Onsdag

 Heeeeellllooooo there...=)

Kände av både rygg, armar och nacke sent i går efter mitt lilla röjande så jag tog mig en liten värktablett, har bara vaknat 1 gång i natt och sen sovit.

Strålande väder idag med, kom i kläderna hyfsat och dammsög det allra sista som jag inte såg igår eftersom det blev mörkt, skönt - nu va det gjort i alla fall.Tog en macka bara till lunch, sen när sonen kom hem cyklade vi ner till Bokhandeln och tittade på rean. Sonen hade redan sett ut vilka böcker han ville ha, så med 2 presentkort for vi dit. Han köpte sina 2 böcker, vi fick lägga till hela 2 kr som fattades..Hahaha..Sen cyklade vi via Tempo hem, jag skulle ju hämta mitt paket med:


Mitt nya strykjärn!!! Så ser de ut ser ni, kitchigt va, ska sätta mig och lusläsa bruksanvisningen sen så man fattar allt, det blir nog bra!

Lite kaffe och varsitt Wienerbröd till mig o sonen sen när vi kom hem, sen har jag i stort sett lagt på luren, har pratat med min gamla goa vän i Göteborg - idag "bara" 70 minuter...=) Det har ju varit ett par timmar en gång så jag nästan blev efterlyst...De var genomförkylda och hostiga och jäkliga, så skiten är tydligen inte slut än..Ja, jag är tacksam att jag blivit frisk i alla fall, hujedamig....

Tja, det var väl dagen, ska läsa bruksanvisning som sagt - göra lite kvällsmat, bläddra i en veckotidning jag fått och sitta här lite med ja, i morrn är det 1:a Mars hörni - jäsiken, snart midsommar!!!! =)

Idag allas vår söte Allsångsledare himself - från Melodifestivalen 2009 Måns Zelmerlöw med Hope & Glory. Ha det gott.





Tjing

Fönster & Födelsedag

 Så ser jag ut snart...=)

Jaha, idag var det då dags - fönsterkillarna skulle hit - gårdagskvällen bestod i att riva ner gardiner, plocka ur fönster. dra ur sladdar, flytta möbler...Ser ut som ett mindre världskrig alltså..

Vid 10 snåret dök de upp - och se där ja, en montör man kände! Bla bla bla bla bla...en stund, sen tog jag på mig och cyklade till stan medans de höll på här. Jag var lite överallt och fönstershoppa, finns mycket snyggt och kul - sen vidare till mataffärn, handla lite och så cyklade jag hem, har varit fantastiskt väder idag - men kyligt i vinden. När jag kom hem var killarna nästan klara - och då döök det upp en montör till minsann - en kompis till dottern. Bla bla bla bla bla en stund - sen var han så gullig förstår ni..Det stora fönstret i vardagsroom är ett riktigt AS - tungt och stort och ett sånt man öppnar uppifrån och fäller inåt, alltså mot dig - läskigt som fan är det..Det fönstret var isär helt och då kom han o fråga om jag skulle putsa fönstren när de gått? Ja, sa jag, det hade tänkt när allt ändå är borttaget.."Men då putsar jag det stora fönstret åt dig" sa han..Hur gulligt va inte det?? Lång var han pöjken med så han kom ju åt överallt, så det niger jag allra ödmjukast för!!! Sen packade de ihop o tackade för sig.

Ja - sen har jag faktiskt putsat alla fönster, dammsugit o dammat på ställen som inte blivit dammade på och ställt i ordning och donat o grejat - jag är inte riktigt klar än - har vardagsroom kvar bara nu, men måste vila lite - har ont i ryggen o armarna som skam nu och svetten har forsat..Hej & Hå..Men duktig har jag väl varit va?? Tycker nog det...=) Nu ska det vara ok ett bra tag tycker jag väl..

Idag är det också en födelsedag minsann!!! Vems? Jo:

 Min käraste Storasyster!!!
HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA!!!! Grattis på Födelsedagen syster-yster - idag fyller du bara "31"!!! PUSS

Jodå, jag har allt ringt må ni tro och sjungit sååå fint...Kort hade hon fått med - men inväntar ett till, lustigt, vi la på bägge samtidigt men bara det ena har hon fått..Spanien då ja....

Sen har jag också beställt ett nytt strykjärn! De kom med posten idag, har dock inte hämtat det än, ska göra det i morrn - fynda lite tyckte jag - det hade kostat 749 bagis, REA nu då, 299..Man slår ju till helt klart..Så nu svärmor får du tillbaka ditt strykjärn igen, har vårdat det ömt!! =)

Jahapp hörni - dottern kommer väl en sväng sen tror jag - jag ska ta mina sista krafter o göra klart vardagsroom också, sen får det fanimig va bra, tror jag sover i natt - eller vad tror ni??

Idag en låt från Melodifestivalen 1999 som också satt sig lite i hjärnan - Du är så Yeah Yeah - Wow Wow med Martin..Kommer ni ihåg den? Det gör ni, när ni lyssnar i så fall. Ha det gott.



Tjing

Skruttväder...

 Känner att blicken riktigt brinner här faktiskt...tssss...=)

Vaknade upp till minusgrader - efter att ha rantat ur o i sängen som en jojo under natten, kan ni fatta va - hela havet stormar leker min kropp ibland tror jag - jäkla skitlek, eller hur?

Kom i kläderna och satte mig på cykeln och åkte till sjuka huset för att äntligen få korrigerat mina tutbilsräkningar och läkarbesök och gud vet vad - och så ett frikort i min hand med! Lite kyligt att cykla men det gick, in till mina gamla kollegor kom jag i alla fall, blev allt ett tag - vi ses ju inte så ofta precis - men de var lika goa o glada fortfarande, en av dem fixade till mina fakturor då äntligen och skrev ut mitt frikort - sen blev jag stående en stund till och tjöta lite skit - men sen åkte jag, de måste ju jobba töserna!! =)

Hann väl hem, så började det dala ner snöflingor - va fan....och så har det hållt på idag, regn, snö, grått, trist, ruggigt och tvi vale säger jag..Jag pangsomna i fåtöljen jag - inte konstigt, men uppfostrad som jag är så vaknade jag efter 30 min typ - då var det bra. Sen har jag dragit ut på nåt idag som är så pass till vida aptråkigt att man nästan smäller av - men - det är samma för alla...Just det, fönsterkillarna kommer i morrn och ska lista om fönstren och sätta ventiler - vad får man göra då?? Jo - plocka bort ALLT, gardiner, möbler ska flyttas och hej o hå...I o för sig ett ypperligt tillfälle att torka då lite här o var, ibland är det lite körigt att komma åt o damma o dylikt - och man TROR att man dammsugit undan soffan så himla bra - NOT...Hahaha...Sopa faktiskt bara, de kommer ju skräpa ner lite gossarna i morrn så dammsugningen får vänta. Så jag engagera min son i att lyfta möbler och lite så, det är ju för skojigt...Jaja, det blir tätt i fönstren i alla fall!!!

Nåja, i röran ska det då göras lite kvällsmat, jag ska se Sofias Änglar tänkte jag och plocka ur några fönster till, gardinerna tar jag ner i morgon bitti, här ska det vara MÖRKT när man ska sova! =)

Idag från Melodifestivalen 1981 - dock här sjungs bidraget i Eurovision - charmtrollet, cooliingen Björn Skifs med bidraget Fångad i en dröm...Jag säger bara liiiiila va - snyggt, eller hur? =) Ha det gott.



Tjing

Riktigt bra!

 Söta Danny tog sig vidare! =)

Sista ordinarie deltävlingen i Melodifestivalen igår - och det var den allra bästa av de 4 - många bra låtar, direkt till final Lisa Miskovsky och så då Danny..Halleluja säger jag - höll kanske på att gå åt pipsvängen, han gick ut sist i startfältet och när han började sjunga - falskt och eländigt och folk bara VAD HÄNDER??? Han tog sig åt öronen ett flertal gånger så antagligen så var det nåt vajsning på medhörningen i öronen, han hörde inte sig själv alltså - så det var riktigt dåligt faktiskt, men han tog sig vidare och nästa gång han sjöng satt det i stort sett som en smäck. Jag hoppas han vinner hela skiten - det är en låt - precis som Saades, som passar i Eurovision - och att scenshowen är lite ball med är ju ytterligare ett plus - förra året glaskross - i år dräkter med dioder i..Läckert...=) Och sen är ju inte Danny pojken tvi skit att titta på heller...=)

Vakna 9 i morse - jo, jag har varit uppe 2 gånger, solen strålade men termometern var inte såå glad. Vi åt frukost jag o sonen och satt och diskuterade - VEM har kommit på alla språk som finns och VARFÖR låter de som det gör?? Haha, vilka samtalsämnen va..I kläderna sen och marsch direkt till disken - hujedamig vad disk - igen - ja jag vet....Shit happends - så vansinnigt tröööök att diska så det finns inte på världskartan ens, men nu är det gjort i alla fall. Vek lite tvätt med och strukit lite grann - mitt löfte om att ta allt gick åt helskotta - jaja, det blir fler dar, eller hur? I övrigt har det varit lugna gatan, har varit seg som kola idag emellanåt och gäspat - men NÄ, ingen fåtölj idag inte..

Dagarna svischar förbi - helgen redan slut - jaha - i veckan blir det skoj när man måste plocka ur alla fönster och flytta möbler och hålla på eftersom fönsterkillarna kommer - nåja, en ursäkt då att tvätta gardiner och KANSKE putsa fönstren med, jag får se vad jag tyar med, de är jäkla skitiga alltså..Det ger sig, eller hur?

Ikväll blir det Chili Con Carne till kvällsmat, lite tv och sen natti natti.

Idag från Melodifestivalen 2009 - lite Danny då ihop med de andra grabbsen i EMD - här Baby Goodbye..Ha det gott.



Tjing

Trassel

 Haha, hästen Maximus - en höjdare! =)

I går kväll så satte jag o sonen oss i fåtölj och soffa och satte på Disneys Trassel/Tangled! Jösses amalia så roligt...Vi skratta så vi tjöt och den som rev ner mest skratt var hästen Maximus..Jag älskar sånt där - är vansinnigt roligt! Så den får 5 skratt av 5 möjliga faktiskt - har ni inte sett den - se den!!

Var rätt trötter igår av nån anledning så jag var nog i säng före halv 12 tror jag - vakna halv 7 av att nån pratade väldans högt - är fortfarande inte säker på om det var i min dröm eller om det var nån granne. Somna om gjorde jag i alla fall och vakna 8.50 - sonen var då redan vaken. Vi åt mysfrukost och sen hörde dottern av sig och ville ha lunch - happ, i kläderna och så skalade jag potäter och stekte fiskpinnar med sås till..Jadå, det är gott skit allt. Sen drog hon iväg på en innebandy match och ikväll ska det väl bli party vad jag förstod. Syrran ringde också - alltid lika mys o höra hennes röst, allt bra, hade varit kallt o snö men nu helt plötsligt 15 gr varmt - ja tjena vad det hoppar o far med väderleken, även där!

Sen slängde vi upp oss på varsin cykel jag och sonen och cyklade till mataffären i stan - det var ju så fint väder!! Jaaaa - men FAN vad det blåste kallt...Skulle nog tagit på mig ett snäpp till och sonen var mycket bestämd innan vi åkte att "Näedå, behövs inga vantar - så det så!" Jojo...Det var nån som frös om händerna ja under cykelturen..=) Vi handlade och cyklade hem - lite kaffe och glass på det, och nu sitter jag då här.

Vet inte vad det blir i afton - kanske en kul film till?? =)..Melodifestivalen är ju med, sista sucken nu - ska väl ha på det som sagt och lyssna åtminstone..Lite mat också får det väl bli, och sedan är dagen slut - igen. I morgon MÅSTE jag ta mig i kragen och stryka - tänker inte ge mig förrän det är klart om det så ska ta hela dan..Disk har jag också så det räcker och blir över - hm..den där Inga - hon gör fan inget hon....=)

Idag från Melodifestivalen 1979 - Tomas Ledin med Det ligger i Luften..33 år sen - och han är kalas bra än..Ha det gott.



Tjing

Fredag

Betty Boop =)

Oj oj oj sicket hallå det är om denna lilla prinsessa som fötts..Haha, nästan lite komiskt - förstår väl i och för sig att det blir uppståndelse - det händer ju inte så ofta att en tronföljare föds men ändå. Och vilka ordningar! Statsministern med flera måste se tösen för att konstatera att det inte är en bortbyting?? Och sen är det sigill och grejer - idag har det varit konselj och annat i Domkyrkan - tösen har fått ett namn också och en titel med ja - Estelle Silvia Ewa Mary Bernadotte - hertiginna av Östergötland..Estelle ja, jag tyckte det var rätt fint - otippat i och för sig, men många tycker det låter som chips från företaget Estrella men det flesta tycker väl om det..De får väl för jösse nam ge ungen vilka namn de vill?? Ja herregud...

Idag var det lite grådassigt på morgon - vartefter dagen gått har solen tittat fram, men det har varit blåsigt. Började stryka lite och kom på att tvättkorgen var ju ganska full - ner och kolla - fick tvätt tid direkt, så det var redan klappat o klart mina vänner - dock är strykhögen väsentligt mycket större helt plötsligt...Hm..Jag ska ta mig i kragen i helgen här och stryka klart - japp, det ska jag faktiskt!! Lånar ju svärmors extra strykjärn, ska ta tag i ett nytt till mig själv om det är vettiga priser nånstans - de är ju så satans dyra - ett strykjärn för 600-700 har inte jag råd med i alla fall, no, det får allt bli nåt annat - 3-400 kanske jag kan sträcka mig till och det vet jag finns - så det måste jag göra.

Annars lugnt - sonen ska till sin far i helgen nu - var ett tag sen, men så kan det bli - jag ska väl äta nåt och kanske glutta på tv-n lite, är inte värst hungrig, har lite ont i kistan faktiskt, sån där magkatarr, har ju reflux som det heter, övre magmunnen stänger sig inte och det kan jävlas ibland o göra ont som själva den. Kan ibland vakna på natten med och ha sån halsbränna så fy fasen..Då är det bara att svälja ett piller till, det går över så småningom.

Idag låten bland alla låtars låtar - odödlig, kommer alltid att bli ihågkommen just för att det var hon och att hon tog skrällseger med full pott, slutposen i slutet - och så Bibeln såklart...Vem jag talar om ?? Såklart Carola med Främling från 1983..Jag tycker hon är en fantastisk artist fortfarande, mångsidig och sjunger helt otroligt - sen att hon är lite speciell människa är ju en annan sak..Dåså, fram med mickarna nu gott folk, för denna kan ALLA...=) Ha det gott.





Tjing

"Känslorna är all over the place..=)"

Sverige har fått en liten prinsessa! =)

Jag slog på tv-n i morse, som jag alltid gör och hamnade direkt på nyheten att en prinsessa var född! Och Daniel - ja vad säger man om honom - han e´la för skön faktiskt..Mycket rörd och lycklig, såpass till vida med att han inte klarade av att stå still..Men han har sagt dagens citat i alla fall - känslorna är all over the place..Roligt för dem och att allt gick bra också, så stort Grattis till underverket!!

Vid 12 idag skulle det då också skjutas salut - 21 + 21 skott..Slog på tv4 för att se det - och det är ju själva fan....Kan ingen människa stoppa en skurtrasa i truten och tejpa över sen på denna vidriga Malou von Siwers..Usch sicken människa - för det första så avbryter hon ju folk HELA tiden - sen var det ju så att man faktiskt ska vara tyst då när dessa skott skjuts - näedå - hon tjattra fanimej om ditten o datten..Jag bytte kanal till Svt1 - där var det knäpptyst, bara skotten som hördes..Ja kära nån, det är väl inte världsviktigt att det ska vara knäpptyst såklart - men lite hyfs kan man väl ha kanske, nä - ta bort henne ur rutan överhuvudtaget säger jag....

I natt har det varit rena rama cirkusen med vädret - det har regnat o blåst så det har stått härliga till vill jag lova - men man vaknade till solen minsann! Var det den nya prinsessans sätt att visa sin ankomst kanske? Möjligt och så är det väl KANSKE att våren är på väg med - eller vad tror ni? Hela dan har ju badat i solsken ju!

I övrigt inte så mycket faktiskt - händer inte möe precis - jo, jag har fått lapp i brevlådan om att det kommer fönstermontörer på tisdag och ska byta lister i alla fönster och sätta dit ventilation...Skoj, plocka ner alla gardiner och ta bort blommor och dra väck möbler - underbart..Jaja, det drabbar ju alla så det är bara att le och se glad ut och vara tacksam över att det blir lite nytt, eller hur?

Idag Afrodite från Melodifestivalen 2002 med Never Let It Go, blev ju lite klassiska dansmoves efter den ju..=) Ha det gott.



Tjing

Ruskeväder

Lite roligare att titta på än ut...=)

Tja - det är lite si o så med det där sovandet förstås igen - men men...

Idag har det varit ett riktigt skitväder ärligt talat - och i morse var det tydligen blixhalka så långtradare och bilar for av vägen om varann - dottern hamna mitt i allt - skulle ju till Örebro idag igen, så de fick åka en omväg för att komma fram alls.

Så dagen idag har varit riktgit slö - har suttit vid datorn - snarkat i fåtöljen =) och grejat lite i köket och tagit dammtrasan ett varv på några ställe. Men uscha va trötter en blir när detta väder är - grått o trist - regnar småspik med, tvi vale..Dock 8 plusgrader så det kan ju vara trevligt!

Strax kommer min vän och hunduppfödare på en visit, ska hjälpa henne med lite papper - sen är det kvällsmat och tv och sen sängen. That´s it.

Idag från Melodifestivalen 1998 - Black Ingvars minsann med Cherie - ha det gott.





Tjing

Södra Ryd

Tack E för idag! =)

Näe, tänka sig, 4 gånger har jag rantat upp i natt - nu var det slut på det roliga antagligen.

Nåja, när sonen gått, bäddade och gjorde mig i ordning - idag vankades det utflykt till grannstaden Skövde med en av bästevännerna! Hon kom vid halv 10 och hämtade mig - första anhalt i Skövde Zoo affären . man blir ju lite tokig av att gå och titta där . finns så söta små djur. Bästevännen köpte innan jul, Gerbiler, små möss nästan, är så gulliga, och en del av tillbehören finns bara i denna djuraffär. Sen vidare till Biltema och Rusta och ÖB - tog en sväng in på Chilli också - men kom ut därifrån utan att ha tagit upp plånboken..hahaha..

Sen till ett annat köpcentra - var inne på H&M, Stadium, och Ica-affärn, handlade lite där och sen drog vi till McDonalds o käkade. Sen förstår ni skulle bästevännen till världsmetropolen Södra Ryd - är alltså ett ställe strax utanför Skövde - har aldrig i hela mitt liv varit där, man ser det från vägen alla hus men som sagt aldrig åkt dit. Bästevännen vet att det ligger en affär där som säljer matvaror från bl a Bosnien och lite andra länder - hennes sambo kommer därifrån och han vill ju ha lite saker därifrån som inte går att få tag i annars. Så dit åkte vi - jag tycker det är kul med såna affärer jag - jag köpte ett turkiskt bröd och 2 påsar med tårtfyllning som man vispar med mjölk, spännande och se vad det smakar sen! Sen gick kosan hemåt och innan hon släppte av mig så åkte vi till Bageriet - massor med folk idag - det är ju fettisdag! Semlor och bröd inhandlades och sen körde vi hem. Tack E för idag - alltid trevligt!! =)

Tog en kopp kaffe efter upp packning av de jag handlat, suttit vid datorn lite - men sen ble ja så trötter så det blev fåtöljen en stund - somna faktiskt, inte konstigt om man är uppe o ränner om nätterna..=) Dottern kommer strax - vi ska äta semlor då ja - lite kvällsmat och kanske tv sen. Sen var denna dagen slut! Kan säga att solen har skinit hela dan med - och tydligen har folk sett knoppar av blommor på sina ställen - våren på G kanske?

Idag blir det - från Melodifestivalen 2005 - Alcazar med Alcastar..Kvalitén är lite dålig - men det går ändå. Ha det gott.



Tjing

Spirometri

 Sicka sötingar! =)

I natt har det varit uppställning 3 gånger - happ - första gången vakna jag av mobilen som plingade, kände inte igen signalen riktigt heller - inget sms, eller ringsignal - halvblind och yrvaken så kollade jag vad det var - då har telefon stängt av sig - själv - jo, den var full laddad så det var inte det - jaha - logga in med kod - mitt i natten - yrvaken - jag slog 4 siffror - OJ - de var rätt!! Kors i krösamoset - inte dåligt att komma ihåg det vill jag lova - det är ju för fasen koder till ALLT snart och det gäller att hålla isär eländet - men som sagt Katching! Rätt och telefon funka igen..de andra 2 gångerna har det varit toa - och sen till råga på allt vakna jag FÖRE klockan ringde...Inte min dag idag tydligen...

Sonen lagom happy såklart eftersom det var dags att trava till skolan igen - jag la mig en stund till faktiskt men det gick inte att sova idag inte - näedå..upp och bädda o greja då - diska gjorde jag med - för herre je - inte ett bestick, en tallrik eller nåt att dricka ur fanns det - ops - jaja, nu är det gjort i alla fall.

Gjorde mig ordning sen och käkade lite lunch - sen var det cykeln i skitvädret till sjukhuset. Idag skulle jag ju på Spirometri undersökning - igen - och tja - det gick hyfsat - liiiite försämrat igen, ligger inom gränserna men dock försämrat. Ska kallas om 1 år igen så får vi se. Var även till luckan och skapade lite huvudbry hos en gammal kollega. Jag har ju fått räkningar på ambulansfärder - läkarbesök och vård - och det var ett himla krångel med detta - fakturan stämmer inte om beloppen ska föras över till högkostadskortet så jag får frikort - det var t o m så kollegan klia sig i skallen - hon fick helt sonika ringa till avdelningen som har hand om faktuering - vi redde ut det till slut och beloppet är ändrat som ska betalas in - men jag måste komma tillbaka när allt är inbetalat för att justering ska göras o mitt frikort skrivas ut...Halleluja - tur jag inte jobbar längre - det hör jag det..=)

Cykelfärden hem gick via Netto - sen var det cykeltur hem - regna småspik och blåste - usch, det gillar inte jag - som tur va var det inte så kallt i alla fall och hem kom jag. Fixat lite kort och druckit en kopp kaffe - lite kvällsmat sen och Sofias Änglar på tv - happ, det va det!

Idag blir det en go låt tycker jag - läskig är den med egentligen, otäckt lika tvillingar är de - och vilka tjötar hon om nu då??? Jo, Rongedal bröderna såkklart..Här från Melodifestivalen 2008 - Just a Minute, en låt man blir glad av helt enkelt! Ha det gott.



Tjing

Herre jösses....

Ner ner ner...

Gårdagens Melodifestival deltävling var väl typ det värsta man varit med om - Björn Ranelid gick vidare till finalen i Globen...VA??????? Hallååå!!!!!!!! Är inte svenska folket riktigt rediga i skallen undrar jag?? Och förresten hade nog denna deltväling de sämsta låtarna med..Jag och många andra fattar nada...Björn Ranelid - jodu - skulle den nu gå o vinna i Globen - då kan jag lova er  - att så schlagerfreak jag är - att ALDRIG ALDRIG nånsin mer se detta program så länge jag lever..Nope..That´s it i så fall - finito - good bye!

Idag har vädret varit upp och så kom det ner snö och så sken solen och så...Oväder??? Nähä - inte det heller, det missade oss tydligen, och det var ju bra i och för sig! Vakna sent idag med - men vad gör det om 100 år - inte nåt. Klädde mig bara och tvätta öronen - sen har det varit slött. Har scannat in alla kort jag låna av svärmor i alla fall och suttit o flinat för mig själv här åt några stycken..Hahaha - ja det är ju tur man roar folk säger jag..=)

Sovit i fåtöljen en sväng med - var inte meningen alls - men ZZzzzzz..Ja, det var ju inte så dumt nä, var faktiskt ett tag sen nu. Och helt plötsligt var det mörkt - kväll - jag måste diska - och göra pannkakor! Just det - sonen o jag cykla ju till Lidl häromdagen, fick syn på den amerikanska avdelningen - där stod det en flaska med pulver i - häll i mjölk o skaka om - pannkakssmet! Fanns till våfflor med - så detta MÅSTE jag testa ikväll och se hur det blir - det kanske blir pannkaka av alltihop.......Nä - den va dålig hörni..=)

Skoldags i morrn igen för sonen - jag ska ta och åka till sjukahuset jag och göra en spirometri - får vi se vad den visar då - 3:e gången jag gör den, spännande spännande - tror inte den är sämre än sist i alla fall.

Idag en riktig schlager minsann - en vinnare i dubbel bemärkelse - från Melodifestivalen 1999 - Charlotte Nilsson med Tusen och en natt..Ha det gott.



Tjing

Gotti gott gott!

Fiint =)

Vakna runt halv 9 idag - lite tur faktiskt, det kanske vankades middag hos svärmor idag - men det berodde på vädret det - det skulle ju bli oväder ju!

Jag o sonen käka mysfrukost, och såg väderprognosen - jo, skitväder skulle det bli - men vartefter klockan gick så hände inte så möe - det regna lite...Så svärmor kom o hämta mig o barnen vid 12.30 - och som vanligt var det kalasmat och man åt så man nästan sprack =) Porterstek med potatis, broccoli, ärtor, gelé, inlagd gurka o lingon - nam nam!! Och till efterrätt, panacotta med röda vinbär..Panacottan överraskade mig riktigt, det var med chokladsmak - jag är inte så förtjust i sånt där "daller" som jag kallar det - t e x brylé pudding går inte bara - men detta var jättegott - såg vansinnigt avancerat ut att göra med - men där blev vi blåsta med! "Avancerat? sa svärmor - nähä - den här har jag gjort själv, tog en halv minut!!" Eh...VA..Jupp, det var grädde och gelésocker och lite kakao o vaniljsocker som man koka upp i en halv minut - sen in i kylen - klart!! Strålande - går att ta kaffe i med så det blir den smaken. Enkelt, men ser avancerat ut - och jäkligt gott!!

Sen har vi tittat i gamla fotoalbum - lite historia har berättats och så har vi skrattat som FAN åt vissa kort - kuligt ha vi haft det! "Lånat" med mig en hög hem, ska scanna in dem i datorn tänkte jag - en del kort jag inte har - så det ska jag pyssla med här sen tänkte jag.

Efter kaffe o bullar o kakor var det hemfärd, in på mataffärn också när vi ändå var i den färdriktningen och sen körde svärmor hem oss. Tack snälla Berit för allt idag - mästerkock som vanligt, och kalasgott!!

Hann inte innanför dörren förrän grannen snett under mig ringde på - de håller på att flytta - trist tycker jag, men så är det ju ibland , de har köpt sig ett hus nämligen! Hon ringde på och bad att få låna datorn en sväng för att föra över pengar - deras egen dator såklart icke brukbar än - så det gjorde hon snabbt och ila ut igen.

Vet fasen inte om det blir nån kvällsmat här ikväll - är fortfarande mätt o glad efter svärmors mat, men med mig vet man ju aldrig ;)..Melodifestivalen ska väl höras på lite med - ska inte ill glo ikväll i alla fall, jag hoppas Andreas Johnsson i alla fall tar sig vidare.

Och ovädret?? Nää...Inte en tillstymmelse till nåt oväder - men det kanske kommer, så det är bäst att inte vara så kaxig kanske...

Idag blir det - från Melodifestivalen 2010 Salem Al Fakir med Keep on Walking - gillar den! Ha det gott.



Tjing

Fredag

Lille Puh - han e´för söt! =)

I morse hade jag ställt klockan faktiskt - skulle få lite kaffefrämmat, så det våga ingen människa chansa på att vakna i tid! =) Så påklädd var jag i alla fall när främmat kom - vi fika och snacka skit en stund sen for främmandet hem.

Jag gjorde mig i ordning ordentligt - sen hivade jag o sonen oss upp på varsin cykel - kalasväder idag - solen sken och klarblå himmel - sen trampa vi iväg till Lidl och handla lite. Var änna svett när vi kom fram, handla och så cykla vi hem igen. Lite moddigt på sina ställe så man fick hålla tungan rätt i mun faktiskt och styra rätt i skiten.

Käkade när vi kom hem - tog en kaffe, tittat på ett avsnitt av Vampire Diaries i datorn - jäkla bra serie det!! Micklat o mocklat lite med annat diverse - och nu var klockan helt plötsligt halv 6..

Lite kvällsmat och en pilsner ska ner i magen - i morgon verkar det som om det ska bli snöfall - happ - jaja - vi får väl ge oss till tåls med våren - men den sägs vara på väg!! Idag har de tydligen spärrat av Karolinska sjukhusets parkering - kunglig födsel på gång tro?? Spännande - spännande!!! Vad månde det bliva?

Idag från Melodifestivalen 2006 - The Poddles med Night of Passion...Love it 1000 gånger om...Ha det gott.



Tjing

Oj!

 Nice =)

Vet inte riktigt vad som hände - la mig runt 00.30 i natt - vakna till 6.30 och var på toaletten - sen vakna jag.............09.47!! Oj! What happend??? Blev liiite panikslagen faktiskt..hahaha, det var värst - sova så länge? Jaha - det var ju trevligt - eller vad säger man? =)

Och sen har jag inte riktigt kommit igång nä - tänkte cyklat till Netto en sväng men då snöa det - gjorde lite mat och har sen sett klart på de sista avsnitten av NCIS - happ - slut...=( Men jag hittar nog nåt annat att förgylla eftermiddagarna med skulle jag tro.

Dottern kom en sväng, var tvungen att andas lite - skriver slutfinishen på tentaskrivningen nu, gick hem igen men kommer om en stund o ska äta lite grann.

Redigerat lite kort - rätt käckt att kunna ta bort fula kanter och lite annat, en del kort blir förstorade med så man ser lite bättre - lite kul att pyssla med sånt där tycker jag! Eller varför inte göra om ett färgkort till svartvitt kanske - en del kort blir faktiskt bättre om de är svartvita, vet inte varför men så är det.

I morrn är det fredag, hej vad det gick men den sportlovsveckan, borta bara sådär. Nåja, betyder ju att vi går mot ljusare tider i alla fall och det är väl gott nog det va?

Biggest Looser Sverige ikväll att titta på - lite mat som sagt - och sen får jag väl ha som överraskning hur länge jag sover i morrn - kanske blir katastrof - det vet man aldrig! =)

Idag ska ni få vinnaren från 1989 - en höjdare  - kul att se än tycker jag - kan undra vart han "vandrar" nånstans?? Tramp Tramp...Tommy Nilsson så klart med En Dag - och ni kollar väl in kören bakom?? Sicket gäng va! =) Ha det gott.



Tjing

Onsdag

 Love it...=)

Sovit hel natt - jomen =)

Upp vid halv 9, käkade frukost, snöa har det gjort - men idag klarblå himmel o sol..Trevligt att titta ut på - men har märkt att folk har bylsat på sig med luva o grejer - kanske inte va så skönt eller?

Har tagit tag i mitt röjande lite idag - hittat massa kort som jag scannat in i datorn - ja herregud - hittade bl a såna där småkort ni vet man får i skolan bl a eller passkort - jag finns på bild från 6 år och uppåt - nänä de ska ni inte få se - sååå skoj ska vi inte ha det gott folk - sonen hade fullt sjå att hålla sig för skratt kan jag meddela..=) Men nåt ska ni väl få ta del av:



1978 - jag 13 år - smärt o smidig och hur tänkte man då??? Vita jeans??? Happ - sitter i alla fall på uteplatsen hemma, pappa tagit kort såklart..Ser ut som om jag har nåt slags stämpel på handen med - oj oj oj, har jag varit ute tro??? Kommer inte ihåg..=)

Ja möe kan man hitta - och faktiskt jag har vetat vilka alla är också - det har nämligen varit kort t o m på min mormors mormors mor och på min egen mamma när hon är liten - hur jag vet det? Jo - min moster var en hejare på att skriva på baksidan nämligen vilka det är och ibland till och med årtal - klappat o klart alltå! Nåväl, de korten ligger nu i datorn också - det är väl det bästa köp jag gjort - en scanner - smidigt!!

Käkat lite jag o sonen, damp ner i fåtöljen sen en sväng - är inne på sluttampen på NCIS - hm - kommer allt sakna dem tror jag! =)

Glömde igår att säga att syrran ringde också - det var kallt sa hon  - de hade också fått snö och haft minusgrader - inte så vanligt där kanske - men nu var det väl normal vinter runt 5-10 grader varmt. Allt bra, det stuffar på där med.

Snart har denna sportlovsvecka dragit iväg också - det är då fan vad det ska gå fort jämt. Lite svårt ibland tycker jag att hänga med i svängarna ju..

Ídag en av mina favvisar sen såpass långt tillbaka som när han var med i Fame Factory - Andres Esteche - GALA!!!! Hahaha..Här från Melodifestivalen 2004 - Olé Olé - gillar´t....Ha det gott.



Tjing

ALLA HJÄRTANS DAG

Puss & Kärlek till alla! =)

Har ni saknat mig? Körde ihop sig lite igår o sen blev det för sent.

Sovit som en klubbad säl 2 nätter i rad - gilla knappen intryckt! =) Igår startade jag min dag genom att hjälpa dottern att rensa avloppet under badkaret - alltid en lika trevlig upplevelse..NOT..Men jag har icke så ont av det som sagt, dottern kräks typ bara av att tänka på det..Hahaha, ja det passar ju inte alla precis att leka avloppsrensare..Efter det var det hemgång - jag o sonen käkade lite - tog en fika med glass och sen satte jag mig o titta på lite serie ja...Min goda vän och hunduppfödare ringde och frågade om jag hade pannan på  - så hon kom med 2 saker - det ena var semlor - IGEN ja - hm...volangerna blir fina...och så kom hon med:



Lille Felex! Flodhästen på kortet är jag i egen hög person och så Felex..En riktig charmknutte - han var så gosig så - han ville hemskt gärna upp i knät och där la han sig tillrätta och snarkade..Och eftersom jag är hundsjuk ibland så var han typ i mitt knä hela besöket såklart..=) Efter snack, fika o gos så åkte hon o lille Felex hem. Jag satte mig och tittade på Sofias Änglar och sen satt jag vid datorn en sväng och sen ZZZzzzzzz..

Dagen idag startade runt 8.30 - och vad skådar ens norra öga när man tittar ut?? Jo SNÖ - det snöade i natt innan jag la mig - större delen av dagen har det varit lite mildväder. Jag har diskat och pulat lite och pratat med god vän i telefon - tittat på serie lite och när jag tog en paus och tittade ut - jaha - SNÖAR igen då ja...det dalar allt lite flingor än faktiskt...Hm, jaja, våren den kommer den kommer...

Idag var det då Alla Hjärtans Dag - hysteriskt som vanligt med diverse - butikerna blomstrar - och eftersom det då är denna dag så passar ju Lyssna till ditt Hjärta som var bidrag i Melodifestivalen 2001 med gruppen Friends riktigt bra, eller hur? Så fick det bli..Ha det gott.



Tjing

Helg

 Tragiskt...=(

Tja hörni, gårdagen hoppades över - vad hände? Nja, inte så jättemycket, dottern kom och åt lite grann - skulle sen iväg på innebandymatch och inflyttningsfest - jag o sonen slappade bara. På kvällen bänkade jag mig framför tv-n för att se andra omgången av Melodifestivalen - denna gång i Göteborg. En av bästevännerna med dotter satt nämligen i publiken! Tyvärr satt de inte så pass att kamerorna "hittade" dem - men det gör inget, jag fick direktrapport i form av ett mobilsamtal när Di Leva skulle upp på scen - vi fick väl skrika till varann typ, hahaha...Hade varit en kalaskväll i alla fall och dottern var överlycklig - favoritartisten Ulrik Munther gick till final..Det gjorde också en herre vid namn David Lindgren - helt ok låtar bägge två.

I morse då ja  så vaknade man av ovanstående nyhet - en av popvärldens vackraste röster har tystnat..Hittades i badkaret på sitt hotellrum - tragiskt - men faktiskt inte överraskande heller - hon har ju haft drogproblem länge - men synd att det ska gå så illa..Till hennes låtar har man stuffat runt på discona på 80-talet minsann - och filmen Bodyguard med Kevin Costner glömmer man ju icke..Nu får änglarna höra hennes ljuva stämma i stället...Ja, så kan det bli..

Annars så har jag strukit lite tvätt - vi har käkat lite mat - druckit kaffe och ätit glass - och nu på seneftermiddagen har jag kollat lite serie. Ny vecka i morgon igen - den klassiska vecka 7 - som betyder sportlov, ingen helvetesmaskiner som ringer på ett bra tag - man tackar!!

Denna dag gick också - vädret varit kalas idag - faktiskt plusgrader för en gång skull - och solen har strålat - får hoppas det håller i sig detta nu - märks på pippina ute att de gillar detta - det är ett himla hallå på dem i träden..=)

Idag frångår jag Melodifestivallåtar och hyllar i stället Whitney Houston - tack för alla härliga låtar som man dansat till - och din otroligt vackra röst och utstrålning - så här får ni henne i en riktig klassiker - denna gick varm på diskoteken förr när en annan var ute - I Wanna Dance With Somebody..R.I.P Whitney..Ha det gott.



Tjing

Inget av Intresse

En vårnalle kanske? =)

En avvikande natt - vaknat 1 gång - halleluja....=)

Kallt som skam idag med  -9 när vi gick upp, dock har solen strålat ju längre dagen gått. Sonen hade halv friluftsdag idag, de flesta, inklusive han själv hade gått till Bäcken - ett café vi har här på sommaren, där hade de ätit sina smörgåsar och gått tillbaka till skolan för lite korvgrillning. Sista provet i Nationella ämne svenska är också gjort idag. Så nu var det då sportlov!

Inte gjort många knop idag faktiskt - dottern kom förbi och skrev ut sin hemtenta, nu är det hårdkörning 1 vecka framåt typ - har redan satt igång. I morgon dock liten paus för tvätt - äta hos mig snabbt, en innebandymatch och en inflyttningsfest - sen är det hårdkörning ett par dar igen med början på söndag.

Ätit en macka till lunch bara, var inte direkt hungrig, ska göra nåt bättre ikväll, har gäspat en hel del i eftermiddag - jag kanske skulle tagit cykel i kylan idag igen så jag vakna lite?? Huu - nä, idag fick det vara tror jag..Gått igenom lite gamla kort - rätt frustrerande när man inte har en jädrans aning om vilka en del personer är - och inte en kotte har jag att fråga heller - de är liksom borta allihop - det är nog bara jag o syrran kvar tror jag - och hon har inte alla svar heller. Nåja, en del kort åker faktiskt i papperskorgen - varför ska jag spara på dem för när jag inte vet vilka de är? Så får det bli.

En kortis idag alltså - eftersom inget vettigt har ägt rum - idag ska ni få Sveriges egen Tina Turner - Nanne Grönwall - en riktigt rockmorsa och ös hela tiden - här från Melodifestivalen 2005 Håll om mig..Ha de gott.



Tjing

En gång till

Så fiiin..=)

Som sagt - jag skulle haft anställning i Armén som eldvakt - för det var ett jädra hålla på att vakna på nätterna - inte någon som helst ro och finess i min kropp inte - nädå - det är nästan värre att hålla på såhär än att inte sova alls faktiskt.. Jaja..

En strålande dag ute - igår var det ju drygt 1 minus - i morse var det -10?? Hej vad det ändrar sig..Det är som med min sömn - upp o ner - tempen och sömnen kan nästan umgås..=) Nåväl - efter tvagning och lite annat - på med kläder och upp på cykel - idag igen!! Japp - men nu var det -7 när jag trampa iväg - denna gång till Netto. Så idag var det INTE så kul heller att cykla hörni - och eftersom jag är en virrepanna ibland så glömde jag att köpa Transbärsjuice på Netto - köper det ibland och tar en omgång - bra mot urinvägsinfektioner förstår ni! Det ska vara Jokks outspädda som man blandar själv - surt som fan är det så håret nästan krullar sig, men mycket effektivt mot det. Hade skrivit upp det på min lapp och t o m strukit under det men inte fan kom det med hem..Kom på det halvvägs hemåt och hade inte större lust att åka tillbaka - så jag fortsatte ner till närbutiken för där fanns det ju säkert - nä...Så det var att åka hem igen. Men min goa dotter köpte med sig 2 paket till mig när hon kom från Örebro idag - så det var ju attans snällt!! Tack lilla gumman för det! Inte värst skoj att behöva ge sig ut igen i kylan på cykel bara för det. För då hade det blivit stora mataffärn i stan - där var jag igår...Varför köpte jag inte det då då???? Som sagt - virrepanna vad det....

Käkade när jag kom hem och satt vid datorn lite - sen kom sonen - då fika vi med munkar...Jäsiken vad gott det är hörni - riktigt purfärska med socker på...Smälter som skit i mun...Hahahaha...Sen har jag suttit uppkrupen i fåtöljen lite med gofilten och fortsatt titta på  - ja, jag behöver inte skriva bokstäverna längre va - nä vi skiter i det..och nu är det mörkt och klockan är kväll.

Idag är det Biggest Looser Sverige med ju - måste vi kolla -ska diska lite med - rester till kvällsmat - sonen får lite plättar ikväll, det gillar han..De ska ha lite friluftsdag i morrn i skolan - det ska tas med matsäck och så ska det grillas korv tydligen - att välja på: Åka skridskor eller gå till Ekuddens Camping - min son har väl inte riktigt bestämt sig vilket evenemang han ska ta - det ger sig i morrn. Skridskor äger han inga ens - idag har de åkt på idrotten med - man kan låna på skolan - men min son har nämligen 42-43 i skor och skolan hade bara upp till 38...Men han hade tur som fick låna gympalärarens medhjälpares skridskor - han hade 42, och hjälm fanns att låna så han hade åkt lite idag - vi får väl se vad det blir under morgondagen då.

Det var det - snart helg igen och ny omgång i Melodifestivalen - denna gång i Göteborg. Och en av bästevännerna ska dit med sin dotter och sitta i publiken minsann!!! HEJ HEJ!!!! =) Hoppas de får det riktigt trevligt med mingel o allt =)

Idag från Melodifestivalen 2007 - Sveriges Allsångledare nr 1 - Måns Zelmerlöw Med Cara Mia - Mama mia säger jag...sötgurka...=) Ha det gott.



Tjing

Nja..

 Nice, men skulle glittra...

Nepp - sovandet går inget bra just nu - det är ett jäkla vaknande och upp o ner flera gånger om - nej då, inget host! utan ontigt allmänt - trääligt...

Sonen traskade iväg till skolan idag han - dock snuvig och lite så, men det är ju var och varannan människa typ just nu så - 3 dar i alla fall - nästa vecka är det ju lov. Så det var inte kul när alarmet drog i gång i morse inte..Men men, upp o hoppa!

Bäddade och fixa lite - idag bara -0.5 när man kikade ut - sedär ja! Då blir det en cykeltur till affärn alltså! På med långkallingar och resten av kitet - upp på cykel o iväg - jahadu....FY F----N SÅ KALLT det va!!!! Nä - det var ingen höjdare att ge sig ut i idag inte - även fast graderna inte var många - som var det riktigt råkallt vet ni - blåste gjorde det inte heller - men UGH så kallt kallt...Tänkte nästan vända faktiskt - men jag tog mig i kragen och cyklade på, kom väl in i affärn som en stelbent gnu typ - då är det inte skojigt..Tinade lagom upp tills det var dags att cykla hem igen såklart - och hem kom jag i alla fall..Uscha - ingen höjdare alls idag!

Käkade lite efter hemkomst - var o boka tvättstuga med, kors ledigt hela dan - det var värst - så vid 15 snåret började jag med tvätten, andra omgången tog jag sonen med mig och bar ner lite i förrådet också, så nu kan mitt röjande fortsätta - ska ner strax och byta i tumlaren - och sen vid 20 snåret är det hämtning. Druckit en kopp kaffe med i fåtöljen till NCIS - jäsiken, det börjar ta på avsnitten nu - men jag är inte orolig, har en hel del annat o titta på så jag klarar mig utmärkt!

Fick ett sug efter spaghetti o bacon ikväll - med vitlöksost - yummy - så det får det bli för min del i kväll - sonen får jag hitta på nåt annat till. Han brukar äta det mesta - så det fixar sig det också. Kockarna får jag tumma lite på ikväll eftersom jag ska hålla på i tvättstugan - men det gör inget, det går ju att se på datorn om det skulle vara så.

Happ - idag från Melodifestivalen 2007 - Magnus Carlsson med Live Forever..Diggar den..Ha det gott.



Tjing

Tisdag

 Schnögg..=)

Vakna 9 idag - jadå, har varit uppe under natten - 3 gånger t o m - men men..

Sonen hemma idag också, men i morgon börjat allvaret igen - snuvig och så är han än, men feberfri och det riktigt onda i halsen har släppt så då får han gå. 2 prov i nationella i morgon med, men snart är det ju sportlov - tiden går fort!

Dagen i övrigt har det inte varit så mycket med faktiskt. Dottern kom på eftermiddagen, skulle skriva ut sitt arbete bl a, vi satt o småtjöta ett bra tag - sen traskade hon hem. Ätit lite middag - druckit en kopp och sen blev det fåtöljen faktiskt. Tänkte ta mig an strykhögen - men....Måste ta mig i kragen med den, måste tvätta också - fullt lite överallt tror jag, ibland har man inte lust helt enkelt. I morrn tänkte jag cykla till stan om det inte är svinkallt, måste handla lite, det är rätt ok med cykling nu ändå - cykelvägarna är riktigt bra. Men det får vi se i morrn som sagt.

Det enda kvar i dag är lite kvällsmat och Dr House - egentligen skulle jag behöva ta mig an högen här i sovrummet med, mitt röjande har ju stannat - hmm..Får klura lite på det..=)

Idag Anders o Karin Glenmark från Melodifestivalen 1984 med Kall som Is..Ha det gott.



Tjing

Vaniljsocker & Semlor

Haha, så kan det ju gå..=)

Gårdagskvällen blev lite sådär - sonen som fortfarande inte är bra, var dock en sväng i skolan i fredags - har ju haft ont i halsen med lite till o från..Igår kväll eskalerade det riktigt ordentligt - kunde inte ens äta kvällsmaten - var riktigt körigt att svälja - och ont i kind/käke..Jag kolla så det inte var tänderna han hade ont i men det satt inte där sa han - utan det var halsen. Pratade riktigt grötigt med som om han hade halsfluss..Nu är det så att sonen har inga halsmandlar kvar att få halsfluss i men kollade halsen ändå - jodå, rejält rött o irriterat. Kom överens om att var det inte bättre i morgon (idag) så fick det bli ett besök på sjukhuset. Han fick Alvedon och har sovit som en stock hela natten.

I morse var det bättre - fortfarande lite ont men det har gått mycket bättre att svälja - så vi har avvaktat lite. Man KAN få "halsfluss" utan mandlar och utan feber med för den delen..Det då som ger symptomen "halsfluss" är streptokock bakterien - ibland kan man behöva pencillin men för det mesta går det över. Och eftersom jag inte är den som rantar till hospitalet i första taget - så avvaktar vi lite till.

Idag har jag även dammsugit - och fick väl ett litet frispel på min lilla rara medhjälpare..Det luktar APA när man dammsuger - inte roligt, golven blir rena men luften är skit..Jag har tidigare gjort rent hela dammsugaren invändigt för där samlas det ju skräp o damm och gud vet vad som kan lukta och filter o annat har jag bytt med..Det var då helvete...I skåpen och rev, visste att jag skulle ha såna där doftkulor man suger upp - jodå det hade jag - men det var bara röret kvar - inget i??? Ja, men det är ju bra att spara på??? Hm..Till datorn - skrev "dålig lukt i dammsugare" och se där, se där!!! 8 av 10 hade följande tips: Ta VANILJSOCKER och sug upp det - i en ny dammsugarpåse - så kommer det lukta bulle i stället!! Hoppsan Kerstin - jaha - sagt o gjort - i med en ny påse - fram med vaniljsockret och tog väl en matsked och pang så sög vi in det i dammsugaren och sen satte jag igång...Men TJENA - vad det dofta gott!!! Ungefär som en vaniljbulle då ja - man tackar!! Det luktade vanilj en bra stund efter jag var klar - jag trycker genast på GILLA knappen!!!

Sen har ju mitt strykjärn gett sig också - svärmor ringde i förmiddags och vi prata om ditten o datten - och har nu i eftermiddag varit här med ett strykjärn som jag får låna tills jag köpt mig ett eget!! Kalas - och vad kom hon med mer då?? Jo...Semlor....MMmmmm...Vet inte vilken i ordningen för min del - skiter i det gör jag också - GOTT va det i alla fall! Tackar svärmor för semla o strykjärn!!

Ja, det var denna dag tror jag - ikväll - eller ja, strax - lite mat i magen och sen ska jag se på Sofias Änglar runt 20 snåret, kanske kanske ett NCIS med - jag får se..=)

Idag ska ni få -  Lill Lindfors och Svante Thuresson från Eurovision 1966! Nygammal Vals - haha, fan va bra det är...Här snackar vi orkester o grejer...Love it..=) Ha det gott.



Tjing

Söndag

 Fin =)

Ja, jag säger då det...Vilken Melodifestival - man smäller av - uja uja - men som sagt tur att alla har olika smak - annars blev det inte bra..Hoppas resten av tävlingarna blir bättre..

-16 i natt, härligt, hade dock sjunkit till frukost, då var det -8..Dagen har varit riktigt riktigt slö måste jag säga - enda undantaget var att jag diskade den stora disken - och kollat strykjärn med ja..Happ, det är nog finito med det, en propp gick igen igår och det var nog boven i dramat. Men de är ju så satans dyra strykjärn, det jag har finns ju naturligtvis inte, men men, jag får leta vidare och se om jag hittar nåt för vettigt pris.

Lite mat i magen, röjningen har avstannat - satt till sent igår, kasta massa kort o annan skit - ut med det gamla eländet bara, men idag har det varit stilltje. Suttit i fåtöjen i eftermiddag och kollat NCIS ett par varv, upptäckte nu att klockan var 18 helt plötsligt - det går fort när man har roligt minsann. Får väl ta tag i livet lite grann och tänka ut nån kvällsmat.

Sonen är sådär - har fått ondare i halsen igen och är jädrans snuvig - men han får gå till skolan i morrn ändå så får vi se hur det går. Det är ju nationella prov nu för hans del i 6:e klass och de håller på med svenska - tydligen uppdelat i flera gånger. Jaja, snart sportlov så får han väl pigga på sig. Jag är hyfsad - lite småblessyrer som vanligt men en annan är ju van vid eländet.

Inte mycket mer idag då hörni - idag får ni gårdagens roligaste bidrag faktiskt - han tog sig till andra chansen - den kära Sean Banan..Han e käck faktiskt - denna låt kommer ju inte komma nånstans i Melodifestivalen tror jag - men den kommer bli och är redan poppis ändå...Han är ju lite galen den mannen...Sean - Den Förste Banan...Hahaha...Ha de gott.



Tjing

Kallt

 Uja Uja..

Jag vet -inget inlägg igår - kom annat emellan..Som t e x - börjat röja i garderober o annat - faan vad man sparar på sig - helt sjukt - och - en del i soporna och bättre organisation..Dottern kom på kvällen och åt lite och tjöta skit, sen var hon trötter efter dagens Örebro tripp och gick hemåt.

Kallt är det ja - i natt var det -15 här - det har varit så mycket som -42 i andra delar av Svergie - käckt va? Och så kraftigt snöfall på det åt Ostkusten till - avåkningar och olyckor avlöser varann - tåg är inställda och gud vet vad. Japp - så är det när det är vinter..Sovit rätt hyfsat i natt men drömmens lilla värld håller igång med allsköns konstiga saker.

Upp i morse och åt mysfrukost med sonen - hostig o snuvig än minsann - sen var det i kläderna och fortsätta med lite röjning, ja, ramar och foton har jag så jag kan sälja tror jag - herregud - en del trasigt - soporna - närmare 10 filtar??? i fleece bl a..Ja det behövs ju kanske..Nåja, det är lagt i prydlig ordning i garderoben nu i alla fall - och tur ni inte ser mitt sovrumsgolv..Hahaha - där finns det grejer sa Geijer..

Rester till middag - sååå bra va - till kvällen vete tusan vad det blir - har i alla fall gjort negerbollar igen - jaja, "det gjorde hon ju för fasen häromdan eller??"...Ja, det gjorde jag - men nu gjorde jag dem efter Per Morbergs recept - som vanligt i stort sett men med Oboy i också..Tjolahopp så jävla bra de blev!! Precis SÅ ska de smaka - han är inte dum den där Morberg minsann, han kan han...Så det receptet kommer jag i fortsättningen använda - tog kokos o rulla dem i idag med - brukar ha pärlsocker annars - ombyte förnöjer!

Jaha hörni - ikväll smällde det visst då - Melodifestivalen 2012 startar..Så schlageridiot jag är så ska jag ha på det naturligtvis - kanske inte tittar på allt då - har hört alla bidrag via Aftonbladet en snutt..En del är bra och en del är askassa tycker jag - Death by April t e x - nä - hårdrock får gärna vara med - men sånt där orkar jag inte med - en som idiotvrålar i mikrofonen så man skulle kunna tro att vederbörande blir opererad utan bedövning...Nepp - det där passar inte i detta sammanhang tycker jag (Förlåt alla ni nu då som gillar Death By April - inget illa menat..) och så har vi då Thorsten Flinck - nja - den mannen gillar jag icke heller - fullständigt borta i boetten anser jag..Låten i sig är det faktiskt inget fel på - så man får kanske bara HÖRA då när han sjunger den..Ja kära nån - detta ämne är nästan lika känsligt som politik va - alla står i sina schlagerläger om vad de gillar o inte - och så ska det ju vara naturligtvis!! Nåväl vi får se när kvällens första deltävling är till ända - spännande!

Eftersom det är premiär då  ikväll - förra årets vinnare tar vi då - kanske lite uttjatat - men men - han kom långt med det bidraget den käre lille Saade och räddade Sverige från att kvala - IGEN - till Eurovision..Man tackar! Dåså - Eric Saade med Popular, och om ni undrar var glaskrosset är så är detta klipp från när han vann sin deltävling och då är glaset redan krossat...Ha det gott.





Tjing

Hujedamig

 Lille Gustaf..=)

En uppstigning i natt och sen var det bra med det. Kom upp till en kall morgon, -8 var det utanför - men solen sken och det såg riktigt trevligt ut!

Frukost - lite dator - sen på med kläderna, när jag var klar var det -5 ungefär och strålande solsken. Då satte jag mig upp på min cykel och cykla till mataffärn i stan...Hujedamig då ja...KALLT som FAN var det att cykla - trots långkallingar och tjock tröja o annat så hade jag väl inga kinder kvar när jag kom fram och tårarna forsa..Det blåste nämligen på vägen dit och det betyder typ dubbel temperatur - alltså då -10, var INGEN höjdare o cykla i kan jag säga..Det ser fint ut inifrån dagens väder, men att vara ute i det  - tjolahopp ja..Strosa i affärn och handla det jag behövde och så var det dags att cykla hem igen - gick bättre, var inte lika kallt i alla fall - nåja, frisk luft har jag fått och motion med - får väl vara nöjd med det!

Sonen o jag käkade lite lunch, sen var det fåtöljen faktiskt - några NCIS ja - har även sett en film i eftermiddag - har missat den totalt - har hört om den JA, men inte sett den..Vilken? Jo, Grabben i Graven bredvid..Hahaha, så jäkla bra - har ni inte sett den så gör det - Michael Nyqvist är strålande i denna - och man sitter i gapflabbar på sina ställen faktiskt. Sen har det blivit lite kaffe och nu sitter jag här. -8 ute igen, kom några snöflingor förut också, men de försvann. Mörkt är det också nu - det märks, har redan börjat gäspa faktiskt...=)

Sonen ska göra en visit i skolan i morgon, de ska börja med de nationella proven i morgon och fröken ringde och undrade om han orkade komma på den lektionen - han får gå hem igen sen om han vill - vi får väl se hur han gör - idag har hostande varit lite mindre med, snuvig är han men det går nog åt rätt håll. Han får bestämma själv hur han vill göra i morgon då - sen nästa vecka är det fortsättning på proven skriftligt och sen är det helt plötsligt sportlov?? Jag fattar icke hur fort tiden går - jag fattar icke hur fort tiden går.....

Ikväll blir det korv med bröd - inte så dumt ibland - Biggest Looser Sverige hägrar också - de kämpar på - och så blir det nog nåt avsnitt till av...NCIS..Tjötkärring va???? Jadå, det får ja la va då..=)

Som sagt - stundande Melodifestivalpremiär och på lördag vete tusan om jag ska titta på vissa bidrag - kära nån, Thorsten Flinck..Hmmm..jaja, HÖRA kan man ju i och för sig - de sägs att låten han ska göra är bra - så vi får väl se. Idag blir det Arvingarna från 1995 med Bo Diddley..Ha det gott.





Tjing

Diverse

Haha..=)

Sovit rätt ok, nån uppstigning har det blivit men annars hyfsat. Sonen är sådär - ögonen bättre i alla fall, men hostar och lever jäkel med snuva också - inte 100 alltså, det blir nog denna veckan då i alla fall så han piggar på sig lite till.

Tiden på förmiddagen går i rasande fart varenda dag - är inte i kläderna förrän vid 12 - idag en stor disk att ta hand om och lite rensning i kylen - blir en del stående där ibland eller man glömmer av det och rätt vad det är när man öppnar kylskåpet så är det nåt som ropar "Tjenare!" Ops - då är det dags att hiva ut det, eller hur? =)

Gjorde amerikanska pannkakor sen - man doftar som en pannkaka själv sen tror jag och doften sitter i länge, ja det luktar ju inte skit om man säger så! Mättande också - bra mat alltså! Efter det så blev det fåtöljen med NCIS - my buddies - när man tittar på en serie mycket, så blir man nästan en i "gänget" på nåt sätt -och dessutom så lever man sig ju in i "deras" värld såklart. Karaktärerna blir nästan kompisar. NCIS är också jädrans rolig faktiskt och har sina humoristiska inslag i eländet, tja, en bra serie helt enkelt!! Finns ju många bra serier - och nej, ni kan vara lugna, ska INTE dra dem alla här - då får ni mycket att läsa. Ni har säkert era egna favoriter - både i serier, film och tv. På tv-n dock är det inte så mycket att följa nu tycker jag - det är bara jädra massa skitprogram och pinsamhetstv om ditten o datten - näpp, orkar vi icke med - det enda jag tittar på är ju Dr House då - och Greys Anatomy och ibland Mästerkockarna. Sofias Änglar är bra också - sen på 7:an (gamla Tv4+) sänds en del bra med, Ceasar Millan med hundarna - Det okända..Jaja, det är ju tur alla gillar olika annars var det väl inte nån som tittade på allt?

Har idag också fått klart på datum för nästa Maif-träff - japp, nu är det min tur att vara värdinna - ska bli mycket trevligt, så 5:e maj går startskottet för det. Här gäller det att vara ute i god tid eftersom vissa av oss inte bor här längre, så det är lite trixande - men denna gången gick det som smort. Tid o plats förutom att äta gott då är ju såklart inte bestämt än, har lite tid på mig ju =) Och vad jag ska bjuda på är heller inte bestämt. Det ger sig, eller hur?

Så var det hörni - jag själv är rätt ok nu, nåt hostande här o där - är fortfarande jädrans trött emellanåt, men då är det ju bara att inta ryggläge typ en stund och råda bot på det. Nu är det ju tyvärr sonen då som åkt på lite skit då, men det ska väl rätta sig till det också.

I afton blir det kanske Sveriges Mästerkock - och säkert några NCIS..Rysskylan är tydligen på väg också - och en del säger att det där snöovädret som kommer spruta in snö över Sverige - främst Ostkusten kommer att drabba oss också - jaja, jag ska inte ut vad jag vet - vi märker väl om det dimper ner nåt uppifrån, eller hur?

Dåså - eftersom det till helgen stundar Melodifestivalpremiär så kanske det blir lite melodier därifrån - idag ett av mina favoritbidrag - från 1975!!! med Glenmarks, Ann-Louise Hansson och Hadar - vet fortfarande inte vem denna Hadar är..Melodin gillade jag skarpt och har nu kommit på mig själv med att sitta och sjunga med..Hahaha...NÖRD på Melodi och Eurovision va??? Japp - här då Lady Antoinette...Ha det gott.



Tjing

RSS 2.0