Torsdag & Födelsedag!

 
Såpass - men det är nog sant kanske ja...=)
 
Sovit heela natta igen - tänka sig, börjar bli riktigt trevligt det här! Får njuta så länge det varar!
 
Dagen har varit lugn faktiskt - inte gjort så många knop idag heller, men det gör inget. Va inte i kläderna förrän vid 12 snåret - käkade lite sallad och en smörgås - och sen så ringde jag:
 
 
SYRRAN!! HIPP HIPP HURRA PÅ DIN FÖDELSEDAG!!! <3
 
Jomen se - syster-yster fyller år sista dagen i februari, 33 som vanligt..=) Det gör hon alla födelsedagar - smidigt, inga konstigheter att hålla reda på eller hur? Nä, jag menar det..Allt var bra, regnigt o kallt dock så det var lite ruggigt tyckte de, de har ju inte bara sol på Mallis heller, regna kan det faktiskt göra där också =)
 
Nu i eftermiddags har jag knirkat mig ut så sakta - med sonens hjälp, inte helt rent på gården här än från is o snö, det tog sin lilla stund att gå och lite besvärligt att ta sig i o ur bilen, men det gick! Var hos tandis med sonen igen nu då, gummisnoddar ditsatta idag - nästa vecka är det insättning av tandställning som gäller. Sen åkte vi o handla lite också så hade vi det gjort, slipper jag ge mig ut mer på några dagar. Sonen kämpa väl med matkassar från parkeringen, jag gick sakta sakta bakom, så hem kom vi också.
 
Nu var det kvällen, ska nog steka några hamburgare sen, och ikväll börjar visst Sofias Änglar igen såg jag! Ska ses - fram med näsdukarna som vanligt..Sen blir det lite dator till och en god natts sömn igen hoppas jag! Så var det med det hörni!
 
Jahapp - video idag med ja - till syrran såklart..Hon gillade Hep Stars vet jag - så från 1969 - Hep Stars med ett Medley med låtar de gjort..Kolla in ABBA - Benny bakom pianot..=) Ha det gott.
 
 

 

 

Tjing


Godkänd!

 
Japp - nu vet ni!! =)
 
Sovit till kl 06 ungefär - har nog inte rört mig värst möe i natt inte..6 timmar på raken i alla fall, inte dåligt!
 
Joråsåatte....Balthazar blev GODKÄND!!! Inte nån anmärkning alls, tjoho!! Då är vi besiktigade bägge 2 då, med godkänd stämpel i rumpisarna - bra va!! =) Tack till Ex-maken som donat och grejat med bilen och även var och besiktiga den åt mig! =)
 
Hur va det här då annars? Jodå, det går allt - stramt, ömt, och vissa rörelser gör jääädra ont - men jag har lyckats tvätta håret idag i alla fall - vad sägs? Duscha mig helt får jag vänta med till i morrn eller övermorgon, men man känner sig allt lite fräschare bara om håret i alla fall får bli rent - va inte snyggt i morse kan sägas - blir görkonstigt efter den sterila schamponeringen..Men nu är det som vanligt igen..=)
 
Solen har strålat idag och jag har faktiskt öppnat balkongdörren och stått där några vändor med trynet uppåt..Fåglarna har kvittrat på och det "hörs" att det smälter nu isen o snön..Skönt, det ska bli kalasväder i flera dar tydligen, kanske kanske försvinner snön nu då - i övermorgon är det mars redan, då ska väl våren börja liiiite i alla fall va? Vi kör på det! Annars har jag tagit det lugnt, ätit lite, vilat i fåtöljen, lite körigt att komma i och ur den, men jag "gungar" mig ur, då går det bra!
 
Det var denna dag - men nä den är ju inte riktigt slut än förstås..det blir fortsatt lugnt i alla fall, lite i magen, i morgon ska jag försöka ta mig i och ur bilen på seneftermiddagen, det är ju det som är lite knixigt i början, men det går säkert, sonen ska till Tandis igen i morrn, så det grejar jag nog. Sen får det bli lugnt o stilla igen, det känns allt i kroppen att man varit på slaktbänken - ett ingrepp är alltid ett ingrepp även om det är litet eller stort - mörbultad är väl rätt ord att använda tror jag - så det tar nog sina dar att bli fit for fight - men det gör inget, det får ta den tid det tar helt enkelt, eller hur?
 
Dåså - idag ville dottern önska en video - och såklart får hon det - här är Little Talks med Of Monsters and Men..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Operation

 
Ja typ såhär ser det ut - alla ögon på dig...=)
 
Nu gick det plötsligt 3 dar här - uj uj uj, ligger efter nu känner jag!
 
Söndagen var lagom mys - jag o dottern åkte ut till svärmor och åt go mat, prata och fika - tack Berit!! =) Sen for vi hemåt, en sväng in i mataffären bara o köpte mjölk så det ska räcka kommande vecka. Hämtade upp sonen o ex-maken på vägen, sen tog han bilen med sig hem, skulle fixa lite innan besiktingen. Sen var det en lugn kväll, och natten var också ok, sov rätt bra!
 
Sen var det då måndag - tjoho!! Åt 1 smörgås o kaffe på morgonen, när sonen gått diskade jag det sista, duschade sterilt, på med rena kläder och kl 12 kom Eva och hämtade mig. Var inne på uppvaket kl 1 - en stund efter kom min läkare och prata lite och så den obligatoriska "teckningen" på kroppen då med svart tusch såklart..=) Sen vid 14 kom narkosen och hämtade mig, in på op-salen, fick en görbra tjock madrass att ligga på denna gång, var ju tvungen att ligga på höger sida under hela operationen, och jag och ligga still länge..NÄE..Men den här madrassen var riktigt bra..Sen sattes nål, dropp och pencillindropp sattes på, EKG lappar med tillhörande sladdar, pulsmätare, den fina mössan på huvudet, jag lades tillrätta - min läkare kom in och vi småpratade en stund innan allt var klart. Inte BARA under en operation inte..Mycket förberedelser som många inte ser eftersom de sövs - men jag ligger ju vaken under mina..Båge över huvudet sätts upp, gröna dukar över det - det är som att ligga i en igloo faktiskt =), sen ska de pensla jod över halva kroppen - och det - det är iskallt..Fy fasen..Hahaha.. och där ballade Annika ur lite då och satte igång o asflabba..Ja, vad i helskotta - precis i midjan på vä sida skulle allt göras - och jag är nämligen KITTLIG..Ni förstår själva va...
 
Så sattes det igång..Bedövningen - fyyyyy.....f.......n.. på ren svenska..Den gör ont, går inte att komma ifrån, men jag fick lite sus o dus medicin och hela världen snurrade 5 minuter..Sen var det lugnt - MEN...Annika är som sagt var kittlig...och när min läkare höll på som bäst i midjan så...Asflabb igen..och igen...hela jag låg o studsa - narkossköterskan kunde inte hålla sig heller..sååååå - till slut fick min dr ryta i lite.."Nä Annika!! Nu får du skärpa dig!!!" Jag kan inte operera förstår du väl om du ligger o studsar här!!!"..Hohoho - nädå, arg va han inte - givetvis går det inte att op om nån ligger o hoppar heller..Så jag försökte blunda och gå in i min egen lilla värld en stund..men det sket sig det också..När han höll på o sy det sista var det kört igen..Asgarv.."Skärp dig Annika!!!!" sa doktorn..hahaha - bråkig patient vill jag lova...Sen blev det kris - pang sa det så blev jag så kissenödig så jag trodde jag skulle spricka ärligt..uja - och det är inte BARA efter operation heller, allt ska bort, du ska kopplas loss, och annat diverse - så narkossköterskan sprang med sängen sen till toaletten..Puh....
 
Sen kom ju det bästa - KAFFE & SMÖRGÅS!!!! Oh lala - ljuvligt gott kan jag meddela...I samma veva kom min doktor och nu skulle den nya stimulatorn sättas på..Och ja..när den studsa igång hörni...Halleluja moment och jag kom nog till himlen faktiskt..."Ååhhh det pirrar!!!" sa jag..Ja, sa min läkare, äntligen..Härligt va? Jodu..Det tog en liten stund med inställningar o annat eftersom dosan är ny - fick även en helt ny fjärrkontroll som jag fick en liten snabbkurs i - jag använder sällan den, men man ska ju dock veta hur det funkar, ska läsa igenom den tjocka boken här ordentligt sen. Ja, sen åt jag min macka o drack mitt kaffe, och vid 17 snåret så var jag klar för hemfärd! Min söta vän Anki och dottern kom o hämtade mig, sen mötte sonen upp utanför här och ledde in morsan..TACK snälla Eva & Anki för skjutsen dit o hem, vad gulliga ni e´! <3
 
Kvällen igår var inte riktigt rolig - när bedövningen släpper så brinner det kan jag säga, en riktig STOR ELDSVÅDA..Huga - men men, värktabletter gäller, i natt har det varit sådär - knirkat mig upp 2 gånger - och dagen idag har gått i slow motion - får icke göra ett skit på minst 3 dar och inte duscha heller - så sakta går det - ömt är det - snygg e jag - men vafan...Armen funkar!!! =D
 
Sen måste jag ju meddela: Eva har varit på sitt sista besök på Ortopeden idag och fått besked om att DET ÄR HELT LÄKT nu!!! Fantastiskt roligt!! Jag brukar ju åka med på dessa besök men ajaj, det gick ju inte idag - men jag är mycket glad för din skull Eva!! GO GIRL - nu är det hårdkörning och full gas, snart går du utan kryckor och käppar!!! <3
 
Om 35 minuter ska ex-maken åka med Balthazar till besiktiningen..Håll tummarna gott folk att han klarar sig 1 år till..Over and out.
 
Ja, idag fick ni ett inlägg som heter duga va..=) Så blir det ibland..Kvällen består av gå sakta, inte skratta, sätta sig försiktigt, och lite mat i magen och tv - sen får det bli bädden va? Japp.. så får det bli..
 
Video idag Thompson Twins med den passande titeln Doctor Doctor..=) Ha det gott.
 
 

 

Tjing


Nöjd

 
Yes - så är det ju...=)
 
2 dagar förbi - sovit rätt bra - vakna vid 6 i morse med skallebank dock, var uppe o tog ett piller och somna en liten stund igen.
 
Igår va det frääädag - och då gjorde jag? Hm - jo! Diska gjorde jag!! Och var med dottern en sväng o handla, fick ett snabbt fikabesök av en god vän, ex-maken kom o hämta sonen, kvällen bestod av datorhäng och i säng före 23 - tjolahopp.
 
Gick upp idag vid 8.20 - käkade frukost, spela lite spel på datorn, kom i kläderna, en lätt tvagning och sen...sen så städade jag hela lägenheten minsann - var välbehövligt...Uscha vad dammigt och eländigt..Men nu är det fiiiint, torkade dock icke golven, men men, inget damm o dammtussar nånstans i alla fall!! Sen gjorde jag kycklingfilé i ugnen och kokade broccoli och blomkål, ärter, morötter, och så lite kall vitlökssås på det...Yummy!! Håller mig ifrån allt vad potatis, pasta och ris heter just nu, inga fler Gallan-Allan tack..Så det är kött/kyckling/färs och grönsaker och nån smörgås här o där som gäller nu - och magen är sååå snäller så, bra det! Har inte lust med nåt bråk ifrån den just nu - i övermorgon har jag lixom annat att bråka med lite.
 
Kvällen består av lite Melodifestival - får vi se hur det går - lite kvällsmat också, och sen natti natti. Morgondagen består av en middag hos svärmor ihop med dottern, sen får jag väl åka hem o ta emot sonen som kommer tillbaka från sin far och så är det dusch 1 då med inför operation. Ska diska upp det sista med i morgon så det är i stort sett tomt till måndag - så jag e nöjd, stryktvätt och tvätt borta - diskat - och städat, slipper jag bekymra mig om det kommande vecka, då är det sitta/ligga i fåtöljen som gäller, bra va? =)
 
Så var det - video idag nåt som jag gillat ända sen 70-talet..Nämligen Sparks - kommer ni ihåg dem? Bröderna Russel & Ron Mael - Russel som sångare och Ron som den kufiska keybordisten, i sin mustasch och annan utstyrsel ibland..= Han bara sitter där o spånar lite för sig själv han..Jag diggade dem skarpt och köpte LP och spela o spela o spela - speciellt denna ni ska få höra nu..Så här är då Sparks med Get in the Swing..Ha det gott.
 
 

 

Tjing

 


Sååååja....

 
Hahaha...=)
 
1 helnatt till med sömn - verkar som om de nya pillren har börjat sätta lite fart faktiskt..Jag är liiiite virrepanna precis efter jag stigit upp, men det går över efter en kopp Java..Så trevligt att få sova - ja, jag är glad så länge det varar!
 
Lite allmänt häng på förmiddagen, kom sen i kläderna, en lätt tvagning - SEN....så skred jag till verket och strök all stryktvätt minsann! Såååååja...Katching, färdigt! Sen gick luften ur mig =) - satte mig idag också o titta på En Unge i Minuten USA, samma visa idag - men detta avsnitt var riktigt roligt - ett störtskönt par där hon var en riktig komiker faktiskt - många gapskratt blev det. Sen har jag ätit lite lätt och druckit en kopp kaffe, och nudå sitter jag här.
 
Har varit kallt idag med - jag har förvisso inte varit ute så, men det känns allt när man öppnar balkongdörren - lite sådär bitande faktiskt. Vårvärmen ska tydligen komma snart - inte vet jag när - men så är det skrivet i tidningen, tja, det är ju inte så dumt kanske nä - sol behöver vi i alla fall!!!
 
Kvällen består av en disk också - lite kvällsmat, tv? Vet ej, har inte kollat aftonens program, ska göra det. Och i morgon är det redan fredag - tjohejsan, sonen ska till sin far i helgen - jag ska få ett snabbt fikabesök på lördagen, sen ska jag städa av här också - om ni visste hur dammigt det är - hujedamig..ska fixa till det i helgen, sen är det dusch på söndag kväll o i säng, för snart är det - just det! MÅNDAG!!! =)
 
Medans jag strök idag hade jag på en musikdvd med allsköns låtar - jag tar helt enkelt en av dem idag! Här är norska gruppen A-Ha med The Sun Always Shines on TV..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Kallt

 
Jo pyttsan - illa ställt med det där minnet tror jag...=)
 
Sovit hela natten utan att passera gå - vad sägs? Gallan-Allan är också försvunnen, börjar bli lite ordning igen alltså...
 
Dagen har dock ändå varit lite seg faktiskt, ingen riktigt sån där GO i kroppen inte, har ju massa att göra ju - ingen energi..Var i alla fall i kläderna till 12 snåret, tvättad o klar, alltid nåt! Käka lite sen, och satte på tv-n..Idag började En unge i minuten USA att sändas - och jag säger bara  - herrejösses...Tänk vad det kan skilja i förlossningsvård mellan olika länder i alla fall..I USA är i stort sett standard att få epiduralbedövning, här ska det inte kännas nåt inte, de flesta ligger på rygg och föder med läkare framför sig och såklart - hela släkten ska ju vara med därinne...Det äts pizza, chips, och barnmorskorna är lite såna att "epidural, ta hål på hinnorna, krysta på här nu och ut.." Enl regelboken ska man vara öppen 10 cm innan barnet ska födas - näerå, 9,5 cm på en dam och på rygg i gynställning och kläm i och gör inte så och gör inte så, pang ut med ungen..Ett par blev väl betraktade som totalt knäppa - de var av den sorten att det skulle födas naturligt, ingen stress, ingen smärtlindring och en doula skulle vara med - de ville duscha mellan varven, och helst bara lyssna till sig själva - den förlossningen tog 25 timmar - jaha??? Är ju inget ovanligt här precis..Här i Sverige får man i stort sett göra hur fanken man vill, sitta, ligga,stå, vara i vatten, sitta på huk, ligga på sidan, vill du inte ha smärtlindring så behöver du inte, men man är inte knäpp för det - förlossningen tar ofta 1 dygn, inget konstigt med det..Men där, herreje, jag hade blivit totalt flippad om jag skulle föda barn där - hujedamig..Visst, barnen kommer alltid ut på nåt vis o vänster, men några speciella "så ska det bara vara" finns ju inte här..Så man får vara tacksam att man fött sina barn här då - men alla länder har det ju olika såklart..
 
Nu i eftermiddags har vi varit ner till stan jag o sonen - en välbehövlig klippning stundande för pöjken..Och jag kan säga såhär med: att JA svärmor - jävlar var kallt det va ute!!! =) och halt ja - fick hålla i sonen när jag gick på sina ställe..Men nu så ser han i alla fall, blir en annan grabb när han klippt sig minsann! Under tiden han klippte sig gick jag till Apoteket och köpte min operationstvål då - så var det gjort med. Bara duscha på sen och upp på bordet..=) Sen pep vi hemåt rätt snabbt, skönt att komma in i värmen igen, inte trevligt att vara ute idag nä..
 
Såja, det var det - kvällsmat, lite tv  och sen sängen, dagarna travar på nu hörni - snart måndag! OCh jag som säger att måndagarna är de värsta - inte den måndagen i alla fall, inte vanligt att man ser fram emot en måndag precis!! Och jäsiken vad mycket måndag det blev..Skriver väl en gång till då MÅNDAG...Haha..Mååånd...nä skoja bara...=)
 
Japp - that´s all folks..Video idag på tal om förlossningar då..Här är Bill Cosby igen i sin Stand Up show och talar om hur det var när han o hans fru fick sitt första barn...Vansinnigt roligt är detta, tyvärr ingen svensk text, men vi är ju slängda i engelska så man förstår mycket väl ändå..Kissa inte ner er av skratt bara - kan vara risk för det..=) Ha det gott.
 
 

 

Tjing


Tisdag

 
Tja, enda motion nu för tiden är lite spring i trapporna..=) Jobbiiiigt.....
 
Kan glädja herrskapet med att Gallan-Allan har hållt sig borta, fantastiskt va? Jo, menar det....
 
Dagen i övrigt började med en sovmorgon som alltid på tisdagar, när sonen gått så...Gjorde jag icke ett jädra skit faktiskt...Lätt tvagning o kamning, kallt idag med - all jädra blöta som var igår är nu fruset, knixigt att både, gå, och köra i..Såg cyklister i morse - med barnsadel o barn bakpå som cykla i detta - kära nån, lite fara för livet tror jag...Solen har också kikat fram lite grann! Det är man inte vidare bortskämd med precis, de behövs nu, folk är trötta, griniga och på lite allmänt dassigt humör tror jag, och så blir det ju iband, jag är likadan. Glott på lite tv i eftermiddag - de repriserar En Unge i Minuten - kommer ni ihåg det? Par som får barn - och jääääädrar vad man sitter här o tar i hörni..=) Haha..En tjej fick förlösas med sugklocka....Hujedamig..DET vet jag precis hur det är ...Fy fasen - de känns som de sliter ut HELA dig kan jag meddela..Men allt gick bra, och som vanligt en liten tår i ögat..=)
 
Eftermiddagen har då bestått av lite motion då - alltså spring i trappan..Tvättar nämligen, det är några vändor upp o ner, men nu är det bara 1 vända kvar - att hämta upp alltihop vid 21 snåret - och då har jag sällskap - det är sonen som får bära upp det ser ni..Mohahaha - här gäller det att sätta barnen i arbete..Nästa vecka blir det körigt för grabben, då morsan sitter nyopererad och tänker förpesta tillvaron lite med pling i klockan var 5:e minut...Han kommer tycka att skolan är rena vilostället....Hahahaha....Nä då, sååå elak är jag inte, nåt får jag nog be om lite hjälp med, men i övrigt så klarar jag mig faktiskt själver..Man gör inte värst många knop de första dagarna, så det kommer bli fåtöljen i vardagsroom för mig då, men tv och film - det blir så bra!
 
Som sagt, tvätt ska upp sen, lite kvällsmat ska lagas, ska troligen se på Arrow på 5:an sen också tror jag - jädrans bra serie det där! Tja, sen är det väl lite dator och så bädden...
 
Får väl försöka att beta av stryktvätt och städa av här lite sen resten av veckan, kan ju va käckt när man inte kan göra ett skit på nån vecka eller så sen..Sonen ska få sig en klippning i morgon med, svider liiite i plånboken - är mycket extra denna månaden med besikting av bil, tandläkare, räkningar och läkare, men han måste få bort kalufsen nu - han ser knappt stackars pöjk..Åsså måste jag ju köpa operationstvål med ja, möcke nu...
 
Japp japp, så får det bli..Video idag en riktig gammal goding, Amy Stewart med Knock on Wood..Så fram med discobrallorna nu och kör igång! =) Ha det gott.
 
 

 

 

Tjing


Here we go again....

 
Mohahahaha...=)
 
Man kan bli galen ibland tror jag...I natt var det dags - IGEN för Gallan-Allan..Det är då själva fan också på ren svenska...Gjorde Mexicana och pastaskruvar till kvällsmat - tog inte många skruvar, kanske 5-10 st - men nästan direkt när de landa i magen så blev det som tegelsten - KLONK..och så började det onda smyga sig utåt höger...Jamen tjena mors trasselsudd...Jag drack vatten och mer vatten för att mota Olle i Grind, men näerå..Till slut fick jag faktiskt gå o prata med Ulrik - var bara tvungen att få bort tegelstenen i magen..Lätta väl lite till en början men sen så var det party riktigt till 02.45 ungefär - där vet jag inget mer, för jag vakna vid 7 av den mobila enheten..."Varför i herrans namn ringer hon inte efter ambulans eller nåt????" undrar ni säkert nu - men näe - varför det? De ger dig en spruta i röva - kanske 2 sen får du åka hem - nada mas..Och nej - jag kan inte operera bort gallan heller - skulle gjort det för 13 år sen men smärtläkaren sa tvärnej..Dels p g a att jag helst inte ska skäras i om det inte är absolut nödvändigt, sen sitter gallblåsan rätt taskigt till eftersom jag precis bredvid har sladdar som ligger under huden, sen har jag ju 1 till stimulator på andra sidan och så centralen i mitten..Inte så lyckat - diatermi - alltså bränna blodkärl får jag ABSOLUT INTE göra - jag kan faktiskt stryka med i  brådrasket vid ett sånt ingrepp - och diatermi görs ofta när det är titthålsoperation, vilket de gör för mesta med gallblåsan eftersom det är smidigare. Men jag skulle vart tvungen att göra öppen kirurgi - alltså de skär ett snitt och plockar ut gallblåsan, och där så var det stopp av smärtläkaren..Jag får ha skiten, som allt annat..Men såhär ofta har det inte hållt på förut - så jag vet inte vad det är för frispel den har fått nu..Ska ta det med min doktor på måndag då jag ska opereras, så får vi se - lite medicin kanske nu för att häva attackerna kanske..
 
Ett riktigt jäkla pissepotte väder är det också..Snöat blött hela dan, värre ibland o mindre ibland..Slaskigt och skitigt, moddigt och eländigt..Men det har jag varit ute i förstår ni - var först på förmiddagen hos Tandis och betala lite till, sen blev det ÖB och Willys en kortis. Åkte hem och åt lite lätt bara, och sen när sonen kom så var det på´t igen - till ica och handla..Så nu var det gjort - skönt - ska fasen i mig inte kliva utanför dörren nu på ett tag tror jag..Dock måste jag till Apoteket och köpa Descutan - det ska ju duschas kvällen före o samma morgon som operation..Man blir totalt luktlös och håret - tja, Miss Universum?? Näää - skulle inte tro det...=) Den snygga op-mössan på det också - sen är det ju klart va? =)
 
Lugn kväll får det bli i alla fall, Det Okända kl 21 - japp, ska ses! Sen nåt lätt att äta bara, pasta, potatis och ris får jag nog ge upp ett tag verkar det som, men det gör väl detsamma egentligen, eller hur? I natt vill jag sova - tack så mycket lilla Allan..FÖRSVINN..
 
Så var det hörni - video idag balla Pink med Raise Your Glass..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Oh my oh My..

 
Smart! =)
 
Hoppsan Kerstin, inget inlägg sen i torsdags..Nåja, haft lite annat att hålla på med..
 
Fredagen gick i stort sett i lugnets tecken faktiskt, på kvällen dök ex-maken upp med fikabröd och strax därefter så trilla min vän o hunduppfödare in också, hade en blomma med sig till moi =) och fikabröd. Prat o tjat en bra stund, ex-maken åkte hem till sig och vi tjattrade vidare en stund tills hon åkte vid 20 snåret..
 
Sen kom då natten...Nä fy fan säger jag...Gallan Allan bråkade så pass till vida så vid 02 var jag riktigt riktigt nära att kapitulera faktiskt..Men nepp - 03.20 gick det över och jag somnade...för att vakna 5.20 och skiten satte igång igen..runt 8 släppte det och jag somna om till 9.50..Huvva huvva - säger jag..Lite trötter igår måste jag säga..Dottern kom o hälsade på, vi åt lite grann, åkte till henne en sväng och tillbaka hit, stekte lite kött till kvällen och så kolla vi Melodifestivalen..Haha - ja vad säger man, En riktig jävla schlager..Say no moore, ett käckt bidrag faktiskt, låten satte sig ju direkt som en smäck och det var ju inget konstigt att den kom till final..Vinner kommer den dock inte göra, men en kul grej att ha med, det var ju i alla fall inte värre än Sean Banan..=)
 
I natt har det varit lugnt, sov från 00 till 06.50 minsann, slumra en stund till och sen åt vi frukost jag o sonen. Och hur är det ute då??? Jo, ta mig fan, det snöar..Ugh - kom i kläderna snabbt bara och åkte ner till dottern med saker hon glömt här, hem igen i rödaste rappet..Tänker inte ge mig ut mer idag, det är en sak som är säker..
Käkat lite rester, druckit kaffe och slappat, snön faller fortfarande..
 
Ska ställa mig vid strykbrädan en stund, det växer eländet, och tvätthögen med, men det ska jag råda bot på under tisdagens kväll. Annars så är det i morgon bara 1 vecka kvar till operation..Man tackar..Sportlovet är ende med - inga glada miner på sonen - förstår inte det? =)
 
Dåså - det var väl det ja - video idag lite mello låt - från 2012, här är Dynazty med Land of Broken Dreams..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Alla Hjärtans Dag

Sicken Söting va? =)
 
Runt halv 3 i morse fick jag sova...Uja - kände lite sent igår kväll att Gallan Allan inte var på sitt bästa humör..Vatten, vatten, vatten..Men näerå...Jääääsiken vad det satte igång sen..Tvi vale, men jag kör på med mitt vatten och omeprazol..02.20 tittade jag på klockan sista gången i alla fall så strax efter måste jag ju somnat, vakna vid halv 7 och var tvungen att gå på toa - inte konstigt med allt vatten..slumra en stund till sen och gick upp. Sonen redan vaken, han kan inte sova han inte..Åt frukost och bläddra i tidningen.
 
Sen har det faktiskt varit väldigt slött - Gallan Allan känns lite - det är ömt, men i övrigt lugnt, glott på tv lite på dan, kom inte ur pyttejamasen förrän kl 13 tror jag..=) Vi käka lite sonen o jag och sen var det då dags för Tandis igen för sonen. Gummisnoddarna togs bort, de metallringar som ska sitta runt tänderna provades ut och sen ett bett i en massa klägg..Sonen tyckte inte att det var så värst, han har gjort det förr, men lite ulkningar kom det allt, en stor skena med massa klägg i  - huvva..haha - men det fixade sig det med. Nu är det vila i 14 dar och sen tillbaka för att prova ut och lite annat.
 
En kaffe när vi kom hem, är lite sömnig faktiskt, men nepp - ingen fåtölj, sparar min sömn till natten förstås..Lite kvällsmat och sen vid 21 ska jag kolla på dokumentären om Anja Pärson, ska bli intressant! Sen får det nog vara bra för idag.
 
I morgon är det fredag då - helg infinner sig, blir nog lugnt o stilla tror jag. Och idag är det då Alla Hjärtans Dag..Ja jösees amalia sicket hallå - affärerna jublar, idag köps det rosor - choklad och gelé hjärtan som aldrig förr, men det är ju så det är, likadant med Halloween..Men man får väl hänga med i svängarna kan jag tro, som med allt annat.
 
Japp, det var alles - video idag, självaste Bruce Springsteen med Streets of Philadelphia. Ha det gott.
 
 

 

Tjing

 


God mat & mystiska djurspår....

 
Strålande!! =)
 
Vad sägs om att jag sovit heeeeeela natten och vaknade 06.50?? VA VA VA!!!!! Jajamen, plötsligt händer det!
 
Låg dock kvar ett tag, gick upp 8.30 - käkade frukost och läste tidning, sonen vaknade han med och åt frukost. Lite datorkör, i kläderna och sen for vi då till svärmor som idag bjöd på middag! =D
 
Köttfärslimpa med potääääter, sås, lingon, svärmors inlagda gurka, och nåt nytt - syltade tomater! Helt klart ätbart! Svärmor hade fått en burk av en vännina, och jag har faktiskt aldrig ätit det förut, men det gick allt ner! Efter mat o disk gick vi ut en sväng alla 3 - svärmor hade sett mystiska djurspår hon..Vi var väl helt på det klara med 2 av dem i alla fall, räv o hare..men sen..kunde det vara vargspår - eller möjligen lo?? Inga hundspår var det - om det då inte var en hund som var mol allena o rymt, för det fanns inga människospår bredvid. Så ja - vad kunde det vara för spår tro? Spännande va? Har nu ikväll slagit på nätet lite om vargspår och den infon jag fått fram är - att vargspår är jädrans stora! Ett tassavtryck av en varg kan vara lika stort som en människohand o lite mindre, och såå stora var inte dessa spår förstås..Kanske en Lo då ändå? Eller...Tja nåt var det ju i alla fall - men det får vi väl aldrig veta. Sonen gick tillbaka till huset och svärmor o jag fortsatte en "liten" promenad var det sagt..Haha - vi hamnade ute i bushen till slut och pulsa i snön vi i stället!! Blev lite krångligare än vad vi hade tänkt - men det gör ju inget, nu har vi fått motion minsann!!
 
Sen satte vi oss vid datorn svärmor o jag o hade lite kurs om hur man gör si och hur man gör så - och sen så fikade vi med massa gott - svärmor hämtade en riktigt kul bok - Nostalgiboken - sånt där är ju vansinnigt skoj att titta i! Denna hade 50, 60, 70, och 80-talet representerad, och det var mycket man tjoa åt! Allt från gamla sparbössor, till färgglada batikkläder =) Sen fick vi lite gott med oss hem också - och så for vi mot stan jag o sonen! Tack snälla Berit för go mat, fika, promenad och massa skratt! =D
 
Vi kom lagom till station i stan och hämtade upp dottern som fick köttfärslimpa av svärmor och skjuts hem, sen så for vi hemåt till oss jag o sonen. Varit en mycket trevlig dag!!
 
Nu e´de kvällen - lite mat i magen, lite tv - tror jag - har förvisso inte kollat vad som går men nåt finns det väl alltid att glysa på! Sen är det väl natti  - får hoppas det blir en hel natts sömn till - men det märker vi i morgon det. I morrn också tandläkaren igen med sonen då, sen blir det nog slappt o slött skulle jag tro.
 
Så var det med det! Video idag - på tal om nostalgi då - lite disco - här är Earth Wind & Fire med September..Ha det gott.
 
 

 

Tjing

 


Tisdag

 
Eh...Ja, den förstår vi allihop...=)
 
Ett uppvaknande i natt - somna om och slog upp ögonen lite efter 8 - och ingen skallebank! Man tackar!! O ingen tannavärk heller - nu är det bara ömt i käkbenen lite grann.
 
Käkade frukost, kom i kläderna, diskade..Japp, DISKADE sa jag...=) Stekte blodpudding till mig o sonen, gott! Suttit vid datorn o spanat på diverse, druckit kaffe, kollat igenom några dvd-skivor. Snöflingor dalar utanför fönstret idag lite - men det är fortfarande ljust minsann, klockan är snart 17, gött det, mot ljusare tider!
 
Kvällen består av lite mat - som vanligt, lite tv - och så datorn, sen är det natti natti tror jag. Morgondagen består av en middag hos svärmor på dan, torsdag är det tandis igen för sonen, tja, sen är det helg igen och sportlovet var slut! Det börjar ta på februari med - snart den 25:e också, hej vad det går.
 
Nåväl - video idag en man som var med i Melodifestivalen i lördags bl a..Men oj vad mycket bra han gjort i övrigt..Scar i Lejonkungen, Zac i Änglagård..Jag pratar om Rikard Wolff såklart..Gillar honom - och denna sången med, blev glad när jag hittade den! Så varsegoda - Rikard Wolff med Pojken på Månen. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Sportlov & 2 mindre

 
Så kan det nog va...
 
Sportlovet startades idag då - jag började detta "lov" med att vakna till tandvärk och ett huvud som kunde gå i 2 delar...Härligt..De kände väl på sig att det var tandläkaren idag - äntligen säger jag...Lite frukost och värktabletter, iordningsställande och så dags att åka till tandis då...
 
Och det blev som jag trott - bägge 2 rök, tog sin stund, är ju tvungen att äta pencillin före alla tandläkarbesök p g a att jag jag grejer i ryggmärgen, så det är chockdos som gäller. Sen las bedövning på ett flertal ställe och sen fick jag vänta en bra stund tills pencillin och bedövning verkade ordentligt..Men tji - bedövningen hade inte tagit riktigt för den tanden i underkäken ändå så det blev några stick till det..Då gick det - så satte min tandläkare igång då - knak o brak och knirk, plopp - ut med första - knak o brak o knirk o knork, och där åkte den andra..de fula asen hamnade på brickan..Sen är det bita tussar som gäller ett tag - och betala såklart..Ugh..Vi löste det på ett bra sätt i alla fall, betalade lite idag och resten sen. Jaopp - då va det klart med det!
 
Åkte förbi Eva på hemvägen o lämnade tillbaka mobilen som de har varit så snälla att låna ut - blev inget kaffe idag - hade inte gått så bra med halv ansiktsförlamning..=) Vidare därifrån, fortfarande bitandes på tussar, till Lidl o handla lite mjölk och sen hem. Fick i mig några pannkakor i alla fall, sonen fick ju i sig mer än jag förstås..Sen ble ja sååå trötter så jag fick lägga mig i fåtöljen ett tag - somna gjorde jag inte, men bara vila var inte dumt det heller...sen blev det kaffe - för nu gick det o dricka det, och efter det har jag kört dottern till Willys för lite handling..Status just nu: Ömt - men det är inget mot det andra..Så lite kvällsmat o piller så ska det reda upp sig detta med. Nu laddar jag för nästa etapp då, om 14 dagar vid den här tiden har jag en fungerande vänster arm också - va trevligt! Börjar bli ordning på mig lite i alla fall..
 
Video idag - och jag vet att jag lagt ut den förut - och sorry att det inte är svensk text - men det är så jäkla kul så jag kan inte låta bli...Bill Cosbys enmansshow - och vad pratar han om då tro?? Jo såklart - tandläkare..Stämmer så himla bra alltihop..=)..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Söndag

 
Ja - så sant...=)
 
Söndag ja - veckans slappardag alla kategorier..Sovit sådär i natt, varit uppe några vändor, gick ur sängen 8.30 till slut i alla fall. Sonen var då redan vaken, han sover inte så länge han precis..Åt mysfrukost, satt vid datorn en sväng..
 
Sen kom en av bästevännerna på besök, var i stan i helgen så då kikade hon upp till mig! =) Tjat o prat i köket en bra stund med en lite fika, sen drog hon hemåt till sig. Kom i kläderna och gjorde mat, och lite glass efter. Sen har det varit sååååå segt o slappt..Tandvärken hålls i schack idag med värktabletter..I morrn, i morrn - DÅ är det dags för Tandis - tjoho!!
 
Kl är 17.15 och det är faktiskt liiite ljust ute än - det går mot bättre tider alltså..Såja, men det har varit grått o kallt idag med, är liten frusen faktiskt, men det är allt det onda som gör det..Haft tv-n på hela dan idag, sport sport och mera sport - sett litegrann av skidskyttet bl a. I övrigt som sagt, lugnt, lite kvällsmat ska det väl bli och så sängen - och sen är det måndag - måndagar brukar vara apa annars - men i morrn är det en bra dag! =)
 
Dåså - video idag Bon Jovi med Keep The Faith..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Aj aj aj..

 
Uja - fy fasen....
 
Tvi, urk, usch, blä, fy, fan, aj, oj, satan...ja - finns nog några namn till att skriva dit - men de är inte riktigt rumsrena så vi hoppar över det...Tandvärk från helvetet och tillbaka..Vidrigt, vansinnigt vidrigt och fler ord att beskriva det kommer jag inte på just nu..Idag har det gjort så ont så jag suttit med öppen mun och nästan hyperventilerat och tänkt att " nu sprängs hela ansiktet bort.." Jo, jag tar värktabletter så gott det går, men de hjälper ju inte i rödaste rappet heller..Måndag 10.50 - kan du infinna dig???
 
Sonen har fått bli hemma i helgen, ex-maken ännu sämre idag så det får vara att åka till pappa, så kan det bli. I övrigt lugnt - man gör inte många knop i tändernas värld inte - försökt o äta lite för att grunda magen innan tabletterna dimper ner - för magen mår ju också skitbra då när man äter pilleri pillera..Ja livet är wonderful ibland - men det är så det ska vara tydligen, det testar en och kollar vilka påfrestningar man klarar av och så kanske man går starkare ur det hela - eller så blir man liggande i en hög bara efteråt.
 
Så dagens inlägg blir lite kort - hoppas jag är ursäktad - vädret kallt, lätt snöfall, grått. Summa summarum: En riktigt skitdag helt enkelt.
 
Ska försöka pilla i mig o sonen lite kvällsmat och så i alla fall lyssna på Melodifestivalen - sen är det mer tabletter och sängen..
 
Video idag - AC/DC med Highway to Hell med klipp från filmen Ironman 2...Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Ny Medicin

 
Jao - så är det nog kanske..=)
 
Tror det är nån som håller in nån slags speedknapp på tiden jag..Hm - nu gick det några dar igen!
 
Igår var det torsdag - förmiddagen var rätt lugn, har tandvärk från helvetet också mitt i alltihop, det triggas igång det ena efter det andra tror jag..Sonen är öm i truten med p g a gummibanden mellan tänderna som gör att de flyttar sig lite och har väl ätit sådär..Det har varit Alvedon för honom - och mig, tandvärk är satans verk - tro mig...
 
Hämtade sonen direkt efter skolan igår då, tripp till Polishuset och hämta nya passet - tjejen som satt i passluckan behöver definitivt gå en charmkurs a la megabig, inte trevlig för 5 öre...Men passet är i hamn nu i alla fall så nu kan sonen fara iväg i 5 år till. Vidare sen till sjukhusapoteket och där skulle jag hämta alla mina mediciner, nya som gamla..Ja tjena, 9 stycken före mig, och detta apotek är vida känt för att allt de gör går i SLOW MOTION...Ett suckande, pustande, en del gick igen, och några tappra stod kvar, och till slut var det min tur..och som vanligt.."Nä - tyvärr, vi har ju inte den medicinen på lageeeeeer......" Jaså, verkligen...."Ska jag beställa den då kanskeeeeee..." Näääääääää....sa jag..den kvittar så länge, jag tar det andra så blir det bra med det...1.300 spänn för det ja..Det blev avbetalning kan sägas, är nollad både på Apotek o läkarbesök i högkostnadsskyddet så det blir hårt i början, så blir det när medicinerna man stoppar i sig kostar 1000 lappen styck - mysigt...Hem sen i kylan och gjorde hamburgare till kvällsmat som både jag o sonen nog hade liiite problem med att äta, ont i trutarna som vi har..Dessutom började jag då med den medicin som ersätter den gamla jag hade..Jag är ju väldigt väldigt restriktiv vad det gäller nya mediciner - är fullständigt livrädd för att åka på en medicinallergi en gång till, och det vill jag då rakt INTE..Tvi vale, 3 månader tog det att bli frisk från den - håret brändes sönder inifrån, jag var fläckig över hela kroppen och ingen hud i handflatorna, och denna klåda - fullständigt vidrigt...Prover togs men de kunde inte precisera exakt vilken av medicinerna som orsakat det - och det är ju ännu värre det - att inte få veta VILKEN..Men men, de tabletterna jag ätit nu i alla fall har varit gula o blå - Svenska Flaggan mixen har jag kallat dem...Den nya medicinen har - terracottafärg då ja...Tegelsten blev den döpt till då..och jag svalde en tablett i alla fall..Den ska vara mycket lik den medicin jag hade, dock 15-20 % starkare, och min smärtläkare har t o m skrivit klockslag då den ska tas - så vid kl 20 igår då - ploink, ner med den..Blev liiiiite yrslig efter nån timme - och gäspig, i övrigt kände jag inte av den..Och jag la mig som jag brukar, kring 00 - och varit uppe 1 gång i natt, så i stort sett som vanligt..
 
Upp i morse - som alltid - och grus i ögonen - sonen gick till skolan, bättre i munnen idag, min tandvärk håller på i omgångar - man tror hela huvudet ska sprängas och ögonen ploppar ur sina hålor..UUUGGGHHH..På måndag har jag fått tid till tandläkaren - ska bli ett nöje att gå dit - dock inget nöje för plånboken alls..Så dagen har varit lugn, en lätt tvagning idag bara och på med kläderna, och värktabletter i omgångar..Sonen får bli hemma i kväll med, skulle till sin far egentligen, men han ringde o var genomförkyld o eländig, jag skickar inte dit sonen som kanske också blir sjuk som sen i sin tur smittar mig...NO NO NO...om 14 dagar ska jag opereras - riskerar ingenting, så alla som tänkt komma hit o hälsa på mig, som är förkylda - FÖRSVINN...=) Inget illa ment såååå - men håll er borta!!!!
 
Jupp - ska göra lite spaghetti & köttfärssås till kvällsmat idag då eftersom sonen blir hemma, ta lite mer av de nya tegelstenarna också, sen blir det nog slappt och fortsätta att kämpa på, så liiiite energi görs av med som möjligt..Kallt ska det bli i helgen med - jag håller mig inne med min tandvärk o all annan värk och hoppas att det går jädrans fort till måndag till att börja med - SPORTLOV som det är..Ungdomarna glada o lyckliga...=)
 
Video idag Phil Collins med You´ll Be in My Heart..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Ortopedtekniska & Folktandvården

 
Nej, krångliga ord som överskrift kanske..=)
 
Varannan dags blogg - ja så har det tydligen blivit, lite hipp som happ helt enkelt..
 
Gårdagen började strålande - snö, blött, moddigt och eländigt..Nja, mysigt att se på inifrån men mindre roligt att ge sig ut i..Men det var jag tvungen tlll, 11.30 skulle jag infinna mig på Ortopedtekniska i Skövde - och eftersom vädret va kass, så åkte jag 10.30..Hellre komma för tidigt då - men jag hade en liten plan med det också..=) Skitväglag JA - men fram kom jag och det första jag gjorde var - att gå till Smärtmottagningen.."Va fasen ska hon göra där nu igen då??" tänker ni säkert..Mjo...Min söta lilla doktor har nämligen glömt att skriva ut en medicin, och på tisdagar brukar han vara på mottagningen, så jag gjorde en rövare - pling plong på dörren och "Är Ali här nu?" Ja men tänka sig, där satt han på sitt rum..."Hej!! Men....vad gör du här??? Har det hänt nåt???" Vi ska ju inte ses än!!!" utbrast han.."Hej själv du! sa jag, nädå ingen har hänt, ska hämta mina inlägg till skorna nu så jag passa på o kolla om du var här . du har glömt att skriva ut en medicin..." sa jag.."Jaså, va - eh - men jag skrev ju ut...När är du född?" så knappade han in det och hoppsan Kerstin ja - "Jahadu - det har jag totalt missat - fixar det direkt!! Och dosen blir.." Kalas sa jag - dåså - vi ses om drygt 3 veckor!!"
 
Gick sen tvärs över entréhallen och in då på OTA som det så vackert heter förkortat..Fick vänta på övertid en kvart, men det spelar ju mindre roll, har all tid i världen - och till slut kom min tekniker då - men nya inlägg som sen skulle passas in i skorna..O morsning ja - så "knöligt" det blev i dojjsen..=D Men det blir nog bra det där - så jag tackade för mig och drog hemåt.
 
På kvällen var det utvecklingssamtal med sonen - vi gick till skolan och snön yrde - och jääääsiken vad ont i ben o rygg jag hade när vi kom fram - inläggen ja..Men så blir det ju, han sa att det kan till o med kännas ända upp i nacken innan man vant sig..Samtalet gick bra i alla fall - sonen hänger med och sköter sig - och sen var det promenad hem i snöyran igen då..Fick faktiskt stanna 2 gånger på vägen, och hålla i sonen på sina ställe - men till slut kom hem till värmen i alla fall, käkade lite kvällsmat och sen tittade jag på Cesar Milan - var dock ett avsnitt jag hade sett, men det spelar ju mindre roll..Och sen då var det sängen..
 
Har icke varit uppe i natt - som jag minns i alla fall..Hm..Vad hände där lixom?? Inte en susning..Efter sonen gått så var det marsch pannkaka direkt ut i köket och DISKA ...Fytt i rackarn va möe det va nu igen...Ops..Men - allt har en ände och korven har 2 som min kära fader sa...Sen gjorde jag mat - gjorde mig i ordning och drack kaffe - sen kom sonen - och sen var det då dags att fara till Tandis med honom då - idag så drogs de 2 sista mjölktänderna ut och världens minsta tandställning har satts dit..=D 2 gummiband har satts mellan 2 kindtänder i bak på varje sida - de kommer göra sitt jobb genom att skapa lite mellanrum däremellan för att sen få dit den riktiga tandställningen bättre, men allt gick strålande bra. Sonen tyckte att bedövningen var läskig, inte att det gjorde ont, de bedövar bara kring den tand som ska dras ut på barn o ungdomar, utan att det kändes spooky i munnen, det rann ju lite ner på tungan med så det var lite konstigt tyckte han..Jag beställde även en tid åt mig själv till Tandis - har samma som sonen - så på måndag fm ska jag dit och förhoppningsvis få lite hyfs i min trut med - den är inte att leka med just nu kan jag säga..Men men - det ska väl bli bra det också..
 
Efter tandis en sväng in på Netto o köpte mjölk och sen då hem..och nu satt jag här..Snart mat, och annat diverse - i morgon är det till att hämta sonens pass - inte varje dag man får sms från Polisen..=D och tur är väl det!! Ska hämta mina mediciner i morrn med, börjar sina i förrådet, 1 medicin ska bort o ersättas med ny och en helt ny medicin ska till..ujujuj, hur ska det gå, hur ska det gå...
 
Dåså - klart slut - idag en video med ett väldigt ungt WHAM - här är Young Guns..Dig it! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Måndag

Jamen jäääääävlar va snygger han e´- Danny ponken...
 
Hyfsad natt - grus i ögonen ändå när man steg upp - måndagar...de skulle förbjudas totalt, finns ingen värre dag alls..Hujedamig...
 
Följde med sonen när han gick - han fortsatte till skolan och jag vek av till höger i trappan, tvätt stugan ja..Tog bara 2 maskiner idag - men det är då fan att folk inte kan städa efter sig..överdosering av tvättmedel, skräp på golven och ludd överallt..förstår inte att det ska vara så svårt - är inte roligt att börja tvättpasset med att städa..Grrrr sånt där gillas INTE..inte lätt att att peka ut vem eller vilka heller, synd man inte kommer på den eller de nån gång när man själv ska tvätta...
 
Har bara kommit i kläderna idag i stort sett - ett riktigt skitväder är det med - snöblask och grått - dock plusgrader, men detta blir man fasa gäspig av..ska tydligen fortsätta några dar till - får ta det easy till Skövde i morgon fm då - ska ju hämta mina inlägg som är klara i morrn, ska bara fara fram o tebax så det är ju snart gjort. Dagen i övrigt har varit slö, ontig, o allmän blaha blaha - piggade upp mig liite efter att ha sett en DVD med en av favvogrupperna ever - KISS - den här dvd-n är såååååå bra - de spelar ihop med Melbournes symfoniorkester - 60 män/kvinnor stark och det är riktigt coolt faktiskt, kan inte låta bli att lägga ut en av mina favoritlåtar från denna konserten sen, har gjort det förut vet jag, men ja ja ja - repeat knappen är just nu intryckt förstår ni =) Denna konserten + deras MTV Unplugged är bland det bästa de gjort tycker jag - och jag har mååånga konserter med dem..=) Så ni får stå ut en stund! =)
 
Mörkt nu - ska försöka fatta kärlek till diskbaljan om en stund - är fullt igen - den där INGA hon gör inte mycket hon inte - stryk ska hon ha..sen får det bli lite till magen och sen...sen är det Det Okända - ikväll är det Birkan Tore som är medium - ska ses!! Tja, sen är det väl läggdags va? Tror det..
 
Japp - repeteteringsknappen var det ja....Jag ska digga järnet - igen - här har ni KISS med I Was Made For Loving You med Melbournes Symfoniorkester..YYEEAAAHHH...Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Helg

 
Hahahaha...=)
 
Så har då helgen runnit förbi också - februari matar på om man säger så..
 
Gårdagen startades med mysfrukost med sonen, prat om allt o inget, kom i kläderna och kände att jag fick en riktigt crush på POTATIS..Så...Vilken tur att jag hade det då i kylen - potatis blev det med Hollandaisesås och fiskpinnar, inte dumt alls!! En lite kaffe på eftermiddagen som gled in på kväll och då var det ju dags då - Melodifestivalen 2013 körde igång! Dottern satt på sitt håll och jag på mitt - sms:en gick varma under bidragens gång - och vi tippade rätt, tänka sig! Yohio och David Lindgren till final. En del övriga bidrag kan man ju undra över - vilka andra stackare fick inte vara med för att släppa in de som var med igår?? Man kan undra faktiskt..Och som vanligt i direktsändning, teknikstrul, lite olyckligt men shit happends! Programledarna var strålande tycker jag, Gina är hur proffsig som helst och räddar upp de flesta situationerna, Danny skötte sig bra med trots lite stakande - men jävlar så snygger han e´!!!! Han får så gärna komma hem till mig och sjunga en snutt - när som helst!!!!! =) Sen var det lite datorhäng och sen bädden..
 
3 gånger har jag svischat upp i natt, det har varit varmt, ont, och allmänt kinkigt måste jag säga, men men..Gick upp vid halv 9 sen i alla fall, sonen strax efter. Mysfrukost idag med, lite prat om gårdagens Melodifestival och lite annat, kom sen i kläderna och åkte till mataffären en sväng, hem och åt lite pannkakor jag o sonen, sen har det varit lugnt. Sonen drog iväg till en kompis - han kommer väl här om 1 timme eller nåt - för nu är det ju redan kvällen  - igen..Dagarna stuffar på helt enkelt - snart den 25:e - jo man tackar!! Kom också på att fasen - jag har ju inte fått nån besiktningstid till bilen!! Ops - nu börjar det brinna i knutarna - körförbud den 1 mars ju! Ojojoj, SÅ kul ska vi inte ha det ! Kollade av med ex-maken lite grann om passande tid, han ska fixa lite grann först innan besiktningen och tid fick jag dagen efter min operation - så först jag till slaktbänken och dagen efter lilla bilen - förmodligen kommer jag inte kunna åka själv, nyuppsprättad och fin, så troligen åker ex-maken åt mig, men det ger sig den dan.
 
Ny vecka i morrn då - sista veckan i skolan innan sportlovet, i morgon är det lite tvätt på agendan, tisdag är det Skövde som sagt och hämta inlägg och onsdag är det tandläkare för sonen och en himla massa annat mä..Tjohej vad det går hörni....
 
Dåså - uppdatering klar - video idag läckra Bon Jovi - Jon himself är ju ett 1000%-igt pappakex utan dess like..RRAAAWWWRRRR...=) Här deras nya video Because we can..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Ett vitt kuvert

 
Joråsåatte...
 
Jag trodde att jag var med här men nähä, det var jag inte - 2 dagar förbi igen..
 
Nu så gott folk har det det vita kuvertet från Västra Götalandsregionen kommit, den 25 februari kl 13.00 är det dags att - som det så fint heter i kallelsen " Byte av ryggmärgsstimulator"..Så den dan vet ni var jag är - tog drygt 1 månad att få tid då, precis som läkaren sa. Det är körigt därborta på sjukahuset, svårt att få operationstid överlag tydligen, men nu har jag fått min i alla fall.
 
I övrigt? Tja, sover ganska ok faktiskt! Bara varit uppe 1 gång per natt, men känner mig ändå som jag inte sovit och skallebank på morgonen, är trötter ändå och lite "låg" faktiskt, lite upp o ner sådär. Men så är det ibland, jag går på sparlåga och ödslar ingen energi på saker o ting, tar det som det kommer och när jag orkar - operationsdagen och ett par dagar efter det tar på en lite till - så vila och ta det lugnt är det jag gör lite nu.
 
Gårdagen bestod av att dottern kom hit och greja med min telefon - strular lite grann via min dator som ibland är helknäpp - lite grejer som ska ordnas när det är en Iphone - men jag har nog fått kläm på det nu i alla fall - så det är lite roligt! Vi bakade en kladdkaka också dottern o jag som sonen också smaskade på när det var klart. Sen på kvällen var det att åka till Polishuset och skaffa ett nytt pass till sonen, ex-maken mötte upp där för bägge föräldrarna ska helst vara med, blir massa krångel annars med papper hit o dit. Så nu var det gjort - ska hämta passet nästa vecka, skulle behöva fixa ett till mig själv med - men det får jag ta en annan gång. Kvällen var lugn med lite tv och så sängen.
 
Sovmorgon idag eftersom sonen hade friluftsdag - på förmiddagen har han prövat att spela Bridge - sen kom han hem ett par timmar och åt o lite så, sen på eftermiddagen hade han valt luftpistolskytte. Kom hem med träfftavlorna, inte illa måste jag säga! Hade tyckt det varit jättekul också. Så han slutade tidigare idag med - är ju rätt kalas på en fredag det! Jag har inte gjort många knop faktiskt, nu på seneftermiddagen har jag bara hämtat dottern på station - hon gjorde sin första arbetsdag på sin nya tjänst, det var lite pappersarbete o annat idag + att hon ansökt om sin första semester - haha - nu börjas det gumman! Planerat in flera nybesök av klienter och annat, så efter hon kom till stan var vi på Systemet och Ica-affärn en sväng också, sen körde jag hem henne till sig och jag åkte till mig. Och nu sitter jag här..
 
Helgen blir lugn, ska försöka boka en tvätt tid med, är lite råge igen på tvätt korgen, lite stryktvätt finns med. I morgon börjar ju Melodifestivalen också - hade jag totalt glömt bort - jag som är nööörd i det. Så det blir väl att glutta lite på det kan jag tänka mig, och sen är det ju bara söndag åsså börjar det om igen..Nästa vecka är det lite grejer, ska till Ortopedtekniska på Tisdag och hämta mina inlägg, Eva följer antagligen med på trippen, på kvällen är det utvecklingssamtal med sonen, på onsdagen är det tandläkare med sonen och sen är nästan den veckan slut med - och så var det sportlov!
 
Kvällen lugn, ska steka några hamburgare till sonen o mig, kanske kanske tar mig en pilsner med, jag får se..Video idag - sprillans ny till o med, Depeche Mode med Heaven. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

RSS 2.0