Oj!

 
Attans ja... =D
 
5 dar sen moi var här - så kan det gå!
 
Jahaja - vad hava hänt - jo..Jag har bakat nya bullisar!! DEN hade ni inte hört förut va =D - kanelbullisar - de blev bra denna gången också - riktigt kul som sagt att baka nu =D! Annars lite tvätt, lite disk, Det Okända på burken - i tisdags kom Eva o hälsade på - och åt bullisar =D Trevlig stund med snack o fika - på kvällen blev det premiär då av Biggest Looser Sverige - ska bli spännande o följa årets deltagare!
 
Onsdagen kom - lite disk o plock, sen kom Louise o Sally hit - och åt bullisar =D, trevligt som alltid, kvällsmat gjordes och ett avsnitt av Biggest på aftonen - datorhäng o natti natti.
 
Igår var det ärtsoppedan - kors - det har jag inte ätit på länge! Farsan kokade alltid ärtsoppa själv, och det är inte dumt - med senap o punch till...nom nom... Men det var många år sen man slörpa det, ärtsoppekorvarna man köper är ju inte dumma heller...kanske får åtgärda det en dag tror jag! Punch finns i skåpet - inte köra bil den dan då alltså - haha...På eftermiddagen var det dags att gå till sonens högstadieskola på utvecklingssamtal - för allra sista gången - prat om gymnasieval o lite annat, han hänger med o sköter sig - duktig pojke! =D Simningen kvar bara - ska börja med den återigen på torsdag nästa vecka - är nära nu faktiskt! Hem sen o lite kvällsmat och Rakt in i Hjärtat på tv-n, datorhäng o sängen. Fick upp o ta en supp i natt för Gallan-Allan kan ju inte hålla käften inte..Näerå - men det gick över och idag har jag inte känt nåt.
 
En lättare tvagning idag och en kamning bara - grejat med lite tvätt, ätit lunch, snarkat i das fåtölj =D Sonen kom hem, fika, och nu satt jag här - är väderkaos i Sverige igen - här ska det tydligen snöa 1 dygn - har börjat redan på andra ställen, här inte en flinga än - vi får se vad det blir av det. Annars lugnt o stilla i afton - sovmorgon i morrn, lite mysfrukost - sen på kvällen ska jag o sonen till bästebäste vännen på uppvaktning eftersom hon fyllt 50 i början på januari - ska bli trevligt! =D Söndagen blir nog lugn o skön med - man vet ju inte med väderguden heller hur det ser ut - det ger sig då!
 
Dåså mina kära konfirmander - önskar er en trevlig helg därute - video idag blir lite headbanging - det är ju frääääda! - så här får ni The Poodles med Shut Up.. Ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Helg

 
Japp, så är det =D
 
Helgen sa HejHej! och så försvann den - jäsiken..
 
Fredag - uppstigning, påklädning, till stan en sväng o handla lite, sonen till sin fader, slapp o slö,. datorhäng och bädden.
 
I lördags var det lite diverse - tvättat lite, bakade bröd - är tekakor faktiskt men ser mer ut som frallor:
 
 
Spelar väl ingen större roll hur de ser ut - eller hur? De var jädrans goa i alla fall - såå kul att baka nu när man har en köksmaskin som ser till att allt blir blandat och "knådat" som det ska =D Så färskt bröd slank ner i magen så fort de svalnat =D Allmänt plock sen och stensomna i das fåtölj med - pang sa det så snarkades det  - men det var ju inte jag inte - hur kan ni tro det?? Förberedde också inför lunchen med dottern som skulle komma på tacos idag söndag - lite datorhäng och sen va jag trötter faktiskt så tror jag la mig innan 23 - hoppsan Kerstin!
 
Lite rantande om nätterna - morr, klev upp vid 8.30 idag - gick inte att ligga kvar mer, åt frukost, diskade och gjorde det sista till lunchen, kom i kläderna och åkte till mataffären och sen hämtade jag dottern då:
 
 
Dottern på lite mat hos mamsen <3
 
Sen travade hon rätt in i vardsgsroom till sin älskade soffa - och somnade =D Sonen o ex-maken kom också nu i eftermiddag, vi fikade, sen for ex-maken till sitt - sonen haft det bra - dottern ligger än o då kvar i soffan =D Ska köra hem henne här sen - kvar idag, lite kvällsmat och allmänt slapp - ny vecka i morgon, måste städa lite - o baka mer bullar! För de är slut... =D I övrigt lugnt vad jag vet, torsdag lite utvecklingssamtal med sonen i skolan och på lördag är det dags att fira bäste bästevännen som fyllt 50 år - tja - det var nog alles tror jag!
 
Ibland är det vansinnigt svårt att komma på video/musik hit - det står änna still i pallet - men det är inget ovanligt i och för sig haha - men hur mycket du än anstränger dig kommer du inte ens på en enda låt - mysko det där va... MEN - kom precis hem efter att ha kört dottern och på radion spelades Aerosmiths Crazy - så den får det bli helt enkelt! Hoppas ni haft en skön helg därute, ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Lite av ditt o lite av datt

 
Haha - lite tips till helgen kanske =D
 
Tjolahopp vad det går - veckan har gått fort och detta är vad som gjorts:
 
I måndags trillade den stora pensionen in = storhandling, gjorde några småärenden på förmiddagen, åkte hem och åt lunch och sen hämtade jag sonen och for till Ica affär´n - är ju inte hans favvogrej direkt - men han är snäller o gjör´t - denna gång höll vi väl bägge två på att få ett psykbryt - vete f-n vad det va med våran scanner, den bråkade riktigt ordentligt - dessutom åkte vi på avstämning - kul.. NOT - konstigt det där - så fort man handlat mycket så blir det så - och faktiskt - som alltid - rätt =D Hem med maten, sen åt vi semla jag o sonen, datorhäng, jag packade köttfärs och gjorde kvällsmat, sen var Det Okända på tv - Birkan Tore denna gång - men för f......n - hur snygg e karl´n???? Ojojoj säger jag... =D Datorhäng och sängen sen.
 
Sov rätt kasst - grannen vägg i vägg höll låda till halv 3 - med sig själv - ugh, jädrans hålla på - inte hjälpte det o knacka i väggen inte...Morr... När sonen gått - lite plock o i kläder, sen åkte jag bort till Eva och hade lite datakurs =D kaffe blev det mä - hem o åt lunch, sen var det rätt lugnt o stilla, åkte och hämta dottern på station - hon gjorde lite ärenden, hem sen och slapp o slö, kvällsmat och natti.
 
Igår - som var onsdag hade vi en liten sovmorgon, den stora sovmorgonen är över o förbi i och med att det är ny termin - men liiiite längre får vi sova i alla fall - vid lunchtid åkte jag ut till Hassle och gratulerade Annelie med hundarna - hon bjöd på mat och så fika vi och hade trevligt Tack för mat, fika, skratt och trevlig dag Hasslehundarna! =D Inget vidare väder igår eftermiddag, smått snöfall och allmänt gråtrist - man fick ta det lite piano på vägen faktiskt. Hem sen och smågreja lite, kvällsmat, datorhäng och så blev det bädden sen.
 
Sovit hyfsat i natt ändå - tyst ifrån andra sidan väggen i alla fall - sen var det en lätt tvagning och kamning - tog itu med disken, tvättade, gjorde lunch - försökte slå en blund i das fåtölj men det ville inte kroppen alls, ögonen var gärna med på evenemanget, men kroppen bara trilskades, så det blev att lägga ner det då - sonen kom hem och nu har vi precis tagit en fika och pratat om dagen - hållt på o småsnöat lite idag med - just nu uppehåll i alla fall, men det är så det ska va - det är ju VINTER! =D
 
Kvar idag, kvällsvard, ska se Rakt in i Hjärtat på 1:an kl 21.00, sen får det väl bli meeeera datorhäng och så får man väl krypa till kojs sen. I morgon frääääda - sonen ska till sin fader bl a, jag ska ta o städa en dag här med, dammråttorna har numera fått liv och tassar omkring här.. =D
 
Sådär då - i reklamen på tv-n går det en låt som jag för tillfället inte kan låta bli att nynna på - så den ska ni få idag - så varsegoa - här är Queen med Don´t Stop Me Now.. Ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Helg

 
Sant! =D
 
Då har denna helg också traskat förbi..
 
Fredagen var rätt lugn faktiskt, var o handlade med sonen - och tömde min klädkammare också - så nu är det tomt från lådor o annat diverse!! (Det du Louise! =D) Joråsåatte.. Jag o sonen åkte o handlade lite också, sen var det slapp o slö, datorhäng och natti natti.
 
I lördags lite sovmorgon, men det är ett fasa ranta på nätterna ...Hm... Vid 12 snåret åkte jag o sonen ut till Louise o Sallyvovven - vi blev bjudna på god mat och efterrätt + kaffe, och en massa tjöööt förstås =D Tack snälla Louise för en trevlig dag med goo mat o fika! <3
 
Vi drog oss hemåt vid 5 snåret tror jag - slappa lite sen, både jag o sonen var faktiskt mätta sen besöket hos Louise så det blev bara en smörgås typ till kvällsmat =D Sen såg jag o sonen på film - Arn Tempelriddaren, jodå, jag har sett den men icke sonen, så det gjorde vi och tände ljyyyys o mös lite. Efter det var kl nästan 23, så för min del bara lite kort datorhäng och sen bädden. Vaknat i natt IGEN men gallont o fått ta medicin - det jävla aset - ursäkta språket..Han e ju kul den där Gallan-Allan va - NOT..
 
Klev ur sängen runt 9.40 idag - gjorde mysfrukost till mig o sonen, kom i kläderna och for o hämta dottern som ville ha lite handlat + hämta ett paket, hem igen och åt lite mat, fikat också precis - mörkt som attan blev det också - är nog nåt på g - sen om det kommer i form av regn eller snö, det kan man aldrig veta inte..I övrigt kvar av dagen - spela lite, plocka lite, kvällsmat, datorhäng, kanske en film och sen får det bli bädden.
 
Ny vecka i morrn - även den stora pensionen trillar in i morgon - halleluja - storhandling ja + lite annat fix o trix,på tisdag ska jag eventuellt till Eva och hjälpa henne lite med datorn - annars är det inget inplanerat vad jag vet.
 
Dåså - hoppas ni haft en skön helg därute - idag en liten käck video - Maroon 5 har gjort en ny, där de åker runt och överraskar brudpar på bröllop - råder lite delade meningar om det är så att säga "arrangerat" eller på riktigt - jag säger - skitsamma - för videon är gullig och låten käck och reaktionerna kul  - så - här får ni Maroon 5 med Sugar. Ha det gott.
 
 
 
 
 
Tjing

Sådär ja!

 
Jaarå - händer ibland..
 
Vi har redan kommit fram till mitten på januari, jistanes...
 
I måndags kom Louise o hämtade mig och bjöd sen på fika på Lundstedts kondis i stan =D Jag tog årets första semla - satt inte alls fel! Sen var vi på diverse ställen och handlade lite och sen körde hon hem mig - tack snälla Louise för fika o trevlig stund! =D 
 
På kvällen kom Eva o hämtade mig (ni ser, jag blir bara hämtad jag - haha) och vi for till högstadieskolan där våra ungdomar går och där lyssnade vi på en intressant föreläsning av då en dam från Tullverket Göteborg - hon var Mariestadstjej från början men jobbar nu där - samt polis och socialtjänst - otäcka bilder och vansinniga siffror vad gäller droger som kommer in i landet på olika vis, vi fick höra om olika sorters droger, vad de gör med de som använder det och vad man ska titta efter - så en intressant kväll verkligen! Sen fick jag skjuts hem med - tack Eva för skjuts o samkväm =D
 
Sen har det väl rullat på - hämtat dottern en vända och handla lite med henne, jag har diskat - strukit all tvätt, haft datorhäng, gjort mat - och sen har jag faktiskt bakat bullisar igen:
 
 
Vaniljbullar blev det denna gång - och helt klart ätbara denna gången med och inte platta heller yaaaay =D Nästa gång ska jag ge mig på bullar med pistagefyllning tänkte jag - det är ju inte otäckt det heller.. =D
 
Annars så har skallen bråkat lite - men det kommer ju från nackskrället det..märker att jag innan jag somnar ligger o spänner mig - precis som om man håller sig fast i sängen för man tror man ska trilla ur..så det är ju det - vet att jag spänner mig när jag sover också - kroppen slappnar inte riktigt av och man är halvt leabröten när man ska ur sängen - försöker låta bli pilleri pillera, men ibland får man ge sig helt enkelt. 
 
I övrigt - det ramlar på faktiskt, vädret har dock fått spatt o spader - nu är det storm o snövarning åter igen, men under 1 enda dag kan det vrålsnöa ena stunden, regna nästa och så blåser det, och innan man hinner blinka så skiner solen, lite upp o ner vända världen alltså.
 
Sådär då va - det var det jag hade att bjuda på för nu - kvar idag, lite kvällsvard, dokumentären Rakt in i Hjärtat på 1:an 21.00, lite datorhäng till och sen får det bli bädden. Frääda i morrn, ska handlas lite grann - på lördag är jag o sonen bjudna på mat hos Louise, ska bli trevligt och vi tackar ödmjukast för inbjudan =D Annars får det bli bara vara lite resten, det behöver man ibland mä - eller hur?
 
När jag stryker har jag på tv-n med VH1 kanalen på - musik från när som helst - o ibland får jag tips därifrån vad som komma skall här i bloggen - denna tjejen har jag lagt ut en gång förut, då sjöng hon All About That Bass - Meghan Trainor är namnet och här får ni henne med Lips Are Movin. Ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

Då var det över & förbi

 
 
Joråsåatte... =D
 
Sådärja - då var julhelger, nyårshelger och trettonhelg över o förbi - finito, klart! 
 
I torsdags var det dags då att återgå till det normala - sonen var väl inte direkt happyface när det var dags att stiga upp i arla morgonstund..Frukosten åts i tyssstnad...=D Efter han gått i väg så gjorde jag mig i ordning och plockade lite, sen drog jag till stan - var inne på Lindex då och tittade - jag kom ut med 4 pack strumpor - yaaay!! =D och 2 lotionflaskor.. That´s it.. Så kan det bli, inte alltid man hittar nåt även fast det är rea - stod en bra stund dock o glodde - ömsom kände - på en långkofta som nu har blivit modernt - gillar´t - back to the 80´s helt klart! =D MEN - japp, där kom det - i dagens långkoftor (oftast) så finns det inga knappar!! Va fan - jag vill knäppa grejerna lixom! Den var annars hur mysig som helst - men no knapps - hepp - ajö...
 
Drog en sväng in på Vero Moda också - inget av intresse där heller, vidare till Dollarstore, lite smågrejjs som vanligt kommer man ut med =D Sen en snabb in på Lidl och sen hem - åt lunch och sen kom sonen med kompis, det fikades, lite datorhäng, kvällsmat och sen satte jag mig o titta på nya dokumentärserien på 1:an - Rakt in i hjärtat, man får följa hjärtsjuka barn och dess föräldrar samt sjukvårdspersonal, intressant, tänkvärt och med lite humor ändå - barnen är ju hjältarna helt klart, så den serien ska fortsättas att se på!
 
Sen var det då fräääda - diskebaljan blev det, lite allmänt plock blev det, sonen kom hem, sen kom Louise o Sally på en fika, alltid roligt att ses! =D Sonen åkte sen med henne till sin fader - jag började liiiite att plocka ut julen - segt skit det där hörni! =D Datorhäng, kvällsmat o natti natti.
 
Igår - lördag, var det en lätt tvagning, kamning och sen - sen jäklar i mig - julen ut alltå! I etapper ja, framåt kvällen när det var liiiite kvar, så jävlades allt - det tappades, fastnade, krånglade och fan o hans moster...men - jag gjorde´t i alla fall - mörkt blev det med, kvällsmat intogs och datorhäng och sängen sen..
 
Vädret - ja det har varit fullständig kaos i vårt lilla land Sverige - vi här blev väl rätt förskonade, men i övrigt, översvämningar, nedblåsningar, avåkningar, inställt flyg, tåg o ge dig helst inte ut - här ven det i rutorna som hejsan svejsan..kan tycka det är lite obehagligt när det blåser sådär, men allt här fungerade i alla fall, inga strömavbrott el annat - kom i säng runt midnatt ungefär - vaknade vid 6 i morse och då var det tvärtyst - så man är ju tvungen o glo ut såklart.. Snö igen ja - hej o hå - la mig igen och gick väl ur sängen runt 09.30 - intog frukost och sen en lätt tvagning, kamning och på strykbrädan - har nu strukit alla dukar o lagt på dem i alla fall - ska käka lite nu och fortsätta strykhögen sen. Sonen dimper väl in framåt aftonen, kvällsmat ska det bli, datorhäng ja och sen får det bli sängen tror jag!
 
Ny vecka i morgon, en normal sådan - ska till stan med Louise på dan, på kvällen ska jag gå på föreläsning på sonens skola om droger - tullverk, polis, socialtjänst och personal från skolan kommer vara med - så det ska jag höra på - en del av drogerna vet man ju, men denna spice som nu är i omlopp har jag dålig koll på faktiskt. I övrigt är inget bestämt, det blir vad det blir! Lördag är dock bokad, då ska jag o sonen till Louise på lite mat o trevlig samvaro - så så var det med detta hörni!
 
Video idag från filmen Burlesque med Christina Aguilera och några andra - här är Show Me How You Burlesque, fullt ös! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Först ut är..

 
Såpass! =D
 
Ja hörni, då har startskottet gått för alla födelsedagsbarn detta år som fyller 50! Först ut är:
 
 
Annelie 50 år! Min bästa bästevän sedan 30 år tillbax, stort GRATTIS kära vän på Födelsedagen!! <3
 

Det har gått några dar sen sist jag var här märkte jag - vi har varit hos svärmor och ätit go mat, fikat och haft trevligt som alltid - jag har hjälpt dottern lite med diverse, grejat med lite småsaker - men nej - jag har inte kommit till skott än och ta bort julen - hmpf... känner inte riktigt att lusten finns där o börja gräva i eländet - haha - men det kommer!
 
Snön har försvunnit och kommit åter i natt - opsi daisy när man drog bort persienn i morse - vitt då ja..Nåväl, blir ljusare helt klart, men nu är det nästan blaskidaski och det är inge kul...Nu är också jullovet slut - i morgon återgår allt till ordningen igen - ska bli rätt skönt - tycker om lite rutiner men även ta dan som den kommer, ungarna vänder dock nästan på dygnet, så även sonen - men vi är nog i fas där tror jag, nu är det ju mjukstart i skolan - bara torsdag o fredag, men klockjäkeln ska ju ändå ringa - ugh.. haha..
 
I övrigt som vanligt faktiskt om man bortser från att julen behöver ut, har massor med stryktvätt.. städa av kanske? Njaenja - nån dag tar vi det - sovit rätt ok, lite vakna, somna, vakna och upp o ranta - det är så det är ibland, vaknade med skallebank i morse med och det är sån där huvudvärk som sitter i o molar hele dan även om du tar piller - går nog över efter nästa nattsömn, så brukar det va.
 
Skolstart i morgon då som sagt, ska ge mig ner på stan en vända och titta i lite affärer, fick ju presentkort av dottern på Lindex i julklapp så jag ska ta en vända där - strumpor behövdes ja =D haha - vi får se vad jag kommer hem med - eller så blir det inget, kan bli så med ja - sonen ska även till sin fader i helgen, ska ta mig i kragen och försöka bringa lite ordning här - ska också troligen till Louise på en fika med, tja, sen börjar det om igen hörni - tjohejsan!
 
Nåväl - videon idag är för födelsedagsbarnet - en gammal goding som jag vet hon gillar skarpt, så för dig Annelie - här är Wham med The Edge of Heaven..Ha det gott.
 
 
 
 
Tjing

2015

 
Haha - ojoj...=D
 
Jaha - då var det 2015 - hur lång tid kommer det att ta o vänja sig vid att skriva det?? Ett tag  ja - så brukar det va...
 
Sonens och min nyårsafton var alldeles perfekt o lagom, vi åt tacos på aftonen och sen innan 12 slaget så ställde vi oss vid tv-n som vi alltid gör - skålar in nya året och går sen ut på das balkong för att beskåda fyrverkerierna, i år faktiskt ingen som sköt inne på gården och det tackar vi för! Sen var det lite datorhäng och jag släckte väl mina blå runt halv 2 ungefär.
 
Första dagen på nya året var lite lamslagen - för alla tror jag! Sov länge gjorde vi mä - men det var tyst o tomt, grått o trist omkring här, luften hade helt klart gått ur folk efter jul och nyårshelg, nu samlas det krafter till ett nytt år - och hur mycket pizza åts det igår tro runt om i Sverige - haha - en hel del skulle jag tro...
 
Jag smågreja med diverse och sen så jäklar anamma så fick köksmaskinen arbeta lite, bulldags för tusan! Och när jag väl kommit så långt att mjöl skulle i - tja - då hade jag bara 1 1/2 dl - så det mesta mjölet är faktiskt vetemjöl special, och kan meddela: INGA PLATTA BULLAR!!!
 
 
Håhå - joråsåatte - svärmors recept med =D Nu e´ja änna nöjder - jag hoppas det inte var en lyckträff att de inte blev platta, men nja - jag tror inte det...=D De hade lagom svalnat till traditionen Ivanhoe som alltid går på nyårsdagen - men det är då själva f-n - han tog inte rätt denna gången heller..Skandal - det är det! =D I övrigt lungt o stilla, lite kvällsmat och datorhäng, och sen blev det bädden.
 
I natt har det sovits halvtaskigt - storm ute så det har blåst o tjutit här - håller på än, dock inte i samma styrka kanske men ändå. Klev ur sängen runt 8.30 - åt frukost och titta i tidningen, datorhäng, sen kom jag i kläderna och for o hämta dottern vid station, jomen, hon har arbetat idag fram till 12 - sen bjöd hon mig på lunch på Rhodos Restaurang i stan:
 
 
Färsspett med klyftpotatis och grönsaker, till de flera såser som var urgoa - den ena var det riktigt sting i - tur jag inte har nån dejt ikväll - jävlar var vitlök det var i! Men gott =D Tack goa unge för lunchen, trevligt och gott! <3
 
Åkte sen om Netto en sväng och sen hem - lite kaffe smakade bra efter, sen har det biivit datorhäng faktiskt - och det viiiiner utanför - sonen och en kompis skulle gå till stan nu i detta - stollar, det blev halsduk vantar o mössa minsann - kallt i vinden är det allt också.
 
Kvällen snart - ska bli lugnt, i morgon ska jag tog ta mig an att börja plocka väck jyylen, nu var det över och förbi och på söndag är vi bjudna på middag hos svärmor jag o barnen - så var min start på det nya året! Hoppas ni därute också haft det trevligt och lugnt och ätit gott, vad ni nu har haft för er. Nu startar vi om då hörni och ser vad detta året har att erbjuda!
 
Idag fantastiska Celine Dion med den passande titeln, A New Day Has Come..God fortsättning på Er! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

RSS 2.0