Mars sista dag

 Härliga färger, eller hur?

Jaha, då var det slut på serien då..hade riktigt körigt igår kväll, haha, först sista avsnittet av serien, sen var det Greys och sen Off the Map på det..Halleluja, jaja, ibland är det gött att bara sitta o titta lite och kanske eventuellt drömma sig bort nånstans i deras värld...

Sen har det hänt nåt mycket konstigt....La mig runt 12 snåret i natt - då låg min hund i soffan och snarka och höll på, happ tänkte jag, där får hon ligga, mer säng till mig! MEN....jag vaknade 6.05 och då log hon - i MIN SÄNG??? eeeehhhh....jaha?? HUR FAN KOM HON DIT??? Min säng är hög - no way att hon fixar att hoppa upp ända dit, de låga sofforna i v-rummet är max - men för det mesta får man lyfta henne...Vad är det på G?? Har JAG varit uppe - i sömnen och hämtat henne - eller har hon hoppat dit själv - utan att jag märkt nåt??? Very strange....lite halvläskigt till och med..Jag lär väl inte få reda på hur det har gått till - så nu lämnar vi det..=)

Efter sonen gått - nej, jag gick inte o la mig - satt en stund vid datorn och sen fixa lite o dona. Ut, blåste som attan - varning för regn idag och det har nu uppenbarat sig med några snöflingor i, inget som lägger sig som tur är. Varit i tvättstugan en sväng igen - ätit lite mat och druckit kaffe. I eftermiddags har jag "prövat" min dvd lite grann, och naturligtvis - blev ju sittande till - SHOGUN..Kommer ni ihåg den serien? Med Richard Chamberlain som lots Blackthorne - upptäcker Japan 1528 eller vad det är..Tjosan ja..Tuffa pojkar i den minsann, samurajer och avhuggna huvuden, "Wakarimas" och "Hai" ..Och så förstås - kärleken mellan Blackthorne och Mariko, inga dumma grejer alls! Haha, kom till sans i alla fall o stängde av..Gav vovven mat - och sen jävlarimig så åkte hon i badkaret - stackars djur, det är inte mycket med dem när de blir blöta inte..Sen är det race i lägenheten för att "torka", hej vad det går, det är nästan så mattorna flyger iväg - då är hon pigg minsann den gamla apan =)..Sen låter ju detta helt vansinnigt men sen smörjde jag in henne med fet salva då ja..Fint, nybadad och så fet klenig salva.."hon är ju inte klok" tänker ni..Näe, det är möjligt, och som vanligt, jag bjuder på det - men hon är fortfarande torr som fnöske - fodret ätes som hejsan, men har väl inte gett nåt vidare resultat än. Det kommer väl hoppas jag, vi får se..

Så nu har luften gått ur mig - har ont i ryggen som fan, musklerna riktigt krampar ibland neråt ländryggen, det går bara inte att stå böjd eller sitta på knä o göra nåt - nacken "krasar" med emellanåt, just det, vakna ju med skallebank x 10 i morse med - vet inte om det då nacken som spökar. Men va fan, jag kan ju inte låta bli massa - det går ju inte, jag måste ju göra saker o ting, men efterrätten blir ju alltid ondare - det vet jag ju, men jag har lärt mig att "ta mig tid" - låter kanske lyxigt men för en annan som har kronisk smärta dygnet runt + annat ont på andra ställen så är det bara så att kroppen säger NEHEDU!!!!!!!! Och då måste man vila - måste jag vila hela dan, då gör jag det - det får vara dammigt, disk och allt möjligt, men sånt får jag ta en bra dag då inte mer med det. Eller hur? Sonen brukar få springa åt mig lite hit o dit och det är ju bra, så "hemhjälp" det har jag allt..jo, det kan allt bli knorr o morr - men varsego o hjälp morsan och det gör han.

Gillar inte att be om hjälp heller, jag gör hellre själv - envis satan jag må ni tro - man TROR sig klara av allt det man gjorde förr - men det visar sig alltid att man fastnar med skägget i brevlådan ändå..Jag planerar aldrig långsiktigt heller - ytterst få saker jag gör det med, annars tar jag dagen precis som den kommer, det funkar inte annars - ingen dag är ju den andra lik fysiskt och psykiskt, jag vet inte hur jag mår i morrn?? Men så är det att vara sjuk - men leva lite måste man ibland, fast man vet att det kanske straffar sig, men det får man ta då!

Nu har vovven kommit till sans - zzzzzz --- ZZZZZ..bredvid mig här i korgen, körigt att bli badad och insmetad tror jag..

Idag inget av intresse på tv - kanske fortsätter att pröva lite filmer, blir väl sittande kanske, vad gör det? Det man inte kan göra idag - det gör vi i morrn, så enkel var den matematiken. Jadå, lite mat ska det väl pillas ner såklart, men sen får det vara bra för idag va?

Idag ska ni få en riktigt riktigt riktigt bra låt - Hotel California med Eagles, live - rysvarning på den..Har ni lyssnat på texten ordentligt? Gör det - lite creapy, men attan vad bra den är!! Inga dumma aprilskämt i morrn nu hör ni, det är vi för stora för tror jag - jag är inte road av dem i alla fall..Ha de gott och mycket nöje!!!



Tjing

Onsdag

 Nej inget glitter - jag vet, men tog den för den ser lite våraktig ut, eller hur??

I säng sent för seriens skull -vaknat 1 gång i natt o hostat..hm...Vackert med kallt ute idag när vi gick upp. Efter frukost och sonen gått till skolan - jag dök ner i bädden, skulle bara bli en stund...Ops, 10.20 slog jag upp ögonen! Haha, jaja, då behövde jag ju det antagligen. Gjorde mig i ordning och ut med vovvs, slängde lite sopor och gick en sväng. Hade faktiskt tjocka jackan på mig, var allt lite småkallt.

Kl 12 pep jag ner i tvättstugan med lite tvätt - medans den gick, lite mat och ett avsnitt till, fan - nu är det bara 1 enda ynka litet avsnitt kvar hörni...Jag drar på den karamellen till senare ikväll, lite annat på tv nämligen, Greys och Off the Map, SEN grand final av Skönheten & Odjuret...

När sonen kom hem drog jag iväg till Netto, hade sett att de hade canvas skor, ni vet typ "basketdojjor" - ville ha svarta men nähädå, inte en sko nånstans, däremot hitta jag vispskålar 3 pack till dottern och en hjärtformad bakform - skojigt!!! Efter det tog jag apoteket och sen åkte jag ut till Karlssons. Köpte strumpor till mig, en löpare och 2 konstgjorda blommor - REA - det gillar vi =)..Sen åkte jag till ex-maken och väntade på honom efter jobbet, och sen då tillbaka hit och han tog bilen till sitt.

Har precis nu diskat jättedisken Allan - att man aldrig lär sig - näedå, men ok, jag har ju tid på mig och det är väl det, jag skjuter på det och skjuter på det - till sist finns det inget att äta på..Nåja, nu är det gjort och snart dags att skita ner igen, kvällsmat idag, spaghetti och köttfärssås. Ja sen är det kväll igen och lite tv då. Klockan är 18.45 och solen strålar utanför, dock bara 3 grader, så nu måste ju allt våren vara på väg??? Vi håller tummarna!

Klipp idag, en lugn låt av favvisgruppen Kiss - Forever - fin är den, ha det gott därute och mycket nöje!!!!



Tjing

Hit & Dit

No Bling...

Satt uppe till, jag tror hon var halv 1 i natt - jädrars vad spännande det är nu i min lilla serie..till slut bar inte ögonen längre faktiskt - så i säng. Vaknat 2 gånger o varit uppe en sväng - gick upp sen 6.45.
Åt frukost och iväg med sonen till skolan, jag o dottern gjorde oss klara - hon skulle ju tillbaka till Örebro i dag. Första anhalt - dottern skulle hämta student litteratur hos en tjej, sen iväg till en kompis med dennes hemnyckel, sen till banken - dottern satte in pengar och sist tanka vi bilen. Men FY FAN vad bensinen är dyr nu..14.05 kr/l...Helt sanslöst, såg att det kanske ska dra sig upp mot 18 kr /l...Men bensin måste ju bilen ha annars kommer man ju ingenstans. Vidare färd mot den stora världsmetropolen - TÖREBODA..haha, för er som inte vet - en liten fjuttstad som ligger en bit från Mariestad. Kom i god tid till tågstation och satt o prata en stund, sen for dottern iväg.

Jag styrde kosan mot tippen i Mariestad, kasta massa lådor som låg i bilen - sen vidare till affärn och handla lite grann. Hem med det - plockade upp och röjde här, fällde ihop extrasäng och lite sånt. Satte mig och såg färdigt på det avbrutna avsnittet från natten, sen käka jag lite.

Sonen kom hem - då drog vi till stan, han hade presentkort på kläder och ett på bokhandeln som skulle utnyttjas. Jajamen, 1 par jeans o en T-shirt, 10 pack strumpor och 2 böcker fick han tag i. Sen drog vi en repa in på Biblioteket med - sonen lånade några böcker till och sen åkte vi hem...

Har nu suttit o tittat på några avsnitt till - nu är det sista discen o 3 avsnitt kvar - sen är det klart! Oj, det går fort när man har roligt! Har inte varit det bästa jättevädret i dag heller, regnat och lite sol om vartannat, men rätt hyfsat varmt i alla fall.

Ska strax få sonen att göra matteläxan - äta lite och ja sen får jag väl titta klart helt enkelt - ingen House idag heller - GRYMT, jädra sparka boll match istället - vem bryr sig????

Så var det med det, som det var med det som var..Alles för idag, klipp Def Leppard med Too late for Love, en höjdare . gillart..Ha de gott o mycket nöje!!



Tjing

Ny vecka

Nej, jag har inte sett en fjäril ännu ute i vårvädret, har ni??

Nja, efter gårdagens bedrift att baxa upp ett as till skänk så kan jag väl säga att jag la mig med huvudvärk, vaknade 2 gånger med huvudvärk och ont i benen i natt, men när klockan ringde var i alla fall skallebanken över..Resten får nog betraktas som träningsvärk, eller hur?? =)

Ett riktigt härligt väder har det varit idag, gick dock ingen längre promenad - benen var inte med på det liksom...Efter utfodring av hund pep jag ner i källaren igen och kolla lite lådor, tog med mig 3 upp, hittade lite grejer igen faktiskt, visste att i lådorna efter min moster så skulle det ligga typ vinglas-finglas med gröna fötter bl a..Jomen, jag hittade dem!! 2 av varje, 6 st, så nu står de 3 o 3 på skänken med värmeljus i - påhittigt va? Kände mig som Leila - hon som bakar o så ni vet i tv - hon älskar ju att blanda olika saker och koppar och allt, inget ska vara exakt lika..men varför inte använda grejorna - går till vad som helst..=) Fint blev det i alla fall, ska gräva i duk o linneskåpet med och se om jag hittar nåt fin löpare i gömmorna nånstans med och lägga på, vad tror ni om det? Pyssliga Annika, hahahaha...

Gjorde lite mat också o jag o dottern åt, sonen kom och vi fika lite sen. Har sedan suttit vid datorn här ett tag, nu ikväll har jag satt på sista säsongen av min serie - oj oj oj oj....mina tårar har allt trillat lite kan jag säga..Har en paus nu för om en stund är det ju En unge i minuten - då grinar man väl igen kan jag tro =)

I morgon bitti ska jag köra dottern till tåget i Töreboda, dags att åka tillbaks till Öret igen ett par veckor, tror vi ses till påsk nästa gång. Så, ja, det var nog allt för idag tror jag!

Idag ska ni få Smokie - Lay back in the arms of someone - från 1995, Alan Barton som sjunger gjorde här sitt sista framträdande visade det sig - några dagar senare omkom han i en olycka.....Ha det gott o ta hand om varandra! Mycket nöje!!!



Tjing

Söndag

Ja hej hej...

Kvällen igår bestod av - serietittande ja...och ställa om klockorna, gjorde inte alla igår utan tog resten idag. Var uppe vid 4 i morse en sväng men sov sen till 8.20. Upp o käka lite frukost. Kallt ute idag med..Var i kläderna vid 10 snåret - gjorde mellanlägg till tårtan - barnen och jag skulle fira ex-maken idag, får passa på när stora tösen är hemma. Skalade potatis och hacka lök - fläsk med löksås minsann - med attan o fy fan att stå med o steka - men nån gång går det ju an, det är ju jädrans gott alltså!!

Vid 1 kom de, vi käkade - alldeles för mycket, så magen står i 4 hörn tror jag. Sonen pep in på sitt rum, ex-maken och dottern däckade bägge 2 i soffan - dottern lite ont i håret i dag ja...Hårt att ligga på topp ibland hörni..=) Medans de nana en stund gick jag ner i förrådet - gosh - nu ska skänkhelvetet upp!! Tog sin lilla stund att bara få undan grejerna som stod i vägen - kom äntligen åt skänken - jippie, jaha...Den var SÅ tung ja..Fixar vi detta tro jag o exmaken? Efter 7 sorger o 8 bedrövelser så hade jag i alla fall varit god till att dra ut eländet i gången - sen var det dags att plocka tillbaka allt jag fått bära ut...Fick med mig en låda upp med att gå igenom..Gick upp och fick liv i folket och sen gick jag o exmaken ner och skulle bära upp då...."Shit va tung..." var väl exmakens utrop - men vi tog i varsin ände och kom väl 5 meter kanske....Tung, en överdrift..SATANS TUNG var den!! 4 halvtrappor upp med 8 steg i varje - 32 steg - Jag kan meddela er då att på testen hos sjukgymnasten när vi testade mina ben i trappor utan såklart att bära på massa bråte...då gick det 53 steg, sen tog bena slut...Såpass bra är mina ben kan jag säga...Hur skulle då detta gå??? Med en astung gammal skänk - 32 trappsteg...Jag sprang upp till min granne - han brukar vara så söt o hjälpa till att bära sånt här - stor o stark pojk, men näe, ingen hemma...Ja, skänken kunde ju inte stå i trapphuset och jag som vanligt envis som fan skulle ha upp den bara, så är det!!! Första 8 gick rätt bra, vila vi där..nästa 8, nja, nu började benen redan säga ifrån..vila där - nästa 8 - knappt så jag tog mig upp...vila länge där....o sista 8 vet jag inte hur jag fixa, ren jävla vilja och envishet - men i hallen bar sig det inte mer och jag säcka väl ihop på hallgolvet typ, jag kunde inte gå ett steg till alltså...Ex-maken o sonen bar sista biten in i köket - så nu står den där minsann - skänkhelvetet - men bra blev det!!!

Vi fikade sen och sen åkte ex-maken o dottern med, hon kommer väl inramlandes i kväll kan jag tro. Jag gav vovvs lite mat och sen titta jag i lådan jag fick med mig upp - opsy daisy - fynd - alla mina priser och medaljer sen man idrotta, hahaha, riktigt kul, guldplakett från skolmästerskap - guldmedalj från baskettiden - guld o silverplakett sen gymnastiktiden - och några silvermedaljer i skolmästerskap i simning + några plaketter för att "man deltagit" och så guldplaketten vi fick för att vi blev Skaraborgsmästarinnor i stafett...Jojo..rätt kul att se, visste faktiskt inte vart jag gjort av dem, men nu dök de upp så jag stoppar dem på ett ställe nu då jag kommer ihåg..=)Har en hel jädrans drös med diplom också - nånstans..Tidningsurklipp och sånt vet jag var jag har men inte diplomen - de dyker väl upp de också vad det lider, skoj va det i alla fall!

Klockan är 18.35 - helt ljust ute än - kalas det, lite blir det tycker jag att man tror inte klockan är såå mycket eftersom det är ljust nu då längre på kvällen - men man vänjer sig, eller hur? Nåt som annars INTE skulle komma ner mer var SNÖ - men tror ni inte på FAN att det har SNÖAT och gör så än????? Hmm o grrrr...Nåväl, det lägger sig i alla fall inte, får väl vara en tröst det då...

Ingen Solsidan idag - katastrof - in med en tredje säsong!!! Men men, jag har ju min serie - får se vad det blir, ska ner i källaren en sväng till med en låda och ta upp en ny..Undra vad man fyndar denna gången?

Idag ska ni få ett klipp - en musikvideo från TV-serien då Skönheten & Odjuret...Vincent och Catherine..Deras otroliga kärlek - de kan inte leva tillsammmans - men är ändå aldrig åtskilda - deras band är starkare än vänskap o kärlek..Ni kommer säkert ihåg dem - ha det gott och mycket nöje!!!



Tjing

Ditt & Datt

Nja..Får duga...=)

Igår vete tusan vad som hände..jag la väl in mitt veto redan vid 22.15..kom inte riktigt isäng då men nära på. Kors..Happ, man får passa på när man är trötter, det är helt klart. Vaknat 1 gång i natt bara, vid 3 snåret, men sov sen till halv 8, men tyckte det va lite tidigt, så 8.20 klev jag ur sängen. Så jag såg i morse att Jessica Andersson vunnit Let´s Dance - ja nån Andersson skulle ju vinna och så blev det!

Kom i kläderna rätt hyfsat med - ut med vovve, idag piggare minsann, men attans - det blåste kallt, hade bara min tunna jacka på mig och det märkte jag allt, jag frös faktiskt. In och greja lite - dottern ringde o sa att hon var på ingång - trevligt, hon kom och vi åt lite mat och hon duscha o greja. Fick med henne ner i förrådet efter viss övertalning - hon tror det är spindlar överallt den där damen och gick väl tveksamt in där - vi rev lite i skiten, det går ju knappt inte att komma fram...Ja jag säger såhär: Jag måste ALLVARLIGT  ta tag i att röja där nere - jösses, det är möe som kan åka till tippen, en del kanske kan få komma upp hit och en del till kyrkan, jag fattar inte vad man sparar???? Min mosters päls kanske nån vill köpa???? Ja ni hör ju själva..Halleluja....
Dottern åkte igen sen runt 15 - partaj och Statt ikväll då - så hon är nog lagom fin i morrn..Hahaha..

Plockat lite med tvätten, power-napat i fåtöljen en sväng och diskat - nu är det afton, ska värma lite mat - sätta mig i fåtöljen och fortsätta serien - inte mycket kvar nu - oj oj oj, hur ska detta sluta månne???? Jo, jag ska ut en vända till med vovven såklart med - men sen stänger vi butiken se..
En liten påminnelse till Er därute:

GLÖM INTE STÄLLA FRAM KLOCKAN 1 TIMME INNAN NI SKA LÄGGA ER!!!! SOMMARTIDEN BÖRJAR!!!!

Så, nu har jag gjort min plikt tycker jag - skulle ju vara fint om jag själv glömmer sen....Då är det allvarligt hörni...=)

Idag ska ni få ett klipp från Britains Got Talent - vår Talang alltså - finns mycket roligt och mycket bra..Denna killen ni ska få se är urduktig på att härma Michael Jacksons moves - och så händer det visst nåt...?? Haha, ni får kolla själva..Ha det gott därute och mycket nöje!!!!



Tjing

Fredag

Jaaaoooo....=)

Lite konstiga drömmar och svettningar och vakna o somna o gå upp består mina nätter av, härligt värre..

En fin dag idag med, lite kyligare dock, men solen har skinit, folk har varit ute och fåglarna har kvittrat. Även jag o vovvs har varit ute - hon har ont i magen den nu, antagligen p g a foderbytet - då äter hon gräs ute och spyr, brukar gå över, men hon har inte ätit en bit i dag än.

Hade tvättstuga mellan 12-16, har sprungit upp o ner med det - sonen kom från skolan och va hungrig - NÄHÄ..=) Satte mig sen o titta lite på min serie...Man lever sig nästan in i deras värld under jorden..Det kanske vore nåt - att alltid känna sig trygg och alltid ha nån som bryr sig om en, värme, kärlek - låter ju alldeles för bra förstås - men tänk om, och så klart - ha en "Vincent" som beskyddare..Jo man tackar!

Dottern kom hem idag med, titta allt in, vi gjorde våfflor - det är ju Våffeldagen idag, och helt plötsligt hade jag 3 tjejor till kring matbordet! Haha, alltid roligt när de kommer tycker jag, de är goa, skämt, skratt, lite våfflor o kaffe - sen åkte de - dottern ska bo hos en kompis i helgen - de ska bland annat gå på Statt i morgon och se och höra Sean Banan - och såklart SKAKA ROOMPA..=)..Ja tänkt när man sprang på Statt - det va tider det...=)

Sonen har precis åkt till pappa - jag ska väl få i mig lite kvällsmat och titta lite på finalen av Let´s Dance, Andersson vinner ikväll!!! Jaså säger ni - JA, blir det  JAG, FRANK eller JESSICA?? Vi får se vi får se..
Slår säkert en glutt till på min serie, kan ju inte sluta nu när det inte är mycket kvar - det roliga är att jag kommer fasen inte ihåg hur det hela slutade, jag såg ju serien på tv när den gick nån gång på 80-talet, men minnet - vet jag inte var jag har lagt..

Sean Banan - han kommer här i dagens klipp med såklart Skaka Rumpa!! Hallå där Kött & Blåbär...Hahaha, ha en go fredagskväll och upp nu och skaka rooompa!!! =) Mycket nöje!!



Tjing

Allt möjligt

 Bling Bling...=)

Vaknade vid 3 snåret i natt o hosta såpass så jag måste ha väckt de döda...Vet inte om jag fick slem i halsen eller vad - och det tog en stund att få tyst på mig också..Efter det har det varit ganska lugnt tills den där grejen man har bredvid sängen satte igång...

Sonen var inte vidare värst lycklig heller när han tog sig ur sängen - kan säga att de flesta frukostar nu för tiden äts under tyssssstnad...Hahaha..Han kom iväg till skolan i alla fall, tyckte det var liiite tunga steg förstås - han hann o fråga innan han gick "när är nästa lov egentligen????"

Kan ni tänka er -jag var i kläderna före 10 idag - helt otroligt, har inte inträffat på bra länge - vårkänslor kanske - solen strålade allt men det blåste allt än, men ut med vovve - gick en extra sväng idag med, in och gav henne mat. Bakade en kaka - jomen, sen diska jag! Oj, ja, det kan man säga.. Satte mig vid datorn en stund, åt lite sen, och så titta jag på en disk till av Skönheten & Odjuret..Under tiden hann sonen komma hem och jodå, det hade allt varit bra i skolan, nu är det ju bara 1 dag kvar på denna veckan så, det går ju an va...Sen satte jag på radiokanalerna på tv-n, fick på schlager minsann - och sen så strök jag tvätten! Ska tvätta i morrn igen - så det blir ju en gång till men jag tänkte att det är lika bra att ta bort denna först kanske innan man fyller på nytt? Sen gick jag ner o slog en glutt i förrådet för att se hur pass åtkomlig min skänk är - som står längst in....Ops - den såg man inte ens nä...Jaha....massor att flytta på då ja, innan jag ens kan SE den..Detta blir kul - INTE - men skänkskrället SKA upp, så det så! NÄR den väl är uppe så ska jag försöka röja lite i förrådet - scenariot är detta: Dottern har ett glapp på 1 månad från det hon flyttar från Öret - tills hon flyttar in i sin nya lägenhet här..Och VAR ska då alla hennes grejer stå så länge??? Jo, naturligtvis - hos mig - självklart, jag har MASSOR med plats - i TAKET, hahahaha...Så därför måste jag röja som ni förstår lite då för att hennes lådor o allt ska få plats 1 månad. Det blir nog bra, eller vad tror ni?

Idag var det inget av intresse på burken för mig, så jag fortsätter nog med min lilla serie, ska göra lite kvällsmat, lite bacon & spaghetti med vitlöksost får det bli idag tror jag. Ja, detta var väl inte dåligt av mig va, baka, diska, stryka, glutta och laga mat??? På SAMMA DAG!!! Halleluja...............................

Idag ska ni få ett klipp med en karl som jag tycker är vrålsexig, farlig pöjk det där tror jag..Tja, låten är ju inte ny, den är från 1986 - så han ser inte ut sådär idag - men jag tycker det är en av hans bästa, Billy Idol med Sweet Sixteen...Ha det gott och mycket nöje!!!



Tjing

Inget av intresse

 R.I.P Elisabeth Taylor..

Ännu en stor filmstjärna har gått ur tiden - gift 8 gånger blev hon och kammade hem 2 Oscarsstatyetter med under sin livstid, och givetvis många många bra filmer gjorde hon med sin fantastiska skönhet & karisma. Nu får hon sälla sig till de andra storheterna på stjärnhimlen..

Vaknat några gånger, svettas, men skit i det. Upp vid 8 snåret, sista lovdagen, käkade frukost. Slappa en stund och sen ut med hund..haha, rim blev det där...Var till soprummet med massa kartonger o bråte, sonen fick följa med o leka bulldozer - skönt att vara av med det, den säcken har åkt in o ut ur klädkammaren för jag inte kommer åt annars - men nu är den väck!!

Käkade lite lunch och sen satte jag mig i fåtöljen och tittade på ytterligare 1 disc av Skönheten & Odjuret..Snyft på sina ställen idag minsann o så kan det ju bli.

Ex-maken har hämtat mig nu ikväll - var till affärn och handla, och JÄVLAR vad det blåser!!!! Bäst att hålla i prylarna tror jag..En annan som är stadig flyttar sig ju inte så lätt..=) Men frisyren!!!!!!! Frisyren blir ju förstörd!!!!!! Sån var jag förr, jösses "akta hååååret"!!! Hahaha..Dottern har allt sina ryck med det också - akta luggen!!!! Jistanes..Nu är det skitsamma - man är väl bara glad att man HAR hår..=)

Har precis nu fått i oss lite kvällsmat - ska sitta här en stund innan jag återgår till min lilla fåtölj - Greys Anatomy och Off the Map ikväll se...Bra skit att avsluta en onsdag med tycker jag. I morrn återgår allt till ordningen 2 dar i alla fall, ring klocka ring!! Fy fan..........

Och vad ska vi ta för klipp idag då tro..Jo, nu ni...Vad sägs om Baccara med Yes Sir I can Boogie??? Den har väl inte undgått någon på denna planet väl?? Ha det gott och mycket nöje!!!!



Tjing

Diverse

YES!!!! =)

Svettas som en gris på nätterna, nu är det det jag vaknar av - alltid är det nåt. Hostan är fortfarande inte 100 - sonen är snuvig, så följetongen fortstätter väl.

Gjorde mig klar - segt faktiskt, blir väl det när man inte får sova som folk. Ett riktigt blåseväder har det varit idag med, men faktiskt jättevarmt. Nu är nog all snö borta, och nu får det fan inte komma mer - då blir jag riktigt deppig..Ut med vovve, som nästan hängde med i kastbyarna som kom - då kan man ju tänka sig hur det är med en tsunami - orkan, hujedamig...Upp igen och gav henne mat, är liiite tveksam till att käka det nya, men men små mutor så går det ner.

Fick ett litet ryck sen, fyllde på i skafferi och burkar, sylt och lingonsylt, mospulver och makaroner och ris, hällde på mjöl så det blev fullt - fan det blir ju kartonger överallt i skafferiet annars. Sen nöp jag tag i vovven - nu skulle hon klippas, därmed basta. Gick rätt fort, det är inte så värst övervägande mycket päls kvar att klippa i och hon försökte bara nafsa mig idag så det gick snabbt. Godis som belöning så klart!

Sen blev det lite mat - mikron, fint det - och sen intog jag min position i fåtöljen och fortsatte med Skönheten & Odjuret, nu är box 2 klar - kanske börjar på box 3 idag - men det är lite på tv med - Sofias Änglar och House, ska göra lite kvällsmat också. I morrn sista lovdagen, på torsdag ringer klockan igen - dock bara 2 dar denna veckan. På fredag kommer dottern hem över helgen, sonen ska till pappa.

Idag är det även en födelsedag minsann - exmakens:



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN JÖRGEN!!

Eftersom dottern kommer till helgen ska vi fira födelsedagen här på söndag, så båda barnen får vara med, det blir nog bra.

Japp det var alles för idag. Klipp idag får väl bli en låt som jag vet exmaken gillar - ur filmen Oh Brother, Where art thou - Soggy Bottom Boys med I am a man with constant sorrow..Bra låt en riktigt bra film, yes det är George Clooney som är med ja - men det kan väl ingen missa =) Ha det gott och mycket nöje!!!





Tjing

Nya tag

 Min lilla vovve......=)

Ovan är en bild på min älskade vovve  Vitsan. På bilden är hon precis som hon ska se ut - vit, fin, krullig..Hon blir 14 år i september, har fått 12 barn i sina dagar och har väl förmodligen barnbarnbarnbarns barn typ...=)Så gammal o vis såklart!

Skulle jag sätta ut ett kort här på hur hon ser ut IDAG - så skulle ni inte tro det är samma hund. Hon har ingen päls kvar på benen, under magen, på bröstet, några fläckar på ryggen o i rumpan - tassarna ser ut som hopskrumpna valnötter ungefär..Vad det är??? Ja hörni säg det....Genom årens lopp har jag varit hos ett antal veterinärer-kliniker, de har tagit prover, gett olika mediciner, pencillinsprutor, och gud vet allt. Av penicillinet har det blivit bra - ett tag, sen sätter det igång igen..

Jag har ändå haft tur med henne - hon har aldrig varit allvarligt sjuk som inneburit dyra kostnader så - det enda "fel" hon har då är att hon har känslig mage, typ som vår magkatarr, och att nu då ser hon inte riktigt 100 i mörker längre, men så blir det ju för alla - annars har hon friskt hjärta och äter och dricker och sover som hon ska. Kan få sina ryck fortfarande och tror att hon är valp - ska leka, springa o skälla o barnsla sig =)..Folk man möter ute som inte känner henne tror inte att hon är 14 år snart - småbarnen kallar henne för "lammet"...MEN...dessa hudproblem. Kan inte riktigt säga när de startade faktiskt - men några år har det allt hållt på och blivit sämre o sämre. Men ingen hund som kommer från uppfödaren - inte ens hennes barn. har dessa hudproblem. Och vad kommer de ifrån?? Eftersom hon har känslig mage så har fodret blivit utbytt ett antal gånger - men fodret är ju inget man först tänker på - har efter samråd med min veterinär nu gett henne linfröolja i maten, för att smörja "inifrån", för en hund behöver ju fett o annat precis som vi.

Just nu ser hon bedrövlig ut, luktar lite "var" kliar sig o biter, kliar sig o biter. Jag smörjer med fet salva, ingen bättring. Så idag har jag suttit o tänkt o tänkt att VAR i från kommer det?? Jag började söka på det enklaste - som vi inte tagit notis så på förut- fodret..Hon har ätit Beneful Orginal länge länge, jag sökte på det på nätet...oj oj oj va min reaktion..Av 10 hundar säger vi som äter detta foder har 9! st torr hud, kliar sig och har till o med bölder..Fodret innehåller visar det sig i stort sett inget vettigt mer än färgämnen..Inga Omega 6 o 3 fettsyror bland annat..Då kan man tycka om mig: "Va fasen, läser hon inte på käket vad det innehåller innan hon köper det???" Jodå, det gör jag, men har väl efter alla dessa foderbyten blivit blind kanske..

Jag ringde i alla fall min uppfödare - som också är en vän - och frågade vad hon tyckte. Det foder hon har VET jag är mycket fetare bl a och innehåller det som ska vara - de flesta som köper hund av henne fortsätter med det fodret även sen - det har ju inte jag efter som min har haft tjall i magen. Hon satte sig i bilen med "sitt" hundfoder och kom hit - och det hundfodret känner ju min hund igen - men inte ätit det då på ett tag. La upp en skål och hon gick väl i princip dit o fnös..Hahaha...Så: Nu är det bara det fodret som gäller i fortsättningen + lite olja ändå - så får vi se om det händer nåt. Det kommer inte hända nåt i morgon-inte i övermorgon och inte om 1 vecka, det tar nog sin lilla tid om det hjälper, och det får jag hoppas! Det blir sista försöket jag gör nu för att fixa till det, sen kan jag i alla fall trösta mig med att jag prövat ALLT. Och hjälper det inte - ja, då är det tyvärr hundhimlen som gäller, trist o ledsamt, JA, men det är ett beslut man måste ta en dag när man skaffar sig ett djur. Så vi får hoppas och håller alla tummar för att det går vägen och att hon får vara kvar ett par år till, eller hur? Det kör vi på!

Annars idag - sonen och alla andra skolbarn har lov nu i 3 dar...Hade jag totalmissat kan jag säga, jag tjata nästan hål i huvudet på min son i går kväll om att han måste i säng för det är skoldag i dag - runt 23 kläckte han ur sig att "nä - vi har lov!!!"..Kontrollerade detta genom skolans lilla agenda..Jo men visst - studiedagar 21-23/3...Jag brukar ALLTID när det är nytt år skriva i alla lov och studiedagar som är under terminen i almanackan - men dessa 3 dagar har tydligen gått mig förbi..Så javisst, nice - ingen brölande klocka i örat i 3 dar, man tackar då!!!!

Vädret har varit halvdassigt faktiskt, varmt, men mulet och trist. Har i stort sett inte gjort nåt vettigt överhuvudtaget idag - känns som om jag haft besök och talat i telefon hela dagen i stället. Men det gör inget - det är en dag i morgon också - no worries som de säger i Australien...

Om en stund ska jag göra lite vettigt, nämligen kvällsmat - kom på att jag inte har ätit idag faktiskt mer än smörgås och en SEMLA som uppfödaren hade med sig...Ops - en semla till....NU har jag tappat räkningen tror jag...I övrigt kl 21 - En unge i minuten på TV4 - sen är det gonatt.

Klipp idag - en liten video med låten Who let the dogs out??? Titta på de härliga korten tycker jag under videons gång - härliga vovvsar allihop! Ha det gott, mycket nöje!! VOV!!



Tjing

Varannan timme

 Jädrans bra serie det där...=)

Ni förstår av överskriften att i natt har det varit skoj ja...varannan timme har jag vaknat o varit uppe. Sånt är ju såååå kul. INTE. Jaja, det är bara att lägga det bakom sig och hoppas att nästa natt blir bättre.

Eftersom det är söndag så har det varit en riktig slappardag faktiskt. Behövde inte göra mat heller - mikron - värme hamburgare som fanns kvar sen igår, smidigt. Plockat lite med tvätten och diskat - jomen. Men sen har jag bara suttit i min fåtölj och sett på ovan nämnda serie..Avsnitt på avsnitt på avsnitt..Ja jag vet att solen har strålat - har varit ute med, men övervägande har jag suttit i fåtöljen.

Kväll igen och ny vecka - det ramlar på, nästa helg är det sommartid redan - klockan fram en timme alltså, skönt när det blir ännu ljusare - för det är ju ljuset man saknat tror jag. Så man piggnar väl till lite kanske också och har lust att göra lite saker möjligen. Ikväll är det också sista avsnittet av Solsidan - aj aj aj, det var ju inte bra - en tredje säsong vill vi ju ha eller??? Japp!!!!

I veckan måste jag ta tag i min ovårdade hund med, behövs en sax där - så det är bara att förbereda sig på en liten fajt - jag vinner - igen!

Inte så långt idag hörni - är inte så mycket att skriva om när man i stort sett bara sitter o tittar på en serie...Klipp idag - ytterligare en gammal grupp - vet faktiskt inte om de håller på än, men jag gillar dem - Slade med Run Run Away...Gick också varm på bandspelaren hemma i flickrummet. Ha det gott - mycket nöje!!!



Tjing

Utflykt

 Hepp, inge bling..=(

Har sovit riktigt bra i natt faktiskt, vaknat 2 gånger men inte av hosta. Så det går väl åt rätt håll då förmodar jag!

Gick upp och vi käkade frukost jag o sonen, strålande vackert väder ute idag! Gjorde oss sen klara - vi skulle på lite utflykt nämligen. Dottern har hittat ett litet bord på Second Hand butiken Gengåvan i Skövde..."det bara står där o ropar på mig mamma!!! Jag MÅSTE bara ha det!"..Jahapp, och eftersom hon sitter i Örebro och inte kan ta sig till Skövde - jag då får morsan åka då och göra en god gärning..

Vi kom fram till Gengåvan och gick in - Götapetter vad folk!!! Man fick tränga sig förbi överallt!! Sånt är lite stressande tycker jag, man får inte riktigt nån ro att titta sig omkring precis - men det är ju lördag och alla är lediga så vad hade jag förväntat mig egentligen? Vi trängde oss igenom alltihop i alla fall och till slut så hittade vi bordet i alla fall. Ser ut såhär:

 

Snidade ben och marmorskiva som man kan ta bort om man vill - dottern ska sen då måla om det i vitt - så det blir nog fint. Tungt som fan var det i alla fall att bära på, kosta? 250 spänn - så det var ju inte så farligt. Så uppdraget slutfört - bordet är i hamn och sen åkte vi hem.

Käkade lite mat - sen däckade jag i fåtöljen en sväng - satte sen på lite kaffe för att piggna till och har sedan tittat på tv-serien Skönheten & Odjuret om ni kommer ihåg den - Vincent som ser ut som ett lejon som bor under jorden och Cathrine som jobbar på en advokatbyrå - 2 tvillingsjälar som känner när den andra är i fara t e x..Bra serie, har alla boxarna - har bara kommit till skiva 1, box 2 - så det är en del kvar att se!

Och som alltid när man blir sittande o titta på tv-serier sådär så upptäcker man att klockan har gått jädra fort! Inte för att jag har nån tid att passa - men ändå! Ska ställa mig nu och packa lite köttfärs - sen steka lite hamburgare tänkte jag till kvällsmat och sen blir det väl förmodligen några avsnitt till i kvällningen. En pilsner slänger vi in också så känns livet helt ok..=) Nu är ju Melodifestivalen slut så inget annat att passa på lördagskvällen. Ja jag vet att Körslaget börjar idag - har tittat lite förut - vi får se vad det blir.

Hoppas ni digga igår till Sweet - idag ska ni få ett annat band jag lyssna mycket på i slutet på 70-talet - kassetten var nästan utsliten...Bay City Rollers med Keep on Dancing...Kolla in kläderna - allt går att ha på sig, i alla möjliga färgkombinationer...Hahaha...Ha en go kväll och mycket nöje!!



Tjing

Otroligt!!!!

 Jiiiihaaaa...=)

Faktiskt fått sova någolunda - wow...Sov till och med när klockan skrek och det var länge sen det inträffade..Tyckte det var nåt mysko när jag gick upp - såg genom gardiner o persienner att det var ljust - men det var ingen sol..Drog bort och fick se...SNÖ!!!!!!!! och det snöa än!!! Men för fan - vad är det för fel?????? Sonen kom upp och jag sa "titta ut"..."NÄE, JAG VÄÄÄÄGRAR GÅ TILL SKOLAN!!!!!" Vad hände undrar man? Ja, inte fasen vet jag - snön har idag varit det stora samtalsämnet lite varstans - och sen kommer det ett "men"..i morrn ska det bli plusgrader o strålande SOL - och i veckan upp till 15 plusgrader!!!! Jistanes - man kan undra egentligen hur det är ställt med klimatet va?

Gjorde mig redo - var ute med hund som till sin förtjusning då fick se snö - attans va kul, hoppeliskutt! Matte inte alls road kan jag säga. In och gav henne mat - sen var det dags - storhandling på agendan idag. Exmaken kom med bilen, med honom till jobbet och sen satte jag igång. Var rätt mycket folk ändå på förmiddagen, och slaskigt och blaskigt så klart. Var hemma vid 2 snåret lagom till sonen kom hem - vi packade upp och åt lite. Sen gick luften ur mig lite grann, var tvungen att häva mig i fåtöljen en stund...zzz zzzz. Det är fina saker det vill jag lova!! Kom sen på att jag hade köpt semlor så de intog vi jag o sonen, nu är det väldigt många semlor tror jag...Hahaha...Jag skyller på att det är fredag - så var det ur världen!

Min goda vän - hon som fick en blodpropp i huvudet har varit o blivit friskförklarad idag! Inga mer mediciner och så klart - inga mer "hål i huvudet" som vi brukar skoja..Skönt - och som alltid en stående fras av läkaren " Jag hoppas jag slipper se dig nåt mer!!" Det är väl ända gången det låter välförtjänt det ordvalet, eller hur? Skönt i alla fall - MVG!!!

Klockan är snart kväll - jag ska ge vovvsen lite mat - plocka i ordning på de varor som inte blev inplockade och sen får man väl slå ner lilla rumpan framför tv-n, Let´s Dance ikväll - oj oj oj..Nu drar det ihop sig! Vinna eller försvinna - ja, och vem - vilka?? Spännande värre...

Idag ska ni få en av mina favoritgrupper - har många såna jag!! Sweet med Ballroom Blitz...Vad säger man - jo läckert, skitbra och så lite allsång! Ha nu en skön fredagskväll - mycket nöje!!!!!



Tjing

Torsdag

Nämen!! Funka! Trevligt =)

Nätterna är helt klart inte så roliga alltså - har varit uppe väldigt mycket i natt - gått omkring och sen satt mig i fåtöljen, fått slumra lite där i alla fall. Hostan har blivit bättre helt klart, men det är den där "slutklämmen" som fattas - alltså att det är lugnt på natten med. Men det kommer väl hoppas jag. Var faktiskt uppe när ninjorna smög ner tidningen i brevlådan och (igen) hoppade jag till..Hahaha..De hörs fan inte alltså!!!! Otroligt.....

Strålande sol o klarblå himmel idag med - men skenet bedrog, det har varit attans kallt i vinden - var ute med soporna och det blåste "snålt", man vill ju så gärna vara ute lite nu när det är lite fint, men fasen - det är kallt! Jadå, man kan allt ta på sig, givetvis - men jag gillar inte när det blåser så pass så man inte ser för att ögonen tårar sig, då får det va, är öm fortfarande på ögonbrynet och ögat är lite svullet, men det håller på att ge sig det också. Jädra tur att man slapp sy i alla fall, eller hur?

Som vanligt, har det blivit lite plock - jag behöver rensa definitivt både här o där. Jag har ju gjort om lite i köket, har ju ett kök som ser ut som ett L, o i intjacket har jag haft köksbordet, men det har jag flyttat nu till fönstret så intjacket är just nu tomt. Ska bära upp mosters skänk tänkte jag o ställa där sen, men det luringen står LÄNGST IN i förrådet - många hinder ska man förbi..Hahaha, men ska då försöka passa på o rensa lite, dottern ska ju som ni hört förut flytta hem till Mariestad här o hon har också en del pryttlar som hon faktiskt ska få ta med sig till sitt förråd. Så det blir säkert bra när det blir klart.

Har powernapat med lite - idag var det välförtjänt efter en dålig natt, och det är konstigt faktiskt, men man blir lite piggare, får tacka den som kommit på "powernap" då och säga - Det funkar!!! Disken har även kommit väck, soporna är väck - har nu suttit o skrivit inköpslista - javisst i morrn är det race - storhandling, kul....INTE..Men men mat måste man ju ha, så man kommer ju inte undan precis.

Ska strax göra lite kvällsmat - spaghetti & köttfärssås - sonen kommer att le vet jag - och visst är det gott! Idag inte så möe för min del på tv-n heller men jag fick ju så jag teg i går kväll - Greys och den nya läkarserien direkt på där Off the Map..MVG fick den serien med då, synd att det inte går HELA DAGARNA....=)Men då blev man väl ett knäppskaft riktigt - behöver ju inte späda på det som redan är lite halvtaskigt va? =)

Ja, hör ni, tror det räcker såhär för idag. Eftersom det är pengautbetalning för mig i morrn så ska ni få - Money Money Money med ABBA - tänk att man kan varendaste textrad  =) ...Odödligt..gillart! Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Sol

 Fasen va dåligt med Bling bling det är nu =(

Var det nån av Er därute som såg Sofias Änglar igår? Handlade om en man som hade kronisk smärta, bl a neurogen smärta som jag har + diskbråck...Huga, jag led med honom, fy vad ont han hade, gick med krycka och varje steg var ett helvete...Så man får väl vara "glad" att man inte har kommit dit - än, att bli så dålig - stackars människa säger jag..Men så är det att leva med kronisk värk - inte roligt ibland kan jag säga Er..Men men, man tar en dag i taget och så är det.

Natten har varit någolunda, visst har vaknat o hostat på lite men har faktiskt inte sprungit upp o ner - oj, ett framsteg!! Haha..Vaknade igen före klockan ringde, närmare bestämt en hel halvtimme faktiskt - nästan spöstraff på sånt va?? Nåja, vackert väder i alla fall, men minusgrader. Efter sonen gått till skolan så bädda jag o dona lite - tänkte ge mig ut på lite alternativ fönstershoppning-shoppalite tur..Styrde kosan först till mataffären och inhandlade lite diverse - sen åkte jag till Kyrkans Second Hand..Fasen vad det är roligt med såna ställen!! Jag kan gå länge där o strosa och titta, vrida o vända och prova o greja..O möblerna de har i källaren - ibland är det bara att de ropar "köp mig, köp mig!", finns allt en del som man kan tänka sig. Föreståndaren för stället - eller han är inte det längre nu, har pensionerat sig men hoppar in ibland, är min granne här, jättetrevliga både han och hans fru. Jag såg nämligen att de skyltat om att de skulle flytta till nya lokaler mitt emot, sportaffären i stan låg där förut - så nu skulle Second Hand in där - får 400 kvm större, så det tyckte han var kanon, de har just nu rätt litet utrymme för möblerna så de kan inte ställa ut så mycket. Men nu ska det väl komma ut lite mer då med större lokaler, och det är ju bra - eller vilket det är...Hahaha, ännu mer som skriker "köp mig"...
Jag köpte i alla fall idag 2 påslakan o 2 örngott, ser inte ut att vara använt för det eminenta priset 40 bagis! DET är fynd!! Gillart..

Sen tog jag en sväng till ÖB också och handla lite dasspapper bland annat - och sen var det hemfärd. Käkade lite, sonen kom, jag somna i fåtöljen - som vanligt - sen har jag suttit o pratat med dottern en bra stund via Facebook, och nu sitter jag med bloggen. Ska ta mig i kragen och dra ut mig i köket - ja.....det är disk.....jag vet.....och sen är det lite kvällsmat. SEN.....Halleluja moment!! Greys Anatomy startar ikväll!! Ja, vad säger man??? Happy Face va?? Oj oj oj....Och som grädde på moset - ta da!! En NY läkarserie direkt efter!! Ja, det är nästan så man dansar hambo av lycka....Say no more...Jag kommer i alla fall inte flytta arslet mellan 21-23, var så säkra!! =)

Jomen mina kära konfirmander - det va allt - MÅSTE se till nu att det GLITTRAR lite här i fortsättningen..detta duger inte!! Så får det bli. Och vad ska vi taga för något att tittilura på idag då? Jo, det får bli en av mina favoritlåtar - en lugn sådan, End of the Road med Boyz II Men...Nu ska jag sjunga lite, ha en skön kväll o mycket nöje!!!



Tjing

Opp o ner, ner o opp, grisen gal i granens topp..

Tingeling kan komma hit o trolla lite..=)

Ni förstår av dagens rubrik hur natten har varit - japp, som sagt, så fort går det ju inte att trolla bort hosta med medicin precis..tyckte det kändes rätt hyfsat innan jag la mig i går, men skenet bedrog - man hinner ju fan inte mer än slå skallen i huvudkudden förrän man sätter igång, och som sagt - är det ingen som HÖR mig på nätterna???? Jag hör ju andra genom väggar, golv o tak - så det måste ju grannarna göra också, eller hur? Eller?? Och visst, sjukdom o hosta kan man ju inte hjälpa, inte skrikande bäbisar o små barn heller, men det blir väl så att man blir van vid alla ljud när man bor såhär, man hör, men ändå inte, eller man bryr sig inte rättare sagt. Man vet att "jaha, nu hostar han, nu är det barnet vaket, och nu är det nån som är på toaletten"..Jag störs inte ett dugg av ljud utifrån eller av grannar så faktiskt - det är så och det är bara att gilla läget - annars ska man nog inte bo i lägenhet..

Har inte haft ett enda "tuppa av hostanfall" i alla fall sen jag stöp inne på toaletten och spräckte ögonbrynet och det är ju bra, är även lite tystare dagtid, börjar inte hosta för minsta lilla ansträngning - så det är på väg gott folk att rätta sig till, bara nätterna blev bättre också vore det kalas.

Har i ärlighetens namn tagit det lugnt idag - bara lite allmänt plock och lite tankeverksamhet - gick en lite längre bit i förmiddags med vovven, nu MÅSTE våren vara på G eller hur? Det är fågelkvitter och solstrålar - men det var faktiskt minus i morse, det kanske vi får stå ut med ett tag till - men solen värmer allt upp det fort ändå tycker jag. Människor blir annorlunda med - tänk vad lite ljus och fågelkvitter kan göra, och alla vill bara UT, de riktigt längtar till trädgård, grillning, hänga tvätt ute (Det gjorde faktiskt min svärmor idag, premiär!! )och andra evenemang, så visst är det skönt, satte faktiskt på mig gympadojjor idag "bara för att" =)...

Sonen kom hem från skolan och gick igen..Happ, så jag blev ensam ett par timmar till, han har precis kommit hem, ska förpassa honom till köksbordet om en stund för att göra matteläxan - så jag laddar nu inför ett illvrål, men bara han sitter där så går det bra, nä läxor har väl ingen människa gillat, tvi vale - en annan hade scenariot "läxor först - SEN har man kul"...Jo, ibland hade man inte kul alls hörni..ORKA..=)Mitt liv var, skolan, läxor, äta, träna, skita, sova - typ..och då så klart var punkt 1 o 2 rena rama "varför dååååå"??? "Mååååste jag göra deeee"
och det måste man ju, eller hur?

Ikväll är det tv som gäller - från 20-22, Sofias Änglar först och sen House - så jag ska faktiskt sätta lite fart så det mesta är "ur världen" tills dess, alltså lite disk o matlagning och ut med hund och se till att sonen gör läxan, SEN är det fåtöljen ser ni..

Hoppas ni har njutit av denna vårdag vart ni än har befunnit er i alla fall - idag ska ni få lite Robert Gustafsson från Allsång på Skansen - som "Joel från Dillnäs"..Hahaha..han e´bra alltså...Ha det gott - mycket nöje!!



Tjing

Jag, Rocky & Preben

 Vi är rätt lika - jag o Rocky....

Vad i helskotta menar hon nu?? tänker ni säkert...Mmm...Här händer det grejer vill jag lova, ska berätta och då förstår ni bilden ovan med, kan väl säga direkt att det har inte med alla muskler att göra i alla fall...haha

Det har ju varit hostigt, det ÄR hostigt - riktigt ordentligt - IGEN..Kan nästan jämföras med stjärnsmällen jag åkte på för nästan snart ett års sen prick - Vårdcentralen sa det var dubbelsidig lunginflammation då och jag fick penicillin i 10 dagar som inte hjälpte ett dugg - i samband med mitt återbesök till Smärtan då, skickade min smärtläkare mig akut till Infektion - det var inte alls nån lunginflammation utan en rejäl luftvägsinfektion, han skrev ut 5 olika mediciner tror jag det var, de tog jag och vips så var jag bra!

Nåväl - när jag då hostar så illa som jag gör, kan det hända att Anderssonskan liksom tuppar av ibland...och slår i golvet - förra vändan slog jag upp sår på axeln och ett på kinden - och vad tror ni då har hänt nu då?? Jo....det har gått bra tills i går kväll - så fort jag får dessa attacker så ner på golvet direkt och så har det varit bra med det - men i natt hann jag liksom inte det då nä...Skulle gå på toaletten o göra mig klar för natten - fick världens hostattack, hann o sätta mig på toastolen i alla fall - sen har jag tuppat av då - vaknade på golvet med huvudet mot badkaret och undra VA FASEN GÖR JAG HÄR????? och så kände jag nåt som rann, lyfte på huvudet lite - och heja ja, dropp dropp och rinn rinn - blod då ja..vartifrån? Glasögonen var alldeles konstiga med - men tog mig upp och då rann det ännu mer såklart..I fallet har alltså glasögonens kant (kanten på glaset och så börjar skalmarna) tryckts in i mitt ögonbryn - glasögonen var alldeles utböjda där och blodiga och i mitt ansikte var det ännu mer blod, torka torka och kallt vatten - tills jag såg vad som hänt egentligen. Tja, vad säger man, avtryck i ögonbrynet efter kanten, 2 hål o 1 jack..så under en stund då så såg jag faktiskt ut som Rocky ovan i ansiktet - eller ni kanske trodde att jag skaffat mig 6-8 pack på magen va?? NO...Fick stopp på blodet i alla fall och så 2 plåster - vansinnigt snyggt och sen gick jag o la mig. Vakna vid 3 tiden i morse av hostan - och då hade det ju antagligen blivit en liten skorpa under plåstret som gick upp när jag hosta - för det börja droppa igen...torka och på med ett plåster till.

I morse satt plåstret på och ingen blödning, men svullet under där - och JA jag ringde sjukhuset för att få komma dit - de skulle ringa upp 10.10 - ringde 11.30..Körigt har de tydligen. Fick i alla fall komma 16.10 till en vikarierande läkare som då hette Preben - Rocky & Preben...Vad sägs om det?? Ex-maken kom med bilen vid 15.15, han skulle jobba eftermiddag han, så jag in först till optikern och rätta till glasögonen - sen hann jag handla lite med - sen var det dags att åka till Preben då...Massor med folk, Preben var försenad, jag som skulle varit inne 16.10 kom in sist 16.55 - snart dags för hela butiken att slå igen..Vi prata om det vi skulle, han skicka mig på stick i fingret som var helt ok visade det sig, så det var ju bra! Ögonbrynet behövde ingen åtgärd heller, jag hade gjort enligt regelboken och skulle så fortsätta - alltså hålla rent - blödde det, en liten plåsterlapp - klart. Inget som behövdes sys i alla fall. Höll allt med om att det var liite Rocky varning på det hela =)... Sen fick jag då mitt penicllin och min hostmedicin och sen sa jag till Preben att nu fick vi allt gå hem! 17.15 var jag ute och då hade ju givetvis apoteket på sjukhuset stängt så det va bara att ge sig in till stan det - och där då, massa folk, fick vänta o vänta, men 17.55 var jag ute och kunde styra kosan hem i alla fall...

Sitter nu med leverlapalej macka med gurka på och lite Oboy - ska sedan trycka i mig 2 pc på en gång, en sup har jag redan tagit, dax för en till sen innan läggdags, kanske får sova lite bättre inatt, får hoppas det. Puh, det var det - ska äta klart och sen sätta mig i fåtöljen o titta på En unge i minuten...

Ja visst är det skoj när det händer grejer - eller vad säger ni? Idag ska ni få se hur det är att vänta hos doktorn - och vem som väntar?? Jo Mr Bean....Vansinnigt kul är det - får ursäkta att det är textning vad jag tror är på holländska, men Mr Bean är ju inte så talför så det gör inget...Ha en skön kväll, o mycket nöje!!!



Tjing

Sverige: Vi har ett resultat.......

 VINNARE AV MELODIFESTIVALEN 2011:

ERIC SAADE MED POPULAR!!!!

Jaopp, den jag tippa på va så nära så nära...men detta går alldeles utmärkt också! Danny kom 2:a, men den söta norrlänningen Brolle kom ju sist va? ...Hm..Jaja, o som vanligt är det ju aldrig rätt låt som vann - alltid lika kul att läsa tidningar o så dagen efter - sicket kackel....=) Såhär blev det nu alla fall ,får hoppas han tar oss till finalen i Eurovision!

Vaknat några gånger i natt med av hostan - men det är bara att kurera och hålla på, inte mer med det..gråtrist väder har det varit också - med undantag i eftermiddag - blev ljust helt plötsligt - jaha SOLEN, så käckt..Men det gick över ganska fort.

Ärligt så har jag inte gjort ett enda skvatt idag - sant, bara slappat o slöat - pratat med dottern en sväng, suttit vid datorn, ätit lite mat (mikro =) men denna dan sprang iväg den också. Sonen kommer väl hem snart kan jag tro, i morgon är det skolan igen, är väl måttligt förtjust kan jag tänka mig - no mercy - IVÄG!!

Av denna dag som nu är kväll ja..är det lite mat i magen, ut med vovve och så Solsidan såklart! Sen får man ju ställa klockan i morrn också - bra det, man blir väldans bortskämd att inte gå upp - man kan ju ligga o dra sig hur länge som helst, men slut med det i morrn, jag ska tvätta kl 8 med så upp o hoppa!

Hoppas alla haft en lika skön & slapp söndag som jag, och att den fortsätter så av det som är kvar. Kära nån, vad ska jag vräka ut här nu då som video idag - Saade´s vinnarlåt hade jag ju här häromdan - bluttan blä, nu blev det körigt...Men nu kom jag på nåt!!

Idag ska ni få mellanakten som var i Melodifestivalen 2010 - Glada Hudikteatern med Måns Zelmerlöw sjunger Sverige! Ååhh de är ju så härliga så man skulle vilja krama dem allihop!! =) Ha en go kväll och mycket nöje!!




Tjing


1.15 2.30 4.27 8.10

 JIIIIIHAAAAAA...=)

Ni undrar förstås om rubriken? Min Kenorad?? Nej hörni...Det är klockslagen som jag har vaknat i natt - kan tilläggas att jag la mig 00.05, sen har det varit vakna-hosta-upp-tillbaks..Härligt värre måste jag säga...

Har under dagen hostat riktigt ordentligt emellanåt - såpass så man nästan tuppar av, kanske får slå en signal till doktorn på måndag ändå - behöver kanske lite bättre sepåfan medicin än den jag har hemma här.

Käkade frukost, gjorde mig i ordning och ut med vovvsen, vet inte riktigt va det var med henne idag - hon sprang omkring som yra höns ungefär, ingen koll alls och definitivt ingen gå fot heller..Kom in och gav henne mat - sen plocka jag lite grann - strök tvätten! Ja minsann - sen blev det fåtöljen en stund. Gjorde mig en sallad med allehanda ingredienser - gillar sånt när det bara är att hiva i lite vad som helst, sen hur pass nyttigt det är sen - det vet jag inget om..=)

Har druckit en kopp kaffe - ska ställa mig i diskebaljan med och göra lite kvällsmat - sen hörni - smäller det!! Jag hoppas på att Danny vinner - en kompis vill att The Moniker vinner - och en annan vet inte..det är ju det som är kul, smaken är inte alls densamma - nån ska ju vinna men frågan är ju vem/vilka det blir..Nåja, det är klart 22.00 ikväll vem eller vilka vi får skicka till Tyskland och förhoppningsvis kvala in så vi är med i finalen.

Allt för idag - ni ska idag då få vinnaren av Eurovision 2010 - Lena från Tyskland med Satellite...I morrn får vi se vem som blir som klipp här - vinnaren av Melodifestivalen 2011..Trevlig kväll och må bästa man/kvinna vinna!! Mycket nöje!!



Tjing

Fredag

Ser gött ut va...=)

Sömnen är inte som den ska nu p g a av allt jävla hostande...En slummer lite då o då..Tur man är van att inte få sova ordentligt, är det inte det ena så är det det andra...

Gick upp vid 8 snåret i alla fall - och VA??? Tittade ut - vet med bestämdhet att det ösregna när jag la mig - nu är det VITT igen....Detta är ju helt otroligt - ska det inte vara slut snart???? Vädret under dagen har varit sådär, solen har tittat fram lite grann men övervägande har det varit mulet och slask.

Sonen har i alla fall piggnat till - är lite grann snuvig och gör ett hö hö nån gång emellanåt, så måndag blir det skolan - och jag hoppas det inte blir mer...Jag själv...tja, jag får se om jag ringer cykelverkstan vad det lider - det får gå ändå.

Har idag då inte gjort många knop - gjorde "snabbmat" faktiskt - köttbullar o mos, det gick det också, har nu precis kommit hem från affärn - exmaken tog mig först innan han hämtade sonen - så nu sitter jag här mol allena - ska väl göra nåt att stoppa i magen och glysa lite på Let´s Dance sen. Ska fanimej ta mig en pilsner med - ja det ska jag - dock inga starka - men folköl går ned det också.

Inga roliga nyheter idag inte - stort jordskalv och tsunami i lilla Japan - herregud, bilar o hus flöt omkring som skit..Stackars människor - tänk vad maktlös man är mot vädrets makter...hoppas att nåt sånt aldrig aldrig inträffar här....

Nu får det vara bra för idag - en finalist till Globen hinner vi med tills i morgon, tror vi tar norrlänningen Brolle faktiskt med 7 Days 7 Nights..Ha en skön fredagskväll nu allihop - mycket nöje!!!!



Tjing

Skruttväder

 Vem där???? =)

I morse vaknade jag 6.30..nä i helskotta heller att jag skulle gå upp då! Vände på mig - hörde efter en stund att sonen vaknade - och har han vaknat kan han icke somna om...Vet inte alls om han gick upp eller la sig - jag vaknade i alla fall 8.50 nästa gång..ojdå..Då var sonen uppe - och han hade varit uppe sen halv 7 -7 då ja..Jag var totalt igentäppt i näsa och bröst så det tog allt en stund innan jag "sjungit" upp mig minsann - jädraskit förkylning detta...

Vi käkade lite frukost och ute....där regnar det..Det är ju inte skoj alls, riktigt skrutt är det, hela dagen blir konstig, man orkar inte ett skit, man bara går omkring och suckar typ...Kom i kläderna i alla fall och tog med sopor samtidigt med vovvsen - och den, ja, hon HATAR regn, så henne fick jag i princip dra runt idag..Hon blir också trött och slö, ligger o rör icke en fena, gäspar...som en annan då..Men jag tyckte upp mig, tog tag i disken, plocka lite allmänt, hosta o snora emellanåt så klart. Gjorde sen mat, vi åt och sen - GONATT i fåtöljen.. zzz zzzzz zzzzz uscha så slött alltså! Men jag får vara glad åt mitt lilla ryck före där eller hur?

Har sen suttit och lyssnat igenom lördagens finalister till Melodifestivalen..Ja det blir inte lätt - de flesta har ju refräng som redan sitter - ja, vi får väl se hur det kommer att gå, eller vad tror ni? Vilka/vilken hejar NI på`?? Det är ju så kul att få lite kommentarer här tycker jag - ni är kassa på det!!!! Det är nån kommentar här o där - jag vet ju att ni är några stycken som läser detta så skriv en rad...PLEASE!!! =)

Regnet håller på - jag hostar - sonen snorar lite - hunden sover - får nog tända lampan - kvällsmat sen - inget på tv? Tror icke det - japp, en bra sammanfattning tycker jag nog!

Igår fick ni Danny - idag får ni Eric Saade - två smällkarameller i rad - man tackar...Popular heter låten då om ni har glömt det - och hörni! Trampa inte i glaset sen.......Trevlig kväll och mycket nöje!!!





Tjing

Semla & Regn..

 Du får ligga preciiiis var du vill gosse....=)

Sent igår kväll attackerades sonens öronproblem - efter några riktigt hårda fräsningar sa det helt plötsligt PLOPP i ena örat och sonen utbrast "JAG HÖÖÖR!!!!!!" Haha, trägen vinner - fast helt ok är det ju inte än - men vi fortsätter krigandet..

Vakna 7 i morse, men iddes icke sätta fötterna på golvet, men halvtimmen senare så blev det så i alla fall, sonen vaknade ungefär samtidigt. Vi käka lite frukost - solen sken, trevligt! Gjorde mig i ordning och ut med hund. Nja, inte skönt i vinden i dag heller..Va f..De riktiga vårkänslorna har inte riktigt infunnit sig p g a denna blåst..Det ska värma - glittra - kvittra! Hepp..Man får ge sig till tåls helt enkelt.

Vid 11 snåret åkte jag o 2 goa vänner ut på stan och fikade..Jomen SEMLA idag me´..Försvinnande gott måste jag säga..Vi satt en bra stund och snackade skit, hade jättetrevligt! Sen hem igen, gjorde lite mat och sen slängde jag mig i fåtöljen en stund som blev 1 timme..Skönt..Regnar gör det också, huga, nu blir man trött för det..Det som va så fint förut - nu gråmulet och regn, usch..

Blev med ens gladare när telefonen ringde - syrran! Vi skulle bara prata "en stund" - blev 1 tim o 10 min..Hej svejs, oj, det blir gröt i morrn sa syrran..=) Hahaha..Nädå, det är inte så farligt dyrt faktiskt, när jag har ringt, och då har vi nästan ibland pratat 1 timme - ungefär 50 lappen, är det värt - eller rättare sagt jag skiter i vad det kostar, syrran ska jag bara prata med så det så..När jag känner för det - och så blir det!

Har precis gett en gnällkärring lite mat - vovven alltså - oj oj oj, man kan tro att hon ALDRIG får mat, ja stackars djur...=)

Ikväll va det inte möe i min smak att se på tv - kanske, kanske slår jag ner rumpan och tittar på den nya serien med Tom Selleck, kan va nåt, men det värsta är att börjar jag titta på den så krockar det med Greys sen...Hahaha, vilka bekymmer man har va =)..En annan har körigt i livet måste jag säga....

Nåväl - det börjar dra ihop sig till final i Melodifestivalen...Jag vill ju att den söta lilla pojken Danny ska vinna - men dessvärre tror jag inte låten går hem i Eurovision - på alla topplistor o annat JA, men inte där, tror inte nåt av våra bidrag har nåt att hämta - men man vet aldrig, det ger sig , det ger sig..Så idag då - Danny Saucedo med In the Club..Trevlig lillelörda och mycket nöje!!!



Tjing

Som väntat

Nu glittrar inget tror jag...

Såg ni "En unge i minuten" i går kväll? Oj oj oj...Fick rysningar av de stackars paret som det blev akutsnitt på..Har en god vän som hamnat i samma situation - fast då urakut - höll på att gå åt pipsvängen alldeles för de bägge 2..tror att när det är akutsnitt har de 15 minuter på sig från det att de larmar tills barnet ska vara ute - är det urakut ska det gå på 3 minuter...Ja usch, ni förstår själva...Nu gick detta bra och goda vännen gick det också bra för, tack o lov..Var också tvungen att skratta lite, för man känner ju igen sig - det andra parets förlossning när hon trött och full av smärta skriker "Jag vill hem!!! Jag vill inte vara här mer!!!"..Hahaha, DE orden har en annan också yttrat...men allt är glömt inom loppet av några sekunder när man har sitt barn i famnen..härligt! =)

Gick upp vid 8 idag, sjukhuset skulle ringa vid 10 snåret - ringde faktiskt kvart i 10..oj..Men jag fick svaret jag trodde, vi fick inte komma ner - eftersom sonen varit så sjuk - så var det med all säkerhet vätska bakom trumhinnorna, och eftersom har inte hade ont så var det bara att köra på med nässpray - fräsa och "blåsa"..han skulle heller inte gå till skolan denna veckan, utan behövde nog återhämta sig lite till. Men var det precis samma läge på fredag - då skulle vi får komma så en läkare tittade på det..Happ, så var det med det.

Bil hade jag ju då, så jag passade på att handla och givetvis köpa SEMLA..Det är ju fettisdagen idag och pannkaksdagen och internationella kvinnodagen, hej o hå, allt på en gång minsann! Så i eftermiddag mellan läxorna har vi mumsat semla jag o sonen. Sen var det lite läxor till och strax ska jag göra hamburgare tänkte jag, det var ett tag sen.

Ikväll är det Sofias Änglar på televisionen och såklart Dr House...Love it, så jag är ej anträffbar mellan 20-22...=)
Vi får också fortsätta fräsa-blåsa, får hoppas det ger sig under veckan.

Höll ju på att glömma...SOLEN har varit framme idag igen!! Tjoho, men blåst kallt....man kan inte få allt...

Idag blir det Melodifestivalens pausunderhållning från 2009 - Tingaling-Tingaling - blev ju ett jädrans liv efter uppträdandet från ryssarna, liiite får de väl tåla va? =) Jag tycker det är skojsigt jag och inte kan man låta bli att sjunga med och inte låta bli att sitta still heller...Ha det gott nu och mycket nöje!!



Tjing

Sjukstuga & Rensning

 VA - det skulle ju porla i bäcken...=(

Hörde av en källa att hon hoppat över min historielektion i gårdagens inlägg - va i helskotta, inga intressen alls....=)

Slog upp de små blå vid halv 8 - sonen en stund därefter. Ja, han är fortfarande hemma - han HÖR inte - och hostar en del - så det blir att ringa hospitalet i morgon bitti - har inte penicillinet tagit helt - byte kanske? Eller är det en vaxpropp? Jag vill i alla fall inte rota förrän en läkare kollat igen och skicka honom till skolan sägandes VA hela tiden funkar ju inte..I övrigt så är hals och ögon helt ok och givetvis febern med - men en koll till får det allt bli.

Gjorde mig klar efter många om o men och ut med vovven. Fasen, idag har det blåst, liiiite kallt, efter en stund ser man inte ett skit eftersom hela ögonen är igentårade och det forsar i ansiktet..Så in igen och lite mat till vovvsen.

Sen fick jag lite energi - strumplådan ska rensas!! Japp, ut med hela skiten - ja, jag kan väl säga såhär att - jag får nog köpa mig nya strumpor...Hahaha, en hel hög till o med..För det var en hel hög som rykte..Hur rolig är man på en skala 1-10, VARFÖR sparar man strumpor med hål i ???? Ingen aning - VARFÖR sparar man underkläder som det inte finns resår i???? Ingen aning - det kan ju definitivt inte vara JAG som lagt allt i lådan, eller? Så det blir att nästa lön gå och shoppa lite strumpor och nya underkläder - utan hål och MED resår..Trevligt!!!

Efter detta krävande och chockande evenemang blev det fåtöljen en stund, zzzz...zzzzz...så gott så...men man är inte vid sina sinnens fulla bruk riktigt direkt efter - lite vimsig, men det är jag ju ändå utan att sova..så det fick bli lite kaffe då - kan säga att ja, vi har ätit middag också! Mulet har det varit med och blåst attans..Ingen ordning alls tror jag.

Nu är det afton, ska inom 1 timme få bilen, kan ju vara käckt att ha den i morrn om vi ska till sjukahuset..Det blir väl lite kvällsvard, ut med vovve och sen är det nytt program ikväll - En unge i minuten börjar på 4:an..Kan bli spännande, massa kameror uppriggade på en förlossningsavd nånstans i Sverige - ja tjena, lite svimmande pappor, förbannade mödrar och givetvis små nyfödda bebisar..Vi får se vad som händer, eller hur?

Alles for today - idag - Tomas Ledin från Melodifestivalen 1980 med Just nu..Får ursäkta men kvalitén är lite dålig, men både Bedrup och låten är ju härliga, så...mycket nöje!!!!!



Tjing

Vasaloppet

Jajamen! Tradition!! =)

Nu mitt herrskap ska ni få Er lite historia om detta Vasalopp:

Vem är det egentligen som är pappa till detta Vasalopp? Jo:

Morasonen Anders Pers är pappa till Vasaloppet. Det var hans tankar som gjorde att världens största skidtävling föddes. Han skrev om det nutida intresset för skididrott och knöt ihop det med Gustav Eriksson Vasas flykt på skidor från Mora mot Norge 1521.

Det allra första Vasaloppet kördes den söndagen den 19 mars 1922. Det blev 136 anmälningar, varav 119 som kom till start. Således efter 7 timmar, 32 minuter och 49 sekunder gick den första Vasaloppssegraren i mål. Och vem var nu det?? Jo:



Den första segraren i Vasaloppet Ernst Alm från Norsjö IF Söndagen den 19 mars 1922.. Och en annan sak, ni ser att han har kransen på sig va? Har har fått den av en kranskulla eller av vem? Fanns ens kranskullan då eller när infördes det?

JO, ser ni...Kranskullan uppfanns även denna dag! Av en ren händelse egentligen..En tös som stod där uppklädd i Moradräkt fick plötsligt en fråga av en ledare från IFK Mora: Vill du hänga lagerkransen på den som vinner? Ja visst vill jag det! svarade Therese Eliasson, och därmed var också kranskullan född!

Det finns kransmasar med hörni - men de tillkom inte förrän långt senare närmare bestämt 1988 och den första kransmasen hette Axel Jungward - han fick det hedersamma första uppdrag som kransmas att hänga kransen om halsen på segrarinnan i Tjejvasan - Karin Värnlund IFK MORA SK

Jahapp det var dagens historielektion det!! =)

Sovit halvbra, gick upp vid halv 8 och sen då kl 8 satte jag på tv-n och såg starten i Vasaloppet. Har sen slått ett öga och öra på loppet till segraren gick i mål. Tycker det är lite kul att titta på det där, allt folk, alla intervjuer och idag var det ju riktigt kalasväder!! Gjorde mig i ordning och sen ut med vovve. Sen var det ju tv-n igen, 5 milen gick ju också - och vem vann?? Ja såklart Petter Northug..Stor i käften e han karln, men jävlar - åka skidor kan han allt..Svenskarna hängde med bra - men tappade i slutet - inga medaljer denna gång.

Har ätit lite lunch, sovit en sväng i fåtöljen och sen har jag stekt amerikanska pannkakor ikväll, ex-maken åt med när han kom med sonen. Sonen hostar som attan än, och hör inte bra, får nog ringa till sjukhuset i morrn igen och höra om man kan få lite hostmedicin och en koll i öronen igen - eventuellt byte av pencillinet kanske?

Det var allt för idag hörni, historielektion fick ni också va - inte dåligt!!! Idag tar vi Ted Gärdestad tycker jag, från Melodifestivalen 1979 - Satellit..En höjdare, eller hur? Trevlig kväll och mycket nöje!!!!




Tjing

Lördag

 OM man kunde få ligga sådär...

Har fan inte sovit ett enda skit i natt..Nu kommer den trevliga rethostan, slutar aldrig hur du än bär dig åt, jag har legat i alla sovställningar som tänkas kan, halvsuttit i fåtöljen i 2 timmar...vid 4 tänkte jag ärligt ge upp att försöka sova alls - men va tusan...tillbaks till sängen - har väl sen framåt småtimmarna lyckats att ta små små power naps mellan hostningarna - men halv 8 var det slutlegat..Återigen, undra hur många jag lyckats förstöra nattsömnen för mer än mig själv?? Det är rätt så lyhört här ska ni veta, så ALLA måste ha hört mig, kan inte tro annat...Jaja, inga fula lappar eller nåt annat har kommit mig tillhanda så jag hoppas de SOV =)

Solen har baske mig strålat från en blå himmel idag - människor är lyriska över detta fenomen, och ja, jag med! MEN..det har varit kallt faktiskt - ser hur nice ut som helst inifrån - men attans kall vind var det, men många har trotsat detta och varit ute o gått har jag sett. Ska tydligen bli vackert i morgon med - kanske inte så kallt då hoppas jag.

Efter frukost så hoppade jag helt enkelt ner i badkaret...massa bubblor =)..haha, bara plastankan som fattades..Tar ett bad ibland, det är avslappnande om inte annat, sen ligger man där i tystnaden och filosoferar lite över allt o inget. Sen efteråt är man nästan som en ny människa faktiskt!

Tog mig an disken - tog sin lilla tid - hade samtidigt på sportradion och lyssnade på damernas 3 mil från VM..När de börjades gapa lite är man ju tvungen att gå till tv-n såklart..Nu var det väl inte jättemånga gap för Sveriges del, norskorna spöa skiten ur oss idag igen...=)..Satte mig sen i fåtöljen och tittade på lite mer vintersport och bara vila - tog sen en kaffe för att bli lite piggare och sen ringde ex-maken och sa att han åkte nu, han körde mig till Willys en snabbis, sen när jag kom hem har vovven fått lite mat - jag ska väl anordna nåt till mig själv också - om 1 timme börjar ju Andra chansen, spännande - några fler tjejer kanske?? Vi får se, vi får se...Ja, sen är det väl natten - får hoppas man håller lite tyst i natt i alla fall, och i morgon är det söndag och VASALOPPET gott folk! Brukar ni titta på det? Jag gjorde det förr, sitter väl inte helt klistrad nu, men gluttar emellanåt gör man ju, en riktig folkfest tycker jag, häftigt att evenemanget har hållt i sig så länge, det blir väl fler o fler deltagare varje år tycker jag, de "vanliga" som åker ska ha en eloge helt klart att de ger sig på 8 mil på skidor - frivilligt..Inte dåligt!

Klart slut för idag - klippet tonight blir från Melodifestivalen 2002 - Östen med Resten - Hon kommer med solsken..Passar bra idag när solen har strålat så vackert! Och dessutom är de jävligt häftiga tycker jag!! Trevlig kväll och mycket nöje!!!!



Tjing

Det går framåt....

Dödsläckert.....=)

Måste börja dagens inlägg med några notiser som varit under dagen i tidningen bland annat...Vad är det för crazy värld vi lever i tro?? En av våra komiker ramlar ihop på scenen och dör.....nån dåre har bundit en hund bakom bilen och kört iväg..en annan har haft 14 000!!! fåglar, vanliga o ovanliga i sitt hem...Norge tar ytterligare ett guld i skid-VM, och defileringen in i mål...ja vad säger man?? Är det idrott det, sportsligt?? Inte nåt av det - totalt respektlöst för det första - tycker det är jättekul att det går bra för vårt grannland - men lite hyfs - sportsmananda vore ju trevligt - tycker inte ens det är kul att titta när idrottsmännen - som i sin tur många ser upp till, bär sig åt på det sättet, om det skulle vara roligt, så tyvärr - NOT - tycker lika illa om de dårar som är s k "fans" till hockeylag och säger att de "älskar" hockey - och nu menar jag de som går på matcherna och dyrkar sitt lag...Skit på Er säger jag - ni älskar vare sig hockey eller sport, ni är bara där för att jävlas o inget annat - och tyvärr är de ju dom som ställer till för de som verkligen gillar sporten..samma i fotboll på sina ställen...nä tvi...
De skjuts, slås ihjäl, kidnappas och gud vet allt också - vår prins pekar finger - en annan gör på sig i en tv-show..ja, är det inte en galen värld eller? Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt eländet - ibland känns det som om man inte vågar kolla tidningen längre, för man vet inte vad som har hänt..Ja kära nån...Nog om det..

Sovit bättre i natt, har allt svettats, jadå, men det börjar nog gå åt rätt håll - sonen har också nanat gott, hostar mindre idag med - lite taskig hörsel dock och är hes som bara den..Och pappasjuk är han me´..han har nog tjatat om att ringa pappa hela dan idag tror jag - var ju ett tag sen nu - så till slut så ringde pappa - och ja, han får komma..jubel o hurrarop..Tror inte han smittar nu så värst då kanske när han äter penicillin, ¨vi får hoppas på det. Men har dock varit en lugn dag - jag har sovit i fåtöljen en stund, stekte blodpudding så vi fick i oss lite nyttigheter - sonen utrop "tror detta är den mest hatade maten i skolan alltså!!!" Ja, blodpudding har väl aldrig varit trevligt i skolan - tror väl att min son är en av de få som äter och tycker det är kalasgott. Samma med mig, jag var ganska ensam i matsalen i skolan när det var levergryta o ris..Det som är så gott!! Tur att alla har olika smak i alla fall - konstigt vore det annars..

Sonen ska väl strax iväg tror jag - jag ska ta sista svängen med vovven - låsa - och göra nåt till magen - sen är det ju Let´s Dance..Vem ska ut idag? Tja vi får väl se, jag tippar Jessica Andersson - men det har ju hänt överraskningar förut så.

Ha en trevlig fredagskväll nu allihop - ta ett glas vin - eller 2, sparka av er tofflorna och kryp upp i soffan och GÖR INGENTING - klipp idag vinnaren från 2008, Charlotte Perrelli med Hero...Mycket nöje!!!!



Tjing

Jobbig natt

Ja det kan man undra du...

Natten som varit har inte alls varit kul för 5 öre..vaknat ungefär varannan timme, igentäppt, hostat och spottat bobbor och svettats..Jag har attackerat hela tiden med nässpray, inhalator, alvedon och vatten + halstabletter - men vaknat igenkorkad nån timme senare..halsen känns som den är totalt sönderriven - prövade denna Zyx - halstablett som även bedövar - i helvete heller...det kändes likadant i halsen efter en sån sugtablett - är säkert kräma i den eftersom man bara får ta 3 per dygn..men på mig hjälpte det föga..

Vakna sen kl 7 och var nog lite förvirrad - varför är det genomblött i sängen??? Kunde inte resa mig för fort för då hostar jag tarmarna ur mig - men kom ur sängen till sist och tände lampan - pölar lite varstans då ja - och då upptäckte jag även att det rann på MIG..Läckert...Jag svettades alltså så in i helskotta så det rann - jag pep ut i köket och tog tempen, nja, 38,4..tydligen då så är inte en annan skapt för att ha feber alltså, och detta hände bara på 1 1/2 timme..Ja hörni, kroppen är ett fenomen alla kategorier..Har man absolut inget att göra nån dag - forska i människokroppen vet ja =)..Sonen hade en fråga häromdan - och den frågan har vi väl alla ställt oss nån gång - VAR kommer allt snor ifrån??? Ja, det kan man undra...

Sonen har sovit lugnt i natt i alla fall, han kom sedemera upp han med och vi käkade lite grann. Ja det känns att man inte är i topptrim direkt - och i och för sig är väl jag inte i topptrim nångång..hahaha..men man behöver ju inte spä på skiten, eller hur?

Var ett halvt företag att duscha, bara det tog på krafterna, ut med vovven i sakta mak, hon tyckte nog att jag gick väldans långsamt idag för jädrar vad hon slet o drog - skulle haft släde efter henne idag, då jädrar hade det gått fort tror jag. In och gav henne mat, sen tryckte jag i mig - ja vilken gång i ordningen - inte en aning, diverse medikamenter och sen däcka jag i fåtöljen..

Sonen har däremot börjat hosta nu dagtid så ända in i helskotta - han är inte tyst 1 minut ens i sträck - hur orkar han??? Nedå, han hostar vidare han..gett honom inhalator och hostdämpande men föga hjälper det - det är väl också ett sätt för kroppen att rensa ut skit kan jag tro - eller? Penicillin äter han ju och ögonen ser fina ut nu, men hörsel o hosta är det sämre med..Jaja, vi får se tiden an - det kanske blir en sväng till för att byta till annant penicillin om det inte blir 100 bra.

Gjort lite mat - äta måste man ju och nu är scenariot omvänt, sonen äter som vanligt, alltså som en häst och jag äter litegrann..sms:a exmaken o hörde om han kunde handla lite åt mig - han va snäll och gjorde så, ställde kassen utanför dörren, plinga på och sen flydde han..=) haha, förstår honom, han har legat 3 veckor, han vill då rakt inte bli liggade IGEN..Så vi fortsätter att isolera oss jag och grabben ett par dar till, så får det bli, för nu ska eländet inte gå runt en enda millimeter till!! Så ni som läser och kanske tänkt komma hit - HÅLL ER BORTA!!! =)

Nåt annat kul nu i eftermiddag/kväll, sett att det springer små söta dörrförsäljare omkring på gården igen..jojo..våga ring på MIN dörr säger jag...Då jävlar - då är det konstaterat - de kan inte LÄSA heller helt enkelt..Så, come on boys!!!! Ni har inte en aaaaning om vem som står på andra sidan dörren se....Lycka till säger jag...ÄN har ingen ringt på - blir spännande detta hörni =)..Min lapp jag satt upp går INTE att missa - flera grannar har ringt på o undrat vart jag köpt den...såna ville de också ha..Fixat på datorn - tjupp tjupp - klipp klipp - färdigt!!! Tejpelitejp också så - KLART..

Som tur är räcker middagsmaten till kvällsmat - puh, orkar faktiskt inte ställa mig en gång till, så det var ju perfekt..Nej, man får väl fortsätta attackera de små jävlarna som härjar i kroppen just nu, ut ska de - så de så..Synd man inte har en flaska whiskey förresten - och varför skulle JAG ha det...hua, gillar inte det alls, men....ett par rejäla så kanske bacillerna kolar..tål att tänkas på - ifall det inträffar fler gånger menar jag..=)

Nu får det vara bra för idag - hoppas ni inte satte i halsen igår när Loa vräkte på med SYMFONIIIN..hahaha...Vi ska frångå Melodifestivalen lite idag - känner för en riktig rockgubbe - alltså Jerry Williams - han är störtskön och född på söööödeeer som en annan... Tänk när han kom jämt till Eldfesten här i stan på 80-talet - en gång hade han brutit benet, han öste på ändå..och han är ju lite "spattig" men vore han inte det så är det ju inte han, eller hur? Ni ska få en riktig ösalåt - I can Jive från Allsång på Skansen, tror det är från 2007..Sånt här blir jag GLAD av, behövs när man e sjuker och eländig...=), Rock on och mycket nöje!!!!



Tjing

Arg...=(

GGGRRRRRRR............

Har Lejonet som stjärntecken - och när ett Lejon är på krigstigen - hujedamig! Önskar jag kunde lägga upp ett riktigt ilsket lejonvrål - men tyvärr...

Kände mig inte bra redan i går kväll - vaknar i natt och frös nåt hejdlöst, halsen var som ett stort skrubbsår, kroppen värkte och som en brev på posten - hostar upp stora äckliga gulgröna bobbor...YACK..och det gjorde ju inte ont i halsen alls - ne visst...När jag reste mig upp så dunka skallen med ...Med är det inte för mysigt!!!!!! NÄE - det är då själva HELVETE!!!!!! Pallra mig ut i köket - gick väl som jag typ gjort i brallorna, haha, var god att få tag i tempen och tog den..38,3 - BARA????? Hallååå....Gjorde om det och samma resultat, happ - blir man SÅ dålig på "bara" 38,3?? Tydligen - och det är klart, vi vuxna klarar ju inte att ha feber knappt - ungar, de kan ha upp mot 40 och ändå springa omkring o leka..Och jag har väldigt sällan feber, minns inte ens när jag hade det sist...Jahopp - kul, sonen är på bättringsvägen - då ska morsan bli dålig...

Diverse medikamenter intogs i alla fall snarast, jag försökte hosta och snyta ur mig så gott det gick och sen var det träningsoverall på och tillbaka till sängen..

Vakna vid 7 snåret - lika kass som på natten - tvi, sonen har sovit hela natten i alla fall, rosslar inte alls så mycket längre men hör illa gör han och hostar nåt fasa - fick eftermiddagspenicillinet, då hostade han såpass så han spydde upp dem..Sånt som händer..Jag har inte ens hoppat i duschen idag - jag orkar faktiskt inte - en annan får ju liksom ännu mera ont i kroppen när sånt här blir, i och med all annan skit man har..Har i alla fall varit god till att göra lite mat så vi fick i oss det - sen har jag legat i 2 omgångar faktiskt - och snytigt mig o spottat, aahhh lovely...

Svärmor plingade på mig på FB, då hade hon bakat bullar och tänkte komma hit med en påse..Va sött =), men jag sa till svärmor att hålla sig borta härifrån, så hon skulle spara påsen i frysen tills vi var bättre, attans skit - svärmors bullar - de hade suttit fint annars...

Ja hörni, ni märker ju att blogginlägget är lite tidigt, men jag passade på medans jag orka sitta upp faktiskt - ska i sakta mak dra mig mot min fåtölj och fleecefilten igen, ta en Alvedon till och bara vila..Vi får hoppas det är bättre i morrn - sånt här orkas inte med mer....usch..

Idag ska ni få ett bidrag - som DÅ klassades som hej kom o hjälp mig - men som idag har blivit en riktig kultmelodi och stort jubel uppstår när denna man sjunger den...Vad o Vem? Jo, Loa Falkman med Symfonin från 1990..Hej med er från det arga lejonets sjukstuga....Mycket nöje!!!



Tjing

Hund & tvättdag

Bada....nä fy.....=)

Vet inte ens om jag vågar säga det här men - tycker det räcker nu faktiskt...Vakna med en hals som var som ett rivjärn - hostar upp äckliga bobbor och känner mig allmänt blääää....sonen har sovit hela natten i alla fall, ögonen är finare redan, men attans att få i honom salvan - allt blir bara sudd...Men han hör väldans dåligt, har haft på så högt inne på sitt rum idag så jag hållt på att få rasha..Så lite framgång för hans del, rena röva för mig...

Gick till skolan också på förmiddagen och pratade lite med fröken - hon skulle fixa ihop lite läxor och skicka med nån klasskamrat hem, han får göra det han orkar, inte mer med det.

Kikade förbi tvättstugan för att se om det fanns nån tid, boka 12-16 idag, så det var ju bra..Vovven började allt misstänka nåt när jag kommendera henne att gå ur sin korg - "Hmmm, matte tar mina sovgrejer..då ska de tvättas alltså - OPS!! OCH JAG MED!!!!!!!...Sen stack hon under sängen...Smart hund va, hon vet vad som gäller fast en annan försöker låtsas som inget..Men hon var TVUNGEN att komma fram, vi skulle ju ut och det går ju inte att missa..När vi kom in så åt hon inte ens, hon ana ugglor i mossen - men jag struntade i henne och rev ur min säng också o dona lite med det - SEN slog jag till, haha, en sprattlande halvylande hund släpptes ner i badkaret och sen började cirkusen...Men som ALLTID - JAG VANN..=) Resultat: en vitare och betydligt mer godluktande hund fick jag, och rent i korgen med...Tjillevippen!!

Gjorde lite mat, sonen åt sådär - har ju inte varit matfrisk precis, men det lilla gör gott dit det kommer - jag slängde mig i fåtöljen en stund och vakna - som vanligt av mig själv - snarkandes..Hahaha..Gick och hämta det sista i tvättstugan och sen tog vi lite glass jag o sonen - kallt o gott för halsen, ja, och nu är det kväll strax. Idag är det Dr House igen - tjoho - och före det blir det väl Sofias Änglar..

1 mars idag - det börjar väl lite smått dra sig mot vår va? Eller? Judith har gasat på idag med sitt kvitter - enda fågel man hör just nu, men det gör inget, bara att det kvittrar är gött tycker jag. Såg även i almanackan att i slutet på mars så börjar ju sommartiden..Skönt, det märks att man är lite svältfödd på ljus och sol - men som vanligt så kommer man väl gnälla över det också när det är dags..Aldrig att man kan vara nöjd heller..;)

Jahapp - jag hoppas verkligen att det inte blir mer av "min" förkylning, inget annat att vänta i och för sig eftersom sonen är så kass - men visst är det träligt att det aldrig slutar upp???? Jag trycker i mig de medikamenterna jag har så får vi hoppas på det bästa.

Igår frångick vi ju Melodifestivalbidrag eftersom det var syster-ysters födelsedag, men jag tror vi fortsätter lite till,
idag blir det vinnaren 2003 - Fame med Give me your Love, bra den tycker jag - och Magnus Bäcklunds röst...Hodelaly....=) Trevlig kväll - håll er friska.. Mycket nöje!!!



Tjing

RSS 2.0