Dunder & Brak

 Hepp, inge glitter ida´...

Sovit mycket bättre i natt - jodå, 2 gånger har jag varit uppe men ändå! Inte så illa ändå tycker jag!

Idag utlovades det typ 25 grader - och jag kan säga att det kändes redan i förmiddags att denna dag kommer inte bli roligt för en annan som inte gillar värme precis..

Har varit nere i tvättstugan idag med och tvättat sånt där "trök"..dotterns toamatta, duschdraperi, överkast hit och täcken och lite sånt..Så nu är det rent och fint o luktar gott!

Vare sig jag eller dottern har varit värst hungriga idag - tog oss en macka bara, får göra lite bättre ikväll. Och så var det då vädret ja...29,1 grader i SKUGGAN har jag haft här, balkongen gick det inte att andas på ens även fast parasollet var uppfällt, vovven visste inte heller riktigt vart hon skulle ta vägen..Helt plötsligt satte det igång att blåsa, det blev riktigt mörkblått på himlen och sen...Tjohej, Åskar med Blixt satte igång så det stod härliga till och regna gjorde det inte lite heller - bara pang - så fort kom det! Det sjönk genast 10 grader och nu skiner solen igen men är "bara" 21 gr nu. Är behagligare nu tycker jag, den där tryckande värmen mår jag faktiskt dåligt av - och solgass klarar jag inte heller längre, så att sitta på en beach är inget för mig längre, inte ens i skuggan om det är sånt här. Då är ju min lägenhet kanon, det är inte alls så varmt här, och det är ju bra, för en annan får hålla sig inne när det är sånt här. Lite trist kan tyckas o visst, men vad ska man göra då när man mår dåligt av det? Jag har allt dyrkat solen o värmen i mina dar med, men efter jag blev sjuk så är det tji på den fronten. Så kan det bli.

Dottern skriver tenta och skriver tenta, hade ett avbrott för en fika med kompisar men är nu hemma igen och är icke kontaktbar knappt. Mycket jobb är det med det där, uscha, tur man inte pluggar längre, det hade jag nog aldrig pallat förstås.

Lite mat i magen - House ikväll, och sen är det väl sängen. I morgon ska sonen på "Festmåltid" i skolan, 6:orna gör nåt speciellt för alla elever innan de slutar för gott, så liiite finare klädd i morrn var önskvärt.

Idag ska ni få nåt ur min favvisfilm ALLA kategorier - vet ej hur många gånger jag sett den - många med mig kan se den om o om o om igen...Jag snackar Grease...Tillägnar klippet då till Jeff Conway, han som spelade Kenickie - han avled häromdagen i en överdos efter långt missbruk..R.I.P Jeff/Kenickie - du lever vidare, lita på det!! Här får ni Grease Lightning med hela gänget...Ha det gott och mycket nöje!!!



Tjing

Måndag

Weeeiii - Love it!! =)

Nja, sömnen är inte bra alltså, gör ont både här o där, vaknar o somnar om vart annat..Men ingen powernap - det har jag faktiskt inte tagit på ett par dar - har väl inte hunnit - körigt som jag har jämt....=)

Iväg med sonen till skolan, satt vid datorn en stund, dottern kom upp - jag gjorde mig i ordning och ut med vovve - satans blåseväder!!!!! Rätt fint dock, så det gick väl an. In och gav henne mat, sen cykla jag i blåsten till Granngården för att införskaffa lite hundmat - fick med mig en surfina ampel blomma också, så det har jag hängt upp - vackert så!

Jag o dottern åt lite mat - lite kaffe på det, sonen kom hem, jag slängde mig återigen upp på cykeln för att åka till sjukgymnasten o få efterlängtade stick. Träffade en gammal bekant före jag skulle in - vi prata ditten o datten och sen var det hennes tur. Jag fick också komma in - 12 nålar idag, även i foten, 2 st gjorde lite ont, men de fick sitta kvar. Jag småsnusa allt må ni tro, så när dörren försiktigt öppnades sa jag GO AWAY....till min sjukgymnast..Hahaha..Tur vi känner varann väl. Var lite öm efter idag, men jag hoppas det ska ta lite på´t nu då. Åkte förbi Netto på vägen hem o handla lite mjölk och andra nödvändigheter. Hem med det och ut med vovvs, och ge henne mat. Sen har dottern och jag plockat ur lite grejer ur hennes förträffliga packning hon gjort..NOT...prydnadssaker och annat i kläderna då ja...Även en hylla att ställa toalettgrejer på gjordes, hon ska ju faktiskt vara här 1 dryg månad och då kan man ju inte leva i kappsäck med allt precis.

Ska väl göra lite till magen - blåsten har mojnat, nu är det riktigt skönt ute - i morgon lovas det 25 grader minsann - det var värst, men det skulle tydligen gå över rätt snabbt. Får väl njuta en stund i alla fall va, eller hur?

Idag ska ni få en go låt - Bobby McFerrin med Don´t Worry, Be happy..Ja, så ska man faktiskt leva, allt ordnar sig och man MÅSTE inte allt hela tiden, njut av livet i stället - det är alldeles för kort för alla MÅSTE..Ha de gott och mycket nöje!!



Tjing

Mors Dag

Oj va det är glitterich...=)

Inte sovit ett dugg bra i natt alls, trodde nästan det efter gårdagens utflykt och vedermödor, men så blev det inte.. Kanske var övertrött t o m - då sover man ju inte bra heller.

Lessna vid 8.15 i alla fall och gick upp, sonen dök upp strax efter, vi käka frukost och sen dök dottern upp med, hon var ju ute igår hon, ramla väl in runt 2.20 nånstans.

Riktigt skruttväder idag också, blåsigt och regnigt, riktig sån där småspik - avskyvärt..Man blir totalt genom blöt på sekunder tror jag, usch. Men i veckan som kommer har det utlovats 25 grader! Oj oj, här skiftar det minsann!

Har diskat och gjort amerikanska pannkakor - tog fram en fläskfilé till kvällsmaten - och nej, jag har inte blivit uppvaktad på mors dag - inte så hankigt, fått en rar hälsning från dottern på FB, och det dög alldeles utmärkt. Lite halvhysteriskt med Mors Dag och Fars Dag och gud vet allt vad man ska gratulera till snart. Men så har det alltid varit och så kommer det väl förbli kan jag tro.

Dottern har suttit med tenta och sovit emellanåt, jag har slöat här vid datorn, lite luftlös efter gårdagen tror jag - men ny vecka i morrn och nya tag! Kortvecka för skolbarnen med till deras förtjusning såklart. Jag ska till sjukgymnasten i morrn o få lite nålstick igen, ska bli skönt, hoppas alla går att sätta också.

Eftersom det är Mors dag då så tar vi en video för morsorna!! Spice Girls sjunger Mama..Ha en fortsatt härlig kväll och mycket nöje!!!



Tjing

Flytt

 Möe grejer är det..=)

Ja idag var det alltså dags - dottern skulle flytta hem för gott från Örebro. Upp tidigt redan vid 7, vid halv 9 kom vi iväg. Runt 10.30 startades denna flyttdag, bära bära bära, o så bära lite till, svettigt, bära bära bära, och så bära lite till...Hon bodde bara i en 1:a men det blir mer grejer än vad man tror! 3 goa klasskompisar hjälpte till med lite grann - sen lite fikapaus - sen var det dags för städning..Vid 14 var allt klart! Men då var det inte så roligt tyckte dottern att säga hej då...Många tårar föll det allt och en del i bilen med, men så är det ju ibland, man måste lämna saker o ting och gå vidare..Men ses kommer de ju att göra ändå!

Runt 16 var vi hemma - jodå, vi stanna allt på McDonalds på hemvägen o fick i oss lite energi, eller vad man nu ska kalla den maten - bra smakade det i alla fall! Och så hade vi sån tur sån tur, att nästan allt gick in i mitt förråd och matkällare! Enda möbeln som inte fick plats var v-rums bord och så massa kassar med kläder o sånt, så gudskelov att vi slapp bära upp allt hit också!! Klappat o klart kl 17.10 ungefär..Då ursäktade sig dotera och drog på fest...Hahaha...

Just i detta nu ser "det ut" här lite, allt är bara inställt, vet inte om jag orkar ställa i ordning idag, är rätt mör faktiskt, så det får nog vänta tills man fått sig en natts sömn förstås. Så det var denna dag det, har gjort lite kvällsmat nu och tagit mig en pilsner - vovven sussar sött också - vart jobbigt tycker hon..=)

Tänkte visa Er dotterns egentagna klasskort - de hade lite party häromdagen, dels för att terminen var slut och dels för att hon skulle flytta därifrån - så varsegoda - här är Socionomklassen 2011, med examen i januari 2013:



Dottern sitter längst ner till vänster - ett härligt gäng har jag förstått, och det är ju faktiskt inte långt kvar på utbildningen!

Så var det med det. Idag ska ni få en grabb jag gillar - Darin - gillar hans medryckande musik, idag en gammal låt om man får säga så - Step up..Så step up - jag ska step ner och inte göra mycket mer idag..Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Fredag

Hepp, det blir det icke här förstås...=)

I natt - eller rättare sagt 04.40 så vaknade jag av - att jag frös...Kors, när hände det sist? Kall om fötterna t o m, ändå har jag täcke o grejer..mysko..Fick gå upp o ta på mig en t-shirt och sen kröp jag ner igen..Jag har inga fönster öppna heller så - jaja, så var det i alla fall.

Hade bokat tvätt tid till kl 8 idag - gick ner o ändra den faktiskt till kl 12 - 16 i stället. Plockade o bäddade och ut med vovve, sen vid 11 pös jag ner, för det var ledigt och satte igång. Käkade lite mellan tvättarna, bakade en kaka, ner igen, upp och dammsög - haft skallebank nu sista timmarna, men idag har det regnat i stället - och för ett tag sen mullra Åskar, så det var kanske inte så konstigt med huvudvärk.

I morgon är det då dags att åka till Örebro och packa ihop dotter, dotterns saker o möbler, städa, låsa och åka hem till Mariestad..Gudars vet hur det kommer få plats här - försöker hitta en lösning på det, det är ju "bara" några veckor, men - som dottern sa - "det kan bli de längsta veckorna i våra liv mamma..." hahaha..Ja, kanske det, trångt kommer det att bli, grejer och möbler överallt men det får gå helt enkelt, inte så mycket att göra åt, har hon tur kanske hon får lgh liite tidigare, vi får se.

Har legat i fåtöljen en stund nu, tog ett piller för skallen - låg och lyssna på Åskar, men han försvann? Och det har nästan skallebanken med, fullständigt HATAR att ha ont i huvudet - usch..

Lite kvällsmat är på gång, ingen tv idag heller tror jag, får väl lägga sig någolunda - ska försöka komma iväg så tidigt det går i morrn, mycket att göra på kortast möjliga tid! =)

Så var det med det hörni..Kom på en gammal go låt så den tar vi idag - Bryan Adams med Heaven..Den e bra den!! Och känner ni igen tjejen i videon - Japp, det är hon som spelade Lady Rowena i Ivanhoe..Så nu vet ni det! =) Ha de gott och mycket nöje!!!



Tjing

Blommor & Blader

Oj oj oj....=)

En Guttaperkaboll - vet ni vad det är!!?? Jo, det är jag som går upp och så går jag o lägger mig, går upp och så går jag o lägger mig..Näe, jag kan inte säga att jag har ont nånstans mer än vanligt, så det vete tusan varför det är så oroligt..Jaja, det vänder väl..

Var ute ganska tidigt idag med vovvsen, lite ont i magen hade hon så det blev att leka kossa idag och äta gräs några vändor. Efter liten gräsätarpromenad tog jag mig an disken och sen så åt jag lite. Sonen kom hem runt 14 och då cyklade jag iväg till Karlssons Varuhus och kika lite. En bit vaxduk, en liten söt bricka, hundskitpåsar hahaha blev fyndet därinne. Utanför sålde de blomster..Jag köpte balkonglåde blommor och några hängblommor och en att ha på bordet. "Cykla hon med det????" JA , det gjorde hon!! Gick rätt ok, det är ju inga tunga attiraljer direkt så det gick bra. Det började småstänka lite regn när jag cykla hem men än o då har det inte blivit nåt av det i alla fall. Blåsten har i alla fall slutat!! Gudskelov, men nu kanske jag säger för mycket här och det blir storm i morrn..=) AOUCH....

Idag är det 0 - inget - nada på tv, behöver ställa mig vid strykbrädan och dra fram snabeldraken också en vända. I morrn tvättas det igen och på lördag....Hujedamig, då ska dotterns saker och möbler in HÄR..Kors, vet inte hur det ska gå men det löser sig väl hoppas jag, men en dryg månad får vi bo lite hipp som happ tills dottern flyttar till sin lägenhet. Finns det hjärterum finns det stjärterum!!

Idag ska ni få lite skoj - Lena Ph och Robert Gustafsson..Tror inte jag lagt ut denna, i så fall, skitsamma - kul är det i alla fall! Ha det gott därute och mycket nöje!!!



Tjing

Onsdag

Nice...=)

Inget handlat igår kväll blev det, ex-maken ringde mitt i matlagningen så vi tog det i dag i stället.

Sonen kom i dag med o väckte mig..Trötter tydligen, men man kan inte bli annat av detta. Blåser likadant idag, dock har solen strålat i alla fall - men icke skoj att gå ut i nä..Man blir slö - trött och har inte sådär värst energi till nåt tycker jag - här behövs det diverse igen, tar det en dag, lovar!!

Pratade i telefon med en god vän i förmiddags då det ringde på dörren..Öppnade och där stod svärmor! Hon hade varit hos tandläkaren hon och var lite sned i ansiktet av bedövningen, men så blir det ju. Hon hade med sig härligt doftande blommor från trädgården som jag gillar skarpt! Kommer inte ihåg vad busken heter, men det doftar gudomligt i alla fall. Och en påse bullar svischa hon upp med! Oj oj, vilket kalas man hamna på bara sådär! Så på med pannan och så fika vi och pratade om allt o inget. Sen följde jag med henne till bilen och så sa vi hej då! Tack så mycket Berit, trevligt att du kika in!! =)

Dagen sen har bestått i - ingenting, hahaha..Ja, nu får man baske mig rycka upp sig!! Vet inte om jag "vilar" till lördagen kanske, då lär vi ju få att göra i och med att dottern ska flytta - så, så är det nog! Det bestämmer vi och så lämnar vi detta ämne!! =)

Har nu ikväll då varit o handlat med ex-maken, passar på att handla lite mer då när man åker bil. Hade varit käckt att ta det på cykel hörni...Och vet ni vad som fanns utanför affärn? Jo...Jordgubbar!! Hann dock inte köpa några för när vi kom ut hade de packat ihop, men det kommer ju fler tillfällen och helt svältfödd på dessa härliga bär är jag inte för i helgen på Maif-middan hade värdinnan en hel drös med jordgubbar, så det åt jag ju då. Men som sagt, jag hinner nog köpa innan sommaren är slut!

Har precis packat upp matvarorna, satte mig här nu och skrev detta - ska äta lite snart, och ikväll är det Greys och Off the Map, sen är kl 23 och snart dags att nana. Denna veckan har gått fort tycker jag, men det gör ju allt nu för tiden så...

Idag ska ni få lite smeksam Boybands musik i form av Westlife och If I Let You Go...Trevliga pöjkar det där va...=) Ha det gott och mycket nöje!!!!




Ännu mera blåst...

Fiint..=)

Bomber o granater så satans trist väder det är!!! HATAR när det blåser såhär - frisyren...FRISYREN!!! Hahahaha...Nä då - den får virvla bäst den vill nu för tiden...Men detta gillas inte alls, regnat i omgångar med - vart tog den fantastiska våren vägen???? Strax innan sonen kom hemcyklande tog det i så pass och regna med, han kom mitt i skiten, det varade 5 minuter sen slutade det. Och kolsvart blir det med en gång...Inte konstigt att man går o gäspar heller - har varit skittrött idag faktiskt.. Nä, ändring!!!!!!!!!!!

Sonen fick väcka mig i morse med, halleluja - händer inte ofta, men nån gång. Vovvsen snarka o sov ett tag till hon och detta vädret hör väl inte till favoriterna nu heller, förr - kul att jaga löv!! Nu - nä fy fan - nu går vi iiin....=) Och matte håller med såklart. Hade tänkt cykla till affärn nere i stan - tror inte det blir så lätt i detta blåseväder med kassar o så, jag har frågat ex-maken om han kan köra ner mig sen, så det hoppas jag att han gör.

Så denna dag har varit i gäspandets och slöhetens tecken - inte klokt hur det blir av väder?? Min goda vän sa idag att hennes höfter gjorde så ont nu bara för detta och det är ju många som får ont i leder o skit när vädret hoppar hit o dit. Så sol och lite svag vind - VAR ÄR DU`???

Annars intet nytt att förtälja - såklart, gör man inget har man inget att berätta - kvar idag - House såklart..börjar närma sig säsongsavslutningar på vissa serier - HERREGUD!!! Vad ska man göra då????? Hahahahahaha...Tv-n är det minsta som är på just nu, några väl utvalda program då tittas det på, annars stänger vi av.

Nåväl gott folk - idag får ni lite sommar o sol och Beach Boys med Kokomo..Spelades bl a i filmen Cocktail med Tom Cruise så scener ur filmen blir det med...Så ha det gott därute - håll i hatten och mycket nöje!!!



Tjing

Blååååsigt...

Tjusigt....=)

En totalt genomblöt, droppande dotter kom hem igår kväll efter sitt jobb..Ösregn och cyklat en bra bit - det gick i princip att vrida ur kläderna hon hade på sig...Usch, sånt är inte skoj - men av med kläder och krypa in i en fleecemorgonrock var ju inte fel. Trötter va hon med, så hon kapitulera rätt fort faktiskt efter denna jobbarhelg.
Fick order om att INTE väcka henne - jag höll det....=)

Detta blåsväder då??? När ska det sluta skiten? Blåsa och regna kan det göra på natten då man slipper gå ut i eländet, detta gillas inte - bara att gå är ett rent företag - man får ju ta i så fan får hämta en sen...Uscha.. Men ut måste man, med vovve och en sväng till närmaste affär - cykla var inte så lätt det heller, det kommer riktiga kastvindar ibland så man får hålla sig i minsann!

Dottern åkte vid 1 snåret idag till Töreboda med buss och sen tåg därifrån till Örebro.. Sista veckan däruppe nu som boende då - på lördag är det dags att flytta hemåt igen. Så vår helg är spikad om man säger så - även fast det inte är så mycket i möbelväg och städväg så tar det sin lilla tid - sen ska allt lastas av när vi kommit hem också..Härligt värre..Men, sen är det vila 1 månad tills det är dags att flytta grejerna ännu en gång till hennes egen lägenhet, då ska allt ner igen och upp igen..Mysigt är vad det är, eller hur? =)

I övrigt har dagen varit väldigt slö - käkat och plockat undan lite - sonen har däremot kämpat väl på Skolmästerskap i friidrott - inga medaljer blev det, men det gör ju inget - och inte kom han sist heller, så dagen hade varit alldeles ok. Jag har powernapat i fåtöljen en stund - sen ringde det på dörren - en god vän kom med fikabröd och ville ha lite kaffe - såklart hon fick det! Prata en stund och sen skulle hon iväg o lämna in sin bil på verkstad. Jag tog då min cykel i blåsten och åkte o handla lite nödvändigheter.

Kvällen blir lika slö - inget av intresse för mig på tv - ska väl käka lite och bara vara, skönt det också ibland. Har allt liiiite disk o en liiiiten strykhög, men nä - inte idag...

Idag blir det lite diskomusic - Stamp on the Ground med Italobrothers...Orkar ni skutta runt - så varsegoda!! Jag "hoppar" det idag - hahaha....Ha det gott och mycket nöje!!




Tjing

Maif-träff =)

Tack goaste Katarina för en alldeles underbar helg!!!

Japp, då var man hemkommen efter en toppenhelg!!!

Startade gårdagen med att träffas i Surö Bokskog för en liten picnic - det blåste ganska rejält och det var ett letande innan vi hittade en plats, men det spelade ingen roll var vi satt - det blåste ändå! Kaffe, öl, baguetter, jordgubbar och vetelängd - satt inte alls fel det!! Solen sken i alla fall, och vi blev sittande i ett par timmar och tjöta om allt o inget.



Det härliga Maif-gänget på väg till picnic i Surö Bokskog..=)

Hem till värdinnan sen - bubbelgott med jordgubbar som satt som en smäck det också, massor med skratt, lite allvar och massor med skratt igen - maten påbörjades och vid 20 snåret så satte vi oss och åt färsk sparris med skinka och nötter med citronsås till, varmrätten bestod av varmrökt lax från Sjötorp med färskpotatis, sallad och god hjortronsås - efter det en liten ostbricka. Mera skratt och lite allvar - sen var det dessert, en mandelkaka med färska bär på.. Till det mer bubbel, rosé och rött - ölen blev dissad denna gången - men en Calvados gick ner också! Runt 2 snåret så kapitulerade vi - somna sött allihop och gick upp runt halv 9 - 9 i morse. Intog frukost och satt och småslöa innan det var dags att plocka ihop och fara hem.

Har haft en kanonhelg - många ämnen har dryftats =), fint väder, härliga människor - kan inte bli bättre! Nästa gång bär det av till "Sola i Karlstad" i november nån gång - det ser vi fram emot!!!!

Hämtade vovven på vägen hem, resten åkte ut till svärmor, dottern jobbar ju delad dag och börjar 17 igen till 21.15, sen är det inte mycket kvar av denna dagen.

Ny vecka i morrn - dottern tillbaka till Öret, sonen ska på Skolmästerskap - ett tandläkarbesök och till helgen är det flytt av dottern då, så denna veckan springer nog iväg den med!

Idag ska ni få nåt tjusigt - David Garret Violinisten spelar Carmen..Fantastico säger jag!! =) Ha det gott därute och mycket nöje!!



Tjing

Fredag

Jaaaa, det är fredag!!

Eftersom det blev nålstick igår så har natten varit ZZZzzzzz...Var uppe 1 gång bara en kortis, sen somna jag sött igen.

Sonen iväg till skolan, jag i kläderna och ut med vovve -  det har inte blåst så jäkligt idag i alla fall, rätt skönt faktiskt!

In och bädda och plocka lite - tiden går fort som sagt ibland och helt plötsligt var klockan 14.30, dags att bege sig till stan - klippning och köpa hårfärg samt möta dottern och sen handla lite. Tog bara och toppade idag - nu har det växt rätt mycket så lite långt är det allt, lite längre ska det bli! Köpte hårfärg också, dottern gick hemåt, jag åkte till affärn och handla lite och cyklade hem.

Dottern färgade håret på mig, blev lika bra denna gången med, tycker det är kalas att man hittat en hårfärg som sitter " som en smäck" som min frisör säger - har tur med också att det inte bli fula utväxter när det håller på att gå ur och det är ju bra med! Exmaken kom o hämta sonen, dottern drog i väg till kompisar - jag? Jo, jag satte mig i ett fotbad jag - framför tv-n. Så där har jag suttit en bra stund och filat o grejat - skönt är det, fick tel-samtal med från en god vän så det blev liiite längre i baljan än vad jag tänkt men det gör inget!!

I morgon blir det massa kul och galej! Maif-träff igen må ni tro!! Vi kommer alla denna gången och det ska bli jätteskoj - inte lätt att få ihop alla så det passar ibland eftersom några inte bor här omkring längre, men nu så - 6 stycken gamla Maif-damer - det är grejer det!!! Jävla roligt ska det bli i alla fall - så i morrn - inget inlägg hörni - det får ni på söndag - kanske en bild med, vi får se!!!

Dottern ska jobba hela helgen från tidig morgon till sen kväll - så hon får husera här alldeles själver hon. Jahapp - vad tog vi idag?? Jo....Friidrottare jag är och eftersom denna helg ska ägnas åt bland annat gamla minnen - ihop med lite vin....=) så är det på sin plats att ni får lite sport va?? Här får ni Michael Johnsons fenomenala och fantastiska världsrekord på 400 m på VM i Sevilla 1999...Klippet är från amerikansk tv - och hör på kommentatorerna..hahaha...Hoppas ni alla nu får en skön och trevlig helg - det kommer jag definitivt att ha - vi hörs på söndag!! Ha de gott och mycket nöje!!



Tjing

Tvätt, stick och besök

Ahh, lite glitter igen!!=)

Samma skit i natt - vakna med ont i nacken o huvudvärk - härligt värre - fan likt kanske är rätta ordet?? Vad sjukgymnasten sa om det får ni läsa sen...

Efter sonen gått så ner i tvättstugan och tvättade lite - efter sista maskin gjorde jag mig själv i ordning och ut med vovvs i blåsten, gick en liten sväng bara idag. Sen tog jag tag i disken - fixade den och sen ner o hämta torkad o klar tvätt. Plockade med det lite grann, suttit vid datorn - sonen kom hem, snackade en stund. Sen har jag försökt att power napa men nä - i helvittan heller, oroligt i kroppen såpass, så det blev inget med det.

Vid 4 upp på cykel och då till sjukgymnasten. Idag sattes alla nålar, kors - trodde det skulle gå åt pipsvängen alltihop eftersom kroppen verkar vara lite stressad. Men det gick - och där låg jag i 20 minuter och halvslumra och kände värmen som sätter igång lite - bra det, då blir det rush på´t.! Påtalade min nacke o ont i skallen - och det tyckte hon inte var så konstigt - och det var det inte heller när jag tänkte efter - det har blåst ordentligt ett par dar - och en annan är så jävla mesig så det tål jag inte heller då nä - drag alltså... Jag som cyklat på som bara den i blåsten - drag...va fan...MEN, hon har ju rätt, kan icke sitta ens med fläkten på för mycket i bilen för då är det kört..Löjligt..drag...jag smäller av..DET också...Ja, vad ska man säga om denna fantastiskt, underbara, sprudlande SKITKROPP som snart inte tål ett skvatt - man blir urförbannad ibland helt klart..USCH..

Åkte till Netto en liten sväng o handla o sen hem. Fick sedan finbesök av goaste Marjo som kom o klippte klorna på vovvsen, så snäller så! Vi tog en kaffe och tjöta skit en bra stund, sen får hon o lille Balder hemåt. Och nu så har jag ont i skallen och i nacken - insmörjning och piller då ja..

Har fått en fullständig crush på Eric Saade just nu..Ni fick en video med honom för några dagar sen - Break of Dawn, i slutet står det "To be continued..." och så blir det idag! Fortsättningen heter Masquerade, och istället för att Popular ska mala i huvudet så går nu Masquerade istället...Det som händer söta Saade pojken i slutet kanske jag skulle behöva....Say no moore...Ha det gott och mycket nöje!!!





Tjing

Shopping

Skojigt..=)

Tvi vale, bland det värsta jag vet är att vakna mitt i natten av en rejäl skallebank..Hujedamig - det var bara att gå upp o ta ett piller och ner i sängen igen..Hade gått över när sonen väckte mig som tur var..Lite kuddens fel nu tror jag, den börjar "ge" sig, är nog dags att köpa en ny...

Sonen hade lite sovmorgon idag - skulle ju ut på en praktikdag - det blev matsalen i skolan för hans del - hade fått hjälpa till med diverse, så redan 12.30 kom han hem, en bra dag tyckte han!

Jag tog en prommis till affärn med vovvs, var jobbigt tyckte hon idag, men det gick. Käkade lite och sen kom ju sonen då - så då slängde jag mig upp på cykel och trampa till stan. Så idag har jag shoppat till mig själv lite! Hittade en tunika med kort ärm - rödmönstrad - en blå tunikaklänning utan ärm - ett par nya joggingbrallor - ett par basketskor svarta med hög kant, en plånbok - en stor förvaringsväska och en almanacka, det blev änna fullt i cykelkorgen, alltihop för nästan 500 spänn, tycker jag va bra, eller hur??

SÅKLART när jag skulle cykla hem så började det regna - tänk det slår fanimig inte fel alltså.. Träligt är det..och kallt blir det, men det gick ändå - hem måste man ju! Väl hemma, en kopp kaffe, och upp med fynden ur påsen, sen gick luften ur mig en stund här nu..Måste ta fram snabeldraken, en annan är ju fepplig i händer och armar som får sina ryck ibland, såklart i morse när jag skulle skopa kaffe...hälften sprätte typ ut på spisen..Så det måste jag dammsuga upp - behöver dammsuga överallt förresten, får se vad jag känner för..=)

Lite kvällsmat idag med ska göras, blir spaghetti o köttfärssås till sonens stora glädje - sen är det ju tv-kväll - Greys Anatomy och Off the Map - spennande spennande!!!

I morrn kan det bli städning då kanske, jag ska till sjukgymnasten också, får vi se hur många stick som INTE går i morrn - det är en jävla kropp man har helt klart..Får lägga ut den på Blocket tror jag och höra om nån vill köpa skiten....=)

Nä, vad ska vi ta idag - JO!! Idag är det premiär på Pirates of The Caribbean 4!!! Tjoho, Jack is Back!!! Så....här får ni trailern till den - ska bli spännande att se filmen sen! Ha det gott därute och mycket nöje!!!



Tjing

Tisdag

Lite söt va? =)

Hade en mycket mycket trevlig fikastund hos den gamla vänninan, vi åt en halv äppelpaj var med massa vaniljgotti gott och kaffe - pratade om allt mellan himmel o jord och lovade varann att det INTE skulle ta så lång tid till nästa gång! Tiden gick vansinnigt fort med, plötsligt var klockan nästan 20.30 - ops, så jag cyklade hem. Men FAN vad kallt det va!! Händerna var som ispinnar nästan, vädret var fint men kallt. Så det gör vi allt om M!! Nästa hos mig då va?? =)

Eftersom klockan sprang iväg igår och jag inte var hemma så blev det lite väl sent att ta medicin har jag märkt idag. O fy när klockan ringde...DÖDA...Har varit lite pömsig och halvseg hela dan för det, jag måste ju fylla på medicin på morgon med vet ni så GÄSP.... har det varit idag. Regnat har det gjort med - rena skitvädret ärligt - jag hoppas verkligen att det icke är ett endaste litet fjunmoln över Sjötorp på lördag-söndag - då ska det vara FINT tack!! Maif-middag - järngänget ska ses - men som friidrottare vi är ända in i ryggmärgen - dåligt väder??? NEPP - bara dåliga kläder!!! Men så klart - fint väder är ju roligare va? Japp!

Så denna dag har bara varit "öööhhh..." typ - plockat lite här o där, lagat kasslergryta o ris, grejat med lite kort i datorn - lyssnat - eller rättare sagt, satt näsan i skärmen för att SE bättre - vem?? Jo lilla Saade pojken...Hahahaha - tanten är inte klok nej - men det bjuder jag på!

Behöver icke göra nåt ätbart ikväll eftersom det finns middagsmat över - gillar vi - in i mikron bara - pang klart. Kl 21 mina vänner  ----- Dr Bäst - alltså House..

I morrn blir det lite handling, sonen ska ut på en praktikdag - ska vara i skolmatsalen hela dan, så får han se hur det är. Ja det är redan onsdag i morrn..Fasen vad det går fooooort!

Idag lite ösa musik - Guns N´Roses med Paradise City - såg ett alternativ till refrängen - rätt refräng "Take me down to the Paradise City where the grass is green and the girls are pretty"..Alternativet : "Take me down to Mexico city where the grass is dead and the girls eat chilli.." Hahaha..Den va fin tycker jag...Ha en go kväll och mycket nöje!!



Tjing

Ny vecka

 Aouch...Kunde INTE låta bli denna....=)

Jädrars vilken utskåpning av Sverige i Hockey finalen igår..Happ..Så kan det gå - de var bästa laget så inget att säga om det, bara Grattis Finland!!

Sovit som en jävla kärring i natt - upp o ner upp o ner..skulle ju upp vid 6 i dag redan eftersom jag skulle köra dottern till jobbet, gjorde så och hem och fick i sonen frukost o iväg med honom till skolan. De skulle på utflykt idag - ner till Folkparken här och göra Säkerhetsfemman. De hade fått träffa skolsköterskor, brandmän och lite sånt folk, det har varit kul och vädret var med dem också, inget regn i alla fall.

Jag gjorde mig i ordning och ut med vovvs - åkte o hämta dottern igen för hon slutade 9, därifrån till Töreboda - var inne i mataffärn och sen släppte jag av henne och sa hej då. Vidare hem, ställde bilen hos ex-maken och gick hem därifrån, en liten skön prommis.

Röjde här och ställde in extrasäng o lite sånt, käkade, sonen kom hem - SOLEN började skina. Tagit mig en kopp kaffe - strukit 1 tröja - ska nu snart åka o fika hos en gammal god vän - det var flera år sen vi sågs sist, så det ska bli jätte jätte trevligt! Ska ta mig en cykeltur dit vid 18 snåret här. Tja, sen är det hem, lite kvällsmat, sista delen på En unge i Minuten idag med, får inte missas!

Jag har i eftermiddag också suttit o tittat på lite Eric Saade videor, han hade allt gjort en del grabben - attans anåda va schnögger han e´pojken...Så ni får lite Saade idag - Break of Dawn heter låten, ha de gott och mycket nöje!!!



Tjing

Slödag

 Hahaha...Trevlig Gustaf!!! =)

Oj oj oj...Det var änna spännande igår/natt va? Jäsiken, Sverige ledde ju ett tag där - men en alldeles förträfflig 3:e plats för Saade, inte dåligt, Sveriges heder är räddad! =) Ett "svensk" bidrag vann faktiskt, Azerbadjan nämligen, svensk kör, svenska låtskrivare..Så...Sverige vann ändå, eller hur?? Trötta var vi i alla fall både jag o sonen som tittat på hela biddevitten när det var slut.

Nja, inte sovit bra i natt heller, hörde dottern när hon kom runt 3.30, somna om men har vaknat o varit uppe 2 gånger i alla fall. Summan av kardemumman - huvudvärk hela dan, men vädret gör nog sitt till också, i natt regna det rätt bra, idag har det kommit skurar lite till o från - så det går väl över.

Ikväll VM Final i Ishockey Sverige-Finland..Mja, kan bli rafflande det också, ska väl inte idiotglo men tv-n ska vara på i alla fall. Lite kvällsmat också ska vi väl klämma in.

I morgon är det körning till tåget i Töreboda med dottern, tillbaka dit igen efter 2 timmars jobb på morgon, sonen ska på lite utflykt i skolan och jag ska på kvällen till en gammal god vän som jag inte träffat på länge länge och fika, ska bli urtrevligt!! Ser vi fram emot!! Veckan i övr är lite handling, sjukgymnast, klippning och på lördag är det Maif-träff med de gamla friidrottstjejerna igen! Dottern kommer också tillbaka för jobb, men då får hon husera själv, jag är icke hemma.

Idag ska ni få Hockeylåten Nu tar vi dom! som sjöngs in 1989 tror jag inför VM då..Håkan Södergrens ljuva stämma hör ni bland annat..Lite kul sång - det är ju FINAL!!!! Ha det gott - HEJA SVERIGE och mycket nöje!!!



Tjing

Heja Sverige!!

Självklart är vi det!!!

Nja, i natt har det varit lite spring faktiskt, men men, ser det icke som ett nederlag!! Haha, hörde dottern som smög i väg 6.25 för att åka till andra dagens "gå bredvid" arbete mellan 7-17. Jag slumra väl till en 1 timme till ungefär sen iddes jag inte ligga längre.

Upp o gjorde frukost till mig o sonen, vi har alltid mysfrukost lördag-söndag, vardagarna blir det inte så mycket pratat och inte suttet heller, det får man ta igen lördag-söndag som sagt.

Kom i kläderna hemskans sent idag, men vad gör det om 100 år, inget eller hur? Sonen drog iväg till en kompis en stund, jag ut med vovvs, skala lite potatis, stekte fiskpinnar och gjorde sås. Han kom änna precis nästan tills det var klart. Käkade o pratade lite - bl a om kvällens evenemang. Vad tror ni nu då där ute? Hur kommer det gå?? Tja, det går väl som det går - självklart hoppas vi ju på vinst, men allt händer i denna tävlingen, det vet vi ju sen förut. Tvillingarna Studsboll från Irland går ut precis före Sverige, vi har startnr 7..Men vi hejar på Saade - det gör vi!!!

I morrn är det till att heja igen då tydligen - Sverige spelar VM-final i Ishockey mot....Finland..Oj oj oj, krig eller??!! hahaha..det scenariot har vi varit med om förr - må bästa SVERIGE vinna!! ;)

Nu har sonen o jag precis kommit hem från en cykeltur till affärn, var rätt skönt faktiskt - sen återstår bara lite kvällsmat då och sen...Eurovisionsfinal!! Dottern ska iväg o partaja så klart, får väl se när hon dyker upp - om hon dyker upp i natt - morgon bitti..

Idag - We are the Champions med inte vilken som helst inte - Crazy Frog så klart!!! Kul kille det där tycker jag..Hahaha...Fram med flaggan ikväll nu då hörni - HEJA SVERIGE - ha de gott och mycket nöje..Ding Ding...



Tjing

Han gjorde det!!



Söta lilla pojken tog oss till finalen!!! Men JÄVLAR vad nervpirrande!! =)

Ja fy attans anåda säger jag! Jag o dottern satt och tittade på Semifinalen i går - det ena bidraget efter det andra - och dåligare och skrattretande var det - tills Saade satte igång..Liite falsk sång - tyckte ni det med, tror det var nån av körgrabbarna faktiskt - och glaset sprack med! Stort jubel både i arenan o i soffan här..Sen kom det ju då kanske nån - möjligen 2 låtar till som var något att ha..Sen lite väntan då ja...SEN..Fy fan säger jag..Tror nog Sverige stod stilla där ett tag, men som sista bidrag SWEDEN!! Oh my god.....Hahaha..Infarktvarning på sånt hörni, eller hur??? Nu får vi se vad grabben åstadkommer i finalen med då - spännande!!!!

Varit uppe i gång i natt - varmt o svettigt, usch - men somna snabbt om en timme till. Skickade sonen till skolan, jag satt på hans rum ett tag vid datorn där, gick sen in till dottern. Gjorde mig i ordning och ut med vovvs - kallare idag, tog faktiskt jackan på mig, under dagen har det varit halvdant, man vet inte om det ska regna eller vilket.

Dottern var lite smånervös - första dagen på sommarjobbet idag - ska gå bredvid nu ett tag då - så hon är säkert mör o fin ikväll - jobbar mellan 16-21.30 idag, 7-17 i morgon och ledig söndag, sen på´t igen måndag morgon mellan 7-9 - sen tåg tillbaka till Örebro..Hej vad det går, men kommer åter på torsdag redan igen tror jag..Ett jädra farande - men snart slut på det, flytt snart!!!

I övrigt idag, ganska slött, har haft lite skallebank faktiskt - vädret - ja, det kör vi på, lite åskhuvudvärk kanske?? Ätit rester idag med så inga större evenemang i köket, får bli ikväll i stället. Vad - vet ej - det löser sig då.

Vet att jag lagt ut söta lilla pojken förut - men han tål att tittas på en gång till - sen får ni honom i morrn igen - Eric Saade med Popular..Det spås att han tar hem hela skiten - hm - vi får se i morrn kväll... Här är i alla fall gårdagens uppträdande - lite käckt, en spansk kommentator - SYRRAN vad säger du va??? Ha de gott därute och mycket nöje!!!





Tjing

Lite gjort!

 Weeeiii...=)

Lite halvt medvetslös i morse men fasiken heller att jag varit uppe! Ha!! Jag sover jag förstår ni...=)

Det var allt lite svalare i morse förstås, har regnat med - i natt?? Ingen aaaaning om det, men friskare luft i alla fall och molnet av pollen som skapade rejäl dimma över gården här igår har lagt sig. Solen tittade allt fram lite senare, jag pep ner i tvättstugan jag kl 8, hade inte så mycket tvätt och det är ju inte så dumt.

Ut med vovven mellan varven - sen satte jag igång och skura badkar, toalett och handfat - tjolahej vad det går..Men fan jobbigt för armarna, får så jädrans ont i händerna med om jag hålls för länge med samma moment - men nu är det blankt i alla fall.

Käkade lite lunch och ner o hämta färdig tvätt - STRÖK den IDAG - oj oj oj, vad är det för fel på henne??? Ja inte vet jag, sömnen kanske - får ju sova - hörde ni - JAG FÅR SOVA!!!! Nu skrek jag...hahahaha..
Man ska inte skrika åt folk jag vet - men bara kollar så ni är med och inte missar denna otroliga händelse..=)

Dottern is back in town med - här har hon inte dykt upp än - gör väl så snart tror jag - det ska jobbas i helgen och givetvis festas med..Vad trodde ni? På måndag tillbaks till Örebro och packande, nästa helg hit igen för jobb - och helgen därpå - då är det flytt som gäller!!

Ska ställa mig i diskebaljan strax också - lite kvällsmat - och hörni!!! Ikväll gäller det - för er som är intresserade såklart - Eric Saade äntrar Eurovisionscenen och hoppas det går vägen, Eurovision är inte skoj längre utan Svedala med tycker jag...Förra året var det första gången ever som jag INTE tittade på en Eurovisionsfinal - luften gick totalt ur när Anna Bergendahl inte gick vidare, så vi får hoppas på en lördag kväll med Eurovision med då!!

En vinnare genom åren ska ni få idag bara för att det är Eurovision - Turkiets höjdarlåt alla kategorier - Everyway that i can med Sertab Erener - vinnare 2003 - läcker som fan är den....Heja Saade ikväll, ha det gott och mycket nöje!!




Tjing

AAAAJJJJJ!!!!!!

 Ja den var fin va? =)

Drömmer de mest konstiga saker på nätterna - o vaknade utan att vara uppe nån gång i natt heller, helt otroligt...

Solig dag verkade det bli med, var så mulet igår så jag trodde allt det skulle komma lite regn, men icke.. Men NU är det mulet jäklar anamma, så det börjar säkert både åska o regna snart..Har haft nästan 24 gr i skuggan idag - oj oj oj, hur ska de då bli till sommarn??

Idag har det varit latigt - gjorde ju några knop igår ju - så slö o slapp dag idag! Har icke kunnat vara på balkongen idag heller - nu ikväll har man kunnat sitta där - då är nästa problem, gult lager ÖVERALLT med pollen, isch - knappt nån ide´att göra sig till att städa förrän det är över tror jag, då är det skura t o m som gäller..Det enda positiva är ju att sonen inte har ont av det längre och det hurrar vi för!!!!

AAAJJJ ja.....Vid 15.30 cyklade jag till sjukgymnasten, dax för behandling 3 med akupunktur i ryggen..Jo tjena, nu var vi där igen på några ställen, jävlars anamma vad ont det gör vissa "stick"!! 2 nålar skrek jag som hejsan på och då hade hon knappt hunnit sticka ens - då är man känslig!! Nerverna som är skadade ligger nästan utanpå som man säger..Men 9 nålar i alla fall + den i skallen..Låter drastiskt jag vet - men oj vad effektivt det är om det hjälper - och jag är så glad så!! Sova ordentligt tillhör inte mina vanor direkt så man får njuta så länge det varar!!

I kväll har ex-maken varit här en sväng - nu strax lite kvällsmat - och jistanes! Nu blåser det plötsligt nästan storm och är som en dimma ute av all pollen! Det brakar nog fan lös strax tror jag!

Greys och Off the Map på tv idag - i morgon bitti lite tvätt igen, på kvällen kommer dottern tillbaka till stan, ska "gå bredvid" på nya sommarjobbet i helgen - spännande!! I morgon kväll Semifinal nr 2 i Eurovision och dax för Sverige - vi håller tummarna - allt kan hända som sagt då förhandstippande Norge gick bet i går kväll....

Idag ska ni få en av mina favvis country sångare..Marty Stewart med Little Things..Han är inte elak att titta på heller...=)..Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Tisdag

 Mooohaaaahhaaaa - yummy säger jag.....=)

Har icke ens rört mig i natt tydligen, det va attans..Blev lite chockad över att jag inte varit uppe - det kanske blir ordning på mig, vad vet jag!!!

Det var 17 grader i morse redan - en varm & solig dag att se fram emot då - och så blev det..Hujedamig så varmt,  jag håller mig inne jag - har skönt i lägenheten så det passar mig utmärkt - balkongen går knappt inte att sitta på för min del nu - även med parasoll så är det väl 100 grader typ..Fläktar det så är det helt ok, och visst, jag kan vara i solen med - om det blåser samtidigt..hahaha..Vilka krav va..Gud när man låg i kokosolja en gång i tiden o fritera sig på beachen - det var grejer det! Men med åren och efter barnfödande och antagligen lite pigmentförändringar så är det soleksem som gäller nu - kan få stora blaffor, och det kliar jävlar...Sen är det värmen som inte är nåt för mig heller - låter ju skittråkigt - jag skulle gärna åka o sola o bada men det går inte riktigt se..Ex-maken däremot - han älskar sol - och det är klart, han har psoriasis och sol är perfekt då.

Men jag har allt varit ute 2 vändor med vovven - hon tycker också det är jobbigt med värmen den stackars gamlingen - hon snusar o sover och äter o trivs i alla fall den gamla rugg ugglan =)

Har bakat en sockerkaka idag - köpte en bakform som ett hjärta så det var jag bara tvungen o testa o se hur det blev..Hahaha..Vilka bekymmer...Har även strykit tvätten minsann!! Jao - ni hör, lite energi i alla fall!! Ska strax diska (det du Malin!) och sen göra kvällsmat. Sen.....



"Everybody Lies..." House - min lilla guru...Han e bara bäst!!!!

Jaha hörni - har haft lite Michael Flatley abstinens idag med - fantastisk människa det där - såg nu att han har gjort en ny version av Lord of the Dance - och såklart - BARA släppt i England än tror jag - SKIT säger jag..=)
Älskar honom, hans dansare och alla shower och inslag - tänk om man kunde steppa!!! Fasen så jävla roligt!!
Så...Ni får lite Flatley ni med då helt enkelt..

Vet att jag lagt ut nåt klipp med honom förut men denna tror jag inte jag har lagt ut - han uppträder i Dancing with the Stars - uniformsklädda pojkar alltihop - läckert värre..Och så dessa smattrande fötter - Love it..Ha de gott och mycket nöje!!



Tjing

Varmt

 Lite söt va? =)

Ja hörni, bloggen har haft tekniska problem, så inlägget jag skrev igår kom inte ut förrän för några timmar sen, och nu får ni ett till...Körigt värre!!

Idag vaknade man till en solig dag minsann - jädrars vad varmt det har varit! Jag gillar det inte riktigt - svettas ändå av att bara vara tycker jag - men värme har jag haft ont av i flera år så..Ligga på en strand o gassa är inte min grej direkt längre, jag håller mig inomhus eller i skuggan när det är sånt här. Men ibland måste man ju ge sig ut - och då får man svettas på - inte mer med det.

Förmiddagen var lugn - vid 13.15 åkte jag till skolan och hämtade sonen - dags för det årliga besöket hos Ögonläkaren. Och allt såg helt kanon ut - vi behöver inte ens komma dit mer - han är "avskriven" just nu - och vi hoppas att det förblir så. Tydligen håller allergin på att försvinna - eller försvinner gör det ju inte, det lägger sig väl latent, och lurar i vassen.. Tabletterna får han kanske ha, men ögontiden är ett minne blott hoppas vi! Skönt det, för det har varit för jäkligt i flera år.

Åkte sen o handlade lite, passade på när jag hade bilen - så nu är det lite påfyllt igen. Denna veckan är det annars inget speciellt - ska till sjukgymnasten på onsdag eftermiddag  och dottern kommer på torsdag, sen är det lugna gatan. Ska naturligtvis se Semifinalen i Eurovision på torsdag (är det väl?) och hoppas att Saade tar Sverige in i en final igen. Vi får se!

Läxor, kvällsmat och En unge i Minuten är kvar för idag - hoppas ni som gillar värmen har gottat er så mycket ni kan idag!!

Idag ska ni få en låt som säkert retar hål i skallen på Er..hahaha..Eiffel 65 med Blue...Inte den minsta intelligenta text överhuvud taget - den är egentligen dålig - så därför är den bra - 14 miljoner har sett den, så man kan ju inte låta bli att undra hur man är funtad med viss musik..=) Nåja, NÅT är det med den eftersom den spelas!! Och ni kan t o m sjunga med - den är textad...hahahaha...Ha det gott och mycket nöje!!!



Tjing

Kanonhelg

Tack goa Birgitta för en kanonhelg!!! <3

Då var man hemma på egen mark igen! Har haft en rasande trevlig helg!!

Igår middag ungefär styrde jag o vännen kosan mot Lidköping - var framme runt 13.30, värdinnan bjöd på god gulaschsoppa och sitt jättegoda bröd! Mycket skratt, prat..Flyttade vidare ut på altanen i den goa värmen - tittade i massor med fotoalbum, drack vin och pratade. Vid 6 snåret sparkade vi igång grillen, vi gjorde hamburgare, klyftpotatis med champinjoner och purjolök i ugn, sallad och tzatziki till det - åt o drack vin och pratade, skrattade, lite allvar och ännu mera skratt!! Vid 21 tiden åkte goda vännen hem, kunde tyvärr inte stanna, arbete idag kl 7 - vi andra 2 gosade ner oss i soffan med mer vin, god chokladkaka - prat om allt o inget och vid 12 snåret kapitulerade vi och la oss.

Vaknade runt 7- halv 8, gjorde frukost och sen gjorde vi oss i ordning. Vid 10 styrde vi bilen mot affärn, vi ville ha tag i lite blommor, för väl hemma här i Mariestad skulle vännen sätta blommor på sina föräldrars grav och jag på min pappas...Men nehe, inte en blombukett så långt ögat nådde..

Sen åkte vi Kinnekullerundan, fantastisk väg nu på våren - hamnade till slut på Hällekis Station där vi tog en fika i solskenet. Mycket folk ute nu när vädret var så gott! Vidare därifrån till skogen, vi plockade helt sonika varsina stora buketter med vitsippor till våra föräldrar - är det vår så är det!! Vidare mot Mariestad och Leksbergs Kyrkogård där vännens föräldrar ligger, satte blommor och gick omkring lite - vidare till min pappas kyrkogård och så satte vi blommor där. Sen hämtade vi upp dottern på vägen, stukat foten i går och haltade ganska rejält, och sen skjuts hem hit...

En kanonhelg 100 %!!! Om 14 dagar ses vi igen, då är det dags för MAIF-middag, och då tillkommer 4 tjejer till, ska bli urtrevligt - denna gången i Sjötorp en bit härifrån, så det ser vi fram emot!!!

Väl hemma, en kopp kaffe och en smörgås med dottern - hon har nu åkt tillbaka till Örebro - sonen och vovven har precis klivit innanför dörren också..Det ska väl bli lite kvällsmat sen - så var denna helgen över!! Det går fort när man har roligt som de säger!

I morgon vardag igen, ska ta tag i stryktvätten - min dotter hade varit så gullig o diskat och dammsugit här när jag var borta, så det är bara strykhögen kvar. Ett besök till Ögonläkare i morgon med sonen är också bokat, sen får vi väl se..

Idag en liten nostalgi video - Orup med Jag blir hellre jagad av Vargar..=) Hoppas ni haft en lika skön helg som jag! Mycket nöje!!!



Tjing

Fredag

 Haha...=)

Sover o sover, trevligt!! Men i morse av nån anledning vaknade både jag o sonen innan klockorna och gick upp. Jaja, ibland blir det så med.

Hade tänkt att göra såååå mycket idag - men blev pannkaka av alltihop - gör inget. Det är en dag i morrn med - men då är jag inte hemma...hahahaha...

Så det har varit fruktansvärt slött faktiskt, skulle dammsugit - Nä...Skulle diskat...Nä....I stället har det blivit soft i fåtöljen, en samtal av syrran som nu har tittat igenom alla 903 kort..Hon tyckte det var jätteroligt - och hon har tittat om o om igen. Kul!!! Allt var bra där nere i alla fall.

Dottern kom hem ikväll här - var hemma en stund, sen vidare till kompisar på lite grillkväll eller vad det var det skulle göra. Sonen ska väl också snart iväg till pappa - jag får väl rycka upp mig och ställa mig o diska i alla fall och äta nåt. Dottern kommer väl sent kan jag tro.

I morgon blir det inget blogginlägg utan dubbelt på söndag. Ska till goda vännen i morgon och då sitter jag ju inte o skriver blogg precis - nä - då är det mat och vin och skratt ser ni!

Jaha, fredag - en partylåt kanske? Livin la Vida Loca med Ricky Martin - lite ösa i den, upp o skaka loss nu! Ha en skön helg därute, det ska jag ha!! Mycket nöje!!



Tjing

Torsdag

En lite annorlunda Tingeling..=)

Tänk vad lite nålstick kan göra här o där, men det är som min sjukgymnast säger - jag är mottaglig, och det får man väl tacka sin lyckliga stjärna för - vart den nu är? Sovit 6 1/2 timme på raken, vad sägs?? Fabulous!!!!

Idag har man inte riktigt vetat vad det ska bli av vädret heller, mulet - sen tittar solen fram - sen blir det mörkt, och sen kommer solen och nyss så kom det regnstänk..Vårväder som är lite upp o ner kanske. Det strålade i alla fall när jag o vovvs var ute, och det kvittrar till den milda grad. Det är lite synd bara att man inte ser pippina ibland, en annan är askass på fåglar, så det vore kul att se VEM som sjunger??

Lite plock och sen kände jag så till den milda grad för att äta - rå falukorv i tärningar med makaroner och massa ketchup!! Haha, nu dog ni va - det ska egentligen vara chilisås, får nog köpa det tror jag.. Det här åt jag en del när jag var yngre - när jag bodde hemma, och jag vet inte vad det är som är så gott. Rå falukorv är ju smaskens, tunna skivor på hård macka är ju också vansinnigt gott. Men just makaronerna - falukorven och chilisås - ja, gott är det i alla fall!!!

Har icke vilat i fåtöljen idag - nepp, har plockat lite i skiten här, och nu i eftermiddag till ikväll är det tvättstuga. Hade sån tur så det bara var jag under hela dan så jag pep faktiskt ner kl 14.30 och tvättade överkast o lite sånt, min tid började egentligen 16..Nu om en halvtimme är tvättandet klart, sen ska det torka till runt 20 snåret. Tänkte cykla till affärn emellan - bara det inte börjar ösregna, det är jädrans mörkt på sina ställe. Men det märker vi ju, eller hur!

Lite kaffe har jag med sörplat i mig - ska fixa med ett spel nu en stund innan nästa vända ner till tvätten då. Idag skrev en god vän på Facebook att de lyssnade på Fats Domino...Åhh..han e ju för bra, så det får ni idag då!! En riktig mysfarbror tror jag han var - och låten är ju görgo - Blueberry Hill...Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

KALLT

Så vackert det glimrar....=)

Vanan att vakna i alla fall 1 gång per natt har inte försvunnit..Men, det är bara en kortis, sen somnar jag igen. Sover riktigt bra nu - och det gillar vi ju!

Idag har det varit KALLT igen tycker jag - men jag har bara powernapat 1 gång, hahaha..Men frusit har jag gjort allt, det går inte att ha balkongdörren öppen nu, för det blir svinkallt. Det SER så härligt ut men är inte riktigt det när man väl kommer ut. Blåser lite isvind - men en prommis har vi tagit i alla fall. Man får väl ta på sig helt enkelt, så kofta under jackan idag ja..Käkat lite lunch - bläddrat på nätet lite - sonen kom hem från skolan - håller på med friidrott nu på gympalektionerna - inte så populärt - inte mammas pojk det där heller....;)

Har för en stund sen kommit hem från sjukgymnasten - jomen, jag cykla dit - med kofta och VANTAR idag - riktigt skönt o trevligt blev det då med en gång. Idag sula hon i 10 nålar i ryggen och 1 i huvudet - låg bättre idag med, har ju så jädra svårt att ligga still på ett ställe för länge, men idag gick det bra. Det hjälper uppenbarligen eftersom jag sover bättre och det inte alls är det onda i ryggen heller - kalas tycker jag! Så nästa onsdag dags igen - det blir nog uppåt en 10 gånger skulle jag tro. Sist vi gjorde akupunktur (för flera år sen) så sket sig de sista gångerna - jag blev överkänslig mot sticken - och de känns knappt - det blev stora vrål av AJ!!! så fort hon nudda huden - så vi fick skippa sista gångerna. Vet inte hur många behandlingar jag fått genom åren - 100 säkert - och de funkar, när det funkar! Så bra så..

Ska slå en glutt här i tidningarna bl a, sen ska jag steka lite biffar tänkte jag - ikväll Greys Anatomy och Off the Map - inte mycket som tv-n är på nu inte. Till sommaren är den väl inte på alls kan jag tro. I morgon lite tvätt - sen är det ju fredag igen, dottern kommer hem och jag ska bort. Jag o en kompis ska hälsa på en god vän på lördag - jag stannar över till söndag. Ska bli trevligt, mycket skratt kommer det bli, det vet jag - och god mat och dryck också. Ser vi fram emot!!

Idag ska ni få min Favvo-grupp Kiss, låten heter Domino och sjungs av mr Ball - Gene Simmons - jag diggar honom skarpt! Ha en go kväll och mycket nöje!! Rock on...=)



Tjing

Fukt i Garderoben

Wow, blink blink..

I morse när man öppnade korpgluggarna och titta ut - snöflingor då ja....inte mycket och inte stora men ändå!!! Har under dagen hört att det snöat ordentligt på sina ställe - har vädret får FNATT????? Kallt är det med - hade då rakt ingen lust att gå ur sängvärmen men men..

Efter sonen gått så tittade faktiskt solen fram så det blev ljusare med, så fort det blir mulet så är det ju nästan becksvart. Sen förstår ni så satte jag igång med nåt jag tänkt ett tag - prova lite sommarkläder kanske?? Ja men HEJA vad bra det gick! INTE.....Har sån fruktansvärd fukt i garderoben så mycket hade krympt sen förra sommaren - skandal!!! Det var några få plagg som jag fick på mig - attans, har nog gått upp några kg till tror jag...Men men, jag kan inte hänga läpp - jag kan faktiskt inte röra mig ibland som jag vill, benen lägger av eller så bråkar ryggen, då kan man inte motionera nåt vidare - fast jag skulle vilja både det ena o andra. Äter fel tror jag inte jag gör heller - så klart på helgen som alla andra gottar man väl sig men annars så är det nog rätt ok.

En annan som var vältränad och tränade och tävlade i den ena sporten efter den andra, dansade och hoppade - kan knappt inte ens gå nu ibland...Tragiskt? Jo visst fan är det det, men inte så mycket att göra åt eller hur? Tur kanske att man inte visste vad som skulle hända en i framtiden. Så kan det ju bli - och så är det, och nån gång kan jag väl tycka det är ledsamt men faktiskt så går det raskt över - jag kan ju inte påverka det i alla fall - jag har lärt mig att leva såhär, ups and downs med min kropp och värk o allt, och jag gör saker ändå såklart, men mycket har jag fått sudda bort för det går inte. Sen kan man hitta andra sätt att göra saker på såklart, och det gör jag ju med - t e x gå är ju inte riktigt bra för mig - nähä - men cykla går bättre! Då gör vi det i stället o s v..De vänner jag har vet ju vad jag kan o orkar,  så ibland är de söta o anpassar sig efter mig - men oftast är det jag själv som säger åt dem att köra sitt eget race ändå - jag kommer ju fram jag med - fast senare!! =) Sånt är livet hörni - det ska inte vara enkelt heller, det lär man sig inget på!

Idag i övrigt har jag också strykit tvätten, jajamensan - på torsdag är dags o tvätta igen så..=) måste ju hålla igång skiten eller hur? Burit ner lite grejer i källaren med sonens hjälp också - den berömda klädkammaren har ju en förmåga att bli full bara sådär, från ingen vinkel alls, men nu är det någolunda hyfs - till nästa gång.

Kvällsmat och dr House ikväll - o en sväng till ut med den gamla också såklart! Hon håller sig någolunda i schack - pc-kuren är nu över och hon fick ett riktigt spel och satte igång som FAN o klia och bet sig, samtidigt som hon hade ont i magen med så det bara skrek. Denna mage - den har vi också haft problem med genom åren, hon har magkatarr precis som vi och tål inte vad som helst längre. Men nu har det rättat sig till igen - så hon njuter väl av livet, snarkar så det hörs jävlar - jagar löv när det blåser - sätter stora hundar på plats och är motvalls kärring när vi är ute o går - alltså HON ska åt andra hållet hela tiden...Ja hörni, hon lever allt ett tag till den där...=)

Nån sång om fukt i garderoben tror jag inte finns - dock finns en låt med en brud jag gillar - tror jag lagt ut den förut, men det får ni ta - kärringen som sjunger är läcker i alla fall - och hon sjunger If i could turn back time..och det önskar vi väl alla nån gång kanske..Cher får ni här i en läcker video tycker jag..Ha de gott nu och mycket nöje!!!



Tjing

Ny vecka

 I helskotta den glittrar...=(

Dagens största nyhet alla kategorier: Usama Bin Laden är död - halleluja säger jag och hela världen. Amerikanska specialstyrkor hade tydligen hittat honom i en lyxvilla i Pakistan och President Obama gav order: Döda - inte gripa..Så ajöss - tyvärr så är väl den krassa sanningen att det är nån annan jävla idiot som kommer i stället - så är det ju alltid..Men nu får vi väl glädjas åt detta då tycker jag.

Sovit bra - vakna och det var 3 grader ute..Solen sken förvisso men fan kallt...Sonen cykla till skolan, jag röjde på lite, gjorde mig i ordning och JACKA på och ut med vovve. Huga, inte alls skönt idag inte...In och lite mat till henne, sen omorganiserade jag ett köksskåp "Hmm -nä den kan stå där...Nej det blev inget bra - där i stället och den dit..FINT!!" Typ så..Käkade lite mat, gjorde en omelett idag med lite diverse i, och hård macka till det, inte dumt! Sen somna Anderssonskan i fåtöljen minsann - hann väl vakna till precis till sonen klev innanför dörren.

Sen skulle jag cykla o handla tänkte jag - och solen sken ju NÄSTAN utanför så tjolahopp tjolahej, nu ska det cyklas till staaaan...Kom ut och där stog ett par - begrep att det var mina nya grannar ovanför - vi presenterade oss och blev stående o prata - jag visade dem förråd, tvättstuga, och sophanteringen - inte så lätt när man kommer ny, det vet man ju själv, sen sa vi hej då och så cyklade jag iväg...FY FAAAAAN VAD KALLT!!!! Jag skulle tagit vantar och en tjock tröja under jackan kan jag säga. Jag kom till affärn som en isbit ärligt, tvi tvi tvi!!!! Handla det jag skulle och när jag kom ut - SOLEN, SOLEN, SOLEN!! Så hemfärden blev betydligt angenämare faktiskt. Upp med varor, lite kaffe..Sen somna Anderssonskan IGEN i fåtöljen..Hahahaha..Trött idag tror jag, inte vet jag varför, nu har jag ju sovit - men det är vädret eller hur? Kallt o jäkligt, då blir man trötter.....=)

Har varit ute med vovvs en snabbis och gett henne mat - ska diska strax, no porslin som man säger, sen är det kvällsmat och ikväll är det i alla fall En Unge i minuten..Ska ses såklart. Sen natti natti då - jag kanske inte sover i natt så möe som jag har slumrat idag..=)

När jag satt med mina diabilder så uppenbarade det sig kort från en maskerad vi hade på fritids när jag bodde i Stockholm..Och då blev jag full i skratt - på detta fritids så skulle jag jämt spela en låt med Jerry Williams och stå o sjunga den med ett hopprep som mick - så den låten ska ni få idag! Haha, skojigt..Tyvärr är det ingen levande video utan bara låten - men för min del gör det absolut ingenting..Så jag ska nu grabba tag i mitt hopprep - nyare variant och brista ut i skönsång till låten Keep on med Jerka..Ha de gott och mycket nöje!!!



Tjing

1 Maj

Söööta nallen...=)

Vaknade i morse av att det spela??? Bonkelibonk tötttööötttööö - vart FAN kommer det ifrån???? Vad är klockan?? Happ 8 ja....Vaknade till lite och hörde då att det kom utifrån - va i hela friden?? Kl 8 på morgonen?? SEN gick det upp ett ljus ja...Ok, 1:a maj idag - det är Mariestads Blåsorkester som utgår från Gymnasieskolan mitt emot mig och ska alltså gå till stan - ahaa....Men 8 på morgonen??? Liite tidigt tycker jag - men inte dom..Så det var ju lögn att somna om en stund - fick gå upp. Gjorde i ordning frukost och tjoa på sonen.

Idag har det varit kallt faktiskt - det har varit marknad nere på parken idag med, men vi sket i det - är det inget man söker så kvittar det - den kommer snart igen, så man har inte missat nåt. Tog på mig jacka idag när jag var ute med vovven, blåste kallt om inte annat. Sen under dagen så har det mulnat på och det har kommit lite regnstänk.

Har röjt lite idag - i klädkammaren - IGEN...Det var en vägg när man öppnade dörren, men nu har det åkt väck en del pryttlar så det är bra. Fick ett ryck i köksskåpet med - flyttade alla ljus som man av nån anledning MÅSTE ha - till skänken i stället, köksskåpen ska det ju stå annat i kanske än 50 ljus av alla storlekar-färger och gud vet vad. Så nu var det gjort med! Till mat idag, rester i micro - ikväll blir det inget avancerat heller - korv med bröd, det går allt ner det med.

Ny vecka igen o klocka som brölar, don´t like it...Men så fasa långt till sommarlovet är det inte - tiden går fort nu - och lite kul att se fram emot är det också. Ska till en god vän nästa helg - 2 helger efter det är det middag med friidrottstjejerna igen, ska bli vansinnigt skoj att träffa alla igen! Tja, sen är ju nästan maj slut - hej vad det går..

Och vad ska vi taga idag att se o höra på?? Jo, lite Boy-Bands igen, New Kids on the Block med Tonight..Ha en go kväll "tonight" och mycket nöje!!!



Tjing

RSS 2.0