Blåsig dag

KAKOR!!!!!!!!!!!!!!!!!! Hahaha, Kakmonstret från Sesam...Vem minns inte det?? Skojigt, får se om jag kanske hittar ett klipp på det med!!

Idag har det blåst som själva f-n, regnat med, men ganska varmt. Farmor har idag också hämtat sonen som ska vara där ett par dagar och ha det lite mysigt. Själv har jag inte gjort möe, ska tvätta i morgon bitti, och IGEN bättra på strykhögen. Har väl också kommit fram till ett beslut, får väl se hur o när och så, beror lite på, mer om det en annan gång.

Ja inte mycket till inlägg idag, har inte nåt vidare att skriva om, så nu får det blir ett klipp då..Mycket nöje!



Det blev min sons favorit Mahna Mahna från The Muppet Show, den kommer ni väl ihåg också hoppas jag?! Skoj är det i alla fall...

Tjing

PUUHH!!!!!!

Riktigt jädra varmt idag!!! Fytt i rackarn säger jag...termometern visar 28,1 gr i skuggan..Ja tjena..Det är nästan så man inte får luft. Cyklat ner till stan i dag med sonen, han skulle klippa sig (välbehövligt) och medans han gjorde det var jag runt lite...Men knappt man tog sig fram i värmen, fy...O sover dåligt gör man med, dottern ligger just nu och snusar i soffan...Hon fick förresten högsta betyg på tentan, VG, duktig dotter jag har!!! Grattis till min goa tös!

Sonen ska till farmor i morgon och vara där några dagar, behöver stryka lite då så han får med sig lite kläder, men vem F-N har lust att ställa sig med det nu???? Tror jag väntar till i natt eller nåt....Man gör inte många knop när det är sånt här inte, men det är konstigt att man ska klaga med, när det var vinter då var det ett jädra liv för att det var kallt o snö, nu gnäller man för att det är varmt....Vi människor är nog inte normala tror jag, inget är lagom. Det är bara att gilla läget tror jag och göra det som man bäst mår bra av...i mitt fall, alltså hålla sig inne och dricka mycket vatten.

Allt för nu, ett klipp kommer...Mycket nöje!



Gyllene Tider Live på Skansen - SOMMARTIDER..en höjdare, eller hur??

Tjing

Ny Vecka

Varmt idag så jag sliter mitt hår....Har inte sovit nåt vidare i natt heller även fast balkongdörren va öppen...Usch, sommaren är trevlig men när man svettas så det rinner från hårbotten t o m då är det inget skoj.

Stod ikväll och funderade medans jag diskade..Hur skulle det vara om man helt plötsligt sålde allt man ägde o hade (och förhoppningsvis fick liiite stålar för skiten ) och antingen köpte allt helt nytt, eller tog pengarna och drog? Är man så vågad? Kan andra så kan väl jag?? Eller?? Låter drastiskt, visst, men tanken är ganska lockande, särskilt det senare alternativet. Skulle ju gärna dra till syrran alltså...Kruxet med det, ni som inte vet, är att hon bor på Mallorca sen 38 år tillbaka..Och vad är det där?? ÄNNU VARMARE hahahaha...Och dessutom så är det ju då utomlands...Inte BARA kan jag säga, har kollat upp diverse, och det är mycket krångligare än det låter, det lovar jag. Boende är ju fixat en tid i så fall tills, om man nu stannar för evigt, man kan skaffa sig ett eget kryp in..Men spanjorer är som en del andra nationaliteter..ALLA ska helst bo under samma tak om det är möjligt, och är det inte möjligt så fixar de så det BLIR möjligt. Det är farmor och mormor och barn och mor och far och mostrar och fastrar, jajamen, finns rum för ALLA...Sen är det ju med VÅR mentalitet att vi inte är vana vid det då ne..Eget kryp in har var och en och så är det. Jaja, vi får väl se hur långt tankarna blir handling. Men nice ändå, hon är ju den enda jag har kvar..Risken med det OCKSÅ är att jag skulle nog förmodligen bli ÄNNU fetare än vad jag är, syrrans käk är inte att leka med....Hmmm

Idag då, inte många knop alltså, suttit under parasollet på balkongen, eller här, eller i min lilla fåtölj..Blev ännu gosigare nu då när jag äntligen fick tummen ur och köpte en till filt på Chilli i Skövde. Synd är att man inte har den TJOCKA plånboken när man är där alltså, FAN (ursäkta) vad mycket snyggt de har!!!!

Dagens klipp blir..ja ni får se..jag bestämmer mig alltid i sista stund här, men mycket nöje!!!



Ja, det blev ett litet bildspel från mitt kära Mallis då..

Tjing

Söndag - shoppingdag

I natt trillade det in 3 damer...fniss och skratt, det skulle ätas och duschas lite...t o m dörren in till mig stängde de...Allsång hade de allt haft under kvällen med...Tur att ungdomarna har roligt!!

I morse sms:a jag ex-maken och frågade om en tripp till Skövde..OK sa han..TJOHO...Har inte varit där på aslänge, så nu vankades det Chilli, och Rusta och lite annat...Vi for iväg i alla fall, ex-maken sonen och jag, bakisbruttorna lämna jag kvar hemma. Hittade lite grann, 2 par skor, 1 filt till från Chilli ( det måste ju matchaaaa), balkongparasoll, duschdraperi, våffeljärn..X-maken bjöd sen på mat i Coops restaurang, riktigt riktigt gott till billigt pris, 1 fläsknoisette, pommes och bea-sås + salladbuffé - 49 spänn!! Jo man tackar. Hem här sen och invigde nya våffeljärnet, blev väl inte jättekanon, men det behöver nog "brännas" in lite för det ska bli bra.

Nu har jag hela vardagsrummet fullt med ungdomar - roligt när de vill komma tycker jag, det är nån sport på tv som heter FOTBOLL - har NI hört talas om det?????? Jistanes........Det är tyst så man nästan kan höra en nål falla och emellanåt är det utrop som "NEEEEJ!!!!" eller "Men va faaaaan"...Hahaha..

Nu sitter jag här, dagen har varit mycket trevlig, det är redan kväll, men det går ju fort när man har roiligt sägs det. Sitter nu och lurar på vad det ska bli för klipp idag...vi får se...Mycket nöje i alla fall!!



Eftersom det var shopping idag då, så kommer här en klassiker från Galenskaparna o After Shave...Vår egen Mariestadsfödde Jan Rippe ska handla......

Tjing

Midsommardag

Midsommardagen ja...Brukar vara pizzornas dag också hahahaha för alla (och det är många) homo sapiens som är bakis.....Faktiskt så har jag också ätit pizza, inte av den anledningen att jag var bakis, nejdu, utan anledning är att ex-maken bjöd på öl o pizza ikväll och då tackar man ju inte nej, eller hur??

Annars lugna gatan idag med faktiskt, sonen har åkt till pappa, och jag me då en sväng och åt, annars nada..Vädret har varit kanon i alla fall, synd att man inte kan sola som vanligt folk, det är då FAN att man ska ha soleksem jämt.. Mina sitter dessutom på bröstkorgen, ser ut som en j---la prickig korv, kliar gör det med, och de flesta tröjor/toppar är ju ganska urringade - folk GLOR, men se det SKITER JAG I..Klä på mig kan jag ju för fasiken inte göra, då svettas jag ihjäl..

Dottern är ute idag IGEN och röjer såklart..Coola Marjo ska med hem och sova här...Ser hon detta att jag skrev COOLA, då ligger jag risigt till..Bäst att akta sig - Marjo som varit en av elitseriens bästa spelare i innebandy IBK Lockerud har klubborna kvar vet jag nånstans i sina gömmor..DESSUTOM är hon finska - bådar inte gott..HAHAHAHA!! Jaja, i morrn är hon nog inte så stursk skulle jag tro..BAKIS OCH ALLT.....=)

Jaha, vad ska vi ta för klipp idag då...Vet inte om jag hittar nåt klipp på folk som är bakis, det skulle nog annars passa idag....Nja..vi får se...Mycket nöje i alla fall!!



Denna är skoj..Tog den bara för att det är DUNKA DUNKA - stackars alla med ont i håret...MOOOHAHAHA!!!!

Tjing

Midsommarafton

Får önska alla en glad midsommar!

Dagen vakna 09.10 idag..Det va värst. Lite frukost och påklädning och ut med vovven. Dagen i övrigt kommer att bli totallugn, jag och sonen är själva och har inte planerat ett dugg, jag har inte ens köpt jordgubbar, lite träligt att sitta och äta själv, sonen gilla´rt inte. Han är ute o cyklar han i stället, hahaha, hatten som köptes igår har han på sig hela tiden förutom när han äter o sover, det är ju bra att det man köper kommer till användning.

Ta´t lugnt alla därute idag, det är en dag i morgon med, som förmodligen kommer göra sig påmind för många många i Sveriges avlånga land...Jag känner inget...MOOHAHAHAHA!!!

Dagens klipp får bli en liten midsommarvisa - och inte vilken visa som helst, det är ju inte lätt när man inte tål alla midsommarblommor.....hahahaha...Mycket nöje!!



Tjing

Torsdag

Dan före midsommarafton......Oh my god...Rena hysterin, det packas och det springs och det handlas och planeras och plockas blommor och ...Hjälp, blir trött bara jag skriver om eländet.

Dagen har väl i stort sett varit som vanligt tycker, jag, sonen cyklar på. Nu i eftermiddag var vi ute på en riktig långtur han o jag, cyklade nästan ända ner till Sandviken badet här, det är en bit vill jag lova. Men vädret vad gött och fåglarna kvittrade och man hörde Vänern brusa mellan träden. Tog en sväng in på Netto på hemvägen, sonen hittade en hatt, typ herrmodell, har velat ha en sån länge och ok, den passa och hade det formidabla priset 69 spänn så det tyckte jag han kunde få som lärt sig cykla o allt, eller hur??

Dottern ska inte sova "hemma" i natt, kors i jösses..nej tjejerna ska ut och plocka blomster till kransar i morrn, tittade faktiskt efter blåklint och prästkrage när vi cyklade men hittade tyvärr inget. Hundkex och smörblommor och lupiner finns det en uppsjö av, men de blommorna är väl kanske inte så käckt att binda kransar av, möjligen kan smörblomman få vara med. Får väl se om de hittar nåt.

Kvällen blir lugn, blir väl att sitta här kan jag tro, tv-n har inte så mycket att erbjuda nu för tiden. Dagens klipp blir en dans, midsommarsång får ni i morgon...Dansen heter Swing Dance, och klippet är med världsmästarna Tatiana Mollman och Jordan Frisbee..Här snackar vi TOTAL KONTROLL..Mycket nöje!!



Tjing

Cykling o tandläkare

 Sonen cyklar och cyklar och cyklar...Skojigt tycker jag. Igår var vi ute på en längre cykeltur, jag var med och åkte bakom och "instruerade" ditt och datt, inte lätt att veta hur man gör ute i trafik och annat. Nu cyklade vi bara cykelvägar igår, men hur gör man när man åker full sula NEDFÖR?? och UPPFÖR??? Hålla sig på rätt sida, att få möte, att cykla över korsningar etc etc...Idag cyklade vi då till tandläkaren, sonen skulle till tandsköterska för årlig kontroll..Är ingen jättehit att gå till tandläkaren tycker han ju inte, men allt gick bra, och det såg fint ut..Liiite påbackning på tandborstningen men annars fint. Nu dröjer det tills nästa år för nästa besök.

Vädret idag...Nja, sol men en del moln, är ganska skönt ute ändå faktiskt. Har inte gjort värst mycket heller, bara varit, det går an det med. Hade tänkt att åka o handla lite men det är väl totalt hysteriskt inför midsommar i alla matbutiker och det orkas då rakt inte med...Huga.. Dags för dagens klipp...Mycket nöje!!!



Tjing

Sonen cyklar!!!!!

 Äntligen!!! Sonen har nu lärt sig att cykla...Helt suveränt och han är jätteglad..Pappa kom dessutom med en ny (begagnad fin) cykel i går med i den storlek som behövs för hans ålder..Halleluja, han cyklar och cyklar och cyklar och cyklar..Roligt!! Nu kommer nog simningen med då förhoppningsvis..Härligt!

Solen skiner idag med, tvättar, och skapar mer stryktvätt som vanligt..usch..Vill göra nåt roligt, jag vet inte vad men nåt kul, skoj, lajbans..Jaja, vi får väl se.

Dottern o mågen åkte iväg på cykel nu till stranden, vi tog en fika först innan de drog iväg. De blir väl där ett tag kan jag tro. Jag ska ner i tvättstugan igen jag, och så behövs det diskas...träligt. Blaha blaha.... Nu krävs det ett skojigt klipp idag bara för det...Mycket nöje!



Detta är Jeff Dunham - en helt otroligt duktig buktalare..Här är hans paradnummer - Achmed, vansinnigt roligt!!!

Tjing

Ny vecka

Ny vecka igen då..Har varit en mycket trevlig helg som sagt, sånt gillar vi!! Och mer sånt vill vi ha! Idag inte så mycket på schemat, betalat räkningar...och hur kul är DET?? Som vanligt går det knappt ihop, men man får vara tacksam att man har tak över huvudet och mat i magen, eller hur??

Har suttit ett tag här nu och läst om bröllopet mellan Victoria o Daniel, sett några klipp om igen..Bl a Daniels tal vid middagen, helt outstanding faktiskt måste jag säga! Har också sett konserten som var på tv för brudparet på svt play, riktigt skoj och rörande...I övrigt annars så står det ju bara om fotbolls VM och det KRÄKS jag på...Men man kan ju inte tycka om allt.

Annars i veckan lite tvätt, lite handling troligen, midsommar till helgen och egentligen vem bryr sig..Sicken hysteri med midsommar, färskpotatis, jordgubbar, sill och alldeles för överförfriskade homo sapiens...Hahaha, men det vore ju inte midsommar annars, eller hur?? REGN också, för det har det ju varit de senaste åren i alla fall.

Ha de gott därute i dag, nu ska ni få höra en av mina favoritlåtar, kan spela den HELA DAN om det vore så..De 4 norrmännen såklart, i´m in LÖÖÖÖVE...Lyssna och njut...



Tjing

Kungligt bröllop o trevligt sällskap



Äntligen fick då vår kronprinsessa sin Daniel...Fantastiskt bröllop, mycket rörande alltihop, tror de flesta satt och torkade ögonen nån gång under dagen o natten..

Hade och fint besök av en mycket kär vän...Cyklade ner till stan och naturligtvis ösregnade det i princip, gick omkring lite i affärer och tittade, varefter vi träffade en annan god vän och gick och åt..Ops, vi hamnade mitt i fint besök minsann, Andreas Andersson fotbollsspelaren och ett gäng andra killar satt bredvid oss, jojo, fint ska de va!! Åt gott och drack, när vi sen skulle cykla hem så ösregnade det igen!! Konstigt, det hade hållt upp hela tiden medans vi åt, men så fort vi närmade oss cyklarna så kom regnet...Gjorde inget alls egentligen, hem och ner framför tv-n och då se detta rörande och kärleksfulla bröllop på tv, kaffe, thé och tårta minsann till detta evenemang, gillar´t. Senare på kvällen kom en annan vän, vi åt, drack och skrattade åt div, kom väl i säng runt 1.15..Mycket trevligt!!!

Runt 11 åkte mitt nattbesök, ska nu diska och plocka lite, solen har faktiskt tittat fram idag lite grann..Eftermiddagen får vara öppen för planering tror jag. Och VAD kan det bli för klipp idag??



Tjing

Storhandling och nya glasögon

Japp, nu sitter de på, de nya glasögonen! Ser som en HÖK..Hahahahaha, blev snyggt och sitter bra, de andra skavde både här o där så nu är de undanstoppade till handlingarna...

Har varit och storhandlat med idag, lika skoj varje gång, blev lite paff, väldigt mycket folk för att vara en vanlig fredag. Vet inte om folket laddar inför tv-sändning av bröllopet i morrn eller vad det är, kunde tro att det var midsommar..Höll på att bli påkörd också..HON hade INTE nya glasögon i alla fall, jädrans folk!!

Dax att ta i tu med hemmet lite med, ska ställa mig i diskebaljan och sen dra ett varv med snabeldraken, jag behöver ju inte skrämma ihjäl min goda vän det första jag gör.

Allt för nu och nu till det lilla klippet - vad kan det bli idag???



Tjing

En helt vanlig dag

Idag har dagen bara varit - en dag. Inte så mycket vettigt att tillägga för idag. Dottern fick spatt i morse i alla fall och gick upp halv 8 för att gå LÅNGPROMENAD!!!! Herrejösses, tydligen lika dant i morgon....TOKFIA...

I morgon är det storhandling i alla fall på programmet, hej och hå...Ska även köpa lite blommor på balkongen så det blir lite hyfs därute, och på lördag kommer en gammal god vän!! Ska bli mycket trevligt, vi ska luncha på stan först och sen hem till soffan med ett glas vin och se KUNGLIGT BRÖLLOP minsann!! Jajamen, på lördag är det dags, sen på kvällen kommer troligen en till vän så käkar vi lite och tjötar skit.. och dricker VIN så klart hahahaha...Avslutar med ett litet klipp då, vi får väl se vad det blir....



Tjing

Hepåre!!

Sovmorgon, sovmorgon....härligt, ingen otäck klocka som ringer..DET gillar vi!! Idag..tja, inte många knop, har faktiskt mestadels suttit o päst på balkongen i solskenet med vissa avbrott då för att inte förgås i värmen...puh..
Lagat lite mat, dottern har varit med kompisar hela dan, det blev tydligen en tripp till Skövde för ungdomarna med massa shopping så klart.

Kommer från och med nu ett tag framöver byta ut de små rara ordspråken i slutet mot lite skojiga korta klipp från Youtube, det blir lite allt möjligt kul. Mycket nöje!




Tjing

Nya glasögon

Japp, då har man varit hos optikern idag då för sedvanlig undersökning och diverse annat, bl a "puffar" i ögonen som är så vansinnigt otäckt... På torsdag får jag mina nya glasögon, ska bli skönt, dessa bågar som också är trasiga och j.......ligt fula nu har gjort sitt, bye bye med dom!! Gick en sväng på Lindex också o inhandlade ett par byxor.

Lite disk idag och plock, annars total lugnt, händer inte så möe..Till helgen hoppas jag det händer lite åtminstone, en god vän o jag ska förhoppningsvis ses, dricka vin, äta och se på bröllop på tv, vart vi ska vara är ännu oklart. Men det spelar mindre roll, trevligt kommer det att bli i alla fall. Strax laga lite kvällsmat, på dan är jag faktiskt inte värst hungrig, brukar inte vara det på sommaren, och så varmt är det ännu inte, vet inte varför det blir så. Allt för nu i alla fall.

Det finns alldeles för många sätt att göra av med pengar, och alldeles för få sätt att komma över dem...

Coco Chanel

Tjing

Alltid är det nåt....

Ja tänk, alltid är det nåt...Glasögonen har pajat..Men ååhhh va fint!!! NOT..Men nu är det ju såhär förvisso att de har hållt sen - håll i er...1996....men nu är det absolut totalhaveri..
Åkte ner till optikern och ja...glasögon kostar ju, tog ändå billigaste bågen, men hela kalaset går väl på 2.700 eller nåt..MYSIGT...De pengarna har man ju inte direkt att spotta upp så det blir avbetalning, jag gillar inte det..Men men, se måste jag ju, så jag får bita i det sura äpplet...

Idag rester till middag, gillart, tråkigt att laga mat ibland tycker jag, men nu var det tacos över sen i går, smidigt, en liten värmning i micron och grönsaker - klart!

Jag o dottern sitter med massa gamla kort och även nya för den delen, gör en lite skojig skiva för att skicka ner till syster-yster..Skulle hemskt gärna åka dit och lämna den personligen men, pengar har man ju inte heller. En vinst på ett par mille skulle sitta JÄVLIGT BRA !!!!

Ibland ligger jag vaken på natten och frågar mig "varför just jag???" Då svarar en stämma "Det är inte nåt personligt, ditt namn bara dök upp"....

Charles. M. Schulz

Tjing

Söndag

Har sovit riktigt illa i natt, vaknat o somnat, dottern var ute och hon brukar dimpa in vid 12-1 faktiskt, jag titta på kl 03 och då hade hon inte kommit än....Nära jag ringde, men somna igen..Vakna vid 8 och då var hon hemma..Hon hade kommit vid halv 4 - 4 då ja......

Inget särskilt idag annars, vädret har väl varit ganska hyfsat, en liten pytteskur men annars inget, tur det, för balen för studenterna är idag så det hade ju varit katastrof om det regnat eller blåste som det gjorde igår. Dottern åkte ner o titta lite på alla fina på parken. Tvättat idag med, nu är det bara det tråkiga kvar, stryka...fy...Handlat lite med, mågen körde ut mig med bil till Willys, det var snällt, inte lätt att cykla med massa, nu hade jag chans att handla på mig lite när jag åkte bil och hade bärhjälp. Tacos ikväll sen..Ja sen är det vardag igen då......

En del människor står sig själva närmast, eftersom det är tomt där...

Stig Johansson

Tjing

Löööörda

 Såhär blev färgningen! Är faktiskt riktigt nöjd om jag får säga det själv! Lite kul, på skolavslutningen i går heja jag på en person 3 gånger innan hon fattade att det var jag..

Igår kväll ösregna det och i natt har det allt regnat bra också. I morse blåste det halv storm och blåser ganska rejält fortfarande nu på eftermiddagen.

Ringde en god vän och hörde om hon kunde tänka sig att ta med mig på turné i sin bil, lite svårt att cykla med balkongparasoll, balkongbord, balkonglådor o annat. Vi drog iväg i alla fall, men jag hittade inte riktigt vad jag ville ha men fick ta det som fanns, denna stad är skitdålig ibland alltså att handla vissa saker i...Gör mig skitirriterad, dåligt sortiment helt enkelt eller priser så man får hicka..Näe..

I övrigt inte så mycket under solen, lagat lite middag, dottern ska iväg ikväll igen ut o partaja, jag och sonen blir det väl lugna gatan för kan jag tro. I morrn är det lite tvätt på programmet och vi får väl hoppas vädrets makter är med i morgon med, studenterna ska på bal och synd om det regnar eller blåser...

Allt för nu

Allt bör göras så enkelt som möjligt, men inte enklare..

Albert Einstein

Tjing

SOMMARLOV!!

Skolavslutning idag då, som sagt TIDEN GÅR FORT!!!!!!!! Blev lite sovmorgon idag med eftersom avslutningen inte började förrän 10, o det är ju gött. Nu behöver inte klockradion sätta livet till på hela sommaren, och OM den mot förmodan skulle behöva ringa så är det väl för att man ska göra nåt kul och då gör det ju inget!

Färgade håret i går kväll då, jodå det blev jättebra! Lite ovant att se sig själv så mörk, men det var passande så jag är jättenöjd.

Malin är iväg och firar student, åkte vid halv 1 snåret och lär väl inte dimpa in förrän på nattkröken kan jag tro. Vädret är TYVÄRR inte det bästa idag, mulet o trist, regnade i morse, men jag hoppas verkligen för studenternas skulle att det i alla fall håller upp..Huga förra året när Malin tog studenten, ösregn, INTE KUL...Så grattis till alla studenter idag, lycka till i livet!!

  Klass 4 F Kronopark och fröken Anna-Lena o Rasmus

Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor......

Psalm 199

Tjing


Klippt

Hade en lagom morgon, i kull igen en stund efter sonen gått till skolan. Upp och fick ett infall, att jag skulle kanske ringa o höra om det finns klipptid, behövs!! Ringde och hade sån tur att jag fick komma halv 12 redan! Bra det, till min frissa och prat om ditt och datt, sen rådgjorde jag med henne om hårfärg, det är möe tjat om att jag ska färga håret så OK!!!! Fick rådet att ta :

 typ mörk kaffe... syns inte så bra på bilden men, om jag gör det ikväll kanske jag lägger ut en bild här OM det blir bra det vill säga....Hahahaha, det kanske blir grönt eller nåt, man vet aldrig.

Till mataffärn sen, köpte blommor åt dottern som hon ska ge i studentpresent till kompisar, handla faktiskt också jordgubbar idag, dock inte svenska för de va FASA dyra... Sen vidare till utförsäljning av skor..Hittade

 alltså rosa för 99 spänn, rätt ok eller hur? Hem på cykel igen då, svettigt som vanligt...Åt lite med dottern och sen var det hennes tur att ge sig iväg. Vi får se ikväll nu då om det blir nån färgning eller hur det blir, jag återkommer om det.

Det är inget fel med förändring, om den går åt rätt håll...

Winston Churchill

Tjing

Prisa Gud!!!! Här kommer............

SKATTEÅTERBÄRINGEN!!!! Jajamen, halleluja, och det blev allt en slant..=) Skojigt!! Åkte iväg på cykeln coh shoppa lite faktiskt, 1 par jeans och en pikétröja, 2 st tunikor, 2 st leggings och 3 pack strumpor!! Man tackar för bidraget! Att det regna under cykelfärden..WHO CARES?? Var o hämta paket med och sen cykla jag hem, var borta i dryga 3 timmar..

Annars idag, plockat (dottern är ju hemma nu.....hahaha), lagat lite mat men annars har det varit lugnt faktiskt. Stora mörka moln tornar faktiskt upp sig utanför nu, kanske blir en rejäl regnskur och åska är det varnat för med. Jaja, det får bli vad det blir.. Nu dags för Greys, spennande spennande!!!

Prisa gud!! Här kommer skatteåterbäringen!!!

Broder Tuck ur filmen Robin Hood

Tjing

Malin

 Idag kom då dottern hem för sommaren, det är 2 månader sen sist, stora kramen naturligtvis! Hon kom, åt och gick....Hahaha, eftertraktad bland kompisarna naturligtvis...

Idag har vädret varit klibb och nu är det kyligt, svetten rann i förmiddags och nu fryser man lite..upp och nervända vädret?? Fullt ös lite överallt med glada och lite överförfriskade ungdomar som startat firandet av studentveckan..Ja fy va skoj, den dan minns man allt, men så mycket grejer som de har för sig nu sista veckan det hade då inte vi...men det är klart, en annan tog ju studenten på järnåldern eller nåt =).

Annars inte så mycket idag på schemat, lite plock här o där men inte mer, så därför blir detta inlägg inte så mycket längre heller.

Det är bättre att att ha och inte behöva det, än att inte ha och behöva det..

Gerard Patrick Roeling

Tjing

Vardag igen

Helg puts väck...Måndag igen, strålande roligt. Klockradion kan DÖ när den ringer på morgonen....Fy. Men efter ett tag, ok ett BRA TAG då, så kom jag i kläderna och ut med vovven och sen ni....
först ja, dammigt som själva den, sonens rum ska vi inte tala om, halleluja, all sand som finns i Sverige bland annat, ett skrivbord som var så kladdigt att det innehöll nog senaste middagarna sen vikingatiden..x-box skivor inkilade i golvlist???? Jaha, konstigt att man inte hittar saker då kanske?? Damma och dammsög överallt i alla fall, svetten droppar, körigt att tampas med damm monster måste jag säga..Fick vila lite, åt lite mat och sen..

så skura jag!! Hej vad det går...Men nu är det gjort och det är rent, dottern kommer i morgon, behöver ju inte skrämma henne första dan..HAHAHAHA..

Vädret börjar mulna på, kanske blir lite regn i eftermiddag kväll, lite bra, för nu är det pollengult lite varstans, blir fint om det kom väck faktiskt. Så var det med denna dag..

Här går man och städar och skurar och tvättar, så till sist så stryker man väl med...

Stig Johansson

Tjing


Stryka......BLÄ!!!

Denna bild är väl ett mycket bra exempel på hur JAG såg ut och hur TRÅKIGT det är - att STRYKA..Blä, tvi usch!!! Men idag kände jag att jag MÅSTE göra detta, annars växer högen in till grannen..
Så det har min lördag bestått av, en promenad med hunden och stryktvätt, man garvar ihjäl sig - NOT.
I morgon MÅSTE jag även dammsuga och diska, inte lika tråkigt men nära på ....

Annars inte ett enda dugg att prata om, trök är det.

Man ska inte ha tråkigare än att man kan stå ut med det..

Okänd

Tjing


SOL

Solen strålar o strålar....härligt, javisst. Har tvättat idag på förmiddagen, och NEJ jag hängde inte ut tvätten...Min son är grav gräs och pollenallergiker, så det går inte, annars är det ju gudomligt att ta in tvätten när det hängt ute.

Lagat lite mat, suttit på balkongen i gasset...Spanat in följetongen som varit på gården idag med..För ett tag sen satte vaktmästarna upp en lapp i alla trappuppgångar om att märkte man inte sin cykel så skulle den åka väck... och det gällde både inomhus i cykelkällaren och ute...Ja kära nån säger jag...Folk halvt hysteriska när vaktmästaren tar deras cykel, eller folk kommer hem och ska ha sin cykel...borta...ut o gapa om "Va FAN har ni tagit MIN CYKEL?????" Ja, de cyklar som inte var märkta tar vi bort sa vaktis....Hur dumma e folk undrar jag?? De har haft flera veckor på sig att märka cykelskrället, men NÄHÄ....En pojk i 5-6-7?? års åldern låser upp källaren och ska ta sin cykel - kom utfarande som en kanon med händerna i luften som om han var hotad till livet och skrek med gäll röst "HJÄÄÄLP!!!! DE HAR TAGIT MIN PAPPAS OCH MAMMAS CYYYYYYKLAAAAAAR!!!!DE HAR TAGIT CYYYYYKKLLLARNAAAA!!!!!! Det roliga var att han kom ut med lapp i näven och hade tänkt att märka dem antagligen...jovisst, fint att komma samma dag, samma timme, samma sekund och lite försent...Vaktis var på andra sidan med sitt stora lass med cyklar så pojken sprang dit...och vaktis följde med så han kunde identifiera cyklarna då...Full sula tillbaka med först mammas cykel "JAAAAG HAAAAR HIIITTTTTAAAAAT DOOOOM!!!!!!!MAMMAS OCH PAPPAS CYYKLAAAAAR!!!!!!! Oh my god säger jag...Sicket folk....

Sonen är hos sin far i helgen, bara jag och vovven hemma. Tänkte att jag skulle se mig en film, men antagligen har dvd-he...........tet gått sönder... Ogillas....

Ensamhet är inte att vara ensam, det är att inte ha någon att längta till

Barbra Ring

Tjing

Det man inte kan ta i bilen......tar man på cykeln!!

 Idag skulle ni sett på grejor....

Jag tog min lilla cykel och for till JYSK, skulle ha rullgardiner, för det var billigt just nu...Tog ju sin lilla stund att ta sig dit, men vädret är ju fint så...Kommer dit i alla fall, och plockar på mig det jag ska ha, går till kassan....och ops......Kommer på lite fint att "just det ja...JAG CYKLAR JU!!!!" Shit...hur ska jag ta mig hem med detta?? Och DETTA det var:

1 st rullgardin bredd 1.40..
1 st Bamburullgardin bredd 1.40..
2 st Bamburullgardin bredd 1.20...
1 st Bamburullgardin bredd 80....

Jag upp på disken med detta i alla fall och säger lite käckt till kassörskan "Du får ta och binda ihop hela härligheten med snöre ordentligt och lägga det i en stor påse.." Jajamen!! sa kassörskan..."Ja, för jag ska CYKLA hem..." Kassörskan stirrade konstigt på mig och sa "VA"??? Ska du CYKLA med detta????" Jaaaaaarå!! sa jag lite hurtigt, det går vet du!!!

Betalade och fick mitt lååååånga paket, ut till cykeln....DÅ började jag nästan undra själv vad jag hade gett mig in på...Tänkte i mitt stilla sinne att "detta går ALDRIG"...Men men, skam den som ger sig, och så får man faktiskt bortse ifrån att folk som ser detta ekipage antagligen sitter i sina bilar och undrar "ÄR HON KLOK DEN??????"

Fast med eländet på pakethållan och ÅHEJ - iväg...Mjoo det går ju ganska bra detta faktiskt, inga större problem...och DÅ åker skiten i gatan..Opsy Daisy ja...Kliva av typ lite visslandes, samla ihop prylarna, spänna fast dem igen och iväg....Jag tog mig hem utan fler missöden...Kommer in på gården här och en av grannarna var ute i solskenet - ser mig och utbrister ..."Men herregud, har du CYKLAT med det där???? Sånt tar man väl bil till eller????" "Jo förvisso, sa jag, men jag har ingen bil......" Nähä.....sa hon bara, och titta på mig som om "vadå INGEN BIL??? DET har väl ALLA...NO..

Svetten dröp idag med när jag var klar med min lilla utflykt..men, rullgardiner har jag i alla fall!!!

Hade sedan ett riktigt roligt samtal med en god vän...i say no more, HAHAHAHAHA.....

Lugn, fin och .....

Okänd

Tjing

Cykelkorgen kan man ha till mycket.....

 t e x att sätta vovven i när man går till stan och gamlingen inte orkar gå=)....Jodå, vi gick allt iväg i värmen, vilda protester från sonens sida i början, men ner till stan kom vi. In på skoaffärn och jag kan väl säga att svetten RANN på mig, var t o m blöt i håret....Hahahaha, men fynda gjorde vi allt. Ett par gympaskor i storlek 40!!!!, ett par tygskor i storlek 41!!!!!!!!!!!! och ett par Foppatofflor, som han tog i den käcka färgen....ORANGE..........lite halvt kräkvarning där faktiskt...Sen promenad hem och sonen ville in på biblioteket med och kolla om deras utställning från skolan var kvar men tyvärr var den borttagen. Förbi Statoil och köpte oss varsin glass, det va vi värda tyckte jag och sen hem. En lyckad och bra men VARM utflykt blev det i alla fall.

Tjing

Trasiga skor....

Strålande solsken idag med, börjar änna på att bli varmt..gillart....sådär.. Jag och värme har väl inte kommit överrens de senaste åren, och inte solen heller för den delen. Soleksem och svettningar...puh..men men, vi får ju inte klaga, vintern var ju lååång i år och som vi väntat på detta! Så det är bara att göda soleksemen och svettningarna utan ett ord...

I eftermiddag nu bär det av ner till stan, sonen MÅSTE ha nya skor, begriper inte ett dugg, hur FORT växer ungar???? De gympaskor han har - stortå TITTUT!! det går ju inte...De har lagerförsäljning på skor nere i stan idag och tors-fre, man kan ju alltid slå en glutt, eller hur? Man kanske FYNDAR...Till sonens stora förtret så ska vi GÅ, ja oj.....jobbigt, eller hur??? Han går hellre med hål i skorna än går till stan....Jösses..

Annars precis som vanligt, händer inte så möe faktiskt.... Jaaa, mot stan då!!



Gör inget i morgon som du kan skjuta upp till i övermorgon...

Okänd

Tjing

SOL

 Idag har solen verkligen strålat, har suttit på balkongen några svängar - bättra på solbrännan?? Nja....Men det är skönt i solgasset en stund i alla fall.

Idag inte mycket annars, lite cykling, inte så möe mer faktiskt, vet inte när jag ska ta tag i min stryktvätt och dammsugning, får hoppas jag får tummen ur i helgen eller nåt kanske, på måndag åtminstone, dottern kommer hem på tisdag och ska tillbringa sommaren hemma här. Ska bli gott att se tösabiten igen, det är ett tag sen, 12:e april trodde hon själv, så det är klart 2 månader har ju gått.

Nu är det straxens kväll, det blir väl att göra lite till magen, vad det blir är en senare fråga. Diskbänken kanske behöver sitt med ja....ops....

Ingenting är så bestämt att man inte kan ändra på det

Fjodor M Dostojevskij

Tjing


RSS 2.0