Valborgsmässoafton

 
 
Japp! Sant...=D
 
Sista april och Valborg - Välkommen Sköna Maj! =D
 
Joråsåatte - i måndags var det rätt soft, skulle fått besök men blev inte så, var allmänt slött om jag inte minns fel..minnet alltså..
 
Igår var det tisdag och lite sovmorgon, när sonen gått så gjorde jag en lättare tvagning, satte på mig fultröja och sen åkte jag till svärmor minsann! Och från det jag kom vid 10, tills jag åkte hem runt 17 så arbetade vi förstår ni - vi turades om att att hämta vedpinnar på skottkärra och sen skulle det klyvas, paus för lite kaffe med döpp, sen hade svärmor gjort sin goda soppa med kräftost o lite annat i - mumsigt som attan den! Smörgås till också, gott! Sen arbetade vi på igen - fika lite med kaffe o döppe igen - sen lite arbete och sen for jag hemåt. Tack snälla Berit för en trevlig dag med mat o fika! =D
 
For direkt till stationen och hämtade dottern som skulle hämta ett paket bl a - körde hem henne, hem till mig, satt en stund och sen gick jag en vända med Louise o Sally - in och gjorde hamburgare och sen tittade jag på Biggest Looser Sverige, datorhäng och natti natti.
 
Och idag då är det Valborgsmässoafton. Hur många av Er brukar fira det och gå till eldar o lite sånt? Här firas det inte alls, när ungarna var mindre åkte vi några gånger, men sen var det ingen som tyckte det var så kul och stå där - så ikväll ska jag o sonen bara käka lite och sen ska vi se film tänkte vi. Lov torsdag och fredag och sen är det helg!
 
I morgon är det 1:a maj, då är det marknad i stan, jag o Louise ska cykla ner tänkte vi och strosa där en stund, vet inte om sonen och dottern hänger på också, vi får se. Vädret har gjort omslag också, kallare är det och idag är det småmulet och man vet inte riktigt vad det ska bli av det hela. Det har kommit snö uppåt vet jag - men nää - det vill vi inte ha hit va? 
 
Och till slut:
 
Hurra Hurra för vår Konung idag! =D
 
 
Video idag fantastiska Robert Gustavsson som gestaltar Fred Asp med ny djurvän, här gästar han Sven Melander - lika kul varje gång...Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Sally, abborre och presenter =D

 
Så fiiiin =D
 
Här har det hänt lite grejer vill jag lova - i onsdags på seneftermiddagen så trilla Louise i stentrappan i trapphuset hos sig och slog sig så det blev en rejäl lårkaka - blev så svullet nästan som en fotboll på utsidan - kära nån, så onsdag kväll var jag ute med Sally - och på torsdagen hjälpte jag till med att gå ut med henne eftersom Louise var liiite ostadig på benen så att säga - svullnaden minskar dag för dag men blåmärket blir större o större, som en världskarta som hon själv uttryckte det. Ja, sånt där är inte kul inte, varit med om det själv i under min idrottstid, och ont gör det också. Det tar nog ett tag till innan det har gett sig. Torsdagen i övrigt så var det lite mat, läxläsning med sonen, datorhäng och go natt.
 
I fredags hade jag Sally heldag eftersom Louise var tvungen o åka o hämta sin syster med hund nere i Skåne, hon hade fått sitta på sniskan o köra hela vägen för lårets skull, men det gick det också. Jag gick promenader med Sally i vårvädret:
 
 
Sonen var med nån vända också när vi gick, och på senkvällen kom en trött Louise och hämta hem henne. Lite datorhäng blev det här och så sängen.
 
Igår var det lördag - mysfrukost med sonen, sen kom vi i kläderna, lasta ur vinterdäcken och ställde dem i das förråd, hämta dottern, tankade och sen for vi ut till svärmor på lite mat. Abborrfile´- say no moore..Dottern var i himlen i alla fall =D Och det är supergott alltså, går inte att förneka! Tur hade hon också att fiskaren hade öppet på eftermiddagen, så dottern, jag o svärmor åkte bort till honom och köpte mer file´- dottern drog till med 2 kg bara sådär och svärmor fick lite hon med. Hem o paketera det, 16 middagar har dottern nu då, inte illa va? Snälla farmor ska tillaga det när det blir dags - "blir inte bra om inte du gör det farmor" sa tösen - och det är ju sant! =D Mitt i allt kom ett lass ved också, så det hjälptes vi åt att lasta av - fikade sen och sen tackade vi för oss. Tack snälla Berit för go mat - samkväm och fika! Gott som alltid! =D
 
Efter det åkte vi till Willys och handlade lite, hem med det till dotera, och så hem till mig här. Sen ringde det på dörren och Louise kom - med presenter till mig för jag haft hand om Sally - den söta människan hade köpt balkongmattor och en sån där snurraskkopp ni vet - åh vad glad jag blev!!! Tack söta söta du för det Louise, vad snäller du e´! <3.
 
Vi satt en stund o tjattra på balkongen innan hon o Sally drog hemåt, dottern var glader såklart, abborre till middag och gos med Sally på det - jo man tackar! =D
 
 
Pusskalas.. =D
 
Sen käkade vi lite barnen o jag, sen körde jag hem dottern och gick sen sista svängen med Louise o Sally, datorhäng och gäsp och go natt..
 
Och nu var det söndag, vaknade med skallebank men mysfrukost med sonen som vanligt, kom i kläderna, svettats, diskat, ätit mat, datorhängat, strukit tvätten, javisst! svettats ännu mer  och för en stund sen var Louise här och hjälpte mig lägga mattan på balkongen, blev såå bra! =D Mjukt o gött och gå på =D, tack för hjälpen Louise! =D Lite kvällsmat om en stund och o får väl ta mig ett piller skallen kanske - morr, avskyr skallebank faktiskt, men ibland hjälper inte piller heller, nåväl, förhoppningsvis går att det sova bort sen.
 
Vädret har varit en riktig bomb med solsken, fåglar som kvittrar, folk i shorts, knoppar som slår ut och ja, ni vet allt det där.. =D Pollen är det också kan meddelas - och hör nu: Sonen känner INGENTING av detta alls, möjligen nån nysnng - inget mer, äter inga tabletter och inga ögondroppar - vad säger man? Så skönt helt klart - 10 år av innesittande i långa perioder, våttorkning av allt, missade skolavslutningar, gråt, blodröda ögon, ingen sol o inget bad knappt, läkarbesök, nerdragna rullgardiner och mer...Jag hoppas evinnerligen att det håller sig så här nu, eller hur? 
 
Ny vecka i morrn, hoppas skallebanken är väck då,  ska få ett besök av Birgitta en kväll här, hjälpa svärmor med veden en dag, marknad på torsdag med Louise och ev dottern o sonen också, lite lov från skolan igen och sen är det helg återigen. 
 
Dåså - that´s all folks, video idag DVBBS & Borgeous med Tsunami, ha det gott.
 
 
 
Tjing

Effektiv - och inte alls som det var tänkt

 
Åhh så fin bild - älskar sånt där =D
 
Vilket väder det är va? Puh säger jag - haha..
 
Lillelördag idag, halva veckan redan försvunnit - man blir rådvill och vet knappt var man är när det är "helg" på en vardag..Jag är nog inte ensam om att känna så tror jag! 
 
Dock var det tisdag igår först - ingen sovmorgon heller för sonen som skulle göra ett prov istället kl 8 - var allt lite morrningar innan han kom iväg =D Jag tog det soft i alla fall - kom i kläderna, åt lunch, gick till Louise på eftermiddagen och satt på balkongen - näää - jag satt under parasollet jag =D - fika med bullisar och kaffe, tjöta skit - gick hemåt sen, kvällsmat och lite annat och sen var det Biggest Looser - datorhäng och go´natt.
 
Och idag då så har jag varit riktigt effektiv och duktig - tycker jag själv i alla fall..=D Har diskat - jomen! och sen fick jag väl nåt jädrans fnatt - för jag städa hela lägenheten också - ujamig, var välbehövligt, svetten rann ja - det droppade på golvet t o m - sån e jag! =D Har till o med dammsugit i ventiler o sånt - det ni!! Vid 12 snåret var det klart - fick änna vila lite, i kläderna sen, åt lunch och pencillin, och så bar det av till tandis.
 
Början till rotfyllning skulle göras idag - men näää - efter noga övervägande och lite bollning med mig, så kom jag o tandis överens om att det var ingen större idé att rotfylla den där tannabissingen..Den är så dålig tanden, och skulle han börja rensa idag, skulle inte det heller gå nåt bra - när de rensar bäddar de in den tanden i en gummiduk som är antibakteriell för att skydda så det inte kommer ner skräp under tandköttet - redan där felade det - min tand är lite trasig in under tandköttet så duken kommer inte att täcka varvid det kan komma massa skit ut i blodet och det är INTE så lyckat i mitt fall eftersom jag har grejer i ryggmärgskanalen, sen är tanden i övrigt kass - så 2 alternativ fanns idag - antingen dra ut den - eller borra upp den gamla provisoriska lagningen och göra en ny så får det hålla så länge det håller - KAN gå att göra om det också, det beror på, men slutfacit blir till sist att dra ut den.. Buhu säger jag - då har jag inga kindtänder kvar sen som jag kan tugga med, och det är ju riktigt mysigt - NOT.. Men men, nu får vi hoppas att denna lagningen håller sig länge - så vi arbeta vidare på resten sen om hur vi ska göra, så nu har jag bara ett återbesök till hygienisten kvar då - sen är denna vända slut - tackar! End of story.
 
Bedövningen har icke släppt än heller, så sitter här med hängande ansiktshalva och försöka dricka nåt är ju kul haha - rinner lite bredvid.. =D Det släpper nog snart, sen kan vi återgå till att se lite normalare ut - så mycket det går..=D Lite läxläsning ska det bli här, kvällsmat sen, lite serier i datorn, och sen får det väl bli sängen - i morgon ska jag ha Sally igen hela dagen, då matte måste åka på vift lite - tja sen är det banne mig helg igen!!
 
Så var det hörni - video idag söta Darin med sin nya låt Mamma Mia, ha det gott.
 
 
 
Tjing

Påskhelg

 
Som vanligt alltså..
 
Ojojoj - bomber o granater - här har det slarvats ordentligt, det märker jag det!! Skärpning!!
 
Och när det går några dagar såhär då - så vete tusan om man kommer ihåg vad man pysslat med...Långfredagen. långfredagen...hm....Tvättade lite grann ja, vi åt, sonen cyklade till sin far, kvällen var soft med serier i datorn och go natt..
 
Åsså va det Påskafton - bara gick här o småmickla med mitt faktiskt, lugnt o stilla, gjorde mat, och faktiskt inte så värst möe mer.
 
Påskdag igår - och då hade jag o dotera bestämt att vi skulle ut på lite tur - närmare bestämt till Silverfallen, ett naturreservat som är mega grant nu på våren med vattenfall och grejer - så vi glada i hågen styrde lilla Baltisen dit - men näää - det sket sig fullständigt - det fanns icke en endaste parkering nånstans, vi försökte tappert att hitta en men fick lägga ner det.. Omstrukturering alltså - näsan pekade till Kinnekulle i stället! Vädret var ju kalas - så sagt och kört - parkering fick vi och började strosa där - helt plötsligt sa nån "Men va faaan!!" Ett stort sällskap satt vid en av utebänkarna - och jistanes!! Min gamla barndomsbästis Milla med hela familjen satt där! Kramkalas självklart!! Lite snack och sen sa vi hej då, för de var på hemväg till Göteborg - ses snart igen!! <3
 
Vi vandrade vidare jag o dottern och då tyckte jag att jag kände igen nån som satt en bit bort - "Är inte det där Agneta?" sa jag till dottern - och det var det! Svågern alltså med sambo - de satt där o åt glass i solskenet - de var ute på tur de också med motorcykeln, vi pratade en stund och sen gick vi vidare och satte oss på en bänk lite högre upp:
 
 
Malin på turne´ med morsan.. =D
 
Vi satt en stund o njöt av utsikten och sen for vi hemåt - efter diverse omvägar, och felkörningar - eller jag menar missbedömningar.. haha - say no moore - hem kom vi alla fall, dottern slappade i soffan hon, sonen kom hemcyklandes från sin far - som fått höja sadel och styre rätt rejält - lååång den där pojken ja..Slö o slapp afton och sen körde jag hem dottern och sen hem till mitt - datorhäng o natti..
 
Då var vi framme vid idag då - annandag påsk - och denna dag har inneburit hundvakt åt Sally:
 
Sonen och Sally
 
 
 
Sally knähund =D
 
 
Jag och Sally
 
Dottern har även varit här o tagit ut Sally på en långkörare nere vid Ekudden med en killkompis och hans vovve, tror nog hon kommer sova rätt gott sen ikväll =D
 
Lite matematik ska det bli också med sonen lite senare - skolan i morgon igen ja - allt återgår till det normala - ett tag, sen är det lov IGEN i och med valborg och 1:a maj - sen är det baske mig inte jättelångt borta innan det är sommarlov!
 
Mat i magen måste vi ju ha också, vi får se vad det kan tänkas bli - och vädret! Vad säger man om det va? Lysande helt enkelt - jag har haft 19.2 i skuggan här idag - och det har fulkomligt exploderat ute - man nästan ser hur fort det slår ut! Sonen har också - hör o häpna - inte känt NÅGONTING alls av utslagna björkar eller växande gräs.. Riktigt jävla megabra va!! Stackarn - haft det jobbigt i flera år med denna allergi - hoppas det är slut nu på det eländet! 
 
Sådär ja - det var nog allt tror jag - ny vecka hägrar - skola, och jag ska till tandis med och börja rotfylla en tand, innebär hästpittar till pencillin först som ska intagas innan jag ens får slå ner röva i tandläkarstolen, i övrigt är det faktiskt inget inplanerat just nu vad jag vet i alla fall, vi får se vad det blir! Hoppas ni alla haft en skön påsk därute - vet att många av Er njutit av vädret till fullo, och många magar är nog fulla av många ägg - och lite annat också för den delen.. =D
 
Video idag - en favvis i repris, många är vi som vråååålat oss hesa till denna på discogolven, den ultimata partyhiten, odödlig och sååå bra - videon är en höjdare också som grädde på moset - vad?? undrar ni - jo - Bon Jovi med Livin on a Prayer såklart!! Rock on - ha det gott.
 
 
 
Tjing

Skärtorsdag

 
 
Önskar jag Er alla därute! =D
 
Hoppsan Kerstin, här springer dagarna på minsann..
 
I måndags kväll fick jag då på mina sommardäck, tackar ex-maken för det! Fick åka o tillsätta lite luft i alla 4 också, var lite dåligt se - men nu så går det som hejsan. Efter däckbyte hem och gjorde lite kvällsmat och såg Biggest Looser Sverige, datorhäng och natti..
 
Tisdagen var rätt lugn, var iväg en sväng på förmiddagen och handlade lite grann, och på eftermiddagen var jag bjuden på födelsedagsfika hos Louise som fyllde - år ja =D Mycket trevligt sällskap och gott döppe var det också, sen var det hem och och göra lite mat, se på Biggest och natti natti.
 
Igår var det onsdag - rätt slö dag måste jag säga, gjorde lite mat och fikade, sen var det mest häng, hämtade dottern på station och fick en sån fin påskblomma:
 
 
Söt va! =D Söt onge jag har =D
 
Sen var mera häng - kvällsmat och natti natti..
 
Och idag - äntligen så kom den stora pensionen.. Halleluja får jag säga där faktiskt..Var mycket tomt i kyl o frys här..Jag o sonen gav oss ut redan runt 9.15-9.30 och körde igång vårat race, var på diverse ställen, redan en del kö på många ställen, men vi jobbade på och strax efter 12 nånstans var vi klara, finito med handlingen, gött!! Käkade lite lunch och sen gick jag till Louise på en kopp kaffe, döpp, och tjöt - kom hem för en stund sen, klockan har en förmåga att gå väldans fort när vi ses =D 
 
Det regnar ute också - GÄSP...Påskkärringarna får det blött om kvastarna tror jag.. Hur mycket påsk firar ni? Här firas det banne mig inte nåt ärligt - ungarna får lite godis o nån liten present, annars ingenting, jag var väl nästan den enda idag som INTE köpte påskmat, ris eller annat - nope, men det är hysteriskt på sina ställen i affärerna..Eva min goa vän jobbar i Ica-affären här i stan - hon skrev på FB häromdagen, att hon skulle njuta av sin sista lediga dag - ses igen vecka 17..Ungefär så ja - jobba jobba jobba - mycket folk och lite mer folk..Pust - men det är ju så det blir med såna här helger.. Snart över den också - i morgon ska sonen till sin fader, jag ska bara softa och försöka bringa liiite ordning i mitt hem - måste ta tag lite i det nu =D - påskdagen - om vädret tillåter ska jag o dottern ut o åka lite tänkte vi och på annandagen ska jag ha Sally ett par timmar, och sen var det slut på påsken och allt återgår till det normala. 
 
Sådär ja - det var alles - ha en skön påsk därute nu allihopa - ät inte för mycket och drick inte för mycket, lagom är bäst - eller hur? 
 
Video idag Robbie Williams med Feel - Glad Påsk!! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lov

 
Typ så ja.. =D
 
Då var det lite lov då - påsklov närmare bestämt och då blir det ju lite hysteri i affärerna såklart - gult blir det också - överallt och hela tiden, pust, tur man lagt ner att fira påsk - jag äter ju inte ens äggen..haha..
 
Det har trillat på här, dottern var här i lördags ett tag, tvättade åt henne, datorhäng och allmänt lugnt, käkat mysfrukostar med sonen, tvättat till mig själv lite också - diskat och gjort mat, gått en sväng med Louise o Sally och lite annat smått o gott.
 
Idag första lovdagen ja - jag har haft Sally här ett par timmar, då matte gjort lite annat, 2 promenader har det blivit, käkat ite mat, druckit kaffe - ska nog sen åka till ex-maken o få på mina sommardäck också, sen blir det väl lite mat i magen och sen är det tv med Biggest Looser..
 
Vädret har idag varit kalas - och jag svettas ja.. i helgen blåste det nåt in i hejsan mellan varven men det har mojnat som tur är - det vankas tydligen bra väder hela påsken har jag sett, och det är ju bra!
 
Sådär - det var väl inte så möe att förtälja idag precis - så blir det ibland. Video idag Boyzone med Picture of You. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Fredag

 
Haha - finns hur mycket lysande citat som helst ur Beck..=D
 
Då var det fredag och starten på påsklovet - fint väder blev det helt plötsligt också - men jag sitter inte på nån balkong nä...uja - svettas ändå tack.
 
Dock var det torsdag först - det var igår det - visste ni att det var torsdag igår? Igår - då va det torsdag!  Haha - nu ler nog min dotter i alla fall - jag är tydligen expert på att säga samma sak flera gånger, men på olika vis då ja..=D 
 
Nåväl =D Torsdagen startade med en låååång stund i diskebaljan, sen bakade jag kaka, allmänt plock, en liten blundning i das fåtölj och sen kom Louise o Sally på fika, prata skit, och hade trevligt som vanligt =D Sen blev det lite slö o slapp, lååångt telefonsamtal med svärmor - kan bli det ibland! =D Sen blev det lite mat i magen, datorhäng och natti natti..
 
Någolunda hyfsad sömn, 3 timmar i sträck i alla fall - inte dåligt det! Man får vara glad för det lilla helt klart - men man är fan elak på morgonkvisten alltså - sonen och jag sitter tysta mitt emot varandra vid frukostbordet, jag bläddrar i tidningen och han äter och ser ner i bordet - han reser sig, tackar för frukosten o går.. Typ när han är klar för att gå till skolan - DÅ pratas det lite..Så kan det vara om morgonen minsann.
 
Efter sonen gått, lite undanplock och i kläderna - sonen kom hem igen, slutar nämligen 11.30 på fredagar, soft alltså! Och nu var det lov TJOHO!! Ätit lunch och fikat lite, drog fram en gammal låda ur das garderob, och där fynda man ja - alla mina priser och plaketter och medaljer hittade jag - haha - första medaljen i gymnastik som var GULD daterat 1975..Joråsåatte..Lite kul sånt där - förevigade hela kalaset:
 
 
Priser i gymnastik, friidrott, basket och simning =D Men sen åkte de ner i lådan igen faktiskt - var bara kul att hitta dem o kolla lite! =D Har en herrans massa diplom med nånstans, kommer ihåg att jag satte upp alla diplom på väggen i flickrummet när jag bodde hemma, och jösses va mallig man var för det haha - ja det va tider det - nu kan man knappt gå rakt ens - så kan det gå!
 
Har varit med en vända ute med Louise o Sally för en stund sen, snart ska jag börja med lite mat, sen är det serie i datorn tror jag åsså får det bli sängen sen va..
 
Video idag är en önskan av Eva - fantastiska Il Divo ville hon ha - de kommer till Sverige i höst - änna så man allvarligt funderar på att åka o sen dem, det är nog en höjdare! Så Eva - här är Il Divo med Amazing Grace, live från Colliseum.. Rysvarning och mycket vackert..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Avslutning & lite annat

Sådär - då var vårens PRO elever utexaminerade =D
 
Det var väl ett jäkla regnande hele tin - uja, man blir ju dödstrött för tusan...
 
3 dagar har passerat - måndagen var lugn o stilla, gjorde inte många knop, datorhäng o allmänt plock, såg på Biggest Looser Sverige sen på kvällen och gjorde lite mat, nada mas.
 
Tisdagen innehöll en fika hos Eva - där var jag före 10 minsann, tjohej - allmänt skitprat och kaffe, trevligt som alltid, därifrån till Willys och handlade lite, till dotterns lägenhet en sväng och sen hemåt. Fikade med sonen när han kom från skolan - diverse gjort, Arrow och Biggest på tv sen - datorhäng och natti.
 
Och idag var det onsdag - grand finale alltså i datatkursen! 2 avgick ju redan förra gången, så 5 kvar - lite fritt idag, frågor om det vi gjort, lite rensning, och så blev det tårta också!! Nom nom - gott =D Sen var det då tack o hej för denna gången, de var nöjda med kursen i alla fall, de tyckte själva att de inte lärt sig nåt, men det har de - tycker de varit jätteduktiga! En sa: "Tja, även om det inte fastnar nåt så har jag kommit för det är så förbannat trevligt!!" En annan sa: "Datorintresset har väcks - helt klart!!" Och det är ju bra betyg tycker jag! Även min vapendragare tog examen idag - nu efter 10 år som cirkelledare är det slut, så till hösten får vi se om det blir nån grundkurs fortsättningsvis - det löser sig då! 
 
Och nu satt jag här då - ska hämta dottern vid station kl 18 - tänkte gått på stan och inte åkt hem, men fasen, 2 timmar och gå o vandra - näää - så jag åkte hem till värmen i stället faktiskt. Kvar idag annars lite kvällsmat bl a, får nog diska också tror jag =D Ops.. Datorhäng och bädden sen.
 
Övrigt i veckan, i morgon kommer Louise o Sally på en fika på eftermiddagen - det är väl det jag vet just nu, sonen ska till Skövde i morgon förmiddag med skolan också på nåt studiebesök, sen är det bara kortdag i skolan på fredag och sen är det påsklov - ungdomarna gillar´t - vad trodde ni? =D
 
Dåså, det var nog allt - och nu då Louise ska du få din önskan, här är Godley and Creme med Cry. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Helg

 
Eh...hahahaha....=D
 
Jahaja - då har helgen snart runnit förbi också..
 
Jag har faktiskt varit rätt redig om jag får säga det själv! Igår då var det i kläderna, en lätt tvagning och kamning, sen strök jag tvätten - i vardagsroom till den eminenta kanalen VH1 på tvn som sällskap. Rensade även ur lite kläder för sonen - liiiite för litet tror jag nog bestämt..=D Tvättade en omgång till också, gjorde lite lunch, hade datorhäng och på aftonen tog jag en sväng med Louise o Sally - då regna det minsann..Ugh..Lite datorhäng till och sen var det sängen..
 
Det är ett jääädrans rantande upp o ner på nätterna alltså - kära nån - hälften vore nog tror jag..Sånt blir det i perioder, ryggen mest som spökar men man är ju inte så snygg i övrigt heller så..Har fått frågan ibland "Vad är det för sjukdom du har egentligen??" Nedan kommer en förklaring på det hörni - det jag har kallas för:
 

Komplext regionalt smärtsyndrom (CRPS)

Komplexa regionala smärtsyndrom (CRPS), även kallad reflex sympatisk dystrofi syndrom, är ett kroniskt smärttillstånd i vilka höga nivåer av nervimpulser skickas till en berörd plats. Experter tror att CRPS uppstår som en följd av dysfunktion i det centrala eller perifera nervsystemet.

CRPS är vanligast hos äldre människor 20-35. Syndromet kan också förekomma hos barn; Det drabbar kvinnor oftare än män.

 

 Det finns inget botemedel mot CRPS.

 CRPS har sannolikt inte en enda orsak utan snarare resultatet av flera orsaker som ger liknande symtom. Vissa teorier tyder på att smärtreceptorer i den drabbade delen av kroppen blir mottaglig för katekolaminer, en grupp av nervsystemets budbärare. I fall av skador relaterade CRPS, syndromet kan orsakas av en utlösning av immunsvaret som kan leda till  inflammatoriska symptom som rodnad, värme, och svullnad i det drabbade området. Av detta skäl, förmodas det att CRPS kan representera en störning av läkningsprocessen.

Vilka är symtomen på komplexa regionala smärtsyndrom?

Symptomen på CRPS varierar i svårighetsgrad och längd. Ett symptom på CRPS är kontinuerlig, intensiv smärta som blir värre snarare än bättre med tiden. CRPS uppstår efter en skada, Den kan tyckas oproportionerlig i förhållande till hur allvarlig skadan är. Även i de fall där en skada bara är i ett finger eller tå, kan smärta spridas till att omfatta hela armen eller benet. I vissa fall, smärtan kan även resa till motsatta änden. 

 CRPS kan höjas genom emotionell stress.

Orsaken till CRPS är inte helt förstådd, men i vissa fall tros bero på dysfunktion av det sympatiska nervsystemet som kontrollerar blodflödet och svettkörtel aktivitet.
 
CRPS oftast drabbar de övre eller nedre extremiteterna, även om det kan påverka andra delar av kroppen också. Det vanligaste symtomet är konstant smärta, intensivt brännande och ofta står i proportion till hur allvarlig den ursprungliga skadan. Andra symptom kan vara dramatiska förändringar i färg och temperatur på huden över den drabbade extremiteten eller kroppsdel, känslighet i huden och ömhet för beröring (även kallad allodyni), svettningar, förändringar i hudens struktur (från torr och fjällig till tunna och glänsande) , förändringar i hår och naglar tillväxt, svullnad och stelhet i lederna, och minskade motorik, särskilt i den drabbade kroppsdelen. Tremor och muskelkramper kan utvecklas, och ödem av den drabbade extremiteten kan markeras. Muskelatrofi och gemensam kontraktur kan förekomma, och ben i extremiteten kan bli osteoporos.
 
Och såhär ser mina smärtstimulatorer ut som jag har inopererat i kroppen, jag har ju 2:
 
Den har storleken "som ett stoppur" som det står på tillverkarens sida, sen är det tunna tunna sladdar och elektroder till, centralen sitter i ryggmärgen och elektroderna sätts i nervgrenarna till den kroppsdel som är skadad - i mitt fall bägge armarna, sladdarna tunnerleras sen fram till själva stimulatorn och kopplas samman med den som sedan ställs in av läkare, och det "pirrar" så att säga i armarna - som sockerdricka brukar jag säga =D och ger då smärtlindring på det viset. 
 
Finns en del till att skriva om, men det blir ju fasa långt, men där har ni lite i alla fall - nu har jag ju inte bara CRPS då utan lite annat också, men det tar vi en annan gång va.. Hoppas ni har förstått det ni läst - kan vara körigt att begripa ibland. Så så var det med det!
 
Nu nåt lite roligare - igår på seneftermiddagen ringde det på dörren - jag öppnar och där står goa grannarna Fredrik o Hanna som bor ovanför mig och sträcker fram denna:
 
 
Hå hå - LÖRDAGSDOOOODDDIIISS =D Fick jag för ja e så snääällll =D - tack söta ni, vad gulliga ni e´! =D
 
Vad hände med vädret också? Idag sånt där småregn - är faktiskt lite kvavt på nåt sätt, fast det bara är 6 plusgrader, dimmigt och dassigt är det med - men jag har i alla fall stuffat runt lite här och fått lite gjort ändå - strök lite till det som tvättades igår och så har jag diskat ja - varit nere hos dottern en sväng också - och snart trillar väl sonen in med - ska vankas lite kvällsmat sen, datorhäng ja - och så får man försöka sova lite tills det är dags o leka eldningsvakt i armén igen..
 
I morgon ny vecka, vet nu att jag ska på lite fika hos Eva, pensiosar på onsdag - som då är sista gången, vet att det vankas tårta då minsann!! Nom nom! =D Sen är det inget mer spikat vad jag vet, 1 vecka i skolan för sonen bara, sen är det påsklov!
 
Såja - en lite piggauppsig video behövs nu tror jag, och Louise - har inte glömt din önskan, den kommer! Så  favorit i repris - jääääsiken vad man partajat till denna låten - här får ni Wham med Edge of Heaven..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Djur har sitt egna sätt att äta på.. =D

 
Joråsåatte... =D
 
Oj vad solen strålar nu varje dag - är ju lite småtrevligt ska erkännas, dock gäspar jag i alla fall..
 
Torsdag igår ja - var först på möte på morgonen med PRO studieorganisationen - ett glatt litet gäng var vi - planering inför hösten - tyvärr ska min vapendragare nu tacka för sig som cirkelledare och jag har sagt att jag inte tar över men gärna är bredvid, så vi får se hur det blir i höst - det ger sig då! Var sen till mataffären o köpte lite mjölk och sen for jag hemåt. Lunch i magen och en power nap i fåtöljen =D - sonen kom från praktiken, allt varit bra denna dag också, kvällsmat blev det och sen gick jag sista vändan med Louise o Sally, datorhäng och så natti natti.
 
Freeedag idag - sista dagen på praktiken för sonen också, efter han gått lite slö o slapp, kom i kläderna, tvättade lite =D, åt lunch, sonen kom hem, och sen gick jag till Louise på lite eftermiddagskaffe med goa munkar och morotskaka med glasyr på - nom nom..Satt på balkongen lite också och tjöta skit - sen gick jag hem till mitt, för att vända i dörren och hämta dottern vid station, vi hämta paket i mataffären och så körde jag hem henne och nu så sitter jag här. Sonen ska om en halvtimme gå till sin far - jag ska göra mig lite kvällsmat, se serie i datorn o bara slappa..I morgon ska jag ge mig på strykhögen tror jag + lite annat, söndag är lite öppen just nu, man vet aldrig vad som händer vet ni!
 
Djur ja - tänk vad de kan hitta på va? De har sina egna sätt en del av dem - till exempel - hur gör de när de äter??? Jo:
 
 
Ser ni herr Ekorre?? Denna gudomliga varelse finns ute hos svärmor - den rackarn titta fram i lördags när vi var där, men smet ju för fasiken =D - men häromdagen fick svärmor syn på honom - och vad säger man om sättet att äta på? Tja - den tar mat på fågelbordet, sen hänger den - upp o ner och håller fast sig med fötterna i fågelbordet och äter..Också ett sätt ja!! =D Nästa djur är då:
 
 
Goe vovvsingen Sally ja - hon LIGGER ner och äter hon - ibland, en stund..=D Och det kan man ju också göra, eller hur? =D Ja, de har sina egenheter och tricks för sig, det är helt klart, och det spelar ju ingen roll på vilket sätt man gör det - bara man får i sig käket.. =D!
 
Dåså hörni - det var nog alles tror jag - video idag en rejäler 80-talare, här är Matthew Wilder med Break My Stride.. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lillelördag

 
Mohahaha....=D
 
Nu så var vi inne i april då minsann - blev ni lurade igår? Nä - ente jag heller..
 
"Måndag gör jag ingenting, ingenting, ingenting.." Nepp - typ så var det faktiskt - jag diskade, gjorde en lätt tvagning och kamning och sen - inte ett skit mer..Somna i das fåtölj gjorde jag också ja..Lite trött tror jag - blir så när man är uppe på nätterna o ränner..
 
Igår var det tisdag och då 1:a april - media överlag gjorde sitt bästa att hitta på bra aprilskämt - några bra, några haha och några ???? Nu för tiden luras man kanske inte så - det var tider det när man sa - helt apropå till ungarna när de var små att "Kolla!!!! Det står en stor rosa KO i trädgården!!!" och de sprang o kolla såklart..=D Gick bara 1 gång och never again så att säga..Men kul var det då..=D I övrigt igår så var jag hos tandis och lagade den lilla trasiga tanden - snart ska den stora trasiga tanden rensas och rotfyllas med, sen ska hela konkarongen vara klart tror jag bestämt! Så nice - det tackar vi för!! Sen var det en liten lur i fåtöljen igen och denna gång vakna jag av mig själv o mina snarkningar hahaha...Jaja, eller jag menar att jag snarkar då rakt INTE ALLS - måste varit råttor här som väsnades..=D Gjorde kvällsmat sen och så var det Arrow och Biggest Looser Sverige, datorhäng och natti natti..
 
Lillelördag idag då - förmiddagen var soft, kom i kläderna, käkade lunch, och sen har det varit näst sista gången idag med pensiosarna - några avgick redan denna gång och är inte med på sista, men var nöjda och glada och hade lärt sig diverse, och det är ju kul! Förbi affären nära mig och hämta paket också - näe, det var inte ett sket kul i det paketet - kosta pengar gjorde med mä - mina mediciner var det nämligen - en hel kartong - ops...Sånt är livet!  Blir väl lite kvällsvard här sen och sen ska jag sitta i min fåtölj tror jag och se lite på tv - är trötter faktiskt - och då viiiilar man, eller hur? Japp..En period nu lite som är kass - men det går över..
 
Sonen har även börjat sin praktik på Electrolux där hans fader arbetar. Var lite pirrigt i måndags morse, men sen har det gått galant, han får följa med olika som har hand om honom och följa ett kylskåp från början till slut - en del lättare arbete har han fått göra med - igår var han så trött i kropp o fötter när han kom hem så han slängde sig raklång i hallen när han kom in och pustade "Mina fötter!!!!" Såklart - inte är han van att gå o stå en hel arbetsdag - dessutom med tunga skor som har stålhätta.. 8-16 är han på plats och det är ju 1 timme längre än i skolan, så det känns säkert. 2 dagar kvar - eller rättare sagt 1 1/2 - de slutar 13.00 på fredagar där så då var den praktiken över! 1 vecka i skolan och sen är det påsklov helt plötsligt..Tjosan!
 
Lite datorhäng nu en stund - kvällsmat sen då som sagt och lugn o fin - i morgon är det torsdag - ska på möte på morgonen om datakursen i PRO - i övrigt lugnt, ska nog tvätta lite mä =D Javisst, jag tvättar ju när jag vill! Katching!!
 
Video idag Survivor - men nä - inte med Eye Of The Tiger utan Burning Heart..Sångaren får jättegärna komma hit och sjunga vaggvisor för mig om han vill - närsom, nemas problemas..=D Ha det gott.
 
 
 
Tjing

RSS 2.0