Nyårsafton

 
Jaha - då har det gått 1 år till..Inte klokt..Jag tänker inte sitta här o skriva nån lista på årets det och årets det - har bara en enda grej som tituleras:
 
Årets mest fantastiska händelse: Jag fick en bil!!!! Japp - det är årets grej, alla kategorier! Helt underbart att mina goda vänner hade mig i åtanke först o främst, sen att FÅ den..Helgalet..Den är inte den snyggaste och den har sina skavanker både här o där - men det gör mig inte ett skvattolin - den GÅR!!! DET är huvudsaken för mig - hur grejer ser ut skiter jag i - bara det är funktionellt. Betyder sååå mycket för mig att ha bilen, den är mina ben - allt blir mycket enklare och jag kan ta mig vart jag vill utan att be nån annan om skjuts..Så av mitt hela mitt hjärta:
TACK Annie & Marko - jag vet att jag tackat mååånga gånger, och jag kommer säkert tacka några till - betyder oerhört mycket för mig det här! Puss & Kram på Er! =D
 
Såja - den va fin va? Japp...I övrigt så var gårdagen slapp o slö, exmaken kom med sonen, jag diskade upp - inte så mycket mer..
 
Idag Nyårsafton blir det också lugnt, jag o dottern har varit o handlat - var på systembolaget först - och vi har väl aldrig aldrig aldrig någonsin varit med om så mycket folk ever...Herregud, det var långa långa köer - ni som vet hur Systembolaget ser ut här i stan så kan jag meddela att köerna började - borta vid bag in box vinerna...då förstår ni själva..Alla kassor öppna och folk trängdes, svettades, sa oj och fy fan, o herregud..=D Ja typ - kunde väl aldrig föreställa oss att det skulle vara på detta viset inte..Såhär såg det ut:
 
Helt galet...Men det gick rätt snabbt ändå - vidare sen till mataffären och där va det också mycket folk, men där gick det ju snabbt p g a att man scanna..Ja kära nån, hem i regnet sen, nu har vi ätit lite grann bara, dottern är med hem, lite halvdassig hon med så det blir jag o barnen här ikväll, blir så bra så.
 
Och nästa år då - vad förväntar man sig, hoppas på, och lite så? Ja, jag vet liite i alla fall, jag planerar ju aldrig långsiktigt, men det jag vet är att jag ska till Smärtkliniken den 22/1 - och sen troligen blir det operationsbordet för min del, det är väl det jag koncentrerar mig på just nu - att få en ny smärtdosa så armen funkar, det är prio 1 för mig..Har några födelsedagar i januari med - och så då 6 februari är det då Jonas Gardell, som jag innerligt hoppas jag kan åka på. Sen är det stopp - nästa år blir vad det blir, kanske nya möten, nya människor, nya händelser, ups and downs - men det är så livet är. Man vet aldrig vad som händer o sker inte..
 
Får också tacka alla som har varit så gulliga och följt min blogg under året!! Jättekul - det ligger runt 10-20 personer om dan, fortsätt gärna!! =) Jag önskar Er alla därute ett riktigt GOTT NYTT ÅR - ta hand om varandra, lev i nuet och inte sen..Ha en riktigt fin Nyårsafton allihop, var ni än befinner Er! Vi hörs o ses 2013!!!
 
Video idag - naturligtvis ABBA med Happy New Year..Ha det gott.
 

 

Tjing

 


Inte så möe..

 
Njaaaaa - skulle nog inte ge mig på den bollen nä...=)
 
Igår - ja vad hände igår??? Inte en aning...Vet att jag somna halv 4 på morgonen där till fredag..En bråkig arm som inte alls ville vara med - och lite snuva på det - näää ingen hosta...
 
Så det var rätt slappt igår om jag inte minns helt fel - vi käka lite sonen o jag - satt vid datornerna, fikade, och sen på kvällen kom ex-maken o tog en fika och hämtade sonen. Kvällen var lugn.
 
Har väl sovit lite bättre i natt men vakna upp o somna har inträffat ett par gånger..Slog sen upp korpgluggarna vid 9, käkade frukost, kom i kläderna.
 
Vid 1 snåret hämtade jag min gamla goa gymnasieklasskamrat och åkte hem till dottern med henne, hon skulle få sina naglar gjorda av dottern idag. Så det blev tjöt o kaffe, det tar ju sin lilla tid att få fina naglar, runt 2 - 2 1/2 timme ungefär..Skjutsade hem henne också efteråt och sen drog jag o dottern till mataffären en sväng, sen hem med henne o sen hem med mig själv.
 
Jösses amalia Pettersson hur det är ute!! Rena livsfaran, blött och slaskigt och där man inte ser - isfläckar..Här gäller det att gå jädraimig försiktigt..Hu hu hu - om jag skulle dimpa alltså..Men försiktigt får man ta sig framåt och se vart man går..Jo - har ju glömt att berätta att vi häromkvällen hade strömavbrott - och inget litet heller..HELA stan med omnejd - KOLSVART..ALLT paja, inte ens gatubelysning el nåt funkade - lite spooky när det blir sånt, full sula med tända ljyyys - och hann väl lagom tända alla - så kom strömmen tillbaka - för att lite senare överraska folket igen då, denna gången var det lite längre, kom väl igång 23.45 ungefär - lagom tll man skulle släcka o lägga sig..hahaha...Var nåt stort fel nånstans - det har dock inte inträffat fler gånger som tur är..
 
Sen jag kom hem har jag fått i mig lite i magen, tagit en kaffe, och nu sitter jag här..E trötter faktiskt, skulle hemskt gärna vilja blunda en stund - men nä..det är lite för sent, och att tänka att jag ska lägga mig tidigt - nepp - det blir inte av det heller, men men..kanske får sova yttterligare lite bättre natten som kommer, man vet aldrig!
 
Så lugn o fin i kväll, kanske en film på tv som är bra - Australia - men Hugh Jackman och Nicole Kidman - har ni inte sett den - se den! En riktigt kalasbra movie faktiskt..Och Hugh Jackman kan man ju glyyyysa lite extra på va..nam nam kaka..=)
 
Så var det med det..Video idag fantastiska Whitney Houston som så många andra gick bort lite för tidigt..Tur det finns video att se då hörni! Här är hon med I´m Every Woman..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Rensat

 
Haha - ja så kanske det är...=)
 
Såg ni Fjällbackamorden igår? Herreje säger jag - sicken jäkla dynga - jag börjar undra om de skämtade eller nåt faktiskt...Så dåligt så det va inte klokt...Kända erfarna skådespelare som agerar så kass - jag var inte ensam om att tycka det var skit heller, nä, det var bland det sämsta jag sett faktiskt..Tummen ner och ogillaknappen intryckt..
 
Sovit liiite bättre - men nä, inte hostat så värst, jag har vaknat och varit helt igentäppt - dragit iväg en 10-12 nysningar mitt i natten så det börja röra sig i lägenheterna här..Hahaha..De undrade väl va i herrans namn det var som lät..Och så en fråga: VAR - exakt VAR ifrån kommer allt snor???? Är det hjärnan man snyter ut i omgångar eller överbliven vätska i kroppen tro?? Hoppas på de sistnämnda - OM det funkat alltså - kanske man blev smal på kuppen..=) Ja kära nån - så nu är det mest bara snuvigt, nysigt och fräsigt..Har lite ont i snoken faktiskt av allt snyteri..Och halv 4 i morse - jahaja - hörde att det gick i trappan minsann!!! Boink - så låg tidningen på hallgolvet - men se denna gången var det då rakt ingen ninja som smög, näe - jag hörde dig allt!! =) Slumra om igen sen och gick upp vid 8.
 
En lätt tvagning o kamning blev det idag - operation rensing sattes igång..i skafferiet med omnejd..Joråsåatte...Cornflakes sen 2011 - kan det va nåt?? Kokosflingor, 2 paket - sen 2009 kanske?? Och så vidare och så vidare...När jag var färdig - 5 soppåsar på golvet ja..3 "vanliga" soppåsar och så 2 stora då med allt jag hivade iväg..Hur fasen är man funtad då - antagligen så gör man en snabbglutt i skåpen o ser inte det man tänkte - nähä - då köper man nytt! och så köper man nytt..Och så matar man på härligheterna framifrån och kollar aldrig gömmorna bakom..Nåja, är nog inte ensam om detta fenomen va - ni har säkert gamla troll i skåpen ni mä..=)..Så ut med er i köken nu gott folk och titta vad ni har - ni kommer bli glatt överraskade kanske av alla härligheter som gömt sig...Mohahahaha...
 
Eftersom man är så jäkla snygg i håret o i övrigt när man bara kammar sig o lite så - så ska man ge sig in i affärer då ja..Dottern ville ut till ÖB och handla lite - hade inget toalettpapper bland annat - och det måste man ju ha såklart..Så i med kammen en gång till då i barret man har - på med kläder, tog med alla soppåsar på vägen - och jäklar så försiktigt man fick gå ja - hade sett ut det - en kärring med 5 soppåsar - håret instoppat i jackan som trippar fram i sicksack på gården i mörkret...Misstänkt värre..och så gör hon en slovish och soppåsarna flyger åt alla håll och kärringen i backen...Men NÄ - det skedde ICKE..Soppåsarna hamnade där de skulle och kärringen höll sig på benen...Till bilen - och den starta ja! (vad trodde ni hahaha) ..och så ska man skrapa rutor - ja men hallå - eller...Sån där frusen ruta som knappt inte går att skrapa, händer inte ett någe..o mina armar som är så fantastisk effektiva just nu..Det tog en stund ja innan jag ens kom iväg - och en grej till - frusen ruta på INSIDAN?? Eh - jaha - hur många skrapar rutan INVÄNDIGT i sin bil..Jo JAG..har kollat så det är stängt och termetiskt tllslutet överallt i bilen men ibland likför baskat så är det fruset..Men det är väl kondens kanske - vad vet jag vad vet jag... Iväg till Station först då o hämta dottern och sen till ÖB och Willys och hem med dottern och hem med mig själv..
 
Sen måste jag ju berätta - för det får jag nu: Dottern har fått jobb efter examen!! Jajamen - heltidstjänst som Socialsekreterare i Skövde till minst augusti 2013 - vad säger man va?? STOLT MORSA ja e´...
 
GRATTIS ÄLSKADE UNGE - DETTA ÄR DU VÄRD
EFTER ALLT SLIT DU LAGT NER!! PUSS <3
 
Det var ett bra avslut på denna dags bloggande va =) Tycker det - tycker det...=)
 
Kvällsmat - en disk - och säkert lite nysningar och fräsningar får avsluta kvällen - video idag - en liten hyllning till min goa dotter - här är Stevie Wonder med Isn´t She Lovely och You are the Sunshine of my Life..Puss på dig gumman..Ha det gott.
 
 

 

Tjing

 


Då var glada julen slut, slut slut..

 
Japp, nu har Tomten gjort sitt för i år..Dax att dra hemåt..=)
 
Sista dagen på julen idag - Annandagen - och mellandagsrean börjar idag med. Hur många tror ni har varit på den? INTE jag..
 
Sovit rätt kass i natt faktiskt, snorat o hostat bobbor - trevligt så..Men jag kan lugna er med att det är inte den hostan jag hade för 1 år sen, långt ifrån, och idag har det varit rätt ok faktiskt. Det retar i halsen mest så man hostar för det, men inga bobbor så i alla fall. Dock snorigt, nysigt och näsan är lite öm efter alla frääääsningar. Sovit från o till i natt - och vaknat totalt sjöblöt av svett - vet icke om jag hade feber, jag tar aldrig febern jag..Så det är nog en förkylning som alla andra har.
 
Vi avslutade i alla fall julen på ett strålande sätt - vi har varit hos svärmor och ätit goooo mat, efterätt, bullar, kakor, sockerkaka och glasstårta =) och hämtat våra julklappar i form av kakor och köttbullar!! Trevligt småprat om allt o inget, dottern krana in i soffan - gick o la sig halv 8 i morse hon - party party..=) Jag hade lite "kurs" med svärmor om datorns värld också, och det klarade hon galant - inte lätt alla gånger att veta hur o varför o si och så, vart flyttar man det och hur tar man bort? Tack snälla Berit för jättegod mat, efterrätt, fika med tillhörande högläsning =)! Och datorn fixar du med, det betvivlar jag inte! =D
 
Innan hemfärd sprang jag in i mataffären en sväng, körde hem dottern och hjälpte henne lite och sen for jag o sonen hem - jädrans skitblaskväder!! Tvi vale..Ogilla´rt..Sonen fick jag hålla i mellan varven när vi gick, fasen så halt på sina ställe - jag vill inte slå på arslet tack! Men vi kom hem helskinnade, packat upp matvaror och goda kakor - nu sitter jag här..Ska göra lite toast bara sen till kvällsmat - sen är det TV ikväll - Fjällbackamorden börjar på TV1 - ska ses!! Tjopp tjopp - så var det slut på denna jyyyylen..Nu satsar väl folk på festligheter till Nyår - näe - tänker vi inte alls det sonen o jag - det blir lugnt och stilla, nån god mat, och stå på balkongen o se på alla tokstollar som skjuter raketer..That´s it!
 
Såja - idag blir det lite Boybands igen då - diggar det , jag diggar det, jag digg, diggili diggar det..=D Här är Westlife med Flying Without Wings..Ha det gott.
 
 

 

Tjing

 


Julafton/Juldagen

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER DÄRUTE!!!
 
Tjoho - här var jag ja...Tiden har inte räckt till riktigt att skriva blogg på men här så kommer lite i alla fall!
 
Igår på Julafton så vaknade man till ett stilla snöfall..jäsiken vad jag gillar´t! Men det slutade snöa, men vitt var det i alla fall!! Sonen och jag åt mysfrukost, och sen kom vi i kläderna, jag började förbereda maten vi skulle ha bl a. Dottern kom vid halv 1 och dryga timmen senare satt vi till bords och käka lite. Vi hann med att ta kort också!! Haha, självutlösare heter det, och efter lite trix o fix så blev det såhär:
 
 
Jag o mina goa ungar Julafton 2012 =)
 
Sen blev det soffa och fåtölj - Kalle Anka såklart kl 15 - och jajamen, visst hade de klippt bort en del..GRRRR - att de inte lessnar..Jaja..SEN var det då julklappsutdelning. Spennande spennande!! Jag fick så fint smyckesträd av dottern, en bok om popgruppen Europe, Nils Poppes box med 4 av Fredriksdalsteaterns uppsättningar, och som kronan på verket: Biljett till Jonas Gardells Stand up show i Karlstad den 6 februari!! Ska bli sååå trevligt!! Barnen var också jättenöjda med det som de fick, så det var ju bra! Sen spelade vi ett frågesportspel en stund - dottern knep segern bägge gångerna - förstår inte alls hur det gick till...=) Sen kl 19 så var det såklart Karl-Bertil Jonsson - JAG tittade på det ja - dottern begravde sig i sin nya bok och sonen rymde in på sitt rum, hahaha, så det fick jag njuta av alldeles själv!! Vid halv 10 nånstans så drog sig dottern hemåt - jag bakade en tårtbotten tills idag och diskade upp - kom väl i säng runt 00.10..
 
Sådär sömn, vaknat igentäppt - armen har bråkat lite, gick upp vid halv 8. Åt frukost allena idag, sonen snusa o sov..men dök upp runt halv 9 snåret. Jag satte igång med att göra mellanlägg till tårtan, gjorde sallad, 3 köttfärsrullar med senap o skinka - dukade, diskade upp, kom i kläderna. Vid 1 kom ex-maken - dottern o svärmor, som hade fått köra typ runt halva stan för att hitta parkering som till sist löste sig. Vi åt o vi drack - sen var del julklappsutdelning nr 2! Jag fick hemmagjord glögg, presentkort på goda kakor, en akupressur-ring och Niveå Duschtvål och deodorant av svärmor och torkarblad och tändstift av sonen!! Jag e mycket nöjd!! =) Övriga sällskapet var också nöjda och det var ju tur det! Sen drack vi kaffe och åt tårta och sen for svärmor o dottern hem först, ex-maken stannade en stund och installerade nya datorn till sonen med diverse tillbehör och sen for han också hem.
 
Nu var denna julen då snart gjord - i morgon är det middag hos svärmor också som slutkläm på det hela - alla har varit glada o nöjda och trivts, det är huvudsaken!
 
Ska plocka i ordning om en stund här efter middag o fika, sen blir det nog slappt o slött resten, något mer i magen kanske också innan kvällen är slut. Jag hoppas Er jul också har varit bra, med god mat, nära o kära och lite klappisar - jag är i all fall jättenöjd och mätt o belåten! =) Så TACK allihop för julklappar och trevligt sällskap!
 
Dåså hörni - video idag lite söta boybandspojkar, närmare bestämt Westlife med When You´re Lookin like That..Ha det gott.
 
 

Tjing


Dan före Dopparedan..=)

 
De väntar o väntar...=)
 
Snuvig, riv i halsen och skallebank - det va vad jag gick o la mig med i går kväll - varit uppe 3 gånger i natt igentäppt och torr i truten + lite armvärk på det..gick upp sen runt 9  tror jag klockan var..
 
Mysfrukost med sonen - tände 4:e ljuset idag med för det är ju 4:e advent också! Och dan före dopparedan med ja..Lite småmulet ute, men bara 2 minus - vi får se om snöovädret når oss eller inte framåt kvällen här.
 
Ska förtydliga lite om min förkylning - NEJ - jag hostar INTE!! Så - nu fick ni svar på det - vet att ni är några stycken som är oroliga för det - var ju rätt illa däran förra året vid den här tiden, men jag är bara snuvig och lite halsont - ingen hosta - jag lovar!!
 
Idag har jag då städat - var välbehövligt, dammat o dammsugit och torkat lite här o var, vänsterarmen hänger inte med riktigt nä, blir trött vansinnigt fort i eländet, och orkar inte ett skvatt med den knappt - tur man har 1 arm till då..Inte så värst ont än - gudskelov, ha nervsmärta är bland det jävligaste i smärtväg du kan ha, och lite ont kommer det nog att göra framöver - kanske - sist apparaten la av på höger sida så klarade jag mig rätt hyfsat faktiskt i de 3 månader som väntetiden blev..Man är en tålig människa tydligen, och så är det väl hjärnan som lurar armskrällena med kanske - men vi ska inte gå in på den vetenskapen - det är ett sammelsurium att få ihop hur Centrala Nervsystemet funkar och inte o hur o varför - så vi lämnar det tror jag!
 
Igår kväll såg sonen o jag på Batman - från 1989..Hahaha - med dagens mått - riktigt kass..men kul ändå - men oj vad bra den var då! Är ju inte riktigt de effekter o annat som man är van vid nu precis, så visst gick den att se på - lite töntvarning dock alltså..=) Jack Nicholson spelar ju Jokern i denna - och Jack Nicholson är Jack Nicholson...Slibbig, slemmig och har en blick som tränger rätt igenom en..Oj, vilka roller han gjort i sina dar - och för det mesta spelar han ju såna här karaktärer - lite galen faktiskt..=) Nåja, ikväll ska vi se något nyare Batman då i stället - tror det blir lite bättre..=)
 
Ska strax diska upp - o göra julgodis och lite mat till kvällen - sen i morgon - JULAFTON!! Katching - dottern kommer vid halv 1 - 1 i morrn och då kan räjset börja! Hoppas ni är klara med Ert därute nu och att ni kan sitta o koppla av nu - det ska jag i alla fall göra!
 
Dåså - video idag - The Baseballs med ett litet kort medley av julsånger..Ha det gott.
 
 

Tjing

 

 


Lördag

 
Haha...=)
 
Ganska hyfsat med sova i natt, men sista timmen var i stort sett bara ontig - så jag kravla mig ur vid 8.30..
 
Mysfrukost med sonen - tv nyheterna i bakgrunden - happ, då kommer ett nytt snöoväder då - det har börjat snöa här nu - men vi får väl se hur pass drabbade vi blir här.
 
Kom i kläderna o i ordning - jag o sonen åkte till mataffären och handla det som skallen hade glömt..Uja vad folk - inga parkeringar el nåt..Sonen måttligt förtjust, men vi skulle bara ha lite smådiverse så det gick rätt snabbt - vidare till Godisaffären utanför stan och shoppa lite också..=) Sen hemåt och laga middag, spaghetti & köttfärssås - ja ni hör, här är det juligt som häjkon bäjkon - inte..=D..Efter det en kopp kaffe - har lite ont i halsen med och lite snuva - men det blir nog inte så möe mer av det tror jag.
 
Fick post idag med på en lördag - ett gulligt julkort av en god vän och - en kallese till Smärtkliniken med ja! Så nice -. 22 januari kl 13.15 närmare bestämt, trodde inte det skulle dyka upp så snart, men jag är tacksam för den tid jag får.
 
Såg ni Svenska Hjältargalan igår? Naaaaaw - så möe gulligt va - var nog många som satt o snörvla lite - även jag..Många fantastiska människor och bravader, sötast var ju lilltjejen som hjälpt hjärtsjuka - haha - poff så flög hon rätt upp i famnen på Anja Pärson..Men såklart va de alla värdiga vinnare - eller hur?
 
Mörkt ute o snöfall - dan före dan före dopparedan är det med..Aftonen består av lite mat i magen och sen ska jag o sonen se lite film tänkte vi - Batman närmare bestämt, de är ju några stycken - så det ska börjas från början såklart!! Tid: Runt 20 snåret - Plats: Min fåtölj och soffhörnet, lite varm glögg till fåtöljsektionen och julmust till soffhörnan - och kanske nåt att knastra på också - vi får se!
 
I morgon är det sista rycket - städa - och göra lite julgodis - sen var.det.klart.com..Sen får det bli Julafton om det vill! Är det nåt glömt - inte handlat eller annat - japp - då får det vara, som sagt - det blir jul i alla fall!!
 
Video idag något lugnt o avstressande - behövs i dessa tider va? Japp! Så här får ni underbare violinisten David Garrett med Xmas Lullaby..Ha det gott.
 
 

Jullov

 
Ja Tomten får power napa lite va...=)
 
Sovit rätt ok i natt med, här får man vara tacksam för det lilla minsann..Vänsterarmen lever dock sitt eget lilla liv - fladdrar och fepplar och lite så..=) Men faktiskt - ta i trä - inte så mycket ont än - men armjäkeln är tröttare, det märks.
 
Jaha, då var det sista skoldagen idag! Sonen gick med rätt lätta steg till skolan i morse - idag var det lite pyssel, avslutning i aulan, fika och betygsutdelning med klassen det sista. Och han kom hem med jättefina betyg måste jag säga! Roligt! Vi tog en fika sonen o jag när han kommit hem och snackade om betyg i allmänhet - rena virrvarret nu igen eftersom det är nytt system. Men man vänjer sig säkert vid det med. Sen dök ex-maken upp också på en kaffe och lite hemligt prat =) Han drog vidare sen efter nån timme eller så.
 
Idag har jag även ryckt upp mig - strukit all tvätt och diskat! Japp, så nu är det bara lite städning och göra lite julgodis kvar - ja lite mat och så förstås, men nu är jag snart fasenimig klar! Skönt - under tiden jag strök så hade jag på tv-n, det går ju en hel del filmer nu kring jul och igår tittade jag lite på Nu är det Jul igen 2 och idag så visades 3:an, en söt komedifilm om Tomten spelad av Tim Allen - där får man allt, Tomte, Nordpol och hela biddevitten..Gillar såna där filmer, riktigt juligt och kuligt =)
 
Ikväll är det troligen näsdukar fram va? Svenska Hjältar galan är ju kl 20 - en o annan tår fälls nog i sofforna hemma och i arenan såklart. Så det får man inte missa tycker jag! Lite mat i magarna med - kanske en kall ikväll också? Ok - tog mig en kall igår kväll med..Hahaha, kall bärs - stora gillaknappen intryckt!!!=) Det sitter som en smäck det ni! Tja, sen får det väl bli kvällen tror jag - en dag i morgon med!
 
Video idag en favvis - David Bowie - här med den passande låten Heroes..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lite fix

Oh what fun it is to ride in a one horse open sleigh...=)
 
Sovit från ungefär 23.45 till 06.30 - inte såå illa va? Nä, menar det, låg o slumra sen till den mobila enheten gav ljud ifrån sig..
 
Efter sonen gått som var det håret i tofs - en lätt tvagning, sen har det blivit lite diverse gjort faktiskt.
Började med att slå in de klappisar jag hade kvar - fixa till under granen, plockade reda på stryktvätten - satte upp några tomtisar, ätit lite. Sonen kom hem, de hade haft innebandymatcher och lite film o annat smått o gott idag - i morgon är det avslutning och jullov!
 
Sonen gick till en kompis och kommer väl här vad det lider, jag har tagit mig en kaffe o bulle, och suttit här sen. Ska ställa mig i diskebaljan sen också - sen har jag bara lite städning kvar, sen va det klart! Skönt, bara mysa o päsa sen som gäller!
 
Lite kvällsmat sen också - inget på tv idag för min del vad jag sett, har i och för sig inte tittat såå himla noga - i morgon kväll vet jag i alla fall att jag ska se Svenska Hjältar galan och göra som alla andra - grina...Hahaha..Men det gör inget, eller hur? Såg ni sista avsnittet av Morden i Sandhamn igår? Otippat att det var hon som var mördaren faktiskt - visst, man förstod ju det efter ett tag men det var ingen gissning av mig i alla fall. Hoppas de kommer fler avsnitt - är en bra serie tycker jag!
 
Dåså - kväll och mörkt, video idag nåt mäktigt..Sissel Kyrkebö med megastor kör sjunger Angels From The Realms of Glory..Mycket tjusigt - lite rysvarning på denna måste jag säga! Så lyssna o njut - ha det gott.
 
 
 
Tjing

Onsdag

 
Nu har Tomten bråååda dagar....=)
 
Joråsåatte...Sovit sådär..är nog lite oroligt i kroppen nu när dosan lagt av - svettas en del med, kroppen jobbar lite extra nu kan jag tro..men men, gilla läget - nada mas..
 
Sonen fortfarande genomförkyld och hostig - hm..men som sagt, ingen feber och rätt pigg ändå - efter han gått så bädda jag och fixa till lite - idag skulle jag nämligen ut till min gamla "hemby" och hälsa på min hunduppfödare o vän som bor där. Jag åkte dit vid 11 - fick massa go fika först - och masa hundmys såklart, hon har 2 valpar just nu som det är en blandning på - ena namnet kommer jag inte ihåg men det är Chihuaua i också. Små söta ljusbruna huliganer =)..De höll igång en bra stund men sen så kapitulerade de och sov resten. Hjälpte till att sätta upp 2 lampor och sen blev det god mat i form av Schnitzsel och och pommes frites och bearnaise sås, gott! =) En fika till innan jag åkte hem hanns med också! Har snöat i stort sett hela tiden idag - höll upp när jag for tillbaka till stan, men nu så snöar det igen. Efter hemkomst direkt ner i tvättstugan - och nu är det sista på tork - allt klart vid 20.15 ungefär.
 
Nu så tänker jag ta jul då - är klar med klappisarna, granen är uppe, maten är handlad - kvar är att städa lite, göra lite julgodis och sen får det vara nock - julafton på måndag och på juldagen kommer ex-maken - svärmor och dottern och firar en julafton till =)
 
Kvar idag är att hämta tvätten, äta lite kvällsvard och se sista avsnittet av Morden i Sandhamn - oj oj oj, nu drar de ihop sig vill jag lova - vem och vad o varför är den stora frågan! Vi får se vi får se..Sen får jag hoppas på lite sömn till i natt - i morgon är det lite pynt o annat som står på programmet tror jag, sovmorgon är det också - jo man tackar ja! =)
 
Det var allt för idag - video idag mitt kära Europe - Unplugged med Dreamer..än kan gossarna! =) Ha de gott.
 
 
 
Tjing

Skrot & Storhandling

 
Haha - stackars renisarna.....och rimmet på det får ni tänka ut själva...=)
 
Kallvarmkallt är vad det har varit i natt se - och sovit - nja, såådääär..lite sovmorgon idag dock, men gick upp lite före ändå..Åt frukost med sonen som är vrålförkyld och hostig - ingen feber än gudskelov. 1 minut över 8 i morse slog jag numret till Smärtkliniken i Skövde då...En bekant sköterskeröst svarade och utbrast "Nämen heeej!!!!" när jag presenterat mig..haha, lite kul ändå att de har koll - jag är ju inte där såå ofta precis o ringer ju inte heller om det inte är alldeles nödvändigt, men jag har ju varit patient där i 21 år vid det här laget, och det är bra tycker jag när samma personal är kvar..Jag berättade mitt ärende och sköterskan blev väl också lite "VA" när jag sa att den vänstra hade visst suttit i 10 år..Ja jädrar vad tiden går - tid till smärtläkaren kommer i januari efter att deras schema är lagt, är ju först ett besök för att se så det verkligen är kasst batteri eller om den stängt av sig själv helt enkelt - men vilket som så måste min läkare åtgärda det. Jag hade inte väntat mig nån annat besked heller - så det är en bit bort innan det kollas. Vet att jag fick vänta i 3 månader nästan när höger dosa hade lagt av - och då undrar ni då såklart hur de kan låta en vänta såååå länge?? Jo, anledningen då var att det var sommar - och eftersom detta är lite speciellt, man har sladdar o annat i ryggmärgen o lite varstans så opererar de inte det under sommaren - rötmånad även där..Så så var det med det.
 
I kläderna sen och bädda - halv 11 hämtade jag dottern som skulle följa med mig och handla idag. Första anhalt var Lidl och lite diverse..Sen förstår ni så körde vi till skroten i stan - premiär att gå in där med! =) Mitt blinkersglas fram på höger sida har ju varit trasigt, och sånt får man väl kanske inte åka med - så hela lampinsatsen blev fyndet till lille Balthazar - va glader han ska bli sen!!! Hahaha...400 bagis kostade kalaset, så jag får väl vara nöjd! Så nu har man varit på skroten med - uj uj uj börjar på bli riktigt haj på detta tror jag - skrotar och bilbesiktning - jo man tackar! =)
 
Efter det var det mataffären - och halleluja - vad folk...redan...men men - det gick rätt smidigt ändå - systemet nästa anhalt för dottern o mig och sen for vi hemåt. Fick köra in på gården idag, var lite mycket att bära - men dottern tog det mesta åt mig så det var ju snällt! Upp med allt käk - sen kollade dottern in granen..Jag o sonen satte nämligen upp den igår - och jag hade köpt 100 lampor i slingor ni vet, för jag tänkte pröva med det..2 askar a´50 lampor varje..och jag virade och jag virade och tände - och det räckte inte nä...då har jag inte så stor gran ens..jag flyttade o jag drog men icke - det gick fasen inte att få det bra - så dottern sa helt sonika: "Nädu mamma - det blir att köpa 2 slingor till det!!" Jahapp...Så efter jag kört hem henne - ut till Jysk - och nu var slingorna ÄNNU billigare tänk!! Så 2 slingor till och sen kunde jag inte motstå ett litet plåthus med lite lampor i - jättefint!! De börjar ju redan rea ut julsaker o annat - det är då man får passa på!!
 
Hem och åt lite sen - och så sattes jag igång då att vira slinga 3 o 4 kring granen...O jädrar va bra de ble!! Men kära nån - 200 lampor och 4!! uttag - hahaha...jag fick hämta en extradosa till att sätta kontakterna i..men det gör inget - nu lyyyyser det som hejsan - om en stund ska jag o sonen ge oss i kast med att klä den med, spennande spennade!!!
 
Lite kvällsmat och så fortsättningen av Morden i Sandhamn ikväll! Kollade ni igår? Riktigt bra - såg ju förra omgången - vi får se vad det slutar denna gång! Sovmorgon i morgon med - sonen börjar senare 2 dar för det är lite kul i skolan - fredag är det kl 8 igen som gäller, men då är det ju avslutning och sonen ska få sina första betyg också! SEN är det jullov!! I morgon ska jag även ut till min hunduppfödare o vän och hälsa på en sväng - eftermiddagen och kvällen är vigd åt tvättstugan sen..
 
Jaopp - video idag - en favorit i repris - Fred Astaire Fred Astaire..Jag älskar´t =) Här är han med Drum Crazy..Jag LER stort o myser..=) Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Måndag

 
Söta nallarna..=)
 
Någolunda sova i natt - den mobila enheten fick i alla fall äran att yttra sig - alltid nåt..
 
Har en genomförkyld son som är lite hostig med - uja - han får hålla sig på lite avstånd från morsan helt klart - vill INTE bli sjuk som förra jul..Har dock ingen feber och får trampa iväg till skolan i alla fall - 4 dar kvar, 1 riktig skoldag och 3 kul dagar, avslutning på fredag med betyg minsann! Spennande spennande!
 
Kom i kläderna, bädda och dona lite - åkte sedan till Eva med en liten julblomma =) Sen fick jag lunch i form av god pyttipanna och rödbetor!! Gooootttt - Eva fick dock stekt ägg till sin mat - buhu...Det vågar ju jag inte äta för min jädra galla..Men jag luktade på´t i alla fall!! Sen lite tjöt i allmänhet och sen en kaffe och pepparkakor - innan jag åkte hemåt så revs nog dagens gapflabb av - av Eva, såååå kul är jag väl inte..hahahaha! Tack för lunch o fika Eva - gott och trevligt som alltid! <3
 
Har upptäckt en sak också - som inte är så värst kul - min vänstra smärtstimulator har slutat fungera..Attans..Jag dök ner i min smärtjournal som jag har kopior på hemma och började söka lite - vet att batteriet är bytt 1 gång och började slå på 2005-2006:s års journalanteckningar...Nehe - stod inget om batteribyte vänster...2008 däremot var det batteribyte höger, men när fasen bytte jag vänster då??? Ops - fick visst gå tillbaka i anteckningarna till - 2002 då ja...Happ - 10 år sen alltså - då är det nog garanterat slut i batteriet ja..De kan också stänga av sig själva de här små raringarna - och då kan man få igång härligheten själv eftersom jag har en apparat här som jag kan styra stimulatorn med, jag kan öka styrkan, stänga av den och sätta på den..men funkar inte det - japp, då är batteriet kasst - och man får åka in på batteribyte helt sonika..Ska ringa Smärtkliniken i morgon bitti - men det lär ju inte bli nån operation innan jul inte - nästa år nån gång..Tror det blir operation nr 13  för min del - eller är det 14? Herreje - man har till o med tappat räkningen på det..Har väntat 3 månader på ett batteribyte sist - inte kul, jag har ju dem för att lindra mina nervsmärtor och lägger de av - så blir det mindre roligt..Men man får kämpa på - så på tel i morgon bitti så får vi se.
 
Det ska väl bli lite kvällsmat här vad det lider - sen kl 21 är det tv - Morden i Sandhamn börjar idag. Såg förra omgången och det var riktigt bra - så detta får inte missas! Lite dator blir det nog med o lite annat småplock. Ska skriva inköpslista ikväll -. i morrn är det storhandling på G - till sonens förtjusning..NOT..Inte ofta han behöver hänga med men nu så får han göra det, det är ju han som får bära upp grejerna sen också, redig pöjk! =)
Onsdag är inbokat en fika hos min hunduppfödare på förmiddagen, på eftermiddagen/kväll är det tvättstuga minsann, dagarna ramlar på - 1 vecka kvar till julafton!
 
Det var alles - video idag Galenskaparnas Frågesport om Jul..Har nog lagt ut den förr, men det är riktigt kul, så mycket nöje! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

3:e Advent

 
Lite klappisar..=)
 
Nädu fagra sömn - where are you?? Inte fasen vet jag..
 
Knirka mig ur sängen runt 8.30, käkade lite frukost, plockade lite, fick på mig kläder och slängde sopor först och sen en sväng lite här o där..=)
 
Vid hemkomst så startade jag med projekt julklappsinslagning..Hujedamig sicket hålla på va =) Har nästan slagit in alla, men tya inte mer nu, jag hinner innan julafton - det är helt klart i alla fall! Käkade en sallad, tog en slurk kaffe, suttit här en vända med - vid 5 halv 6 kommer ex-maken med sonen o dottern, vi ska ta en adventsfika såhär 3:e advent..Ja hörni, nästa måndag är det det Julafton faktiskt..Har ni mycket kvar att pyssla med? Jag har väl lite städning, granjäkeln ska upp och så handla lite mat - sen får det vara finito för min del, blir så bra så. Det blir som sagt jul ändå.
 
I afton blir det nog lugna gatan - mat i magen ska vi väl ha - i morgon är det lite öppet vad det ska bli, ska i alla fall klämma in ett fikabesök hos min hunduppfödare och hos Eva - sen ska det storhandlas i veckan med - halleluja, tur att jag knappt inte köper nån julmat - det lär vara slagsmål vid skinkor, sylta o annat gott..=) Så är det ju alltid vid stora helger, knökat med folk, trångt, och ett sammelsurium av julmusik, dofter och stressade människor..
 
Den där fina snön vi hade - den är ju på väg bort ju! Ogillaknappen intryckt faktiskt..Nä - jag vet att jag sagt att jag inte gillar vintern, men snö ska det vara på vintern och speciellt vid jul - det här vill jag apselut inte ha - slaskmodd a la geggamojja x 100..Nä - vitt ska det va - vitt!!!
 
Dåså hörni, hoppas ni haft en trevlig 3:e advent - stressa inte gott folk med allt, inte nödvändigt alls, har ni råkat glömma rödkålen så blir det jul i alla fall!! Video idag - The Canadian Tenors med fina O Holy Night..Ha det gott.
 
 
 
Tjing
 

Lördag & Bakning

 
Sicken liten sötis =)
 
Here we go again då - varit uppe 3 gånger i natt - lessna vid 8 snåret och gick upp.
 
Vad mötte man då utanför fönstret - jomen, snöstorm a la blötblås..Uja, men jag tycker sånt är är mysigt - så länge man inte behöver gå ut i det såklart! Och det skulle jag inte heller idag - en lätt tvagning, upp med håret i tofs och sen satte jag en saffransbulledeg...Tjohej - bara sådär från ingen vinkel alls..Och tänka sig - jag lyckades få till bullar i år med - de såg bra ut och smakade bra med! Här kommer de:
 
 
Schöggt va? =)
 
Men fasen vad jobbigt det är med degar i alla fall - speciellt för en annan som har kassa armar..Det är ju därför också jag inte gör det så ofta, men nu var det gjort i alla fall och jag är nöjd! =)
 
Snöandet har slutat, nu tror jag det är regn i stället, har varit 1 + idag - det får ju för fasen inte försvinna snön nu heller! Nä..Minst 1 vecka till får det allt ligga kvar, annars blir det ju tråååk..
 
Käkade lite lätt efter bakningen och tog då en bulle sen till fikat, ska snart gå ut o diska - ser ut som en böööömb har slagit ner därute..Kanske slår in några paketet sen med, får se vad det blir. Mörkt ute nu med - en gäsp eller 2 har jag redan fixat till..haha - men nä! Upp o hoppa och ta itu med diskelidisken.
 
Kvällen kommer bli lugn, ev som sagt lite paketinslagning, eller nåt annat, behöver komma in i min klädkammare med - japp, nu va det så igen - en vägg av saker som är i vägen ja...Nåja, det får åtgärdas tror jag!
 
Disk då, lite mat sen och lite pyssel, datorn blir det säkert med =) I morgon ska jag försöka finna kraft och ta fram snabeldraken också - nu är det ju inte såå kallt så dammtussarna får stryka på foten då =)
 
Jaopp - en video med då - idag Deee-Lite med Groove is in the Heart..En snurrigt, galen, lite tokig video - precis som världen utanför..Ha det gott.
 
 

Tjing

 

 


Fredag

 
Just det - det säger tomten va?
 
Ytterligare en natt med någolunda sömn - tack o bock!
 
Efter att sonen gått iväg till skolan så bäddade jag, plockade undan, tvaga mig och var klappad o klar 9.30 - ojsan, vad hände där?? =) Jaja - flina lagom ni - jag skulle göra ärenden på staaaan och ville börja tidigt se..=) Men först - en liten fika och prat hos en kär vän, SEN så startade jag racet..Det blev många i och ur o in i bilen vill jag lova ett par timmar - men nu är det i stort sett klart med klappisarna - ska slå in härligheterna i helgen nu tänkte jag..och för Er som är under 45: Nej nej, det är inte JAG som slår in klapparna och lägger under granen - det är ju TOMTEN vet ni väl? =) Mohahahaha....
 
Var i alla fall hemma lite efter 14 - hungrig, kissenödig o röksugen - alltihop åtgärdades ganska snabbt - sen kom sonen hem, en fika o prat om dagen - och nu har ex-maken varit här precis och tagit en kaffe och tagit med sig sonen hem.
 
Ska tydligen bli oväder i helgen - jag bryr mig icke - tänker inte gå utanför dörren hade jag tänkt, jag har att pyssla med inne faktiskt. Men om nån av Er ska ut: Ta de jääääädrigt piano då hörni - det är visst sagt uppåt 60 klass 1 varningar i vår del av landet - så håll i hatten och håll er på benen och på vägen!!
 
Nu har även Disney sagt sitt i fråga om vad som är lämpligt eller ej - nu har de alltså gett sig på Kalle Ankas Jul som visas i tv på julafton - i - ja hur många år då??? Jag har i alla fall sett det sen jag kommer ihåg, och det är lite heligt för mig - precis som Karl-Bertil Jonsson..Nu ska de klippa bort 2 figurer i Tomteverkstan som visas först - den svarta dockan som får OK i rumpan av tomten och gubben i grön kostym med långt skägg o hatt som rullar in i tomtesäcken på slutet.. Bara för att det kan missuppfattas då - en negerdocka och en "jude" - ja jag säger det vid namn - men hallå eller??? Varför varför o åter varför ska de hålla på med sånt här?? Det går till överdrift alltihop nu..Löjligt o åter löjligt..De har visat detta i hur många år som helst - varför krångla till det nu??? Kära nån säger jag.....
 
Mat i magen strax och faktiskt en pilsner - det är fredag! Vet ej vad som är på tv idag, har lite annat att pilla med tror jag, men kvällen o natten är lååång så - man vet aldrig vad som händer o fötter!!
 
Video idag - önskat av min kära vän - Sting med Fields of Gold..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lucia

 
 
Sanktaaaaa Luciiiiiia - ljusklaraaa hääägring....=)
 
En får tacka för ett par timmars sömn minsann! Och så vaknade man till - 12 ute denna Luciadag..
 
Jahaja - har ni varit på något lussefirande nånstans? Den tiden är förbi för oss här nu - inget luciatjosan på högstadiet, inte som han är med på i alla fall. De har Luciatåg - det är 9:orna som står för det på den skolan han går på, så ljyys o skönsång o fika har de fått. Jag har bara sett Lucifia på tv lite, inte mer.
 
Och vad har jag gjort idag tro? Jo, jag har strukit tvätten - japp - där kom det! MEN...11!!! t-shirts som var sonens fick tas bort..för små...Jösses amalia...Vad ska det bli av den pojken tro =) Ätit lite lunch, pillat med datorn lite, fixat ett ljusfat och tja - nu sitter jag här!
 
Kallt kallt är det ute...Tog några kort i morse och skicka till syster-yster via mail för hon skulle få se lite vintrigt Sverige:
 
 
Rätt läckert ändå va? Jo, jag tycker det..Träden har varit fantastiskt vackra, pricken över i var när solen titta fram också - man nästan hörde hur det knastra ute..=) Men inte så värstans kul att gå ut i - det har varit mellan 9 och 12 minus här på dan t o m..Men tydligen ska det bli snö till helgen igen och då blir det ju mildare..Sonen fick ett ryck i alla fall och tog en promenad!! ner till närbutiken - helt frivilligt, hoppsan Kerstin..=) Han köpte med mjölk hem också - fabulous.=)
 
Dottern sitter med sin sista tenta - även kallad "Tentan från Helvetet.." Har aldrig nånsin varit så svårt säger hon..Men jag vet hon kämpar på och det kommer nog bli bra när hon är klar - drygt 1 månad kvar till Examen!! Oj oj oj - färdigutbildad Socionom - katching!
 
Happ - det var väl denna Luciadag det..I morgon ska jag göra lite ärenden på stan, titta in till en god vän och ta ett par ord, sonen ska till sin pappa + lite annat smått o gott. Snart får det bli lite i magen också tror jag - är faktiskt lite hungrig!
 
Video idag - Stjärngossen-Lucia med Robert Gustafsson och Lena Philipsson - jag tror jag la ut den förra året med på Luciadagen men det gör ju ingenting - den är lite kul tycker jag! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Nässsstan klart!

 
Ja, man blir trötter av att handla klappisar....=)
 
Ååh - en liten glitterich bild!!! Tjosan - DET va längesen!! =)
 
Usch och bluttan blä vilken kass natt jag haft, uja, inte möe sova där inte, och som vanligt så lyckas man slumra in sådär gött ni vet lagom till....helvetesmaskinen ja...en rent under att den mobila enhheten inte är plattare..
 
Nåja, sånt blir det ju ibland i ens liv - men det är bara att kliva upp det - efter lite kaffe brukar det väl rätta sig till faktiskt, men det där huvudet jag har, ena sidan tycker det är väldans kul att bråkas..Har riktigt jävlarihelvetesepåfan tabletter som jag fick av min smärtläkare då jag hade typ samma skallebank som nu, då hade jag inflammation från nackfästet över hela skallen och fram till ögat - nice..NOT..Och ja - tabletterna gjorde knockout på skiten - men magen totalhavererade..Satt på dass hela den natten med magont..så njae - tar inte dem igen - det får bli andra piller i stället, så kanske eländet försvinner. Värst är det när man har suttit eller legat och ska resa sig upp eller för den delen böja sig ner - det blixtrar som värsta paparazzi vill jag lova..jaja, det går väl över...
 
Åkte ut i alla fall på lite klappjakt på förmiddagen, och som sagt, jag är nässsstan klar..Bara nån eller 2 fattas, katching! Hm - javisst ja - de är inte inslagna nån av dem heller - ops...75 % klar då =) Allt det där ska jag pula med i helgen då jag är mol allena + lite andra saker - jag hoppas skalleländet kan vara så vänlig att ge sig av till dess - så man får lite gjort i alla fall. Nästa måndag är det ju julafton..Shit vad det går fort!
 
Och en sak till - ni har väl inte missat att det är 12 12 12 idag - kommer aldrig mer att upplevas! I Nyhetsmorgon i morse på TV4 var det fullt sjå - många brudpar som ville gifta sig på denna dag - en del har t o m prickat in klockslaget också kl 12..Lite käckt va?
 
Jahapp - mat i magen, nåt piller, kanske tv en vända, sen får det bli bingen och en förhoppning om lite sova i natt kanske. Video idag - Ukrainas bidrag i Eurovision 2008 - Ani Lorak med Shady Lady..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Det är en galen tid vi lever i...

 
Tja, inte ens snögubbarna kommer undan..
 
Måndag är måndag, segt o gäspigt..Förmiddagen var lugn, åkte med sonen till stan på eftermiddagen och kollade lite vinterskor + några andra ärenden, kvällen bestod av lite tv-tittande, kvällsmat och sen sängen.
 
Sovmorgon idag som alltid på tisdagar, men varit uppe 2 gånger i natt o stimmat omkring lite..När sonen gått till skolan slappt o slött - hallåååå motivation??? Var är duuu????? Borta verkar det som, haft skallebank från igår kväll och har fortfarande, kommer från nacken skiten - har väl spänt mig lite när jag varit ute - är jääädrans rädd att slå på arslet faktiskt..Men diskat har jag gjort i alla fall - pluspoäng till moi..ätit lite lunch och druckit en kopp kaffe. Huvudet kör på - ögonen trillar ner..NÄ - ingen powernap här inte, skärpning!
 
Ja, det är en galen tid vi lever i - nu får det väl för fasen vara nog med alla dumheter kors o tvärs va?? Nu har även Solsidan blivit anmält för att Mickan uttalat sig nedlåtande om Lasse Kronér, ungar får inte vara pepparkaksgubbar, och så julkalendern då med, vad håller folk på med egentligen??? Det sista nu: Ni vet Sunes Sommar och Sunes Jul, pappan i familjen har i dessa 2 spelats av Peter Haber, och han gör det med bravur, han liksom ÄR Rudolf..Men allt har sitt slut - nu är en ny film med Sune ute, tror den heter nåt med Sune I Grekland, och då är hela familjen ny, och nu är det Morgan Alling som spelar pappa Rudolf..Nä - se det gick inte - Hatstorm mot nya Sunefilmen bara för det...Oh my gosh....Det klagas o det gnälls och anmäls och fan och hans moster..Det läggs ut händer på Facebook bl a med texten "Rör inte våra traditioner!" Men skärp er för fan..rena dagis..Titta inte på Tv då - eller läs tidningar, eller nånting för den delen..Det är mer fars över de som anmäler, än det program eller vad det nu är som anmäls..Fjanteri säger jag.
 
Så var det med det, som det var med det som var helt enkelt..Kväll nu - lite i magen, ska vika lite tvätt också så har jag varit lite redigbyx idag, sen blir det väl ett gäsp och natti.
 
Video idag - Alicia Keys med This Girl is On Fire..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

 

 

 

 


2:a Advent

 
Haha - ja, katter är inte dåliga på sånt =)
 
Uppe 1 gång i natt - klev ur sängen sen strax efter 8, då var sonen redan vaken.
 
Ett riktigt vinterlandskap möter en nu när man drar bort gardinen, fint - krispigt men kallt..hade inte riktigt ljusnat ordentligt i morse heller, så det blev några flera ljyyys på frukostbordet än adventsljusen idag. Tända ljus är ju en riktig höjdare tycker jag, kan man lägga huvudet i handen och se in i den stilla lågan och filosofera lite...=) Oj - vad djupt det blev nu då..hahaha..Mysfrukost åts i alla fall - och efter lite dividerande så bestämdes det att vi strunta i Skövde trippen idag, får bli en annan dag.
 
Förmiddagen gick i lugnets tecken, kom i kläderna o gjorde mat och sen vid 2 snåret åkte jag till en god vän och drack lite kaffe och åt god lussebulle och tjöta skit i allmänhet. Japp - lille bilen starta idag också - amazing - och varm blir den fort med, kan ju inte bli annat än bra va? Jä, jag menar det..Har precis kommit hem nu - mörkret har infunnit sig och det är snart kvällen. Ska väl bli nåt i magen vad det lider och så är det väl sista avsnittet av Solsidan idag med va? Buhuu - tråkigt - mer sånt!! Nåja, televisionen brukar vara rätt haja på att visa lite kul i kuletider - eller jag menar juletider =) så det blir säkert nåt bra att se på sen med.
 
Den där motivationen har inte infunnit sig riktigt än - men måste ta tag i hemmet lite faktiskt vad gäller stryktvätt, disk och städning. Egentligen så skulle dammtussarna få vara - de ligger där så tätt omslingrade, de fryser väl stackarna, och ta värmen från de som fryser går ju inte för sig! =) Nä, nån ordning får det vara - det är ju faktiskt jul!! =)
 
Ny vecka i morgon igen, 10 skoldagar kvar till jullov, tjohej va det går. Morgondagen innefattar nog en tripp till stan när sonen kommit hem, sen som sagt finns det ju att göra  - om man vill..=) Nåväl, det är ingen som tar det ifrån mig, så skippa det nån dag eller 2 till gör ingen skillnad, eller hur?
 
Jag o goda vännen pratade om lite film när jag var där - ni vet dessa höjdare, Grease, Saturday Night Fever, Top Gun, Dirty Dancing, Coctail, osv osv..Så det får helt enkelt bli nåt klipp ur dem - här är Hungry Eyes ur filmen Dirty Dancing..Man blir ju sååå löckliger när man ser på detta..haha...Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Diverse

 
Oja, så bra det skulle va.....=)
 
Då hade det gått nån dag eller 2 igen..
 
Igår då var det fredag minsann - gjorde faktiskt inte så värst mycket på förmiddagen - eftermiddagen bestod av en tripp till stan med sonen. Det hade varit uppehåll med snöandet men började nästan precis när vi skulle åka. Och det tog allt en stund innan vi kom iväg, var ju tvungen att få fram bilen först =)..Och starta gjorde den mä - fantastiskt! En sväng till Apoteket först, sen mataffären och sist gick vi in på Jack & Jones bland annat, sonen hade presentkort där nämligen, och handla upp det, det gjorde han. 2 t-shirts, den ena med brittiska flaggan på såklart, och 5 par strumpor - varav 2 av dem hade - just det - brittiska flaggan som tryck =) Så han var nöjd o glad när vi gick ut. Var o köpte lite godis också på Hemmakväll, och sen for vi hemåt i snöfallet. Kvällen var lugn o slö o slapp, och sen blev det sängen.
 
Vaknat och varit uppe 2 gånger i natt - gick upp vid halv 9 sen. Ljyyys på bordet och mysfrukost med sonen, lätt tvagning o kamning idag bara - lite mat i magen och nu har jag precis kommit upp från tvättstugan - ska roa mig med det ikväll jag - nåja, det sköter sig ju självt, men ner 1 gång till om dryga timmen o hänga upp och sätta på 2 nya maskiner. Allt är väl klappat o klart vid 20.30 ikväll.
 
I övrigt inte så mycket, det travar på om man säger så. Hur går det med era julkpappar o annat stök? Jag är nästan färdig med mina klappisar - bara liiite kvar =) Ska baka mina lussebullar också en dag här - och granen får väl komma upp den med snart kanske. Vi får se vi får se. I morgon eventuellt en sväng till Skövde med sonen som behöver lite nytt på fötterna och efter hemkomst ska jag åka en sväng till en god vän o ta en kaffe o tjöta lite skit. Sen så var denna helgen över - också...
 
Sen kan man ju undra hur det är ställt med folk egentligen - nu har årets julkalender blivit anmäld ett flertal gånger för bl a ockultism (eller va det heter) och sexuella anspelningar..men hallå........Tror det är 1000 gånger värre saker att anmäla i övrigt i televisionen - tidningar och annan media - räcker bara att slå upp Aftonbladet t e x - som vanligt - Titta här!!! Och så visar de filmsnuttar på folk som blir överkörda, nerslagna, gör bort sig, när de plågar djur, och andra äckelheter..Det kan barnen också titta på, men det är inget att bry sig om kanske...Men Julkalendern går an att anmäla..ja jisses säger jag..Har inte folk annat för sig än att leta fel - de har de också börjat med - tänk att det sitter folk och letar fel i filmer bara för att ha nåt att gnälla på..T o m Nobelmiddagen har fått en egen lista på dem som gjort bort sig o trampat i klaveret..Sverige Sverige - de STORA  REGLERNAS land...Hmpf.....
 
Idag ska ni få lite julsång tror jag =) Och den som framför den är en av mina favoriter, nämligen Cliff Richard..Här sjunger han Mistletoe And Wine..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Inte möe....

 
Ja, uja...
 
Har glömt att berätta att sömnen är rätt ok just nu - igen ja..Rena berg & dalbanan med den..1 uppstigning är det reducerat till i alla fall, alltid nåt va? Man får va glader åt det lilla! =)
 
Annars idag - just det, förstod ni Katten Gustaf ovanför - 0 - zero - nada - gäsp - motivation till nåt..vet inte riktigt vad som är på G - inte lust med ett någe i alla fall..och NEJ - jag är inte deppig på nåt sätt - men har helt enkelt inte nån som helst motivation till saker o ting..Hade bokat tvätt tid idag - boka om den till Lördag..Man gäspar och fryser liiite - ja, jag kan faktiskt frysa ja me =) och helst skulle man vilja lägga sig under filten o eventuellt titta fram till julafton, hahaha..Men jag har dock ändå DISKAT idag - javisst, guldstjärna in the book för det va =)
Ätit lite grann o druckit kaffe, och sen...har jag inte gjort ett skit..
 
Snöat har det gjort heeeela dan i dan med - och heeeela natten, vaktmästarna här har plogat o plogat o plogat - när de var klara med det, så ploga, och ploga och plogade de - och sen så plo...jaja - om o om igen..Varit ungefär -3 här så jättekallt är det ju inte - har bara stuckit ut näsan på balkongen då - går inte att gå ut där för snön då - men det var inte det där råkalla nu inte, såklart det är mildare när snön ska ner..Vi får väl se när det slutar - OM det slutar..
 
Dottern kom även iväg till Örebro - åkte bil ett gäng tjejer, hade gått bra ändå, 70 gick att köra i - och fram kom de och hem också - mycket långtradare o bilar som låg i diket sa hon på vägen, ja det är nog lätt gjort - och snabbt går det ju med..Men skönt att de kom fram o hem i alla fall..
 
Ska göra lite kvällsmat här sen - tv? Njae, vet inte vad det är ikväll - heller..0 koll där med alltså - inga intressen alls..=) Sen ska jag nog fortsätta mitt omotiverade liv ett tag till och sen får det nog bli sängen - helg snart vilket innebär ingen helvetesmaskin och mysfrukost med sonen och kanske kanske så åker granen fram..Sonen tjötar varje dag - "och NÄR ska vi klä granen?????" Ops..Haha..Behöver göra ett allvarligt röjande i hans garerob med -för litet, för kort, för tajt..oj oj oj...=) Ja, och så ska jag ju tvätta på lördag med då - sen är det måndag igen.
 
Jaopp hörni - idag lite uppiggande tokigheter från Crazy Frog..Bam Bam..=) Här är Axel F..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Snö Snö & lite Snö..

 
Faktiskt sant ja! =)
 
Tjoho - här var jag igen!
 
Gårdagen var kall minsann - gick inte utanför dörren faktiskt..och så kom det snö - och nu:
 
MASSA snö! Uja, det har nästan hållt på hela dan, det är varningar åt höger o vänster, flyg o tåg o annat är inställt, flera olyckor över hela landet - totalt kaos alltså..Det var som dottern sa: "Men hallååååå eller??? Vinter och snö blir det ju varje år - ska det va så svårt att ha lite framförhållning???" Mohahahaha...Ja, det är sant, det blir ju helt kaotiskt när det sätter igång att snöa - hon själv blir väl drabbad i morgon - hon ska till Örebro i morgon på ett seminarium - frågan är om hon ens kommer iväg..Det får vi se i morgon..
 
Idag annars så har jag faktiskt varit ute o åkt i detta busvädret - var inte såå farligt visade det sig - jag har bara stimmat i stan lite med dottern så hon fick hem lite mat bl a - man får köra efter väglaget helt enkelt, liite halt på sina ställen, annars helt ok, fick dock skrapa rutorna för varje gång vi hade stannat o varit inne nånstans - det var luva på och skrapa skrapa..Jodå, Balthazar starta idag mä - redig bil det där..får vara glad så länge det går! Men ett busväder är det helt klart, så längre vändor är nog ingen direkt strålande idé förstås...
 
I övrigt så är det lugnt, syrran hade ringt här precis innan jag kom hem och jag försöker ringa nu men kommer inte fram - kaos i telefonlinjen med alltså =) Nåja, jag försöker med jämna mellanrum så får vi se. Lite kvällsmat sen, och hjälpa sonen med matte - tv har jag inte en susning om vad som visas idag - det enda jag vet är att 18.45 är det Julkalendern..=) Skojigt!!
 
Japp - det var det - video idag lite step dans - älskar ju Riverdance o allt sånt, här ur en show 2002 - Trading Taps - en steppduell mellan den irländska stepen o den amerikanska...Riktigt roligt må ni tro - o jääädrar vad fötterna går! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Både det ena & det andra...

 
Jomen...
 
Jaha, så va det 2 dar till som gick..Tjena mors - och vad har då hänt dessa dagar? Jo: Ny lite julig design - snyggt va? =) Har söta dottern fixat till!! Puss M - dutti du e´! <3
 
Gårdagen som för övrigt var 1:a advent, innehöll lite lagom slö o slapp, bakade en mjuk pepparkaka som till slut visade sig ha fastnat i formen..Jamen hallå....Händer aldrig i stort sett - men nu såklart så gjorde de det...Hm, en trasig kaka - men som var helt ätbar för det! Vilken tur =)
 
Framåt kvällningen kom exmaken med sonen o dottern, vi fikade då med trasig kaka, som gick ner ändå som sagt, sen tog dottern o exmaken Gåddis och bar ner den till bilen, dottern ska låna Gåddis ett tag nämligen så lite byte av boplats bara..Sen åt jag o sonen lite grann - dottern gjorde sig uppmärksam på datorn med att säga att det krampade väldans i magen....Aj aj aj....Det eskalerade under kvällen och halv 12 i natt så tog hon en spasmofen för att det skulle släppa. Vi sa godnatt efter en stund, för i spasmofen är det lite morfin se..och man blir väääldans trötter....
 
I morse skriver dottern att det hjälpte föga, hade vaknat redan vid 02 i natt och sen har det hållt på och blivit värre o värre..Riktiga ilskna kramper men 5-10 minuters mellanrum..Jag ringde ex-maken som har sitt jobb i stort sett bredvid där dottern bor och bad honom kila upp till henne o vara där till jag kommer, jag slängde på mig kläder och sen var det: Skulle min bil starta alls i detta vinterväder?? Jajamen, visst gjorde Balthazar det!! Gasen i bott o hem till dottern, som låg o krampade fortfarande..Ex-maken var tvungen att gå tillbaka till jobbet, dottern krampade på, och så släppte det och så krampade det och släppte det..Nu hade det hållt på i 15 timmar - jag ringde 1177 och pratade med dem, de vidarebefodrade till Akuten i Skövde så att vi kunde åka dit..MEN - problem redan - dottern kunde inte ens sitta upp - hur ska de gå att sitta i min lilla bil i det tillståndet? Jahapp, 112 blev det då ja - och ambulansen kom...
 
Efter lite diskussion blev det en spruta i rumpan och sen väntan i ungefär 20 minuter för att se om det släppte - och det gjorde det! Så hon slapp åka med - givetvis körde de in henne om hon ville, men vi bestämde att stanna hemma för nu och ringa igen i så fall om det blev värre. Efter 1 dryg timme o över 15 timmars kramp - så satt hon upp, naturligtvis öm i magen och inte 100% fri från kramp, bara några små små - men de stora kramperna hade slutat som tur var..Hon fick i sig lite youghurt och sen följde hon med mig hem hit - ligger nu i fåtöljen i vardagsroom - öm i magen o trötter såklart, men kramperna är borta i alla fall. Hon får vara hemma nu några dar för att pigga på sig - skulle egentligen jobbat, men får hoppa över det.
 
Tja, hände lite på dessa 2 dar, ja heja så det kan gå! Ska försöka pilla i henne lite lätt mat senare sen och skjuts hem så ska det nog bli bra. Jädrars va kallt det är med hörni!! Huga, -11 har jag haft, finns säkert några därute som haft kallare - snöade liiiite grann i morse med - men sen har dagen varit allmänt grå. Kylan ska hålla i sig och mer snö är på G om hag förstått rätt...Jaja, det är ju vinter och då ska det ju vara snö - jag är nöjd om det är snö på Julafton, för det tycker jag det ska vara förstås.
 
Dåså - det var väl alles - en video ska vi väl fixa med va - vi tar Verkmästarn i Magen med Magnus Härenstam tycker jag..=) Körigt har de i magen grabbarna...sista sekunderna är tyvärr borta men det är kul ändå! Ha det gott.
 
 
 
Tjing

1:a December

 
Ja tack, det vore fint! =)
 
Nu är det nog snart dags för ett kok stryk här tror jag..inget inlägg igår heller...oj oj oj...
 
Gårdagens förmiddag spenderades i några affärer och inköp av klappisar och sen mataffären och handla det som behövdes - var hemma hos dottern en sväng och körde henne sen till stan. Sen var det lugnt, en fika o pratstund med sonen när han kom hem, och sen på kvällen åkte han till sin far - jag bara softa i stort sett.
 
Natten till idag har inte varit nåt vidare inte, varit uppe varannan timme ungefär, lite magont, det kör i foten, jag ligger inte bra och blä bluttan bla..Klev ur vid 8.45 i alla fall och fick i mig lite frukost.
 
En lätt tvagning, en kam genom håret o lite spray, sen i kläderna - satt upp adventsstjärnorna och gjort ljusstake till köket, åt lite lätt, rensade ett skåp, och nu har jag precis satt mig med lite kaffe - har diskat med! Tänkte baka också, får se hur det blir med det idag. Har ju tid på mig faktiskt - så det går ju att göra när som helst...
 
Nu är det vitt ute må ni tro, det har snöat idag, -4 har det varit med. Just nu vet jag icke vad tempen är, men minus är det i alla fall. Julskyltning på stan med idag och i morgon, och för en gång skull snö o lite kallt på denna dag, är ju så aptrist att gå på julskyltning med plusgrader och gröna gräsmattor..Nu har inte jag varit nere - och tänker inte åka heller, men jag vet när man var yngre - det var inte skoj om det inte var snö, rätta feeeelingen infinner sig inte lixom..Men det har säkert varit fullt med folk i stan, det brukar det vara.
 
Ja, då har nedräkningen till jul börjat då - ligger ni i fas, är fullständigt panikslagna eller är ni t o m klara med klappar t e x? Ho ho ho - nja, ligger i fas gör jag nog, men är ju inte klar med klappisarna inte, men det kommer hinnas med, ingen fara. Och det lilla baket jag gör kommer också att hinnas med, så jag är lugn som en filbunke. Ska ha bägge barnen hos mig på Julafton i år, så liite mer mat blir det nog - men där överjobbar jag inte heller, är inte nödvändigt, det blir jul i alla fall, eller hur?
 
Dåså - ska sätta mig vid tv-n 18.45 i alla fall och se årets julkalender - Mysteriet på Greveholm-Grevens återkomst!! Såååå skojigt!! En del kalendrar är ju höjdare - och första Mysteriet på Greveholm var en sån - så det är ju ett måste att titta nu när det är fortsättning! =) I övrigt, nåt till magen, och luuuugnt....
 
Video idag - lite disco minsann - har nog lagt ut den förut, men den är bra!!! Här är The Trammps med Disco Inferno från filmen Saturday Night Fever med självaste Travolta..=) Ha det gott.
 
 
 
Tjing

RSS 2.0