Sista dagen i september

Jomen, visst gör VI/NI det!!

Sista dagen i september började rätt kallt måste jag säga, hade +0.8 ute kl 7 i morse..Vitt på gräsmattorna var det också..Men en klar himmel så dagen skulle nog bli fin!

Tröga Allan att ta sig ur sängen förresten...GAAAHHHH, vaknade inte med huvudvärk idag heller, men det gick över under dagen..Ryggen är fortfarande halvav när man ska resa på sig..Har ni nånsin fått den känslan av att ni skulle vilja "knäcka" er åt FEL HÅLL??  Förstår ni vad jag menar med det? Den känslan har jag ofta kan jag säga..Har "kryp" i benen med ibland på nätterna...Hemskt..Du spänner benen, böjer, tänjer, går ett par varv, stretchar, men nä...Då önskar jag att jag kunde vrida loss benhelvetena och banka dem i golvet eller nåt så de får va de tål de jävlarna..Otroligt frustrerande - växtvärk, fönstertittarsjuka, myror, kärt barn har många namn - vete fan vad jag ska kalla mitt...

Har softat mest idag faktiskt - men på eftermiddagen cyklade jag o sonen med hund i cykelkorg ner till marknaden som var på parken här..Som vanligt, samma skiten överallt, men mycket folk och en del handlar ju så det står härliga till. Det är för det mesta inte så billiga grejer, några fynd kan man säkert göra, men orka titta på allt med? Ögonen står ju som krikon i motvind av alla stånd och människor överallt. Så det var ganska snart gjort det där. Har sedan softat - IGEN - och gjort lite kvällsmat, det var alles för idag. I morgon ny månad och den innebär att min dotter fyller 20 år..Kära nån, känns ibland som igår när hon va liten täva...tiden går fort!

Bara för det så ska ni få en Spice Girls låt, dottern älskade denna grupp och uppträdde faktiskt just med denna låt i Talangjakten i Hassle skola med några andra tjejer - och VANN...Har ju det klippet på uppträdandet på dvd faktiskt - men jag tror dottern biter skallen av mig om jag lägger ut det här...Så originalet får ni i stället - Spice Girls med Holler..Mycket nöje!!





Tjing

Diverse och ett brev....

Vaknade FÖRE klockan idag med!! Hmmm, inte skojigt...

Sonen gick muttrandes ur sänghalmen i morse - orientering ..Hahahaha..Liten matsäck skulle också medtagas, han kom i väg i alla fall - o kom hem senare på eftermiddagen - jag frågade hur det hade gått?? "Jo, vi hitta 5 kontroller - sen gick vi vilse......" Näääääääää, gjorde ni??? =)..Kan då tala om att JAG också har gått VILSE på exakt samma plats för nåt år sen eller så...Blev t o m skallgång och NÄSTAN polis-påringning...Hahaha..Men det tar vi en annan gång...

Direkt ner som en rubbad utter i sängen igen...Var faktiskt frost ute i morse, även om solen sken så var det allt gött att krypa ner en stund till..

Var ute med vovven, började sen att gräva i lite skåp o lådor efter diverse hushållsattiraljer till dottern - letade även en kruka som skulle passa min fina fina blomma jag fick igår - och när jag letar sådär, ja då blir det lite röj och om flyttning typ "men nä...den kan ju inte stå DÄR - den tar vi dit.." osv..Sen hittar man inte en del saker man letar efter heller...Jag brukar ha världskoll på det mesta men nu var det totalkört idag..Letade efter en lampa - hittade den inte..Det gör jag en annan dag när jag INTE ska leta efter den..Så brukar det va, eller hur??

Har även intagit horisontalläge en stund i eftermiddag med - powernap även kallat, bra skit det där faktiskt...Men huvudvärken sitter kvar.. så klart..

Har även fått ett kuvert idag - ett vitt med Västragötalands regionen på..Se där ja..Kallelse kanske till Smärtan?? Jomen - 25 okt ska jag ha date med min smärtläkare var det tänkt - får vi se vad det månde bliva av denna historien, det ger sig. Vi får se vi får se..

Idag vid kvällsmaten har jag o sonen dryftat utbildningar bl a..Han ska nämligen bli historielärare han se när han blir stor..Ju mer jag berättade om hur LÅNGA många utbildningar är - desto mer suckande och oj oj oj....Språkade även om liv o leverne i allmänhet - roligt att sitta o snacka sådär faktiskt!

Ja hörni, denna dagen gick ju idag med - just det! Gigant disken är gjord - så nu kan man skita ner igen..Hahahaha..

Happ, klipp idag ------ Birger - Stefan & Krister..Så jävla roligt!!! Mycket nöje!!





Tjing

Fint besök och telefonsamtal...

Mardrömsscenario eller hur?? Hahahaha....

Vaknade FÖRE klockan idag - ojsan - men är inte förvånad, har varit uppe 3 gånger i natt så nu är det somna--vakna period igen..La i en extra madrass i sängen i går kväll också, var inte lika ontigt i ryggen när jag klev ur, men jag vet hur det är, nyhetens behag - det går ett tag och är hyfsat, sen kör det igång igen..Efter sonen gått, telefonsamtal till Smärtan i Skövde - jag får en tid så snart det är möjligt - men förmodligen i slutet av oktober..Smärtläkaren jag har är boss över Operation-IVA också, samt jobbar som narkosläkare + då tjänsten på Smärtenh, så han har lite körigt ibland och är inte på Smärtan så ofta, men sköterskan skulle framföra det jag sa så fort hon fick tag i honom, har jag tur går det rätt snabbt att få en tid, vi får se...

Sen vid halv 10 fick jag riktigt finbesök - min gamla granne från Hassle kom o hälsa på mig! Jättekul - vi har setts i mataffärn emellanåt och lite så, men idag kom hon hit - jättefin orkideé hade hon med sig också!! Vi fikade och pratade om ditten o datten och plötsligt var klockan 12.30 - det går fort när man har roligt! Då var hon tvungen att ge sig hemåt o göra lite mat o hämta barn på dagis. Tack snälla för besöket o fin blomma!!!!

Har legat i 2 omgångar i dag med, katchonk, katchonk i skallen, brukar lätta efter en stunds vila...Fråga ex-maken om han kunde köra mig till affärn nu ikväll - orkade bara inte ge mig ut på cykel - men det gjorde han ju såklart..Han var inte vidare fräsch heller, hade fått massage på jobbet idag och då vet ni ju hur det kan bli, ömt och skallebank där med..Så han skulle väl i princip ta sig nåt att äta och sen sängen.

Annars har jag inte gjort NÅT - disk och stryk finns, o lite dammsugning om man vill det -  inte på humör för såna evenemang just nu - och det står kvar ju, eller hur??

Fick också tel-samtal från min andra goda vän som råkade ut för en blodpropp i huvudet..Idag var hon riktigt pigg faktiskt och det är ju roligt att det nu börjar gå åt rätt håll...Kämpa på min vän - låt det ta tid, du är snart på G igen ska du se!!

Sonen satt idag vid kvällsmaten och undrade helt frankt om det gick för sig att han blev plötsligt sjuk i morgon?? Ahaaaa......Orientering på Snapen då ja...Gillas inte...Ärligt? Det gjorde inte jag heller när jag va yngre, hahaha..Men kan meddela att vännen med blodproppen o jag camperade alltid ihop på orienteringen i skolan - hon va en jävel på att läsa karta - hon peka och jag sprang, snyggt upplägg eller hur?? Jajamen..Talade om för sonen att tyvärr så går inte morsan på det - så det är bara att springa på i morrn - end of story...."Ne..jag trodde inte det heller".. sa han...Hahahaha....

Idag ska ni få se bland det charmigaste som går i ett par skor - låten är käck med - Wet Wet Wet med Wishing i was lucky...Nam nam kaka säger jag....Mycket nöje!!!



Tjing

Ont o trött..

 Ja så är det faktiskt..

Har ont när jag vaknar, att vrida sig i sängen är t o m fan..Känns som rygg o nacke är av, har ont i skallen hela tiden igen..Vet ej hur många tusenlappar jag lagt ut på madrasser för att ligga bra..Inte roligt när du vet att det gör ONT att lägga sig...och det är ju inte bara det, mina nervskador i armar o överkropp, du orkar knappt byta påslakan i sängen innan armarna tar helt slut - det gör ont att diska, fingrarna domnar, jag kan inte stå för länge..Ja herregud, listan kan göras hur lång ni vill..

Jag måste helt klart kapitulera nu, ska ringa smärtläkaren igen - han har inte hört av sig än, och hoppas på att han är där eller jag får annat besked. Denna gång, o jag vet inte vilken i ordningen så är det diskbråcket då i nacken som ställer till det..Har jag riktig riktig otur (man ska väl inte säga så om man har turen att bli opererad men..)så blir det operation nr 15 i ordningen - i Göteborg - på neurokirurgen..Som läget har varit så har de inte velat ha mig - än, för jag har för lite besvär - och det kan man ju tolka på olika sätt, de menar ju naturligtvis diskbråcket i nacken så klart..Det ligger nämligen o trycker in ryggmärgen, MEN p g a de ANDRA nervskadorna jag har (sympaticus medierat neurogent smärtsyndrom  heter det fint på latin) eller CRPS Complex Regional Pain syndrome är en annan benämning. 

Man skiljer på

olika sorters smärta utifrån orsak till smärtan.

Nociceptiv smärta

är smärta orsakad av vävnadsskada.

Neuropatisk smärta

är smärta orsakad av sjukdomstillstånd i nervsystemet.

Sympaticus-relaterad smärta

orsakas av bristande balans i autonoma nervsystemet.

Psykogen smärta

orsakas av psykisk sjukdom.

Jag har alltså en kombination av neuropatisk o sympaticusrelaterad smärta..Detta gör också att för varje snitt de gör i min kropp - nya nervskador - jag är är alltså i en mycket taskig sits här, jag har t e x en galla som det bara är att ta bort - inte för mig, gallop är en relativt liten operation eftersom titthålstekniken har kommit, förr då skar de, som de sa förr "från ryggen till naveln" för att ta bort gallan, men inte idag. Men jag kan inte göra titthålsteknik - nej, för ofta måste de "bränna" blodkärl, kallas för diatermi på fackspråk...DET går absolut inte att göra på mig - det kan leda till döden faktiskt..Jag har nämligen 2 st smärtstimulatorer inopererade som är typ som "tusen nålar", TNS utvändigt fast allt är inop permanent. Centralen sitter i "ryggen", där sätter de in elektroder i nervtrådarna i ryggmärgen till det stället du har ont, sen tunnelerar de - under huden - från ryggen tunna tunna sladdar från ryggen alltså fram till buken där då själva dosan sätts in. Sen syr man igen och "aktiverar" dosan, den ger alltså ut ström som blockerar nervskadorna..Denna op har jag gjort 2 gånger eftersom jag har 2, en för varje arm, så man kan säga att i hela min överkropp sitter det sladdar - kontakter och dosor som då ska lindra den smärtan jag har..Åker in på "batteribyte" ibland, då är det att skära upp, plocka ut dosan, koppla in en ny och sy igen - och allt detta görs i vaket tillstånd också kan jag säga..Nu har jag haft "tur" om man kan kalla det så - den första dosan jag fick 1994 höll i 14!!!! år..Bra batterier där va?? Den andra opades in 1996, men den fick jag flytta från buken upp till sidan i revbenshöjd när jag skulle ha min son 1999, magen blev så stor så sladdarna hade inte räckt till på den sidan i takt med att magen växte..Och den dosan har faktiskt hållt lite sämre - varit inne o bytt 2 gånger tror jag det är.. Så apparatkvinnan - det är jag de...Vet ej heller hur många i Sverige som har 2, vet fan inte om det går plats en till ..de är inte små ska ni veta, man känner dem under huden, lite käckt ibland att skrämma folk med...sen har man ju blivit allmänt skådeobjekt ibland när man söker för andra åkommor då de ser ärr och allt, för jag måste ju berätta vad det är och många har icke hört talas om det och blir alldeles fascinerade..

Ja hör ni, det är ännu mer skador att berätta om - och ännu flera ärr, men jag blir trött själv av att bara se i skrift vad det är jag har - så kan det gå ibland, det trodde man inte för 25-30 år sen inte...Men som sagt, man får väl bita ihop, detta är ju icke botbart, tyvärr, men uthärdligt att leva med, för det måste man lära sig, att ha kronisk värk dygnet runt, tar hårt på kropp och för vissa psyket också. Jag har turen att vara en stark människa faktiskt - mitt psyke är väldigt hårdnackat, men alla har det inte så - och då har de det också att må dåligt av. För att ni ska få kanske en "känsla" av vad det är för typ av smärta jag har - stoppa in handen i brinnande eld, och det gör ju helvetes ont eller hur? SÅ har jag det JÄMT, varje sekund, varje minut, varje timme, varje dag, jämt jämt jämt + fel i rygg o nacke...Men jag står upp, jag lever, jag skrattar, jag dansar ÄNDÅ..De som känner mig väl vet att jag är en sådan människa - jag klagar aldrig - de gånger det är bedrövligt, då är jag för det mesta ensam, jag kan ta mig ur det själv, skulle jag ha sällskap så vet de - eftersom jag tjötar så in i helvete jämt o är för det mesta glad o pigg, så är det nåt alldeles galet när jag inte pratar - för så blir det, jag pratar inte knappt..Men det är mitt sätt att hantera det - sen är det bra..O kroppen TAR stryk, både utseendemässigt och invändigt..Jag vill inte ens räkna alla ärr jag har överallt - det är några stycken, och de är inte små heller - men som sagt, skönhetstävling tänkte jag inte ställa upp i så .....och invändigt tar det stryk av att man orkar inte vissa saker alls längre - men du har ju 2 val - ge upp - eller kämpa på o gilla läget, och leva därefter...

Nu fick ni nåt att bita i idag..Och en sak till - vill icke ha några kommentarer om att "va synd det är om dig" eller annat tjafs, jag skrev inte detta för att få medlidande - jag talar om hur det är för mig bara..

Annars är det bra! Idag ska ni få en av mina favoritlåtar - en mycket tänkvärd sång, vi kanske alla till mans skulle stanna upp ibland och bara "vara"..Ta hand om varandra och er själva - Carpe diem - Fånga dagen är mitt motto..Vad är Ert?

Louis Armstrong med "What a wonderful world"...Mycket nöje!!





Tjing

Filmdag!

Ja så här kan det ju se ut förvisso, men jag satt faktiskt vid datorn idag igen, (hade filmen i den)...

Söndagen började med väckning av snälla grannar kl 8 ungefär, vars barnfötter katchonka som mindre bomber genom taket - och sedan en dammsugare då ja.....Happ, då GÅR det icke bara att ligga kvar, så är det..

Frukost i godan ro i alla fall, tvagning och påklädning och sen ut med vovve - bokade tid i tvättstugan till i morgon, var så stursk så jag tog tiden mellan 8-12............................men ändrade det till 12-16 istället...Mja, den där stunden att hoppla ner i bädden igen när sonen gått är ju inte tråkig alltså...

Pratat med sonen via Facebook lite idag, de var ute hos farmor och pappa lagade bilen, bytte bromsbelägg o lite annat, han körde sen ner mig till mataffärn, det var lite för mycket o för tungt att cykla med så det tackar vi för.

Ja som sagt, film i datorn då ja..2 dar i rad...Idag blev det The Chronicles of Narnia - Prince Caspian...Var riktigt bra faktiskt - äventyr är alltid lite skoj och första Narnia var bra med..Så nu har man gjort det också..Har suttit lite ikväll o grejat med alla filmer jag har, en del är inte instoppade utan ligger kors o tvärs, men det har jag rådit bot på idag..Nyttigt ibland att se vad fasen allt är som står i hyllorna, jag och ex-maken var väldigt nitiska ett tag, hade filmlista t o m  -- den är 62 sidor - då förstår ni själva, men den stämmer inte ett jota nuförtiden - hela härligheten är delad, och instoppad i diverse pärmar, serie o sånt har jag koll på de man köpt, för de står i boxarna men annat - Halleluja...Och en hel del jag inte sett heller - en sån där riktig ovädersdag, när det viner kring knutarna och det blåser o regnar eller snöstorm eller nåt... DÅ ska man se film..Det roliga här är, att man hör inte vad det är för väder ute..I huset var det ibland som om det skulle rasa ihop men här hörs inte ett dyft, jag bor på 2 :a våningen lite i mitten på hela huset så det kommer nog inte åt att väsnas..Klart om regnet smattrar mot rutorna hör man ju, men det är många gånger jag inte haft en aning om vad det är för väder..

Så kan det vara. Strax lite kvällsmat - blir faktiskt så "latigt" som korv med bröd..Går ner det med, eller hur??
Sen lite fortsättning på iordningsställandet av filmerna och sen, ja då är det väl natti natti, kan jag tro..

Idag blir det nåt riktigt RYSBRA som jag säger...Queen - jag älskar Queen, R.I.P Freddie Mercury...Ni ska få se bland det bästa liveframträdande jag vet - deras spelning på Live Aid galan 1985...Han är i sitt esse Freddie och detta publikhav som lyder minsta vink och sjunger med...Fantastiskt..Kommer ihåg det dygnet när Live Aid sändes på tv från olika ställen runt hela världen, var en höjdare som nog aldrig kommer att slås tror jag...Mycket nöje!!!




Tjing

Trökdag...

 Gick o la mig vid 12 snåret i natt...Vaknade 3, somna om , vakna 5, somna om och vakna sen 8.30...Hatar såna nätter...Gick upp och fick se att vädret var totalkass...Åt lite frukost och satt vid datorn sen..Såna här dar då nästan fastnar man i ett visst stadie - man bara sitter - suckar - går en sväng - och efter många om o men så kommer man i kläderna i alla fall. I dag drog jag inte ens upp persiennen i vardagsrummet..Har regnat till o från idag, jag har diskat i alla fall o varit ute med vovven - sen har jag i princip sutiit här. Zappat omkring på Youtube lite, hittade lite grann, men det där gapflabbet ville inte infinna sig heller..

Lyssnat på musik - men nä, inte ens ett leende..Sonen har ringt 2 gånger från pappa, är bra snuvig, men det är ju nästan gemene man just nu..

Gjorde mig 2 räkmackor till kvällsmat - jodå de gick allt ner och sen har jag tittat på en film i datorn, Australia men Nicole Kidman o Hugh Jackman..Var faktiskt riktigt bra, den filmen var tydligen ett bra val för mitt tråkiga "mående" idag, fällde t o m en liten tår faktiskt. Så den kan allt rekommenderas.

Nog om denna trökdag då, hoppas dagen blir trevligare i morgon, ibland blir det såhär, inte möe att göra åt.. Dagens klipp är en önskelåt av sonen - Boston med More than a feeling..Mycket nöje!!



Tjing

Lugnt o fredag

Softa, det kan han den käre Gustaf....

Jodå, det har väl ja med idag, efter sonen gick till skolan - hoppla ner i bädden en stund igen...Att det kan va så trevligt, just den vändan tillbaka ner i sängen!

Ops, ex-maken ringde 10.30 o undrade om jag var klar??? Nä.............................Skulle få skjuts att hämta 2 paket, men nu blev det körigt, i dusch o på med kläder o iväg o hem igen..Sen har jag, trots DISK o annat elände suttit vid datorn..och där har jag suttit som klistrad i timmar. VARFÖR?? Jo, jag tittade på film...Arn närmligen, jag hade inte sett dem,  och jävlar vad BRA det va!! Jag satt med knäppta händer med armbågarna på skrivbordet o GLODDE - så fascinerande och fängslande filmer...Man nästan kände all sorg, förtvivlan lycka och elände..Så nu har jag också sett dem, bättre sent än aldrig, eller hur? Japp.

Sonen har ikväll förflyttat sig till sin fader - jag har pratat LÄÄÄÄÄÄNGE med en god vän i telefon, ätit lite och nu sitter jag här igen..Är en annan bra film på TV, Se upp för dårarna - riktigt rolig, men tv-n är inte ens på ikväll. Jag ska pyssla lite med mina spel tänkte jag och lyssna på musik i kväll - är rogivande det med. Önskar alla en fortsatt trevlig afton - det är ju det så kallade fredagsmyyys - så fortsätt med det ni =)

Idag poppade det upp en låt som jag först inte kom på vare sig namn eller grupp..Jag pratar Melodifestivalen 1994, yes i know - jag är ett schlagerfreak uti fingertopparna...MEN som den käre Tony brukar säga, jag kom på låttiteln och sen gav sig resten...Cayenne sjunger Stanna hos mig - en höjdarlåt tycker jag..Lite lugn och vacker o allt det där...=) Mycket nöje!!



Tjing

Rasmus Födelsedag!!

 HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA!!!!!!

GRATTIS PÅ 11 ÅRS DAGEN ÄLSKLING!!!

Japp, idag var det då dags för ett födelsedagsbarn - jag vaknade faktiskt FÖRE klockan så jag smög mig upp o hämtade paket och så gick jag in till Rasmus med en så vansinnigt vacker stämma så tidigt på morgonen att ungen nästan satte sig käpprätt upp o undrade "VA I??????" Hahahaha...Efter lite paketöppning frukost och sen åkte han till skolan...

Jag fixa till mig och gjorde mellanlägg till tårtan - var ute med vovven och sen in o dammsög. Ex-maken kom och hade fixat laptopen till mig, så nu kan den användas med - ska bli skönt, fasen ibland händer det ju grejer på nätet samtidigt som man vill se på TV..Men nu är det löst - TACK!!! Han åt lite och sen kom födelsedagsbarnet - vi fikade och sen kom farmor - ännu mer paket!! Kul så, ex-maken gick för att åka till jobbet och vi fika igen och pratade lite. Plockat lite sen och gjorde önskerätt till kvällen - tacos, RAP.....Ja tänk att det ska vara så svårt att äta LAGOM?? Nä, in med så mycket det går o gärna lite till...Visst mycket grönsaker med ändå...Puh...Man är nästan slut efter ett sånt evenemang..Känns ju som om man inte behöver äta de närmsta 14 dagarna faktiskt...

Annars som det brukar - fick lite sent besök i går kväll av en god vän, en halvtimme, men under den halvtimmen hann vi nog dryfta både det ena o det andra..Alltid kul att ses och igår blev det kort men intensivt..Tar vi igen en annan gång, eller hur??

Ja denna dagen gick som fasen den med, födelsedagen är snart över - fast tittar jag nu på klockan så är gossen EGENTLIGEN bara dryga timmen gammal...Han föddes kl 19.19 nämligen..så ska det vara riktigt så börjar födelsedagen NU..hahahaha, det blir nattpass alltså..

Dagens klipp är önskan från födelsedagsbarnet så klart - hans dag idag ju...Det blir Eric Johnson med Cliffs of Dover, jag hade icke hört detta förut, men är jädrans bra gitarrspel!! Mycket nöje!!



Tjing

Lillelördag

 Feér, änglar, nallebjörnar o annat glittrigt.....FIIINT =)

Efter att sonen gick till skolan idag så......gjorde jag ett riktigt storröj på mig själv. Jag tappade upp ett rejält skumbad först - låg där i tystnaden o bara filosoferade..Med risk för att somna till slut och kanske drunkna så tog jag mig i kragen och utförde skrubbning, filning, tvagning - tänk man är nästan som en ny människa efter ett sånt evenemang!! Var nästan svettig EFTERÅT...hahahaha...Sen ut med vovve och in igen. Bäddade o plocka lite..

Sen satte jag igång med tårtbottenbak - sonen fyller ju år i morgon och då vankas det ju såklart tårta..Gjorde det och sen käka jag lite, tog mig en kopp kaffe och när sonen kom hem från skolan - upp på cykeln och ner till stan..Jag måste ju köpa present vet ni ;)..Gick o småkika lite här o var, köpte mig en tröja på Lindex, hade lite pengar kvar på ett presentkort - men fick lik förbannat 21.50 kvar..Jaja, det kan behövas nån annan gång..Sen bort till mataffären och handla lite och sen trampa jag hem..Var faktiskt riktigt skönt ute i eftermiddag, det tyckte nog de flesta, många som cyklade eller tog sig en promenad.

Efter det, en kopp kaffe till och sen satte jag igång med disken - nej den va inte SÅ gigantisk denna gång, så det gick ganska snabbt. Ja, det var den dan det, lite kvällsmat kvar bara och sen blir det väl natti natti. Inte ett jota är det på TV heller - kanske skulle ta och titta på nån av de där filmerna jag beställde kanske?? Nja, tål att funderas på. I morrn lite städning - sonen fyller år och farmor kommer på eftermiddagen.

Japp, det var nog alles för idag tror jag - idag ska ni få ett klipp som jag gillar skarpt..jag kan inte sitta still i alla fall - tycker sånt här är skitbra..The Temptations vs Four Tops uppträdande på Motowns 25 års jubileum tror jag det är...Rätt skojigt är det också - ni kanske känner igen många låtar..Mycket nöje!!



Tjing

Ruskväder

Ja idag fick man allt hålla i hatten minsann...Usch, gillar inte blåst alls - frisyren, frisyren!!! Hahaha, skoja med er..Ne, som sagt riktigt höstväder idag, o NU har de nog satt på värmen med tror jag minsann, blev nästan svettig ett tag...

Annars idag - SLÖTT har det varit...Stog ju o strök igår (duktig JA) och det kändes idag, ont i ryggen och nacken av att stå sådär länge, har ju lite diskbråck o annat skit som ni vet, och har man otur gör sig sånt mer påminnt dagen efter man gjort nåt..Men men, så är livet när man har en kronisk smärtåkomma - keep going anyway..

I morgon måste jag städa av om rygg o annat tillåter, ska cykla till La Stada med och inhandla present åt sonen..jajamen han fyller på torsdag - 11 år..O Dottern blir om några veckor 20..HJÄLP - Hur GAMMAL ÄR JAG????
No comments - eller som syrran säger - 33, det fyller jag VARJE ÅR!!

Har idag haft en god vän o tillika uppfödaren till min hund här idag - klippmaskin var medtagen, gillas!! Så nu är det ordentlig hyfs på ruggugglan, ska försöka hinna med o stoppa henne i badkaret i morrn me´- fan nu blev det körigt helt plötsligt...=) Oj oj oj...Kan bli en intressant morgondag det här....puh...

Snart dags att inta horisontalläge - en blir änna trötter när det är rusk ute, eller hur? Japp, så får det bli...Klipp idag blir en sång helt enkelt..En stund av rogivande musik till bilder av hösten...Mycket nöje!!





Tjing

Man skäms....

 Japp, det är detta jag talar om.....

HUR kan svenska folket överhuvudtaget rösta in ett nazistiskt parti i riksdagen som dessutom får en vågmästar roll o 20 mandat?????? För mig totalt obegripligt, så mycket det har stått om detta i tidningar och visats på tv och sänts ut i radio - ÄNDÅ väljer folk detta....Helt makalöst - blir mållös - och också över att Alliansen fick sitta kvar..Vad ska det bli av detta land hörni??? MAN SKÄMS som sagt.....

Idag har jag fått fnatten riktigt...Bokade tvättstugan till 8 i morse - glad i hågen tog jag min resterande tvätt sen gårdagen som inte hanns med och travade ner i tvättstugan..Öppnade källardörren och tyckte att det lät som om maskinerna var IGÅNG??? VA, har jag missat nåt här, eller har jag bokat fel eller vad?? Titta på tavlan, nej, mitt lägh nr stod där 8-12...Öpnnade tvättstugan och javisst, maskinerna igång och tvättkorg stod där me´..Aha....Då trillade poletten ner, ut igen o titta på tavlan - tvätt tiden EFTER mig va grannen snett nedanför..Hahaha, men för säkerthetsskull gick jag upp o ringde på - en trött granne öppnar - "Öööhh hej!! " Är det du som tvättar? frågar jag..."Är det DIN tid....oj, förlåt, jag tittade inte, jag bara la i, jag har ju tiden efter...jag titta inte förlåt...." Jag bara skrattade faktiskt...det gör ju inget, tur man har bra kontakt med grannarna i alla fall, hon fick köra klart sina maskiner o sen tvätta jag mina, samtidigt som hon torka sitt och sen bytte vi igen..Så ska det vara, för det första har hon större behov av att tvätta med 2 småbarn, jag hade några gardiner o ett överkast..Så det löste sig i alla fall - inga problem granne!!!

Och SEN...............................JAG STRÖK ALL TVÄTT!!!!!!!!!!! Nobelpris - man tackar man tackar!!! Totally amazing, eller hur!! VISST!! Hahaha, ingenting i tvättkorgen - ingen stryktvätt - ja det är helt galet JAG VET =)..
Kände mig faktiskt mycket nöjd efteråt...

I morrn kanske jag STÄDAR också...märkligt - på hösten ska energin ta slut och man ska krypa in i sitt skal och inte komma ut förrän till våren...men men, jag får såna här ryck ibland SÅ ÄR DET BARA..=)

Strax nu lite kvällsmat - sen tv - Biggest Looser Sverige, gillar dessa fantastiska människor som verkligen gett sig FAN på nåt..Tänk om en annan kunde ha den viljan ibland, men nä......

Nu regnar det med...käckt....trevlig kväll på er i alla fall..

Klippet idag - Black or White med Michael Jackson med tanke på gårdagens skandal..."It does´nt matter if you´re Black or White"...Stämmer bra det tycker jag!! Mycket nöje!!




Tjing

Val!

Puh...Har faktiskt kört lite hårt idag i alla fall..

Vovven startade 04.30 i morse..gav sig och satte igång 06.00...gav sig och höll sig i skinnet till 8.45..uja..jaja, inte lätt att vara 90 år i människoår - 13 i hundår inte...

Efter frukost på med kläderna och ner i tvättstugan för tvätt av illaluktande gardiner bl a..Upp o ner några gånger i trappen - däremellan disk och lite mat..Sonen o jag gick sen bort till skolan så han fick se hur det går till med röstningen - kära nån vad folk, hon som tog emot sa att såhär har det varit hela dan, kanske blir rekord i hur många svenskar som röstar..Efter lite kö var det min tur, gjorde min plikt, blev avprickad o synad i kanterna och sen gick vi hem. Tog en kopp kaffe för att sen IGEN gå ner sista vändan till tvättstugan. Upp med allt och sen ställde jag mig o strök gardinerna - var inget roligt evenemang, men efter många suckar och ett flertal vattenpåfyllningar i strykjärnet så var det äntligen klart, blev riktigt snyggt när det var uppsatt - NÖJD =)

AB Pyssel & Knåp anser sig nu har gjort vad hon orkar idag...Ska göra lite kvällsmat bara med och sen så får man väl ha ett öga och öra åt tv-n för att följa hur det kommer att bli för Sveriges del, förmodligen hinner man väl gå o nana innan det är klappat o klart, men det ger sig. Hoppas ni alla därute inte har struntat i dagens val, för det har ni väl inte?? Nä, jag menar det....

Mörka mörka moln börjar torna upp sig på himlavalvet - vankas nog en redig regnskur till kvällen-natten. Ha en skön kväll allihop - må bästa parti vinna!!

Dagens klipp - vi pratar JOBBIGT, vi pratar STARK , vi pratar om MAGNUS SAMUELSSON...Sicken man det är...om vi tycker att vi sliter med våra saker vi gör - ja herregud - en flugskit i jämförelse...Ta en titt på The Giant Swede..tjopp tjopp så har vi vält en bil några varv.....Mycket nöje!!



Tjing

Lördag

 Dagen började inte så bra, en viss trasselsudd till hund tyckte att vi skulle upp o hoppa kl 7 i morse.....GAHH -- sonen fick frispel och nästan ja me´...Han kunde inte somna om utan satte sig vid sin dator medans jag då likt Sir Väs, gona in mig i kudden och lekte leken "Hör inget - Ser inget"....8.45 slog jag upp mina korpgluggar..mer lagom, eller hur??

Kom i kläderna rätt hyfsat idag med, ut med vovve o sopor, ställde mig sen o packa köttfärs i lagom 300 g påsar, blir några middagar faktiskt. Gjorde köttfärssås o spaghetti till middag med i dag och det fick faktiskt gå som kvällsmat med, nästan lite godare när det får "stå" till sig lite..Ex-maken varit här och grejat med min "nygamla"mobil, skulle igår - glad i hågen lägga över lite musik och stoppade i kabel i allt och väntade på instruktionsboken på skärmen, men se det kom ingen - var vänlig sätt i cd/diskett för vidare instruktion o installation...Happ, DET hade jag ju ingen, men då sa ex-maken att det gick att ladda ner hela härligheten - inget jag vågar mig på - så det gjorde han när han kom - och givetvis grävde han i grytan och drack kaffe o åt kaka..Men nu så, KAN SJÄLV..lagt in lite musik och bytt ringsignal och lite så...Skojigt =)

Bokat in en tvättstugetid till i morrn med, gardinerna jag köpte på Netto visade sig inte lukta värst gott efter upp packning ur plast o annat - nej, tvätta först och häng upp i morrn, blir nog schnöggt tror jag. Och imorgon med ja..man ska ju gå o rösta - hej o hå, har väl i stort sett bestämt mig, har ju i och för sig inte tagit del av alla dessa debatter o annat som varit i tv o radio men läst rätt mycket i alla fall. Så ner med kuvertet i lådan, bli avprickad och sen gå hem.

Ja det var väl det jag hade att förtälja idag, vädret har varit skit - o i morrn ska det regna med...Välkommen till hösten säger jag....

Idag blir det en gammal rökare - Bon Jovis Living on a prayer - den har man skrikit sig hes till på många dansgolv genom åren..Tycker det är en fräck video med...de ska va kul o göra musikvideo! Mycket nöje!!



Tjing

Storhandling, fynd o födelsedag!

Så såg jag väl kanske typ ut när jag kom hem idag....

Starten gick kl 9 i morse - STORHANDLING på gång, lika bra att köra på morgon-fm, innan alla andra människor dyker upp som små jordekorrar ur sina hål...plopp, plopp, plopp, plötsligt massor med folk överallt....

Var t o m 1 minut för tidig till Netto, de hade inte ens öppnat - när hände det sist att jag stog o vänta på att affärn ska öppna?? In där i alla fall och puh....gardinerna de hade var inte slut..köpte 3 st, svarta med typ silvermönster på, blir nog riktigt fräckt när de kommer upp i vardagsroom som Simon brukar säga..Sen stimmade jag iväg till ett antal ställen till då ja..Var även inne en sväng på Kyrkans Second Hand o tänk....DÄR hängde de - svarta spetsleggings i storlek L, fodrade t o m! och bara ropade ..."Annika Annika, här är viiii" Ser väl det, ser väl det!!! Så dom snöt jag se, 40 spänn - satt som en smäck med visade det sig när jag kom hem, FYND va??? JAPP - me like =)

Köpte också en bukett blommor och åkte till kyrkogården - min ömma fader skulle blivit 82 idag..Tog ett par ord med farsgubben med - satte ner vasen med fina blommor och sen åkte jag hem. O kära nån säger jag, många många TUNGA kassar blev det att bära upp o upp o upp...Armarna var helst slut när jag var klar och då skulle bilen ut från gården också..Nästan så jag inte mäktade med att få upp den tunga bommen ut, ner kommer ju saker alltid...men till slut så va allt klappat o klart...Happ - innan hallå hallå i kylen - NU får det inte plats....konstigt det där...

Snart lite kvällsvard - nej, vet inte vad det blir, jag har så möe mat nu, så jag kan inte bestämma mig..=) NÅT blir det onekligen..

På Facebook skickas det i bland mycket mycket läckra karlar som små "gifts" - man får ibland o man skickar ibland..BAD BOYS det där..De flesta damerna sätter i halsen och dreglar ner värsta finskjortan av en del bilder - och RRRRRRRRRRRRR säger jag..ett smakprov kanske?? (Sätt på haklapp först då hörni)

 Jadå, dan eller rättare sagt kvällen blev med en gång VÄLDIGT trevlig COWBOY!!!! Nam Nam kaka säger jag....

Ett litet klipp med då kanske..Sexiga karlar pratar vi om...mjaha.....En Johnny Depp som pirat kanske??? Opsy Daisy - jaha jaha jaha..det blir det!! Mycket nöje!!



Tjing

Ett ryck!

Ja jistanes..trots apväder i morse så slog jag nästan nytt världsrekord i att komma i kläderna FÖRE halv 11...Javisst, inte klokt, eller hur?? Fick en litet ryck som sagt, ut med soppåsarna samtidigt som vovven skulle göra sitt, här har vi nämligen inga sopnedkast längre utan alla sopor ska sorteras och slängas i diverse kärl ute på gården. Upp sen och vovven fick mat, bäddade och plockade undan och sen var det disken, hej vad det går..Efter det, så tog jag mig an STRYKHÖGEN.....Hahaha, ja jag sa ju att jag fått ett ryck, parade strumpor och vek påslakan och pyssla, strök inte allt ska erkännas, men jaja..Lagat mat i 2 omgångar och varit ute med vovven 1 gång till - sen kom mågen med dotterns gamla mobil, min har totalhavererat så jag får ta hennes..O herregud, lite modernare variant då än den jag hade...Tryck hit och tryck dit, och allt va tvärs om emot min...Men men, man lär sig väl det också..

I morrn är det den stora utbetalardagen för oss PENSIONÄRER, jomen, det är jag och så alla ädre om jag får säga så som är ute o stimmar i affärerna. Så det är alltså dags för storhandling på agendan, jag ska väl till massa ställen som vanligt, och i morgon ska jag även åka till kyrkogården - min ömma fader skulle blivit 82 år i morgon så en liten blomma ska han allt få farsgubben, får väl ta ett par ord med han med, brukar faktiskt göra det när jag är där, jag tror han hör ändå nämligen...Sån e jag. Ja sen är det väl fredag kväll och då tror jag att jag ska inmundiga ett glas vin eller 2, får se vad det är på dumburken också..

Japp alles för idag - ha en fortsatt trevlig kväll, det som är kvar av den ----- jaja, klippet kommer, lugn.....

Eurovision 1993 - Arvingarna med Eloise...Hahaha, visst är det bra!!! Mycket nöje!!



Tjing

En helt vanlig dag...

Denna bild var då rörlig när jag sparade den....Hmmm, jaja nu är den inlagd så då tar jag inte väck den...

Såååå segt i morse så fy dunk alltså...o kallt...De har fortfarande inte satt på värmen här, nu ringer snart "arga tanten" o talar om att hon fryser tror jag..

Idag har jag slagit på stort o bakat kaka minsann..Jaja, ta inte i så ni kräks med era lyckönskningar till det..Gjorde bara av med de små stackars äggen som var kvar i lådan - så värre va det inte. X-et tycker det är fabulous så klart, inte en bit där...Han har varit här nämligen o fixat Spotify till den lille..Vi försökte allt själva igår, men det var nåt vajsing som jag inte redde ut, annars är det ju rätt så lätt, så det fixa han - och åt kaka då ja..

Har även hjälpt en god vän att hämta bilen på verkstan och kört hem den åt henne - fick fika som tack på ett bageri...Tackar tackar!!! Annars har dagen - även om det är den så kallade "lill-lördagen"  idag, varit preciiis som vanligt...Var faktiskt riktigt på G med stryktvätten tidigare i fm, MEN - det gick över.....Attans....=)

Nu är frågan - sång eller sketch, sång eller sketch...Hmmm, ja...jo....nä det får bli en sång tror jag idag ....men frågan är vilken??

Jo en sång om oss mammor...Björn Rosenströms "Mamma"...Mycket nöje!!



Tjing

Hurra!!

 Jubel o Hurrarop idag, goda vännen har fått komma hem från sjukhuset! Nu väntar 1 månad hemma för återhämtning, det får ta sin tid efter en sån stjärnsmäll..Härligt gumman, nu kämpar du på!!

Idag vaknat av sonens ringsignal - kors - upp o gjorde frukost o iväg med sonen. Idag hade jag inte ro av nån anledning att ligga och sussigulla i sängen, vet inte varför, vädret var ju ypperligt perfekt för det annars, blåsigt och regnigt. Men men, så kan det bli ibland..

Käkat lite mat och då pratat med vännen som kom hem + en annan god vän..Sen förstår ni ringde syster-yster från Mallis...Hon smällde snart av sa hon av värmen och tyckte att jag kunde skicka lite höstväder ner dit.. Allt var bra i alla fall och det är ju gött det - som vanligt massa skratt och prat och puss puss puss...Så är det när man bor hundratals mil ifrån varann..

Även varit på utvecklingssamtal med sonen i eftermiddag - allt ok - han får fortsätta som elev, hahahahaha, några pekfingrar höjdes och det ska vi jobba på nu..

Nu ni, FRYSER jag, och DET är inte vanligt..Varmblodig kvinna jag annars, men det försvann visst nu..Hoppsan Kerstin, så kan det gå...

Snart lite kvällsmat så volangerna får sitt..och klipp då?? Jo...Jag tycker Killinggänget är otroligt roliga, allt de gjort är ju inte skoj men detta klipp är kul...Farbror Barbro..Lucia (JAG VET - det är liiiite tidigt)..Johan Rheborg och Robert Gustavsson är totalsuveräna tycker jag....Mycket nöje!!!



Tjing

Måndag..

 Jaaa, vad är det med måndagar som gör att det är total GGGAAAAAAHHHHH varje gång?? Märkligt det där, jag jobbar inte längre, när jag gjorde det så var det väl som för de flesta - sova natten till måndag ???????? Gick bara inte..Ni känner säkert igen det och sitter nu och nickar här...Visst är det så? Men jag jobbar inte längre men lik förbannat så är det lite körigare att komma till ro alltså..Denna morgonen kom sonen o tjoa "Mamma, du får faktiskt gå upp nu"...Hmmmm..Man försöker då sedermera att ta sig ur sängen - vilket inte alla gånger är så lätt för en annan med diverse ont överallt, men dock - som en trafikskadad valross kämpar man sig ur sängen och blir sittande och GLOR - i ungefär 30 sek tills man inser att "Fy faaaan - det är måndag....." Sån morgon idag då ja...när sonen gått - ner i bingen igen, fick byta säng i morse o ta sonens - en hund ockuperade min huvudkudde och jag iddes inte flytta på snarkmaja...
Ja där somna man ju sådär trevligt mysigt och vaknar med ett ryck o har en gissning om vad klockan är...ja typ halv 10 kanske...10.32 va klockan....INTE bra...men förmodligen så har man väl behövt den sömnen då eftersom klockan drar iväg så fasa...

Fick idag åter igen gå ner i tvättstugan för att tvätta mina gosiga Chilifiltar - det lilla djuret jag äger hade nämligen slagit en liten drill där då ja..Nog för hon är gammal (fyllde för övrigt 13 bast igår!) men ska de va på detta viset, VA VA VA??? Kissa i filten - NÄE...DET går inte för sig..Hahaha, så kan det bli när man blir gammal, eller hur??

Pratat idag med goda vännen, gjort magnetröntgen idag och fått slutgiltigt svar  - det VAR en propp..Aj aj...Men nu tittar vi framåt - i morgon får hon komma hem, med lite förmaningar och nya kunskaper i bagaget och givetvis ett par veckors sjukskrivning på det också för att återhämta sig ordentligt. Det blir nog hyfs på den tanten med tror jag nog!!! =)

Tittat nu ikväll på Biggest Looser Sverige - jag brukar ibland titta på amerikanska varianten - och jag måste säga, att även om de många gånger har ätit sig till den övervikt de har - med bakomliggande problem, för så är det oftast så tycker jag de är fantastiska människor faktiskt...De har en kämpaglöd som inte är av denna världen - de har gett sig FAN på att detta ska de klara...Va så sött ikväll när det barnlösa paret äntligen skulle få en liten bäbis - helt rätt att de åkte hem tycker jag..Hoppas att det har gått bra för dem även i fortsättningen!

Temat röjarmusik från Mallisresor fortsätter faktiskt idag hörni - kan inte riktigt låta bli - idag blir det Voyage Voyage med Desireless - själva videon är lite ...konstig måste jag säga, men låten...Ugh Ugh Ugh!!! Hahaha, SYND för er att ni inte kan titta in i mitt huvud o se vad som rullar där från Mallis ---- Sorry, dä ble priceless för er hörni....Mycket nöje!!!! WWEEEEIIIIIOOOOO................



Tjing

Slött, tvätt o tråkigt besked..

 Mixan, min uppfödares hund och kusin till min hund fick idag komma till hundhimlen..14 år blev hon och hon o jag har haft mycket skoj genom åren..Sov gott Mixan - nu får du busa i himlens korridor...

I övr idag? Tja, gick o la mig tidigt igår för magen var inte så snäll - sovit hela natten och vakna 8.30..Åt lite frukost och JA magen har bättrat sig idag gudskelov, hatar att ha sånt magont, det är inte trevligt. Sen vid 12 var det tvättstugedax, 3 maskiner - klart..Resten är en annan historia hahahaha..

Har pratat 2 vändor med vännen på sjukhuset med..Hon låter piggare o piggare men kroppsligt är hon inte kry, orkar inte vara uppe länge åt gången och det är klart att kroppen tar ju också stryk, nu har hon ju nästan legat ner med i 5-6 dagar..Men i morgon hoppas vi nu då att magnetröntgen blir av så doktorn blir nöjder, sen lite prat om hur det blir när hon kommit hem - o förhoppningsvis tisdag är hon hemma, gillas!! Kämpa på vännen!

När jag var i tvättstugan passade jag på att ta en kik i mitt förråd - knökfullt är förnamnet - ville bara titta till eländet och fick syn på - i en låda - ett kassettband - oj oj oj, är det möjligen??? JA det var det..Bästisens och mina resor till Mallis flasha förbi och där stod jag med kassettbandet i näven - jag har 3 såna från olika år - samma DJ, Tom Brown - och Alexandra´s Discoteca i Plaza Gomilla, Mallis....Say no more...Vi var där så mycket så när de såg oss i dörren - bartendern hade klart 1 snowball och 1 bärs när vi kom fram...Kunde även vara en Lumumba med..JÄVLAR vad roligt vi har haft där!!! Jag kan säga att promillehalten va HÖG i 14 dar i sträck...hur fasen man orka de vet inte jag..men sov bort dagar?? Nehe tack, vi var så kulturella så och följde med på den ena utflykten efter den andra, sov 2-3 timmar på eftermiddagen och sen PÅ´T igen...Ja herregud, vilka tider...Så idag ska ni få låtarnas låt som spelades på detta disco år 1987...Hör vi den, och mot förmodan är på samma hak nuförtiden jag o bästisen....inget snack...Det är vrålkörning från början till slut...Så varsegoda..Wham med Edge of Heaven...Får nog ta mig en svängom själv tror jag.....Mycket nöje!!!



Tjing

Lördag o magont....

Gustaf e bara så skön.........

Vakna 9 idag, man tackar..men lite lätt magkatarr känning...gillas inte..Har ett fel i magen, övre magmunnen stänger sig inte som den ska kallas även för reflux och ibland spökar det riktigt ordentligt, och det gör faktiskt ont.. Åt nämligen tacos här igår med rå lök, och jag brukar akta mig för denna löken och oftast går det bra, men denna gången så gillade inte magen det tydligen..Så det har varit ontigt idag faktiskt, hade ingen Omeprazol hemma heller - vissa i familjen äter det som godis...typ och denna familjemedlem hör nu hemma i en annan stad då ja...Hmmm - fick ringa ex-maken ikväll o be om skjuts till mataffären för att inhandla några tuggtabl i alla fall..Det ger sig vad det lider, men kvällsmat vete sjutton om jag får i mig ikväll..

Har även pratat med min goda vän som ligger kvar på sjukhuset..Det börjar bättra sig, men hon är trött o orkar inte vara uppe så länge i taget. Fått vara ute i dag i alla fall en stund och fått lite frisk luft vilket hon tyckte va kanon. Nu låg hon o väntade på kvällskaffet och sen skulle hon nog slå igen sina blå. Allt åt rätt håll alltså - gillas!!

Annars - datorn, inte gjort så mycket mer, sitter helst still när magen bråkar fast fabror doktorn säger att man ska röra sig så magen får jobba, logiskt JA - trevligt - NEJ..

Sonen har slått en signal i kväll också, allt var bra, varit hos farmor idag med pappa och gjort staket, nu hägrade väl lite mat även för dem.

I morrn - tvätt - jovisst och jävlarihelvetejansson heller har jag strukit förra omgången...VADÅ???? Jag planerar långsiktigt - ska ha nåt att göra SENARE .....=)

Har kollat fotoalbum idag igen - alltid skoj, en del kort på en annan är rent ut sagt för jävliga har jag upptäckt, fasen att man inte har en brasa eller nåt o kasta in skiten i..men men jag får väl bjuda på det till de efterlevande en gång..

Klipp idag - nostalgi - ja, tycker lite synd om mig själv nu - magont och fula kort....aj aj aj...Då drar vi till med en smäktande ballad som spelades mången mången gång - en speciell sång för mig i alla fall..Mycket nöje!!



Tjing

Fredag - utflykt

 Lite testing testing med bilder..Sånt kan jag hålla på med läääääänge...Bara för att se hur det blir..Hahaha..

Min goda vän har alltså fått en propp i en ven i bakhuvudet - fått blodförtunnande nästan hela natten men hade i alla fall i morse en sprängande huvudvärk...Kanske också för de har hållt på hela natten med diverse undersökningar och då blir det ju knappt nån sömn heller...Nu hoppas vi på snabbt tillfrisknande min vän så du får komma hem igen!!

Annars då liiite sovmorgon i morse, sonen skulle inte vara på plats i skolan förrän 8.30, medtag matsäck och kläder för vandring...Japp, idag bar det iväg till Tiveden med klassen - några av föräldrarna var också med som chaufförer...Sonen kom hem vid 14.30 ungefär och hade haft det bra, tagit lite kort med mobilen..De hade vandrat över stock o sten och ätit matsäck och korv...Sonen sa att han skulle allt påtala för de som har skrivit på Internet om att vattnet vid Tiveden var svart - inte alls va svart....Hahaha, här är vi uppmärksamma minsann...Sicka ungar....

I övrigt har dagen bestått av en disk - och nada mas.....Småchattat med en annan god vän - i morgon går startskottet med flytten...Lycka till gumman - allt kommer bli så bra så bra!!!

Ex-maken har hämtat sonen också ikväll, så nu är det bara jag o vovven kvar - blir lugnt o soft i helgen med andra ord.

Dagens klipp - blir efter ett önskemål Status Quo med Whatever you want...Live från Live Aid galan - en riktigt kalaslåt - om jag får säga det själv...Mycket nöje!!

Tjing

Inte så skojig dag....

 Ja idag har det inte varit skojigt, saker o ting som kan hända rätt så fort..

Hjälpt min goda vän idag med ett besök hos naprapat - hon har haft ont i huvud och nacke i flera dagar och det har inte släppt - idag cyklade jag hem till henne och körde ner henne dit, väntade och så körde jag hem henne igen..Jag var nog hemma vid 1 snåret här och ungefär 15.30 ringer hennes son som är 11 år och säger att mamma inte kan prata....Opsy Daisy..Jag fick i alla fall prata med henne o lovade att komma å det snaraste, ringde först naprapaten som inte alls blev glad - och sa, precis som jag tänkt, ring ambulans..

Jag slängde mig upp på cykeln och trampa så fort det gamla öket gick - kom till henne och nä...hon var absolut inte fräsch....Pratade med barnen lite och lugnade dem och sen på tel o ringde 112. Ambulansen kom sedermera - samtidigt kom gubben i huset hem också, då de precis skulle lasta..Förklarade hur o varför och sen åkte de..
Ikväll nu har hon ringt, ligger o väntar på en skallröntgen för de misstänker en blödning...Hon hade fått morfin nu och lät lugnare - såklart gör ju morfinet sitt...Så nu får vi vänta o se vad röntgen visar, ligga kvar över natten får hon också..Sånt här är tråkigt när det händer - och jag hoppas verkligen att allt går bra...Ja allt kan vända på en tiondels sekund ibland..Krya på dig min vän - vi ses när du är hemma igen!

I övrigt har inte dagen bjudit på så mycket då, och så kan det ju bli ibland. Gjort lite kvällsmat ikväll här bara och suttit här och som sagt väntat på tel-samtal..

I morgon är det utflykt till Tiveden för sonens del och sen på kvällen till pappa över helgen...Ja det var väl alles..Idag goda vännens favoritlåt såklart..Nick Kamen med I promised myself...Mycket nöje!!



Tjing

JAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oh yeah, oh yeah, oh yeah!!!!!!

"Andersson ville icke se sig besegrad av gårdagens nederlag med gratängen - hon tänkte "på´t igen bara"!!! Satte så igång - hon stekte köttfärsen .....hon kokade makaronerna....och NU kom det kritiska ögonblicket ---- skulle hon misslyckas IDAG IGEN med gratängsåsen???..Kastrullen (som hon idogt skrubbat ren från gårdagens katastrof) sattes återigen på plattan...I med smöret..Smälte som det skulle, hon tog inte blicken från kastrullen - i med mixen - 3 dl vatten o 3 dl mjölk...Och NU....Svetten börjar bryta fram i pannan på Andersson - hon mindes denna hemska upplevelse från gårdagen men slog bort tanken snarast...Hon rörde - o rörde - o rörde..Adrenalinet flödade, SKA DET LYCKAS???? Hon rörde lite till med ett stirrande på såsen som egentligen skulle få den att skära sig..OCH........................JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...Hon gjorde det!! Hon gjorde det!!! I fullständig festyra hällde hon gratängsås över köttfärs o makaroner - glad rev hon osten och dansandes spred hon ut den i formen...Inte klokt - SHE DID IT AGAIN!!!!!!!!!!!!!!!"

Hahaha, där fick ni så ni teg - allihop! Tror jag ska skriva en bok när jag blir större.....Blev nästan lite spännande där ett tag...=) Jamen, gratäng ska ätas ikväll - vad sägs om det???? Shit pommes frites säger jag....=)

I morse ringde icke sonens mobil - eller så gjorde den det - jag vaknade av min klocka i alla fall och upptäckte att sonen inte alls va uppe han heller - upp som f-n och in på hans rum..."Ringer inte din telefon eller????" VA..sa sonen...Ja just det, goddag yxskaft..... Vi hann och allt det där och sen kröp jag ner under täcket igen...Ja vet, det är vansinnigt gossemurr alltså, och så ligger man o halvlurar ett tag...Jo tjena, 10.20...Ops...Efter sedvanlig tvagning och tandborstning - ut i "trädgården" och ta bort alla vissna lådor och annat elände som ser så lesset ut nu för tiden.. Happ nu är det höst, no mercy - men inte f-n har de som äger kåkarna satt på värmen än...Förmodar att det är nåt "startdatum" på det - kan tippa på mitten av sept...Ok, får väl frysa 1 vecka till då..

Så har morgon-middag-kväll sett ut än så länge..SNART ska vi äta Gratäng!!! Hon är en riktig jävel på att laga det hon som gjort den - bara så ni vet ;)
Sen är det slutavsnittet på Extreme Homemakover som står på agendan, gillar inte när avsnitten inte tar slut i 1 program - men men, trevligt ändå.

Klipp idag? Tja - de blir la en sång...om Annika...Hahahaha,, Mycket nöje!!



Tjing

Maten e bränd................

Ja jag kanske log till en början lite idag men det gick över ikväll....Skulle göra kvällsmat och sonen satt med sin matteläxa. Jag gjorde köttfärsgratäng - makaroner-köttfärs och så häller man gratängsås över, på med ost o in i ugnen..Färs och makaroner BRA..MEN...Jag förberedde gratängsåsen, slog på spisen och vände mig för att hjälpa sonen med lite tal....OPS...Vände mig tillbaka liiite försent..Såsen hade bränt i botten - jag av med alltihop - räddas det som räddas kan...Luktade bränt överallt men smakade faktiskt inte så...Happ, gjorde klart o in i ugnen...Ut med form och så var det dags att äta! INTE nä.....Fy vad det smakade.....Sonen gjorde också ett tappert försök att få i sig nåt men nä......FAN rent ut sagt....eller som sonen sa "Det är första gången jag sett dig bränna mat mamma, men det kan hända den bästa!!" Jo man tackar, stora A i matlagning - annars....hahahaha..Jaja, sånt som händer, men det är fan surt att behöva slänga mat för flera dar innan man knappt ens hunnit äta den...Gillas INTE...

I övrigt har dagen bestått av en stor disk och lite plock, thats it...Huvudvärken maler på..Va på en cykeltur till Netto med och handla lite mjölk o sånt bara, annars har det varit lugnt. Jag och sonen har tittat på "Extreme Homemakeover" på 3:an...Det är ju så amerikanskt så det skriker om det, men många gånger rörande i alla fall eftersom de hjälper människor...Hur programledaren Ty har nån röst kvar överhuvudtaget är för mig en gåta.. Så SORRY alla andra, IDOL är INTE min grej...Hujedamig...=(

Slut för idag - tack för den vidbrända maten ---------- skit.........

Idag blir det en video med en av mina favoritgrupper - Bon Jovi och Have a Nice day...Hade jag ju inte då, men men....Mycket nöje!!!



Tjing

Nu så....

Har jag varit lite duktig idag igen..Hahahaha, vad har kärringen hitta på nu undrar ni?? Jo..började med tvättstuga i morse kl 8, fixade till det, var klart vid halv 12. Sen ringde ex-maken o kom förbi o tog mitt trådlösa nätverk ur datorn - happ - shit the same, det funkade inte hos mig ändå...Sen kom sonen från skolan - med gröna jeansknän - AOUCH, det som är så himla lätt att få bort - INTE =(...

Ringde också i morse till min smärtläkare - o han va på semester då ja....Ont i huvudet o ont i huvudet...Sköterskan tyckte ju inte det lät bra - så hon skulle direkt när han kom tillbaka va på han om detta, men det lär ju inte hända nåt denna veckan i alla fall..Är föräldramöte ikväll - jag hoppar det faktiskt, orkar inte höra massa tjatter just nu - och för det mesta är det inte så där jättemycket nytt det handlar om ändå. Har jag missat nåt då får jag väl ta det med fröken på utvecklingssamtalet som är nästa vecka.

Fick fullständiga araben på min hund förut med - nu j-------lar alltså...Detta kliande och kliande...Nu kliar hon sig för att hon är långhårig o har små fina tovor som naturligtvis nyps - huvudvärk JA, men hund upp på bänken och sen va det saxen....Så vi har stridit nu ett bra tag på bänken, det mesta är i alla fall borta, har frågat en god vän om hon kan komma en dag och fixa till det med maskin med och ta det som inte går att klippa. Min hund gillar nämligen absolut inte: Att bli kammad/borstad - att bli klippt - att bli badad - att gå ut i regn..NO - och ju äldre hon har blivit, desto tjurigare kärring har hon blivit..Halleluja, en strid varje gång, som jag till 80 % brukar vinna i alla fall...Haha, är man flockledare så är man...=)

Så så har dagen varit - nu ska jag ta det lite lugnt, ska göra lite mat sen - sonen ska också i duschen - honom är det inte lika bråkigt med, fast det är ÅÅÅHHHH enl honom själv...

Har även försökt att ta mig en liten powernap i fåtöljen - vad händer då???? Jo....Flera och i omgångar - jaktplan eller liknande flög över här VRRROOOOM.....Sen började testsignalen i händelse av krig (gör de alltid första måndagen i varje månad..) och den tjuter ganska högt - och ovanpå det, ALLA ungar på gården skrek nog samtidigt...Va fan...Jag gick upp igen - förstår ni va??? I give up helt enkelt.....

Klipp idag blir med hund eller hundar, bara för att jag stimmat med min lite...Ni ska få se Tina & Chandi - de var med i Britains Got talent - härligt nummer är det och en härlig hund med, där ser man verkligen samspel mellan ägare och hund....Mycket nöje!!



Tjing

Söndag & Svamp!!

Bamse är också en av mina favoriter, visst är han gossig??

Somna väldigt sent i natt, runt kvart i 4 i morse...Hej o hå..Jaja, ibland går det så, man kan inte sova utan ligger som en takfläkt o snurrar och går upp och prövar igen och näe...Vakna sedan halv 9, så några timmar blev det i alla fall. Man tackar...Upp o åt frukost, blev sittande sen som ett stolpskott rätt upp o ner..Hade tänkt både det ena o det sjunde men pannkaka av alltihop. Sonen följde med pappa till farmor på dagen o åt middag, hade med sig då skogens guld hem...MUMS...Tack snälla!! Ex-maken körde mig till affärn en snabbis med innan han åkte hem.

Så jag ska ställa mig o rensa svamp nu då, får se om jag är snål idag och fryser ner alltihop eller om jag ska ta mig en smakbit..Vi får se, vi får se...

Huvudvärk idag, men kanske inte så konstigt efter få timmars sömn, har varit lite bättre faktiskt..I morrn är det ny vecka IGEN - kallt börjar det bli, var 4,8 grader i går kväll..Skulle sitta fint faktiskt nu om de satte på värmen här i husen - ja t o m jag tycker det är lite småkyligt..
Ny vecka, med föräldramöte o utflykt till Tiveden för sonen och sen direkt till pappa nästa helg..Usch va tiden går hörni - jag blir inte klok på det här..Javisst ja..imorron bitti är det TVÄTT, och NEJ jag har inte strukit förra högen....SKÄMS...;)

Idag ska ni få lite ABBA faktiskt, de håller än, visst??!!!! Frågan är bara vilken utav alla de gjort som vi ska slå till med....Ni får se, mycket nöje!!



Tjing

Lördag o en glad son...

Ja tänka sig....ÄNTLIGEN som sonen sa när pappa kom o hade lagat hans dator - den haverera för länge sen och tillfälligt har sonen haft en annan - enligt honom själv "mycket skruttigare" men full funktionell...Men ni vet ju hur ungar är..Det ska va det grafikkortet till de spelen och hastigheter och hit o dit..Den "tillfälliga" uppfyllde ju inte de kraven kan jag säga..Men så idag då kom datorn tillbaka - dock med lite strul visade det sig..Ljudet gick inte att få igång, och besvikelsen riktigt strålade ur sonens ansikte..MEN, pappa klarar ju det mesta så fix o trix så var det klart. Så nu spelar sonen de spel som INTE gick på den andra - halleluja att det är ordning..

Jag har icke gjort ett skit idag - näe inte ens strykit tvätten som jag lovade igår..Nepp, känslan försvann, men skam den som ger sig, den kommer nog åter när man minst anar det. Solen har skinit idag med, men nu i afton börjar det på att bli lite kyligare.

Fick anrop av svärmor på FB förut "Hej, vill du ha svamp?" KLART JAG VILL HA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Skogens guld, skogens guld...påtalade detta för dottern som nu då sitter i sin lägh i Örebro, att i morgon får jag kantareller - var INTE populärt..Hahaha "men JAG då???" sa hon men förmodligen en väldigt moloken min...Jag sa att det är bara att sätta på sig gummistövlar och trampa på det - men den gick hon inte på...Jag tröstade henne med att det finns nog kvar i frysen till nästa gång hon kommer hem - kanske...=)

Mja, det var nog alles för idag tror jag, sitter nu med ett glas vin och spejar runt i cybervärlden - idag ska ni få en trailer - har ni sett Twilight filmerna?? Jag höll mig länge som sagt innan jag tittade på dem och är totalt såld - såg 3:an igår - nu väntar vi på 4:an...Så en liten trailer från Twilight - Eclipse blir det idag ...och vem jag är förtjust i - jaa, ni som hängt med här på bloggen vet att jag är vansinnigt förtjust i Jacob - han som är varg/varulv..Har ni inte sett Twilightfilmerna - GÖR DET GÖR DET !!!!!  Mycket nöje!!



Tjing

Duktig en fredag..

Ja ni ser, den där lusten kom i alla fall...

Morgonen började - 5.45....Av en hund som gnydde o gnällde och mina ögon ville inte alls öppna sig, jag försökte få henne att lugna sig men icke - det var UT som gällde helt enkelt..Happ, på med träningsoverall o ut...Ja det var allt några stycken ute och så jag - i min mundering med håret på ända och hela skiten..Hon kissa då ja, och sen va det klart. Ingen idé att lägga sig igen - sonen vakna ju han med av allt hallå, runt 6.15 var våra klarblå öppna ordentligt. Sen vid 7 dags för lite frukost....Jaha...Tur att ögonen va öppna då i alla fall, lilla fröken hade gjort det STORA behovet på köksmattan och ett litet behov i sonens rum, hmm..Inte kul, men det är ju ingen idé att banna henne för det, eller hur? Det va bara att plocka upp och sen var det bra med det...

Jag gick faktiskt o la mig en liiiten stund - blev 10.05, jävlar anåda! Då blev det lite fart ska jag säga..Så IDAG mina kära vänner har jag STÄDAT - Jomen, dammat, dammsugit, torkat golv, städa toalett, diskat o varit ute med sopor och plockat i ordning på tidningshögen..Men fy, nu e ja trötter - o har ont i skallen..Så nu är det bara lite stryktvätt kvar och sen är det klart, men den ska jag inte ta idag NÄ..Nu ska jag sitta här en sväng o coola ner mig, sen göra lite mat och ta mig en pilliknarkare - ett glas vin alltså...eller 2.

Önskar alla en riktigt skön helg, man får nog passa på att gona sig i solen, den kan snart vara ett minne blott tror jag. Idag blir det nostalgiklipp - vad sägs om Lili & Sussie med Oh mama???? Hahaha, den e go den...Mycket nöje!!



Tjing

Trööök...

 Ja FYYYYYY säger jag.....Skulle behöva både städa och diska o stryka, men vem FAN har lust med det????? Tröööök är vad det är.... Men jag måste väl ta tag i skiten kan jag tro...

Sovit all night, vaknat av sonens ringsignal så min helvetesmaskin behöver inte göra ett jota...Gillas..men man är ju knappt människa på morgonen ändå. O inte kommer jag i kläderna i tid heller - jag snusar nämligen tillbaka till sängen en stund efter sonen gått till skolan och ops - där blev klockan 10 helt plötsligt..Jajaja, ibland MÅSTE man vara slö o slapp och orkeslös och inte vilja göra nåt, så är det bara.

Solen har strålat från en klarblå himmel idag, har varit rätt gött ute på balkongen - och där har vi också grejer som måste slängas o tas bort, vissna blommor - inte så snyggt, och inte behöver väl parasollet vara uppskruvat nu?? NÄ, så vi får väl vänta till då tills orken, lusten och "hejvaddetgår" känslan infinner sig..Jag vet att den kommer, frågan är bara NÄR??

Sonen åkte till en kompis och ringde hem "Mamma, jag står på fängelset nu!" VA???? Ahaaa. de har öppet hus idag och visning för allmänheten..Han hann ringa 3 gånger till innan de ens kom in..lång kö och har tydligen varit massor med folk under hela dan..Konstigt det där, vad är det för spännande med ett fängelse?? Och dessutom ett riktigt gammalt sådant..Mystiken kanske, VEM o VILKA brottslingar har genom åren suttit där? Sonen hade tagit några kort i alla fall och var nöjder, det är bra det. Nu närmar det sig kvällen, får pallra mig ut i köksregionen i alla fall, diska kanske?? Och göra lite mat - eller inte, smörgås..... nja vi får se vad det blir.

Tittat lite grann i gamla fotoalbum - har en del kan sägas, herregud vad man varit med om, gjort, och träffat folk och barnen när de var små, och idrottsbilder och ja gud vet allt.. Kul och massa minnen såklart av vissa kort, kom på mig själv med att småle vid några tillfällen faktiskt - hahaha säger jag.

Nej idag får vi ta ett klipp som är roligt tror jag - lite Galenskaparna o After Shave tror jag...Denna är rolig tycker jag, det snackas ju om föräldrarnas krav på barnen i idrott..."Lennart" är en hård far....=)



Tjing

Ny månad

Aaaaa, glitterbilder is the shit...=) FIINT!!

1 september började med att sonen fick väcka mig...ÖÖHHH, va??? Ja, har då i och för sig varit uppe 3 gånger under nattens gång, nej inte vovven utan helt av mig själv..Sån e jag..Uppe o stimmar en stund och som tur är så somnar jag ganska snabbt mellan varven..Vakna med liiite lätt skallebank, försvann på förmiddagen men i eftermiddags ett riktigt körande och nu ikväll bara ett litet uns...JA jag ska ringa doktorn..Måste själv ställa diagnos först - som vanligt, jag är ju inte sån som ringer doktorn det första jag gör direkt, men jag ska, jag lovar!

Varit ett riktigt skönt väder idag med - solen har strålat och det har varit lagom varmt, ändock tog jag jacka och det va perfekt. Vovven t o m strutta omkring ganska så glatt idag - hoppsan Kerstin - hon kanske piggnar till på gamla dar den lilla ruggugglan..

Dottern tyckte efter att ha läst gårdagens inlägg att jag skulle skriva ut ALLT bus jag gjort i mina dar - NO NO NO, tror inte det lilla gumman, dumt att skrämma folk tycker jag ;) jag är ju snäll NU..hahahaha..Kanske kommer i mina memoarer som jag kanske skriver nån gång under min livstid.

Har gjort sonens favoriträtt ikväll - spaghetti med köttfärssås, hur mycket han kan äta den där ungen begriper inte jag, men en annan var ju likadan i den åldern - o då tränade jag ju med - en skogaholmslimpa till frukost var inget ovanligt - farsan trodde jag hade mist vettet - men jag var ju hungrig!! Skolan, äta, träna, äta, skita o sova - det va modellen vet ni..=) och så åt vi lite till emellanåt - och sen åkte vi på tävling och så åt man...Sicket liv..
Men kul va det i alla fall, många skoj minnen därifrån minsann.

Idag ska ni få ett klipp jag fick tips om på FB av en annan tjej som lagt ut det...Helt otroligt fascinerande..Är en rysk kärlekssaga som visades i "Rysslands Talang"...Titta får ni se...Mycket nöje!!





Tjing

RSS 2.0