Sista maj

 
Haha..=D
 
Sista dagen i maj o freeedag - tja, rätt ok va? Nåt som inte är riktigt ok är mitt fantastiska rantande på nätterna igen..Jäsiken så trögt alltså - sen är det varmt - just det ja, VARMT..Svettas av att bara sitta still rätt upp o ner..Lovely..MEN..
 
Idag har jag trotsat svettdropparna riktigt, har diskat min gigantdisk OCH strukit tvätten mä...Ingen varmt alls..mohhahaha...Står i vardagsroom o stryker - har balkongdörren öppen såklart - och vad är det ute då tror ni? Jojomen..GAPANDE UNGAR..Denna gång är det småbarn som skrikit, antingen för att det är för varmt, de får inte som de vill, eller så trillar de o slår sig..När den ena sluta - så börja nästa..Härligt..Sicken tur att min strykhög inte var sååå stor då..Mitt tålamod är riktigt riktigt dåligt mot sånt, jag får tuppjuck...Hahaha...
 
Min dotter stiger just i detta nu ombord på planet och ska flyga till Cypern, är framme kl 23 ikväll. De åkte här på förmiddagen tjejerna, var ju en bit att åka eftersom de skulle till Arlanda, men allt har flytit på - jag hoppas de får riktigt trevligt, varmt, äter gott och dricker.................vatten ordentligt..=) 
 
Såja, diskat, struket, klappat o klart alltså - OM jag VILL så finns det lite städning också - om man vill alltså - och det vill jag......................inte göra idag nä. Räcker för idag tycker jag. Lite kvällsmat ska göras sen bara, blir hamburgers med brödis, det är lite lagom - liite skandal är det att jag inte har en pilsner hemma..Glömde det faktiskt, men men, det går utmärkt ändå!
 
Så var det hörni - video idag MIN bästa partylåt från när en annan var utomlands och röjde - eller jag menar skötte mig och drack massa vatten...=) Här är Wham i alla fall med The Edge Of Heaven..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Diverse

Idylliskt..=D
 
Ni kommer väl inte att tro mig när jag säger att det är en sak till som gått SÖNDER...Va fan...Jodå, lampan som sitter i fläktkåpan i köket small häromdan..Konstigt ufo till lampa med..Så igår - i ösregnet drog jag till staden, först in på lampaffären och köpte ny ufo-lampa a´60 bagis..De är hållbara i alla fall, den som gick sönder har inte jag bytt sen jag flytta in här och det är snart 4 år sen, så 60 bagis är ju inget! Upp med paparflax och ner till torget - köpte 2 fina blomster till svärmor där, vidare sen till mataffären och så hem. Ufo-lampan fungerade utmärkt! =)
 
Framåt kvällningen så hämtade jag o sonen dottern vid station och åkte sen ut till svärmor och gratulerade henne några dagar för sent på Mors Dag. Det vankades spaghetti & köttfärssås till kvällsmat, och bakelse, goda kakor o bullar efter. Ett foto arrangerades med på farmor med barnbarn, vi plockade liljekonvaljer - äntligen!! och sen tackade vi så hemskt mycket för oss. Tack Berit för mat o gofika! =D
 
Släppte av dottern och sen åkte jag o sonen faktiskt till kyrkogården - och där blev det såhär fint hos pappsen:
 
 
En bukett syrener och liljekonvalj, tjusigt va! =)
 
Lugn kväll sen resten och så var det natti natti..
 
Oh jädrar vad jag har svettats i natt - och varit uppe 3 gånger..Hujedamig..Men jag gick vackert upp när den mobila enheten ringde - sonen likaså..Regn o så lite regn - sonen till skolan och jag datorhängde en stund. Kom sen i kläderna och lagom till jag satte mig i bilen så öste det ner..Åkte sen till en god vän och drack kaffe, och åt nybakt kaka som var så god! Snackade skit en bra stund - sen fick jag hjälp med att få ihopsytt min jacka, hål i fickan och och fodret på insidan, tack snälla fru Gustafsson för gott fika, pratstund och ihopsydd jacka! =D
 
Till mataffären på det och sen hem. Har datorhängt sen jag kom innanför dörren - ska senare sen ner till dottern och hjälpa henne styra upp packningen - hon ska till Cypern med 3 andra tjejor i morgon 1 vecka och hälsa på en kompis där. De flyger från Arlanda i morgon kväll 17.30, och där ska det nog vara lite varmare än här förstås.
Så var det med det. Lite kvällsmat sen också, sen är det sista maj i morgon, på lördag ny månad - juni..Tjosan! =)
 
Jahaja..Då var det en video..Och den hitta jag ju direkt..=) Vad sägs om Juni-Juli-Augusti med Gyllene Tider? Här Live - med 58 000!!!! i publiken - fantastiskt..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Utflykt

 
Öööööörebrrreeeeoooo nästa..=D
 
Tisdag var det visst idag ja..Igår var det måndag - och för det mesta på måndagar...bllluuuääää sicken tråkdag..Gjorde faktiskt inte så värst mycket ärligt, det vanliga, lite allmänt plock och så Biggest looser på tv..
 
Idag var det dags för lite utflykt minsann! IKEA Örebro stod på programmet - med Eva såklart..=) IKEAS absolut största fan alla kategorier..Och som hon har väntat på denna dagen hahaha...Så 8.15 ungefär blev jag hämtad här och sen drog vi - käkade frukost på IKEA - 2 frallor, pålägg, grönsaker och kaffe - 10 spänn..SÅ ska det vara! =) Sen började racet, jag hade siktat in mig på  - PARAPLYERNA...Hahaha.."Nu e´hon fan inte klok människan - paraplyer????" Japp - paraplyer..2 st till och med!! Vad säger man - sicka fynd!!!! 2 st kylklampar/flaskor, 1 måttband åkte ner i min påse med...Jamen hallå va - STORSHOPPING på G!!! Not..=) Jag skulle faktiskt inte ha nåt - utan det var mera Eva som gick lös på inredningen..Det var lite dörrar, kontorsstol, hyllor, VÄRMELJUS med doft, PARAPLYER, tyg och lite annat smått o gott som hon fick med sig ut. En Frensch Hot dog med tillhörande Cola slank ner på utvägen och sen drog vi till Lågprismagasinet och slog en titt - runt hörnet o in i godisaffären också =)..Tja, sen var vi klara faktiskt!! 13.15 ungefär styrde vi bilen hemåt igen, var hemma här runt 14.30..En mycket trevlig dag borta i gnällbältet!! Tack Eva för idag - det gör vi om!! <3
 
Mitt hem ser ut som en tromb har gått fram här också..I morse hanns det inte med att bäddas, dra bort gardiner etc - men dåså - mindre jobb ikväll hahaha..Tog en kaffe direkt när jag kom hem och packa upp alla mina storartade fynd minsann - sonen kom hem också och undrade väl typ varför jag var hemma SÅ TIDIGT??? Hoppsan Kerstin ja..=) Ska ta en sväng till mataffären här sen, plocka lite i ordning också, sen är det kvällsmat, biologi läxa, Arrow och Biggest på Tv-n, sen va det go´natt!! Morgondagen är lugn tills vidare, en sväng till svärmor blir det bara i morgon kväll för ett försenat Mors Dag grattis. Så så var det med det!
 
Video idag - Greklands bidrag i Eurovison i år..Så jävla bra..=) Varsegoa här är Koza Mostra & Agathonas med Alcohol is Free. Ha det gott.

 

 
 
 
Tjing

Mors Dag

 
 
Ja, grattis till alla mammor idag!! =)
 
Helgen är snart förbi - sovit sådär..Gårdagen som var lördag var rätt så lugn, åkte med dottern och handlade lite o hon hämtade ett paket, diskade hemma här gjorde jag mä..Kvällsmat blev det också och datorhäng innan det var dags att gå o nanis..
 
Idag är det alltså Mors dag - vet ni var o hur Mors Dag uppkom? Här är lite historia:
 
Dagen introducerades i Philadelphia 1905 av amerikanskan Anna Jarvis för att på årsdagen av sin egen mors, Ann Jarvis, bortgång hedra dennas minne. Den 10 maj 1908 hölls därför en gudstjänst med fokus på fjärde budet och moderskärlek. Kyrkan pryddes av Jarvis själv och till alla besökare delades vita nejlikor ut, moderns favoritblomma.
 
Dagen spreds i resten av USA under de närmaste åren och blev 1914 officiell helgdag. Även till Europa kom seden, först tillStorbritannien och sedan till Skandinavien. I Sverige firades mors dag första gången 1919 på initiativ av Cecilia Bååth-Holmberg. Det var dock först många decennier senare som dagen uppmärksammades i någon större omfattning. Personer födda på tidigt nittonhundratal och deras barn firade inte dagen på samma sätt som idag. Uppfattningen att dagen endast tillkommit av kommersiella skäl för att handlarna skulle få sälja mera var utbredd, något som även gäller Fars dag.
 
Så var det förstår ni! Amerkanskt påhitt alltså - nytt för mig - visste jag inte, visste ni? Men nu vet ni läget - denna dag firas i stort sett över hela världen på olika datum och på olika vis, vi i Sverige har inte allmän flaggdag denna dagen, men Finland har det bl a. Dåså, historielektionen slut! =) Hoppas alla mamsingar haft en bra dag!
 
Själv har jag fått fina ord o kort från dottern, och massa kramar o pussar av sonen, så jag är så nöjd med det! <3
 
Lagat lite mat och ätit jordgubbar till efterrätt sonen o jag, solen strålade som hejsan i förmiddags/middag - men nu har det mulnat på och fasen vet om det inte börjar regna snart - kanske Åskar kommer med, är lite kvalmigt. På förmiddagen idag också ett riktigt vrålande av flygplan - herreje, trodde de var på väg att störta rätt ner här..Hann upp och titta vad det var - 3 olika militärflygplan på rad flög över här, typ ett Viggen el JAS och 2 andra - men jistanes vilken ljudnivå - blir nästan läskigt hahaha...
 
Ny vecka och sista veckan i maj drar igång i morgon, har lite att pyssla med då, i morgon blir det nog lugnt, tisdag ska jag och Eva förmodligen på en liten tripp till IKEA Örebro, ska fika hos en god vän en förmiddag, vi ska åka till svärmor en kväll och sen på fredag drar dottern 1 vecka till Cypern med några tjejkompisar och hälsar på en av damerna som jobbar därnere nu, ja - och sen är det JUNI. Snart sommarlov för alla barn/ungdomar. Tjo hejsan =)
 
Video idag - har nog lagt ut den förr - en sång för alla mammor idag - här är Spice Girls med Mama. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Fredag

 
Haha, ja ibland i alla fall..=)
 
Tja - sisådär 3 gånger vad det uppstigning i natt ja - när den mobila enheten tyckte det var dags att ringa så var man som ett ursketet äpplamos - genomsvett och ont i nacken med tillhörande skallebank..Lovely..Sonen gav ifrån sig ett bröööl typ när jag sa att det var dags att gå upp - lika bra humör denna morgon som mor sin tror jag...Kan säga såhär - att vid vårat frukostbord på morgonen sägs...Ingenting - nada - 0..Sonen äter i tystnad, jag äter och läser tidningen, han reser sig först och säger tack för frukosten och jag fortsätter med min tidning..Trevligt va =)..Tror det är rätt många som har det så vid frukost - eller hur?
 
Gick med sonen när han trava till skolan, dags för tvätt, 2 maskiner in - upp och bädda o greja lite..Ner, ur med 2 maskiner och in i torkskåp o tumlare..Upp och gjorde slag i saken att plantera om några blommor som stod bara med rötter i alldeles för små krukor..Lite kruxigt att få fram jorden dock, fick väl plocka ur halva klädkammaren innan jag kom åt den..=) Men det blev gjort i alla fall! Sen ner till dotterns lägenhet en sväng också - hem o åt lite lunch, sen tog jag cykeln och hämtade ett paket på Tempo..Här går det sönder saker HELA TIDEN förstår ni - under tiden jag plantera om blommor så lyckades jag välta ner 2 dricksglas med mina fladdrande armar - hej o hå - och av sånt blir det miljoner glasflis...GRRRR...Fram med dammsugare också då..I paketet på Tempo låg det nya hörlurar till sonens dator,..De har krånglat länge och igår så gick sladden helt av - så beställde nya igår eftermiddag, så det var verkligen snabbt skickat CDON!! Men...uttagena till lurarna på framsidan av datorn är inte ok - antagligen nåt glapp, de bakpå funkar, men är lite krångligare att sätta i och ta ur..varpå sonen har lurarna på sig jämt och hör inte ett skapandes grann bara för det.. Men nu funkar det så länge tills uttagen på framsidan blir åtgärdade..Alltid är det nåt va..
 
Min nacke bråkar lite nu med, har ju ett diskbråck i halsryggen på 2 ställe, varav ett ligger och trycker in i ryggmärgen..Inte bra..Har andra "smärtkompisar" som har detta med - och de opereras inte de heller..När det sitter så högt och på sånt ställe så är det väldans pill att operera - det är Neurokirurgen i Göteborg som gör det (i mitt fall), men helst inte så opereras man.Så man får leva med att:
 
Vid vissa rörelser blir lite yrslig, eller ibland t o m att det känns att man ska tuppa av..
Varje gång jag rör huvudet åt nåt håll - så låter det som när man biter i en knäckemacka ungefär..Kraaaass..Det kommer av att nacken är försliten..
Huvudvärk, ibland mycket, ibland lite - eller om man suttit i drag, eller blåst, jag är jättekänslig för sånt..
Armar o fingrar domnar bort oftare, mest är det tumme/pekfinger som somnar..
Vid ansträngande saker så blir det yrsligt emellåt - och nu har jag hajat läget här - inte konstigt man tuppat av flera gånger förut då när man hade sån jädrans hosta..Ja kära nån..
Men det finns de som har det 1000 gånger värre än jag - det jag skrivit här kan ju låta rena dyngan, men som sagt, det finns de som har mycket mycket svårare problem ifrån nacken än jag..
 
Jag har så möe annat med så det räcker och blir över tror jag..Har ju fått mina journalkopior från både Neurologen och Smärtenheten, de som fattades - och när man läser alltihop så kan jag undra "Men hur i helvete kan den där människan stå upp med allt det där?????" och sen då komma på - att det är ju för fan JAG...Det är MIG det står om..Det hade varit överkomligt kanske om det varit 1 sak - men nu är nog hela kroppen drabbad på nåt sätt - diskbråck i rygg, diskbråck i nacke, nervskador i armarna och överkroppen, benen lägger av ibland - jag är trött som fasen emellanåt, har temperatur skillnader på kroppen - vissa delar är kalla, andra varma, jag är lilastrimmig över nästan hela kroppen p g a nervskadorna, är ett symptom..Svettas som själva helvetet väldigt lätt - och nej - det är inte klimakteriet - och nu på sommaren är det fruktansvärt..Tål inte den värmen heller längre, är för det mesta inne för att stå ut, går jag ut - är det skugga som gäller..Åsså har jag en knöl på foten - en s k Hallus Valgus som är bredvid stortån och har spridit sig till utsidan av foten o bak till hälen, kan inte gå barfota eller med strumpor bara, måste ha tofflor eller skor..Och så är det Gallan Allan och reflux i magen..Jamen Hoppsan Kerstin - det låter ju vansinnigt trevligt alltihop - eller hur??? Men...Jag har fan papper på att hjärnan är frisk i alla fall..hahahaha..Det ni!!! =)
 
Nåja - jag har lärt mig att lyssna på kroppen rätt bra, är jag trött så vilar jag, orkar jag inte så orkar jag inte that´s it. Men jag är rätt så nöjd i alla fall trots alltihop faktiskt..Jag gör det jag vill, när jag vill och om jag vill, tycker om att vara hemma o pilla med lite det ena o det andra - eller bara vila o få energi, vissa dagar är bättre, en del jättebra och en del katastrof - sånt är livet - inte mer med det..
 
Lite kvällsmat ska jag väl få till här till sonen o mig om en stund, vad det nu kan tänkas bliva - vet ej, det ger sig när jag äntrar köksregionen =) Fint väder är det med - såg liiiite illa ut vid lunchtid, stod ute o pratade med en granne på gården och då mulna det på, men det försvann och nu var det soool igen.Så en skön försommarkväll verkar det bli trots allt.
 
Så - lite långt inlägg idag kanske, men äh - gör väl inget? Nee, menar det. Video idag blir - bara för att Bon Jovi spelar i Stockholm ikväll så får det bli deras värstinghit tror jag..Lite ösa alltså med Bon Jovi och Livin´ on a Prayer..Allsång allsång TACK!! =) Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Ditt & Datt

 
Ja, vill ni vara så vänliga o göra det......=)
 
Det regnar o regnar o så regnar det..Men NU skiner solen helt plötsligt..
 
Igår var det onsdag - var lite allmänt plock här o där, min goda vän o hunduppfödare kom på en fika, jag följde med henne till bilen sen när hon skulle åka med massa tidningar hon fått, jag samlar såna så hon kan få, de lägger hon till valparna nämligen. Sen var det lite kvällsmat och så fick sonen en kur med Revaxör i sitt öra med - varit hos skolsköterskan igår med så hon tittade - han hör jädrans dåligt på det örat, och möjligen är det en vaxpropp, så första igår kväll då, sen ska vi köra några kvällar till här så får vi se om det släpper. Annars lugnt sen igår, natti vid 12 snåret.
 
En redigt rejäl sovmorgon idag med - sonen har friluftsdag, började 10.50 med ORIENTERING...Grymt, morr, stånk o stön tyckte han, och visst regnade det också, inte kul...men han var rätt nöjd med dagen ändå, 1 1/2 timme inkl korvätning och sen var dagen över för deras del. De hade hittat alla kontroller utom 1, så det var ju riktigt bra ändå.
 
Idag är det också 22 år sen min kära far gick bort - jösses, har det gått SÅ lång tid? Tja, tydligen, tiden går ju fort som sagt! Tänkte åkt upp med en liten blomma med fasen, det ösregna ju..Det går att åka en annan dag med och sätta lite blomster, eller hur? Japp, så får det bli!
 
Skulle ha tvättat idag med mellan 16-20, men ändra den till i morgon bitti - blir körigt sen, ska hämta dottern vid station när hon kommer och då är det till Polisen o hämta passet som är klart och sen ska vi handla lite grann, och sen köra hem henne på det. Så så fick det bli med det. 
 
Denna veckan snart slut också - freeeeeedag i morrn hörni! Maj är också snart förbi...Det är ju det jag säger - snart jul va!! Hahahaha..
 
Dåså gott folk - video idag får bli till lilla pappsen faktiskt..Glenn Miller med Chattanooga Choo Choo farsan - blir det bra det? =) Det tror jag blir kalas va - diggar detta själv också, såååå...Take it away Glenn!  =)Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Regn, Shopping och ett läkarbesök

 
Jojo...=)
 
Såpass - 2 dar försvunna nästan..
 
Gårdagen innehöll både det ena o andra faktiskt..På förmiddagen så var jag o klippte mig - ops, fick ta en liten bit ja - slitet var ordet..Hem o käka lite lätt, sonen kom hem från skolan, och sen satte vi oss i bilen och for till Skövde.
 
Dollarstore första anhalt - skulle inte ha nåt där -men som vanligt kommer man ut med lite diverse  =) Sen var det Biltema, en ny cykelsadel, cykelkedjeolja och ett nytt sadelöverdrag inhandlades där. Vidare sen till Elins Esplanad, titta lite där och titta lite här - in på Skopunkten och provade skor till sonen, hitta ett par som föll herrn i smaken - storlek 45 denna gång då ja..=) En liten glutt till i övriga affärer och sen var det att hämta dottern på jobbet. Sen for vi hemåt, 2 sovande barn i bilen, den ena tröttare än den andra..Släppte av son o dotter, åkte till mataffären och införskaffade nödvändig kost - kom ut och regnet som som spööön i backen..Hem med maten och så puuuhhh lite grann. På´t igen och gjorde kvällsmat, tittade på Biggest Looser och sen datorhäng, vidare till slafen och natti..
 
Sovit halvbra i natt, sovmorgon dock i morse, frukost, lite regn till, sonen gick, Eva kom, fika och snacka skit, sonen kom igen och gick igen och Eva for hem. Jag käka lite lunch och sen var det dags att åka till nya VåC och träffa doktorn. Fick frikort idag med - det är ju inte dumt!! Doktorn kom och diverse prat om denna arma kropp, hahaha..Fick recept i alla fall på magmedicin och gallmedicin, ska åka till Skövde på ett ultraljud också på gallan längre fram för att se hur den lilla raringen ser ut. Är ju inte gjort sen 2000, så kanske kan vara bra o göra ett. Regn o regn, men det är faktiskt varmt ändå. Igår gick Åskar också en hel del, men inte idag.
 
Senare sen, kommer dottern o färgar mitt hår - väck med de gråååååa stråna tack =) Sen blir det väl kvällsmat och Arrow samt Biggest Looser ikväll på tv-n, datorhäng och good night.
 
Det var det - video idag balla Aerosmith med Janie´s got a Gun. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Söndag

Japp....
 
En rätt så seeeeg Eurovisionsfinal måste jag säga, och det blev ju som vi trodde - Danmark gick o vann, precis som sist det gick här i Sverige, Grattis till dem! =) Robin Stjernberg gjorde vad han kunde men ack ack, en 14:e plats blev det, tyckte han kunde kommit liiiite till upp bara. Men - jag hitta ju mina godbitar såklart =) Norges låt va jädrans fräck, och några andra också..En del gick en obemärkt förbi - som mitt kära Spanien, var knappt så jag lyssnade - synd, för de kan ha riktiga gobitar också. Så så var det med det.
 
Varit uppe ändå några vändor i natt trots sen läggning, så kan det bli. Gick upp sen vid 8.30, åt frukost och datorhängde lite. Kom i kläderna och tog disken - varpå jag skitade ner lite igen och åt mat. En fika på det, och sen....sen har jag försökt låta bli att få ett psykbryt på alla ungar utanför....
 
Det är väl då själva helvete - GAP GAP GAP GAP GAP, SKRIK SKRIK, TJUT TJUT - BBBUUUUÄÄÄÄÄHHHHH, och sen går de in i trapphusen med och GAPAR - slår på räckena, SKRIKER och TJUTER..Jag bankade jävlar i min dörr inifrån här - tvärtyst..hahahaha..De ska väl för fan inte stå i trapphusen o hålla på..Jag blir galen..Har blivit MEGABIG allergisk mot ungar som skriker och gapar..Skulle kunna lappa till dem allihop ärligt - en del andra på gården tittar ut också och säger åt dem att hålla käften ibland..haha, jojo, räcker väl typ i 30 sekunder sen är det igång igen..Jag säger inget om att det är massa barn ute o leker, absolut inte, och de är många med må ni tro - men skrika o gapa - måste dom det???? De måste vara stendöva allihop fanimig...Usch usch o usch.Men nu är det tomt o tyst därute - det regnar...hahahahahaha....
 
Sonen har kommit hem också, allt bra där - ska snart hitta på nåt till magen, och nej - jag dissar hockeyn ikväll hörni - såg nämligen att Barnmorskorna i East End börjar igen ikväll på 1:an - så det ska jag se!! Och i das sovrum är det tyst - min lilla datorbäbis e sjuuuuk...Har suttit vid sonens hela helgen, och nu sitter jag vid laptopen i köket - så utan är jag inte - gudskelov..Hahaha...
 
Dåså - i morgon ska jag klippa mig, sen när sonen kommer från skolan, till Skövde och shoppa lite smått, ett par sommardojjs till sonen bl a, och sen ska vi hämta dottern när hon slutar jobbet så hon får åka med hem. Kanske kanske om dottern orkar o har tid, så blir jag brunett i morrn kväll med - dags nu - jääääsiken va grått det är..Charmigt förvisso, men nääää..Ska försöka klämma in en liten handling i morgon med, annars får det vara till på tisdag, ska ju till doktorn då också, exciting..
 
Idag en av mina favvisar då sen igår - här är Margaret Berger Norge med I Feed You My Love. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Varmt

 
Heja Sverige!! =)
 
För en liten stund sen tog sig Sverige till VM-final i ishockey - Finland ajöss..Får vi se senare ikväll då vilka som vi får möta, antingen Schweiz eller USA..Uja uja...
 
Det är varmt hörni - jag håller mig inne..Dricker vatten och ser ut på alla som pustar i värmen..Jag har det rätt behagligt här jag..Lite trist kan tyckas att inte gå ut i detta, men näää, jag hoppar det om jag inte måste..Balkongen går icke att vara på alls, 1000 grader där typ..Men många sitter ute på gården och fikar eller bara är. 
 
Åsså har min dator havererat också ja..Allting går sönder här tror jag bestämt..Grafik kortet har troligen dragit sin sista suck - så skärmen går inte igång ens..Visste att det var på G att paja, så nu får jag vänta minst 1 månad på att få det fixat. Måste beställas nya grejor till datorn, och där rök nästan 1500 spänn bara på det - kul hela tiden..Ex-maken hinner ju inte fixa det nu, han åker ju till Gran Canaria i 3 veckor på måndag - men jag har ju sonens att sitta vid (som nu, när han är borta) och så har jag lap topen med, så utan blir jag inte. Men allt man grejar med ligger ju i den andra, men nu får det vila ett tag. Ska dock köpa en ny optisk mus till lap topen bara, jag gillar inte pekplattor nämligen, vill ha en mus faktiskt, tycker det är lättare. 
 
Sonens cykel behövde i alla fall inte lagas - bara en ny sadel behöver inhandlas då det är hål i den som sitter, och Baltisen har fått nya tändstift också =) Nåt som är positivt i alla fall, eller hur? Men så är det ibland, pajar en grej så åtföljs det ofta av flera - otur dock har jag haft att det som pajat har kostat, eller kommer kosta en slant, men sånt är livet.
 
Även fast det var varmt i natt har jag sovit 6 timmar i sträck i alla fall, var uppe en kortis och sen somna jag om och vakna 9.05..Hoppsan Kerstin..Käkade frukost, kom i kläderna, bäddade, käkat lunch, ätit glass och druckit kaffe, och nu är det kvällen..Ikväll också Eurovisionsschlager Final minsann..Hur ska det gå tro?? Nja...Robin vinner nog dessvärre inte, men jag hoppas på top 10 - kanske top 5 också..Vinner gör nog Danmark IGEN..Nåväl, det ger sig vid 12 slaget i natt vem som går segrande ur striden!
 
Lite kvällsmat ska det bli, och en pilsner faktiskt =), sen får man väl sätta på Tv-n och slå ett öga o ett öra..Video idag då - förra årets vinnanre såklart - Sveriges egna lilla sångfångel Loreén.. Här får ni Euphoria - Heja Sverige!! =) Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Torsdag

 
Japp, så är det! =)
 
Status Quo vad gäller sovandet - inte så möe mer att säga om det inte..
 
Idag har det varit - VARMT...Pust, stön & stånk...23 grader i skuggan t o m - härligt förvisso - men näää - min kropp tycker inte alls det är kul..men sommaren kommer man ju inte undan precis - har ändå rätt ok inne i lägenheten här, så det går. Men många jublar i alla fall, skönt för alla dem nu som gillar värme att den kommit. Får se hur länge det varar nu då - vädret är ju lite lotteri verkar det som - kan bli minus i morrn och snö - det vet man aldrig!
 
Dottern har idag varit på utflykt med jobbet - och hon har cyklat 2 mil hon idag, mellan Sjötorp och Norrqvarn och tillbaka..Motvind x 1000 dit men medvind hem i alla fall. Tur med vädret hade de ju dock, men blåsigt. Fin cykelväg det där annars, många som cyklar där på sommaren, ett tips kanske till er därute? =) Sen hade de ätit lunch på Kajutan och haft lite kul - roligt avbräck i jobbet de har som inte alls är så roligt alla gånger.
 
Jag for till mataffären en snabb på förmiddagen - åt lunch sen, snarka en stund i fåtöljen..Sen baka jag en kaka faktiskt! Sonen kom hem o då lite fika på det. Sen har jag diskat idag också..Jösses va..=) Jag menar det..Hockey VM har varit på ute i köket på tv-n..Lite skrällar idag, Ryssarna Goodbye - förlora mot USA - och Tjeckien Goodbye - förlora mot Schweiz..Nu är det Sverige - Kanada ikväll - och har Sverige spelat som de gjort är det Goodbye med oss också..Men vi får se! Ikväll också 2:a semifinalen i Eurovision - enligt tidningarna det ena värre än det andra, hahaha..Får se om jag gluttar..Min lille favvis (o många andras med) Darin är ju mellanaktsnummer ikväll med Agnes, men det går alltid att se i efterhand också ju.
 
Dåså - ex-maken ska titta förbi senare här - hoppas jag - och kolla sonens cykel, trasiiig, får dra iväg i morgon till Biltema och köpa lite diverse så ex-maken kan fixa cykeln i helgen..Hämtar upp dottern på vägen i morgon med - sen är det Polisstationen här i stan - nytt pass behöver hon, ska ju iväg utomlands om 14 dagar till Cypern och hälsa på en kompis som jobbar därnere. Och ex-maken åker på måndag han - på klimatvårdsresa till Gran Canaria i 3 veckor - hej o hå vad alla far..Så kan det bli.
 
Idag en vinnare från 1981 - den glömmer man inte bort heller..Lite troschock tror jag va... OCH falsksång...=) Här är Bucks Fizz från Storbritannien med Making your mind up. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Då var det igång!

 
Och här sitter jag..=)
 
Näe - jag förstår inte hur fort den där tiden kan gå egentligen..dagarna rasar ju iväg så man hinner inte mä...KAN vara lite förvvirring också att det helt plötsligt är röda dagar mitt i veckorna och lite så..
 
Igår var det i alla fall tisdag..var ganska slött på förmiddagen, kom i kläderna i alla fall rätt hyfsat, käkade lite lunch och när sonen kom hem från skolan så hade det började regna ja...Men men, vi fällde upp paraflaxet och for till Eva med familj och tog en fika och snacka lite skit, kvällsmat och sen var det tv för hela slanten faktiskt!
 
Igår kväll drog då Eurovisonskarusellen igång med första semifinalen - och Danmark sopade väl banan med alla kan man säga, var ingen tvekan där att de skulle gå vidare till finalen på lördag. Jag såg inte alla bidrag, jag zappade nämligen mellan kanal 1 och kanal 7 - för det var Biggest Looser på 7:an samtidigt, men jag har lite kolla i alla fall. Idag är det vilodag och i morgon kväll dags för semifinal 2 då, får vi se hur det går!
 
Ett jäsikens somna-vakna-upp på nätterna nu, vad det är som gör att det bli så - inte en susning, det går väl över, brukar det det göra - och sen sover man bra en period och så vidare osv...15 grader i morse i alla fall, men det känns det inte som när man går ut - lite kallt i vinden tycker jag. En lätt tvagning och kamning, sen strök jag tvätten - ja, ja - flina på ni =) Var inte sååå mycket, så det gick, men nu var det väck i alla fall. Diskelbaljan ska få ett besök också tänkte jag - och sen är det att skita ner lite igen eftersom det är kvällsmat, aldrig får en va nöjd va...=)Näää...
 
Idag ska ni få den mest spektakulära vinnaren nånsin i Eurovision - nämligen Lordi från Finland som vann 2006..Något sådant tror jag aldrig mer vi lär få se, de skapade stor uppmärksamhet i och med att de var klädda som de var..Och ALDRIG visade de sig utan masker heller..Jag tycker de är fräcka och detta blev även en av sonens favoriter när den vann, 7 år som han va.."Spela igen!!! Igen!!!" Hahaha...Såå - här är då Lordi med Hard Rock Hallelujah. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Ny vecka

 
Ungefär så ja...=)
 
Varmt, kallt, varmt, kallt, täcke av, täcke på, täcke av, täcke på...Mysigt - riktigt ordentligt..NOT..
 
Sonen röt ett bestämt NEEEJ!!!!!! när jag väckte honom i morse...Mohahahaha...JOOOOO!!! sa hans ömma moder...och upp kommer han inom loppet av 10 sekunder ungefär..Efter han gått till skolan med medhavd matsäck - det skulle grillas (där också ja) i skolan idag nämligen - så satte jag upp mitt långa hårsvall i en riktigt ful tofs, hårspänne i luggen, gjorde en grimas när jag gick förbi spegeln - och sen ställde jag mig o diska..tog sin stund - hade bonnaradio kanalen på...Ibland kan man ju skratta på sig alltså..."Åsså är det en bonde som ringt in här o talar om att han hittat ett lamm vid ....kyrkan (kommer inte ihåg namnet) sååå - e de nån som saknar ett lamm så ring...xxxxxxxxx.." Jaaa - men vad spännande...jag nästan väntade på att nån skulle efterlysa sin guldfisk också när de ändå höll på..hahaha...Jaja, radio är radio och tur det finns ändå...=)
 
Efter disken, så kom jag i kläderna och satt vid datorn en stund, sen gjorde jag kasslergryta med potatis - DET var ett tag sen! Rev morötter åxå, nyttigt va? Lite mat sen alltså i magen. Satte mig i das fåtölj sen - skulle jag inte gjort...Zzzzzz...Åååh så bra det blev..Vakna av att sonen kom hem - öööhhh??? Jahaja, det är dag fortfarande..Upp från fåtöljen helt enkelt och en kopp kaffe med tillhörande kaka blev det sen. Dottern ringde och ville ha lite hjälp när hon kom hem, såååå - jag har precis kommit därifrån nu då - hon skulle ut nu och gå - sen gymmet på det, hej vad det går!
 
Snart lite kvällsmat - Biggest Looser Sverige på televischan vid 21 - sen gooo natt..=) Morgondagen vet jag icke hur den blir, det ger sig med det!
 
Dåså - dottern har önskat Eurovisions låt idag - från hennes absoluta favoritår - förra gången det gick i Sverige, nämligen 2000 då det faktiskt fanns många bra! Men...Skräll x 100 vore det om Danmark skulle ta o vinna i år här - det gjorde de nämligen sist..och det är den ni ska få höra - en höjdare - Fly on the Wings of Love med Olsen Brothers Danmark. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Helg

 
Allsång! Allsång!!! =)
 
Tjoflöjt  - fredag, lördag, söndag gick..Knappt jag kommer ihåg vad som gjorts..Ska göra ett försök..
 
Fredagen - var o handlade till mig själv först, hämtade dottern vid station och sen tog vi Willys för hennes del, sen var det hemåt och göra lite mat o bara slöööööa...
 
Lördagen inleddes med mysfrukost - sen var dagen seeeg fram till eftermiddagen, hämtade dottern som följde med hem hit o åt, hon gjode sig i ordning, födelsedagsparty för en kompis..Körde henne och flera andra av tjejerna sen till festen, hem och så åt vi kvällsvard jag o sonen, kom väl i säng runt 23.30..
 
I morse - mysfrukost..Datorhäng och sen kom jag i kläderna och åkte sen till en god vän på en fika, pratade skit o umgicks en stund, for sen hem och gjorde körv m brööö till lunch, datorhäng, Eva har ringt, jag har nästan somnat i fåtöljen, men ryckte upp mig och koka kaffe i stället..=)
 
Vädret har varit varmt - och jag svettas redan ja..Lovely - Hörde att det ska bli 25-30 grader..Fy fasen..Då kan jag gömma mig med andra ord - ska banne mig bygga ett kylrum här..Halleluja sicken grej..Uja - jag mår apekatt när det blir varmt, men det är bara att härda ut det, sommaren kommer man ju inte undan lixom..Nåja, man ska ju inte klaga, eller hur? Nä...
 
Inne på mitten av maj nästan, jösses amalia vad tiden rusar iväg..Inte ett skit får man gjort heller, har en megadisk i köket - en stryktvätts hög i vardagsroom - jaja, jag får väl ta tag i eländet..i morrn eller nåt..Ny vecka som sagt - den stora pensionen kommer på fredag också - happyface =) då är det storhandling + lite annat som gäller - nästa helg också Eurovisionfinal!! Ojojoj, hur ska det gå - hur ska det gå..
 
Allt för nu, kvällsmat senare och slö o slapp japp..Video idag en poppis Eurovisionmelodi..Italiens Bidrag från 1987 - här är Umberto Tozzi & Raf med Gente di Mare..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

God mat & en massa regn

 
Såpass! =)
 
De va ett jädra rantande på nätterna igen..Det enda positiva med det är att jag somnar om väldans fort..Nåja, det får gå då...
 
Varmt idag med, nästan kvalmigt, åt mysfrukost med sonen, datorhäng, plocka ihop tvätten och sen åkte jag o barnen ut till svärmor och åt middag. Supergott som vanligt! Alla äter så de inte vet sina namn knappt efteråt..=) Regnat jäklar i mig några vändor också, sen pang så slutar det. Tittade på gamla tidningsurklipp hos svärmor bl a, sånt är kul tycker jag! Sen en fika med goa bullar och kakor och sen for vi hemåt. Fick med mig en bukett med påskliljor/pingstliljor hem också! Tack Berit för idag - kalas som alltid! =) Strax innan jag skulle släppa av dottern så öppnade sig himlen igen, vräkte ner - men jag o sonen lyckades klara oss, det sluta precis nästan när jag parkera bilen..=)
 
Och nu så var det tvätt stuga då ja - till 21 nånstans ikväll - ska strax gå ner o byta maskiner..Och nu sken solen..Upp o ner vända vädret tror jag bestämt! Utöver tvätt stuga så blir det väl lite kvällsmat, har icke kollat tv idag, om det är nåt att glysa på, får se sen.
 
Lite handling i morgon, eventuellt en sväng till Eva med familj också, sen är det helg igen tänk - heja heja!
 
Så - idag en kultförklarad vinnare i Eurovision..nämligen Johnny Logan, här med Hold me Know som han vann med 1987. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Onsdag

 
Nepp - så är det! =)
 
Det har varit ett par uppstigningar i natt, ena vändan "hörde" jag att det ringde - men så var ju givetvis inte fallet, andra vändan så var det sonen som gjorde att jag vaknade, han snarkar rätt bra nu när han är snuvig, men det är bara det - att det kan ha varit jag själv också - som snarka menar jag - så jag vakna..=) Nåväl, gick till slut upp strax efter 8 i alla fall..
 
Det har varit 20,6 grader idag - från att en björk inte hade något grönt alls till att vara grön skedde rätt snabbt, jisses amalia - det exploderar bokstavligt talat så fort det blir varmt..Nu i eftermiddag har det regnat, nästan så man trodde att Åskar skulle komma med, det var lite kvavt! Nu har regnet stoppat - ska tydligen bli lite regn i dagarna som kommer, det behövs väl det också kan jag tro.
 
I övrigt har det varit lugna gatan idag, varit lite slö faktiskt, gäspig - pratat med Eva som också gäspar, vad är det med oss?? Hahaha...Men men, man kan inte vara piggelin heeeela tiden inte, eller hur? Magen har varit rätt skötsam idag också - sonen som sagt snuvig, liiite hostande emellanåt, men annars är han ok. Han låg faktiskt också i sängen en extra stund i morse - lite ovanligt, han är alltid uppe före mig i stort sett. Sova - nääää..Men det ändrar sig kanske det med, man vet ju hur man var själv - sova till 12, 1 eller 2 var inget ovanligt. Dottern var rätt bra på det också att sova länge, men alla är vi ju olika!
 
Plockat ihop morgondagens tvätt lite med, nu åker vinterjackor o sånt elände i tvättmaskinen i morgon, nu får det vara slut på vintern har jag bestämt! Sorterat lite papper också - en del i papperskorgen - man spar o spar - varför det? No - släng släng..Lite kvällsmat ska det bli, ingen tv idag, men det gör inget, börjar ta på lite program nu, snart uppehåll på det mesta.
 
Kristi Himmelfärdsdag är det i morgon också - den ska vi spendera hos svärmor som bjuder på go mat! Sen då kl 16 är det tvätt stugan till 20-21 på kvällen, och sen var den dagen förbi också!
 
Jahaja - jag fortsätter väl lite grann på Eurovision då - idag blir det en vinnare - från 2005, och Sverige får väl ta åt sig den segern liiiite va..=) Här är Helena Paparizou Grekland med My number one. Ha det gott.
 
 
 
Tjing

Lite sjukstuga

 
Hahaha...=)
 
19,7 grader har det varit idag - i alla fall på min termometer! Sommar? Ja, lite i alla fall! Det har sagt, tjoff - pang - kras och svisch i buskar, blommor o träd, humlorna nästan krockar med varann och skrikpippisarna har lugnat ner sig liiiiite i alla fall..Folk har gått i linne och shorts, el t-shirt, det spelas boll och cyklas och fikas ute..Är allt lite härligt ändå fast jag inte tycker om när det blir varmt =)
 
Här är det lite sjukstuga, min mage är inte riktigt ok och sonen har varit hemma från skolan igår o idag - snuvig och eländig, idag lite sämre, med tillkommande hosta med..Vi får hoppas det stannar där, han är nu ledig från skolan onsdag-torsdag-fredag, så han har nog piggat på sig till måndag. Gårdagen var rätt så slö, jag diskade och plockade lite, vilat, druckit kaffe, och igår kväll tittade jag på Biggest Looser Sverige. I morse fick jag ställa den mobila enheten för att ringa skolan - de har infört nya regler vad gäller frånvaro, man ska ringa ett särskilt nr och kommer till en tel-svarare där man måste uppge elevens namn o vilken klass - varje dag, gör man inte det blir det ogiltig frånvaro och man får ett sms från skolan. Och det vill man ju inte ha förstås.
 
Bäddat, en lätt tvagning, gjorde blodpudding till middag idag, lite sådär knaprigt, inte dumt, min mage tyckte om det också faktiskt! =) Tagit en fika och sen tvärsomna jag i fåtöljen minsann..haha - trötter tror jag..Nu är det snart kvällen igen, ska väl göra nåt att stoppa i oss, sen är det Arrow och Biggest Looser på tv ikväll. Morgondagen blir nog lugn med, på torsdag eftermiddag kl 4 ska det tvättas med, ibland är det hopplöst att få tvätt tider, jag tvättar helst eftermiddagspasset för då är det ingen efter mig, behöver man inte stressa o hålla på, men det är fler som tänker som jag =) men dock ändå är tavlan full flera dar framöver. Så är det ibland.
 
Åsså har då Eurovisioncirkusen startat på riktigt med..Nästa lööördag är det final - med Robin Stjernberg..2 semifinaler ska klaras av först, och idag tänkte jag ni ska få höra Danmarks bidrag i år - är förhandstippat att vinna - sist Eurovisionsfinalen var i Sverige år 2000 så vann - just det - Danmark..Så - här är Emmelie De Forest med Only Teardrops. Ha det gott.
 
 

 

Tjing


Mycket trevlig helg! =)

 
Japp! =)
 
Kära nån vad det sprang iväg dagar IGEN..Nåväl - detta har hänt:
 
Fredagen bestod i att städa, just det, dammsugning och så damma, skura golven hoppade jag dock denna gång. Gjorde en kaka med, sonen hade lite kompisar här, ex-maken kom senare på kvällen o hämtade sonen då - och åt kaka såklart =) - resten blev lite datorhäng och så sängen.
 
I lördags var det då dags för MAIF-träff igen! Denna gång hemma här i Mariestad hos värdinnan Anki. Tyvärr blev det lite manfall, 3 borta, men så är det ju ibland! Vid halv 12 var jag uppe hos Anki, sen packade vi bilen och for till Kinnekulle Anki, jag och Bittan. Det var vårrundan däruppe, mycket folk o bilar, och vi styrde kosan till Munkängarna, där det dukades upp picknick! Gott och mycket trevligt, dock blåste det fasa emellanåt - men vi trotsade väder o vind och gav oss in i denna vacka natur! Helt otroligt ljusigt, och ramslöken luktade minsann! Därifrån for vi sen ner till Hällekis och gick i hanverksbodarna och så tog vi en fika.
 
Väl hemma så pälsade vi på oss lite till, tog cyklarna och åkte ner till hamnen där Anki o familj har sin segelbåt, där dukade vi upp, öl, chips o nötter och satt o mös i båten. Vinden ven minsann och det gungade allt emellanåt, men sen mojna det - lagom till vi skulle cykla hem såklart! =) Sen var det matlagning och Anki bjöd på Libanesisk mat! Jättegott och spännande med nya maträtter! Quinoasallad, såser och Naanbröd var det också. Efter det lite kladdkaka o glass och vid 12 slaget så kapitulerade vi allihop! Upp vid 8 i morse, käkade sen frukost, snackade lite mer skit, gjorde oss i ordning och sa tack för denna gång och så for vi hemåt! Tack söta Anki för en förträfflig helg!! <3 Här lite kort sen helgen:
 
 
Så trevligt har vi haft - ska definitivt åka tillbaka till Munkängara fler tillfällen, mycket tjusigt!!
 
I eftermiddag lite ont i kaggen faktiskt..Hämtade dottern förut med, pratat med en bra stund och nu ligger hon i soffan i vardsgsroom o tittar på tecknad film..=) Jafars Återkomst, en av hennes favoriter! Hon åker med sin far hem sen när han kommer med lillebror lite senare.
 
Lite kvällsmat ska de väl bli, i morgon kortvecka för sonen i skolan, ledig onsdag-torsdag-fredag minsann, det springer iväg nu - snart är det baske mig sommarlov, det var det året i 7:an det, hur fort går det??
 
Dåså gott folk, hoppas ni haft det bra därute - video idag en låt som vi hörde igår kväll när vi satt o dinera...Här är Toni Basil med Mickey. Ha det gott.
 
 

 

Tjing


Torsdag

Så va det ja! =)
 
Jomen, vardag igen då - sonen var väl sådär lycklig att gå upp i morse, men upp kom han och gick gjorde han..Jag körde lite datorhäng jag efter han gått - sen kom jag i kläderna och efter en lätt tvagning - så tvagade jag disken med. Tjopp tjopp, så var det klart. Plockat lite allmänt bland pryttlarna med, ställde en säck som skulle till tippen i hallen också. Har en sen tidigare i bilen med, som skulle åtgärdats innan Baltisen blev trasig.
 
Käka lite lätt lunch, tvärsomna i fåtöljen =), sonen kom hem - direkt till tippen med skräpet och en sväng in på Lidl o handla, sen for vi hem. Tog oss en fika och sen har det varit att hänga här ja..Kollat runt lite om Eurovision Song Contest som är 18 maj, spennande spennande! Och så var det Hoceky VM med, har jag inte tagit notis om - börjar i morgon tydligen..Nåja vi får se om jag tittar, går de långt så är det självklart. Vi får se vi får se..
 
Strålande väder idag med, liiite kyligt i vinden dock än, men våren är ju här det är helt klart. Sett både jävla blomma, och sädesärlan, och fjärilar, lite smågrönt i träden, tulpanerna utanför porten slår snart ut - så det börjar bli ordning!
 
I afton blir det lite i magen och Sofias Änglar är det tänkt, datorhäng såklart och sen blir det väl bingen..I morgon lite städning faktiskt, det behövs här kan jag säga..=)
 
Såja - på tal om Eurovision då - här är årets bidrag från mitt kära Spanien - här är gruppen El Sueño De Morfeo med Contigo Hasta El Final..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

1:a Maj

 
Japp - så är det =)
 
Balthazar är hemma!!! Lagad o fixad, så nu står han på parkeringen igen - fick tillbaka honom i går kväll..Så idag har jag varit ute o åkt lite =)..Första anhalt Bensinstationen då ja..Efter det mataffären och sen hem. Jag o sonen åt och sen på eftermiddagen kom dottern direkt hit från Borås där hon varit o förlustat sig lite.
 
Åkte o handla med henne också, var på Station och köpte sitt busskort, åkte till insamlingen med alla de säckar o påsar jag tänkte åkt dit med innan bilen blev trasig, har bara lite skräp kvar som ska till tippen, men det får jag ta när det öppnar. Så - nu hoppas jag folk GER FAN I MIN BIL!!!!
 
Sovit rätt ok faktiskt, småpicklat lite hemma här, fint väder idag med - det har varit marknad i stan med men vi åkte inte, äsch, ska inte ha nåt ändå - det står kvar nästa gång också, men det har säkert varit mycket folk eftersom vädret varit kalas.
 
Så det har varit en rätt go dag ändå - ska snart göra lite kvällsvard, behöver diska med och städa också för den delen..Ska ta tag i det i morgon el på fredag. Helgen är uppbokad med Maifträff som sagt, då blir det nog inget gjort hemmavid precis..
 
Hoppas ni haft det gött därute allihop, förmodar att många av er har GRILLAT - det hör man lite varstans nu - GRILLA GRILLA O GRILLA..Och det är inte alls dumt det, en annan får GRILLA i ugnen - går det också! =)
 
Dåså hörni - 1:a maj var då välkommen som sagt, nu rasslar det på med våren minsann! Skönt - säger även jag som dissar värmen..=)
 
Video idag Bon Jovis nya video What About Now..Ha det gott.
 
 
 
Tjing

RSS 2.0