GOTT NYTT ÅR!!

GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA DÄRUTE!!!!

Sovmorgon idag =), har vaknat 2 g i natt, men somnat om. Vaknade runt 8.40 sen..Liiite lätt skallebank, men det är säng och kudde och inget annat..

Åt lite frukost och ut med vovve. Gjorde middag - dottern åkte iväg på sitt partaj - håll i hatten - och jag o sonen har softat i eftermiddag. Blir han o jag ikväll och det är alldeles lagom, nyårsafton vete tusan när jag firade med vänner - det är en dag som runnit ut i sanden - åtminstone för mig. Visst, jag gör väl lite gott, men inget främmat och inget partaj..En annan tillhör nog de få i morrn som inte har ont i håret!! =) Hahaha...Det är SÅ MÅNGA andra som kommer ha det så det räcker och blir över..

Sonen har ikväll beställt köttfärssås o spaghetti - chokladpudding med grädde till efterrätt - tja, det går allt att ha en nyårsafton med! Huvudsaken är att alla som ska äta tycker om det - sen spelar det väl mindre roll vad det är, eller hur??

Har faktiskt suttit idag och tänkt igenom året - minnet är jävligt taskigt, fick ta till almanackan för att se lite ;)..Året började ju mindre bra med en riktig dunderobrak förkylning som resulterade i 2 pencillinkurer, cortison, lungrtg och ännu mer mediciner efter akutbesök på Infektion..Men det redde ut sig det med, sonen har lärt sig cykla under sommaren!! DET gillas, har haft goda vänner i omgångar på besök, och vi har haft det mysigt, vi har fått en ny hertig av Västergötland (har väl inte med mig o göra då kanske hahaha, men ändå! ) Varit bortbjuden några vändor - varit på Lord of The Dance i Örebro, vår lilla spanjorska i släkten har blivit 1 år, dottern har blivit 20 - en annan har blivit yngre och friskare - NOT..Nåja, det hade inte hänt SÅ mycket detta året - men nu är ju frågan - VAD händer 2011?? Nytt år, nya möjligheter, nya förändringar, eller vad? Tja, man får väl se vad som komma skall. Liiite mer tycker jag kan hända förstås - men som sagt vi får se, vi får se....

Dagens TV-program är i alla fall Grevinnan & Betjänten...Är också en mycket traditionell sak för mig - måste ses, varje nyårsafton!! Och i morgon! DÅ är det ju Ivanhoe.....Herregud, SKA han ta rätt dam i år då?????????? Ett måste att titta på - lika spännande-larvigt-romantiskt varje gång...SUCK...Kan undra när MIN riddare kommer jag??? Jag får nog nöja mig med Ivanhoe - så länge i alla fall..;)

Ha nu en riktigt härlig nyårsafton allihop, ät gott, drick - bli fulla, eller inte, MEN! Inga smällare va??? Tänk på de stackars djuren - och för all del en del människor, inte minst ungarna. Jag har turen att ha en hund som fullständigt skiter i både smällare och åskknallar - men känner andra med hund som får ge sina kompisar lugnande medel för att klara nyårsnatten - inte bra!! Så det struntar ni i va?? BRA!

Klipp idag - naturligtvis ABBA med Happy New Year!

GOTT NYTT ÅR OCH VÄLKOMMEN 2011!!!!!



Tjing

Snart slut på detta året

Sötepöt...=)

Fick alltså ställa klockan i morse, inte skoj, hemskt vad fort man kommer in i sovmorgnar om man får..Men men, det var bara att slå upp de blå och äta frukost och göra sig klar för avslutande test hos sjukgymnasten.

Har gjort balanstest idag bl a, de flesta tester bra, någon dålig. Har även "promenerat" i 6 minuter för att se vad som hände - ryggen tar ju stryk först, sen började vänster ben att "vobbla" lite, men jag gick på rätt bra ändå faktiskt. Allt ska nu sammanställas och min sjukgymnast ska skicka detta till min smärtläkare. Nästa gång den 10 januari ska vi testa lite träning med bl a pilatesboll, får väl se hur det går, men nu vila ett tag i alla fall. Talade om att jag för 2 dar sen i stort sett satt i fåtöljen hela dan för jag inte orkade nåt - knepigt när det blir så, men hon förklarade att, när man har ett kroniskt och så långvarigt smärttillstånd som jag har, så kan alltså kroppen "säga ifrån" med att typ lägga av och man har ont överallt där man inte har ont annars - den vet inte riktigt hur den ska bete sig med att tyda alla signaler som kommer från hjärnan, så det blir som en "överbelastning" i kroppen och den kan reagera så. Då får man helt enkelt - stänga ner - sitta - ligga - inte så mycket mer. En del har varit inne på om jag (också) kan ha fått fibromyalgi, vilket jag själv och inte sjukgymnasten heller tror på, jag uppfyller inte de kriterierna så att säga för den diagnosen..Och det var ju trevligt i och för sig - men inget är förvånande längre med att få nåt nytt. Det är sånt man får stå ut med - men det är ju apa ibland....

Efter besöket där i alla fall drog jag ut till Karlssons varuhus en sväng, titta lite på canvastavlor - hitta 2 snygga som jag ville ha..Men är det nåt jag avskyr så är det när saker inte är prismärkta...Fick tag på en tjej där o frågade om priset - "eehh - det finns en prisfrågeterminal där borta sa hon lite fint..." Ops..Hade ju inte jag sett då..."Jag tror de där är nedsatta till halva priset" sa hon...Det ska kollas!! Jajamen!! 29 kr st för 2 rätt stora tavlor! Taget - betala och tack o ajö...De hänger nu på min vägg i vardagsroom..Fint!

Hem sen och ut med vovve som stod med benen OCH ögonen i kors tror jag..In sen och plocka lite med diverse - gjorde amerikanska pannkakor - och sen (som vanligt) den GIGANTISKA disken...Tvi vale..Men nu går det att skita ner igen..=) Ska väl göra så också snart - lite kvällsmat i magen kanske - dottern ska vara hemma i kväll - softa inför den hårda festarhelg som väntar kan jag tro..

Igår med förstår ni så la min systerson ut en sprillans nytt kort på sin moder - alltså min kära storasyster..Här står hon med nybakt kaka - förvånar mig inte om det är en kardemummakaka...



Där e´hon syster yster..=) Kakan är god, det VET jag...

Ja hörni, detta året snart slut då - har suttit en stund och tänkt efter vad man gjort och vad som hänt - tja, ärligt, inte så mycket, detta året har varit lugnt tror jag - men jag får väl tänka till lite - får väl återkomma med det i morgon då på självaste nyårsafton....Det är ju minnet också...minnet..

Hepp, all for today - idag ska ni få ett klipp med Lena Nyman - Stadslollan - kanske det va så jag upplevde landet med en gång i tiden - är ju  också född på "söööööder"...hahaha...Mycket nöje!!!



Tjing

2 dagar kvar

 MÄSTE bara ha nåt snyggt att vila ögonen på....=)

Vaknat 1 gång i natt - när jag vakna nästa gång runt 8.40 så kändes det som om jag var av på mitten ärligt talat...Jag kan undra NÄR jag ska hitta en madrass som jag kan sova på utan att det gör ont???? Tror nog det enda som är kvar är en vattenmadrass - hade en gång en vattensäng - halvdämpad med värme i - kommer ihåg att när jag var gravid med äldsta dottern så inträffade följande scenario - och detta då de 2 sista månaderna när man var stor o tjock o otymplig - att la jag mig i vattensängen för att vila - då kom jag inte upp, hur jag än försökte så ville sängen behålla mig utan tvekan - gick inte att komma därifrån!! Körigt värre....
Men nu skulle jag nog behöva en vattensäng - en säng som inte trycker nånstans - som inte gör ont - som man kan sova i - få vila i  - slappna av...Fasen vet om det ens finns vattenmadrasser att få tag i - för det känns nästan som jag prövat allt, för det ska ju inte göra ont att gå o lägga sig??? Får nog forska lite mer om detta ämne tror jag...

I övrigt idag lite småplock bara, dottern kom frampå eftermiddagen - ska iväg en sväng snart igen för att titta på lite innebandy - ska nog sova här i natt verkar det som än i alla fall. Glott lite grann på tv med - idag mår jag inte som jag gjorde igår i alla fall - vete fasen vad som kom över mig, nåt var det. Det som återstår av kvällen är att jag ska få bilen ikväll av ex-maken - jag ska ju till sjukgymnasten i morrn bitti och göra klart testerna - vad det nu månde bliva för resultat och summa summarum av det - Kollijox antagligen... Annars så är det väl lite kvällsmat på programmet som återstår, har inte en susning om vad det är ikväll på tv - men det går ju snabbt att kolla upp i och för sig..

All for now - over and out - idag Queen med Love of my life Live - en höjdare...Mycket nöje!!!





Tjing

Orkeslös tisdag

Ja ungefär så ja....=)

Dottern sov borta i natt med - ner i min säng - sovit rätt hyfsat - men var så trött så trött ändå när jag vakna vid 8.30...Jag o sonen åt frukost, dottern ringde - de var på väg på shoppingtur och hon skulle sova borta 1 natt till, varpå morsan enl instruktioner får plocka ihop diverse och gå ner med. Tog ut vovven i samma sväng - lämnade grejer och in igen. TRÖTT som bara den - hade faktiskt problem med att hålla ögonen öppna ett tag  - men jag gjorde mig i ordning i alla fall.

Sen vete fasen - min hjärna och kroppen la in sitt veto tydligen - ont överallt och trött, frysit har jag gjort med, men jag har nog inte haft feber, gjorde nåt lätt till sonen att äta, jag tog svärmors räkomelett och nån bit skinka bara - inte värst hungrig heller..Sen har jag faktiskt halvsuttit/legat i fåtöljen hela eftermiddagen i stort sett - sett på både det ena och det andra på tv - allt från matprogram - till Det Okända, humorprogram och tv-serie..Inte riktigt på topp helt klart..Jag hoppas det är tillfälligt, nåt tjafs som influensa har jag då rakt inte lust med - jag har ont ändå i kroppen utan det, så tack och NEJ, vill inte ha!!

Så inte nåt vettigt har blivit gjort alls idag - men så kan de bli ibland, det enda man bättrat på är väl kilona då kanske, av att sitta still - ligga ner, men idag har jag icke gjort mig skyldig till något frossätande precis..Jaja, det går över hoppas jag..

Snart nytt år - vad ska man INTE lova då?? ;), ja säg det - en vision kan man ju ha tycker jag - rökfri - slank och snygg kanske?? Hahahahaha - asgarv, nu pratar vi inte mer om det...=) Ja, Rödluvan och Vargen är också en saga..

Läste på Aftonbladet idag att en epok ska gå i graven - nämligen Trackslistan med Kaj Kindvall..Synd - men nu ska inte jag sitta här o kaxa mig över Tracks - jag har varit olydig de senaste 10-15 åren att inte höra på det..Tänk förr när de kom, 1984 - bandspelaren i avfyrningsläge varje lördag!! Vet ej hur många trackslistor jag har på kassetter...Och kommer ni ihåg Rakt över Disc med Clabbe?? Ja men hallå - vilket höjdarprogram!!!! Har en del av det också - svårt att få tag i tydligen - och fasen vet förresten om kassetterna ens går att spela..Och Jacobs stege på tv----ååååhhh, kan de inte sända sånt igen?????

Idag ska ni få ett litet bidrag från den tiden - låten känner nog många igen, men jag hade faktiskt aldrig sett videon...Opus Med Live is Life...Nostalgi, nostalgi...Mycket nöje!!!



Tjing

Ny vecka

Dags att motionera bort julmaten kanske..=)

Jo men tjena vad tiden går...Jag tycker det är fruktansvärt otäckt ärligt talat..Det var ju Julafton igår???? Eller??? Hm, snart nytt år - IGEN, jädrans, och äldre man blir man - säger dom lärda..

Dottern sov borta i natt så jag intog min egen säng faktiskt, blev väckt av sonen 6.35 som ojade sig över magont - hungrig då ja..Han åt 2 mackor så gick det hela över..Jag pep tillbaks till sängen ett tag till..

Gjorde mig i ordning och ut en sväng med vovven - var svårt att gå idag - de hade icke hunnit ploga än på gården här - men man får ta´t piano så löser det sig det med. När jag kom in satte jag igång med lite disk - svärmor ringde och sa att hon var här - skulle komma idag med julskinka..Hahaha, om ni kommer ihåg gårdagen..=)..Jag gick ner och en kasse blev min - och jag har ju allt en vansinnigt gullig svärmor - hon hade gjort JITTERBUGGARE på förmiddagen bara för min skull..Jag älskar ju dessa små gulligos smaskiga bakverken, och nu stod jag där med en hel LÅDA full!! Tack snälla snälla snälla Berit!!!
Dessutom var det då julskinka och omelett med stuvning i lilla påsen, mmmmm säger jag!!!!!! En lyckodag till alltså - kanoners!

Diskade klart när jag kom upp, gjorde lite mat - dottern kom hemåt för lite dusch o annat. Efter en kaffe - dags för klippning av hund. Och det (som vanligt) är en strid på kniven - hon har aldrig gillat klippning eller badning - och dessutom idag var matte extra elak tyckte hon när det var medicin i öronen med - gillas ej x 100..Men nu är det gjort, hon ska allt ner i badkaret med en dag - var det inte så de sa förr - de tog ett bad bara till julafton - här får hon ett bad då till nyårsafton - så hon börjar nya året ren o vit..Fint det!

Nu ikväll kom exmaken förbi och FINALLY så sitter hatthyllan uppe igen! Satans otyg - vet ej hur många gånger den skruvats fast med olika plugg och annat - men nu var det då fan om han ska trilla ner! Gör den det åker den ut kan jag tala om - och in kommer en s k rockhängare - en ställning med olika krok på som står på golvet..Heter det så förresten - nä...Tambumajor va??? Jaja, ni fattar nog vad jag menar va? Dessutom har han (såklart) ätit mat och fixat lite med datorer, så det mesta är fit for fight igen, gillart..

TROR jag ska sätta mig sen o titta på Pirates of the Caribbean - har sett den många gånger, men Jonny Depp tål att ses hele daaaan om det vore så. Dottern ska iväg till kompisar och sova borta i natt igen, så käckt, min säng i natt igen alltså, trevligt!

Japp, det var alles för idag - idag tycker jag vi klipper till med en riktig gammal goding som absolut håller än!! Jailhouse Rock med the King himself Elvis Presley - tror den är från 1957, rätta mig om jag har fel...Upp o stuffa lite nu då så kanske Jansson o skinkan och allt det andra försvinner - åtminstone liiiite...=) Mycket nöje!!!



Tjing

Annandag Jul

Tomten har kommit 3 dar i rad....Snäll han =)..

Natten som varit var en märklig natt....Jag gick o la mig runt 00.30, var trött för en gångs skull och somnade ganska pronto. Jag hade lämnat sänglampan i mitt sovrum tänd och fläktlampan i köket för dottern skulle komma inglidande frampå nattkröken...Jag vaknade till vid 02.35 - hörde dottern och tänkte i sus o dus att "jaha, vad bra, nu var hon hemma" ...SEN låses ytterdörren upp, den stängs o låses igen...????????jag tittade på kl, 02.44..Klarvaken nu och undrade VA F----N??????? Lamporna var fortfarande tända - draperiet för dörren var fördraget..Konstigt, va inte dottern hemma eller hade hon gått igen??????? Man går väl inte UT igen 02.44????? Ut i köket, jo bevismaterial låg på köksbordet att hon varit hemma, alla smycken i en hög..Happ, hon har helt sonika gått alltså, men vart? Ingen lapp heller...Jaja, hon kommer väl, så jag gick o la mig igen - efter en stund lät det som om nån pratade i trappen, upp o titta i "hålet" - öppna brevinkastet - dotterns lite onyktra stämma då ja - hon pratade i telefon hon i trappuppgången - och inte tyst heller...Börja höra att det rörde sig i andra lägenheter, jag öppna dörren och tjoa med bestämd röst: MALIN!!! Då gick hon ut...Runt 03.30 kom hon in igen och la sig med med en gång..

Jag vaknade 09.40 i morse - liiiite panik, brukar ju inte sova så länge direkt - tittar ut, snöar då ja, och 1 dm minst har kommit, käckt - och vi som ska till svärmor på mat och julklappsutdelning idag....Dottern kom också upp - jag frågade om jag drömt i natt - men det hade jag ju inte, allt stämde - så knäpp var jag inte i alla fall..

Frukost och iordningsställande av paket o annat diverse, ex-maken kom med bilen - INTE skoj att köra idag kan jag säga, min svärmor bor en bit utanför stan, på landet - och vägen till henne brukar vara ganska svårkörd när det är sånt här väder, men det va svårkört hela tiden, 40 km gick att åka, inte mer...Men fram kom vi i alla fall och som vanligt jättegod mat, vi åt så vi nästan storkna...En trevlig sammankomst vid middagsbordet som slutade lite roligt faktiskt..Jag hjälpte till att plocka undan, vi småpratade allihop och jag skulle sen ställa in en sillburk i kylen, öppnar kylskåpet och - "Ja du svärmor - SKINKAN var jättegod!!" =).....Stort asgarv - hon hade glömt ställa fram den, och jag tänkte inte på det heller....Så den stog kvar i kylen den...Hahaha, så kan det gå ibland..

Sen var det dags för julafton nr 3, jag fick nåt som jag blev jätteglad över: LOVIKAVANTAR som svärmor stickat..TJOHO!!!! Såna har jag inte haft på ÅR kan jag säga...Sista minnet jag har av lovikavantar är när jag var en liten huligan och bodde i Stockholm, en vinter fick jag o en kompis för oss att vi frös - så vi "råka" nästan fixa till en hel skogsbrand...Då hade jag vita lovikavantar som jag blötte i snön för att släcka elden med...Gick inte så bra...Och fråga mig inte var vi fick tag i tändstickor - har jag inget minne av - förmodligen hade kompisen det, hon var nämligen äldre, men jag minns faktiskt inte...Att arslet gjorde ont senare, DET kommer jag ihåg i alla fall - farsan var inte glad kan jag säga...Ja kära nån hör ni...

Nå, åter till julklappar - jag fick en flaska vin och Nyåkers pepparkakor och ädelost ---- vad säger man!!!???? Halleluja - ärad vare Gud i höjden , de ska jag äta både på längden o höjden...=) MUMS!!!
Barnen fick kläder - parfym - kokbok - reflexer - o annat smått o gott och svärmor fick ost-kex o vin och glögg, presentkort och en lott. Alla nöjda o glada!

Sen var det lite fikadags - och vad ställs på bordet??? VAD ställds på bordet?????? Jo - Jitterbuggare!!!!!! Måste vara min lyckodag idag - bästa kakor som finns - så men ett fånigt flin och glittrande ögon intog jag detta gudomliga bakverk - say no more - man kan flyga på sånt....Hahahaha...Gott är det och inte vanligt att det bakas heller längre, så man får äta med andakt, man vet aldrig när man får stoppa dessa guldklimpar i munnen igen inte - om man inte gör dem själv då förstås - och det har vi ju prövat här - nja, de gick att äta, men inte ens 1% så bra som svärmors 100-poängare..Man tackar, niger och bugar och bockar!!

Sen var det hemfärd, lite snö damp ner fortfarande - kunde köra något lite fortare - men halt o eländigt, släppte av dottern i stan, sprang in på affärn och handla mjölk och sen hem, släppte av sonen först så han fick bära kassar - jag skulle parkera bilen och komma sen - det sket sig totalt - inte en enda parkering - och då åkte jag t o m till andra gården...Det blev att ringa ex-maken och lämna tillbaka bilen helt enkelt..Och nu sitter jag här - är fortfarande mätt och belåten - fasen vet om det går ner mer mat idag - vi får se..

Stort Tack snälla Svärmor för en jättemysig Annandag - go mat - LOVIKAVANTAR =) o JITTERBUGGARE o givetvis alltihop!! O skinkan va bäst tyckte jag.....Hahahaha.....;)

Idag vete sjutton vad det blir att se på...Jo....Nu kom jag på det...Det får bli helt enkelt - Werner & Werner med Vår Julskinka har rymt...Och det med tanke på att svärmors julskinka blev totaldissad idag - lite kul faktiskt, att ingen av oss reagerade =)...Ha en trevlig kväll allihop och mycket nöje!!!!



Tjing

Juldagen

Pyramid snögubbar minsann.....

Kom i säng runt halv 1 i natt - somna inte - vid 1 gick jag upp igen för det va ett herrans liv ute på gården, hörde inte riktigt om det var bråk eller bara julfirande människor..Visade sig att det var julfirande människor och barn som var på hemväg - ungarna kastade snöboll och de vuxna gapflabbade - ok.....kl 1 på natten då ja..Jadå - man kan allt roa sig på många sätt..

Sen har jag varit uppe 3 gånger till under natten, varför? Inte en susning faktiskt. Vaknade i alla fall ungefär 8.30 och då åt jag o sonen frukost. Dottern kom upp relativt tidigt i dag, redan 9.15 minsann, jag gjorde mig i ordning och ut med vovve - sen diska jag upp och förberedde maten vi skulle ha , ex-maken kom ju med julklappar idag. Han dök upp och julklapps utdelning och mat, märkligt, det var knappt käket gick ner idag och då var det inte julmat på menyn, man blir MÄTT så fort fort, vet inte vad det kan vara vid jul - för så mycket har vi icke stoppat i oss - men det är väl det feta som ställer till det kan jag tro.

Dottern gjorde sig ordning - stort party på G idag så klart på Juldagen - det var det allt på en annans tid med när man sprang ute - hemvändardagen som den också kallas. Det var t o m lite oroligt i leden bland tjejerna för även om de hade köpt biljett redan till Stadt i kväll så var det ingen garanti att komma in - ops, då är det möe folk vill jag lova. Ex-maken skjutsade henne i alla fall och så var julafton 2 slut. I morgon bär det av till svärmor för lite mat och julafton 3, och sen är ju faktiskt julen slut! Då är det på nästa - Nyårsafton - men den dan har vi lagt till handlingarna för länge sen - visst vi äter väl nåt gott, men det har allt hänt att vi inte orkat vara uppe till 12 slaget ens, så kan det bli.

Jag o sonen ska väl försöka pilla i oss nåt mer att äta idag, inte för att man är hungrig direkt utan för att man måste äta lite. Kanske nån film i kväll med, vi får se vad det blir av det. Hoppas alla därute haft en skön juldag - sett att många far vidare till nära o kära och några har bosatt sig i soffan o bara myst. Nåja, vad ni än har gjort hoppas jag ni har det gott i alla fall.

Och nu var det klipp ja...Idag är det en sån dag att det står blickstill i huvudkontoret - jistanes, vad ska vi hitta på?? Det får bli lite Galenskaparna idag igen - "I afton inställt" ......Mycket nöje!!!



Tjing

Julafton

 Tomten har haft det körigt idag tror jag.....=)

Jaha, då var det Julafton då som alla o envar har väntat på...Riktigt vinterväder denna Jul, -17 ute och massor med snö när man tittar ut..

Gemensam julaftonsfrukost med barnen - tända ljus och varm choklad o lite annat - varsin julklapp så klart redan till frukost. Slappade lite sen och gjorde oss i ordning, jag ut med vovven. Ställde mig och laga mat sen - och vid halv 2 så satte vi oss till bords - och det är märkligt, även fast vi inte har så mycket "julmat" på bordet så blir man så mätt så man nästan går åt...Läskigt - men inte en enda bit har gått ner sen..

Kl 15 som alltid då Kalle Anka - lika kul varje gång - hahaha, vilket är bäst tycker ni i Kalle Anka? Favorit här är det små kineserna som går in i tomtesäcken - Sir Väs i Robin Hood när han gosar ner sig i kudden - och så klart tjuren Ferdinand...Efter detta så var det dags för julklappsutdelning! Jag har fått jättefina julklappar, en ny dvd! av dottern + presentkort på Chili och en fin tavla och en liten söt mus och en tavla av sonen. Jättebra! Jag är alldeles förträffligt jättenöjd och tror barnen är det också - de har ju tur att få julafton i morgon och på söndag med då ex-maken kommer i morgon och på söndag ska vi till farmor.

Syster yster ringde på fm med och önska God Jul Ho Ho ho! i telefon. Allt var bra - de firar ju inte som vi här, de äter litegrann bara och sen är det bra med det. Men trevligt att höra hennes röst i alla fall. Lovade att ta kort på barnen och mig och skicka via Fb så hon fick se, ni ska också få se, kommer här:


Rasmus & Malin 24 dec 2010


Rasmus & Jag 24 dec 2010


Jag & Malin 24 dec 2010

Dessa kort fick tas om ett antal gånger innan vi blev nöjda, jag som ut som en massmördare på ett och dottern tyckte hon inte såg klok ut på ett annat - hahaha, men till slut så fick vi till det i alla fall!

Nu ikväll har naturligtvis Karl-Bertil Jonsson tittats på och Marjo och lille Balder har också kommit. Vi ska väl försöka peta i oss nåt mer att äta idag - sen lite film på tv - Tomten är far till alla barnen, och sen är ju julafton nästan slut..

Jag hoppas alla haft en fin julafton med nära o kära och att fortsättningen blir lika bra. Klipp idag - såklart den vackra slutscenen från Kalle Anka & hans vänner - When you wish upon a star...Ha en fortsatt härlig kväll! Mycket nöje!!!




Tjing

Dan före Dopparedan

Granen står så grön o grann i stugan....

Ja hörni, dan före dopparedan! Är ni klara?? Hoppas ni alla är det och kan njuta av resten av julen nu, jag är också redo, sånär som på lite mat i morgon.

Dagen idag har bestått av en gigantisk disk - man kan tro jag haft brakfest i 3 dar - men nu är den borta i alla fall, städat av det sista har jag gjort också. Ikväll nu kom dottern hem från Örebro - full lastad, ska hon bo här länge?? Hahaha, fick t o m gå ut och hjälpa henne bära in..Klippt sig hade hon gjort med, blev jättefint. Och som vanligt i stort sett så vände hon i dörren och gick igen..Jaja, jag får ha henne här hela dagen i morgon åtminstone!

Nu i eftermiddag har jag suttit och slappat framför en film på tv - en Prinsessas Dagbok 2, har sett både den och 1:an många gånger, men är lite käck tycker jag så det tål att ses igen. Nu är det kvällen och dottern kommer väl snart kan jag tro, förmodligen men nån av tjejligan. Lite mat får det väl bli ikväll också - och sen får man väl hoppa i bädden och ta sig an Julafton.

Kallt har det varit idag med - och KAOS i hela Sverige vad gäller tåg som är inställda och försenade och trafik överallt. Synd om alla dem som inte kommer fram dit de har tänkt, men så kan det ju bli ibland, eller hur?

Tja hörni, ha en riktigt go och slapp kväll nu - skit i resten ni har tänkt, det blir Julafton i alla fall!! Klipp idag får bli en liten julsång - Busungarna sjunger Tomten jag vill ha en riktig jul....Mycket nöje!!



Tjing

Nu får det vara klart

Nja, det får jag nog inte förstås men..önska kan man ju!

Idag har det baske mig nästan gått i ett kör - så är det att vara sjukpensionär - och egentligen orkar man inte - men måste en del saker.

Efter frukost ut med hund, sen satte jag igång i stilla mak med dammsugarn - damma och dammsög, tog paus och åt lite. En liten kaffeslurk gick ner med - sen kom ex-maken med bilen, till jobbet med honom o jag vidare till sjukgymnast. Idag har hon kört hårt med mina ben minsann - hur många trappsteg kan jag gå innan benen lägger av?? Svar 57 st, gick inte ett enda steg till...har testat sån där maskin med, man trampar upp o ner, hur många gånger gick det då innan benen la av?? Svar: 33 om jag inte minns fel, gå upp o ner på en pall 1 minut gick bra, men vänster sida börjar vingla lite men inget i benen - några andra tester till, men då tog ryggen stryk i stället, inget i benen..Vi stoppade där, ska tillbaka om 1 vecka och göra fortsättningen - gå 6 minuter bl a och lite andra saker..Ja hej o hå, inte fan är man frisk inte..

Sen gav jag mig in i dimman och åkte till mataffärn - glashalt ute för det första - sen massor med folk, men det va inte så farligt när jag väl kom dit, och smidigt att scanna själv och betala själv - går rätt fort då - sen kan de stå i sina köer folk o sucka ända bort till frysdisken....

Efter det, hem med grejerna, in med hund i bil och sen körde jag tillbaka den till ex-maken och gick sen därifrån o hem - det var 14 minus ute - men jag hade byltat på mig minsann - det är inte så långt men det är fan max vad jag fixar o gå..Men det va rätt gött att kliva innanför dörren faktiskt..Nu känns det som om luften har gått ur mig totalt - men jag har disk och lite kvällsmat kvar - sen sista delen på Morden i Sandhamn, nu får vi se hur det slutar...

Ja, jag tror att jag är klar nu med allt, dottern kommer ju hem i morgon och ska ta det allra sista när hon är på stan - sen får det vara nock!!

Klipp idag - en av mina favorit standup komiker - Ann Westin - hon är bara så härlig..Ha det gott därute och mycket nöje!!!!



Tjing

Jullov

God Jul till alla skolbarn....

Återigen vaknat 1 gång men struntat i att gå upp - det tar sig sa hon som hade eld i håret....Gick icke o la mig heller efter sonen gått - hade planerat lite saker idag så då kan man inte ligga i sängen. Gjorde mig i ordning och ut med vovvsen. Sen in och gav mig på sats 2 av Skumtomtefudgen - dock ett liiite annorlunda recept denna gången. Och efter lite bestyr med det - mycket godkänt - de blev bättre än förra gången, så det var ju bra. Gjorde även lite crisp med - cornflakes,russin och blockchoklad - inte så dumt det heller. Sen ett varningens finger till sonen som då slutade tidigt idag och nu är det JULLOV, halleluja....att han fick ICKE röra godiset nu, på julafton ska det ätas - hårda bud!!

Sen hade jag tänkt att klippa vovven - men kom lite annat emellan - ett tv-program och en mycket god vän som sms:ade och fråga om jag bjöd på en fika?? Självklart!! Så efter en stund kom hon - hon drack te och jag kaffe - vi tände ljus och tjatade om allt och inget i över 1 timme, trevligt! Ja, sen var klockan helt plötsligt 17.30 - och hälften av vad som var tänkt blev inte av - men det gör inget, det är en dag i mörrn med! Ska ikväll se andra avsnittet av Morden i Sandhamn - det var väl sådär faktiskt - men visst gick det att se. Det kanske tajtar till sig ikväll lite nu då, vi får väl se...

I morgon på agendan - jag hoppas jag får ta bilen, ska handla det allra sista och åka till sjukgymnasten - tester i morrn igen, fokus på benen - blir intressant vill jag lova. Sen kanske jag städar av lite med - eller så spar jag det till på torsdag, ja sen är det ju julafton! Tiden går fort-fort..Just det ja, skulle behöva klippa vovven med - får se vad det blir av det..

Och vad ska vi ta för nåt att titta på idag då? JO - det blir frågesport om julen - a´la Galenskaparna & After Shave...Hahahaha.....Mycket nöje!!!!



Tjing

Det börjar likna nåt...

Snart kommer han - TOMTEN....

1 gång vaken i natt men strunta i att gå upp - somna om och vaknade av klockan + att ryggen kändes som den var av...Jaja...

Började morgonen med att slå in julklappar minsann - såg ut som ett mindre bombnedslag i köket när jag var färdig men nu var det gjort! Gjorde mig i ordning och ut med vovve - lite lätt snöfall under promenaden - slängde lite sopor i förbifarten med...

Käka lite lunch - hade riktigt ont i magen i går igen, men det hade gått över till idag i alla fall - skönt, inget vidare det där..När sonen kom hem fastna vi bägge 2 framför tv-n, Extreme Homemakover såklart, det är ju lite samma jämt med kul ändå..

Sen skulle då granen kläs - jag började med att ställa ut lite tomtar och sånt här o var - blir allt annat när det blir lite pynt, eller hur? När jag var klar med det kom sonen och så klädde vi granen och la paket..Resultat:

 Julgran a´la 2010...=)

Tja, blev väl inte så pjåkigt tycker jag...Vissa i familjen tror dock att ALLA paket är till henne - tji sa jag.....Så är icke fallet...=) Det lustiga är bara att inte ett enda står det MITT namn på????? Märkligt.......
Har sen plockat undan och gett vovvs lite mat - suttit här en stund och strax är det köket som gäller - lite kvällsmat och sen ska jag bänka mig vid tv-n, tänkte se den nya deckaren på tv4 ikväll - Morden i Sandhamn - verkar bra i alla fall det man har sett på trailern...

Vad är det kvar nu då innan julafton? Jo, lite städning - ska göra lite godis - och handla lite till - sen får det baske mig vara klart!! Har jag glömt nåt eller inte orkar - det blir julafton i alla fall! Så var det med det....

Idag blir det ett klipp som jag sett och hört flera gånger på VH1 - musikkanalen på tv - låten är ju inte ny - men den sjungs på ett så härligt sätt....Det visade sig när jag väl tog reda på vem det var som sjöng, att denne är inte i livet längre - Israel "Iz" Kamakawiwo ´ole..Han var en hawaiiansk ukulelespelare och sångare - mycket populär - men drogs med en kraftig övervikt som han då senare avled av..Han sjunger väldans mysigt tycker jag - o kolla på videon - den berör en faktiskt på nåt sätt...Ha en skön kväll och mycket nöje!!!!



Tjing

Örebro

 Snö snö snögubbe..

Ja hörni - dubbla inlägg idag med- ej p g a taskig bloggsida utan för att hela dan och till sen kväll tillbringades i Örebro igår..

Riktigt skitväder igår när vi skulle ge oss iväg - kom lagom upp till 12 snåret - jag o sonen började på att bära lite och packade upp - dottern o exmaken drog iväg igen för att hämta en soffa och handla det sista..vi har gått fram o tillbaka - fram o tillbaka, burit, packat upp, städat lite - plockat - fram o tillbaka - och snön föll utanför...När dottern och ex-maken kom tillbaks, lite mat - korv med bröd dög alldeles utmärkt - sen sattes det igång att skruvas möbler - plocka lite till, så till slut visste man nästan inte vad man höll på med...Vi kom ifrån Örebro runt 21 snåret - ännu värre väder och halt som skam - men va faktiskt hemma 22.30 - då skulle grejer som dottern inte fick plats med och inte ville ha bäras upp hit - puh, resten fick tas idag - som sonens säng och en del porslin..
Vi åt lite sonen o jag igår kväll - sen va det tack o go natt faktisskt..

I morse när man vakna - snöa - ännu värre än igår, och ex-maken skulle tillbaka till Örebro idag och göra färdigt med det som ska upp på väggar o annat..Han kom hit och vi fick hjälp av grannen att bära upp sängen - sen tog vi en kaffe och sen åkte han, jag har plockat upp ännu mer porslin som jag egentligen inte har plats för - gjorde plats som det heter, men fasen, det är ju smockat överallt..Ja kära nån - det har gått bra i Öret idag med har jag hört, ex-maken är på väg hem nu i alla fall - så nu har dottern sin första EGNA lägenhet då, grattis till det!!

Idag annars, inte mycket - känns lite som om luften gick ur en lite sen gårdagen, men en slappardag är inte fel det heller - har kollat damernas handbollsfinal - tyvärr vann vi inte - men en stortartad insats har de gjort ändå!! Nu snöar det igen förresten...NÄHÄ?????

Alles för idag - äta lite kvällsmat och sovdags är kvar på denna dag..Klipp idag? Tja....Det får bli lite Markoolio idag  - en kul video med den store Atlas om ni kommer ihåg honom? "Gladiator"..Jag orkar inte mer heter videon och Markoolio har det inte lätt i det militära...Hahaha...Mycket nöje!!!



Tjing

Knasig bloggsida

Tomtenissarna jobbar på..=)

Tja inte vet jag vad som hände med bloggsidan igår - såg helkonstigt ut när man försökte komma in, fanns ingenstans att logga in på bl a och annat knepigt, så gårdagens inlägg får ju slås ihop med dagens, men det gör ju inget, eller hur??

Va fasen hände igår då?? Ett minne har man ju som definitivt börjar svikta märker jag...Men men, jag har för mig att jag tvättade - jag strök allt det - strök alla juldukar och la på dem och dammsög...typ, det var vad som hände igår - ja just det, fick bilen i går kväll med ja inför dagens evenemang..

Och jistanes, har sovit rätt bra - vaknat 1 gång men strunta i att gå upp - somna om och väcktes av den ljuva stämman på klockan..

Idag skulle sonen ha innebandyturnering i hallen bredvid här, 2 gymnasiekillar som anordnat för klass 4-5-6, deras projektarbete kan jag tro, kul när de engagerar sig lite tycker jag! Så det travade han iväg på då - jag gjorde mig klappad o klar - storhandlingsrace och julklappsinköp på dagens agenda....

Utgick från parkeringen 09.10 - allt började väldigt bra tycker jag, in där och handla det - in där och handla det...Sen nånstans på vägen så balla allt ur, både tidsmässigt och antalet folk...Kan meddela att när alla kassar + annat diverse var uppburet och till att bilen var ställd på parkeringen - blev klockan  13.30....Halleluja....Så ont i ryggen så det riktigt rööök om det - satte mig med ytterkläder o allt på i köket och där satt jag - en bra stund...Fy..Sonen kom i stort sett i samma veva - hjälpte mig att plocka upp o in det mesta - snäll pojk, sen åt jag lite, men sen var jag tvungen att inta ryggläge faktiskt.. Låg nästan 1 timme - iväg på nästa - lämna tillbaka bilen till ex-maken, apotek först och haka på kärra sen, och nu va jag hemma. Ska ställa mig o packa köttfärs och göra kvällsmat och så ska jag fanimig ta en pilsner också!!

I morgon nästa projekt - tillbaka till brottsplatsen - alltså Örebro - i morgon ska det flyttas, hämtas soffa, handlas, skruvas ihop, bäras, lasta av och lasta på och ppuuuuuhhhh...................Fan vet när vi kommer hem i morgon...Kan säga att det kommer bli skönt när det är klart! SEN är det faktiskt bara kvar att klä lilla granen, göra lite godis - städa av igen - kanske - om jag orkar - ett besök hos sjukgymnast i veckan och hämta dottern - sen får det vara nock!! Dottern kommer att fixa det lilla som är kvar när hon kommer på torsdag, ska hämtas vid tåget i Töreboda vid 10 snåret på tors morgon. Sen är det jul hörni!! Då blir det slö o slapp och mys - eller hur??
Så var det med det....

Eftersom de flesta - ja jag med liiite, far och flänger nu i dessa bråda tider så får vi nog ta nåt vackert och avslappnande idag va - känner inte för ösa direkt just nu - så det blir Carola som sjunger en liten speciell version av Stilla Natt - man har mycket att säga om denna dam - men faktum är att sjunga, det kan hon...Slappa nu hörni och mycket nöje!!!



Tjing

Rycket

 Idag har jag tagit renen i hornen o gasat på =)..

Uppe 2 gånger i natt - genomsvett med, har absolut 0 värme på i sovrummet - min son med - vi gillar inte när det blir varmt se...Men ändå så svettas man - har ingen pyttejamas heller...vakna på rygg ena gången med och ändra läge därifrån till på sidan eller ta sig upp...Jävlar vad ont det gööör....Känns som hela bäckenet är loss, för ändrar "jag" läge eller sätter mig, och efter kommer bäckenet - kanske...

Nåväl - sov till klockan ringde sen i alla fall. Upp o åt frukost, idag skulle sonen tillbaks till skolan efter 2 dars frånvaro. Han trava iväg i alla fall och DÅ - fick jag ett ryck! Gjorde mig i ordning och var i kläderna och klar före 9 - kors i taket - skulle egentligen lämna bilen ikväll till ex-maken men jag tänkte att "jag åker o handlar nu o så ställer jag bilen hos honom och går hem - om det går.." Sagt o gjort, in med hund o mig själv (efter då naturligtvis slitit sig halvt fördärvad på att skrapa rutor)ner till affärn och sen åkte jag o ställde bilen. Han bor inte så värst långt ifrån mig, en liten bit och nu skulle vi då se hur det gick att gå hem...den var -10 ute, det bet allt, och egentligen var jag mer rädd att vovvsan inte skulle fixa det hem, gammal, får kramp ibland när det är så kallt - men där fick jag tji ja...Oj va kul och gå hem - då jävlar är hon pigg minsann - SNÖ - men hon skulle ju stanna vid varje liten snöhög såklart..Jag då? Jo, jag gick väl i lagom takt, blev ju mycket stanna hela tiden för vovven - men vi knata på..Halvvägs ungefär så palla jag inte längre - ryggen skrek "EN STOL TACK!!!!!!!" men det fanns det ju ingen så klart...så sista biten var faktiskt plågsam - gud, innan jag kommit uppför trapporna och fick sätta mig - halleluja!!!! Shit va kass man är alltså...efter lite vila och en macka så på nästa:

Stryktvätten - nu eller aldrig!! Och när man då stryker så står man - jädra ryggskrälle - strök 3-4 plagg, satte mig, strök 3-4 plagg, satte mig - men högen blev avbetad!! Och så på nästa grej: Upp på en stol och kolla in juldukar - bringa väl lite ordning på det - gick ner o kolla om det fanns tvätt tid med, japp kl 1600-2000, så bra..Bort med alla dukar - för de fick hänga med till tvättstugan - och sen har jag då sprungit (hahaha, fan va jag ljuger - här springs inget) upp o ner till tvättstugan då..Allt hänger nu på tork - och medan det torkade så diskade jag - MEN VA!!! Liiiite redig har jag allt varit tycker jag! Kvällsmat kvar o hämta tvätten - sen lägger jag in mitt veto på att göra INGET mer idag!! I morrn är en annan dag - då är det tänkt att jag ska ta resten av stryktvätten och då samtidigt damma av lite och lägga på jyyyyl dukarna. På fredag är det storhandling - gosh allmighty - jag och 1 miljon till...Puh, suck o stön......

Ska tydligen enligt de lärda bli snöoväder - det kan komma upp till 2 dm - men va härligt - snö har vi ju ingen så det är på tiden att det kommer lite - tycker ni inte???

Rycket är nästan klart - bara resten kvar - klipp idag - Joan Jett med I love Rock´n Roll - lite ÖSA måste det va ibland...Mycket nöje!!!!




Tjing

Tisdag & Sjukgymnast

Hahaha - inte dåligt om tomten klarar av att trycka ner sina renar genom skorsten med....=)

Sovmorgon i dag - men natten har varit hattig. Vakna i alla fall runt 8.45. Ont i ryggen - skär som knivar vissa rörelser så ta sig ur sängen är ett evenemang i sig....

Käkade frukost och allmänt slapp förmiddag, pratade med en god vän i telefon med över 1 timme - och helt plötsligt var klockan nästan 11.30..Kanske skulle ta o komma i kläderna?? Tvagning och iordningställande, ut med hund, slängde sopor - in och lagade Kasslergryta med ris - åt, tog en kopp kaffe, sen var det dags att bege sig mot sjukgymnasten.

Har gjort lite tester av överkroppen o armar - en del sådär och en del skitdåliga och en del ok..Ska dit nästa vecka igen och köra underkropp + fokus på ´benen - de har ju ett eget liv helt klart - de lägger av bara ibland - ungefär lika snabbt som det tar att knäppa med fingrarna, + att de blir totalt slut också bara helt plötsligt. Jag vet hur det är att hårdträna så mjölksyran sprutar i musklerna och det kommer ju successivt och ökar - men detta är pang på direkt och så är de slut. Jag fick göra en övning - upp och ner på tå ni vet - 18 gånger gick det - sen tog benen slut, va fan....sånt har man ju klarat av o stå med hur länge som helst förr - man börjar helt klart haverera - i hela kroppen..Och nu var det ju ett antal år sen jag o sjukgymnasten sågs och det har ju tillkommit nya grejer och gamla har blivit sämre sen sist. Men men - det är bara att stuffa på helt enkelt..

Vad har ni för minnen av s k traditioner på jul från de NI var små? Jag har några stycken:

Minne 1: Jag och min ömma fader var det som skulle sätta i ljusen i granen - varje år - och vad hände?? Jo, farsan blev skitförbannad varje gång, för det hade antingen trasslat sig eller så satt det inte som han ville....Och detta gjordes ALLTID dan före julafton.

Minne 2: Samma dag, alltså dan före dopparedan så koka farsan alltid julskinkan - så när den var griljerad och klar och hade svalnat - högtidsstund - nykokt ljummen julskinka på hård smörgås med senap på...Yummy!!!!

Minne 3: Har alltid haft en liten guldfågel som julpynt, vet ej var jag fått den ifrån, men det ska alltid hängas högst upp i granen - precis som om den ska övervaka jul och julgran..Hängs där fortfarande - men pippin har tyvärr tappat en vinge..Jag har fört den traditionen vidare till mina barn - äldsta dottern har en ängel som hänges högst upp och sonen har en julmus..

Minne 4: Alltid på Luciadagen - då på eftermiddagen bakade jag pepparkakor - var stående i många år - nu för tiden bakar jag aldrig pepparkakor - mina barn har har däremot bakat med sin farmor ett antal gånger och dottern när hon var mindre gjorde alltid pepparkakshus ihop med goda vännen..

Jag har så länge jag kan komma ihåg också haft 2 stående punkter på julafton - och de får ICKE rubbas..Kalle Anka kl 15 och Karl-Bertil Jonsson..Har faktiskt spelat in bägge programmen på DVD för framtida bruk OM det mot förmodan skulle sluta sändas..Men ICKE att jag tittar på det "extra" nån annan gång under året - FÖRBJUDET!!! Hahahaha...Sen har ju en annan växt upp med Arne Weise i Tv-rutan med - är fortfarande konstigt utan honom tycker jag....

Kan också då tala om det som gäller att sätta ljus i granen.....Ex-maken o jag då har i alla år sen satt ljusen i granen - och vad brukade hända?? Ex-maken skitförbannad för det antingen trasslade sig eller inte blev bra...Hahaha - i år hörni - har jag satt upp dem själv........Fan va tyst det va!!!!! =)

Så var det med det - vad ska vi roa oss med för klipp idag då? Jo...Ni ska faktiskt få avsnitt 14 eftersom det är den 14:e idag, av Sunes Julkalender...Hahaha, skojigt...Mycket nöje!!!!



Tjing

Lucia

 "Sankta Lucia, skäänk mig en tia..."=)

Opp o ner i sängen i natt - hund som väger 10 ton bl a - vägrar flytta sig o t o m morrar???? Hahahaha - ja, försök med den du lilla vovvsingen....=)

Ställde klockan i dag faktiskt - min goda vän var så snäll att plocka upp mig på vägen vid 8 snåret så jag slapp gå och hämta bilen. Hämtade den och gjorde mig klar. Sonen har hållt sig spyfri - gudskelov, men får väl vara hemma i morrn med för säkerhetsskull.

Ner till stan sen då, in på Netto först och köpte lite mjölk, sen vidare till Försäkringskassan - ja är det inte för trevligt..."komplettering av uppgifter" är nu inlämnat, nu får man hoppas då att man får behålla sitt bostadstillägg.

Kom hem o gjorde lite mat - sen tänkte jag göra lite godis - denna skumtomtefudge då, måste ju kolla hur det smakar!! Engagerade sonen i det hela med, tog sin lilla stund innan allt smält och så...Men i en form och in i kylen. Efter 1 timme drygt - ut med form och skär i bitar. Blev lite smuligt - vet ej om det då är för mycket av nåt - för lite av nåt - eller det kokat för länge eller för lite...Men det gick allt att äta ändå! Betyg av sonen "Gott! men smakar mer vit choklad än skumtomte!!" Kan nog hålla med, tror kanske det beror på vilka/vilken sort du har köpt kanske, eller så var det för lite skummisar helt enkelt. Och oerhört sött var det med, så jättemånga bitar är nog ingen höjdare..Får göra en sats till så får vi se om det blir samma. Tänkte göra Bountybollar med, men gör det en annan dag.

Tittat lite på tv i eftermiddag - gungandes i min lilla fåtölj - det ska vara bra för nacken det säger min Doc - att gunga gungstol, så det gör jag emellanåt minsann. I morgon ska jag till sjukgymnast för styrka och rörlighets test bl a - ska bli intressant och se hur man ligger till, har ju inte blivit gjort på ett par år.

Ikväll har jag kört ex-maken till affärn - sen har jag tittat på Svenska hjältar galan...Inte ett öga torrt - fantastiska människor och "hjältedåd" tycker jag, inget av det är ju "bättre" än det andra - alla är lika fantastiska fast på olika vis.

Snart är det bädden i alla fall - av stryk och dammsugning har det icke blivit nåt...SKÄRP DIG SKÄRP DIG!!!!!

Klipp idag eftersom det är Lucia - Robert Gustavsson och Lena Ph skojar till det lite...Mycket nöje!!!!



Tjing

3:e Advent & Kallt

Hålla värmen med lite dans kanske?? =)

Sovit rätt hyfsat i natt faktiskt, vaknat 1 gång och va uppe och trava lite, men somna om sen och gick upp vid halv 9. Lite frukost och 3:e ljuset tänt - kallt som skam idag, -11 i morse. Klarblå himmel dock och solen började stråla. Slappade lite på fm, har ont i ryggen idag - har jag ju varje dag men idag liite värre. Bara för att man höll på igår med att bära o gå alldeles för mycket, så kan det bli.

Kom emellertid i kläderna till slut, ut med vovven och det bet allt i kinderna idag, solens strålar värmer inte så mycket nu direkt - men ändå ska plytet upp däråt...In igen och sen ställde jag mig och skiva fläsk - har haft knaperstekt fläsk med löksås idag - till ex-makens förtjusning..Han var ju icke sen hit då nej - kaffe o kanelkaka på det, inte dumt!!

Sonen har nu i eftermiddag/kväll spytt 2 gånger..Happ - kräksjuka eller annat?? Det får vi se, fick ringa fröken i alla fall o säga att han inte kommer i morrn och kanske inte på tisdag heller..Hon sa då att andra klasskompisar haft kräksjukan och varit hemma 1 vecka...Kors, det hoppas jag han slipper förstås..Så ingen Lucifia för honom i morgon - så kan det bli..Bara hoppas att JAG slipper undan skiten....tvi vale..

Ska i morgon bitti få skjuts ner till ex-makens jobb o hämta bilen - det är inte alls så långt, en lagom promenad, men jag fixar icke att gå längre...Måste ner till FK med papper - IGEN..Att de inte lessnar på allt dumt de håller på med..Men gilla läget, man får finna sig ibland helt enkelt - pappren måste ju in annars kanske jag inte får nåt och DET vore katastrof...

I övrigt i veckan - sjukgymnasten på tisdag eftermiddag - ska göra massa tester nu då, styrka, rörlighet och hela klabbet och så ska jag få massa braiga stick lite här o var - akupunktur alltså - bra skit det, somnar som en gris - och låter som en gris med kan jag tro...Snarkar gör jag nämligen - säger vissa - och jag får väl erkänna då - har ju t o m själv vaknat av eländet....=)
Ska även försöka få upp lilla julgranen - nu får den ju plats när dottern grejer är väck, och jag MÅSTE dammsuga och jag MÅSTE stryka - skärpning på mig och en spark i häcken!!! Sen på fredag så är det dags för det trevliga evenemanget att storhandla..Huga, hur kommer det att vara i affärerna då tror ni?? Massa folk ja, men nu slipper man inte undan - spelar ingen roll vilken tid på dygnet du åker, lika mycket folk ändå, så det är bara att ge sig in i dimman det och se glad ut..=)

Nog om detta - klipp idag svenskt - The Poodles med Metal will stand tall, lite ösa alltså! Känner ni igen tjejen bakom staketet? Japp, det är Tess från gruppen Alcazar..Rock on folks!! Mycket nöje!!





Tjing

Örebro

 De kurar de små pippina =)

Upp vid 8 snåret idag - sovit sådär, åt frukost med sonen och sen gjorde vi oss klara. Vid 10 kom ex-maken med kärra - ringde på hos snälla grannen som hjälpte till att bära ner sängen till kärran, lastade övrigt och åkte. Snöigt, väglaget sådär - blev lite bättre och kallare ju närmre Örebro vi kom. O kors i jösses, ex-maken har kört FEL 2 gånger idag - brukar ALDRIG inträffa - han har lokalsinne så det skriker om det, men idag funkade tydligen inte radarn..=) Till dottern kom vi, lastade av säng och lådor - in i bilen igen och första anhalt var Lagerhaus på Marieberg...Det är ju FAN att man inte har stålar, för fy sjutton vad mycket skoj de har där!!!! Vidare till Rusta, inget köp där - vidare till Chilli - och jag säger det igen - det är ju FAN att man inte har stålar....Hittade det hon behövde i alla fall - nästa anhalt IKEA...Tog en stund innan vi ens hittade en parkering, men till slut va vi inne..Och ni vet ju hur det är med IKEA..JAG köpte dock inget, bara handlade åt grannen, så jag höll mig i skinnet riktigt - för det är ju FAN att man inte har stålar...

Det tog sin STORA tid därinne kan jag säga, mycket folk åt höger o vänster - långa köer i kassorna och de flesta hade ju handlat råge på vagnen och lite till - en dam bredvid oss hade - håll i er nu - köpt 10!!!!!! 100 pack värmeljus...Men va fan....Värmer hon kåken med dem eller?? Jösses amalia, visst, jag är av den åsikten att när man ändå är där kan man ju köpa på sig - men det var väl ändå i häftigaste laget?? Likadant folk som åker till Ullared - och köper BAKPLÅTSPAPPER????? och DEODORANT...Är de inte riktigt kloka?? Finns folk till allt..

Efter Ikea var det lite handling på Willys och sen bar det av till lägenheten, in med alla lådor och annat - gjorde lite mat för vi var vrålhungriga hela bunten. Ex-maken grejade med rautern till datorn bl a och sen kom vi underfund med en miss vi gjort - glömt verktyg, så dotterns säng kom ej med tillbaka, så sonen får ta min säng och jag ligga i tältsängen 1 vecka, det går det också tillfälligt. Vid halv 7 snåret kom iväg hemåt, äntrade Mariestad vid 20.30 ungefär, skitväglag hem riktigt ordentligt, snöa gjorde det också och var halt som skam, men hemma är vi nu i alla fall..Låååång dag blev det, men dottern har fått handlat och det var ju huvudsaken. Nästa lördag då - samma procedur igen då...

Ska ta mig en macka nu tror jag - är faktiskt seg lite grann, det kostar på att åka sådär och in och ut i affärer och bära o lasta..Så det var denna lördagen det!!

Fick NU reda på att vårat Mariestadsband Elisa´s VANN DANSBANDSKAMPEN!!!!!!!!! Grattis !!! Då blir det allt ett klipp med dem - tycker ni inte?? HEJA MARIESTAD!! Vi e´BÄST!!! =) Mycket nöje!!


Nobeldag och Namnsdag

Idag om nåt MÅSTE det glittra dagen till ära..=)

Nobeldagen och dotterns namnsdag - GRATTIS TILL MALIN!!!

Sov taskigt men tog igen 1 timme sen i alla fall, kallt ute idag med, men solen har strålat åtminstone. Gick en liten prommis i kylan med vovven. Åt lite lunch - plockat litegrann, spikat om några av tavlorna i hallen - var inte riktigt som jag ville men nu är det det!

Tvättstuga idag med kl 16 - tvätta det som vovven har grisat ner då ja..Ska strax ner o hämta upp det - hoppas det är torrt.

Nobelpriset delas alltså ut idag och fokus ute i världen ligger på oss i lilla Sverige..Rätt läckert ändå - jag o sonen satt och titta en liten stund på prisutdelningen - måste erkänna att det är vääääldigt långdraget, men ändå glamoröst. Inte illa att få 10 mille av konungen himself.. Har nu också sett första timmen på middagen -SKA nån trilla i trappan?? ÄR det nån servitör som svimmar?? VAD äter dom??? Tjohej - inga missöden än i alla fall..

Ska som sagt snart hämta upp tvätt - göra lite kvällsmat, får väl försöka komma hyfsat i säng ikväll - tidig uppgång i morgon, avfärd mot Örebro med allt vad det innebär..Puh..Men det blir nog bra när det är klart. Ser att det snöar igen, hoppas det inte gör det i morgon bara.

Förmodar att ALLA ska se Idol finalen - dock icke jag, må bäste man/kvinna vinna då hör ni...SÅPASS är jag uppdaterad - går liksom inte att undvika när alla medier är i farten.

Ja just det, ett klipp var det med - det blir svenskt idag bara för det är Nobeldagen - Markoolio med Rocka på ihop med The Boppers...Rock on nu och mycket nöje!!!



Tjing

Thursday

Tja, inte så illa..=)

Exakt 3.22 - då vaknar jag, har gjort 2 dar i rad..Varför det??? Ja just det ja...måste ju stå i hallen o se när tidningen kommer....NOT. Kan undra VAD det är som styr att man vaknar exakt samma klockslag, lite läskigt också, vi får väl se om det sker i natt med..

Och ingen ro att lägga mig igen heller idag - så jag gjorde mig helt sonika klappad och klar - var i kläderna 10.05. Ut med vovvs - in och gav henne lite mat - sen gick jag en runda i lägenheten och tittade på det som jag EGENTLIGEN borde göra - dammsuga - damma - diska - stryka - men....NÄ - inget idag heller. Har åtminstone varit o handlat lite - ex-maken körde ner mig till stan och Hej lilla bilen!! Det var ett tag sen man satt i den..Kom hem och åt lite grann. Sonen kom hem, och DÅ fick jag ett miniryck i alla fall. Spikade fast öglor på ramar och började sätta upp mina små rara filmstjärnor på väggen, bankibonk, blev bra det som kom upp, några kvar att sätta - får vi ta när jag har mer krok då.

Tittat lite grann på TV i eftermiddag faktiskt - Extreme Homemakeover - Projekt Runaway bl a på TV 3, går allt att slötitta på. Idag annars inte så mycket mer än SOS Västkust, får väl försöka vara äten o klar tills dess. Så nu får jag ta mig i kragen och resa på mig och först - diska - sen laga lite mat. Att det ska vara så satans trögt allting ibland - men så är det emellanåt. Fredag i morgon redan - vart tar veckorna vägen????? I DON`T KNOW!!!

Klippetiklipp idag - Michael Jacksons Remember the Time - en riktigt cool video faktiskt, kolla får ni se!! Mycket nöje!!!



Tjing

Stipendiat

Jaaaa....typ...

Say no more om sova....

Idag när man slog upp tidningen på morgonen - vad fick man läsa där??? Jo, dottern har fått studiestipendie a´3000 kr ur John Hedins fond....GRATTIS LILLA GUMMAN!! Vet att penningarna kommer väl till pass. Förvalta dem väl...=)

Varit vansinnigt trögt idag faktiskt - jag tänker så möe när jag går upp men det blir pannkaka av alltihop emellanåt - ingen lust och ingen ork. Har fortfarande inte fått upp julsakerna och det är väl ingen panik i och för sig, får väl försöka övertala ex-maken att komma på söndag o hjälpa mig sätta upp gran o det..Lördag är det ju låååååååång dag i Örebro..Amazing så det visslar om det. Happy life hela tiden..

Som sagt, inte gjort så mycket - varit ute - ätit lite mat - och nu sen eftermiddag har jag varit nere i förrådet...Jag säger bara HERRE MIN SKAPARE - faaaan vad grejer...Jag måste haft tur att få ett stort förråd, för det är till bredden och längden och höjden FULLT - så är det när man bott i hus och inte får plats.. Fyndade en tavla - 3 st julstjärnor att hänga i fönstret - dottern har nu tjingat dem - mindre saker för mig..Skulle behöva lyfta ut hela skiten och verkligen RENSA - va f.....det ligger porslin från min moster och lampor och ja...nu talar vi icke mer om eländet - en dag ska det ske - därmed basta!

Snart kvällsmat - stekte ju blodpudding i går kväll - och det finns allt kvar - till sonen i alla fall - får se vad det blir till mig, macka kanske. Ikväll också Greys anatomy som givetvis ska ses. I morgon en sväng till affärn - har ju glömt att tala om att bilen som ex-maken lagat och donat med gick igenom besiktningen!! Tjoho - bil igen, går dock liite taskigt säger han, behöver nya tändstift - men det får väl bli nästa lön, de kostar nämligen 270 kr/st...och det behövs 4 då ja..Dyrt??? JA!!!!

Jaopp - alles för today - klipp - mina söta små norrmän - idag Kurt Nielsen med sin fantastiska countryröst - sjunger Never Easy ihop med Espen Lind...Njut och mycket nöje!!!



Tjing

Slööö...

 Well - Heeelllllooooooo there...=)

Kände att jag var tvungen att ha nåt att vila ögonen på.....=)

Sömn ja....Man kan undra vem som kommit på det egentligen? Min kropp har i alla fall kommit på att sömn är tydligen onödigt - jodå, jag somnar rätt snabbt men sen är det detta - vakna - upp - ner - somna om - vakna - upp - ner - somna om etc..Och däremellan agerar man elvisp bland täcke och lakan..Jaja, det är som det är, inte mycket att göra åt - det blir bättre förhoppningsvis.

OCh summa summarum av detta hattande - man blir slö till slut. Orkeslös och you name it. Huvudet fungerar konstigt nog och talar om för en - flera gånger - att "nu ska vi göra si och sen ¨gör vi så"..Hm..Gjorde mig i ordning och tänkte att frisk luft med glad hund blir bra, gick en liten extrasväng - är ju inte svårt när som sagt vovven gillar snö och ska stanna ungefär var 30:e cm och köra ner hela skallen i nån snöhög och leka missil..Var rätt skönt idag så hon fick leka på, fick väl liiite energi av friska luften - plocka lite och greja, vek lite tvätt - åt - och sen gick luften ur en igen..En liten nap tänkte jag - men nehedå..Satte mig vid datorn en stund, för DET kan man faktiskt bli sussig av men icke det heller...Nej, drastiska åtgärder vidtagas - in i kylen och fick syn på ett jästpaket, det gick ut i morrn, så sagt o gjort, ett tekakebak blev det, bara sådär från ingen vinkel alls - tog ur dem för en halvtimme sen - nu doftar det brööööö i hela lägenheten.

Har även varit ute en vända till med den fyrbenta, förmodligen en gång till då innan man ska ner i det som kallas för sängen och försöka med det där som kallas SOVA - tur jag kan stava till eländet i alla fall - alltid nåt. Ska strax ställa mig och steka  - BLODPUDDING!!! Jävlar vad jag kände för det, knaperstekt med massa lingon - Halleluja! Så det blir kvällsvard i dag - sen är det ju faktiskt tisdag och det betyder - Dr House - gillart!!! Jag hoppas man är lite mer på "G" i morrn - MÅSTE dammsuga alltså och städa av lite - och julpynta lite kanske, dagarna går fort minsann - tänk snart är det midsommar!! =) Hahahaha....

Idag ett klipp som i alla fall jag inte kan sitta still till - va bra, upp o rör på fläsket för sjutton =) och inte kan jag låta bli att sjunga heller - DET låter mindre bra, men skitsamma - roa grannarna måste man ju ibland, eller hur?? Scissor Sisters med I don´t feel like dancing - mycket nöje!!!!



Tjing

Ny vecka

Goa Betty Boop...=)

Vaknat halv 2 i natt och kvart i 4...Sen av sonens ringsignal, upp o hoppa minsann, halvt medvetslös som vanligt på morgonen..Skridskoåkning i skolan idag - blandad förtjusning då ja...När han gått, i säng en stund till - men ingen ro, så upp igen. Tvättdag i dag med - ingen dålig hög heller - tvi vale...Dottern åkte o åt "frukost" med sina kompisar och sa hej då, en del åker iväg ett par månader till Asien nu så det ses inte på ett tag. Ungefär i samma veva jag gick med tvättkorgen, så åkte dottern tillbaka till Örebro, vi ska åka upp nu till helgen då med säng och lådor o sånt.

Så tvätten är tvättad, ej dock riktigt torrt allt, hade så mycket så jag hann inte med riktigt, men det hänger på sträcket i badrummet. Har diskat upp med nu, mycket va det, och sen har jag rensat i klädkammaren lite, det är ju fan att man inte kan lära sig nångång - tomma lådor - en sisådär 20 st i olika storlekar inkastat, kommer ingenstans + massa annat diverse..Huga, sonen fick va så snäll och hänga med till sophuset med skiten, men nu är jag av med det också, kära nån...Ska ställa mig vid spisen nu då - har faktiskt fuskat idag och ätit smörgås till lunch, men så blir det ibland, eller hur? Sen tror jag att jag ska slänga mig i fåtöljen en sväng och sätta på TV4 Guld för en gång skull..Bra kanal det där - sänder ju massa serier, bl a Spanarna på Hill Street, den kommer ni ihåg va? Så vill man vara lite nostalgisk - sätt på den kanalen om ni har den givetvis, lite skoj ibland allt!

Snön har även fallit här idag igen - sägs att det ska komma lite till, 1 dm ungefär - jo man tackar! I morrn har jag planerat in lite stryktvätt och snabeldraken MÅSTE fram nu - annars har jag söta små dammråttor till salu, de finns lite varstans här, de säger inte så mycket - de flyttar sig ibland när man går förbi, så vill ni så har jag!!

No more today - klipp?? Men Göta Petter som Teskedsgumman sa...vad ska vi ta idag då...Det får bli lite Bon Jovi idag - It´s my life...Mycket nöje!!!



Tjing

2:a Advent

 Tjusig så..=)

kl 02.30 i morse SMÖG dottern in genom dörren...oj, redan???? Somnade om gott i alla fall och vaknade av sonen som höll på att bröta i vardagsrummet 7.30...Good bye sa jag igen och sov nästan 1 timme till.

Åt frukost - tänkte väcka dottern vid 10.30 men hon var allt vaken - det var den obligatoriska pizzan såklart efter partajet igår - en kompis hämtade upp och sen då tydligen pizza, skräckfilm o godis i nån annan kompis soffa...Sicka ungdomar - så gjorde aldrig jag....hahahaha..;)

Det blev ju som sagt ingen Örebro tripp idag - och tur kanske - det har snöat i stort sett hela dan..och lite flingor kommer det allt än. Har även jagat skridskor till sonen - fler föräldrar än jag som är lite irriterade på detta evenemang i skolan - en del barn tycker inte om att åka skridskor eller kan inte - så därför köper man ju inte såklart - dilemma då när det då 4-5 gånger (kanske) ska åkas på gympan...Sonen har dessutom stora fossingar - inte lätt att låna nånstans då heller..Men det löste sig till slut - svågern hade ett par - de går att ha dessa futtiga gånger, så det var ju bra.

Plockat lite grann annars bara och gjort lite mat - ska snart försöka hitta på nåt till kvällen med - dottern åker tillbaka till Örebro i morgon middag, så får vi helt enkelt ta nästa helg i stället att åka dit med grejorna. Ex-maken är väl bättre men inte 100..Skit sånt där och definitivt inte trevligt..Han ska besiktiga bilen i morgon med - har slitit som ett djur för att laga den - men envis som han är så fixade han det med - så nu får vi hoppas den går igenom i morgon - lite bökigt och jobbigt att inte ha bil faktiskt..

Hoppas ni alla haft en snöig men skön 2:a advent - det har skottats här o var har jag hört o sett...Faktiskt riktigt skönt att slippa det - behöver bara titta ut nu - känns gött!

Ja hörni - eftersom jag jagat skridskor till sonen så blir det ett klipp med just - skridskor..Inte vilken skridskoåkare som helst heller - en av världens bästa alla kategorier - både artistiskt och konstnärligt, nämligen Evgeni Plushenko..Ni har säkert sett honom i olika mästerskap - här visar han sin roliga sida på en uppvisning - kvalitén är liiite dålig, men jag hoppas ni ser ändå - mycket nöje!!!



Tjing

Lördag

Söta små nallarna....

Följande scenario inträffade i går kväll - min alldeles jättetrevliga hund löper - kissade i min säng - 2 gånger!! Summa summarum - inget täcke ens....Hepp - men en Chillifilt gick också att ha som täcke...Sov riktigt bra!! Hahaha...Men mer tvätt då ja...Sånt som händer..

Vaknade faktiskt nästan 9 idag, riktigt kalas om jag får säga det själv, sonen hade slagit upp sina små blå strax före mig - sedvanlig mysfrukost på helgen med rostat bröd och tända ljus..Väckte dottern vid halv 11 - dags för partydag igen ja..

Vid 1 snåret ringde ex-maken - SPYR!!! Yack....han fick t o m slänga ifrån sig telefon och säga hej då för att tala med Ulrik en sväng..Har hållt på o spytt hela dan - blir ingen tripp till Örebro i morgon - vi får flytta det till nästa helg - vill INTE ha nån kräksjuka - huga mig!!!! Ja fy, sånt där är inget roligt alls, hoppas man slipper - bank bank i skallen - ta i trä..

Försökt bringa liiite ordning här - känns som det har slagit ner en tromb eller större - diskat upp och gjort amerikanska pannkakor, lite bukfylla i alla fall. Talat i telefon några vändor med goda vänner, dottern pös iväg på sitt lilla partaj - jag o sonen klädde på oss och gick en promenad ner till affärn - Lördagsgodis så klart! Var rätt skönt, bara 2 minus och en lagom bit att gå - hann väl i princip in så satte det igång att snöa...Sen har jag pratat nästan 2 timmar med en annan god vän - om ALLT - det hinns ventileras både det ena och artonde när man tjötar så länge - men trevligt - vi ses ju inte så ofta. Sen har det blivit lite kvällsmat och nu sitter jag här med ett glas vin. Inga fel! Ute dalar snöflingorna och det är -0,5. Om dottern kommer hem i natt får vi se - som sagt morgondagens Örebro resa inställd p g a kräk...Hoppas det går över snart - iiiinget kul..

Idag en önskelåt från goda vännen - I will survive med Gloria Gaynor!! Och överlever - JA, det gör vi!! Mycket nöje!!!!



Tjing

Helg igen

 Hela glittriga gänget samlat =)

Sovit rätt bra, är förpassad till vardagsruuum (som Simon säger), men blev väckt halv 5 i morse av att mobilen larma om dåligt batteri...Öhhhh - dags att gå upp??? Nä....I nån sorts dvala så knixa jag ut i köket i mörkret och fick i sladden i alla fall - för det märkte jag sen när jag väl gick upp att där låg mobilen o laddade....=) Ja kära nån.

Opsy Daisy ner i sängen igen i alla fall när sonen gått - det hade snöat lite till när han kom ut ja, har faktiskt snöat till o från hela dan, -5 just nu, så jösses amalia - i morrn kanske det går att ta av sig 1 tröja i alla fall under jackan..Hahaha..

Slött har det varit idag - TÄNKTE dra fram snabeldraken - men den känslan gick över, har stryktvätt igen och massor i tvättkorgen - dammet hopar sig, ja ni hör - jag har stagnerat - ingen ordning för 5 öre - stryk skulle jag ha...men men, rycket kommer ska ni se - var så säkra! Och så var det disk och så var det.....Nä vi stoppar där - jag låtsas som inget..

Kvällsmat är det väl dags för - har ingen susning om vad det månde bliva, det blir en överraskning som vanligt. Har i dag ockå fått handlat åt mig av goda vännen - man tackar, sonen fick springa ut o hämta. Men oj oj oj....när jag öppna påsen - VA?????? INGA NYÅKERS PEPPARKAKOR!!!!!!!!!! Vet ej hur jag ska klara kvällen nu faktiskt - Nyåkers pepparkakor med smör o ost på ....Hepp......Hahahahahahahaha...vännen var nästan förtvivlad över detta missöde - att glömma pepparkakor!!! Sånt gör man inte...=)...Tur vi kan skoja - skit i pepparkakorna E!! Det viktigaste kom med, det är huvudsaken - eller hur?? Och tack för du är så snäll och shoppar åt mig när jag inte kan ta mig till affärn - du e go du!!! =)

Jaopp - nä - en pilsner och raggarballe med svängdörr skulle inte sitta fel nu faktiskt ....och ni som inte vet vad en raggarballe med svängdörr är: Korv med Bröd....men nu är det så att jag har bara korven och inget bröd - så det gick ju inte....Men pilsner har jag!!! Kvällen is safe - vilken tur!!!

Och så dessa klipp - hjärnan vet precis under dagtid vad den vill ha, men nu när jag ska ha nåt hit - då funkar de fan inte....

Men det får bli lite gung-gung musik - reggae i form av Red Red Wine med UB 40...Gunga på nu...Mycket nöje!!!



Tjing

Torsdag

Min stil om morgonen....

Sovit ganska bra i natt med - var uppe vid halv 4 snåret - drack vatten och var på toa - somna om fort, för vaknade helt plötsligt av klockan..

Idag kallt med - var -10 i morse och har varit så nästan hela dan - först nu ikväll har tempen gått ner lite. Dottern har även kommit igen ikväll, har ont i halsen hon - och lite småhängig, får hoppas det ger med sig och att hon inte smittar oss med....

Har även suttit i kö på telefon till SE-banken, Försäkringskassan har fått frispel, har ju både bostadsbidrag och tillägg - nu var det dags att söka om tillägget - var nere med de pappren för 14 dar sen eller vad det va, nu i går kom brev om kompletteringsuppgifter - deklaration + saldobesked för 2009????? Hallå eller, jag har ju för fasen har tillägget ett helt år - vad ska de med de pappren till?? Deklaration var ju inga problem men årsbeskedet var det sämre med. Mailade banken 2 gånger men fick inget svar...Då ringde jag i morse - 9 minuter kö och nr 70 i ledet...Jo tjena...Gick väl rätt snabbt och fick prata med en dam där - "ja det måste vi beställa och det tar 1 vecka!!" Nehedu sa jag, det får det inte göra - jag har bråttom med det och så förklara jag mitt ärende.."Jag skyndar på så mycket det går sa hon" och det var ju snällt.....Fan att de ska bråka jämt FK - men man är ju inte förvånad..

Nu ikväll har Marjo kommit och lille Balder, vi har ätit och sen fick JAG den stora äran att färga håret på fröken Nieminen också...Hmm, vi får väl se om jag får en innebandyklubba i skallen för det blev galet eller om jag klarar mig...=)

Snart helg igen då, fort går det minsann och nu så snöar det ute med IGEN..Uscha....

Idag ska ni få ett riktigt höjdarklipp av en artist som jag är ett stort FAN av...nämligen Celine Dion - denna fantastiska människa tycker jag som har en röst som man nästan grinar till...Här sjunger hon All by my self Live på en Bostonkonsert, en riktig höjdare kan jag säga er!! Ha det gott i snövädret! Mycket nöje!!



Tjing

1:a december

 Stämmer så bra så...;)

Jaha då har startskottet gått då..1 december - 23 dagar kvar till julafton, häxjakten har börjat!

Sovit faktiskt i natt!! Yeey!! Visst, chockad själv när jag vaknade av sonens ringsignal, inte illa, inte illa....-11 på termometern idag, nice - NOT..Man skulle behöva se ut som den lilla söta pingvinen ovan för att inte frysa tror jag..När sonen gått - hoppla ner i sängen - o hamnade i detta sus-dus tillstånd förstår ni...Jamen är det inte för trevligt?

Upp o hoppa i alla fall, bäddade och plocka lite, gjorde mig i ordning och så på med alla kläder och UT - solen sken allt i dag med, men det var ännu kallare idag..Men ACK så vackert i alla fall..Träden har varit helt magnifika - har sett flera - t o m ungdomar som stannat och tagit kort faktiskt..Javisst är det tjusigt?

In i värmen igen, åt lite och satte mig att titta på filmen Bröderna Karlsson..Har ni sett den? Riktigt skoj måste jag säga, svensk film om 1 tvillingpar som inte vet om varann men som ni förstår så stöter de ju ihop, se den om ni inte gjort det - rekommenderas! Emellanåt är svensk film en höjdare och det var denna.

Har sen icke gjort så många knop ärligt..tog mig en nap på sängen 1 timme, bara sådär från ingen vinkel alls - har varit lite frusen ska erkännas så det var väl därför det var så gott att lägga sig en stund. Lite kaffe på det och sen har jag diskat upp. Ska nu bara inmundiga lite kvällsvard och ut med vovven och sen ska jag dyka ner i min fåtölj och se på TV..Arga snickarn och Greys Anatomy blir det idag. Tja, sen är det väl bädden.

I morgon ska jag dra fram snabeldraken är tänkt, dottern kommer också tillbaka på kvällen - är inte riktigt kry, har ont i halsen o kroppen - du VÅGAR INTE smitta oss Fia-Lotta!!!!!! Då får du bo i förrådet...Hahahahaha...

Läste även en artikel på Aftonbladet idag - 340 000 barn i Sverige är fattiga - 137 000 av dem har föräldrar som BARA lever på socialbidrag...Inte klokt, ja, jag vet hur det är, man blir inte rik på sjukpension direkt, och än o då lever jag inte på socialbidrag men det är tufft ibland i alla fall..Kanske nåt att tänka på när folk bara koncentrerar sig på de dyraste och prylar hit o än dit, det finns ju dom som inte ens kan köpa julmat, julklappar eller ens en gran..Hemskt, eller hur??

Klipp idag - Last Christmas med....Crazy Frog..Hahaha, kul, han räddar nån till slut.....=) Mycket nöje!!!



Tjing

RSS 2.0