Sista September

Haha, den va fin tycker jag..=)

Rätt ok sömn, får väl vara nöjder..

Både igår o idag har det varit rena sommar´n tror jag..Blåst har det dock gjort, tur det, annars hade jag smällt av - och det har jag väl nästan gjort ändå, jag har kämpat hårt idag kan jag tala om för er!!

Efter sonen trampat iväg till skolan så bädda jag och fixa lite - gjorde mig i ordning och sen tog jag mig upp på cykeln och cyklade ut till ÖB här..De som vet var jag bor och vart ÖB ligger så är det faktiskt en bra bit dit - och även fast jag "söndags cyklade" så var det fan jobbigt, benen, benen, benen, de vill inte alltså just nu..Får mjölksyra direkt - men jag som är envis som en gammal grinig kärring cykla ändå - man får vila i nerförbackarna och kliva av o gå i uppförsbackarna..Inte är det bättre av att det var motvind med - nåja, man kan ju se det som ett litet träningspass - fram kom jag i alla fall och såklart - svetten dröp..De hade byggt om därinne på ÖB, blev riktigt bra, tror inte de är 100 klara men det som var klart var bra. Handlade det jag skulle - och så hem igen - sakta med säkert, rätt jävla sketatrött i bena kan jag säga...

Käkade lite, och sen var det lite rabalder på gården - se där ja - en av vovvarna vi har här på gården hade smitit ur sitt koppel - och ville INTE bli infångad alls - matte hade bråttom - så snäll som man är - jag gick ut med hundgodis och lite lock o pock - hon åkte iväg - och jag höll koll på vovven - men den hade inte alls lust att komma - nepp - jag prata med andra grannar ute på gården, vovven sprang där, lite hit o dit, jag höll koll - för det är ju så, det är absolut ingen mening att försöka fånga en hund som stuckit - skit i dem, de kommer till slut, och så gjorde vi - vi strunta i henne, bara höll koll att hon inte drog ut på vägen eller så - efter nästan 1 timme var hon fortfarande inte infångad..Då kom ett gäng ungdomar - en av tjejerna hade en katt i famnen, och det var nog inte katten utan en av killarna i sällkskapet hon föll för - för helst plötsligt la hon sig och vi tjoa - "Håll henne!!!" tjoflöjt och kopplet på. Japp - mycket beröm fick hon såklart - tyvärr var mitt hundgodis slut med annars hade hon fått det också. Så så var det med det.

Sonen kom hem från skolan i samma veva med - vi gick upp en stund och sen var det dags för nästa cykeltur - ner till Sportaffärn i stan och handla en ny cykelhjälm till sonen för presentkortet han fick av storasyster..Kan berätta då för syrran att det blev 1 hjälm och 1 krona över..=) Och åter igen, VARFÖR tog man jacka??? Från sportaffär till mataffär - handla lite och sen var det att cykla hem...Puh..säger jag, känner mig väldigt nyttig idag då - fast benhelvetena jävlas..

Efter hemkomst - ner med en burk sötad mjölk i en kastrull, ska koka 3 timmar förstår ni - och vips är det kolasås..Varför inte köpa en tub med kolasås??? Ja fråga icke mig, fråga min dotter - det är hennes, hon ska baka här i morrn till sin lilla fest hon ska ha i morgon kväll - och har hon bestämt nåt - då blir det så..Är ungefär 1 timme kvar på kokandet - man måste passa, det måste vara vatten över burken hela tiden, annars kan den explodera..Så var 10-15 minut så är det påfyllning av vatten..Men det blir nog bra när det är färdigt..

Kväll igen - ska bara softa, äta lite, ta mig en pilsner - eller ett glas vin - eller 2 ;)..I morgon ringer ICKE nån mobil - tack!!!!

Eftersom jag nästan suttit på en cykel större delen av dagen så kommer här Galenskaparna och After Shaves sketch med just - Cyklar.. Ha det gott.





Tjing

Marknad & Sol

Oj oj, vad glitterich..=)

Mjo...Har faktiskt sovit någolunda i natt - amazing va..

Dock var det en mycket gråmulen dag man vaknade till - men varmt, 12 grader 7 i morse! Vad månde det bliva av denna dag tro??

Sonen iväg till skolan, jag satt vid datorn lite, och nästa gång man tittade ut - SOL!! Hade idag bestämt med en god vän att åka ner till Folkets Park och gå på marknaden idag - och tur med vädret fick vi! Vi cyklade ner och var nästan svettiga när vi var framme - och inne på marknaden vad det redan full sula minsann..Vi strosade och tittade - men hörni - kära nån vad PRYTTLAR..Mycket småpryttlar tycker jag i år..Vännen letade gardiner - fanns inte nånstans - dock hittade vi ett stånd med tyg - men på dessa tyger var det BARA tomtar - men söta såna!! Men hur vi än leta så hittade vi inga gardiner - brukar de inte ha det?? Vet inte faktiskt, eftersom jag i alla fall aldrig sökt gardiner så han man ju inte kollat..Men dagens inköp blev - en trägaffel, o lite godis till vännen och jag hade fått bud av dottern att köpa en påse chips typ..OJ vad vi shoppa..Hahaha...Tog oss en fika med innan vi cyklade hem - en mycket trevlig förmiddag!!

Väl hemma - tog en smörgås - sonen kom sedermera och vi hade tänkt att åka ner igen till marknaden men struntade i det faktiskt, vi åker ner till stan i morgon nu bara och köpa en ny cykelhjälm och lite i mataffärn med..

Nu har dottern precis kommit - sitter o gör naglar - IGEN..Ska ju hämta hem sin tvätt och sin chipspåse med då - ska göra lite mat med. Har diskat också hörni - än är det hopp om mig - men fasen vad ont i ryggen jag får av att stå för länge nu - och cykelturen hem från marknaden va inte kul för benen sista biten..Märklig kropp man har - en ny kanske??

Hepp, nu var det bra tror jag - Idag en av de coolaste videor jag vet - Michael Jacksons Smooth Criminal..Ha de gott.



Tjing

Tvättdag

AOUCH va träligt de är....

1 uppstigning kl 02.53 - sen har jag inte en susning om nåt förrän mobilen surra 6.55, är väl ok va?

När sonen kommit iväg - tvätt stuga - fasen så tråkigt det är att tvätta - och efter blir det bara en massa - jag som gjort sååå fint, men men på´t igen - en annan dag...=)

Dagen i övrigt har varit blåsig, det är mulet och det blåser i som attan, rätt varmt fortfarande dock..Har listat om balkongdörren med - listen nertill har blivit kass så när man hade stängt så fladdrade gardinerna då ja..Men nu gör de inte det längre se! Nepp - tätt va ordet..

Har inte ens hoppat i duschen idag, bara tvättat av mig - iddes icke idag, och när jag vet att jag inte ska ut så kan det ju gå an att "bara kamma till sig" som man säger..I morrn hoppas jag på lite bättre väder i alla fall, ska ner till marknaden tänkte jag - ska gå dit med en god vän på förmiddagen. Och sen på eftermiddagen blir det nog en sväng till - med sonen - ska in på Team Sportia med och köpa en ny cykelhjälm för presentkortet han fick av syrran - OM det inte regnar vill säga - då blir det inget med nåt..

Har massa disk - skiter i det idag - ska dock laga mat i alla fall och sen blir det nog lite NCIS, inget på televischan för mig idag..

Alles hörni - idag en av mina favvisar - spelat den förut tror jag - Everybody wants to rule the world med Tears for Fears - härligt gung i den ser ni...Ha det gott.





Tjing

Goda vänner dag

 "Everybody Lies..."

Helskotta vad dåligt jag sover nu - 3 gånger upp i natt - där emellan när jag sover - drömmer hur knepigt som helst..Man kan ju undra om jag går på några piller eller nåt??? Hahahaha...

Kyligt i morse faktiskt - men var ändå 8 grader, märks på luften att det är höst, en del träd är såå fina i alla dessa färger, gillar´t!

Sonen iväg till skolan - idag var det spruta minsann - mässling-röda hund-påssjuke spruta - och så lite orientering på det..Härlig dag tyckte sonen - NOT..

Vid halv 10 ringde goda vännen o hörde om jag ville gå på stan?? JAPP, det ville jag allt, gjorde mig i ordning i rödaste rappet och blev hämtad strax efter 10. Vi gick o strosa i affärer och humma om "att det var snyggt" "Ne uscha" och en SÅN vill jag ha.." Vännen shoppade dock till slut, jag bara titta jag..Sen var det en tur till mataffärn, passade på nu att köpa på mig lite och sen var det hemfärd. Käkade lite och kapitulerade sen i fåtöljen, men nja - ingen vidare ro inte - min kropp är inte på G helt klart, den är inne i nåt stress/ont/vetintehurjagskagöra/ skov tydligen - inget som passar den tydligen.

Sonen kom hem - hade gått bra med både stick i armen och orientering - tog en fika - sen kom nästa goda vän med lite kläder till sonen - och sen satt vi o tjöta en bra stund. Hon var dock så förkylder idag så rösten var nästan borta, ja nu är det några stycken vet jag som åkt på´t..Bara jag slipper så är jag nöjd, hujedamig, vill inte ha...

Sen på det kom dottern en sväng med, ska tvätta åt henne i morgon bitti, finns ju inga tider hos henne, och det som finns är mitt på dan och då är hon ju på jobbet i Skövde. Vi slöprata lite bara, sen gick en trött dotter hem till sig. Jag sitter nu här, ska snart göra kvällsmat - och se Dr House..Skulle kunna se såna serier hela dagen, finns så många bra..Beställde faktiskt idag första säsongen av Cityakuten - var ett jädrans bra pris på den, och då får man slå till - dock lär det bli långt mellan beställningarna - det är 15! säsonger..Ja tjena...Men men, som sagt, jag har ju all tid i världen jag..

Dåså gott folk - idag får ni själva Introsången till Dr House - Teardrops med Massive Attack, när vi ser det på tv får vi ju aldrig höra sången - så det blev jag lite "Oj - sjungs det??" Rätt mysig melodi faktiskt..Ha det gott.



Tjing

Söndag-Måndag

 Nice..=)

Här hoppar vi över lite igen som ni märker - så kan det gå.

Igår var det en väldigt soft dag i stort sett, gjorde mellanläggen på tårtan på förmiddagen, diskade upp det lilla och drog ett varv med snabeldraken på det.

Vid 4 kom dottern, ex-maken med födelsedagsbarnet och farmor, sonen fick paket - lite presentkort på diverse ställen, chokladask och lotter, var mycket nöjd! Vi åt tårta och satt o pratade lite, sen drog sig farmor och exmaken hemåt. Dottern stannade kvar, vi åt pizza till kvällsmat och en hambugare till sonen, sen var det även hemgång för henne.

Sovit halvdant i natt, är liite kvar i nacken, men nu har det som sagt spritt sig ner i axeln i stället, är nog en inflammation skulle jag tro - jaja, det går över.

Ätit överbliven pizza som inte orkades ätas upp igår kväll - har faktiskt också strukit all tvätt - men nu är det bara på detta viset att hela tvätt korgen är full med sånt som ska tvättas - haha, det tar aldrig slut tror jag ibland. Tagit mig en nap i fåtöljen med, och ja, nu var det kvällen igen..Lite siså där väder, rätt varmt dock, men nu har en del träd börjat skifta i alla färger - jag tycker det är görfint jag!

Nåväl, idag blir det en cool låt, Shaggy med It Wasn´t me..Ha det gott.



Tjing

En vansinnigt trevlig kväll!

Kitchigt!! =)

Ja hörni, som ALLTID så var det en superkväll igår! Bästevännen kom, jag fick Mousserande Jordgubbsvin - sååå jädrans gott, och NÄ..sorry går tydligen inte att få tag i här i Sverige..

Pladder, pladder, och allvar - och många många skratt..Vi åt så vi knappt kom ur stolarna - sen satte vi oss o tittade på kort på datorn..och fullständigt bröt ihop ibland av asgarv..Tänk att gamla kort kan vara SÅ skojiga??!! 1 1/2 liter Rosévin lyckades vi med att få i oss också - tänk vad vi kan!! =) Nu för tiden ses vi tyvärr inte så ofta - vi hörs av via mail, eller sms ändå flera gånger i veckan, men träffas gör vi när vi kan. Tänk vi har varit bästevänner i 26 år i år..Oj, vad kul vi haft och vad mycket vi varit med om..Ja kära nån...Här har ni oss -denna gång i Göteborg 1995 då Friidrotts VM gick där:



Vi har aldrig tråkigt nånsin när vi ses - men det nog mycket för att vi är lite spelevinkar bägge 2..;) Hon drog sig hemåt vid 23 snåret i alla fall - Tack käraste vännen för en mycket trevlig kväll!! =)

Jag satte mig en stund vid datorn sen - och sedan var det natti natti..Har vaknat 2 gånger i natt och varit uppe - men gick upp sen vid 9 snåret. Strålande solsken i dag - riktigt fint höstväder!

Idag har jag bakat en tårtbotten till i morgon - sonen ska firas, så det fixade jag till idag. Har käkat, strykit lite grann, tagit mig en liten powernap i fåtöljen, tagit en cykeltur till Netto, och nu sitter jag då här. Dagen har svischat förbi som vanligt och man hänger inte med ett jota..

Sen förstår ni har jag fått veta att jag har läsare - i Malaysia! Hon skrev till mig igår och påtalade på engelska att hon gillade min blogg skarpt - även fast hon inte förstod språket, sånt är sött tycker jag! Så nu är frågan då om man ska skriva det viktigaste på engelska med så ALLA kan läsa? Tål att funderas på va? Eller vad säger ni gott folk? Lite kul är det tycker jag allt!! =)

Kvällen blir soft - slänger mig nog i fåtöljen o tittar lite på NCIS tror jag, det blir nog bra det - och så lite i magen med såklart!

Idag har bästevännen önskat video - Oslagbara med Niklas Strömstedt - och oslagbara var/är vi - inget snack om saken!! Ha det gott.



Tjing

Födelsedag!!

Sonen blir 12 år idag! =)

Ja tänka sig vad tiden går! Denna lilla skrutt unge som kom ut blir alltså 12 år idag!!



GRATTIS älskade Rasmus på 12 års dagen!! Hurra Hurra Hurra!!!!

Det har blivit ett "litet" firande här idag, bara han o jag - tårta blir det på söndag i stället p g a olika omständigheter, men det gör ju inget. Och om ni undrar varför blogg inlägget kommer så tidigt idag är det p g a att jag ska ha främmande i kväll av min bästevän - det är inte ofta vi ses inte - så jag kommer icke ha tid att sitta och skriva blogg - kanske inte har huvud till det heller förresten..;)

Idag annars har jag varit o klippt mig - toppat är rätt ord kanske, sen var jag och handlade lite grann - hem och tog en smörgås, sonen kom - vi fika lite och han öppnade paket..Nu har jag precis diskat - om 1 timme drygt kommer en annan god vän och svischar förbi 5 minuter, sonen ska till sin far och jag ska fixa maten då till ikväll.

Så detta var alles för idag - dagens video är såklart önskad av sonen - Ace of Spades med Motörhead..ÖSA!! Ha det gott.



Tjing

Onsdag-Torsdag

 Fräck..=)

Återigen har jag slarvat med bloggen - aja baja..Men ibland kör det ihop sig lite och klockan blir för mycket..

Igår onsdag i alla fall så var dagen jättetrevlig! Ex-maken körde upp mig till en god vän, vi fika, snacka skit, och sen bjöd hon på lunch, köttsoppa och smörgås, gott! Sen skulle jag få åka med henne hem för hon hade en tid på sjukhuset. Vi ut till bilen - och stendöd..klick - klick...Hon ringde några som inte kunde hjälpa oss, och då ringde jag ex-maken igen, liiite bråttom hade vi, för vännen hade ju en tid hos dr..Han kom i alla fall fort som attan, så det löste sig ändå! Senare på kvällen kom dottern och satt här hos mig o gjorde sina naglar, vi åt lite och sen var det ju faktiskt natti natti..

Vaknade idag med skallebank, varit uppe 2 gånger i natt, sista gången regna det som skam men vid 7 var det stopp. Sonen iväg till skolan och jag gjorde mig klar och åkte o hämta sonen igen - idag var det nämligen besök hos en tandspecialist..Och bedömningen blev som vi trodde - dra ut 2 tänder, för det sitter 2 som inte kommit fram och de kommer inte att få plats - MEN..hon ville ändå avvakta 1 år för att se om det ändrat sig lite grann, de som inte kommit fram sitter så högt upp än o då..Så om 1 år då får vi se vad det blir.

Hem o åt en macka sen, blåser som attan ute. gör så än..Jag har varit trötter i eftermiddag - tagit mig en liten lur i fåtöljen, sonen kom hem och var vrålhungrig - stekte blodpudding idag - inte så dumt nån gång ibland och sonen gillar det skarpt.

Dottern kommer nog en sväng idag med, hon har handlat lite åt mig - ja sen är det kväll igen..Fan vad det går fort...

Jahopp, vad ska vi ta i dag då tro...Det får bli lite Snap med Rhythm is a dancer - ha det gott.



Tjing

Ur funktion

 Tja, om man kunde det..

Börjar bli mäkta irriterad nu faktiskt - på denna förbannade, jävligt eländiga kropp jag har - skulle vilja slita av den från mig själv och sparka, slå och till sist skjuta med Bazooka på eländet så den förintades ut i periferin..GAAHH..Man blir total less ibland - så är det, just nu är det motgång på motgång, man kan undra hur fan man orkar med skiten..Nacken hade börjat rätta sig till - men var ju ute igår o cyklade fram o tebax till stan - i natt vaknade jag IGEN av att jag inte kunde vrida skallen knappt...Det gör så ont så man tror att huvudet ska lossna och det skär ända ner i tårna..underbart..Som sagt, ska jag inte kunna cykla heller nu utan att kroppen säger ifrån..nehe..och gå kan jag inte heller...ska jag hasa mig fram på arslet då kanske?? Tja, varför inte..

Har i alla fall inte gjort ett skit i dag knappt, gjort mig i ordning och sen inte mycket mer faktiskt..Har bara varit till en god vän en liten bit härifrån och hämtat mina smycken som hon gjort - och så in på närbutiken på  vägen, inget mer. Men det är nåt varje dag denna veckan - brukar det inte vara förstås, men det är lugn o fin som gäller ändå - stressa kan jag inte heller - då havererar allting - skynda - det ordet finns knappt i min värld - oj, hur det lät då - min värld..ja och vilken jävla värld att leva i då...Nä..

Har just precis tagit mig en macka, skriver detta nu då och snart ska jag se på dr House, veckans höjdpunkt än så länge - och sen är kl såpass så det är natti natti - möjligtvis (det ordet har min son börjat med - svarar han på allt snart - möjligtvis...) Vart tog klassikern "jag vet inte" vägen??

Idag har jag hittat nåt som jag lyssna på i slutet på 70-talet, har hela LP-n faktiskt nånstans, Patrick Juvet med Lady Night..Ha det gott.



Tjing

Ny vecka

 Så är det faktiskt..

Ja, ni som är uppmärksamma märkte väl att det inte blev nåt inlägg i går - blev inte så bara, söndagen förflöt väl som den brukar tycker jag, dottern kom en sväng - goda vännen kom en sväng och exmaken då som varit på Gran Canaria i 14 dagar kom också, jag fick Honungsrom därifrån, den har jag ju skrivit om förut, riktigt god, och sonen fick tröjor.

Det störtregna även i stort sett hela dagen med igår, riktigt apväder får man nog säga, och har gjort så även under natten - har varit uppe ett par gånger, så jag vet. Dock har solen tittat fram under dagen idag, men det märks att hösten är på G helt klart. På förmiddagen cyklade jag till Netto en sväng och handla lite. Kom hem och åt lite grann, sonen kom från skolan, softa en stund och sen åkte vi bägge 2 ner till stan. Gick in på den konkursdrabbade affären - sonen har tittat på kläder där förut, och eftersom han nu fyller år på fredag så kanske vi kunde köpa lite för tidig födelsedagspresent! Och JA, det kan jag säga er, vi har fyndat riktigt jävla ordentligt också!! Vad sägs om 2 par jeans, 2 fräcka tenniströjor, och en skjorta till sonen och 3 par trosor (hahaha) till mig till en nätt summa av...199 bagis!! Japp, ni läste inte fel - 199 spänn för alltihop, man jublar av förtjusning, eller hur! Det gjorde sonen i alla fall, så han är mycket nöjd. Börjar annars bli väldans utplockat därnere, finns allt att fynda än - men på lördag är sista dan hörni, sen är det finito. Vi fick allt stå en stund i kö med, men det gjorde ju absolut ingenting.

Drog vidare sen till mataffärn - det är inte lätt att handla med cykel, det är helt klart, man får ju knappt med sig nåt - sonen har i sin ryggsäck och jag i min korg, men det blir tungt o jobbigt, måste försöka komma iväg till Biltema i Skövde och se om de har cykelkorgar att hänga på pakethållaren för en billig penning, såg såna på Karlssons här i stan, men jag ger inte över 100 spänn för 1 - glöm det, då får man ju med sig 3 kassar i alla fall om det skulle vara så. Sen hur det är att cykla med det vet jag ju inte, det kanske jag inte orkar med min toppenkropp jag har..Jaja, det får vi se då i så fall..

Ja, det var denna dagen det - snart kvällen igen och lite mat bland annat. Nackontet är nästan över, men nu har det flyttat sig en bit - till min opererade axel bl a..Ja alltid är det nåt va..

Idag lite klassiker - från Nöjesmassakern, Björn Skifs med Vild & Vacker..Hahaha, sicket gäng - Skifs som vanligt hur läcker som helst och gänget bakom helsköna snubbar såklart..Ha det gott.



Tjing

Lördag

Fint..=)

Sovit i natt - det ni!!

Idag den 17 september skulle min ömma fader blivit 83 år. Men födelsedagen får man fira i tanken - han gick bort för 20 år sedan 1991 i cancer - jösses, 20 år sen, det känns det inte som direkt. Men i stort sett varje födelsedag många år i rad så åkte han och min styvmor utomlands - antingen till Rhodos eller till Mallorca..Där trivdes de som fisken i vattnet, här får ni ett kort på pappsen då - utomlands och brun som en pepparkaka så klart:



Grattis lilla Pappa - saknar dig <3

Idag har jag faktiskt varit lite på G, har diskat, och dammsugit i alla fall. Allt tar sin stund men det är skitsamma - jag har ju inte brådis direkt. Varit ute med sopor med, hivat de sista balkongblommorna med och några andra krukväxter som sett sina bästa dar..Gröna fingrar har jag ICKE kan jag meddela! Svärmor däremot får ALLT att växa o blomma - begriper inte hur hon gör, men en del har dessa magiska fingrar bara, så är det.

Lite kyligt i dag, tydligen bara 1 grad enligt vissa i morse - jahapp, då är det på gång alltså på riktigt då - Hösten..Både lite mysigt men fan så mörkt och eländigt - men en temperatur som passar mig ypperligt nu då - det tackar jag för!

Och klockan gick idag med  ja..Ska göra lite kvällsmat - vet ej vad än - tror faktiskt att jag ska titta på lite NCIS faktiskt - riktigt bra serie det! Tja, sen var det allt för idag tror jag..

Och idag ska jag frångå mina principer - bara för att det är pappas födelsedag...Han gillade Jazz han - det gör INTE jag - kanske nån melodi går att lyssna på - men för pappa då - här In The Mood med Glenn Miller från 1946..Jodå, denna går faktiskt att höra på, är rätt käck! Nu diggar nog farsan på uppe i sin himmel skulle jag tro =)..Ha det gott.



Tjing

En Solig dag

 Ja nu har det varit dåligt med glitterich...=)

Som sagt, Armén nästa....

10 grader när man klev upp - både sonen o jag såg väl ut som 2 "tamigtillbakatillsängen" krikon i morse, men lite kaffe så piggnar man till. Solen satte sen igång med att stråla också! Jamen det var ju trevligt! Sån där perfekt dag för en annan - lite halvkyligt men ändå sol..

Gjorde mig i ordning och bäddade och plocka lite - gav mig ner till stan igen - var ju nere i går på den konkursdrabbade affärn och "tittade" ut lite saker - risk såklart att de inte fanns kvar, men de gjorde de! 6 st jättefina tygorkideér och 4 krukor i svart o lite kopparguld blev köpet..Jodå..Jag fick stå i kö - och där fick man stå ett litet tag - och torka svett...Men men, kön gick rätt fort ändå..Sen trampade jag hem och fixade till mitt köp, så nu står det fint i fönstren minsann!

Sen åt jag lite - sonen kom hem - jag ble så trötter så jag kapitulerade i fåtöljen och som vanligt - vaknar till mina egna snarkisar..Hahaha..Lite kaffe på det - suttit vid datorn lite - en god vän ringde - och nu sitter jag här. Ska strax ta mig an disken - göra lite kvällsmat till sonen o mig..

Jamen jag o mitt huvud! Jag har ju för sjutton pratat med syster-yster också ju!! Hon höll på att smälla av - fortfarande varmt - 34 gr - hon började lessna nu kan jag säga..Har bekanta som för övrigt drar till Mallis i morgon - varmt kommer de få - jag hoppas de får en bra o trevlig resa och att de tyckte om Mallorca!!

Dåså gott folk - japp nacken är ond än i fall ni nu sitter i väntar på en rapport om den...=)

Idag får ni lite snyggt att titta på - ett litet ihop plock från serien Vampire Diaries och här med den farligt snygga, i serien kallad Damon Salvatore, the bad boy och vampyr...AOUCH säger jag - mig får han gärna sätta tänderna i..Haha..Ha det gott - och dregla inte..=)



Tjing

Ut en sväng

 Vackert va..=)

Jag tror jag ska ta anställning i Armén som eldvakt..Det är ett fasa somna-vakna-upp, hela tiden - så vad tror ni, kan jag ringa dem tro???

Regnet öste ner i morse, kul - men vinden hade mojnat i alla fall! Och helt plötsligt så sken solen - då bestämde jag mig för att ge mig ut lite. Gjorde mig i ordning och tog cykeln - gick lite och cykla lite..Var ner till en affär i stan som tyvärr har kursat men gick ganska snabbt ut igen, det var liiite långa köer om jag säger så..Gick till mataffären sen och köpte det nödvändigaste och så gick jag ömsom cyklade jag hem i lagom takt. Hann precis hem så ringde det på dörren - mina snälla grannar stod där och frågade om jag ville ha äpplen? Ja tack!!!! Stora fina, inte ett märke på dem, hade de varit röda hade man kunnat ge ett äpple till fröken ni vet ;)..Så jag gjorde en äppelpaj faktiskt, det var länge sen - gott, gotti gott gott!!

Svärmor ringde också, hade gått bra att köra själv ändå - gillar inte sånt där när jag lovat att jag ska hjälpa nån och jag inte kan..Hm..Sånt som händer, men det är OGILLA för min del..

Sonen har varit på Ungdomsgården en sväng i kväll, dottern med kompis har precis varit här o ätit äppelpaj, de skutta ut igen för en stund sen.

Har också för en liten stund sen fått ett mycket tråkigt besked - en gammal god vän har idag gått bort - denna förbaskade sjukdom som börjar på C..Gick tydligen väldigt fort - jag visste inte ens att hon var så sjuk..Ja, livet är kort och skört, det är helt klart.. Sov gott Å - du var en av mina första kamrater jag fick när jag flyttade hit från Stockholm..Tack för allt genom åren..

Tja hörni - finns inte mycket mer att förtälja - en smörgås får det bli i magen bara, lite läxor ska också klaras av..

Dagens video tillägnas min goda vän - denna melodin och hela skivan lyssnade vi på mycket förr i hennes gamla flickrum - allsång hade vi till o med =)..Skivan spelades om o om igen..Sköt om Er därute..



Sov gott...

Tjing

Nackont - besök och fortsatt blåst

 AOUCH...En riktig BAD BOY...=)

I natt trodde jag nästan att rutorna skulle komma in - då blåser det inte dåligt, vi har nog varit rätt förskonade här ändå som sagt..

Sovit sådär, varit uppe 2 gånger och smörjt - när klockan ringer är det väl knappt man kan lyfta skallen - men efter ett tag så är det väl någolunda. Hade lovat att hjälpa svärmor i morrn med att köra henne, men får tyvärr avboka, inte så bra att köra bil när man inte kan vrida på huvudet ordentligt, har dov skallebank med och det känns svullet fortfarande - det går väl åt rätt håll, men långt ifrån bra.

Vid halv 11 snåret idag fick jag fikabesök - och faktiskt - ni skulle sett oss..Hahaha..Hon är nyopererad i magen - jag har nackspärr - hon gick som en kråka - och jag var väl inte så långt efter med mitt huvud..Tur man kan skratta åt skiten faktiskt - hur skulle det gå annars? Hon stannade nån timme - tar på krafterna att bli uppskuren allt, ett ingrepp är ett ingrepp och kroppen sätter in alla resurser den har för att läka bl a..Även om det inte är så "stort" så känner man sig överkörd av en ångvält 100 gånger om..Men vi ska väl piggna till så gott det går både hon o jag vad det lider.

Annars har det varit lugnt - blåsten fortsätter - dock inte med den styrka som var igår gudskelov, det ska avta och mojna, ja ingen blir gladare än jag. Men man reder sig inne med, finns alltid nåt att pilla med, spela, eller titta på - eller varför inte bara stå o glo på all stryktvätt - blunda o ta en "simsalabim" vers och tro att den ska vara borta?? Tänk om det vore så enkelt, då skulle jag trolla hele dan...=)

Nåväl gott folk - lite att fylla magen med är kvar idag i stort sett, vad det blir - ingen aning. Nåt ska jag väl försöka få ihop va..

Idag måste ni bara lyssna - det blir en liten saga - Bamse Saga med Britt-Erik...Jag har skrattat åt denna många gånger och gör så än..Ha det gott.







Tjing

Rejält blåsväder

 Gäller att stå stadigt..

Nja, natten som har varit var väl inte sådär jättelysande precis - var uppe 3 gånger och smörjde, på natten när man vaknar så kan man knappt röra huvudet alls.. Det lättar ju lite bara man kommit upp, men borta är det då rakt inte, känns som hela halsryggen är svullen - och detta krasande jag har i nacken - det är vidrigt - låter som man biter på en knäckemacka...det är förslitningar det gott folk..

Riktigt busväder har det varit idag med - i morse när vi gick upp ösregnade det och blåste jäklar..Regnet har avstannat under dagen men blåsten - tjolahopp - jag har knappt stuckit ut näsan ska jag be att få tala om..Det har t o m blåst bilar av vägen idag läste jag på Aftonbladet tror jag det var - då jädrar tar det i minsann...

Kom i kläderna relativt hyfsat - hade tvätt tid kl 12, lite kris när sonen tog sista underkläderna kanske..Så det pinade jag mig ner o gjorde - under tiden det gick käkade jag lite grann - tog en macka bara, är inte värst hungrig ibland mitt på dan. Huvudet bankar på lite också men det blir ju det när man har nackont. Har ju riktiga sepåfan tabletter men jag vågar inte ta dem - är nog de som gjort att jag fått såna kramper i magen - tja, det är pest eller kolera..Sonen hjälpte mig upp med all tvätt i alla fall så det var ju bra.

I övrigt har det då varit lugnt ja - ska göra lite mat snart, ikväll är det Dr House med - kanske är nån med nackspärr idag ;) hahaha..Det var alles för idag - man får kämpa på..

Idag lite ösa - Bon Jovi med Runaway, ha det gott.



Tjing

Grrrr......

 Riktigt skitförbannad...

Kände av det redan igår hos svärmor - och happ - jättekul, nice, trevligt, nackspärr då ja...Inte sovit mycket i natt - sitter ända fram till bröstkorgen..

Vad är det för jävla skitkropp man har egentligen?? Man försöker och försöker med än det ena än det andra, att röra på sig, cykla och hålla igång - men vad får man för det - bara skit..Zumban är ajöss - benen hänger inte med alls - armarna kan jag inte hålla högt eller i en position för länge, vad är det då för mening, kan ju inte bara stå rätt upp o ner o fladdra som en jäkla väderkvarn?? Cykla går an, men cykla i minsta blåst - då säger nacke, armar och huvud go natt - nackspärr eller ont som fan..Gå kan jag inte heller - då säger ryggen ifrån..Vad vill denna hydda man har egentligen??? Att man ska sitta som ett stolpskott tydligen rätt upp o ner o inte röra en fena eller vad?? Är man så känslig alltså så man inte kan göra nåt - ja men hoppsan Kerstin - vad kul!!! Så en liten tagg i sidan på alla er därute som gnäller - gnäller på att ni jobbar - gnäller på att ni är trötta - gnäller på att ni inte har tid - gnäller på att ni inte orkar - gnäller på det o det - vi kan byta hörni!!! Ni kan gladeligen få mitt liv 1 timme - tror inte ens ni står ut så länge - så får vi se om ni inte tycker det är trevligt att jobba, ha hälsan, hålla igång och göra saker ni vill..Knip käft och gläd er i stället åt allt - jag kan inte göra nåt av det..

Idag skulle Vitsan blivit 14 år, tänk att det gått 2 månader redan sen hon försvann - börjar vänja mig, får väl en knäpp ibland om att jag ska gå ut med henne eller göra mat - hör henne nån gång ibland gör jag med - dottern har sagt likadant när hon varit här - konstigt va? Men såklart är det väl hjärnan som spelar en ett spratt..här är bland de sista korten tagna på henne - ligger o myser i min fåtölj - vad är filt och vad är hund?? =)



Ibland när hon låg uppepå filten gick det nästan inte o se henne faktiskt - man fick kolla noga innan man körde ner rumpan..=)

Har i eftermiddag också varit på utvecklingssamtal i skolan med sonen - allt bra, det gamla vanliga om man så säger, har gått framåt lite grann och det är ju bra!

Smörjt, tagit piller och försökt röra på skiten lite - har väl kanske släppt något - dottern kom förbi här förut - satt med o åt också, vi skratta åt en del - men fan bara det gjorde ont till o med..Ja käre jösses - sicket liv..Nu har regnet återkommit också också och det blir nästan becksvart med en gång..

Idag ska ni få lite Queen, sonen o de hade pratat i skolan idag om artister med karisma - Freddie Mercury hade det definitivt - här absolut sista videon med honom - här var han halvblind och hade svåra smärtor och videon fick tas i omgångar för han orkade inte - 24 november 1991 gick han bort i Aids - samma dag som KISS trummisen Eric Carr dog i cancer..These are the days of our lives..tja, så är det kanske..Ha det gott.




Tjing

Helg



Helgen varit lugn, sovit sådär - benen och nacken halvkatastrof men men..

Regn & sol om vart annat - molnen vet nog inte riktigt hur de ska ha det. Idag har det dock varit rätt så varmt faktiskt - men tydligen ska massa regn och blåst drabba oss i veckan - nu är det höst!

Idag har jag o barnen varit på riktig kalasmiddag minsann! Svärmor hämtade oss vid 12 snåret - och bjöd på 3 rätters idag! Åh, nam nam! Krustader med räksallad först, pastagratäng med färskt pasta, fläskfilé, kantareller och massa annat gott i (svågerns recept) och potatis och köttfärslimpa också, för de som ville ha det. Fromage till efterrätt, tror det var citron? Ibland är de luriga fromagerna och man kan ta fel på smak - och svärmor får rätta mig om jag har fel.

Sen hämtade sonen ett pussel, Sverigepusslet, så det satt vi o pillade med jag, sonen och svärmor - dottern? Jo hon hade kapitulerat i farmors soffa hon - var ute igår - liiite ont i håret kanske ;)..Pusslet blev lagt, sen fika vi med bullar och goda kakor..Fick även med oss dubbla matlådor hem - så det blir även kalas hemma ikväll här o i morrn med!!Tack snälla Berit för en riktig kalaseftermiddag - mycket gott, men det är det alltid - och tack för alla matlådor också!! =)

Sen var det hemfärd, stannade till på mataffärn på hemvägen, köpte lite mjölk och annat, regnet öste ner ena sekunden och sen sken solen och så började det om igen..Inte klokt.

Det var det - ny vecka igen i morgon, tiden går - snart är det midsommar!! =)

Idag är det 11 september - för 10 år sen hände det som man inte trodde nånsin skulle hända - terrorattacken i USA - vi var nog många som lamslagna följde dramat via TV - och undrade?? Är det här på riktigt?????? Ja, det var på riktigt...2 år senare exakt samma dag blev vår utrikesminister Anna Lindh mördad på NK i Stockholm - och nu häromdagen omkom en av Sveriges bästa hockeymålvakter genom tiderna,  Stefan Liv i en flygkrasch i Ryssland...Man kan undra vad som händer med världen, med människorna och allt som existerar, livet kan förändra sig på en bråkdel av en sekund och utveckla sig till en ofattbar tragedi för dem som drabbats och för de som blev kvar..Så idag blir det en hyllningsvideo från terrorattacken 2001 - R.I.P alla 2974 som förlorade sina liv den dagen - R.I.P Anna Lindh - Sverige hade behövt dig..R.I.P Stefan Liv - sov gott, en stor förlust i idrottsvärlden...

Ta hand om varandra..




Tjing

Inget att förtälja



Finns faktiskt absolut inte ett enda dugg att skriva om - shit happens ibland och så är det.

REM med Everybody Hurts idag - mycket nöje.





Tjing

Kallt o dubbelt kaffebesök

Hå hå sicken glittrig sak! =)

Nej det vill sig icke med nån vidare sömn inte...

Regnigt och grått när man tittade ut idag - kallt med tycker jag..Sonen kom iväg till skolan i alla fall, jag satte mig en stund vid datorn och sen så körde vi Zumba igen ja! Idag - magpasset + allmänt - och mina ben ville inte riktigt idag heller - mjölksyra så fort jag bara lyfte dem - men jag körde på - svettigt - javisst, men skoj som sagt!
Gick ut på balkongen och svalkade mig efteråt..Oj, polisbilen och begravningsbil på gården..aj aj..Så kan det ju bli - vi föds, vi lever o vi dör - that´s it...Stod i köket o filosofera lite - jaha, då kom ambulansen till andra sidan - till det hus dottern bor i...Jösses - ingen bra dag verkar det som..

Kom i kläderna - käkade lite - sonen kom hem - en god vän ringde och ville ta en fika - efter en stund ringde det på dörren och jag trodde det var hon - men där stod svärmor! Med BULLAR....=) Tack Berit - de bullarna är de bästa - så är det bara!! =) Min goda vän kom och hon fick bulle hon med - svärmor åkte hem till sitt. Jag o goda vännen satt en stund o tjöta om allt o inget - sen åkte hon också hem till sitt.

Regnet skvalar på - det är ruggigt nu, fick faktiskt stänga balkongdörren - NÄ fryser gör jag inte - det ska möe till innan jag gör det hörni - men kyligt är det i alla fall. Suttit här nu en stund och fått en tråkig nyhet på löpsedlarna - Stefan Liv - en av Sveriges bästa målvakter i ishockey har omkommit i en flygkrasch i Ryssland -ihop med sina lagkamrater i Lokomotiv Jaroslavl - 43 st omkom - 2-3 st överlevde...Tragiskt är väl bara förnamnet...R.I.P Stefan Liv...

Strax lite kvällsmat, dottern kikar väl förbi också tror jag senare. Idag en gammal goding, Paul Young med Everytime you go away..Ha det gott o mycket nöje!!



Tjing

Tisdag

 Mycket bra serie!! =)

Den där jädra sömnen skiter vi totalt i tycker jag..

Sonen iväg till skolan, jag slöslappade vid datorn - sen körde jag ett Zumba pass! Har piskat mig själv att MINST en halvtimme ska jag hålla på - idag körde jag ett av passen - och var dyngsur efter 32 min - men höll på 10 min till..Det är jätte jätte kul!! Jag ser säkert ut som en trafikskadad valross typ men skitsamma - de övningar jag inte klarar av byter jag ut mot nåt annat - så noga är det ju inte..Men bena blev trötta satans fort idag - de har ju ett eget liv dom helt klart, men skam den som ger sig, eller hur??

Sen var det lite tvagning - käkade lite - sonen kom hem. Jag satte mig o tittade på en ny serie igen ja..och så var det vampyrer och annat smått o gott...=) Följer ju True Blood med Skarsgård - hoppsan hejsan vad läcker han är - men denna serien var inte illa heller kan jag tala om - riktigt bra den med! Så det blir väl nåt avsnitt till - sen är det ju för sjutton Dr House ikväll med - körigt det blev....=)

Nu i kväll tog sonen o jag oss en cykeltur till affärn med och handlade lite nödvändigheter - såg ut som det skulle börja spöregna vilken sekund som helst när vi åkte men vi klarade oss både dit o hem - så strax blir det lite kvällsmat - hamburgare tänkte jag - nej inga egna idag - jag fuskar nån gång ibland faktiskt och köper färdiga..Men det går det med..Och sen var det kvällen igen..

Oj oj oj, nu har jag väl hittat en gammal låt i alla fall - Love is in the Air med John Paul Young från 1978..Haha, ja den håller än helt klart! Ha det gott o mycket nöje!!



Tjing

Zumba

Dance Dance Dance..=)

Nepp, den goda sömnen vill inte komma åter tydligen, lite spring i natt igen..

Idag har jag börjat med nåt nytt - nåt jävla roligt - och fruktansvärt jobbigt - Zumba Fitness! Zumba startades på 90-talet av en dansare o koreograf Alberto "Beto" Perez i Colombia - en träningsform baserat på dans till latinamerikansk musik med salsa o samba - en kul träningsform för alla helt enkelt. Så det började jag med i morse - i min egen takt - dansa är kul - och det är ju det det ska vara - roligt! Jag kan säga att bara efter steg för steg passet - för det tar nog några gånger innan man hänger med - men det spelar ju egentligen ingen roll - dansa på till rytmerna bara i så fall - så var jag så svettig så det droppade på golvet..Hahaha..Men kul va det i alla fall - ska försöka göra det varje fm - det finns olika program på dvd-n så det är bara att välja. Men allt beror på dagsform här - men lite skaka rumpa o så ska jag väl klara av - huvudsaken är ju att man rör på sig lite!!

Sen skulle jag åkt ner till Biblioteket och lånat om böcker till dottern men kom på att det kan man väl göra hemifrån på nätet bara man har sin kod? Japp, det gick ju alldeles utmärkt det! Tog en smörgås o kaffe, och tänkte åka o handla när sonen kom hem - sket i det faktiskt, regn regn regn..Och är så än..Jaja, ingen panik i butiken, affärn står kvar och vi klarar oss.

Har snusat i fåtöljen med - men blev avbruten - idag har försäljarna legat på för högtryck minsann - 7 samtal har ringt - jag dissade dem som vanligt..Ibland är det många o ibland är det inget - börjar stanna av lite grann tycker jag, men många av samtalen är ju datorer som ringer upp och svarar du så är det inte en själ i andra änden. Då kan man lika gärna skita i att svara, jag ser ju vilka nr som ringer, så det är ju bra.

Och klockan gick som fasen idag med - halv 7 redan, snart mörkt - kvällsmat i form av spaghetti o köttfärssås får det bli tror jag - inte så dumt - tv-n är det inget på  - VM i sport är ju slut....Skit....=)

Jaha gott folk, ska visa lite Zumba för er då, ni som inte vet vad det är - det är denna dvd jag har - här visar de några av basstegen, inte alla men jag körde hela detta i morse.. och klarar man inte allt så kör man på nåt eget bara!!Svettigt men kul! Ha det gott nu och mycket nöje!!





Tjing

37.04

 Helt sanslöst...=)

Nu är det lite spring upp på nätterna igen hörni - vad tycker vi om det?? ILLA ILLA ILLA!!

Mysfrukost i sedvanlig ordning med sonen - i kläderna relativt hyfsat idag - ut med sopor - på med tv-n, idag Christian Olsson som skulle hoppa trestegsfinal och så korta stafetterna såklart, med förhoppning att Blixten ska få vara med och springa skiten ur övriga...

Och vad hände - jo..Han sprang just skiten ur övriga, total utklassning - ska bli mycket intressant att höra vad han sprang sista sträckan på med flygande start - 8 -8,5 sek??? Shit - och nytt världsrekord..Ja vad säger man...Undrar jag vad han är kapabel till den där mannen när han vunnit allt - vad hoppar karln i längd?? Vad springer han 400 m på?? Ja herregud...Grattis till Jamaica som har ett bra stafettlag - och bra växlingar för en gång skull med..

Och nu kan jag ju inte låta bli att visa mitt eget lilla stafettlag - det var det bästa vi visste att springa kort stafett och ALDRIG har vi växlat över eller tappat pinnen..No No No..Så här gott folk - SM - start -81 och Skaraborgsmästarinnor -82 minsann..Trumvirvel......


Birgitta Follin, Annie Hyensjö, Annika Andersson, Katarina Hellgren
& vår tränare Jonas Mellblom..

Vi sprang vårt sista lopp denna dag då kortet togs - var även Jonas födelsedag!

Tror jag visat detta förut - men det gör inget, kul har man haft i alla fall - och nu var då VM över...Hur det gick för Christian Olsson? Jodå, första vm-starten på 8 år blev inte såå illa - han hoppade 4 hopp - och stannade där - kom på 6:e plats - vågade inte riskera något - klokt beslut eftersom han har haft så mycket skador o problem..Så nästa gång och kanske sista gången vi får se honom är OS i London nästa år.

Tagit en liten tupplur i fåtöljen, blev bara en kvart, lite kaffe på det - strax lite mat i magen, ny vecka i morgon igen. Varmt som skam har det ju varit idag med ja! 25 gr i skuggan - ja heja, men det ska tydligen gå över nu - hösten ÄR på väg gott folk, med regnet, rusket, blåsten o mörkt..

Idag Starship med We Built this city - ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Ingen tjuvstart

 Yepp - he did it again!! =)

Sovmönstret är lite brutet - är förkyld också - Fan...

Gårdagskvällen bestod av mat med barnen och sen satte vi oss vid tv-n och tittade på Råttatouille..Riktigt rolig - söta lilla råttan..=)

Vaknade vid 7 eller vad hon var först - grannarnas små rara barn hade lite hojtarolja i sig tydligen i trappuppgången - de tystna och jag somna om - vakna 9.40..Mysfrukost med sonen - prat om dagens evenemang - alltså Usain Bolt - ska han tjuva i dag med??? "Då tittar jag aldrig mer på detta" sa sonen..=)

Kom i kläderna lagom till sändningen började vid 11.30. Först ut idag - Emma Green-Tregaro i höjdfinal - gick åt helvete, hon rev ut sig på 1.93 redan..Tittade på herrarnas spjutfinal - norska sötingen Thorkildsen låg lite illa till de 3 första kasten, lyckades bli bland de 8 så han fick kasta 3 till - tog silver ändå, men inte den rätta knycken riktigt idag på hans kastning..Men inte illa i alla fall!!

Sen var det då dags - 200 m final - Bolt showa som vanligt - jag vände mig om och ville inte titta när startskottet gick - ett skott - tjoho, de kom iväg!! Tja, vad säger man - han e´kung helt enkelt, 19.40 blev tiden - sen satte rena cirkusen igång - han lekte kurragömma med pressen och alla fotografer, tog en kamera och tog kort på dem, showa och dansa - nöjd såklart - jag med - och alla andra också - såå, nu kan man andas ut lite..I morgon är det dags för Christian Olsson att hoppa trestegsfinal - vi får se vad han kan hitta på pojken - den "galna" blicken blir nog "galnast" i morrn skulle jag tro..Och Bolt ska väl springa 4x100 stafett också - kanske ett guld till med hem till Jamaica?

I övrigt inte så mycket - har en förkylning som sagt - ingen hosta - gudskelov - men har gjort en s k Bengt idag igen, nyst o nyst o nyst, snytit mig, nyst och nyst - snytit mig o s v..Till slut stoppade det - tårarna sprutade o snoret rann - härligt liv va..nåja, bara jag inte hostar så får det vara hur det vill..

Ett dopp i diskebaljan väntar nu - en orkan har svept omkring i mitt kök - lite mat - vet inte vad det blir - ett glas Rosé eller en pilsner får allt gå ner också, och så var det kväll igen..Märkligt vad tiden går iväg....

Idag en gammal goding till - Odissey med Going back to my Roots..Ha det gott o mycket nöje!!





Tjing

Fredag

 Kitch va ordet..=)

Jaha, och helt plötsligt så har jag varit uppe 2 gånger i natt - här svänger de minsann + att jag vakna sen 6.20 och låg typ o vänta på att klockan skulle ringa..Strange...

8 grader i morse - tjohej - enligt de lärda kommer det dock lite sommarvärme till, sen ska det vara slut och hösten ska vara här - vi får la se vad det blir!

Kom i kläderna 11.30 - i know sent är det, men det stör ju ingen mer än mig själv i så fall - satte på tv för det är fortfarande VM i sport faktiskt..Hörde att Christian Olsson tagit sig till final - gillas - såg Bolt springa semi på 200 - lätt joggande - gillas - bara karln ger fan i att tjuva i morrn med så ska det nog bli ett lopp att minnas..De redovisa reaktionstider ur startblocken på samtliga 200 m löpare - allt som allt var de 60 st tror jag - den som var snabbast ur - kommer icke ihåg namnet hade i alla fall 0,136 - Bolt hamnade på 53:e plats med 0,314..Alltså typ han tog en fika först och sen börja springa - och vann ändå - lätt joggande..Han kan ringa hem också och ta en fika - han kommer vinna i alla fall...Skiter i vad han gör - men tjuva låter han bli!! =) En fantastisk spjutfinal på damsidan och kulfinal för herrar med de stora pojkarna kollades också..Tja, en riktigt bra dag faktiskt.

Sonen kom hem - jag drog fram snabeldraken - dammtussarna var så stora nu att jag kunde se dem i ögonen faktiskt, men nu är de borta - till nästa gång! Har även rensat min lilla pappershög då ja..Jodå, jag har tagit bort det som skulle slängas och lagt lite papper i ordning - sen åkte skiten ner på golvet igen...hahaha...hopplös - jag vet - men jag har mina stunder!

Ikväll lite mat med dottern - kanske en film, i morgon är det sovmorgon, trevligt - iingen signal som envetet tycker att du ska gå upp, det är fint det!

Har idag hört en låt som jag i och för sig hört många gånger - och den är bra med - men aldrig sett videon och har inte haft en susning vilka som sjungit heller..Men NU vet jag det - Device med Hanging on A Heartattack - ni känner igen den, jag lovar...Ha det gott nu och mycket nöje!!!



Tjing

Inte så illa!

Hur söt var inte denna??? =)

Sovit - man tackar!!

Dimman låg tät i morse - hur ska det gå?? Ska jag hitta ut och hitta hem??!! Hahahaha.....=)

Efter sedvanliga morgonbestyr och bäddning o annat diverse var det då dags idag för Spirometri undersökningen..Jag var faktiskt lite taggad måste jag erkänna - gick in med gott mod och stor förhoppning om att det skulle vara ok.

Man gör 2 olika mätningar, ibland 3, man får en klämma om näsan - och det tycker jag INTE om..sen ska man ta ett djupt andetag och blåsa ut i en jämn ström, detta görs om 3 gånger - lite vila och allmänt snack om ditten o datten, sen nästa vända, klämma på näsan, djupt andetag och så blåser man ut hårt och sen blåser man så långt luften räcker, 3 gånger - idag med 4 puffar Ventoline också - då får man vänta en stund tills det verkar och så gör man om sista vändan med medicin för att se om det blir bättre eller ej.

Facit: Jag var bättre i vissa moment än förra året - och liiiite försämrad i andra moment - summa summarum - nån tiondels försämring på 1 år..Det konstiga är tycker hon är att jag har jädrigt bra lungkapacitet och syresättning (97%) för att ha rökt i 30 år, och det är ju bra såklart - jag har faktiskt minskat rökningen och det är ju åt rätt håll som hon sa, men det bästa är ju att sluta helt givetvis - men då ska man vara motiverad och verkligen vilja till 100 % och det är jag inte - och inte fick jag skäll för det - hon har själv varit rökare och försökt sluta - på 3:e gången lyckades hon, så skäll och gnäll från omgivning med mera hjälper föga. Hon förklarar jävligt bra - nikotinmonstren eller terroristerna finns i din ena hjärnhalva - nikotin är en drog - man är missbrukare - och monstren sitter bara och väntar på att bli matade..Och dem ska man ju inte mata naturligtvis..Men lättare sagt än gjort att bryta ett beroende och ett missbruk, tar olika tid för olika människor såklart, och hur motiverade de är..Men så är det ju, vilja o motivation måste vara 100 %, annars går det inte.

Jag var inte ens i ramen för början till Kol denna gången heller - och det är ju bra, men ingen ursäkt att fortsätta röka för det - men viljan och motivationen finns inte hos mig just nu och så är det. Jag ska tillbaka om 2 år - var det så att jag slutade röka och ville ha stöttning var det bara att ringa - eller om det uppstod problem med andning eller så, skulle jag höra av mig, annars dit då om 2 år igen.

Jag är nöjd - men samtidigt är jag inte nöjd, som hon sa - otroligt att jag är så bra ändå efter 30 års puffande - för man är ju helidiot som röker - och lite förbaskad att hjärnan inte just nu kan koppla om till ett förstörelsevapen av nikotinmonster - men min tur kommer nog med!

Tog vägen förbi Netto på hemvägen och handla lite bröd o mjölk o sånt - hem o åt lite lunch, sonen kom, hungrig såklart - jag tog mig en kopp och sen vet ni...zzzzzzz i fåtöljen ja...Hur bra var inte det - KALASBRA =)

Nu ikväll kom dottern förbi efter jobbet - vi har käkat lite och pratat om dagen, hon har gått till sig nu - jag sitter här, och sonen gör matteläxa efter en del protester (som inte gick hem)..Kväll nu och strax kolsvart ute - temperaturen sjunker och man känner att man blir tung i ögonen minsann - men fan heller, inte sova än i alla fall!!

Nåväl - det var denna dag - i morrn är det fredag redan, hej vad det går..Idag lite 70-tals disco - det gillar vi ju - The Trammps med Disco Inferno - lite kanintesittastill låt - ni känner igen den alla ni som sett Saturday Night Fever - och vilka har INTE sett den?? Så rör på påkarna nu hörni - Travolta moves är på sin plats - ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

RSS 2.0