Sista dagen i November

Hahahaha, klockren - skojigt..=)

Igår kväll vete tusan vad som hände - jag satt i telefon från 17.20 till 20.00, i ett enda sträck typ! Kors i herrans namn...De avlöste varandra tror jag bestämt, hann inte mer än lägga på - så ringde nästa och så vidare...Sonen titta ut ibland och sa "MÄÄHHH!!!! Pratar du ÄN?????" Så kan det bli...

Tandvärken lättade gudskelov redan i går kväll och idag har det varit ok, liite ömt bara - den jäveln hade väl bestämt sig för att trilskas en dag eller 2 och sen går det över...Hmm...Ont gjorde det i alla fall...Har i stället haft kramper i magen igen - fattar inte detta riktigt, nu har jag uteslutit det ena och andra och det sjunde men det dyker upp ibland ändå..Ja alltid är det nåt, eller hur?

Sovit halvbra i natt i alla fall - kallt som bara den i morse när vi gick upp, men det visade sig när det ljusade att det skulle bli en fin vinterdag till med strålande sol - mysigt att se på inifrån - KALLT SOM FAN UTE.....Min sjukgymnast ärade mig med ett samtal i morse med - skulle dit i morrn, men upptäckt att hon var dubbelbokad så gick det bra att komma 15.30 idag? Jojomen, det gick utmärkt det. Har ju haft samma sjukgymnast sen 1989 - inte klokt - med avbrott emellan då så klart, men nu var det dags igen. CYKLADE till sjukhuset - är inte sååå jättelångt bort - MEN....är det -9 så var det inte ett piss skönt kan jag säga - det var nästan så jag krackelerade när jag kom fram och jadå, jag hade på mig ordentligt - dock inte mössa - hatar mössa - tar aldrig på mig mössa - NEVER!! Hahaha....

Vi hade ett samtal i 1 timme - möe o prata om när,  för det första en annan har fått nytillkomna problem och vad och hur och varför och "jaha..nähä...jo...hmmm.." Sen prata vi lite skit också =)..Kom i alla fall fram till att om 14 dagar ska jag dit igen och göra lite tester först, med styrka, rörlighet och lite annat och få några hemövningar att göra hemma - efter jul sätter vi igång med nålstickandet igen - akupunktur alltså - "för ditt välbefinnande..." Jo man tackar!! Akupunktur är bra skit det - inte alla som tycker om det eller ens tycker det gör nytta - men det gör det här, till en viss gräns...Sista omgången för några år sen fick vi bryta - blev så stickkänslig så det gick inte..Så kan det gå..Så nu var den bollen i rullning med - BRA!

Sen var det dags att cykla hem - tog en repa till Netto med när jag ändå var i krokarna - men jävlar vad kallt...Nåja, hem kom jag i alla fall och det är ju huvudsaken.

Ska snart göra lite kvällsvard - vad? Vet inte - det ger sig när jag kommer ut i köksregionen, och sen är det ju House ikväll hörni =), han är bara SÅ BRA, tänk o få en sån doktor va, jag hade garvat på mig i alla fall.....

Jaha..och i morgon är det första 1 december då ja..Många barn blir det som blir lyckliga över att få öppna sina kalendrar och räkna ner dagarna till julafton, och vem har inte det?? Oj, mina fiiiina glitterrkalendrar jag alltid skulle ha - farsan skogstokig - glitter överallt - skitsamma - det är ju FINT!!!! Synd att man inte sparade dem...Hm, nä, det var nog att ta i, eller hur?? Hahahaha...

Och så va det klipp ja...Vi börjar lite lätt med julen tror jag - idag Band Aid från 1984, Do they know it´s Christmas? Kommer ni ihåg den? Många artister att känna igen där, Sting, Bono, Duran Duran och många många fler...Mycket nöje!!!



Tjing

Tandvärk...

Fy för den lede.....

Finns det NÅT som är jävligare än att ha TANDVÄRK???? Näe, jag tror fasen i mig inte det..Det är så pass till vida fruktansvärt så man vill gå o dö ärligt talat..Det började i går middag - sen har det eskalerat vill jag lova - har varit uppe 2 gånger i natt och tagit värktabl - och håller på och tar värktabl fortfarande för att lindra värsta smärttoppen i alla fall..Har en visdomstand som ligger horisontalt i underkäken, har aldrig behagat att komma upp men ställer dessvärre till andra problem i och med att den ligger o "puttar" på andra tänders rötter...Har fått dra ut 2 st där redan och jag är väl rädd att denna ryker med - om jag nu ringer i morrn - får se hur det är i morgon bitti - jävligt är det i alla fall, det är nästan så man vill ta tången själv o dra ut skiten.....

Dottern åkte också tillbaka till Örebro idag - men kommer åter på torsdag - fest och så då lite flyttning av lådor o säng härifrån upp till Örebro. Får hoppas väder och väglag är ok då, inte värst trevligt att ge sig ut om vädret blir som det var igår, hugamig....Blir lång dag i så fall.

Denna dag har då i övrigt bestått av, då tandvärk och jäkla kallt ute..Fytt i rackarn, vovsen tyckte det också för idag vände hon själv faktiskt - tyckte inte heller det var trevligt FAST solen sken - tur man har varmt om arslet inomhus i alla fall..

Allt för idag - tandjäkeln håller på - och klippet idag blir Lena Philipssons Det gör ont...och det gör det!! Mycket nöje!!



Tjing

1:a Advent

Ja det kan man lugnt säga...

Sms 3.50 i morse från dottern "Sover ej hemma" ...Hepp, upp och släckte diverse lampor o annat...Har sovit från o till i natt med, hört att det blåst men iddes inte titta ut..Blev varse hur det såg ut när jag gick upp vid halv 9..FY...och snöat rejält och blåst har det gjort HELA DAN...Tvi vale..

Så idag hade man då rakt ingen lust att ens gå utanför dörren - men har man hund så måste man - och gissa vem som tyckte det var hel lajban att vara ute idag?? Inte fan var det då jag...Vet icke vad det är med snö alltså - luktar det nåt särskilt kanske?? Det blev en tur runt gården, slängde sopor också när jag ändå var i farten - och fick DRA vovven in ja....

Dottern kom vid 12 - slö o slapp JAPP - icke pigg o glad KEXCHOKLAD inte...Sen har fröken legat i soffan - det är hårt att ligga på topp, eller hur? Hahahaha.....Jag känner inte ett dugg...=)

Diskat och ätit rester - vid 3 snåret kom ex-maken och vi tog adventsfika, hela familjen samlad för en gång skull - trevligt. Han cyklade iväg igen vid 5 snåret - han tyckte väl inte heller att det var nån höjdare att ge sig ut idag.

Ska göra lite köttfärsbiffar ikväll till kvällsmat, sen var denna 1:a advent till ända - får hoppas att vädret stillar sig nu lite - har sett på löpsedlarna att det är trafikkaos lite varstans - uscha för att ge sig ut i bilen idag. Dottern åker tillbaka till Örebro i morgon middag men kommer till helgen igen - då ska det även köras grejor till Örebro då, säng och diverse lådor - hon flyttar ju till en 1:a 18 dec, så det blir att åka till IKEA (Oj, men hoppsan Kerstin - IKEA - JA JA JA JA!!!) och handla lite köksbord o sånt - får passa på nu då när vi kommer med kärra. Inte så käckt att sitta på bussen med bokhyllan LACK och annat diverse i famnen va?? No...

Vad ska vi toppa detta inlägg med för klipp då..Jo, White Christmas med gruppen IL Divo...Tjusigt så...Mycket nöje!!!



Tjing

Guajiro...

Lite Guajiro bara så =)

Upp o ner, ner o opp, grisen gal i granens topp....Typ så har min natt varit..

Satte mig o åt frukost, rostat bröd med ost o marmelad - tända ljus och en kopp kaffe, inga fel det inte. Dottern sov hon - sonen är hos pappa..Kallt idag, -7 här och har så varit hela dan faktiskt. Kom i kläderna i alla fall, ut med vovve - in och satte igång operation advent..Ljusstakarna stod i klädkammaren här, för att få ner dem - stol, vad hittar man då??? Jo lådor med nåt i .. Aha, massa kort bl a och RAMAR, tjoho - hela 17 st!! för mitt projekt filmstjärnevägg i hallen , hahaha, sparade jag de kronorna - nu behöver jag inte så många till..Blev så klart sittande med dessa kort - dottern kom och vi höjde ögonbryn - skrattade - sa "herregud.." och "NÄE" typ åt vissa av korten, jag rensade ur lite - min ömma fader förstår ni tyckte mycket om att fotografera - ALLT..Då talar vi korven på grillen - i NÄRBILD, blommor i alla dess former och ja, ALLT..En del, förlåt pappa - åkte i papperskorgen + en del kort som var suddiga - VARFÖR sparar man kort som är SUDDIGA???? Don´t ask me..

Jaja, efter många om o men så kom stakar och konlampor och kvistar upp i alla fall, blev så schnöggt när det var klart så, lite stämning där med en gång =)

Sen åt jag o dottern resterna av tacosen igår - prata skit en bra stund - hon gjorde sig i ordning för partaj och drog i väg på det. Lite kaffe o kaka och sen sms:a jag ex-maken o fråga om de haft trevligt på julskyltningen och om de såg fyrverkeriet..Jodå - det hade de allt sett, kallt var det och knökfullt i affärerna men trevligt. Dottern åkte i väg och då ringde ex-maken och fråga om jag ville komma på en pizza?? Jooo, det tackar man ju inte nej till så, bylsade på mig ordentligt, tog med fäll och sadelskydd, ner med vovven i cykelkorgen, satt på fällen då så klart - blir kallt om rumpan annars..och så trampade jag iväg - 8 gr kallt och cykeln gick lite slirigt men dit kom vi. Gick o köpte pizza och hamburgare till sonen - vi satte oss i v-rummet med varsin öl o pizza, titta på lite nyheter och sen satte vi på serien Criminal Minds...Har ni sett den?? Den går på kanal 5 annars, jag har sett några avsnitt på tv - men ex-maken hade från S1 - 3, så vi började titta på "pilotavsnittet"..Sen fråga han om jag ville smaka nåt gott - jadå, det tackar vi inte heller nej till och vad blev det? Jo detta:

Guajiro - inhemsk rom med honung 30 % från Kanarieöarna..Han kom ju hem därifrån förra helgen och hade då köpt med sig en flaska av detta....Och jag säger så här..FULLSTÄNDIGT LIVSFARLIGT GOOOTTTT!!!!!!
Man dricker detta med lite is i - försvinnande läckert alltså - 3 glas blev det - hade kunnat dricka upp hela skiten - och med 3 glas menar jag så klart inte fulla glas - knappt hälften och is på det..God liten "stänkare" som Grannen i Beck skulle ha sagt. Halleluja - vilket godis.....Vid 22.00 snåret var det dags att trampa hemåt, med vovve i cykelkorg och jag varm i benen...Hahaha, vi kom hem som inget..Kallt va det inte heller - konstigt??? Så åker ni dit - drick det och köp med er det - ni ångrar er inte!! Köp gärna en flaska till MIG också!! =)

Ja, det var denna dag - när dottern kommer - ingen susning - i morgon är det 1:a advent i alla fall, ska väl bli lite kaffe med döpp i alla fall - jag som har bakat så in i helskotta!! =)

Klipp idag - på tal om procenten - ett klipp ur Nöjesmassakern - alltså Olle & Helge..Pratar förtjänst om spriten de ska köpa med sig hem....Hahahaha, en klassiker, mycket nöje!!



Tjing

Fredag och dottern hem

Hepp, inget glitter idag - men fin ändå!

Ja hörni, vet inte om jag ska fortsätta tala om min sömn - nope - jag gör inte det..

1 vecka till borta då, fasiken vad det ramlar på, jag förstår att alla ni som arbetar börjar bli stressade nu av att jul och allt närmar sig - en annan går ju hemma - men tycker det går liiite för fort faktiskt..

Ett varv runt gården med vovven - in och diskade - förberedde mat - dottern kommer idag - skulle egentligen inte det - men tjolahopp, där stod hon! Morsan tycker hon har blivit mager förstås - det blir att göda i helgen, och nästa helg och till jul..=) Men som vanligt så kom hon - och gick igen..Måste passa på o träffa kamrater så klart - de ses ju inte så ofta längre, och några ska utomlands igen snart.

Har inte fått upp stakarna i fönstren ÄN - nu ligger jag nog fasen sist vad det verkar på alla inne på Facebook..Det är julpynt hit och julpynt dit - jag har ju haft körigt med mitt bakande jag..=). Nåja, i morrn ska jag allt svida till jag också så det blir myyysigt i fönstren minsann.

Ska äta lite tacos snart - sonen ska till sin far - de ska nog gå på julskyltning i morgon tror jag - jag skyltar här jag, julskyltningen har jag icke varit på, på jättelänge - jag håller mig undan hahaha....

Ja, det var allt för idag - ha en trevlig helg/advent allihop - ta på er ordentligt om ni ska ut, KALLT!!!!!

Klipp idag - eftersom nu pojkgruppen Take That har återförenats så ska ni få en låt med dem från "förr"..Mycket nöje!!!



Tjing

Tvätt och bakning

 Ja, jag är förvånad själv...=)

Gick o la mig vid 12 snåret i natt - var uppe 1.26..snöa o blåste...somna om...var uppe 3.54, då kom tidningen inramlandes - snöa och blåste..gick o la mig igen och somna rätt tungt då antagligen - hörde inte en enda klocka som vröööla i örat...Sonens kommentar "Hör du INGET eller???" Nä....

Kallt som fan idag - ursäkta uttrycket - t o m vovven (kors i taket) ville inte ha lattjo i snön idag heller, så vi gick in rätt snabbt. Ner i tvättstugan och upp och satte igång och gjorde adventsljusstaken till köket + några andra ljusarrangemang till vardagsrummet. Ner igen i tvättstugan och när jag kom upp - slog jag till igen ser ni, jag ställde mig och gjorde lussebullar - efter svärmors recept på bulldeg, tillsatte bara saffranet, och såhär blev både bullar och adventsljustake:



SCHNÖGGT VA?? Och bullarna blev - SKITGODA!! Tänka sig att det börjar bli ordning på mig - i alla avseenden, hahahahaha.....

Dottern kommer helt plötsligt hem i morrn med - var inte meningen - nästa helg skulle det bli, och det blir det också, men nu en extrasväng hem - många kompisar som drar utomlands eller nån annanstans för att jobba - lite hej då blir det väl kan jag tro..

Resten av adventssakerna tar jag nog i möra - behöver diska upp nu och sen göra lite kvällsmat - man blir ju hungrig av att jobba så vansinnigt hårt......=) Lite SOS Västkust vid 20 snåret ska väl också hinnas med hoppas jag.

Klipp idag - en käck låt jag gillar med Phil Collins - Two Hearts..Mycket nöje!!



Tjing

Lillelördag

En liten söt snöprinsessa....=)

Liite bättre sova i natt  men inte bra...

Har definitivt ingen ro i kroppen just nu att hoppa tillbaka i sängen igen - prövade i morse med, näe, går inte att sjunka in i dreamland inte, så det är bara att ge upp..

Idag har jag  - inte gjort ETT SKIT..Hahahaha, tyckte det räckte med gårdagen, har bara softat heeela dan, riktigt jävla kallt är det också fast det knappt är - 1..Usch..Ska få skjuts till affärn om en dryg timme av goda vännen - handla lite och skicka brev till syster-yster med..

Kvällsmat är icke planerad än - det ger sig med det - Greys ikväll också, tur det finns NÅT att se på burken och tur att alla har olika smak vad gäller TV-program - annars vore det illa.

Jaopp, alles for today - möe blev det inte, men några rader i alla fall.

O så den lilla videon - hmmm - ska det bli idag?? JO!!! Whitney Houston med I wanna dance with somebody!! Oj oj, hur mycket har man inte stuffat till den?? Hahahaha...Mycket nöje!!



Tjing

Snöstorm o bakdag

Mössa o halsduk idag ja...

No comments om sömn..

När man gick upp i morse - och som jag då, varit uppe några vändor i natt med - så yyyyrde det ute..Huga mig, hade väl stannat av lite när man gick upp, men sonen fick allt ta mössa och luva o hela kittet på sig när han gick till skolan - jag la mig i sängen igen jag och hörde vinden och snön...Och den hördes för mycket så jag gick upp igen..

På med kläder o ut - och vovven ville INTE gå in...Va fan...Det blev helt sonika idag att ta henne i famnen o gå in...Rugguggla.....=)

Sen drabbade helvetet lös - hamen - jag fick stora rycket a la bakning, och många av er har säkert sett resultatet av vad det blev på Facebook:



Chokladkaka, Kanelkaka o Pepparkaka...=)

En god vän skrev till mig "Har du feber???????" Hahahahaha...Fan tro´t..Men jag tänkte att det är lika bra att köra på, eller hur? Varför göra 1, när man kan göra 3??? Hade tänkt göra en helt vanlig sockerkaka också, men se det sket sig - ägg och socker va slut...Attans...Måste försöka komma till affärn nån dag och inhandla lite mer ingredienser - ska ge mig på lussebullarna också förstår ni - men köpte bara 1 påse saffran sist jag handla, räcker liksom inte - men det tar vi en dag helt klart.

Har diskat undan och tänker alldeles strax skita ner igen - lite kvällsmat står på programmet - kasslergryta med ris får det bli idag - sen är det ju House ikväll hörni..

Måste bara säga om gårdagens Biggest Looser vinnare - K-F - HERREGUD!!!!  Gått ner 75,5 kg - det är nästan hela MIG!! Helt sjukt....Men duktiga har de allt varit, tycker ni inte!!!??

Idag ska ni få nåt riktigt vackert - stäng era ögon - slappna av och lyssna - bättre skönsång kan man knappast få...Luciano Pavarotti sjunger Ave Maria.....Mycket nöje!!!



Tjing

Ny vecka

Jupp, då va det dags igen....

Halvbra sömn - lämnar ämnet.

Vädret ja...Klass 2 varning utfärdad - skall komma upp till 2 dm snö - blåsa - mysigt va?? Nja, det är klart, sitter man inne är det ju trevligt - men stackars de satar som ska ut..OM det nu blir nåt..Har snöat lite grann till och från idag, men än o då är det uppehåll.

La mig en stund i morse - ingen ro - så upp igen. Var ute med vovven - slängde sopor - och fick knappt in den fyrbenta - nä leka ubåt är ju trevligare så klart..

Åt inget vidare till lunch heller, var icke hungrig, det blev en smörgås med kaffe bara så länge, det gick det också. Har plockat lite varstans - var i valet o kvalet om jag skulle ta ner adventsljusstakarna..Har allt sett att en del har "fuskat" lite och satt upp både stjärnor och stakar..Hm..vi får se i morrn - rätt va det är så rasslar jag till och så står det uppe alltihop o lyyyyyser så fint..=) Men vi får se..Fick NÄSTAN ett infall idag med att göra några sockerkakor - det gick över.....Tar vi en dag vet ni!!

Har nu ikväll förberett makarongratäng - och NEJ - jag brände inte såsen idag heller - vad tror ni egentligen???? Hahaha, JAG tänkte häva i mig ett stort lass lagom till Biggest Looser Sverige finalen som går ikväll.. Synd att de har visat trailern med lite för mycket på tycker jag och dessutom lagt ut lite på Aftonbladet - och i morse så satt 2 av deltagarna i soffan i Efter 10..Jajaja, vi vet ju förvisso inte vem som vinner - men det hade varit kul att se ikväll i stället hur de ser ut, eller hur?

Jaopp, så det var det - mat och snöstorm inväntas alltså - klippet idag blir MC Hammer med U can´t touch this..Hänga med i svängarna där ja...går ente..=) Mycket nöje!!



Tjing

Söndag

Finns inget sötare än Ior =)..

Vaknat, somnat, vaknat, somnat - vakna 8 - sket i sängen och gick upp. Sonen kom strax efter - frukost med tända ljus och prat - suttit vid datorn lite och gjorde mig sen i ordning och ut med vovven.

Tog disken - ingen gigant denna gången och kors i taket för det! Hahaha...Värmde sen amerikanska pannkakor i mikron till middag - tog en lur på sängen, prata med dottern en sväng på MSN och sen tog jag tag i stryktvätten, oj oj oj - vad är det gör galet med henne idag??? Ingenting, fick bara "för mig" att göra det och nu är det gjort!
Pratat med en vän på FB - hon hade flyttat upp till Boden hon bara sådär!! Jag vill me´till Norrland...Hon trivdes urbra och hon hamna där på vinst o förlust. Kände inga alls utan flytta dit med kärleken och har det hur bra som helst, låter kanon, eller hur?

Min goda vän var på personalfest igår minsann och blev uppvaktad med guldklocka för 25 arbetande år, hade varit hur kul som helst och god mat och underhållning hade det varit med - sambon hade dock lite ont i håret idag då ja....hahahahaha, träkeps!!!!

Nu snöar det ute - får se hur pass vitt det är i morrn bitti när man vaknar - överraskning - eller så håller det på att snöa än då, man vet aldrig..

Har precis ätit kvällsmat med, nu sitta här en stund och sen ut med vovven i snöfallet - tja, sen är det väl sängen kan jag tro.

Och så va det lilla klippet med då....Idag ÖS - AC/DC med Thunderstruck....Weeiiioooo...ROCK ON FOLKS!!! Mycket nöje!!



Tjing

Julafton????

Ett stort TACK till Tomtemor som varit så snäll idag...=)

Sova - vad är det?? No comments och så lämnade vi det......

Gick upp runt 8 snåret i alla fall - åt frukost med sonen, lite mys i köket, gjorde oss i ordning, jag var ute med vovvsen i SNÖN som kom igår igen...Nädå, så farligt va det inte, men lite damp ner ändå, men det har sedan bara varit slask faktiskt.

Är det julafton?? Näää, inte än va? Eller?? Efter 10 snåret kom min svärmor - tomtemor och tog med mig o sonen till stan - första paket från tomtemor till sonen - en par nya vinterskor!! Jaaaa va bra!! Stl 42 är vi uppe i nu - fasen vad han växer!!!!! Andra paketet till sonen och mig - en fika i Berta Petterssons hus - gott kaffe med hembakt, satt riktigt bra i ruskvädret! Tredje paketet gick till - sonen - en klippning!! DET behövdes kan jag säga! Typ 1 dm for till golvet när frisören gick lös, nu har jag en ny son - man ser honom faktiskt - trevligt!! Sen var det hemfärd - och ett paket till!! Till mig!! Gott vin till kvällen - och det sitter jag här med nu! Vinet är gott, vi har haft trevligt - sonen har skor på fötterna och är fin i håret...Tack snälla Tomtemor (svärmor Berit) för allt! Det var som rena julafton faktiskt!

Har tagit mig en lur i fåtöljen - men det blev ingen lur - ja, ögonen va allt stängda men nåt mer blev det inte..Har sen nu ikväll, som jag lovade sonen - gjort amerikanska pannkakor, jag åt spaghetti o Bacon, vi har suttit i köket med massa ljus o pratat, har f ö ljus överallt just nu - mysfaktor 1 på det! Och varmt blir det me...Men jag tror nog inte det finns mer rogivande än att titta på ett tänt ljus - det är nåt speciellt med det tycker jag, och sen som sagt är det ju mysigt..

Kanske ska sätta mig o titta på Heartbreak Hotel sen, har sett den flera gånger men den är så pass härligt att man kan se den igen - Helena Bergström och Maria Lundqvist - sicket radarpar!!! Hahahaha....

Tjolahopp ja - klipp idag - Hippiekulturen kommer in i finsalongerna...Hahaha I got life ur filmen Hair - gillar detta klipp, RÖJ Bara!!! Får ursäkta den liiite dåliga kvalitén, men så blir det ibland och så är det textat på nåt språk - vet icke vad - men skitsamma - mycket nöje!!!!



Tjing

Gnäll...

Hahaha...Nice..=)

Min säng o jag är INTE kompisar för 5 öre...Eller är det min kropp o jag som inte är sams??? Tror mer på det senare fast det första kanske har ett litet finger med i spelet..Upp o ner..sova en stund ..upp o ner..sova en stund..Härligt liv man lever tycker jag...NOT

Kallt som själva f-n idag med - i helgen ska tydligen ISKYLA komma hit + snö - för helskotta....stängadörrenochintekommautväder alltså..Pajsigt - ja mig gör det inget - varmt om arslet har vi och mat i frysen - ljus finns att tända så..WHO CARES??

Är lite gnällkärring idag faktiskt - inte ofta det händer, jag brukar aldrig gnälla, men ibland så blir det för mycket och DÅ kanske jag gnäller till - litegrann..

Hatthyllan är på väg att rasa ner igen, för vilken gång i ordningen - VET EJ..Strykjärnet läcker vatten - mina tofflor är trasiga - pengar är det minsta jag har - sonen behöver klippa sig, jag behöver klippa mig, sonen behöver vinterskor - dvd-n går väl SÅDÄR, hackar o håller på, spelar ingen roll hur mycket du gör rent så hackar det ändå - tja...va det allt tro???? Hmpf - det räckte......jo...porslinet börjar minska - tappar ju skiten i golvet så det går sönder - tur man har arvegods högt o lågt att ta av, ja kära nån...Inte lätt ibland men det får gå, eller hur??

Har i alla fall diskat idag UTAN att tappa nåt - oj - och satt upp 2 ljusstakar på väggen + kort med den söta lilla goa spanjorskan Paula - gjorde om några kort till svartvitt - konstigt det där, blir helt annan bild i svartvitt - ibland ser det inte klokt ut - men för det mesta blir det kalas av det..Gillart...Slängt sopor också och dragit vovven runt gården 1 sväng i kylan - matlagningen till lunch slapp jag, rester sen igår - men ska väl snart ändå ställa mig vid spisen för att göra lite kvällsmat, vad det nu månde bliva.

Dottern har idag skrivit kontrakt på sin lägenhet - inflyttning 18 december - tja, det är bara att packa och åka då alltså - skönt det blev FÖRE jul i alla fall - långt till 1 januari är det...Blir bra för henne det - allt klappat o klart när hon återvänder till "Öret" i januari.

Tja det var väl alles - idag blir det Van Halen minsann - Why can´t this be love - live - sketabra som man säger..Ha en trevlig kväll..Mycket nöje!!!



Tjing

Storhandling...

Aj aj, inget glitter.....Jaja, snygg bild ändå!

Varit vaken sen 3 snåret i natt - jomen visst, slumrat dock när klockan ringt - riktigt supertrevligt när man inte kan sova, eller hur? Man kan ju inte sätta igång med nåt heller så, ganska lyhört här, då får man väl fan för det kan jag tro...

När sonen gått - iordningsställande och tvagning - strax efter 8 kom goda vännen - är så snäll idag att hon lånar ut sin bil till mig så jag kan storhandla - så.....skjutsade henne till jobbet och sen så börja vi....Kom till Willys - och där fastna jag - i nästan 1 timme! Träffade en gammal vän som jag inte sett på lääääänge - bla bla bla bla.."och så förstår du...bla bla bla...NÄHÄ!!! bla bla bla"..Ja, ni förstår själva..Jistanes sa vi bägge samtidigt nästan, nu MÅSTE jag vidare..Jag hade inte ens BÖRJAT handla än...Hahaha..Men alltid trevligt att träffa gamla kompisar!! Åkte lite hit o dit och gjorde mina ärenden - kom till sista anhalten ICA affärn - happ, där fastnade jag med svärmor redan i entrén...Tjoflöjt...Jag startade kl 9 och var inte hemma förrän 12.45..Och då skulle det kånkas 2 trappor upp - 5 gånger då ja, upp o ner upp o ner, va enna slut i armar o rygg sen faktiskt...Men nu är det gjort och räkningarna har jag betalat med, hyra kvar - men den lappen har inte ens kommit så..Denna månaden får jag drygt 200 kr över när räkn o mat är betalt...Låter väl lysande va?? Förra månaden blev det 41 kr över - men men , jag har tak över huvudet o mat i magen, o bättre tider kommer det väl, eller hur?

Har sen i eftermiddag kört tillbaka bilen och blev hemkörd, har faktiskt inte gjort många knop mer - suttit vid datorn och slappat - jag blir helt slut efter en sån här grej - inte av handlingen men av bärandet..Allt går på vilja, men ändå. Ska laga lite kvällsmat - tv ikväll? Vet ej, va faktiskt inte så mycket att ha på burken idag - men tv4 Fakta går alltid i så fall!

Och så va det lilla klippet då ja...Enrique Iglesias kanske med Hero?? Fin låt, lagom såhär efter dagens bravader. Om ni känner igen damen i videon - yes, det är Jennifer Lowe Hewitt som spelar i Ghost Whisperer..Mycket nöje!!



Tjing

Onsdag

Aouch - sicken bild....=)

Sovit som en jädra kratta i natt med - det är bara att gilla läget, sov i alla fall när klockradion BRÖLADE...Kom upp till en dimmig, minusgradig dag - med andra ord - en sån dag då det är så rått så rått ute, tvi vale..Dök som en pil ner i sängen igen efter sonen gått - men nähä - ingen ro i kroppen inte..Pallra mig upp och gjorde mig i ordning, slängde sopor, en sväng med vovven.

Kom in och drog fram snabeldraken och gick ett varv med den - var tvungen - den stod nämligen o glodde på mig i vardagsrummet, i går kväll åkte ett glas i golvet i köket - och ni vet ju hur det kan bli - FLIS överallt, så när jag dammsugit upp det igår så ställde jag den i vardagsrummet - var ju alltså en pik till mig själv då ja ;)..

När sonen kom hem - jag ut på cykel och ner till FK - IGEN..Konstigt företag, det var ju inte särskilt många veckor sen jag sökte nytt bostadsbidrag för nästa år - igår kom en lapp om ny sökning för tillägget - kunde de inte ha skickat skiten samtidigt??? Hepp, upp på cykel o ner till stan- gråkallt och eländigt, får köra omvägar också - de bygger om fängelsebron här i stan, så man köra lite hit o dit. In på FK i alla fall med nya papper - en stämpel o ajö..Gick en repa på stan sen, in på lite klädaffärer och suktade efter allt snyggt de har nu som man inte har råd med..Hmm, jaja det blir väl bättre tider kanske, det julpyntades på sina ställen med, lampor och tomtar åt alla håll..Bara lite snö som fattas med nu - för liiite kan det faktiskt vara - det lyser ju upp åtminstone än denna gråa skiten som är nu.

Annars intet nytt att förtälja - lite mat i magen och sen är det tv se - Greys och McDreamy och så jag..Hahaha, spennande spennande!!!

Idag ska ni få en annan dam som jag tycker är GÖRBALL - Lady Gaga, inga hämningar där inte, frågan är vilken av hennes hits jag ska ta?? Mja - det får nog bli Paparazzi - Alexander Skarsgård är ju med, och Gaga får prata svenska..Det låter det....Mycket nöje!!!



Tjing

Det finns hopp =)!

Riktigt glittrigt idag - tjoho =)..

Inte sovit bra i natt heller - upp o ner - upp o ner..Nu är vi inne i en sån härlig period igen då tydligen, jaja, jag är ju van, så det går denna gången med.

Men ner i bädden blev det - konstigt, DÅ sover man minsann - men ett halvt öra o öga öppet av nån anledning..I kläderna i alla fall o ut en sväng, idag sken solen riktigt skönt, lite kyligt men gott. Och sen kära vänner - så slog jag till med att baka - javisst - tekakor också, hade icke gjort det förut men nu jävlar.....Resultatet?? Hahaha - se själva:



Så JÄVLA BRA blev dom!!! O goda var de också, 4 st är redan väck - 2 i min mage o 2 i sonens som kom in genom dörren och utbrast "Fasen va det luktar gott här!!! Har du bakat?????" Jomen, det finns hopp som sagt - dessa ska jag göra fler gånger helt klart. Matbröd är inte min grej riktigt - eller egentligen så är bak överlag inte min grej - men några saker har jag väl blivit haj på - skam den som ger sig..Men historier om hur många gånger det blivit misslyckat är nog liiite fler...=)

I eftermiddag - en liten lur igen, blev så trötter - det tar på krafterna att leka bagare tror jag..Hahahaha..Mörkt är det nu ute - lite kvällsmat står på agendan - senare ett nytt avsnitt av Dr House - "everybody lies" ..Han e för skön bara alltså....

Klippet idag blir Shakira med Loca - jag diggar henne skarpt, videon är käck också - många som får sina önskningar uppfyllda när hon susar förbi =) Mycket nöje och skaka rumpa nu!!



Tjing

Tragiskt.....

Tråkiga nyheter på löpsedlarna idag - en tjej från Mariestad, nere på sin bröllopsresa i Syd-Afrika, Kapstaden..Blir överfallen, bortförd och ihjälskjuten - maken klarade sig...Totalt meningslöst våld - en oskyldig människa faller offer - för VAD?? Tragiskt....

Vaknade före klockan idag - det smattrade rejält på rutorna minsann...Mörkt o jäkligt med. Intog frukost och skickade sonen till skolan - ösregn fortfarande - betyder - ner i sängen igen ja, kom till sans vid 9.45.
Gjorde mig i ordning och ut med en motvillig hund - slängde sopor - in o ge henne mat och sen till tvättstugan. Fixade det - gjorde en omelett till lunch och kaffe efter, har faktiskt INTE slumrat en liten lur på eftermiddan - haha, det räckte nog med den lilla snusningen i morse tror jag.

Cyklade sen en kortis till affärn - regnet höll upp, då får man passa på minsann!! Plockat i ordning tvätt - suttit här och nu står en tex-mex kyckling i ugnen och väntar på att få bli uppäten..Ikväll inget Biggest Looser Sverige - trodde finalen skulle vara idag med ICKE - istället fotbollsgalan....Hmpf - den kanalen kommer INTE på ikväll, Biggest Looser finalen sänds visst nästa måndag - bara att ge sig till tåls..

Så lite kvällsmat ska snart intagas - en läxa förmodligen också - men enligt senaste rapporten är boken "glömd" -- hm, börjar hända lite väl ofta tycker jag....SKÄRPNING!!

Jaaaa - vad tar man för klipp idag då tro? Det får bli lite Boy-bands tror jag..Backstreet Boys med I want it that way..Mycket nöje!!



Tjing

Hicka, stryktvätt & Kläder

 Läckert......

En hund har bråkat till o från i natt - har slutat med 1 kur penicillin så nu börjas det igen - måste tyvärr låta det gå lite innan nästa kur sätts in, jaja, vi löser det. Vakna i alla fall vid 8 snåret i morse och sega mig upp.
Lite frukost med sonen - halvdant ute, men solen titta nästan fram lite grann. Ut med vovve - in och så STRÖK jag all tvätt - IGEN!! Hahaha, idag också lite svinn på kläder - la bort några huvtröjor och t-shirts - sonens ja...Skicka vidare som man säger.

Ingen matlagning idag - rester is the shit - in i mikron - KLART, hur bra som helst. Åker dock på att göra nåt till kvällen, vad det nu månde bliva. Har haft hicka idag med - inte ofta det inträffar - men jag tycker det är otroligt obehagligt, inte slutar skiten heller, även fast man prövar diverse "botemedel"..Men nu är den borta - den slutade väl för att jag sket i den helt enkelt..Hahaha.

Nu sent i eftermiddag har goda vännen varit här med - 2 stora påsar med kläder till sonen - hur mycket bra som helst!!! Jackor - skor - t-shirt...Gillas skarpt och sonen var nöjd, man TACKAR!!!!!! Skicka vidare som sagt - bra när man kan göra så tycker jag.

Har också gjort "en Bengt" idag..Och då undrar ju ni då vad i herrans namn det är?? Jo, min svärfar som hette Bengt - han va en jäkel på att nysa - gärna 15-20 gånger i rad - så DET har jag gjort idag med - "en Bengt"..Alltså nyst utav bara he........te - snöt mig dessemellan 4 gånger också - tog aldrig slut, är lite snuvig nu faktiskt - det har jag ingen lust med kan jag säga..usch..

Happ, alles för idag tror jag - lite kvällsmat och sängen är väl det som är kvar på programmet, denna dag gick också.

Klipp idag - har som många många andra fastnat för min sons namne Rasmus Seebach, den danska sångaren - jädrar va bra han är!!!! Så här kommer han då - Rasmus med Engel..Mycket nöje!!!!



Tjing

Slö & Slapp Lördag

Rosor Rosor..Vackert =)

Morgonen började 8.45 - sonen sov än när jag gick ur bingen. Träligt väder - man vill egentligen bara krypa ner o gömma sig under täcket när det är sånt här.

Åt frukost och slöa lite vid datorn - kom i kläderna sent omsider - ut med vovven som inte alls tyckte om läget idag - de har sandat gården när snön kom och det är faktiskt småsten - gör ont i fötterna tycker hon..In och laga lite mat och sen la jag mig en stund - som blev över 1 timme - tvärsomna. Tog tag i disken och tog lite kaffe. Plocka lite allmänt och tänt lite ljus här o där. Har nu ätit kvällsmat bestående av köttfärsbiffar, ris och bearnaise sås - gick allt ner i magen det också! Ska snart ut sista svängen med voffsen - får se om det blir nån tv ikväll - har faktiskt inte kollat vad som erbjuds idag. Snart var denna helg över också - snart 1:a advent hörni! Jäsiken vad fort det går..

Klipp idag - en riktigt läcker låt - Hoffmaestro med Highway man...Hur jag än försökt så har jag icke lyckats hänga med att sjunga..Mycket nöje!!!



Tjing

En Födsel - en begravning & en "Grej"....

 Allting kan hända - samma dag..

Varit uppe o studsat i natt 2 gånger - vet fan inte varför, men så var det. Sonen fick sen komma in o putta på mig kl 7, jag hörde inte ett skvatt..

Slask och blask väder - rena dyngan alltså - grått o trist o eländigt så idag höll jag med vovven helt o fullt - USCH!!! Inte kallt men ändå fryser man lite - tvi vale.....

Ja idag har nåt tråkigt hänt och nåt roligt hänt..Min goda vän har varit på begravning idag - hennes mormor som just idag skulle fyllt 94 år fick sin sista vila..Det hade gått bra, en begravning är ju inte rolig - oavsett om du känner-inte känt-eller inte sett personen på många år - men det hade varit fint och gått smidigt i alla fall.
Och till det roliga - grannen har fått sin bebis idag! Planerat kejsarsnitt - jag vet ännu ej vad det blev men stort GRATTIS i alla fall T & M!! Nu blir det liv i trappen tror jag!! =)

Cyklade till affärn i ruskvädret när sonen kom hem - tog med mig posten upp - OJ - ett vadderat kuvert från syrran!! Innebär nåt kul - brukar det göra..Och mycket riktigt...Jag måste ju säga att min kära storasyster inte alls har sitt fina huvud med sig alls ibland och dessutom har hon ingen aning om vad saker heter heller emellanåt - "Skickar dig en "grej" med massa kort på, skicka tillbaka "grejen" när du tagit de kort du vill ha!!" Japp - jag o sonen fick väl ett mindre skrattanfall åt "grejen" - vad det var?? Jo, ett minneskort från en kamera.....Jag stoppade i alla fall in "grejen" i datorn - o vips 443!! helt underbara kort på vårt spanska charmtroll:



PAULA!! Goa unge - Far din kommer få problem med dig när du blir stor!!! =) O moster i Svedala får bara njuta av dig på kort än så länge..Mycket tråkigt - men så är det ibland när man bor i 2 olika länder, sånt är livet..

Några kort ska jag skriva ut o rama in - har ju några stycken kort på henne när hon föddes som är urhäftiga som också ska upp, man kan ju inte låta bli att le bara man ser henne!!!

I övrigt så har det varit lugnt då - tyckte det hände lite idag med - nu sitter jag här med ett glas vin - tyvärr det ENDA glaset som blir idag - boxen är tom..=(, attans....Kunde väl fått 2 glas åtminstone när det är fredag?? Hepp...

Klipp idag - har alltid älskat David Bowie och speciellt denna låt Life on Mars, från 70-talet nånstans - mycket nöje!!!



Tjing

Torsdag

Åhhh, Toker glittrar...=)

Sovit lite si o så i natt med - var dödstrött igår efter föregående natts evenemang, så konstigt att jag inte sov ordentligt - men jag är van, lessnade i alla fall 6.35 och gick upp. Har inte haft ont i kistan - och det är ju bra!

Minus i morse - alltså betyder det halt - Annika vill helst inte gå ut, är rädd att stå på arslet - spikskor behövs tror jag....Synd att jag inte har kvar mina älsklingar - mina gul-svarta spikskor - de små bäbisarna..De sålde jag i mitten på 80 talet - tror sista gången jag använde dem var i Skövde - SM-laget i stafett sprang sitt sista lopp:



Fr v: Birgitta Follin, Annie Hyensjö, Jag, Katarina Hellgren och vår tränare Jonas Mellblom

Hahaha, skoj med gamla kort..Som sagt vårt sista lopp ihop - även en hyllning till Jonas som då fyllde 25 år om jag inte minns fel..Ja sicka minnen - roligt har vi haft!!! Snygg va man på den tiden med ser jag..Plastörhängen a´la 80 tal...och smärt o smidig...Det gick över....=)

I övrigt idag, har satt upp lite kort till - min goa vän hade ramar som hon icke behövde - jag fick dem - man tackar och niger!! Kom även med hundmat till mig som inte fanns i affärn igår när jag handla, så snäller du e´!!

Ska laga lite kvällsmat - tror jag gör lite spaghetti & bacon med vitlöksost...mmmm, passar bra till SOS Västkust vid 20 snåret, eller hur?? Over and out....

Klipp idag Dancing in the Dark med Bruce Springsteen - en sån där låt man inte kan sluta le åt och inte heller kan man sitta still...Mycket nöje!!!



Tjing

Kramper...

Nästan så jag såg ut 

på detta viset i natt.....FY FAN, vad ont i magen jag har haft..Riktiga kramper i hela magen - har suttit på dass 4 gånger under natten - jätteskoj...Sista gången var strax efter sonen gått till skolan - har ju för fasen inte fått sova heller ju..Det gav ju med sig en timme typ efter toalettbesök - men sen körde det ju igång igen - jag har haft tarmvred och gallsten - nära nära på den smärtan. Fattar inte heller vad det kommer ifrån - har inte ätit nåt galet eller så - misstänker att medicin jag fick börjar jävlas lite kanske..Lugnt sen i alla fall - fick sova 2 timmar - gick upp vid halv 11 - sen har det varit lugnt - druckit avslagen cola och bara ätit lite havregrynsgröt idag..

Jag kul är det ju inte alltid precis - kom i kläderna i alla fall och ut med vovven i blötan, ja för nu är det bara blött - slask - skit - BLÖTT..Gillas inte - vovven var ju givetvis smart och gick där snön låg, annars blir man ju BLÖT OM FÖTTERNA??!!!!!!! Knashög..

Annars har det varit soft riktigt - magen är lite öm bara, faktiskt gluttat på tv lite i eftermiddag - alltid finns det nåt att se, fick sedan skjuts nu ikväll för att handla lite grann. Har sedan rensat skrivbordet - HALLELUJA - fan vad man samlar på sig!! Många papper blev det som åkte i soporna - skönt, då var det gjort. Nu lite kvällsmat strax och sen är det ju Greys Anatomy...Hade allt behövt McDreamy i natt faktiskt - tror det skulle räckt om han visa sig så gick eländet över...hahahahaha...

Klipp idag - en önskelåt av sonen - Smash Mouth med Walkin on the Sun - en 90 talare tydligen - där ser man....Mycket nöje!!!



Tjing

Ett riktigt ruskväder....

 Nja, stå med öppet fönster o se vackert snöfall har ju inte gått i dag precis.....

Har vaknat 2-3 gånger i natt av att det susat...Innan man fattar att det blåser ute - och jag låg också o tänkte att "det snöar nog fan med...." men jag iddes inte gå upp o titta...Vaknade sen 6.40, gick upp och drog bort gardin i vardagsrummet - jodå, vitt på marken o yrblåst - trevligt - NOT..Frukost intogs och sen skulle det letas långkalsonger - var? var? var? Hittade dem till slut - inget minne har man ju, fast man tycker att man är strukturerad och har koll på VAR man lägger saker ...Inte fan kommer man ihåg det när man ska ha dem.. Sonen kom iväg på cykel i alla fall - såg väl mer eller mindre ut som en halk körning men framåt gick det. Jag pep ner i tvättstugan jag - upp igen och bytte i sängar o grejade lite. Ner i tvättstugan o upp igen..

Vovven jag har HATAR att bli blöt om fötterna - vägrar nästan att gå ut om det regnar, men ÄLSKAR SNÖ?? Vad fasen är det för skillnad??? Man blir väl blöt om fötterna i snö med? Nejdå, här ska lekas - ubåtsdykning i snö med vit hund - ett koppel ser man....Jätteskoj att skutta och plöja i snö minsann..Inte klok den, jag hade luva och hela kittet på mig i alla fall, för vid det dagset hade det börjat yra riktigt rejält, och det är mindre trevligt, frös gjorde jag inte men när allt hamnar i ansiktet - för det är ju dit snön letar sig hur mycket du än har på dig - mitt i plytet ska skiten vara..Men nån hund ville då rakt inte gå in, så matte fick helt sonika kommendera STANNA! och lyfte upp kräket i famnen o gå in - slutlekt. Det värsta är att hon ska ut en sväng till nu ikväll, det får gå jädrans snabbt det - House på tv...hahahahahaha...

Har i eftermiddag - och det blev t o m kväll, satt upp och ramat in kort - gamla som nya - på än den ena än den andra..Är inte riktigt klar, fick se att klockan var halv 7 ikväll när telefon ringde och bröt arbetet, det går fort när man har skoj helt klart - men får fortsätta i morrn eller nåt. Ute viner det - snön trillar - helkäckt och jag ska ut strax, lovely - NÄ..

Har idag också - men det har jag trotsat - haft skallebank, det är ju fasen och skit - avskyr att ha ont i skallen - sitter hellre på dass med ont i magen, tar medicin men det hjälper inte riktigt 100..Jaja, det får la ge sig, det går över.

Idag, bara för att jävlas med Er - klipp - Let it snow med Bob Lido från 1963..Ska det va så ska det va rejält!! Mycket nöje!!!!



Tjing

Ny vecka med Doc & Kung Vinter....

Kung Vinter i all sin prakt från boken Olles Skidfärd av Elsa Beskow...En av mina egna favoritsagor faktiskt.......

Har fått lite bassning för att min blogg inte har ett enda ord om Norrland..;) Har lovat ett inlägg om detta fantastiska ställe - men det blir dock inte idag - det som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge, eller hur C?? =)

Sonen hade tydligen varit inne i morse och sagt att det var dags att gå upp - hörde inte jag...Klockan ringde - MÅNGA signaler - till slut hörde jag...Öööööööhhhhhh.........Fy säger jag..Tänk att det ska vara så jävligt att gå upp på morgonen?? Efter lite irrande åt vi i alla fall frukost - sonen gjorde sig klar och åkte till skolan - kallt idag med, som sagt Kung Vinter är nog på ingång tror jag - pratas om snö i dagarna med..

Ringde till Smärtan idag som jag lovat för att tala om hur läget var - sköterskan skulle framföra det jag sagt till Doc så skulle de återkomma..La mig en stund...Telefon ringde - hemligt nr - VEM?? Jo DOC!!! Snabba ryck på honom idag vill jag lova, vi pratade en stund om ditt o datt, remiss till sjukgymnast skickades för 14 dagar sen - jag har inget hört - han tyckte jag skulle ringa o trycka på lite..Tack o hej svejs så länge. Jag ringde min sjukgymnast och hade tur så jag fick prata med henne direkt -- har en fantastisk sjukgymnast - tänk, jag har haft henne sen 1989 - av och till då under alla år - nu tillbaka till brottsplatsen..Hon känner mig väl - vet vilka problem jag har och nudå tyvärr nytillkomna sådana - men läget är inte urakut så den 1 december ska vi ha träff på eftermiddan, för undersökning och annat. Bra!!

Gjorde mig i ordning och ut i kylan med vovven - solen sken förvisso, men bet i kinderna gjorde det allt. In och lite mat till henne och sen tog jag tag i den GIGANT GIGANT disken jag hade..AOUCH - och fy för den lede - men radion på och så satte jag igång. Skönt att ha det gjort - plocka i ordning tvätten - ska tvättas i morrn igen - och strykhögen tog jag mig an med - i alla fall vek det som skulle vikas - resten? Nja...Det ligger så fint där det ligger tycker jag - lyser upp vardagsrummet så bra så bra....Dotterns flyttlådor flyttas än dit o än hit, är ju inte världslångt kvar tills de ska med upp till Örebro..

Annars har det varit lugna gatan, är -2 ute nu - kanske Kung Vinter är på G i alla fall? Jag minns att jag tyckte den sagan var ganska läskig - och att de var så taskiga mot gumman Tö...Hahaha, jag hoppas ni har läst den - det har jag, många gånger för mig själv och många gånger för mina egna barn..Hattstugan är också en saga som var otroligt otäck - jäsiken, ja Elsa Beskow hon kunde hon minsann..Härliga bilder är det ju med att titta på, eller hur?

Lite kvällsmat snart - sonen är på ungdomsgården och kommer väl om 1 timme drygt. Ikväll är det nästsista avsnittet av Biggest Looser Sverige - spennande spennande - vilka kommer till finalen?? Det vet vi kl 21 ikväll. All for now - over and out.

Jaha - klipp med ja...börjar bli körigt att hitta nåt bra-roligt-ös...Det lilla som är kvar i skallen bläddrar febrilt nu ska ni veta..

Det blir lite ös - ur bästabästabästa filmen alla kategorier..Top Gun med Tom Cruise...AAAOOOOUUUUUU!!!! Mycket nöje!!!!



Tjing

Söndag

Tack svärmor Berit för god mat - sällskap och kaffe med dopp!!

Idag gick korpgluggarna upp redan kl 8 i morse..Hej Svejs..Vitt ute på marken - frost i natt -2 när jag kom till köket..Men solen tänkte tydligen stråla i dag i alla fall.

Lite frukost med sonen - sen gjorde vi oss i ordning - bortbjuden idag se - svärmor skulle bjuda på middag! Hon hämta oss vid 12 snåret - satte oss vid (som vanligt) görgod mat bestående av köttfärslimpa, sås o potatis, lingon, gelé, och hennes hemmagjorda inlagda gurka..Åt 2 gånger - och sonen med..Hahaha, skulle vilja trycka i lite till men magen sa STOPP nu....Plockade undan och tog en kaffe - till det blåbärspaj och vaniljsås...MMMM....Ut en sväng - fasen så kallt det börja bli, riktigt sådär råkallt ni vet så man fryser ända in i benmärgen...In o värmde oss och tog en kaffe till. Sen bar det av mot stan - svärmor in i affärn först och sen for vi till kyrkogården..Jöskota Petter vad ljus!!! Det var så tjusigt, så tjusigt...Vi gick vår lilla runda till nära & kära, sen tog vi bilen och åkte upp till minneslunden - där var det nästan så man tappade andan!! SÅ mycket ljus o lyktor...Där höll jag på att tappa fingertoppen med i mörkret..Skulle dra av ett lock på ett av ljusen, var liiiite vasst det kan jag säga..men på med plåster sen när vi kom till bilen - fick faktiskt byta det när jag kom hem här för en stund sen..Det ger sig snart..
Så tack igen svärmor för en trevlig dag!!

Japp, så var det med denna dagen - nu är klockan kväll - ska se om jag hittar nåt att stoppa i magen - behövs egentligen inte efter dagens godsaker, men nåt litet går det väl ner..I morgon är helvetesmaskinen igång igen - gillas - NOT......

Klipp idag - en av favvisarna för mig - en lugn sådan - End of the Road med Boyz II Men...Mycket nöje!!



Tjing

Gustav Adolf & Alla Helgons dag

Idag ett ljus och en tanke på våra nära och kära som inte finns bland oss längre..

Vaknade och hade ont som skam i morse..Jaja, det är ju bara att pallra sig upp det - åt frukost med sonen och sen lite slappa..I kläder och ut - släpade sen ut 2 lådor som jag nästan inte hade ett hum om vad som fanns i..Hahaha, det var diverse det ja..Sonens gratulationskort sen några år tillbaka, minnesalbum från begravningar, kort på barnen, gamla kort på folk som jag inte har en susning om vilka de är..Plockade allt ut några då som jag med säkerhet kände igen =), vi får se var de hamnar till slut..

Idag är det visst Gustav Adolfs dagen också..Inte jämt men ibland har man ju köpt en liten smaskig bakelse för att fira dagen, men icke så idag..Är man inte riktigt 100, ger man sig icke ut för några små godsaker. och idag vete tusan hur mycket som varit öppet efter som det också är Alla Helgons dag..Min svärmor var snäll och tände åt mig redan igår på kyrkogården, så det får vi hoppas att det brinner än.

Annars intet nytt hörni - söndag i morrn redan och på måndag, till sonens stora förtret är det skoldags igen, men det är ju faktiskt inte så långt kvar till jullovet. Såg i almanackan att första advent redan är denna månaden..Tjing tjong ja..Tur man har förberett de små ljusen då så det är klappat o klart.

Har precis fått i mig lite mat - och liiiten skvätt vin - magen är inte den bästa ibland p g a pillren man stoppar i sig, men en slurk blev det allt. Ja, detta var alles, ha en fortsatt trevlig lördagskväll - klipp idag, Unforgetable med Nat King Cole - för det är ju våra nära och kära - Unforgetable..Mycket nöje!!



Tjing

Helg

 Näe...Inge glitter idag heller....Hmmm

Fredagen startade vid halv 9 idag..Vaknade med lätt skallebank - den har ju kommit tillbaka litegrann - ska ju ringa Smärtan på måndag, får väl säga att det inte är riktigt ok - så får vi se vad Doc säger..Armarna är lite ömma idag ja..Ingen fara, for ju i backen med cykel igår..Hahaha, ingen styrsel tydligen..=)

På med kläder och ut med vovve - sen va det tvättstugedag idag då..FY vad tvätt jag hade - nästan så jag inte orka bära eländet ner, men nu är det gjort i alla fall - och en NY strykhög väntar, fabulous!!

Mellan tvättarna gav jag mig ner till affärn på cykel - ja jag höll mig på cykeln denna gång!! Lite småkyligt men rätt skönt ändå, men solen står ju lågt och blåste lite gjorde det med - men gjorde mina ärenden i alla fall o hem igen. Lagat lite mat och druckit en balja lut som min svärfar alltid sa ..Kaffe alltså.."Nä om man skulle ta sig en balja lut o en degbit" sa han ibland - andra ord för Kaffe med Bulle då..Sen har jag faktiskt skrivit ut en jädrans massa svartvita gamla filmstjärnebilder på de flesta gamla filmstjärnorna som var - ska ramas in, blir nog fräckt, ett smakprov nedan på en ljuvligt vacker Ingrid Bergman:

 Ljusig så det förslår...Så det blir ett litet projekt i sig att fixa det - men det blir nog bra - eller vad tror ni??

Kan också meddela att idag skulle min styvmor ha fyllt hela 90 år om hon levat - kära nån 90 år...Undrar om en annan uppnår denna eminenta ålder?? Nja, tveksamt, men som man säger - den som lever får se!!

Lite kvällsmat vankas det väl snart och sen se om det är nåt att se på tv - Idol??? NÄ - tror icke det...Ha en trevlig fredagskväll allihop - klipp idag - eftersom det är helg - en partylåt kanske?? Vad sägs om gamla hederliga Knock on Wood med Amy Stewart?? Mycket nöje!!!



Tjing

Torsdag & Födelsedag - IGEN!

 Ibland glittrar det inte alls märker jag..=(

Vakna runt 8 snåret idag, sonen sov dock lite längre. Åt frukost och läste tidningen, gjorde mig klar och sen skulle jag ge mig ut på en liten tur till affärn..Lite småkyligt faktiskt, blåste sådär igen ni vet så hela ansiktet blir blött av tårar från ögonen - det bara forsar..Såg inte ett litet ekollon då nä - det körde jag på, lite sådär på sniskan och tjong i medaljongen så låg jag på backen...Hej och hå..Som tur va hade jag inte hög fart, men jag tog emot mig med armarna och de är ju inte det friskaste jag har så det lär kännas i morrn..Upp igen i alla fall och uträttade mina ärenden och hem igen..Slog in lite paket o en blomma och skickade iväg sonen till pappa...för där skulle det firas att:



BERIT (SVÄRMOR) FYLLER 71 ÅR IDAG!! HURRA HURRA!! GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN!

Det hade vankats bakelser bl a sa sonen när han kom hem sen, jag höll mig hemma jag med huvudvärk som tyvärr kommit tillbaka litegrann och då en vurpa på cykel..

Lagade mat sen i alla fall, kokt potatis och sås med fiskpinnar...Kokt potatis o sås...DET kan man leva på faktiskt, mosa runt lite på tallriken så där ni vet..GOTT! Tog en kaffe sen och tänkte slafa en stund, men hoppade över det idag faktiskt..

Nu ikväll lite kvällsmat o alldeles strax SOS Västkust - får inte missas..

Klipp idag - en födelsedagssång till Berit..Med en enkel tulipan med Harry Brandelius..Tyvärr är inte riktigt hela melodin med, och så kan det bli men GRATTIS IGEN BERIT!!! Mycket nöje!!!



Tjing

Lillelördag o födelsedag!

 Rosor är klara favoriter..

Tänka sig, grannen var lika snäll idag och väckte oss redan 8.15 - med att spika list eller annat hamrande...Liiite väl tidigt för sånt faktiskt..

Rena skitvädret idag med - regnigt och blåsigt - inte trevligt alls, vovven tyckte det va desto roligare med alla löv som virvla hit och dit..

Kom in och ställde mig i diskebaljan - lagade lite mat, sen kom uppfödaren till min hund, prata allmän skit en bra stund och sen åkte hon. Sen idag så är det ingen vanlig dag utan:

 EVA FYLLER 45!!!!!!!

GRATTIS MIN VÄN OCH HOPPAS DU HAFT EN BRA DAG!!!

Jajamen, ringde allt o gratta i morse och va först på Fejjan i natt med .. hahaha..Välkommen till 4-5:ornas skara, nu är det inte långt till 50! Mooohaaahhaaa!!!

Annars inget nytt, sett Greys Anatomy ikväll och ätit lite - o suttit här..Snart dags för bädden tror jag - blåsten viner kring knutarna hör jag..

Klipp idag - Happy Birthday song av Chipmunks..GRATTIS EVA!! Mycket nöje!!



Tjing

Regn regn regn..

Varför Gustaf rockar loss får ni reda på sen...

Vakna runt 8.15, härligt när man har grannar i stället för väckarklocka tycker jag......

Intag av frukost - i kläderna - ut med hund - hann väl in så började det regna, har gjort så hela eftermiddagen och det håller på än..Sen så...

JAG HAR STRUKIT ALL TVÄTT!!!!! DET är anledningen till att Gustaf rockar fett idag, hahahaha..Visst ser ni - men kan säga såhär - att en hel del av stryktvätten fick läggas åt sidan - varför?? Jo sonen har växt - och så har han växt...Va fan...Ett rent mirakel att han har NÅT att ta på sig...Så de kläderna ligger numera till handlingarna i kategorin - FÖR LITET....

Fick tända i hela vardagsrummet när jag höll på o strök, jädrar va mörkt det blir när det är dassigt väder, och det riktiga mörkret infinner sig redan vid 5 snåret..Tycker ändå att det är lite småmysigt faktiskt - lite snö med nu då och lagom kallt - faktiskt bättre än detta, eller hur?

Syster Yster har ringt med, gubben har kommit hem och har allt piggnat till - tar små små promenader och har börjat äta ordentligt - men det kommer ta ungefär 3 månader innan bröstbenet har läkt ordentligt..Men pacemakern slapp han nu i alla fall, så vi får hoppas att pumpen jobbar på ändå nu utan hjälp.

Goda vännen har äntligen fått sina glasögon idag - JIPPIE och hurrarop!! Nu tar det nog några dar innan hon vant sig vid dem, men det blir bra, tänk att kunna SE igen - totally amazing säger jag!!

Hepp, ut med vovven sista vändan och sen nya avsnitt av Dr House...spennande spennande!!

Idag - klippens klipp - Saturday Night Fever med Bee Gees..Upp på dansgolvet nu!!! Mycket nöje!!!



Tjing

1:a november



Har faktiskt inte så mycket att säga om denna dagen - händer inte så mycket faktiskt. Är trött - har ont - och är allmänt less - men det kommer väl bättre dar kanske.

Så alles för idag.

Klipp idag - Maniac ur Flashdance..Mycket nöje!!



Tjing

RSS 2.0