Effektiva dagen....=)

 
Haha - ja det kan man ju undra!! =)
 
Tog en sepåfan tablett innan jag gick o nana i går - sov till 6.50 på den - tjolahopp - tyckte dock inte det var sååå skoj att gå upp vid den tiden så jag slumrade till 8.45 i alla fall. Mysfrukost med sonen - näe, inga ljyyys idag heller, får nog ta det en mer gråmulen dag tror jag..
 
Flitens lampa har dock lyyyyyst idag ska ni veta!! Japp - vad sägs om:
 
Disken avklarad och stryktvätten gjord!!!
 
Skrev med FET text så ni verkligen ser vad det står...Ifall ni har taskiga ögon menar jag..Mohahahaha..Jojomen - klart - färdigt - finito - ende - inte klokt va redig jag är va =) Men SEN har jag suttit på min lilla stjärt och o inte gjort ett någe, tyckte jag fick det nu - eller vad säger ni?
 
Sista september idag med - herregud - vart fasen tog den månaden vägen egentligen?? Inte en susning...Första oktoberveckan i morgon då - innehåller en tripp till Sjukhuset i Skövde med Eva för en undersökning och firande av dottern som fyller 22 år på fredag..Ja tiden går hörni - inget snack om saken...
 
Vädret har varit hyfsat idag med - en sån där lagom höstdag tror jag vi kan benämna den som, värre ska det tydligen bli i veckan med massa regn, huga...
 
Kvällsmat i magen ska det också bli, vad har jag inte klurat på dock, det blir vad det blir, eller hur?
 
Idag balla Lady Gaga med The Edge of Glory..Ha det gott.
 
 

Burek & Trappgång

 
Ja, vore det sååå enkelt så..=)
 
I natt har det varit rätt ok med sömnen - fick duga om jag säger så. Mysfrukost med sonen som vanligt på helgen, kunde ju faktiskt tänt ljyyys idag med - får göra det i morgon bitti!
 
Satt vid datorn på fm - gjorde oss i ordning - för sen var vi nämligen då bjudna på mat hos Eva o hennes sambo - och detta har vi pratat om många gånger - men Evas sambo tycker att hans syster ska göra det vi ska äta - för hon är proffset på detta - Evas sambo kan också må ni tro, men "premiär" intagandet av detta stod hans syster då för. Och vad är det nu vi har fått äta? Jo:
 
 
Burek! Ser kanske vid första anblicken ut som snurrat vetebröd - men se det är det inte! Det är deg som kavlas ut tunt tunt, sen fylls detta med köttfärs o lök - eller keso o ost o lite annat, sen rullar man ihop detta, och rullar sen snurror av det och in i ugnen..Och jag kan säga såhär: Mycket mycket gott!!! Både dottern o sonen var med också och t o m sonen åt, det är inte dåligt! 2 st såna här är väl ganska max vad man orkar - Eva hade dessutom gjort pizzasallad till så vi åt o åt så vi var proppmätta! Detta är alltså en maträtt som görs i Balkanländerna - Evas sambo är från Bosnien nämligen - och det är riktigt roligt att smaka mat från andras länder! Sen hade Fuads syster även gjort en kaka - typ sockerkaka som är "blöt" när den serveras, ligger nämligen i sockerlag med citron i - det är lite valnötter i också..Försvinnande gott det också!! Dock kommer jag inte ihåg namnet på bakverket och kan definitivt inte uttala det heller, men återkommer om det!
 
Sen förstår ni så har Eva - efter 41/2 månad äntligen vågat sig upp 5 steg i sin trappa upp till övervåningen!! Jajamen, gick hur bra som helst - 5 steg var väl såpass att hon kunde glutta upp dit lite sådär - och sen 5 steg ner..Galant jobbat, nästa gång tror jag banne mig hon går upp dit, under "övervakning" såklart i början - ni ser  - det tar sig!!
 
Sen tackade vi så hemskt mycket för mat o kaka och trevligt umgänge och drog oss hemåt. Jag körde hem dottern också som skulle slänga sig i soffan - mätt o belåten =)..Ja fasen vet om det orkas nån kvällsmat här sen - är mätt än!! =)
 
Sen vete faan vad som har hänt med Aftonbladet..Det är ju för fan snart ingen nyhetstidning längre - idag på förmiddagen " Han filmar när han avlivar sin hund.." VEM FAN vill titta på det?????? "Brottsling jagas - när han förstår att det är kört - skjuter han sig i huvudet..TITTA HÄR.." VEM FAN vill titta på det???? Det är så man mår illa fanimig - och samma jävla tjat om än det ena - än det andra...Näe usch säger jag - bojkott är ordet..
 
Jaopp - god mat och stora A  i trappgång - tja, det blev en riktig kalasdag av denna lördag minsann! Slö o slapp blir det nog resten av kvällen tror jag - och innan vi åkte hem sa Eva: "Jag vill ha I Was Made For Loving You på bloggen ikväll!!!" Yes - det får du - här är då KISS med I Was Made For Loving You i den häftigaste live-versionen jag vet..Stråkorkestern är t o m KISS målade.....Ha det gott...RAP...hahaha...
 
 

 

Tjing

 


Here & There..=)

 
Whoop Whoop...=)
 
Ja hörni - här har det rullat på i strid ström sen kl 0200 i går natt typ..Jag ska berätta:
 
La mig runt 24 i går natt - vakna 0200 - och sen kunde inte Anderssonskan somna om riktigt nä - låg o slumra bara - gick upp 5.30 i alla fall, käkade frukost, läste tidning, klädde på mig, kamma håret, och 6.15 satte jag mig i bilen. Och va i hela friden gör hon i bilen 6.15 på morgonen??????? Haha - jo, jag åkte ut till Sundsmarken och hämtade svärmor förstår ni - hon o en väninna skulle nämligen med buss från Skövde kl 8 till Costa Brava i Spanien - och jag hade lovat att köra dem. Vid 7 hämtade vi väninnan i stan och åkte mot Skövde, de kom iväg damerna ordentligt - jag for hemåt, ut igen efter en stund och körde sonen - Skoljoggen var på tapeten. Hem igen och dona här lite grann, gjorde mig i ordning och....
 
Satte mig i bilen igen och drog mot Eva. Nu var det Evas sambos tur att få sig en liten åktur och göra lite ärenden, (han får inte heller köra bil nu eftersom han opererat axeln), så vi gjorde flera ärenden, slängde skräp på tippen, handlade och så det sista var vi på Vårdcentralen för hans stygn skulle tas. Sen hem till Eva igen, jag for direkt och hämtade sonen, körde dottern hem och sen gick jag o sonen på marknaden som var, han köpte en jacka o några halsband, sen till Lidl och sen for vi hem...Kors i jösses - jag var så trött det sista igår kväll så ögonen ville inte alls hålla sig uppe - så jag har sovit från 24 ungefär och till helvetesmaskin ringde 06.50 i morse...Vaknade dock med skallebank då, men som gick över med kaffe =)
 
Sonen till skolan, jag satte mig vid datorn en sväng, sen gjorde jag mig i ordning och åkte sen till en god vän och fikade - hon hade gjort jättegod äppelpaj - ni vet en sån där med knäckigt täcke - Yummy!!! Snackade skit, hon var snäll o lagade en luva på min sons tröja, och sen for jag vidare till Eva igen. In med henne i bilen och sen gjorde vi ärenden, hämta paket - var hos sjukgymnasten - och idag har hon gått med bara 1 krycka då - 8 steg!! Kalas!! Kämpa på Eva, näst sista etappen snart klar med - du fixar det!!! Sen åkte vi o hämtade beställda häckplantor, handlade lite och sen hem. Jag for till Netto och köpte lite godsaker och sen for jag hemåt, en macka o kaffe satt bra nu faktiskt! =)
 
Så jag har hållt igång en hel del dessa 2 dagar - tjoflöjt och hej va det går..=) Nu är det kväll redan - ska väl pilla i oss nåt i magen, jag ska ta mig en pilsner faktiskt, lite dator, sen vet jag inte om det blir filmtajm med sonen kanske. Sen får det vara bra för idag tror jag! =) I morrn är vi bjudna till Eva o hennes sambo på lite mat - och vad det blir får ni höra i möra!! That´s All Folks!!
 
Video idag - ABBA minsann med Eagle..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Jag köpte mig en tegelsten...=)

 
Näe - sååå e´de...=)
 
Vad sägs om lite sömn mellan 00 - 06 ungefär - i ett sträck??? Oj oj, kan man tänka sig!!! Inte dåligt va? Nä - menar det...
 
Uppsan Hoppsan i alla fall - frukost o son iväg - rrrrrrrrrriiiiinnnnnng på dörren 7.45....Jahaja - "vaktmästaren" minsann - som inte alls var vaktmästaren - utan 2 raska gossar från värmeföretaget - med varsin mugg i näven...Fikapaus????? Nä - IFALL de behöva "lätta på trycket" i elementen..Så pass.....Här behövde de inte göra det utan svischa runt med vindens hastighet och kollade bara så värmen funka, så allt tog väl 2 minuter typ...Hann fråga hur länge det skulle vara så fint på gården också - svar: 3 veckor till!! Hej!! Ja hej hej...Stod nästan o undrade om detta hände eller inte  - så snabbt gick det..Nåväl, nu var det gjort i alla fall.
 
Lite snack med Eva i telefon en stund, gjorde mig i ordning och åkte till dottern som skulle ha handlat idag med ja...Först bensinmacken - lilla bilen blev sååå glad - oj va det gick sen...=) Sen Kyrkans Second Hand - var ett tag sen jag var inne - vi strosa omkring o titta på än det o än det - ner i källaren o kolla lite där - och helt plötsligt.."Men va fasen!!!! Finns det EN BOK TILL i denna serien?????" Orden kom ur min lilla trut - det är så här: Har ni hört talas om Grottbjörnens Folk och några böcker till av Jean M Auel? Jag har alla 4 och trodde det var finito där - men se det va det inte!! I hyllan står alltså denna "tegelsten" - en tjocker bok vill jag lova på 750 sidor - och är alltså en fortsättning på de 4 jag har...Tjoho säger man då och tar denna tegelsten under armen och betalar - 15 spänn..Katching helt enkelt!!! Den ska läsas allt - men inte nu - och inte i morrn, när jag får "lustattläsabok" ..Så är det - läser ibland ingenting i bokväg, sen kan det ryka till och jag läser fler på raken..Men nu så har jag den i alla fall - fynd eller hur??
 
Snart mörkt - jag håller på o springer upp o ner i tvättstugan jag till kl 20 - 21 nånstans..Hade inte såå mycket tvätt idag, sköter mig - och jag hoppas jag sköter mig på ämnet strykning också sen då...=) Lite mat i magen, hamburgare ikväll tänkte jag - sen då hämta tvätt och sen är det väl go´natt.
 
I morgon bitti är det uppstigning tiiidigt - ska köra svärmor och hennes väninna till Skövde vid 7 i morgon bitti - de ska på en bussresa till Spanien dom minsann, ja vädret är betydligt bättre där än här det kan jag lova!! Sen hem och skjutsa sonen till årets Skoljogg - sen hemåt och på seneftermiddagen ska jag köra Evas sambo till Vårdcentralen - dags för stygntagning. Efter det en sväng på marknaden i stan med sonen, och sen va den dan slut med!!
 
Slog ett öga emellanåt på Nyhetsmorgon i morse - Anastacia var gäst, hon ska spela i Sverige i dagarna - en fräck, jordnära och mysig tjej - bröstcancer har hon haft också o rett ut det - så det blir en video med henne idag faktiskt - Anastacia alltså med What Can We Do..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Kallt & Regn

 
Japp så är det..=)
 
Sovit 4 timmar i sträck innnan det var dags för första uppstigningen, somna om - sov 1 timme och dags för nästa - somna om och sov till halv 8 nånstans, alltså - helvetesmaskinen hann inte ringa - sicken tur...Sovmorgon idag ser ni - sonen börjar 9.20 på tisdagar..
 
Och vad skådar ens norra öga när man kommer upp, jo - regn - såklart, det som var så fint igår - men tji fick vi alltså - kallt har det varit också - tur att värmen nu är på, men jag kan faktiskt frysa ändå ibland ...Inte likt mig nä, jag vet jag vet..Men nån gång händer det! =)
 
Ingen vaktmästare idag heller - och tomt på gården..undrar jag vad de gör?? Har lång fikarast kanske....Ungarna på gården ger i alla fall fullständigt fan i alla avspärrningar som är och springer o hoppar överallt, ner i groparna där de nya rören ligger - kastar asfaltsbitar mm..Har sagt åt dem 1 gång - men vart är deras föräldrar - hör de o ser ingenting eller?? Inte så bra tycker jag va? Nä....
 
Käkat lite lunch, druckit en kopp med en liten överbliven tårtbit - synd den ska ligga där själver..=), sen hämta jag upp dottern och så åkte vi o handla lite till henne - har även varit iväg på ett annat evenemang - men se DET får ni höra om vid ett annat tillfälle..=) Nyfikna ni blev nu va - det kan ni ha....mohahahahaha....
 
Såg igår Det Okända då med mediumet Birkan Tore - igår grät t o m han - inte dåligt när de på "andra sidan" påverkar dem så starkt, allt blev frid o fröjd i alla fall i detta avsnittet med, nytt igen på måndag..Lite sällan tycker jag med 1 g i veckan, kan väl vara flera!! =) Skojigt....
 
Dåså - i morrn är det lite tvätt mellan 16-20 - ska - om det inte regnar igen, slänga lite bröte från klädkammaren, förstår inte - det blir alltid så möe därinne - öppnar man dörren får man nästan skiten i famnen - igen ja...Hm - måste åtgärdas så man kan hiva in mer saker ju...=)
 
Happ - video idag då - hjärnsläpp & tilt på det området - får leta som fasen för att hitta nåt - svårt ibland förstår ni - MEN..ni ska få en idag med, sonen kom nämligen häromdagen o sa "Rasputin med Boney M är bra!!!" Eeh...hoppsan Kerstin tänkte jag, lyssnar han på DET?? - 70 tal så det susar i säven - har alla LP-skivor med dem nånstans i gömmorna - de har ju gjort klassiker på klassiker..Och den manliga sångaren går ju inte att undvika precis - studsboll x 10..Han gick bort 2010 läste jag nånstans, men Boney M fortsätter tydligen ändå..Så Rasputin med Boney M it is....Får ursäkta att kvalitén är liiiite kass..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Åsså vare måndag igen...

 
Hoho så bra det skulle bli....=)
 
Here we go again då med sova-vakna-sova-vakna osv osv osv...Roligt med lite omväxling va - eller hur?
 
En riktig sån där kalas höstdagsmorgon var det i morse, solen stråla, lagom sådär kallt, träd i alla färger - gillar´t! Men det blev luvtröja OCH jacka på för sonen när han gick förstås, inga förkylningar o hosta här tack!! Satt vid datorn sen när han gått, bäddade och plockade lite - en lätt tvagning o kamning idag - hade inte tänkt ge mig ut ändå denna fina höstdag, utan pula lite här o där..Eva ringde - och så bestämde vi att åka o shoppa istället och kopiera lite papper som skulle med posten bl a. Tog en fika hos henne först innan vi åkte - vi shoppa o breven blev pålagda - hem med maten till henne o sen for jag hem.
 
Sonen var hemma när jag kom - ingen vaktmästare hade varit här - de ska nämligen in i alla lägenheter o lufta elementen eftersom värmen varit avslagen o nya rör är bytta - men ingen vaktmästare idag - kanske i morrn - vad vet jag..På gården har det icke hänt ett skit, allt som är uppgrävt och ställningar o annat står och är precis som det var i torsdags eftermiddag, inte en själ här på hele dan, så man undrar ju när de tänkt att plugga igen alltihop? Jaja, de kommer när de kommer..Det kanske är o gräver på andra gården med..
 
Suttit här o illgäspat i eftermiddag - men NÄ - ingen powernap..Spar den sömnen jag får till natten tror jag - fast det är ju rasande skönt att slå ner sin lekamen i fåtöljen...Men - här är vi hårda!! NEJ!!!!!! Så var det med det =).
 
Lite mexicana och skruvar till kvällsmat tror jag det blir i kväll - sen är det Det Okända ja...Med Birkan Tore ikväll - mediumet och healaren..Schnögger är han med - han får sååå gärna komma o "heala" mig om han vill - en utmaning kanske?? Hahaha..Fy fan vad jobb han får då....=)
 
Min fina höstdag ser ut att gå över i en ful höstdag - det ska bli regn igen säger de visa - GÄSP...Ovanligt..Persiennerna ner alltså. That´s all folks..Idag Bon Jovi med Everyday..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Födelsedag!! =)

 
GRATTIS RASMUS PÅ 13 ÅRS DAGEN!! HURRA HURRA HURRA!!!!!
 
Ja kära nån hörni - en tonåring i huset nu - uja vad tiden går!!!!
 
Sovit skit i natt - nu var vi tillbaka i gamla vanor - vad mysigt...regn o regn också - men det är ju höst så inget annat att vänta.
 
Gick upp vid halv 9 i alla fall idag, käkade frukost och sen satte jag igång o göra sonens tårta då - seeee ovan - kan själv jag!!! Snygg va! =) Vill mena det....;) När mellanläggen var gjorda så damma jag o dammsög, gjorde i ordning mig själv och sen käkade jag lite grann - diskade upp och sen kom dottern och hjälpte till att garnera ovanstående skapelse.
 
Vid 3 snåret ramlade då sonen - farmor och ex-maken in och så blev det paketöppning och fika - sonen mycket nöjd med allt han fick - t-shirts -presentkort på div ställen, godis, böcker, en kudde och pengar..Sen togs det lite kort - och dessa kort ni ska få se nu är det precis 13 år sen mellan - dottern sitter med lillebror när han är ganska nyfödd - och sen är lillebror inte så liten längre nä....:
 
 Malin & Rasmus 1999
 Malin & Rasmus 2012
 
Lillebror har växt om syrran ja - med råååge...Söta barn tycker jag - om jag får säga det själv..=)
 
Så sonen är nöjd, tårtan nästan uppäten, regnet håller på  - nu är det kväll redan, mörknar fort med nu, liiite gött är det tycker jag - kan man krypa in i sitt och tända lite ljyyyys o så..=)
 
Kvällsmat ska det bli med här innan dagen är slut, ny vecka i morrn igen, hej vad det går!
 
Dagens video - såklart önskad av sonen: Scatman John med I´m a Scatman..Försök hänga med o sjunga - om ni kan...mohahaha...Ha det gott.
 
 

 

Tjing

 


Fredag/Lördag

 
Hahaha...=)
 
Jahaja - då har det hoppats över igen - följande har hänt:
 
Kallt som rugg i går morse - det blev jacka på för sonen när han gick iväg. Jag fixade till mig, bäddade och skulle "bara" ner till stan o komplettera present till sonen och handla det sista..Jo, tjena mors - tog 3 timmar innan jag kom hem =)..Jaja, jag fastnade 2 gånger med några bekanta och så blir det bla bla bla - och lite bla bla bla..
Väl hemkommen lite i magen, sonen kom hem, regnet började och sen starta jag med kvällens mat, plocka lite och vid 6 snåret kom Annelie.
 
Sonen fick första paketet - en skål med godis, inslaget i cellofan =), hade liiite beslutsångest om han skulle ta med det till pappa - eller lämna det hemma - det fick stå kvar hemma..Sen åkte han till sin far och sen fick jag presenter med! 2 st Mojito - mycket gott - en fin liten ljuslykta med doftljus och ett görläcker ram med 4 kort i på oss 2!! Skojigt!! =) Sen satte vi oss o käka - babbla, vrålskratta och gapflabba om vart annat, vi förflyttade oss till vardagsroom, tände ljus, på med lite music och så lite snacks - öl o vin - och skratta ännu mer så vi nästan kröp på golvet..Ja, vi e´inte riktiga när vi kommer ihop - den saken är klar!! Vid 11 snåret så gick Annelie hemåt i ösregnet - hennes make stod untanför o vänta. En mycket trevlig kväll - Tack söta Annelie för allt!! <3
 
Kom i säng runt halv 1 - varit uppe 2 gånger i natt - regn regn...Gick upp vid 9 snåret sen o käka frukost, satt vid datorn lite, bädda - plocka och åt - sen bakade jag tårtbotten till morgon - oj oj oj - sonen blir tonåring i morgon förstår ni!! Pratat några vändor med Eva i telefon - druckit lite kaffe, ska snart ställa mig i diskebaljan o sen käka lite - och ute? Det regnar ja..Lite rått faktiskt, värmen har de fått på, men det är allt lite sådär ni vet. Gäspar så käkarna går ur led gör man också när det är sånt här väder....
 
Så - det var fredag-lördag det..I morgon födelsedag alltså - ska städa av lite på förmiddagen och göra tårtan - sen vid 3 snåret så ska det firas då! Mer om det i morrn hörni.
 
Idag en gammal goding - Dead or Alive med You Spin me Around..Ha de gott.
 
 
 
Tjing

Torsdag

 
Ja - det är körigt....=)
 
Sovit som en klubbad säl i natt med! Hoppsan Kerstin - vad är det frågan om här egentligen??
 
Kallt i morse 5 grader - men har faktiskt varit en fin höstdag vill jag påstå. Efter sonen travat iväg så bädda jag och kom i kläderna - slängde sopor - efter snitslad bana på gården då eftersom de gräver kors o tvärs - sen hämtade jag dottern och sen åkte vi runt på lite ställen o shoppade lite..Vad kan jag tyvärr inte yttra mig om - en del är till sonen som då alltså fyller 13 år på söndag, en purjolök, kött o grillkrydda, leverlapalej, och lite chips är annars fynden jag hade med mig hem.
 
Åt lite lunch, pratat med Eva, sen ble ögonen sååååå tunga så det blev en kortis i fåtöljen - väckt av mobiltelefon minsann - kanske var tur det..kanske snarkat än..=) Sonen kom hem, lite kaffe och nu en stund lite dator då - ska masa mig ut i köksregionen och diska, lite fullt - sen blir det väl lite i magen och kanske tv.
 
I morgon lite stan - en dammsugning och laga kvällens rätt - svågerns fläskfilé gratäng - god den!! Och sen på aftonen kommer bästebäste vännen då, ska bli hur trevligt som helst!! =)
 
Jaopp - idag blir det Tina Turner - det är riv i henne tycker jag - idag GoldenEye från just Bondfilmen GoldenEye..Bond - James Bond - spelas i denna av ursnygga Pierce Brosnan..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Trappträning & Handling

 
Haha - JA TACK! =)
 
Gallan-Allan försvann nästan innan läggdags - puh - och bara för det jävlats under dagen så var jag frusen faktiskt - så jag fick ta fram en fleecefilt och lägga på mig också förutom täcket...Japp, ni läste rätt ja..Och jag kan säga att jag somna som ett litet baarn och sov heeeele natten, till helvetesmaskin satte igång..Det ni!! =)
 
Halvkasst väder i morse, 7 grader - här gräver de dessutom upp halva gården - nåt med värmen, så det ska byta rör både här o där - ser väl typ ut som ett katastrof område - men - det är ju bra det blir lagat så vi får varmt om arslet i vinter!! Sonen kom iväg till skolan - jag satt vid datorn en stund - sen gjorde jag mig i ordning och åkte hem till Eva..
 
Där har det nu blivit rena sjukstugan - sicken otur de har alltså - Eva sambo slet av en sena i överarm/axel och muskelbristning så han han blev opererad i måndags kväll han med - sjukskriven 3 månader..Får inte röra armen ens på 6 veckor, inte köra bil..Alltså 1 som inte kan gå men som har bägge armarna - och 1 som kan gå men bara har 1 arm..Ja jösses, så det kan bli hörni..
 
Jag och Eva åkte till sjukgymnasten idag - det var trappträning i låååånga trappan idag minsann - och sen överraskade sjukgymnasten Eva med att pröva att gå med bara 1 krycka..Men se det gick inte - det kom rädsla o tårar - och så blir det ju - ett nytt moment som var otäckt..Så vi struntade i det och körde trappa i stället - och det gick ju strålande galant! Tror det var 11 steg upp - sen 11 ner - och sen 1 gång till..Jajamen, gick som hejsan!! Nästa gång ska hon pröva att gå med 1 krycka i barren, så får vi se - mycket träning, svett o tårar, och det är ju inte så lätt alla gånger inte, skadar man sig, el har en sjukdom  - som jag - är det inte bara sjukdomen eller skadan - psyket tar stryk också faktiskt, och det kan ibland ta längre tid att övervinna än själva skadan el sjukdomen..Så så var det med det.
 
Vidare från sjukgymnasten till mataffären och shoppa lite - sen var det hem till Eva med henne själv o maten och sen for jag hem till mig. Käkade lite lätt bara, sonen kom hem från skolan - och sen var det våran tur att åka till mataffären, så nu var det gjort det också. Tytembolaget fick ett besök också - lite pilsner slank ner i korgen ja - jaja, jag ska ha främmat på fredag kväll ser ni - måste ju ladda upp lite!! =)
 
Regnigt när vi for hem, maten är upp packad, och klockan är redan halv 7..Ska göra lite spaghetti och köttfärssås om en stund här, och sen är det kvällen minsann...
 
Alles för idag - och det var ju en hel del det tycker jag, Eva har ytterligare en guldstjärna i boken - bra jobbat gumman!!
 
Kom på en artist under dagen som jag inte hört på lääääänge - nämligen Kate Bush - så henne blir det idag med Running up That Hill..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Allan på besök..

GRRR GRRR...
 
Inte rantat så faslig i natt - tog en Alvedon innan jag la mig i natt, gjorde kanske lite, vad vet jag? Sovmorgon idag i alla fall, sonen börjar 9.20 på tisdagar, så det är ju inte så dumt!
 
Regnigt idag med - öser ner mellan varven, och sen skiner solen...Knepigt väder..
 
Och så har vi då Allan - Gallan-Allan alltså - en riktigt jävel att bråka nu alltså..Nu har han fått rycket riktigt tror jag..Börja vid lunch med lite känningar, och sen har det ökat ja..Inte så illa så jag kryper på golvet, men det "brinner" åt höger minsann - och magkatarren jublar ju också då såklart...RÖV - är det, skulle gått på föräldramöte i kväll men ex-maken får gå själv, jag får bli hemma jag - och mota Allan så gått det går..Har inte ökat mer i alla fall, så jag hoppas det stannar där det är och försvinner sen, sånt här skit har jag har inte lust med alls - alltid är det nåt tänk med denna kroppen - men jag suckar som vanligt och säger "jaja - det är som det är" Precis - det är det faktiskt - inte möe man kan göra åt.
 
Och nåt i magen måste man försöka få - jag kör mitt race då - lite mos, låter ju lysande läckert verkligen men är rätt "mild" mat ändå i dessa lägen, alla har sina varianter för att få lindring på det ena o det andra, ex-maken t e x, som har haft magsår några gånger - hans "trick" är varm Oboy i en djup tallrik och så skorpor däri..Ja, det låter knas men funkar för honom - och det är ju det som är huvudsaken!
 
Mos ikväll alltså - yummy, och lite mer vatten o Omeprazol - sen hoppas jag att Allan lekt klart faktiskt..Han kan apa sig hos nån annan tycker jag...
 
Idag Steelheart med Can´t Stop Me Lovin You. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Bad, klipp, handlat o klart

Hej va det går..=)
 
Varannan timme har jag varit uppe i natt i stort sett - härligt, man får rena fnattet ibland - helt otroligt att jag lyckas somna om på stört igen varje gång - o i morse ringde t o m helvetesmaskinen, och man ville DÖDA....
 
Ösregn ute i morse igen - sonen iväg med paraflax ja - jag - tappade upp ett bad minsann - med bubblor i =)..Sen låg jag där o filosoferade och pillade mig i naveln och hade det gott o skönt..=) Sen var det skrubbning av fötter och resterande lekamen, ur med badvattnet o på med duschen..Klippt naglar och lite så - helrenovering va? Japp - och sen en insmörjning med så blev jag fit for fight!
 
Sen en kopp kaffe o macka, sonen kom hem och fick höra att han skulle minsann bli en ny människa idag han med - dags för klippning!! Och det behövdes kan jag säga - jädrar vad långt hår han hade, det var dm-tussar som flög iväg - men nu så är det snaggat - och man ser honom igen - trevligt! =)
 
Efter det så åkte vi en sväng till bagarn, till Ö&B och Willys och småhandlade lite - kom hem för en stund sen. Så det blir lite mat i magen sen, och vid 21 ska jag bänka mig vid tv-n och se Det Okända..Spennande spennande!
 
Dåså - i morgon får det bli lite disk och ev resterande handling på ICA - föräldramöte på kvällen, that´s it.
 
Idag Michael Jackson med Black & White..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Stryka, strök, struket....

 
Tjoho!!! =)
 
Idag skulle jag stryka, och jag strök o strök...och nu var det struket!!!!! Mohahahaha - känn på den va! =)
 
Ingen som har en vattensäng möjligen som står o samlar damm eller ropar på MIG möjligtvis??? Nähä - inte det..
Det är väl nu det enda som inte är prövat - FAN så ont är det igen bara av att ändra läge i sängen - och när jag  väl kommer ur skiten - ja då går man som en fällkniv a la´90 år typ, och så haltar vi lite på det också en stund..Va fiiint - sicket liv man har...
 
Jomen ser ni - jag har jobbat på lite i helgen - igår diskades det och allmänt plockeliplock - och idag då strök jag all tvätten - ja men är det inte käckt så säg?? Visst är det det - men ryggen har väl gått "av" flera gånger under färden, får gå o sätta mig emellanåt en stund. Men nu var det gjort - känner mig fabulous alltså...=)
 
Sen har jag skalat potatis idag med - tillhör inte vanligtheterna längre med potäter - det som är såå gott ju - men man är väl lat kan jag tro..Gjorde kasslergryta till det - inte så dumt!! Sonen älskar ju det med, o smacka o åt minsann..Det är bra det - han växer ju så det knakar omkring honom snart tror jag - nästa söndag blir han 13 år - tonåring då ja - käre värld - vart tog de åren vägen? Min "lille" pojk är inte så liten längre..=)
 
Happ - det var det - ny vecka i morrn - den stora pensionen ska trilla in - storhandling alltså - föräldramöte - lite Eva och på fredag kväll får jag lite besök av bästebäste vännen Annelie - vi ska käka lite gott, gapskratta (som vanligt) och dricka vin - eller kanske det blir San Miquel??? Vi får se vi får se...=)
 
Idag lite sväng av ett gäng ur min favoritfilm från Disney - Aristocats..Här är Alla snubbar vill ju vara katt..=) Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Fredag

 
Japp! =)
 
Hade jag haft en AK4 i morse så hade helvetesmaskinen legat riktigt risigt till...Huga - förstod direkt att vädret ute inte var nån hit precis - och det var det ju inte heller...Regn, blåst, kallt och j...ligt..Hu...En riktig sån där höstdag - löven virvlar omkring och det är som en grå matta ute..Sonen fick ta paraflax till skolan idag, mindre muntert...
 
Men men, efter lite kaffe o gnugg i ögonen gjorde jag mig klar för dagens evenemang: Till Skövde och sjukhuset där med Eva på en undersökning. Vi drog redan vid 10 snåret och åkte till Elins Esplanad och kikade först, Eva bjöd på lunch, vi handlade lite och sen bar det av till sjukhuset. Efter det in på Zoo affären i Skövde en sväng och handla lite till husdjuren Eva o de har och sen åkte vi hem - då hade det klarnat upp o solen sken minsann!
 
Direkt från Eva till dottern - vi har jagat dammsugarpåsar..Dammsugaren hon har är köpt på Coop Bygg - ett konstigt märke - och när vi kom dit sålde de såna dammsugare - men inga påsar som passar??? Letade febrilt och t o m engagera personalen som fick slå på Google för att hitta VILKA påsar det ska va..Till slut blev det in på Coop Extra - där hade de nån variant som passade..Herregud - de ska väl inte sälja dammsugare om de inte vet vilka påsar som passar??? Hm...Nåja, hem till dottern och i med nya då - och de passade i alla fall - nu funkar det ett tag till då.
 
Hem sen och snack med sonen - hans skolkort har kommit - blev jättefina:
 
Det togs flera olika, men de var bra allihop. Klassfotot har dock inte kommit ut på visning än, men jag beställde det ändå - får se när det dyker upp i brevlådan!
 
Lugnt ikväll tror jag, lite mat - helgen MÅSTE jag ägna åt stryktvätten - är möe nu..=) Och disken med - och...nä, vi stoppar där tror jag....=)
 
Önskelåt av Eva idag - Radio Ga Ga med Queen, live från Live Aid galan 1985 - ett helt oustanding uppträdande, Freddie Mercury är magisk.. ha det gott.
 
 
 
Tjing

Nepp...=)

 
Såå kul....=)
 
I know - inget inlägg igår - och strök jag då eller?? Nepp....=) Ja, stryk borde jag ha nu faktiskt - inget snack!!! Gårdagen var slö - riktigt slö - med undantag av en fika på kvällen hos en god vän...Jaja, shit happends..
 
Idag blev det desto mer, sonen fick ett återbud hos tandspecialisten till idag, så det har vi varit på - jag åkte direkt till det trevliga Försäkringskassan och lämnade in ny ansökan på bostadsbidraget - skönt, då va det gjort. Bostadstillägget hade jag visst fått beviljat till dec 2014, alltså 2 år i stöten - så fint - hopplöst fall jag vet ni..=)
 
Sen åkte jag hem o åt lite lunch - och pratat med Eva i telefon, och nu i eftermiddag - tvättstuga ja..=) Det var väl det tror jag - i morrn är det Skövde och sjukhuset med Eva igen, och sen är det ju tamig tusan helg redan ju! Kors - Kan jag kanske ta tag i tvätten då möjligen....
 
Vädret då - jo då - det har varit lite kyligt på morgonen men framåt dan så har det varit hyfsat, nån regnskur här o där - så hösten håller sig än o då i skinnet, men det kommer väl.
 
Såja, nog för idag - ska ner o byta maskiner om en stund - video idag For The Birds....Lika kul varje gång, skrattar så tårarna rinner...Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Keep on Walking..=)

 
Mohahahaha....=)
 
2 uppstigningar i natt - av vad - inte en aning..Men har somnat om fort i alla fall - lite sovmorgon i dag mä eftersom sonen inte började förrän 9.20.
 
Bäddade, kom i kläder, käka lunch - sen drog jag till Eva - tog en fika - och sen var det marsch pannkaka till sjukgymnasten. Idag gick Eva i trapporna med bestämda steg minsann - lite andra övningar gjordes med och sen var det hemfärd igen. Det går framåt allt - det blir nog kalas det där!! =)
 
Till Lidl en liten sväng, hem och snackade med sonen, han pös ut med kompisar, och nu var de här - jag sitter o micklar o mocklar vid datorn lite - lite kvällsmat sen och kanske tv, i morrn skulle jag åkt på en fika hos en god vän, men det blev inställt, vi tar det en annan dag, det går ju lika bra det! I morrn kväll är det fika hos nästa goda vän - haha - jag åker runt o fiiikar jag =)..Så i morgon förmiddag i stället - STRYKTVÄTT - såå, nu var det bestämt, klappat o klart! Ingen återvändo - har till och med printat ner det här - lagom att få bort allt till torsdag då - ska tvätta 16-20...hahahaha...Ja e´rolig jag...=)
 
Tjoff tjoff - inte så möe att förtälja idag, men så blir det ju ibland - video idag Ricky Martin med Livin La Vida Loca..=) Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Hej va det går...=)

 
Haha, ja det är bäst att skynda sig minsann...=)
 
Sovit som en nallebjörn i ide tror jag...Lite sovmorgon idag med eftersom sonen hade friluftsdag. Körde honom dit då vid 8.45, hann parkera bilen så kom ett sms från Eva som undrade om vi kunde åka o handla? Japp, såklart vi kunde det! Och idag förstår ni: INGEN rullstol med utan Eva har GÅTT i affären med kryckorna minsann! Jubel o hurrarop av arbetskollegorna såklart - det tog tid att ta sig runt, men hon fixade det galant, så nu är gåendet på gång hörni!! Efter handlingen bjöd Eva mig på fika på bageriet i stan, sen körde vi omkring lite o titta och sen hem till till Eva med maten. Jag åkte vidare hemåt och åt lite lunch och bädda - sen ringde sonen o ville bli hämtad - tog upp dottern på vägen som skulle hämta ut sin studielitteratur och sen hem igen.
 
Lite kaffe o snack med sonen, lite dator - ikväll blir det lite mat och Det Okända..Så nån stryktvätt blev ju inte av idag nä..Kanske i morrn, men då är det sjukgymnasten med Eva som gäller, på onsdag kväll ska jag till en god vän o fika - torsdag är öppen än så länge och på fredag är det sjukhuset i Skövde med Eva igen då - som sagt, hej vad det går!
 
Vädret har varit rena karusellen idag - i morse 12 grader, lite rugg faktiskt - men ju längre dagen gick desto varmare och varmare blev det...Och vi som tagit på oss jackor ja...23 grader va det i skuggan visade min termometer, se där ja! Kanske är sista värmeböljadan nu då - så INGET gnäll kanske..;)Nepp - ska hålla truten..=)
 
Jaha - det var denna dag det - nu ska ni få en sketch från Mia Skäringers självutlämnande show Dyngkåt o hur helig som helst..Riktigt roligt mycket utav det..Här gestaltar hon Mia ur tv-serien Mia & Klara..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Känner ni Allan?

Schnögg karl - helt klart =)
 
I natt må ni tro hade jag en riktigt intensiv dejt - med Allan, eller rättare sagt Allan-GALLAN...Fy farao och några till svärord som inte lämpar sig här..Åt lite spaghetti o bacon tll kvällsmat och 2-3 kex med lite ost på - satte mig då och titta på ovanstående snygga människa i filmen SnowWhite and the Huntsmen..Kände att det börja apa sig liiite grann och ju längre filmen gick - desto mer bråkade Allan-Gallan..Till slut kändes det som om jag hade en fotboll i magen.."Näe tänkte jag, jag måste försöka spy!!" Och det gjorde jag, har aldrig behövt göra det nån gång under såna här anfall, en del gör det bara för att de tycker att de lättar på´t, men jag har klarat mig med vatten o magmedicin..Efter träffen med Ulrik så lätta det lite - men kan säga som så att det eskalerade riktigt ordentligt sen..Och nu undrar ju ni - "Varför i herrans namn ringer hon inte tutbilen och åker till sjukhus människan???????" Nä tack säger jag - vad ska de göra ?? De ger en nåt avslappnande och sen när det släppt får man åka hem - och då ska man skaffa taxi mitt i natten/småtimmarna..Och NEJ - det går inte att ta bort gallan på mig nä - har varit uppsatt på operation för det för flera år sen, men min smärtläkare sa NEJ..För det första för att jag har ström i kroppen på flera ställen - för det andra så får jag nya nervskador om de skär i mig - så..Pest eller kolera alltså. Så jag får rida ut dessa stormar själv när de kommer, tycker det är liite onödigt att åka 8 mil för att få en spruta i häcken mitt i natten - så så var det med det..Efter halv 4 i morse somna jag i alla fall - och då var det bara 3! grader ute hörni...
 
Sovit sådär men gick upp vid 8 snåret ändå - liite öm i magen bara - tog en försiktig frukost, satt vid datorn lite och sen bäddade jag rent i sängarna och dammsög!! Japp - men stryktvätten fick va faktiskt..ska ta den när magen lugnat sig ordentligt..jag lovar! Har annars tagit det lugnt - druckit vatten och ätit lätt bara - ska göra en sallad sen tänkte jag - lite skonsamt för magen, och i morrn blir det apoteket direkt det öppnar o ny magmedicin, tog den sista tabletten i natt och hade behövt en till men...Sonen har kommit hem också - fikat med ex-maken o snackat lite, han åkte hemåt för en stund sen.
 
Ny vecka i morrn med nya utmaningar - sonen har friluftsdag hela dagen i morrn, jag ska försöka ta stryktvätten då - och sen i övrgt i veckan är det Eva och sjukgymnast och Eva o sjukhuset i Skövde på fredag, hej vad det går!!
 
Dåså - idag blir det skönsjungande Marc Anthony med I Need To Know..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Inte nåt..

Japp så är det..=)
 
Mitt gamla idrottsknä har börjat ställa till det lite - kände igår kväll att det inte var riktigt ok, och i natt har jag liksom inte kunnat ligga ordentligt, brukar börja att ligga på sidan, med knäna ihop då, men se det gick inte alls..Jag somna i alla fall o vakna på rygg - och knät kändes lite som en fotboll - men inget synligt i alla fall..Vet ju att ryggen jag har ställer till det i benen med - och idrottsknät låter då naturligtvis inte bli att jäklas lite extra. o  foten på samma ben har ju hallus valgus knöl så heja vad bra det blir..Det går över - det vet jag, men liiite irriterande är det allt.
 
Jag som skulle göra såååå mycket idag - pyttsan ja - har rivit ur sängkläder men ej bäddat rent, NU blev disken gjord, har suttit som en fåne vid datorn och tiden har gått. Regnar nu med hörni - det blev jädrar i mig kolsvart när jag stod o diska - de säger att det ska bli sommar nästa vecka  - liiite sent kanske?? =) Nåja man får glädja sig åt det lilla, eller hur?
 
I morgon ska jag ta tag i livet ordentligt - det blir riktigt med spö annars har jag sagt åt "inteintresserad smurfen" som tydligen har suttit o skuttat hej vilt på min axel idag - nä, det duger inte!! Dammsugaren ska fram och stryktvätten ska åtgärdas - sen på kvällen kommer sonen och så var denna helgen slut.
 
Mat i magen - en pilsner - dator eller film? Ja, ni får väl veta i möra vad som hände - är jag "offline" så jobbar jag på! Hahaha...=)
 
Idag Kelly Clarkson med Stronger (What doesn´t Kill You)..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

"Höger eller vänster? det är frågan....=)

Ja tack, det skulle sitta fint faktiskt! =)
 
Och så hände det IGEN - missat en dag - tror ni överlever..
 
Igår så var det relativt lugn förmiddag faktiskt, åkte till Eva vid halv 12 snåret - vi fika och snacka skit och sen kl 14 skulle hon till sjukgymnasten. Kämpade på görbra och gick från bilen o in till mottagningen, sen skulle det bli träning i trappa, men då ville inte Eva riktigt, var rädd och tyckte det var obehagligt..Lite tårar kom det också - och så blir det ibland, det är lite för mycket emellanåt, men efter en stund så..Tror hon gick upp o ner dessa 4 trappsteg 4-5 gånger!!! Strålande jobbat!! Det är ju lite teknik med när man ska lära sig sådär - men det fixade hon, och sen gick hon ut till bilen med o vi åkte hemåt. Ont i händer o axlar efteråt och var nog allmänt slut tror jag - såklart, hon har suttit ner i 4 månader, men nu är det träna träna träna!
 
Jag åkte sen direkt till dottern och vi åkte o handla, körde hem henne sen. Väl hemkommen ett snack med sonen om dagen, lite kvällsmat och sen ble ja så trötter ja me...lite efterdyningar sen natten med Allan-Gallan..Så jag somnade som en klubbad säl och vakna inte förrän helvetesmaskinen fick göra sig hörd - det var ju roligt för den - eller hur? =)
 
I morse var det packning åt sonen som efter skolan idag skulle till sin far...Jag hade tänkt mig då en luuuugn fredag och helg, gå här o pickla med mitt - måste städa, diska, o lite annat - men nääääeeedååå....Dottern påkallar uppmärksamhet med frågan: "Du har inte lust att åka till Skövde idag - mina glasögon har kommit......" Happ - snäll som jag är - så blev det Skövde då..Här flänger vi o far åt alla håll som är framkomliga..=) Hämtade glasögon, gick en sväng i lite affärer och in på ICA Maxi det sista - och sen skulle vi hem..
 
Ni kommer ihåg att sist dottern o jag var i Skövde var det ju beläggningsarbete på vägen o köer och fan o hans moster - så vi åkte lite småvägar hem då - idag var det dags igen - fast nu var det sväng åt vänster som gällde då..Ut i tassemarkerna minsann - vägar jag aldrig har åkt på - bondgårdar, fina hus och koskit...och busshållplats skyltar - med ganska käcka namn måste jag säga..."Hållplats BÖGLABO" - vad säger ni om den?? Eller "FINSKASKOG" tror jag det stod på en...Ja kära nån...Vi stuffade på i alla fall och kom några gånger ut igen på stora vägen - och fortsatte att svänga av vänster - så helt plötsligt - efter all åkning var vi på E20, strax utanför stan - tja alla vägar bär ju hemåt säger de som vet - och det gjorde det ju! =) Får se vart vi hamnar nästa gång vi åker till Skövde..
 
Nu i eftermiddag har jag pratat med Eva - träningsvärk minsann - jo man tackar - och så kommer det nog bli ett tag ja - keep going sister! =)
 
Såja - nu är vi på banan igen alltså - ikväll blir det slö & slapp och nåt i magen, tror fasen i mig jag ska se en film - och NEJ - sorry dotera - INTE 127 timmar...;) I helgen blir bara vara hemma o pyssla lite, ligger efter som sagt - men nya tag i möra!!
 
Idag lite Christina Aguilera - diggar henne skarpt..Har ni inte sett filmen Burlesque med henne och Cher - gör det!! Riktigt bra! Nu häftiga låten i 50-tals stil - Candyman..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Salming, gallsten & Skövde

 
Yes - så kan man säga! =)
 
Nämen - har jag hoppat över nu igen...Aj aj, smäll ska jag ha va..=) En del har hänt dessa 2 dagar - bla följande:
 
Gårdagen var rätt så lugn, väntade på en målare som sa i måndags att han skulle komma åter för att "bättra på" lite - men inte kom han - på eftermiddagen hämtade jag sonen från skolan, hämtade dottern och sen styrde vi kosan till svärmor - hon gör ju en fantastiskt magiskt god inlagd gurka - och en burk skulle jag få! Men det har jag totalt glömt av att hämta - men igår då så va det dags!!
 
Fika först med äppelpaj & Vaniljsås, bullar, sockerkaka, annan äppelkaka och kex..RAAAP redan där - sen satt vi å tittade i receptböckerna svärmor har och dotterns ögon föll på "Börje Salmings Kantarellpaj med Västerbottenost"...Ååhhh - va gott! utbrast hon och svärmor intygade att den VAR god, hon hade gjort den förut - och undrade sedan om hon kanske skulle ta o göra en??? Vad tror ni svaret blev..JA såklart - och dottern gapade högst =)..Jag körde in till stan med sonen som skulle till Ungdomsgården, sen in på systemet o köpte en flaska rödtjut till svärmor o dottern och så ut igen.
 
När jag kom tillbaka doftade det ju helt underbart - pajen var klar - och tjena mors ja...GOTT GOTTI GOTT!!!!! Hela pajen rök - ops - och hela flaskan rödtjut med - jag drack alkoholfritt vin jag, var gott det också!!! Vid 8 snåret så tackade vi för oss o god fika o mat och in till stan o hämta sonen o körde hem dottern..Och sen....
 
Vid 22 snåret började eländet liiiite lätt - ont i gallan och som också brukar göra ont mitt i magen - samtidigt..Det brände o sved och jag drack vatten o tog Omeprazol..Gick o la mig vid halv 12 och sen följande timmar fram till halv 3 i morse...Fy fan o jävlar i helvete så ont....Gallan krampade såpass så nästan man såg att det buktade..det brann o krampa så jag kunde inte ligga åt nåt håll, drack nästan 3 liter vatten - tog en Omeprazol till - satt på knä på golvet i mörkret o försökte andas - gick inte heller till slut, var uppe o gick och "sträckte" på mig..Jag har nog väldigt hög smärttröskel i alla fall, för jag red ut den stormen och somnade då äntligen vid halv 3 i morse...vakna 05.30 och såg alla världens ubåtar simma förbi så kissenödig var jag - tro fan det efter 3 liter vatten...Och då hade det släppt...Halleluja...Slumrade en timme tll då innan helvetesmaskinen ringde 06.30..
 
Inte så mycket sömn precis, men skitsamma, det hade släppt och 8 i morse var jag hos Eva då - idag var det dags för återbesök hos ortopedläkaren som opererade henne..Mot Skövde alltså - och eftersom natten hade varit mysig så fortsatte det att vara mysigt minsann - kö IGEN på vägen för asfalt..Tog dock inte mer än knappt 5 minuter som tur va - lite körigt sånt där eftersom vi hade en tid att passa..När vi kom fram och skulle svänga av till sjukhuset - AVSTÄNGT där med - och omdirigering till en annan väg för att komma till sjukhuset - då började jag tro att fan va lös i alla fall...Hittade en parkering till slut  och fram till parkeringsautomaten - UR FUNKTION stod det på den...Man börja ju nästan flabba alltså...Bort till nästa som funka, ur med rullstol och en nervös Eva - in på sjukhuset och äntligen då kom läkaren..
 
Han visade röntgenbilder på hur det såg ut när hon bröt sig, efter operation, förra röntgen och så denna röntgen..Han var nöjd - det hade inte hänt så mycket från förra röntgen till nu - men det var bara bra sa han - det ska inte läka FÖR fort, då kan vävnaden kring höftkulan skrumpna och dö..och det är inte bra..Och sen böjde han o bände och kände o klämde, allt var ok tyckte han - nu ökas belastningen till 60 kg kommande veckor och KANSKE - men bara KANSKE ska Eva klara av att gå UTAN kryckor om sisådär 8-10 veckor..Tog även en odling i operationssåret som det kommit lite var ur - men det trodde han var en enkel hudinfektion så att säga, är det bakterier så ser det mycket fulare ut..Så Eva var nöjd - hon har även fått klartecken att flyga på en resa i slutet av oktober, nytt sjukintyg ska skrivas - och den kommer nog att bli året ut - nytt återbesök då om 8-10 veckor med röntgen och till läkare, så så blev det!
 
Efter lite "köra omvägar" kom vi in till stan, där mötte Evas svägerska upp - vi fikade och pratade, sen drog jag o Eva vidare till lite affärer och Zoo butiken och sen bjöd Eva mig på lite mat - sen for vi hem - var hemma runt 15.15 - tog ett litet snack inför morgondagen då jag ska åka med henne till sjukgymnasten i stan här. Så vi 16 snåret var jag hemma hos mig, liiiite seg i kolan nu faktiskt..Men så blir det ju när man inte fått sova heller riktigt..Blåst som sjäva fan har det gjort idag med - Evas stora Volvo blev riktigt omruskad på sina ställen på vägen, då blåser det inte dåligt inte! Men en trevlig dag har det varit - och nu är det en ny etapp då Eva - snart i mål!!!!!
 
Lite kvällsmat - sonen ska i duschen - skolfoto i morgon för hans del - och sen hoppas jag att magen håller käften - sååååå kul är det inte - nepp - roligare kan man ha en onsdagskväll faktiskt..
 
Dåså mina vänner - det var alles - video idag ett fräckt gäng - de gör cover på Somebody i Used To Know - Walk Off The Earth heter gruppen och de är 5!! som spelar på 1 gitarr...Gäller att hålla fokus va..=) Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Tvätteri & Måleri

Yes - så är det faktiskt..=)
 
Sovit rätt bra - men drömmarnas land har infunnits sig igen och jag drömmer det mest konstiga så jag vet inte vad..Hjärnan är inte klok ibland tror jag..=)
 
I morse då fick man plocka bort en soffa och allt som stog i vardagsrooms fönstret + lilla bordet i hörnet - gjorde en fuling med, strunta i att ta ner gardinerna - skulle jag lyckas få igenom det eller inte?? Och så får man vänta då - och vänta lite till, upptäckte att målarna var i min trapp, men att få tag i nån o höra när de kommer? Joho - tänka sig, när jag skulle ner till mitt tvätteri - så kom en av målarna och fråga vart jag bodde - " i mitten till höger sa jag.." Jaha, men så bra, dit går jag nu då!! Man tackar - jag pös ner i tvättstugan o sonen fick släppa in målar´n..När jag kom upp så tjoa jag lite försiktigt på honom och frågade om det var ok med undanplocket - och smart som jag var, nämnde jag INTE gardinerna.."Jajamen - det är jättebra!" sa målarn..End of story..=) Han skötte sitt och jag skötte mitt - var klar rätt snabbt men skulle tillbaka i morrn o bättra på lite bara - jag kunde även ställa tillbaka allt - han behövde inte öppna i morrn..Så bra - då var det också snart gjort!
 
Jag har sprungit - (nä sprang gjorde jag inte - nu ljööög jag) upp o ner i tvättstugan då i eftermiddag - behövdes kan jag säga - och nu ligger det rent o fint i 2 stora IKEA-påsar o glor på mig..Jaja - ska ta det - sen....Eva har ringt ett par vändor, en annan god vän har ringt - och så försäljare förstås - jag börjar nästan tro att jag är poppis på nåt sätt så möe olika försäljarnummer som ringer - men som sagt, de kan hålla på - min ljuva stämma lär de INTE få höra i alla fall...
 
Gött väder idag - tyckte nästan synd om målar´n som fick stå därute i värsta solgasset, men han verkade inte bry sig så mycket om det. Gården har på eftermiddagen varit full av ungar o katter och hundar och allt vad det är - o gapigt - JA..Morr, dunder & granater.....
 
Halv 7 strax - i morrn är det lite måleri som sagt, ska dra mig själv i håret också o ta hand om stryktvätten - på eftermiddagen ska barnen o jag åka till svärmor en sväng - hon har gjort sin fenomenalt, bästa, urgoda inlagda gurka som jag ska få..Det är nam-nam kaka det ni!! Sen på hemvägen får man väl svänga in på affärn med när man ändå är ute o far..
 
Dottern har idag då börjat termin 7 av 7 - skickade mig ett meddelande halv 6 i morse och talade om att "mm vad mysigt promenadväder.." Då var hon på väg till tåget som gick 5.45 till Örebro..Uja, inte mänskligt va? Sen på Universitetet till 12 - och så hem igen - och då visade det sig att tåget var 20 minuter försenat med - en härlig dag med andra ord...=) De har fått reda på hur termin ser ut med seminarier, föreläsningar o tentor - så nu kan hon o kollegan pricka in vilka arbetstider de ska ha med - de har ju fått en heltidstjänst som vik socialsekreterare på Skövde Socialtjänst i höst som de ska dela på - inte dumt o få lite extrapengar med! Det där fixar de säkert att få ihop på ett bra sätt - det betvivlar jag icke!
 
Så var det - lite mat i magen ska det väl bli, plocka tillbaka i vardagsroom, och sen är det ju kvällen redan..Video idag urballa Shania Twain med I Ain´t No Quitter..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Helg

 
Haha..=)
 
Lite överhoppande av inlägg här, men så kan det bli ju!
 
September har det blivit också ja - nu drar det väl igång då - med höststormar, regn o annat trevligt..Det får gå det också, eller hur?
 
Vad has happend här då - tja, inte värstans jättemycket precis..Tagit det ganska lugnt i helgen både sonen o jag - pillat med diverse, har diskat - lagat mat några vändor, slängt några klädpaltor som var trasiga, powernapat lite, pratat med Eva - druckit kaffe, ätit mysfrukost - ja, det var väl det. Och såklart - lyssnat på alla gapiga ungar på gården som måste ha hörselfel allihop - ska man se nåt på tv och balkongdörren öppen så är det tji att höra tv-apparaten, såpass gapas det..Förstår inte - och svär som borstbindare gör de också..3-4-5-6 åringar som skriker fan, djävlar o helvete och andra ord som kanske inte passar sig här nä..Uja - hade det varit mina ungar - tjoff - så var det slutlekt ute, och det på stört..sicka ungar...
 
Kommande vecka är det lite igen varje dag - i morrn och på tisdag då - målare på balkongen, ska dra bort möbler och plocka ur vardagsrooms fönster och flytta balkongmöblerna, så de kommer åt. Ska tvätta i morrn på dan med.  Onsdag är det Skövde och sjukhuset med Eva, torsdag sjukgymnast med Eva - och tja, sen va den veckan slut med - sonen till sin far i helgen som kommer.
 
Vädret sådär, blåst, lite regn, lite sol och mörkt fort, var faktiskt lite kyligt i morse inne när man klev upp, ja, inte frös jag och inte sonen heller men det känns att vädret ändrar sig. Dottern har varit i Karlstad och förlustat sig i helgen, i morgon börjar hon då sin sista termin, i januari är det examen - hur fort gick DET då?? Ja, inte fasen vet jag - en halvtidstjänst ska hon hinna med också - lite extrapengar som behövs, men det där får hon säkert ihop - tror inte det är jättemassa att läsa denna termin, så det fixar hon säkert.
 
Jahapp - det var allt gott folk, hoppas ni haft en go o skön helg ni också - idag Aerosmith med I Don´t wanna miss a thing - ja jag veeeet att jag lagt ut den förut - men den är såå bra så jag gör´t igen..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

RSS 2.0