Måndag igen

Tycker mycket om såna här glitterbilder...Älskade även glitterbokmärken när jag va liten, och julkalendrar med glitter på......Hahaha, vet inte vad det är som fascinerar så med det?? Gillart i alla fall.

Helgen kom och den gick, FORT...Inte klokt. Har tagit några cykelturer med lite speed på istället för att gå, känns faktiskt bättre för ryggen så så fick det bli. Brödet jag gjorde blev uppskuret i skivor med, JA, det blev lyckat, kors i taket hahaha.

Har också INTE gjort något i helgen som jag ALLTID brukar göra...VAD?? Jo, jag har dissat Eurovisionsschlagerfinalen....Luften gick lite ur mig faktiskt när Sverige för första gången sen 1958 inte var med, inte lika skoj att titta då faktiskt, men skulle kanske gjort det, har läst men ej sett att Spaniens bidrag blev sabbat...Hahaha, SYRRAN vad säger du om det????? Får nog gå in på mitt lilla Youtube och kolla in kalkonen...

Allt för nu.

Det finns 3 saker i livet som inte kan döljas: Kärlek, Hosta och Fattigdom

Ivo Andric

Tjing

Mors Dag

Vakna vid halv 9 idag, lite gråmulet o trist. Åt frukost med sonen och småpratade lite grann om allt o inget. Gjorde mig fix o färdig och ut med vovven en sväng och sen upp på cykeln och ner till mataffärn i stan och handla lite mjölk och div, sen till Tempo o hämta paket. Molnen ser inte snälla ut faktiskt, trodde det skulle både ösregna och åska när jag var ute men klarade mig, så NU kan det regna om det vill....Hahaha.

Grattis till alla mammor idag med, såg under cykelturen att det var många mammor som stod på sin balkong eller i sin trädgård med fin blomma de fått idag. Jag har ju också fått blomma, fast lite i förskott och den står så fin på mitt nattduksbord.

Nu blir det väl lite middag till mig o sonen, ska sen skära upp bröd, jojomen, jag bakade Vaxholmslimpa i går kväll, ni vet sån där med filmjölk i..svärmors recept så det kan bara inte misslyckas..De har legat över natten nu och gosat till sig, så jag ska ta skärmaskin o skära lagom skivor sen. Denna gången blev det inte geggamojja i alla fall...HAHA..

Ha en fortsatt härlig dag alla!

En mors omsorger räcker längre än hennes kunskaper..

Meir Aron Goldschmidt

Tjing

Lördag

Helg IGEN, som sagt tiden går fort...

Inte ett jota får man gjort heller, har faktiskt inte det minsta lust med något, är nog inne i lite "harintelust" period. Tänker allt när jag går upp på morgonen att "idag ska jag göra DET och DET..." men nääää.....Det går ganska snabbt över. Blir så ibland, men det råkar väl alla ut för.

Sitter just nu väldigt mycket o kollar på Youtube, Oh my god vad mycket man hittar där, även gamla saker man nästan glömt bort och som faktiskt (det mesta) finns att se på också. Det finns i stort sett ALLT, skojigt =) och man fastnar väldigt lätt också, så VILL man att tiden ska gå fort, gå in på Youtube!!

Har massa saker annars i huvudet, men hur och om och varför det vet jag inte än, får la klura på´t lite till och se vart det tar vägen.

Idag är det fullt med raggarbilar överallt, det är Crusin i stan, en del snygga bilar o en del alldeles förskräckliga..beror givetvis på hur väl de fina rariteterna är omhändertagna, solen skiner just nu i alla fall, men som vanligt lovas det lite stänk här o där. That´s all folks.

Det finns dom som ser på saker precis som dom är, och frågar VARFÖR?
Jag drömmer om saker som aldrig hänt och frågar mig VARFÖR INTE?

Robert F Kennedy

Tjing


Överraskning.....

Denna morgonen började verkligen helt klart BRA...Det ringde på min dörr vid halv 10 tiden...Öppnar och där står en dam med nåt i handen.."Hej, det var blommor till dig här från Carlssons Handelsträdgård!!" VA..svarade väl jag typ... Öppnar den inslagna "överraskningen" och får se:

 En blomma från min goa dotter Malin.....och ett sött kort till MORS DAG..Vad säger man, man blir rörd och glad, sicken ONGE man har va? Tack söting och välkommen hem snart!! <3

Solen skiner just nu, men tydligen så kommer det bli dassigare vad dagen lider, jaja, det blir va det blir. Annars så är väl inte dagen planerad med nåt särskilt, ska ta en cykeltur eller promenad i alla fall, jag cyklade en sväng i går i stället för att gå, ryggen är inte snäll med gåendet, så vi cyklar lite i stället, det går ju lika bra det!

Ha en trevlig helg allihop och till alla mammor: GRATTIS PÅ MORS DAG!!

Barn tänker inte på den tid som gått, eller den tid som kommer. De njuter av ögonblicket, vilket få av oss gör...

Jean de La Bruyère

Tjing

I´m in love......

 i dessa 4 norska gutter....Askil Holm, Alejandro Fuentes, Espen Lind och Kurt Nielsen....Har ni inte hört dem - GÖR DET, fantastiska killar, går inte att sluta lyssna på dem...Var o en i sig går också alldeles utmärkt, men de 4 ihop är STÅPÄLS.....Gå in på Youtube och se och lyssna, ni kommer inte ångra er!!!!

Var ute igår och tog min prommis minsann..Men slingan jag hade tänkt blev inte av, var nog lite långt, ryggen pallade med nöd o näppe de 20 minuter jag var ute i alla fall, men det gick i rask takt, ska försöka ta denna sväng varje dag om det inte spöregnar...Men egentligen finns det inget dåligt väder - bara dåliga kläder..När man var yngre och tränade 2-3 timmar om dan, då gav man sig ut i klafs, lera och skit utan att blinka ens...Jaja, det var tider det.

Annars har det inte hänt ett enda dugg, dåligt med skvaller är det med hahaha, jaja, både det ena och det andra kommer nog när sommaren drar igång på allvar.

TACK min söta dotter för du fixade till sidan här igen, vad gjorde morsan utan dig???

I natt smidde jag tusen planer...men i morse gjorde jag som vanligt.

Konfucius

Tjing

Plåster och körkort...

Dagen har inletts med tvättstuga..lika kul varje gång..NOT, förstår inte, strykhögen är inte heller kul.....

Varit och handlat idag, NU minsann är det inköpt NIKOTINPLÅSTER, jajamen, pang bara nu och på med det...Var även och hämtade ut mitt synnerligen tjusiga nya körkort...MJA, jag kanske klarar mig från att åka in, om farbror polisen tar mig...det såg inte SÅ illa ut...fast ex-maken garva förstås....Den bjuder jag på!

Snart dags för en kopp kaffe känner jag, lite lätt "pannavärk", om det är vädret eller inget kaffe ger sig. Ska faktiskt försöka ta mig ut o gå en prommis med, har lagt upp en liten "slinga" i huvudet jag kan gå, vi brassar den så får vi se hur ryggen mår, för det är den som brukar bråka när jag går för mycket o för långt. Ja, sen är väl dagen till ända kan jag tro. Tv ikväll - Greys...jädra bra serie det där!!!

Man måste antingen tro på en Gud eller på sig själv. Jag tror på mig själv...

Elmer Diktonius

Tjing

Skruttväder

Såhär ser dagen ut idag......INTE skojigt, har lätt huvudvärk och vaknade med det också...tvi tvi tvi.....Blir trötter av sånt här väder faktiskt.....

Idag på agendan....nja...ska försöka ta mig till affärn, behöver handla lite, NIKOTINPLÅSTER bl a, och sen ska jag hämta mitt vansinnigt SNYGGA körkort...Hahahahaha, hoppas jag inte blir stoppad av farbror polisen på dessa 10 år nu då det gäller, för då åker jag väl in........

Eftersom denna dag är trist, så SORRY, inlägget blir också trist....men slutord ska ni få....av nån.

Det finns två tragedier i livet: Antingen får du vad du önskar dig, eller också får du det inte!

Oscar Wilde

Tjing

Trött



Överskrift och ovan text säger nog allt om denna dag tror jag...TRÖTT..Vädret vet inte alls vad det vill idag och det är väl därför kan jag tro. Har i princip inte gjort - ett skit...Jag har t o m slumrat i 2 omgångar..Har både disk, lite dammsugning och stryktvätt att pilla med, men NÄE...Finns såna dagar, då man bara vill dra täcket över huvudet HELA DAN...Jaja, dagen är inte till ända så jag kanske får ett ryck innan kvällen kommer..

Ex-maken har åkt till Örebro för att hälsa på dottern och förhoppningsvis kan han även fixa hennes dator som totalhavererat. Han ska även ha med sig hem hit grejer som hon packat, hon flyttar ju "hem" hit över sommaren och då verkar det som om halva studentlyan ska med....JISSES..Hahahaha, det blir nog bra, eller vad tror ni??

Nä, roligare än såhär blir det inte, idag avslutar vi med kloka ord av....vem som helst.

Det är ett hårt arbete att göra ingenting....

Oscar Wilde


Tjing

Hemma

                                                                   
  

Haft en otroligt härlig helg på MAIF-träffen!! Var i Jennys torp utanför Jönköping/Husqvarna, och vi hade kanonväder hela dagen!! Har ätit och druckit gott, gått en prommis och bara njutit av utsikt och atmosfär. Tack Jenny för en trevlig sammankomst!!! Ovan några bilder, utsikt över sjön, middagsbordet med alla tjejer och torpet sett från stranden.

I övrigt har ju då inte helgen bestått av så mycket mera, kom hem för några timmar sen då, och har i princip suttit här, så inlägget får vara slut här tror jag...MEN, naturligtvis - kloka ord av allas vår Nalle Puh....

Medan man funderar på vad man ska göra, kan man slå sig ner och sjunga en visa..

Tjing

Helg...igen

 Den goa Nalle Puh.....Han e´för söt!!!

Var igår på Spirometri/lungfunktionsundersökning och fick faktiskt mitt livs överraskning! Jag själv hade väl intalat mig att lungkapaciteten kanske låg på 80-85 %, o att värdena i övrigt var KASSA helt enkelt, vad ska man förvänta sig efter 30 års puffande???

Lungkapaciteten var....95%!!! Alla värden var helt inom ramarna, det enda då möjliga "fel" var utandningsluften, man ska ligga inom 76-96,4 och jag hade 86, så visst inom ramen men liiite sänkt..HERREGUD, detta trodde jag aldrig...Och jag låg inte ens i närheten av "början till KOL" enl de lärdas tabell, så vad är man?? JO SKITNÖJD!!!!!!!
Ska sägas också att det har fuskats liiite med rökningen, men hon tyckte jag varit duktig i alla fall, men för att få bort de sista "monstren" som sköterskan kallade det, så är det nytt datum satt 24/5 och då ska det hjälpas av med nikotinplåster och sen är det återbesök hos henne 21/6.
Tog längd o vikt också...vikten kan vi hålla tyst om (hahaha) men längden??? JAG HAR KRYMPT 1 cm!!!!! Va f....n....De säger att det är åldern.....VA VA VA, Jag hör inget, jag ser inget.........

Denna helg är det utflykt minsann! Ska på MAIF-träff med tjejerna, denna gång bär det av till Jenny i Jönköping. Ska bli vansinnigt skojigt, vi ska husera i hennes sommartorp, umgås, äta och dricka och tjöta...Vi är 6 st som har gjort så här i....ja jag vet inte hur många år det är nu, vi ses 1-2 gånger om året hos varann o har middag. Ibland kan inte alla men denna gång så kommer vi ALLIHOP, så som sagt, det ska bli jättekul att se alla igen..Hur man mår på söndag är en annan femma...

Ha en trevlig helg alla därute...och som vanligt, kloka ord av lille Nalle Puh!!

En smula hänsyn och lite omtanke betyder så mycket....



Tjing

Varmt...

Tur inte nån va i närheten i morse när klockan körde sitt " TÖTÖTÖTÖ"....6.35..PANG hade det sagt, trött i ögat kan jag meddela. Hämtade ex-maken igår på Landvetter, var inte hemma förrän runt 23 snåret..Det är drygt att åka fram o tillbaka sådär faktiskt. Resan gick bra annars, men blev väldigt vilse i pannkakan när jag o sonen kom fram till Landvetter. Brukar alltid parkera på "gaveln" och sen gå in den vägen till ankommande. Körde käckt dit och såg visserligen på håll att inte en bil stod där parkerad men jag va vågad o körde in...Ops...Bara farbror polisen och tulltjänstemän fick stå där då...Igenbommat vid parkeringsautomaterna och igenbommad ingång. JAHA, blir till att köra runt hela kalaset IGEN och hitta en annan plats. Blir rörigt alltså med så mycket bilar o taxi och människor men jag hittade en plats i alla fall och sen betalade vi parkering....1 kr I MINUTEN kan jag meddela, tjoflöjt, 60 kr i parkeringsavgift...jo man tackar.....
Sonen lite otålig och planet liiite försenat med till slut så kom herrn ut, BRUN JA.. och allt var frid o fröjd, och sedan hemresan till Mariestad igen.

Dagen började annars med lite tvättstuga, en promenad med vovven och lite tvättstuga igen. På eftermiddagen kom Annelie, som fött upp Vitsan och hjälpte mig att klippa henne lite bättre med maskin. Vi fika och pratade lite "skit" i allmänhet, o ja nu är det kväll. Cyklade en sväng till Tempo och köpte kost till i morgon, sonen ska ha skolmästerskap i friidrott och behöver matsäck med sig. Kast med liten boll o 60 m tror jag det var han skulle va med i. Annars en kanondag vädermässigt sett, det är VARMT.....

I morgon ska jag till Astma/Kol mottagningen och göra spirometri, tar 1 timme stog det, vi får väl se vad resultatet bliver.

Ne, nu är det lite kvällsvard, ha det gott i kvällsolen! O så lite kloka ord av Nalle Puh....

Om man tänker efter en stund, kan det hända att man kommer fram till ett mycket viktigt beslut..

Tjing






Körigt värre..

Idag har det gått i ett kör faktiskt, vakna, skicka sonen till skolan, gjorde mig i ordning och sen i väg på det rasande kuliga evenemanget STORHANDLA + div annat..

Först Willys, sen ÖB, sen Lidl...sen en avstickare till Bildmagasinet i stan, är tvungen att förnya mitt körkort och måste då ta nya bilder...Summa summarum: Jag såg väl ut som en massmördare när korten va klara...Hahahaha, 195 spänn kostade kalaset + 150 i avgift som redan är inbetalt, så pang på lådan med det fina kortet o ny namnteckning, så har jag väl snart mitt nya vackra körkort i handen..
Vidare till biblioteket IGEN...Ett himla springande där nu tycker jag...Dottern ska ha böcker till hemtentor och sommarkurser och allt vad det är.. så på´t igen och låna en bok till.

Vidare till Oxen, handlade där och sen vidare till ex-makens lägenhet med juice o prästost till kylen så han har nån frukost i morgon bitti.

Hem o släpa upp all mat och hund, ätit lite och syster-yster ringde från Mallis, allt bra med dem, hon undrade om jag hade fått alla kort Matias skickat på skiva.....Ja, det hade jag ju men glömt att säga..aj aj. Allt bra där i alla fall och det är skönt. Sen en kopp kaffe och nu sitter jag o inväntar att klockan ska bli runt 15.45. Ska iväg till Landvetter och hämta ex-maken som landar 19.30 från Gran Canaria, det var dom 3 veckorna det, hur fort gick inte det??? Han går numera under namnet Mr Pepparkaka, bifogar bild längre ner för så brun, om inte ännu brunare kommer han vara...orättvist att en del blir så bruna faktiskt...Hmm. Jag får sola 1 år för att ens komma i närheten....Jaja...
Allt för nu, ska snart åka.

Tjing

 Brun? Ja, fast nog ÄNNU brunare.....

Ny vecka

  Betty Boop är söt tycker jag, därför får hon inleda dagens inlägg.

Vaknade till ett mulet o regnigt o disigt väder, man vill då slå ihjäl väckarklockan o vända på sig o somna om..men se det gick ju inte.

Skickade sonen till skolan och JA, jag kröp ner i sängen igen faktiskt en stund...Sov inte men låg och småsnusa lite 1 tim, gick upp o gjorde mig i ordning och bäddade. Ut med vovven en promenad o under denna ringer mobilen. På torsdag ska jag till KOL-mottagningen på sjukhuset och göra lungfunktionstest då ja...50 kr kostar kalaset, och det var ju rätt så snabba bud faktiskt. Hon sa att det egentligen var lång kö, men att de fått ett återbud som jag kunde få då redan på torsdag. Skönt att få det gjort med, vad det nu kommer att visa.

Batteriet till bilen står i köket på laddning, svågern var här i går o hjälpte mig, kommer tillbaka ikväll då det laddat 1 dygn och sätter tillbaks det.

Annars blir det nog lugnt idag, ska skriva "handlingslista" för det är ju storhandling o annat diverse i morgon, sen bär det ju av till Landvetter för att hämta Mr Pepparkaka, som kommer från Gran Canaria.

Avslutar dagens inlägg med härliga o kloka ord av Nalle Puh..

För att verka avspänd och helt tillfreds, kan man gnola Tiddeli-pom några gånger
på ett vad-ska-vi-göra-nu-då sätt....

Tjing

Bilskrälle!!!!!

Vakna runt 8.30 idag, sovit ganska hyfsat faktiskt. Åt frukost med sonen, helgmys vid frukostbordet blev det idag. Slappade lite och sen gjorde vi oss i ordning, skulle på middag hos svärmor idag..
Går ut till bilen o ska åka...waowao..klick....waowaowao....klick..NÄHÄ!!!! Bilskrället starta inte! Batteriet totalt utsuget, märkligt, hade bilen i förrgår och jag vet att inget har stått på sen dess som kan ha dragit ur batteriet....Oj oj oj, sånt där gör mig SKITFÖRBANNAD!!!! Fick ringa svärmor som fick hasta iväg o hämta oss...

Middagen var god, köttfärslimpa o potatis, satt som en smäck som vanligt. Efter disk o annat tog vi en tur till Torsö, Hembygdföreningen hade stugan Hulan (som är Torsös äldsta bevarade byggnad) öppet, det sägs att svärfars förfäder har bott i stugan en gång i tiden.. Första som bodde där var 1695 och den sista 1950. Det var allt kringelikrokar att ta sig dit, och en bra bit att gå innan vi kom fram..Ja ni förstår ju själva, man nästan hade lite känsla "Rasken" när man gick in där, lågt i tak, köksoffa att sova i, och en öppen spis att laga mat vid..intressant faktiskt, gick en sväng utanför o ner till sjön, och sen vidare in ladugården där gamla verktyg o de små boxarna för kossorna var kvar..De serverade även en löksoppa gjord på en speciell löksort som bara växer just här vid Hulan och på Gotland, vi stannade inte så länge så vi smakade på soppan, men vi plockade lite lök som växte vilt överallt..Kan säga att det var riktig kräma i den ja...starkt, ungefär som gräslök men mycket starkare. Sen vidare tillbaka och sen hem o tog en fika. Trevlig dag med skogspromenad, lite historia, god mat, och som tur va, inget regn.

Ikväll ska svågern hjälpa mig med bilen, får ta ur batteriet och ladda det 1 dygn, det är då fasiken att det ska krångla när ex-maken är borta!!!

Avslutar med en lite bild på stugan Hulan då, så ni får se hur kulturell jag varit idag!

Tjing

 

Helg igen

Som sagt tiden går SÅ FORT...Ex-maken är på Gran Canaria, tyckte det var igår han åkte men nu har 3! veckor helt plötsligt gått och på tisdag kväll ska jag hämta hem honom från Landvetter..Han kommer vara brunare än brunast (som vanligt) så det är typ 2 ögonvitor som tittar på en...DÅ är man brun!!

Vaknade idag av att de skvätte på rutan..jaha regn..men det är väldigt varmt 13 grader, så några åskknallar kan nog kanske väntas idag. Jag blir trött när det är sånt här väder, sitter o gäspar hela tiden. Men det kanske håller upp framåt dagen, inte ens vovven vill gå ut när det är sånt här, men hon har alltid varit sån..."Vadå, blöta ner fötterna??? ALDRIG!"

Idag gratuleras dottern på namnsdagen...och jag själv då förstås! Vi heter Sofia bägge 2, så hurra hurra för oss!!

Denna dag kan bli gäspig men vi får väl se, det finns att göra om man vill det... Ska nu försöka lägga in en bild, jag försökte igår men det blev pannkaka alltihop..men jag gör ett nytt försök.

Tjing

Hahaha, det gick!!!! DUKTIG

Ja, jag säger då det...

Varit i stan på förmiddagen, hade 2 uppdrag: Låna 2 böcker åt dottern, ska läsa extra sommarkurser och behöver böcker till det. 2 st fanns på Biblioteket i stan och resten får hon låna i Örebro. Väl så långt...Sen skulle jag växla in en påse med massa 50 öringar åt sonen...DET var inte det lättaste..Parkerade bakom biblioteket, gick in till centrum därifrån, gick först till SE-banken...INGEN myntväxlare..nähä..vidare till Nordea, där var så fasa med folk så jag gick ut igen...vidare till Swedbank, köer så långt ögat nådde, men jodå, myntväxlare hade de allt. Före mig stod ett par som tydligen samlat mynt sen 10 år tillbaks eller nåt, burk på burk på burk, rassel rassel, och maskinen den räkna för fulla muggar..då hällde de på lite till och sådär höll det på...Massor med folk på banken överlag och varmt började det bli så jag fråga lite käckt: Hur fungerar det där sen då, får ni pengar i näven eller måste ni lösa in det i luckan här? Svar: Nej det sätts in DIREKT på kontot....Ja tjena, jag har inget konto på Swedbank sa jag..."Man brukar kunna trycka ut ett kvitto och lämna in det och få pengar men det fungerar visst inte"..NÄHÄ..Jag gick...
På väg till bilen mötte jag en gammal kompis och det blev hej o mors hur e läget? Förklarade att det ska tydligen vara väldans svårt att få sina mynt växlade i denna stan?? "Oxen har myntväxlare!!" sa hon..Ops, har jag missat tydligen, jaja, in i bilen och till Oxen (mataffärn i stan) inte en parkering så långt ögat nådde men efter lite "köra runt" körning så löste sig det. In på Oxen då, och 1 miljon människor men fick i alla fall syn på denna myntväxlare och i med mynten. Det var 40 kr i 50 öringar..men jag fick bara ut 38.80 för 1,20 var avgift...Ja jag säger då det. Gick till förbutiken och fick ut mina små slantar, o talade då om att jag först varit på Swedbank och försökt lösa in dem..."Tur du gick hit då, sa expediten, vi tar mycket mindre i avgift för att växla"...Men snälla nån, varför ska de ta en avgift för att JAG ska växla mina pengar??? Löjligt tycker jag, men de tar ut avgift på allt snart...

Fick med posten idag en CD-skiva med massor med kort från systersonen på Mallorca, han har varit i Sevilla bl annat, så det var ungefär 300 kort att titta på. Sonen gav upp efter ungefär 70, då hade han sett klart....
Allt var bra med syster-yster och övriga familjen i alla fall och det är ju skönt.

Fredag o helg igen, tiden går så fort så fort, blir nog lugna gatan skulle jag tro. Ha en trevlig helg alla därute!

Tjing

Kristi Himmelfärds dag

Go middag. Idag vakna jag 8, har sovit ganska hyfsat, men vaknar genomsvett mellan varven..DROGERNA går väl ur kroppen hahahaha.. Är riktigt svårt än faktiskt, får riktiga attacker, speciellt när jag ätit o druckit kaffe, HJÄLP!!!!!!! Humöret är inte det bästa heller har jag märkt, min son har nog fått några skopor ovett som han inte ens var förtjänt av..stackarn. Men det är bara att jobba på som sagt.

Igår regna det nästan hela dan, idag är det mulet, lite kvalmigt, konstig luft på nåt sätt, stackars dem som ska cykla Viken Runt, men det här kanske är bättre än gassande sol. Ska snart göra lite middag, blodpudding, kan det va nåt?? Jodå, det är gott, IBLAND, sonen äter med god aptit i alla fall och det är ju huvudsaken. Han växer just nu så det knakar, man nästan hör hur skelettet drar ut sig..ALLT är för litet, strumpor, skor, byxor ja ALLT. Helt ny garderob skulle den grabben behöva helt klart.

Tvättat lite, en viss hund kissade ner mitt överkast i går kväll..GRR, så det var ner i tvättstugan med det, hade tur så det va ledigt. Tvättat o torrt redan så nu ligger det fint i sängen igen. Har även diskat, ni hör, måste tydligen ha nåt för händer hela tiden, vad månde det bliva innan denna dag är slut? Nej på´t igen, här kan vi inte sitta.

Tjing

Onsdag

Förmodar att det är normalt att drömma om cigaretter???? Blir lite jobbigare för varje dag tycker jag, vill helst krypa ur skinnet emellan varven...Men men, det är bara att hålla ut, det SKA gå över..

Halvdassigt ute idag, verkar bli regn, ska ner till affärn och handla lite mjölk o andra nödvändigheter. Annars blir det nog lugnt - tror jag, ska fortsätta klippa vovven, (JA,jag började med det i går) och det är ju inte hennes favoritgrej direkt, men jag brukar vinna till slut...
Ha en bra dag alla.

Tjing

Dygn 1..

Ja.....vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig..sovit ganska bra, vaknat 1 gång, var då genomsvettig, om det har med slutaröka att göra vet jag ju inte, var uppe o drack vatten i alla fall, somna om ganska snart o vakna när kl ringde. Efter frukost direkt var det riktigt JÄVLIGT...Uja, fick gå ut på balkongen, jag stirra på "äckelburkarna" som jag numera kallar dem, sen gick jag in..Det kommer nog bli kämpigt i början, men men det ska det väl vara, en "drog" ska ju ur kroppen.

Tvättar idag, vet ej mer vad dagen kommer att bestå av, säkert MASSOR med saker, måste sysselsätta mig känner jag. Det blir bra i slutänden alltihop.

Tjing

SLUTRÖKT

Idag den 10 maj 2010 kl 14.19 tog jag mitt sista bloss. Nu får det vara slutrökt. Att ev ha fått diagnosen lindrig KOL är inte bra, och även om det inte skulle visa sig att det ÄR så, så får det vara slut i alla fall. 30 års puffande, inte klokt..Och hur många gånger har man tänkt och ibland sagt att "gud vilken idiot man är som röker.." men ändå inte gjort något åt det? Det kommer säkert bli tufft, kanske nåt bakslag t o m, men jag ska göra allt jag kan för att försöka sluta. Mitt mardrömsscenario är att inte få luft, och fortsätter jag röka och har KOL så lär det inte bli MER luft att andas..Så nu är det STOPP. Wish me luck..

Tjing


Söndag

Sovit lite hipp som happ i natt med, jaja....

Åt frukost med sonen och sen slappat lite, gjorde mig i ordning och ut med vovven, lite konstigt väder, kvalmigt på nåt sätt, regnet har inte kommit än i alla fall.

Göra idag annars då? Nja, blir väl det gamla vanliga kan jag tro, laga lite mat, plocka lite och sitta vid datorn...Hahaha vilket liv man har, låter inte särskilt intressant. Är det ju inte heller i och för sig, händer inte så mycket faktiskt.

Får se om jag får ork och lust att börja klippa vovven, ser ut som ett trasselbo bokstavligt talat, så det behövs verkligen, hon kliar sig väldigt mycket nu, man kan tro hon har loppor eller nåt...=), de biter ojämnt som man brukar säga.

Ha en skön söndag.

Tjing

Helg

Vaknade 8.45 idag, men i natt har det varit sämre med sömnen, vaknat o hostat, vaknat o hostat..Man kan ju undra hur länge det ska hålla i sig egentligen.

Om ni undrar hur det gick med filmjölksbrödet igår....åt h........te gick det faktiskt, HAHAHAHA, de såg så granna ut efter 1 1/2 timme i ugnen och när de sen kallnat skar jag isär dem...GEGGAMOJA..Var tvungen att skratta, jag HAR ju inte gjort enligt receptet så det kanske skulle misslyckas, nästa gång kör vi STRIKT enl receptet, så blir det väl bra.

Dagen är mulen, det lovas regn, synd om dem i stan i så fall, det är SPRINGTIME här idag, detta löparevenemang som har gått varje år sen.....Ja det minns jag inte ens. Stor folkfest i alla fall och många, stora, små, unga, gamla som springer, håller regnet sig borta är det ganska idealiskt ändå att löpa idag.

Får se vad det blir av dagen, började igår att titta på säsong 3 av JAG - På heder och Samvete, mycket bra serie, klippte disc 1 med 5 avsnitt på raken under kvällen, det kanske blir en disc 2 idag då, men vi får se vad andan faller på.

Tjing

Duktig!!

I natt har jag faktiskt sovit, det blev 6 1/2 timme i sträck det, REKORD på ett bra tag..Men uj uj uj va slem o skit det är i bröstet när jag går upp, får harkla mig så pass för att få det att lossna.

Blåseväder idag, det väntas regn hela helgen, jaha, spelar inte mig nån roll så sett, klart det är trevligt när solen skiner också!!

Idag har jag gjort nåt som jag TÄNKT i flera år men som ALDRIG blivit av..Jag har bakat filmjölksbröd!! Hade egentligen inte de "rätta" grejerna som bikarbonat (tog bakpulver), rågkross (tog råksikt) och mörk sirap (tog ljus), men mycket smidigt, bara att slafsa ihop hela tjottaballongen och in i ugnen 1 1/2 timme, plockade ut dem för 10 minuter sen..Det SER ut att ha blivit bra, men det ger sig när de kallnat, överraskningarnas tid är icke förbi...ÄN. Ska försöka mig på svärmors recept på rågbullar en dag med, spennande spennande!

Har även pratat med en gammal go´kompis som inte bor här längre, hon har det lite kämpigt just nu, men vi skrattade och snacka på ändå, ska snart ses tänkte vi.

Annars hoppas jag också att en annan go´kompis nu har blivit opererad i sin rygg idag och att det gick bra, ska försöka slå henne en signal under morgondagen för att höra hur det gått, idag är hon nog inte så värst talför tror jag..

Ha en trevlig helg alla därute!

Tjing

Torsdag

Inte klokt egentligen vad dagarna går...Vad kommer det sig, är det åldern som gör att tiden går så fort?? Ja inte vet jag..

Solen strålar idag med och de vita elaka skrikpippisarna håller igång, som vanligt. Vad ska man göra idag då tro? Behöver handla lite helt klart, stryktvätt finns det och disk och....Nja, det var inget utav det som lät särskilt lockande faktiskt. Har inte den där rätta orken riktigt än känner jag att "röja" omkring. Infektionsläkaren ringde igår med och talade om resultatet på lungröntgen. Allt såg kanon ut, syntes inte några spår av någon lunginflammation, så frågan är om det varit det från början?? Skönt att det var ok i alla fall, sånt där är lite läskigt att vänta på faktiskt.

Ja, nu gick ju tiden lite till...Hm, VART gick den ??

Tjing

Tack Malin!

Börjar denna dags rader med att tacka min goa dotter Malin!! Hon har gjort designen på min bloggsida, tycker det blev strålande vackert! Hon gillar att sitta o pyssla i Photoshop (tack o lov) och när hon var klar blev det såhär! FIIINT!!!! Puss på dig gumman!

I natt har jag bara varit uppe 1 (!) gång, herrejösses...Det börjar kanske på att rätta sig till eländet. Men jag får allt stå o "hosta" upp mig en stund när jag gått upp, hur mycket slembobbor finns det???? Har även ätit klart 1 av alla mediciner jag fick, nu är det bara resten kvar, gud vad tabletter, skulle nästan behöva en dosett så man har kolla på vad man stoppar i truten tror jag....

Gillar ni MÅSAR förresten?? JAG HATAR DEM!! Konstiga pippis det där...Brukar inte måsar tycka om vatten?? HÄR finns det då rakt inget vatten, ingen sjö eller nåt, en innergård med gungor och lekställning...DÄR ska de vara o GAPA, o de börjar gärna vid halv 5-5 att påkalla varandras uppmärksamhet. Det riktigt skär i öronen deras gälla skrikljud, sen håller de på så HELA DAN till solen går ner...USCH säger jag....

Dagen idag vet jag inte riktigt än vad det ska bli av, ganska hyfsat väder i alla fall vad det verkar. Skulle behöva åka o handla lite grann, men som sagt, vi får se, vi får se, här tar vi dagen som den kommer, inte mer med det...

Tjing

Uppe med tuppen....

Igår ramlade det ner ett vitt kuvert med loggo "Västra Götalandsregionen" på..Tid för lungröntgen IDAG på morgonen 7.40..Det var snabba bud måste jag säga! Fick käckt ta mig ur sängen lite tidigare än vanligt och ge mig av till sjukhuset, tur det var här i stan så man slapp åka till Skövde i alla fall. Det hela var över på 5 minuter, tack o hej. Mår bättre i alla fall, segt detta, men det ska väl bli bra.
Har lovat mig själv o andra att sluta röka med, ska röka det jag har och sen är det STOPP, FINITO..Att få orden "möjlig förstadie till KOL" var INTE skoj, men egentligen...Vad hade jag förväntat mig??? 30 års puffande på dessa pinnar...NÄ, nu var det BRA!

Annars idag blir det nog lugna gatan, det gamla "vanliga" står på schemat, dvs, bädda, plocka undan, ut med vovven, äta lite och sitta här vid datorn..Tur att datorn finns egentligen, MEN, hur klarade man sig förr?? Ja inte vet jag, vanlig telefon är väl en annan uppväxt med, inga mobiler, SMS, MMS och allt vad det är...Ingen dator heller att surfa runt på och hålla kontakten med omvärlden..Lite läskigt egentligen, i dagens läge behöver du nästan inte lyfta på häcken för att ens handla mat, bara att gå in på datorn, beställa hem maten och de ringer på dörren o levererar...Likaså bankärenden och annat, "tryck här" och sen är det klart..Smidigt givetvis för de som inte kan ta sig ut, men för andra...rena BEKVÄMLIGHETEN.."Öga mot öga" snacket är utbytt mot "bakom skärmen" snacket i stället..Ja kära nån, tiderna förändras och vi måste väl hänga med?

De har utlovat regn idag, men just NU ser det ganska ljust ut i alla fall, vi får väl se hur det blir, inget är förvånande, det kanske blir snöstorm innan dagen är över, man vet aldrig..

Tjing

Föll för frestelsen.......

Ja kära publikum....Jag har också fallit för detta med att "bli med blogg"...Kan bli både intressant, spännande, galet o knasigt..men men, alla är vi barn i början, eller hur? Hur detta kommer att bli och vad det ska stå...DET återstår att se..Men välkomna hit i alla fall, första raderna skrivna..Vad månde det bliva.....

Tjing


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0