev det då en cykeltur till den stora stan idag - hämtade ut mina mediciner och sen cyklade jag bort till affärn och handla lite nödvändigheter som man behöver..Butiken börjar på att likna klart - är lite kvar men det blir nog fint det där - tar nog sin stund innan man hittar allt igen - men det reder nog ut sig det med. Sen cyklade jag hem - sonen har varit lite dassigare i eftermiddag och somnade pang bara sådär - jaja, jag somna jag med i fåtöljen en vända =)..Väckte sonen och då var det nästan 39 i feber..Lite glass åt vi i alla fall, skönt för halsen det - och nu har han piggnat till lite i alla fall, i morrn är det ju inte tal om nån skola - och helgen med pappa ligger i farozonen med, men det är inget att göra åt - så kan det bli.

Och nu sitter jag då här - ska en sväng till ÖB o Willys sen - jag måste ju köpa mig en hårfön ju, min lilla bebis som var såå bra har ju blåst klart så propparna går och dottern ska handla mat..Ikväll i övrigt så är det Biggest Looser Sverige som är på tv - o lite i magen - och ta hand om en sjuk son, sen får det vara nock för ida´tror jag.

Idag lite ösa tror jag bestämt - Whitesnake med Here I Go Again..Ha det gott.



Tjing

Brrrrr..

Kung Bore är här..=)

Jadå, här snarkar vi på igen - knepigt hur det kan vara så upp o ner med sömnen hörni..

Kallt kallt kallt är det! Gillar´t alltså men idag har jag faktiskt frusit inomhus - jag är rätt känd för att INTE frysa så värst -men idag vete tusan - det är nästan så man krackelerat inombords tror jag - så NEJ, jag har inte gått ut idag, det fick va - sån här kyla som riktigt tränger in i en är väl inte så käckt - om det nu finns olika sorters kyla? Det tror jag att det gör - så jag hoppas det är en "annan" kyla i morrn då! =)

Redigerat lite kort av de jag har i datorn - vad sägs om ett litet vinterkort då kanske, jag åker skridskor nånstans i Hammarbyhöjden - jag är väl 5-6 år skulle jag tro..Och kolla in "skridskorna" haha, 2 skenor fastspända med läderband:



Kul verkar det vara i alla fall - och styr gör jag tydligen med tungan om jag inte ser alldeles galet...=)

Ja, jag säger då det..Käkat lite rester till lunch idag - diskbänken ser också ut som ett mindre världskrig - måste ta tag i det - sonen får också rester ikväll - jag ska göra mig en omelett tror jag - det är inte så dumt faktiskt - hade lite kantarellisar i frysen upptäckte jag - så de åker i och kanske nåt mer, får se vad jag hittar. Stryktvätten flyttar jag från det ena stället till det andra - så kan man också göra - strök 1 tröja i förmiddags, den jag skulle ha på mig...Hahaha..Nä skärpning krävs här nu - men den där energin har inte riktigt infunnit sig - ÄN..Det kommer det kommer - misströsta icke - jag är på G - jag lovar! Försökte ta en slummer i fåtöljen i eftermiddags, jag var så trött så trött - men inte fan sov jag - knappt slumrade ens - nähä - kryp i benen - hatar att ha kryp i benen, mycket obehagligt är det - har det på nätterna ibland med - det är som om man skulle vilja bända dem åt fel håll för att det ska gå över..Jaja, det kommer o går det där - inte nåt främmande heller direkt..

Ikväll börjar Dr House igen!! Tjoho - The Sarcastic Man - Everybody Lies...Så kl 21 är det fåtöljen som gäller ser ni - och sen var väl denna dagen slut va?

Idag ska ni få lite Shania Twain - henne och många andra countryartister gillar jag - tycker det är härlig musik! Här är hon yrhättan med Up! Ha det gott.



Tjing

Måndag

Va fasen, inget glitterich..

3 uppstigningar i natt - inte riktigt ro märkte jag - drömmer lattjo lajban med..Jaja, jag sov en stund till när sonen gått i alla fall.

Kom i kläderna innan 11 idag hörni, plocka lite med tvätten, men sen var det stopp - kom aldrig så långt som till strykbrädan - min energi är inte riktigt på g - dock har solen strålat idag! En riktigt fin vinterdag faktiskt - men kallt - folk har gått med luva på sig har jag sett.

Några smörgåsar till lunch, mer hungrigt va det inte - har i alla fall skalat potatis till kvällsmaten, tänkte steka den sen, var ett tag sen. Dottern ska tydligen komma o göra sin mat här med - hon har varit i Örebro idag hon - nästa tripp blir väl på onsdag tror jag om jag inte fattade fel.

Hittat lite kort som jag scannat in och skickat till en god vän och till svärmor, har inte bestämt mig än om jag ska ta allt - och herreje - det är säkert 10 album med kort tror jag, förvisso tar man kanske inte alla, kort på ett träd t e x kan ju kvitta förstås =)..Min fader var en sån fotograf - han kunde ta närbilder på en ros eller ett bär eller vad som helst..Jodå, snyggt men ingen katastrof om det inte scannas tror jag..En del kort är suddiga med som man har - som sagt, jag får se hur jag ska göra - diabilderna och negativen tog ju över 1 vecka att få in i datorn..

Som sagt, lite kvällsmat - dotter på besök - ska se Sofias Änglar ikväll tänkte jag, börjar kl 8 - handbollen får vara idag - det är nog i stort sett kört där - så det kvittar.

Idag en sångare som jag gillar ordentligt - Steve Perry - sångare i Journey..Här solokvist med låten Oh Sherry..Ha det gott.



Tjing

Söndag

Sova sova ...

Vaknat av hostan i natt - är halvt medvetslös när jag måste upp..Somnar dock fort igen - idag gick jag upp 9.30..Käkade frukost jag och sonen i en bra stund. Snö är det ute med - och det har fått ligga kvar också! Oj vad mycket ljusare det blir i alla fall..Men konstigt med folk - de klagar över att det är snö o kallt - för fan - det är VINTER!!! Det SKA vara snö o kallt, varför har vi 4 årstider??

Fortfarande trött - kan sova hela tiden, grus i ögonen känns det som  - men så kul ska vi inte ha det faktiskt, har inte ens slumrat i fåtöljen idag - och slemhosta är det med, kan undra hur mycket slem det finns jag??

Plockat lite - sonen har varit ute med sopor - käkat rester från igår kväll, vad det blir i afton återstår att se. Blev varse nåt tidigare idag med - jag har ingen hårfön nä..Det vågar inte fan sätta den i väggen igen, då spränger jag väl kåken - eller varenda propp sular ur skåpet hahaha..Det blir till att köpa en ny helt enkelt - frillan får väl se ut så länge då med självtork - inte mer med det.

Har scannat in gamla kort i datorn idag med ur fotoalbum - är i valet o kvalet om jag ska scanna in hela skiten - många kort är det - och lägga över på skivor ifall det skulle bli nåt - ett jävla jobb - ska tänka på det...Har ju tid så det är ju inte det - hm - nåja, tänka på´t var det...

Dottern svischa in en liten stund och visade sig - trevligt - sen susa hon ut igen, är några vändor till Örebro i veckan vet jag - dock inga jättetidiga resor som tur är. Blir långa dar om man ska gå upp halv 5 på morgonen o gå ner till station för att ta tåg - sen universitetet hela dan och hem igen..Hujedamig, tur man inte läser säger jag..

Inte till övers jättemycket idag alltså - ny vecka i morrn igen - januari snart slut - tjena - och vad gjorde jag igår??? Kommer inte ihåg...Minnet sviktar eller så hinner inte hjärnan med i den rasande fart som tiden tycks ha..Läskigt..

Och på tal om hjärnor - dagens klipp är med Galenskaparna och After Shave och visar hur det skulle kunna vara när hjärnan inte behövs längre...hahaha...Ha det gott.





Tjing

Trötter

Snygg =)

Sover o sover o sover...GÄSP....Vaknat 2 gånger i natt bara, sen har det sovits..Vakna kl 9 och det kändes väl som om jag inte sovit alls..

Jag o sonen åt mysfrukost och prata om ditten o datten, jag kom i kläderna sen och bädda o så. Vid 1 snåret kom en god vän och tog en kaffe och tjöta lite skit - jag o sonen åt lite mat - sen blev det fåtöljen och 1 timmes snarkande - snön började falla i eftermiddags med. Nu snöar det för fullt - tycker sånt där är mysigt, när det viner kring knutarna och snön vräker ner..Tittat på tv lite grann, och fikat. En annan god vän har ringt, hon har varit ute o åkt bil i detta idag hon, var inte så käckt ute på vägen precis - en del är ju totalt dumma i skallen och ska om till varje pris oavsett väglag - ja, det finns folk till allt..

Har gigantdisken ute i köket - får se om jag ids ta den sen här - skulle nämligen väldigt gärna gå o lägga mig o sova en stund till -men nu får det väl vara lite nog innan natten förstås, ska göra lite gott till kvällen här sen har jag lovat sonen - som också är trötter idag förresten efter gårdagens arrangemang - han kom väl hemåt vid 23.30 och tyckte väl typ att det nästan ringde i öronen efter flera timmars hög musik, kan säga att han somna på 3 röda i natt..=)

Idag ska ni få den ballaste o coolaste och skickligaste violinisten jag vet - har haft med honom här förut - i jeans, nitbälte, t-shirt, kavaj och håret i tofs - den tyske violinisten David Garrett... Har är också klassad som världens snabbaste violinist, har Guiness Rekord i att spela..Denna livekonsert från Berlin har jag på dvd - och det är en riktig höjdarrysare ska jag säga er..Fantastiskt violinspel till många kända låtar och han älskar det han gör och bjuder på sig själv, i denna ni ska få höra nu så ser man verkligen hur han njuter av sitt spelande..KALAS säger jag!! Här gör han Serenade av Schubert..Vackert, rörande, och som bomull för själen...Njut! Ha det gott.



Tjing

Fredag

En vårbukett kanske =)

Hm..Vaknat 1 gång i natt - sen sovit till helvetesmaskinen ringde - lika trött för det? Happ, ont gjorde det med - dök tillbaka i sängen igen när sonen gått - 2 timmar till - ändå lite trötter? Jaja, a bad day alltså - jo, det har jag haft många gånger..

Kom i alla fall upp o i kläderna - skulle föna håret - då stannar den i omgångar, för att till slut Ööööörrrrggghhhhh - och PANG så gick proppen...Givetvis huvudproppen, en 10 A - och det hade jag ju inte hemma nä..Ner till grannen och ringde på - ingen öppna, hepp, upp igen och fixa väl till det i skallen som gick att fixa till och ut och upp på cykel ner till närbutiken. PUH...De hade proppar som tur var, hem igen - hostanfallet Allan - och när det var över - i med en ny propp - Tjolahopp så bra det blev!!! Men...ny hårfön måste inhandlas...Den andra har tydligen gjort sitt, vågar icke sätta i den igen inte...

Käkade lite - satte mig i fåtöljen och tänkte inte alls sova - men Zzzzz...1 timme..Fasen va pigga vi e va?? Otroligt - sonen kom hem, in i duschen - åt och sen iväg till skolan igen kl 16. Hans klass anordnar disco ikväll för andra skolor - 2 pass - ett för lågstadiet och ett för mellanstadiet, han dyker väl upp runt 24 i natt troligen, mycket att stå i när man är arrangör, eller hur =)

Tvättar gör jag också idag - hade tur att få kvällstiden idag - det är inte dumt, behöver man inte stressa att bli klar, ingen efter mig ju, så det är smidigt. Sen är det ju strykhög då - synd man inte kan trolla - ett knäpp med fingret så ligger allt struket o klart, man tackar!

Satt o gick igenom några pärmar jag har idag med, gamla papper - ut med dem..Satt o bläddrade i min journalpärm också - jomen, en sån har jag med - tjock som en telefonkatalog - fick för mig att jag fanimig ska kolla upp hur många gånger jag egentligen har blivit opererad under min livstid - tja, det var ju lattjo siffra verkligen - 19 gånger då ja..Allt från ljumskbråck, axel, tumme, knä, armar, hals och lite till..Inte konstigt man är som man är...Hahaha..Min karriär är över hörni - det är helt klart =)..Jösses....

Strax dags att gå näst sista vändan till tvättstugan - sen är det bara torkning som gäller till 20 snåret och sen så var det klart. Lite att fylla ut volangerna med får det väl bli också - o kanske en pilsner, sen får jag invänta sonen som kommer på nattkröken då.

Vad sägs om en gammal hit idag - Shakin Stevens med You Drive me Crazy..Så får det bli! Ha det gott.



Tjing

Herregud...

Oj oj oj, nu snackar vi glitterich =)

Denna natt bestod av sova-hosta-sova-hosta..Så va det - inget att säga om - ogilla knappen är intryckt i alla fall..

Idag var jag i kläderna tidigt - en god vän skulle hämta mig för lite handling nämligen. Först styrde vi kosan till bageriet vi har i stan - där bjöd jag henne på kaffe och semla - tror det är 3:e semlan jag äter nu..Ops...=) Blir nog några till skulle jag tro innan de slutar att säljas - gott är det i alla fall! Sen färd mot Ica-affärn. Och jag säger bara Halleluja... och varför säger jag det då?? Jo:

De håller nämligen på att bygga om butiken - och ja, det är rörigt - MEN..Tycker det är stor skam att vuxna människor beter sig som rena arslen i affärn - de gapas och skriks om att de inte hittar de och de - det är rörigt - och varför i herrans namn gör de på det här viset????? Ja hörni säg det - kanske för att få större utrymme - för det gnälls det ju på jämt, att det är trångt överallt och man inte kommer fram - nytt sortiment i en del saker - en del gammalt ska bort och sånt som inte säljs så mycket av ska också bort - trevligare avdelningar osv osv..Är det kanske bättre de stänger hela affärn då en period för ombyggnad - men då gapas det väl över att de har stängt??? Eller ska de jobba nattetid OCKSÅ för att inte störa dessa trevliga människor som gapar o skriker och stönar o stånkar?? Vi kan ju se det från andra hållet då- hur tror folk det är för de anställda som jobbar där och sliter som djur för att det ska bli klart och som bara hör massa skit hela tiden - de tycker inte heller det är så trevligt - men nu är det som det är och bara gilla läget så länge. Så jävla svårt kan det väl inte vara - handla nån annanstans då i så fall, eller gilla läget och håll käft - ring ICA - koncernen o gnäll - det är inte vår butik som bestämt att det ska göras om - det är ICA själva som har sitt koncept för hur det ska se ut i butikerna och så är det. Hade jag jobbat där hade jag bett folk dra åt helvete faktiskt. Nä..fy för såna - har man inget roligare för sig om dagarna än att gnälla, då vet jag inte..stanna hemma i stället..Så var det med det.

Plockade upp det jag handlat när jag kom hem- käkade lite och sen ble ja så trötter, 1 1/2 timme i fåtöljen då ja..Jaja, gör ingenting, det behövdes nog. Sonen kom hem från skolan och var hungrig - jag har plockat lite sen och suttit här. En kaffe har också slunkit ner, så piggna man till lite i alla fall. Gör mina hostande emellanåt, och ibland gör det ont - men men, vi kämpar på lite till, eller hur?

Ikväll läxor, handboll och Biggest Looser Sverige, och lite mat ja, sen är denna veckan snart slut med, fredag i morgon redan, vart tar tiden vägen?

Idag lite Boy Band - jag diggar Backstreet Boys jag och det står jag för - tant som jag är..=) Här får ni lite smäktande ballad och söta pojkar - All I Have To Give..Ha det gott.








Tjing

Lillelördag

Såå fin, men den skulle glittra förstås...

Sovit redigt bra i natt hörni - ett litet uppvaknande runt 2, men då vände hon sig bara om o somna om =)..Här trycker vi på den STORA GILLA knappen va? =) Men...när sonen gått - ner i bingen igen och 1 timme till..Här tar vi alla chanser till sömn som går att få.

I kläderna - bädda - diskade upp gjorde jag med, attans vad fullt det var på diskbänken, men nu är det hyfs igen, till nästa gång. Tog en fika, var inte speciellt hungrig på dagen idag, mixtrat med lite diverse i datorn, och nu i eftermiddag har bästebästevännen kört mig till Willys och ÖB - var riktigt flyt i det hela - slog väl nästan nytt världsrekord och vännen undrade "Hur fort handlar du?????" Nja, inte vet jag - plockade i det jag skulle och flyt i kassan med inget folk, då går det undan! I morrn ska jag fika med en annan god vän på förmiddagen och hon skulle till Ica-affärn och jag hänger på - så bra!
Det har varit rugg ute idag tycker jag - märkte nu med att det regna, det skulle visst komma in nån snö med under natten om jag fatta rätt - jaja, jag ska inte ut mer idag, så det får både regna o snöa om det vill.

Hur går det annars då tro med hosteri och ont o trötthet? Jodå, hostar liiiite, det onda i sidan kommer ibland, men har bara tagit piller till natten, hes är jag dock fortfarande lite, stackars hals o stämband, de måste ju vara totalt söndriga efter allt, men det blir väl bättre med tiden det också. Och krafterna är väl inte 100 % tillbaka, det ska jag inte säga, men på god väg - jag tar dagen som den kommer och så får det bli.

Matteläxa hägrar - mat ska det bli - tv med tror jag, inte för jag vet vad det är i afton, men det går ju att ta reda på rätt snabbt. Japp, det var alles för idag det!

Idag nåt asbra - tycker jag - Kiss Unplugged med I Still Love You - en höjdare..Ha det gott.




Tjing

Tisdag

 Lite färglös kanske..

Jajamen, här sovs det - men faan vad jag hostar när jag kommer upp..La mig idag igen när sonen gått, kunde nog fortsatt sova om inte dottern ringde på telefon 10.10! och väckte mig - tur va väl det kanske...Kom i kläderna i alla fall innan 11.30, alltid nåt!

I övrigt har dagen i stort sett inte bestått av någonting - hostar gör jag än lite, tar slemlösande som smakar pyton och kan inte prata föör länge för då hostas det. Jaja, vi får se vartåt det lutar. Ätit lite lunch - druckit kaffe och slumrat i fåtöljen. Skulle behöva diska - har ingen lust, tar det i morrn kanske, eller senare - jag får se. Lite mat och så är det ju handboll ikväll med - får man nog slå en glutt på.

Så - dagens inlägg kort, men så blir det när inget speciellt händer.

Lite glad låt idag - utlagd förut - Bobby Brown med Every Little Step, ha det gott.



Tjing

Ny vecka

 Så fiiin =)

Vaknat 1 gång i natt bara och sov sen 5 timmar på raken - weii - upp och åt frukost och iväg med sonen till skolan - sen kröp jag ner igen minsann och sov 2 timmar till..=)

Kom i kläderna sent därför - lite allmänt plock - hostat mer idag på dagen - gillas inte, jag hoppas det är övergående för jösse nam..Syrran ringde vid middagstid också o kollade läget - allt bra med dem också, 10-15 grader varmt än dock.

Plockat ihop dotterns lilla julklappshög som hon var här o hämtade förut - hon hade varit på långpromenad hon med en kompis i 1 1/2 timme, var så rosig om kinderna så. Vi snackade liten stund och sen gick hon hem, ska upp tidigt i morrn igen för att ta tåget till Örebro 5.50 - hujedamig..Tidig morgon blir det - får hoppas hon inte behöver åka så ofta dit upp nu sista året.

Annars så har det varit såå lugnt så, sov i fåtöljen 1 timme med - trött eller?? Ja, kanske lite..=) Fikat när sonen kom hem från skolan - gjort en kaka till nu - det skulle visst bakas till skolan också till i morgon, så den står i ugnen nu. Ska ta o diska upp lite sen med - lite kvällsmat och lite tv förmodligen och natti natti.

En lite trökdag då faktiskt, förstår inte det här med måndagar - de suger nåt hejdlöst och fler med mig tycker detsamma..Värsta värsta dan på hela veckan - och varför?? Ja säg det..Så har det alltid varit o så kommer det att bli, that´s it.

Idag lite Sweet - Action..Ja, lite action skulle behövas ibland tror jag - kanske piggnar till då? Ha de gott.



Tjing

En liten promenad

Lite söt va =)

Har tydligen kommit in i ett stim av 2 timmars sömn - det är ett himla vaknande och somnande, men sover gör jag ju, men man känner sig inte riktigt utsövd ändå när man kliver upp. Var t o m uppe vid 4.30 och kunde inte somna om, så det fick bli datorn en stund - sen vid 5.45 så släckte jag mina blå igen och vakna halv 9.

Frukost och lite småplock - gjorde mig klar sen och var ute med soporna och sen så gick jag faktiskt en liten promenad ner till närbutiken. Skönt att komma ut och andningen gick alldeles utmärkt. Det var benen som gav sig till känna - som vanligt då med andra ord när jag är ute och går - så jag är rätt nöjd - gjorde liiiite ont i vänstersidan när jag kom hem, men det gav sig sen.

Käkade lite mat och tog en kopp kaffe - bakade en kaka sen - var ett tag sen, men nu står den klar och glaserad minsann. Glott lite på dumburken med - jag säger då det vilka program de gör - vem har största brösten i världen och varför??? Ja säg det - IQ badboll....Fejkade såklart - man kan undra vad de vinner på att förstöra sin kropp på det viset - men tydligen finns det dom som går igång på sådant..Kära nån..Tidningarna får man spelet på med snart - titta när tv-hallåan gör bort sig...Hur lever Sveriges största brottslingar idag?? Vem fan bryr sig - Gå ner 3 kg på 1 vecka..Jaha..Kvinna utkastad från 10:e våningen - Feta bör betala extra på flyget - ja listan kan göras lång..Tycker det i stort handlar om vem och hur de gör bort sig, bantning och smutskastning i alla former i fotboll och hockeyvärlden..ÄNDÅ så läser man skiten..

Kvällen i övrigt består av att sonen kommer hem efter helgen hos sin far, dottern kommer hit senare med och tar med sig hem sina julklappar som av nån anledning blivit kvar i min soffa - och så lite kvällsmat, tv och sängen, det var väl allt. Ny vecka i morrn igen - en vecka med utbetalning av den stora pensionen och lite handling - nåt mer är icke inplanerat - tar det lite försiktigt - trötter är jag allt än, men krafterna är på väg tillbaks, och tur är väl det.

Idag ska ni få de små rara norrmännen Kurt Nielsen och Espen Lind live - de 2 + Alejandro Fuentes och Askil Holm gjorde ju bejublade konserter i Norge för några år sen, har dem på DVD och kan lyssna om o om igen. Tror nog att jag lagt ut denna förr, men skitsamma - de är så attans bra tycker jag. Kurt Nielsen och Espen Lind här med Never Easy..Ha det gott.



Tjing

Lördag

  Nice..=)

En riktigt hattig natt - sovit i 2 timmars pass och varit uppe en halvtimme mellan - nåja, sova får jag ju i alla fall! Gick upp vid 9 snåret o käka frukost och tog det lugnt.

Hållt på o småpicklat idag med diverse, lite datorrensning o annat - diskat - kollat tv en sväng, vilat..En mycket lugn lördag med andra ord. Blåsten har avtagit - lite vind i träden är det dock, har verkat som om det varit kyligt - folk har kommit med både mössa och kapuschong.

Hostigt är det lite än med - men har icke tagit ett piller idag heller, de sparas till sänggåendet, är lite annat att ligga ner, det trycker lite än och gör ont - men klart bättre. Tänkte ta mig an mina överskåp i garderoberna här i sovrummet - kära nån, det rasar liksom nästan ut och man får hela skiten i skallen om man öppnar där nämligen. Tur det bara är gardiner och dukar då va =)..Men...blev inget av med det - lusten försvann - jaja, ja hinner ju för tusan.

Det var denna dag - inte så mycket att förtälja om den inte - lite mat sen - en pilsner =) och kanske lite tv.

Idag lite Queen - gillar dem skarpt - så tragiskt att Freddie Mercury inte finns kvar - en mångsidig artist som kunde mycket..Här är Another One Bites the Dust. Ha det gott.



Tjing

Fredagen den 13:e

Sicken sötis...=)

Fredagen den 13:e...Jaha - hur har ni mottagit denna dag? Med förskräckelse eller inte brytt er? Jag upptäckte väl typ nu att det var denna skrockfulla dag..Sån koll har jag! =)

Natten har varit ganska lik föregående - får sova i alla fall och jag är lycklig över det..Har varit lite mer hostande idag, hoppas det bara är tillfälligt - slutat med alla mediciner idag nämligen, och faktiskt - har inte tagit nån smärtstillande heller än - lite ont gör det, men va fasen, ta piller bara för att man ska ta piller är inte min grej riktigt..Men jag kommer nog ta ikväll innan jag lägger mig i alla fall.

Dagen idag har varit stormig - inte lite heller, jädrans vad det har blåst! Det har allt dånat i rutorna här minsann och träden utanför har bockat så mycket de har kunnat utan att gå av..Jag har gjort lite allmänt plock och dammsugaren åkte fram med - uja vad dammrråttorna dansade på golvet..Men jag tog det i sakta mak, så nu va det gjort också. Vikt lite tvätt, dock ej fattat kärlek till strykbrädan idag - en dag i morrn med va? Jupp - och så har jag vilat lite - blir idiottrött bara pang - och måste inta ryggläge annars somnar jag sittande. Tog mig 1 timme - och piggnade väl till lite grann i alla fall. Sett lite på tv en stund oxh så suttit vid datorn här då såklart. Gjorde köttfärssås o spaghetti till kvällsmat igår så det blev det till lunch också -smidigt - till kvällen har jag inte bestämt mig än vad jag ska stoppa i magen riktigt. Nåt blir det ju men vad? Tycker det är svårt med mat ibland - har ingen som helst fantasi emellanåt - tittar lite på vad andra käkar och en del ser godis ut - men då skiter det sig på att man inte har hälften av ingridienserna hemma.

Nåväl - hoppas eran dag har varit smärtfri trots denna mytomspunna dag, nu ska det väl dröja innan den kommer igen väl? Ha en skön fredagskväll på Er därute - här blir det soft - sonen ska till sin far med i helgen, så det blir lugna gatan för min del.

Idag lite nostalgi - i alla fall för mig - Slade - de kassetterna jag hade spelade jag väl i stort sett sönder hemma i flickrummet - här är de med My Oh My..Får ursäkta kvalitén på videon, den är lite dålig, men sången är klart hörbar! Ha de gott.



Tjing

Hualigen...

 Brrrr...

Sovit men vaknat o hostat lite, men somnat igen och blev väckt av helvetesmaskin - hade inte en susning om vad det var för dag eller klockslag..TILT...=)

Idag har det nästan bara handlat om vädret - för fy fan sicket sketväder det har varit! Regnet har forsat ner i stort sett hela dan - det har blåst och varit allmänt otrevligt att ens sticka ut näsan..Gahh, vad trött man blir då..Och jajamen, jag pep tillbaka till sängen jag när sonen gått - sen låg jag där o småfilosofera och hörde regnet riktigt kasta sig mot rutorna..

Kom i kläderna sent med - men vad gör det -inte nåt. Diskat har jag gjort idag också - och faktiskt inte så mycket mer, har haft ondare idag - möjligen för att jag jobbade på lite igår med tvättstugebesöket. Ätit lite och nu i eftermiddag har bästbästevännen och jag varit o handlat - men uja, jag var fan slut när vi var klara - så pigg är man inte det är helt klart. Annat o gå här hemma och tycka det går bra - men vara ute är lite körigt än märkte jag. Men en dag i taget som sagt var.

Ska väl göra nåt till våra magar, se Biggest Looser Sverige ikväll igen - 2 deltagare från Skövde minsann om jag inte har helt felt nu - så de får vi heja på då och hoppas det går bra för dem, eller hur?

Idag blir det Weather Girls med I´ts Raining Men..Ja tänk om det kunde göra det i stället!! =) Ha det gott.



Tjing

Hyfsad dag

Hm - den skulle ju rört sig...

Ytterligare en natt med sömn - dock liiite sämre än förra - vaknat några gånger av hosta, eller att jag legat på den onda sidan, men jag har somnat om relativt fort. Så det börjar ju arta sig detta - eller hur?

Efter sonen gått iväg så intog jag rygg läge en stund till - somnade inte men låg o vilade i alla fall. Upp sen och gjorde mig i ordning och bädda och lite sånt. Dagen har varit riktigt hyfsad måste jag säga - jo, jag hostar lite då o då och det gör lite ont än - men jag har orkat pula lite mer idag - har t o m tvättat - och då är det ju upp o ner i trappen några vändor. Har fixat det också utan att hosta tarmarna ur mig. Nu är det bara torkning kvar så sonen får gå med mig ner o hämta upp alltihop sen vid 20 tiden nånstans.

Snön som kom är nu nästan borta - fasen vad trist det blir ute med en gång då - slaskskit är det, inget roligt alls. Solen har dock tittat fram lite grann - tänkte faktiskt gå ut en sväng, men när jag var redo för det så var det rena trökvädret - tar det en annan dag då i stället. Ingen brådska. Har tittat lite på TV i eftermiddag också ihop med kaffekoppen - har fastnat för TV 7, alltså gamla tv4 + va det väl förut? Det är lite Mannen som talar med hundar och mat och lite serier, så det finns att se på om man vill.

Hämta upp tvätten och lite mat i magen kvar då - ska sätta mig o kolla på Biggest Looser Sverige sen tänkte jag - och sen är det natti natti ju..

Goda vännen har idag pratat om Toto - jag har ju lagt ut dem förut - men kan ju lägga ut en till med dem - de är bra! Så idag då Toto med Africa..Ha det gott.



Tjing

Skolstart

Heeelllllo.....=)

Gårdagskvällen var allt lite ontig måste jag erkänna - aj aj aj, men det är smällar man får ta..Men vet ni vad? Jag har sovit i MIN SÄNG i natt!!! Japp - chockad själv faktiskt..La mig efter 12 slaget bara för att se om det gick - jomen, vaknade halv 5 av ett litet hostanfall och undrade va fan???? Ligger jag kvar här??? Det gjorde jag faktiskt! Var uppe en vända och kröp sen tillbaks, vakna av helvetesmaskinen - men vad i helskotta gjorde det? Gick upp och fick såklart hosta upp mig lite - men kändes ganska hyfsat.

Sonen har börjat skolan idag - knota inte ett dugg - skulle till o med gå tidigare?? Kom hem och det hade väl typ varit "som vanligt"..Nytt schema o lite ändringar bara annars inget.

På förmiddagen fick jag skjuts av godaste vännen till apoteket - var tvungen att hämta ut mina smärtsillande så jag reder mig ett tag till - mycket folk och seeeeeeeegt som själva fan - hur svårt kan det vara?? Och min medicin fanns såklart inte - men apoteksdamen satt där o mumla o mumla, det är ju bara att ta en annan styrka då som finns men jag får ta fler tabletter?? Herregud... Var inne en sväng på Netto också i förbifarten och köpte lite mjölk o bröd.

Väl hemma så tog jag mig bara en smörgås o lite kaffe, var tvungen att ha nåt i magen innan pillren skulle ner - och sen...Oj oj oj oj va trötter ho ble Anderssonskan..Det blev fåtöljen och stensomna över 1 timme - var totalförvirrad när jag vakna och hade ingen aning om vad som var fram o bak ens..Jag är nog slutkörd ja - jag kommer den närmaste tiden ta alla tillfällen jag behöver att sova på - man kan ju inte sova igen de man har missat säger de - men kroppen behöver nog denna vila i alla fall och jag lyssnar för det mesta på vad min lilla hydda säger - tänker inte heller planera in nånting alls och inte tänker jag stressa med nåt heller - nu ska jag bli frisk - det som går hahaha - och då får det ta den tiden den tar - thats it!

Har sen bara gjort lite småplock, gjorde i ordning i linneskåpet bland annat - rena röran - och det och det behöver jag inte så ut med det..Har även gjort schnitzlar ikväll faktiskt, hade en bit kött i frysen som det nog var dags att ta tag i - kokade potatisar och bearnaise sås till - riktigt gott!! Dottern kom förbi också - och kära lilla unge:



STORT GRATTIS TILL DITT SOMMARJOBB PÅ SKÖVDE SOCIALTJÄNST I SOMMAR - ARBETSINTERVJUN FIXADE DU GALANT!! <3

Nu sitter jag här, mätt o belåten, åt nog liiite för möe - men det bjuder jag mina volanger på - de måste ha sitt också de stackarna =) Denna dag är också snart slut - i morgon har jag i alla fall bokat en tvätt tid mellan 16-20, lagom, behöver inte stressa att bli klar - det är ingen efter mig - så perfekt!!!

Dagens låt önskades av dottern - som inte vet varför hon skulle önska den och tog mitt i prick - I am the one and only med Chesney Hawkes - ja gumman lilla, du är the one and only..Ha det gott.



Tjing

Sömn

 Fin =)

Oj oj oj...Jag har fått sova i natt!! Var lite kaxig vid sänggåendet och tänkte att vad skönt att få lägga sig i sin säng..Men där fick jag liksom tji va..Det spelade ingen som helst roll vilket håll jag försökte att ligga åt - aj aj aj..Så jag fick trava ut med lilla kudden under armen och sätta mig i min fåtölj helt enkelt. Pallrade upp med kuddar på vänster sida så det inte tryckte nånstans, sen fällde jag ut fotstöden, fällde ryggen liiiite, men det var nästan skönast att sitta rätt upp o ner - bredde min goa Chilli filt över mig och...ZZZzzzz...Zzzzzz - vaknade och tittade på klockan - 4 timmar i ett sträck - WOW, jubel o hurrarop!!! Var på toaletten - och hostanfall så klart - spotta bobbor hujedamig...Men sen satte jag mig igen tillrätta och sov 2 timmar till!! HAPPYFACE =)!!!

Dagen i övrigt har varit rätt så bra - har kommit i riktiga kläder, fixat frillan lite - diskat upp - och tagit det lugnt allmänt, vilat en stund i eftermiddag, så ja, jag är ganska nöjd med denna dag. Sonen har varit ute med lite sopor och så - jag tog t o m fram strykbrädan, var tvungen att stryka ett par byxor, men nu står den där i alla fall - kanske jag orkar ta lilla strykhögen i morrn, man får va gla åt det lilla!

Har haft en paus här nu - syster yster ringde o kolla till mig - hon höll på att baka en tigerkaka hon - kände nästan doften ända hit när den plockades ur ugnen. Där på Mallorca är det nu 17 gr varmt...Liiite fel ja..Ska inte vara så varmt nu, det är vinter där med - men varmt va det, jag berättade att här var det nu snö o kallt - "Oh va mysigt" ! sa hon..Hahahaha...Allt bra med dem i alla fall o det är skönt.

Happ, denna dagen över - lite mat i magen o mer mediciner - i morgon är det skolstart - tjoho va?? Nä..tycker sonen =)...

Idag ska ni få ett klipp ur en av mina favoritfilmer - Sisters Act 2 - Skolan som bedrivs av nunnor o munkar i ett ganska stökigt område är nedläggningshotat - tills räddaren Whoopi Goldberg kommer till undsättning och gör de stökiga eleverna till en fantastisk gospelkör - resten får ni räkna ut själva =) Oh Happy Day sjunger de i alla fall - och det tycker jag väl att det varit idag! =) Ha de gott.



Tjing

Då var det dags igen..

Tja, vad säger man...

Ja hörni, jag vet inte riktigt vad jag ska säga...Senaste dygnet har inte varit det roligaste direkt..Ni som följt mig vet att det smällde till i ryggen i fredags - har varit olidligt jobbigt, har gjort så fruktansvärt ont så fy..och igår så gick det inte längre. Fick absolut ingen luft överhuvudtaget och smärtan var obeskrivbar.Jag fick ringa ambulans helt enkelt..

Kom in till Akuten igår kväll - har väl ärligt aldrig i hela mitt liv haft så ont tror jag - jag har nog vrålat ner hela Akutmottagningen - lita på det...Minsta lilla var så plågsamt så jag lovar - jag föder hellre 20 ungar än har detta..Fullständigt vidrigt..Efter många om o men kom äntligen läkaren - kan vara punkterad lunga - revbensbrott - propp i lungan - annat? Ingen höjdare kan sägas att försöka få luft - det gick inte, vänster sida var stopp - det rörde sig inte en mm ens..och jag kunde inte röra mig utan fruktansvärda plågor - hujedamig säger jag...Till slut, till slut - svar på vad det var - vätska i lungan och troligen (som inte syns alltid) en fraktur på revbenen eller spricka - muskelfästena garanterat good bye..Så det var smärtlindring som gällde - och det ganska fort.. Nu var min kropp så nedsatt sa läkaren att det fanns nog inte mycket kraft o ork kvar - efter detta långvariga virus som tagit knäcken på mig totalt..Massa prover är tagna - de är helt rena, och det är ju bra - något förhöjda vita blodkroppar bara..Och eftersom jag har ganska svår sjukdom som ligger under så blir det katastrof ibland...Ja för det blev det - fy fasen säger jag..

Blev inlagd på Medicin Akuten över natten - har suttit i sängen rätt upp o ner med massa kuddar bakom mig för att överhuvudtaget kunna "vara" - med smärtstillande sepåfan medicin som framåt småtimmarna äntligen började hjälpa - halleluja moment - tänk att kunna få ta ett andetag - fantastiskt!! Hostanfall blev det dock några stycken under natten - jävligt plågsamt - men jag var ju tvungen att rida ut den stormen..Fått smärtlindring 2 gånger i natt - och sedan på förmiddagen - så efter lite medicinutskrivning och allmän koll - fick jag åka hem. Ex-maken och sonen kom o hämtade mig - nja, inte fasen går jag fort än inte - nä nä nä..Och ont gör det fortfarande - men inte alls på det sättet som det varit..Hostan har stillat sig också - läkaren sa dock att det är ju bara 5 dagar kvar på pencillinet - hinner nog inte bli fit for fight på det - så kanske jag får ringa om en dos till tyckte han i så fall.

Jaha, det var pärs det - den värsta mardrömmen jag hade blev sann - att inte få luft - du kippar o kippar efter luft som en fisk som ligger på land, och du är så desperat att få andas så det finns inte...Ja usch - men nu - nya tag va? Nu får det vara nog med elände tycker jag - bästebäste vännen ringde i eftermiddags med - hon är på bättringsvägen också, men vad fasen sysslar jag med på hennes födelsedag egentligen??? Hahaha..Ja så kan det gå alltså..

Så med smärtlindrande medicin + alla de andra - tappaträkningen - mediciner så blickar jag nu framåt - sakta - men framåt - vila - sömn - medicinering - återhämtning så får vi hoppas att det blir hyfs även på mig!

Idag får ni Accept - Kill The Pain - och det har jag gjort..Ha det gott.



Tjing

Nu är det lite mycket..

 Sad Face...=(

Jag har aldrig tror jag i hela mitt liv varit med om nåt som gör så fruktansvårt ont som det jag råkat ut för...Igår kväll, av en liten harmlös hostning så small det i revben-muskler på vänster sida fram o bak..Fy helvete säger jag vad ont detta gör..Har då alltså förmodligen hostat sönder nåt muskelfäste - revbenen i sig är inte så värst vanligt att man lyckas hosta sönder, så det är nog muskulärt - men nånting så vidrigt vet jag inte om jag varit med om..kan inte ligga ner - sitta, halvsitta - gå lite böjd, och hosta ska vi inte tala om hur plågsamt det är - jag har mycket hög smärttröskel ska ni veta - men nu är det så jag nästan grinar..Det som faktiskt hade börjat rätta sig till - gå åt rätt håll - men nej, man fick inte vara happy över det inte...nu är det nästan som att börja på minus ärligt talat..totalt genomvidrigt alla kategorier..

Så dagen har bestått av att försöka ta sig igenom den helt enkelt - inte mer - suttit en stund, gått en stund, hängt en stund - försökt låta bli att hosta - pillat i mig lite mat o kaffe - och nu i kväll här har ex-maken kommit med datorn och sonen tillbaks, nu har han åkt hemåt. Vi får se hur det går detta - jag ligger lågt..

Nu nåt roligare - idag är det nämligen en FÖDELSEDAG!! Och födelsedagsbarnet är:



Annelie! Hipp Hipp Hurra för bästebäste vännen idag!!! Hoppas din dag har varit kanon med mycket gott och fina presenter!! <3

27 år har vi hållit ihop nu då - jäsiken - tiden går - kul har vi haft - delat glädje o sorg, ja allt faktiskt..Och hon är ju också dålig nu - men är på bättringsvägen också - fan va snygga vi e´!!! =)

Så därför blir det en önskelåt av födelsedagsbarnet idag - Adele med Someone like you..GRATTIS IGEN!! =) Ha det gott.








Tjing

Trettondagen

 Feér är fina tycker jag =)

Nätterna ska det tydligen hostas rejält på ändå - har varit riktigt i mitt esse och hostat och spottat bobbor - förvisso bra att det lossar - men måste det nödvändigtvis ske nattetid?? Framåt 4 halv 5 så somna jag i alla fall och fick nästan 5 timmar sömn, eller vad man nu ska kalla det för egentligen - utmattning kanske såhär i början..När man kliver upp är det ett litet arbete att "hosta" upp sig, känns som om det liksom har stelnat alltihop och man måste blåsa upp sig hahaha..Nåväl, det verkar ju som om det har vänt fast det går sakta.

Har idag haft lite krafter med - fått väck julen och gudskelov att det inte var så mycket - var genomsvett efter att bara ha tagit bort stakar och tagit ner granen - jodå sonen var assistent - men de sista gjorde jag en paus faktiskt, men nu är det väck! Sköönt..Men lite mörkt blir det allt utan granen - den lös så fiiint där den stod, men har nu blivit nedlagd i sitt ide till nästa år. Rensade lite i jullådorna med - lite trasigt knasigt åkte väck och lite omstrukturering skedde, så nu var det ordning där också.

Åt lite sen jag o sonen - tog en kaffe - hostat lite grann - och nu har jag precis kommit hem efter att ha fått skjuts av ex-maken ner till affärn - puh..Jag var helslut när vi kom hem - han var med upp här och hämtade son + hans dator så nu är jag mol allena. Ska göra lite kvällsmat och änna ta mig en pilsner!! Sen får vi väl se hur denna natten blir då.

Trettondagen idag - nu var det slut på helger sen då hörni på ett tag. Och som alltid - fan vad fort det gick..men ändå lite skönt tycker jag att det är när det återgår till det normala. Sonen börjar skolan på tisdag - då sätter vårterminen och sista året på mellanstadiet igång - sen är det högstadiet för min son som hägrar - inte klokt. Dottern har sin examen till socionom bara 1 år bort också - det var de 3 1/2 åren det..Ja kära nån - och en annan blir ju bara friskare och yngre...NOT...=)

Idag lite nostalgi på hög nivå - vad sägs om Smokie med Living Next door to Alice? Japp - så fick det bli. Ha det gott.





Tjing

Sakta men säkert

 "Ett steg i taget" ..=)

Har faktiskt fått sova i natt lite grann! Dock i omgångar men vad gör det? Den bästa natten på bra länge i alla fall - dock är den ju inte 100 % klockren på låååånga vägar - men man får vara tacksam för det som blir..Men, när jag väl steg upp ur sängen var det en liten kamp - jag vet inte om jag möjligen hostat sönder ett revben, eller muskel på vänster sida, ont som fan gör det i alla fall och naturligtvis så vaknade jag på rygg då det gör som ondast..Och hostanfall såklart med - innan man "hostat" upp sig så att säga..

Hade lite planer idag - först o främst måste soporna ut - jag - i slow motion fixade till det som skulle slängas - sen tog sonen och jag en tripp till soprummet. Jag kände att jag var tvungen att komma ut lite i friska luften, men faan så sakta det gick..De som vet hur jag bor vet att det finns ett s k sophus mitt på gården, inte alls långt dit - men idag var det skitlångt - och tillbaka ska vi inte tala om...Jag fick hålla i sonen o gå sakta - men ändå var jag tvungen o stanna 2 gånger på den korta biten - jisses amalia - no power överhuvudtaget - benen känns som sten och svetten forsar..Happ - som sagt, detta tar nog sin lilla tid..När vi väl kom in var det att hosta o pusta ett tag, det är ju fan inte klokt att inte ens orka gå till soprummet ordentligt???

Har diskat också och gjort mat - hostat o vilat..Det får vara bra så för idag tror jag - tänkte vi skulle tagit bort granen o det också - kanske senare ikväll då, vi får se..

Bästebäste vännen kämpar också - mer än jag - hon har tydligen inte blivit ett dugg bättre - varit nere idag igen o fått kortison och inhalation - men ska fortsätta med sina pencillin tills de är slut..Attans skit detta - vad är det vi åkt på för nåt - om året börjar så satans dåligt så kan ju resten bara bli en högvinst sen eller hur?? Det hoppas jag - för detta är då rakt inte kul för 5 öre, men som sagt - ett steg i taget - sakta men säkert..

Mat är det över sen middagen - behöver man inte tänka på det - sen blir det lugnt o stilla - trettondagsafton var det visst med ja - har ingen koll alls på vad det är för dag ens..fredag i morrn - 1 vecka borta redan - igen...Huuuu....

Dåså - idag måste jag reta OS-nerverna lite..hahaha..ni vet väl att det är Sommar OS i London i år va - oj oj oj - det bästa jag vet - kommer icke vara anträffbar - så här får ni One Moment in Time med Whitney Houston från Sommar OS 1988..Ha det gott.



Tjing

Onsdag

Tar aldrig slut...


Fy fan vilken natt ärligt talat..Jag har hostat ur mig livet känns det som - man hostar o hostar och det väller ur en äckliga bobbor som du inte ens hinner med att spotta ut innan nästa hostattack - och så då försöka ta ett andetag mitt i allt detta...för att hosta lite till...det rinner ur näsan och ur munnen - det är som om djävulen ska slita ut innanmätet på dig bokstavligen - man hänger som en trasa och försöker med allt kraft man har att hålla sig kvar över diskbänken för att inte smälla i golvet av all ansträngning..När det äntligen tar stopp - du är så blöt hela du av svett så det är nästan man får ta fram moppen o torka rent..SÅ har jag haft det i natt hör ni...Lät väl helt amazing??? Näe...Framåt 6.30 somnade jag till o från, och vaknade 9.50 av en hostattack..Och igen -ATT INTE GRANNARNA VAKNAR???? Helt otroligt - och det gör inte min son heller för den delen..

Så - ni förstår att jag är slut i kroppen - det var jag ju i stort sett redan innan då haha - men nu är det SLUT - slut på kraft, ork, och energi, rösten är dock liiite bättre, kan inte sjunga en aria än men det kanske kommer nån gång..Allt jag ska göra är en ren kraftansträngning a´la MEGASTOR - men vad ska man göra? Ta det lugnt helt enkelt, jag gör det jag kan i etapper - och så får jag då engagera familj o vänner till att hjälpa mig lite..Idag har svärmor varit skickebud..Jag ringde nämligen Vårdventralen i dag igen - dels för att höra om provsvaren kommit och dels för att få Mollipect utskrivet, och proven var kalasbra!! Det tackar man för - och hostmedicin fick jag också..Så svärmor som skulle till sjukhuset ändå, svängde förbi här - sonen har fått använda benen idag med och lämnat id-handling o bankkort, och senare hämtat medicin som farmor då kom med till mig + semlor!!! Tack Berit för hjälpen!! O temlorna hamnade i magen rätt snabbt! =)

Dottern har också varit förbi med lite smågrejer - hon var trötter idag hon, så hon pep hemåt till sitt soffhörne och lite mys..Har lagat enkel o snabb mat idag - spelar ju ingen roll, bara man får lite i sig - sen har det varit kav lugnt - pratat med några goda vänner på telefon och på datorn också..Sen har jag såklart hävt i mig en stor slurk Mollipect - och den sväljer jag jävlar så fort - apa vad det smakar - men det som är ont gör gott säger de som vet..

Kvällen blir - ja lugn, rester kvar sen middan - perfekt, in i mikron, kanske lite tv - får se om jag orkar ställa mig o diska - annars är det en dag i möra me´, eller hur? Kanske har kraft o ork i morrn o plocka ner de få julsakerna jag har - men som sagt - jag lämnar den dörren öppen tills då..Sonen kan ju hjälpa till med så jag är ju icke allena.

Idag blir det lite skoj - Robert Broberg från sin show i Globen - Öken..Han är ett geni tycker jag - har alltid gillat honom - har många fyndiga texter - hur han nu kommer på allt...Ha det gott.



Tjing

Sovit!

Kramar till några idag med! =)

Doktorn som ringde igår ville ju att jag skulle åka till lab o ta lite prover så fort som det gick - jag kom överens med svärmor om  - att eftersom hon själv skulle dit idag på morgonen skulle jag åka med..

Natten varit lite sisådär - men har alltså somnat för jag vaknade av telefonsignal kl 8 - totalt vimmelkantig var jag, men svärmor var på väg och skulle komma om 20 minuter...Hej o hå..Trodde jag - det gick bara inte, jag orkade inte - men svärmor va snäll o kom upp med mat! Köttfärsslimpa - åå man tackar!!! Så där fick jag tji att vara lite kaxig då och tro att det var ju inga problem att "bara" åka till lab...Det blev inget av med det - då..

Sedermera kom jag dock till lab - goda vännen och sköterskan A kom upp o hämtade mig, jag fixa fan inte att gå för egen maskin, jag fick hålla i henne helt sonika - bilturen var ju kort, men vägen till lab är väldans lång om man inte orkar..Men jag höll i A, sen tog vi det precis så lugnt som jag var tvungen till - lite vingligt ibland, fick stanna några gånger, men hon släppte mig inte - in på lab då och fick veta att läkaren ville ha prov för blodpropp och infektion..Happ..Prov togs och så var det en mödosam-vingel-stanna tur tillbaks..Men vi gick där o småprata om ditten o datten, och sen följde hon mig upp i lägenheten också.

Tack snälla svärmor för "skjutsen" som jag trodde jag skulle fixa - och tack för goood mat!!! Nästan slut är den och det var ju meningen såklart! =) Kram!

Tack snälla A för att du håller ordning på mig, kändes tryggt att ha dig bredvid! =) Kram!

Så när jag kom hem efter lab så åt jag då svärmors goda köttfärslimpa, - hade kokat potatis och gjort gräddsås till, som dock tog lite tid att få till mellan hostningarna, men klart blev det och nästan uppätet blev det! Sonen log lyckligt när han såg vad det skulle bli för mat så han åt medans jag var borta. Sen har jag suttit bara faktiskt och vilat - fått i mig lite kaffe - suttit här några vändor..Dottern kommer nog förbi en stund senare och slänger käft lite - och ja nu är det ju kväll så denna dagen gick med.

Detta kommer nog ta ett tag att återhämta sig från - det går i alla fall åt rätt håll - hostar mindre, fick sova i natt för första gången på jag vet inte när - så pencillinet arbetar för fullt märker jag. Men - det får ta sin tid - inte mer med det, hoppas proverna är bra också bara - var faktiskt en överraskning att han ville ha prov taget för att se om det var blodpropp, men jag kan ju inte sånt där, så det är nog helt riktigt.

Och så var det vädret då igen - nu är nästa storm o elände på gång - tror de döpt den till Emil?? Vart fasen får de alla namn de döper dem till? Skriv ett namn o lägg i en burk, vi drar och blir det GÖSTA, får stormen heta det! Eller???? Hahaha, kärt barn har i alla fall MÅNGA namn....=)

Som sagt - tack för idag svärmor o A, snälla så! =) Idag får ni Help med The Beatles - ja hjälp måste man be om ibland och ta emot om man blir erbjuden, så är det. Ha det gott.



Tjing

Då börjar vi om igen...

 Japp, jag håller mig kvar över ytan...

1.45 - sammanlagt är vad min totalt söndermosade hjärna och helt utslagna kropp fick i sömn denna natt..Uja uja uja...Känner mig som att jag går bredvid mig själv på nåt sätt  om ni förstår vad jag menar..näst sista dagen på kortisonbehandlingen och inget har väl hänt till det bättre..Ne...Nu får det bli lite ändring tror jag..Min smärtläkare har inte ringt idag i alla fall - kanske i morgon - annars får jag väl jaga honom..

Ringde en av mina godaste vänner - kunde hon ringa det nya stället i stan åt mig och se om jag kunde få komma dit? Det gjorde hon, men nej, jag fick inte komma dit - var inte deras patient, man var tvungen att byta först så de hade alla papper från gamla Vårdcentralen..Happ, jaja, försöka duger...Jag ringde då min egen VC  o knappade in att bli uppringd..Jodå, en sköterska ringde upp - och tyckte inte att jag lät det fräschaste hon hört direkt..Jag sa att jag orkar bara inte åka o sätta mig på Öppna mottagningen för 5:e gången och det förstod hon - sa att läkaren ringer mig vid 16 tiden, så får vi se. Han ringde 13.45 och lät bedrövad över hur jag lät - så nu blev det dubbel pencillinkur i 10 dar + en omgång cortison till - nu SKA det ge sig..Han undrade om jag hade ork att ta mig till lab i morrn eller övermorgon o ta lite prover med så vore det bra, jag sa att bara jag piggnar till lite så ska jag fixa det.

Idag är det 3 st som kämpat o hjälpt mig - min son - han har fått springa upp o ner i trapporna flera gånger om idag för att lämna kort/pengar/listor - sen ner o hämta mat/mediciner..Tack min goa lille (stora) pojk, som kämpat väl i trapporna..<3..
Min dotter - Tack söta unge för du handlade åt mig - det brukar du ju fixa åt mamsen..<3
Godaste vännen - Tack snälla för ringt telesamtal/hämtning av mina mediciner på apoteket, guld värt! <3

Min kära storasyster har ringt idag med och kollat till mig, tycker inte det är trevligt alls när jag är såhär dassig, hon är långt bort och kan inget göra - men så är det ju ibland, jag har sagt att jag är nöjd med att bara höra rösten, det gör mycket bara det. Andra goda vänner har också hört av sig o kollat läget..Så tack allihop - söta ni e´!

Ska göra lite att äta bara ikväll och ta en pc-tabl till, tyar icke mer nåt annat idag..Nu hoppas jag det vänder alltihop i alla fall så man blir som fölk - hoppas också min smärtläkare ringer i morgon  också så jag får ta ett snack med honom..

Dåså  - idag en gammal goding - That´s what friends are For med en rad kända artister..Familj o vänner är viktigt - tack för idag. Ha det gott.



Tjing

Årets första dag 2012

Japp - så är det! =)

Hur hade ni det på Nyårsafton? Här var det såå lungt, tungt, och tröttigt..Ingen nyårssupé, ingen champagne, inga klackar i taket heller..Men smällare!!! Helvetes jävlar - ursäkta språket - vad de sköt här omkring oss!!! Det var nog det värsta jag sett ärligt talat - från att ha varit tomt på folk så sa det smack så var det mängder med människor som sköt o sköt o sköt, åt alla håll o kanter - röken låg tät här kan jag säga - en del jättefina och en del som smällde så man trodde skiten skulle komma in i vardagsroom..och så detta "smatter"..Länge höll de på också, så jag o sonen stod på balkongen o tittade..Vid 2 snåret (sonen tidigare) så var det dags att försöka sova...Nä..Inte alls..Tji fick jag...Det GÅR INTE helt enkelt att ligga ner - jag hostar så jag inte vet vad jag heter...Upp och hosta lite till - gå omkring, sätter mig en stund och sådär håller det på...Mycket mycket mycket tröttsamt börjar detta bli kan jag säga er..Medicinen denna gången har inte tagit på det heller riktigt - så i morgon hoppas jag verkligen att min smärtläkare ringer - i värsta fall tänker jag be om att bli inlagd faktiskt - såhär kan jag inte ha det..Är totalt vimmelkantig av trötthet och har knappt inte ett uns ork kvar i kroppen över huvudtaget..Minsta lilla ansträngning så är jag totalt genomsvettig, slut, men jag måste ju försöka röra mig också ju, eller hur? Ja, vi får se hur det blir i morgon, denna följetong är icke slut än tydligen...

Dagen har gått i sakta mak - ställde mig o diska - i omgångar - och gjorde lite snabbmat, köttbullar o mos - mat får jag i mig - no problem =),,och det är ju väl det  att man kan äta - visst hostar mellan tuggorna ibland men ner kommer det - och JA, jag dricker så mycket jag förmår, jag lovar! Tog tag i sonens strump/kalsonglåda också, bar ut hela skiten och ställde det på köksbordet - sen satt jag där och rensa och stoppa ner nya - samtidigt som IVANHOE går på tv-n..Klassikern, ett måste, gulligt men även urfjantigt egentligen - men SKA ses på Nyårsdagen, that´s it..Har inte suttit helt slaviskt o tittat - den håller på nu, måste upp lite emellan med o trava..

Så - det var årets första dag - inte så glamoröst direkt - vädret ute har definitivt varit kass -snöblandat slisk, mörkt o grått - GÄSP...Har sett en del människor som kommer med platta kartonger också idag - pizza ja...säljs som smör i solsken just idag - konstigt - förstår inte det?? ;)

En ny dag - A New Day Has Come..Ja den får ni idag med fantastiska Celie Dion..Ha de gott.



Tjing

RSS 2.0