Sista augusti

 Nice..=)

Sover som en stock, inte ens varit uppe i natt - ?????

Men ögonen vill inte riktigt öppna sig ordentligt på nåt vis..Varit trött idag med - lite lätt skallebank, är det på gång nån jäkla förkylning ändå tro? VILL JAG INTE HA!! Usch..

Har tvättat åt dottern idag - hennes tvättstuga var bokad långt framöver och de tider som fanns är hon inte hemma på - och utan kläder kan man ju inte gå direkt. Så det var eftermiddagens pyssel, vilat en stund med - suttit o micklat lite vid datorn, och yes - jag har diskat också!

Inte så möe idag heller då gott folk - sista augusti - nu börjar hösten då alltså - kyligare är det helt klart, inte mer än 10 grader på morgonen nu - men ser faktiskt fram emot hösten, jag tycker den är mysig på nåt sätt - ibland är det klara strålande höstdagar och träden är i alla färger - ibland kuraväder, regn & rusk och blåst..Dax för tända ljus och lite sånt, ja, jag gillar´t!!

Kvällsmat, läxor och inte så mycket mer idag. I morgon ska jag på min årliga spirometri - ni som följt detta vet ju att jag kan hosta så det står härliga till - t o m så jag tuppar av och slår upp jack  ögonbryn och lite annat smått o gott. Blev ju skickad sist jag var så sjuk på spirometri då av Infektionsläkaren - och när jag var där så bad jag om årlig kontroll - tycker jag man ska ha - vi får ju mammografi och cellprover "automatiskt" så varför inte göra spirometri med? Lungorna behöver väl kollas med tycker jag, så det ska jag roa mig med 1 timme i morgon förmiddag - får se om jag matchar förra resultatet - eller är det t o m bättre? Vi får se!!

Idag får ni grabben med rasp rösten - Rod Stewart med I Am Sailing - en riktig gammal goding, eller hur? Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Gäsp.....

ZZZZZZZzzzzzzzzz......

Sovit hela natten faktiskt med bara en snabb uppstigning på toaletten..Vaknar i morse och det regnar och är grått o trist...Gäsp säger jag...

Sonen kom iväg - tänkte krypa ner i sängen igen men gjorde inte det. Satt o slöa vid datorn, kom inte i kläderna förrän 11.30 idag, lagom till Friidrotts VM på tv...Tittat på det i omgångar - men fasen, 0 energi idag tror jag..Behöver dammsuga - orkar inte, behöver diska - kanske..Laga mat måste jag..

En powernap i fåtöljen som blev 1 timme - räddad av gonggongen som man säger - alltså telefon ringde..Annars hade jag nog fasen legat kvar..Solen har kommit fram i eftermiddag - men lik förbannat - gäsp...Jaja, såna dagar kan det ju bli - kanske sovit för mycket nu, så det är därför jag är trött? Förkylningar har börjat komma också, goda vännens son i Lidköping var hemma med förkylning, den andra goda vännens son - feber..Min son är snuvig..Tja inget annat att förvänta sig när skolorna börjar, alltid baciller som hoppar runt..

Så det var ju en mycket intressant dag jag hade att berätta om va, inte direkt - men vi kommer igen, eller hur? Ska göra lite mat nu då - sen ikväll är det säsongstart av den gode Dr House..Ser vi fram emot - då piggnar jag kanske till vad vet jag! =)

Idag ska ni får nåt man LER åt..Mr & Missis..Vad är nu det då undrar ni?? Jo..2 barn - är nog 5-6 år - charmiga och jävlar va de kan dansa!!! Kolla in lill killen - sicket charmtroll - vad ska de bli av honom?? Tony Irving & ni andra - släng Er i väggen..=) Njut o le - ha det gott och mycket nöje!!





Tjing

Tvätt & Cykeltur

 Lite läcker tyckte jag...=)

Varit uppe 1 gång i natt, men känner det inte som ett nederlag, utan sovit hyfsat och inte vaknat förrän mobilen tuta.

Frukost o son till skolan - jag slappa ett tag, kom sen i kläderna och rev ur sängar och plockade ihop det som skulle tvättas - japp, tvätt dag idag mellan 12-16..Kvart i 12 gick jag ner och satte igång första maskinerna. Upp och plocka lite allmänt sådär, tog en kaffe o macka, ner igen och bytte maskiner och hängde i torkskåp. Upp igen och satte mig o pilla med lite bilder som jag sen skickade iväg till en god vän, kul med gamla kort - alltid roar det nån!! Hahaha..Ner återigen och o hängde det sista - sonen kom hem från skolan - lite allmänt snack och sen så var det lite rafflande friidrott på tv se...

Häckfinalen 110 m häck var, spennande spennade, Robles "slog till" Liu på 9:e häcken tror jag det var, kinesen ledde då och man trodde han skulle vinna, men tappade totalt efter incidenten och Robles vann..Stora diskussioner - och man tänkte "jaha, ska en till favorit bli diskad??" Men så blev det inte, Robles springer lite yvigt med sina armar och oturligt nog "krockade armarma då med varandra..Så avsiktligt var det inte - det finns ju de som gör grejer avsiktiligt och det är inte alltid de blir påkomna..Sen var spennande stavfinal för herrar med! Jag o sonen tjoa här - eller snarare jag då =)..Upp!! Upp! Upp! Den 22 år gamla polacken drog det längsta strået och blev världsmästare.

Såg också 100 m finalen för damer - kära nån, igår vann Blake då herrarnas på 9,95 - världens snabbaste kvinna - och nu kommer jag inte på vad hon heter bara för det...vann i alla fall på 10.70..Skiljer över 1 sekund mellan dam o herr - det är många meter det!!

Efter sista vändan i tvättstugan så slängde jag mig upp på cykeln och åkte till Kyrkans Second Hand och kika lite grann - hittade en löpare - grön då ja - passar i köket - just precis!!! En tröja till sonen blev det också och därifrån sen till mataffärn och handla lite proviant.

Hann precis hem så kom dottern från sin första dag på Ungdomsavdelningen, Socialtjänsten i Skövde. Där ska hon nu vara till januari 2012, 20 veckors praktik alltså. Det hade varit full sula direkt när hon kom och det tyckte hon var roligt - möte med klient, möte hos Polisen och lite allmän info och såklart påskrift av sekretess papper. Det blir nog lite för hjärnan första veckan-veckorna och en trött dotter men så blir det ju för alla på en ny arbetsplats. Det kommer nog gå bra i alla fall, det betvivlar jag inte!

Vi har nu ätit kvällsmat och tjattrat - sen gick hon hem till sig. Sonen har parkerat sig framför Tv-n och tittar på Sveriges Historia om Gustav Vasa - intressant sånt där.

Alles for today - idag coola violinisten David Garret med Csardas Gypsy Dance - och som vanligt - kanske lagt ut den förut men det kvittar..=) Bra är det!! Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Nygammal vänskap & En skräll

Den va käck! =)

Vaknade i morse 7.50 av nåt trevligt barn som satt o yla en sång typ...Jag stampade i golvet 2 gånger innan det blev tyst..Hm...Måste de GAPA som sagt????? 8.20 hade jag fortfarande inte somnat om en stund till så då gick jag upp.

Käkade frukost - tv-n åkte på, idag Klufts längdfinal och semi och final på 100 meter herrar + annat som sagt. Såg några hopp av Carro - såg semin på 100 meter - Bolt - inget snack, lätt som en plätt, vad kan han göra i finalen???

Sen idag då förstår ni har jag varit ute på lite äventyr! Har kommit i kontakt igen med en nygammal vän - vi var gamla bästisar i stort sett hela högstadiet och en bit in på 80-talet, jag har sovit över mycket mycket och vi har gjort massor ihop - ler & långhalm helt enkelt! Sen av olika anledningar bröts detta och vi har väl under dessa 25 år sporadiskt sagt ett hej, hur mår du? på FB och så sågs vi för 10 år sen på 20 års jubileumet a´la klassfest på Folkparken.

Hon bor i Lerum - flyttade dit då i mitten på 80-talet och bott kvar där - denna helgen skulle "deras" 9:a ha egen klassfest, de har de vart 5:e år och vi började prata lite på FB i förra veckan, vi tyckte bägge 2, att eftersom hon skulle hit till Mariestad och hon hade tid över - kan vi inte träffas???? JOOOO - vad kul!!! Så vid 12 snåret kom hon o hämtade mig - var jättekul att se henne - hon var sig precis lik tyckte jag! Vi styrde kosan först till Willys - vi köpte varsin blomma och sen åkte vi till kyrkogården en bit utanför stan där hennes mamma ligger, vi satte blommor och rensade lite. Sen åkte vi "hem" till henne då - överraskning för hennes pappa att jag var med! Och han hade då rakt inte ändrat sig heller - huset såg ut precis som det såg ut förr i stort sett..Och vad möter oss - jo, en voffs - de har alltid haft hundar - och hade så nu med + en kisse, och voffsen fick jag så möe pussar av så kära nån!! =) Vi fikade ute och pratade om ditten o datten, om gammalt o nytt..Vid 15 snåret tackade vi för oss - C skulle ju hem till Lerum så hon skjutsade hem mig och åkte hemåt.

Tack kära gamla vän för en jättetrevlig eftermiddag - det håller vi i och gör om!!

När jag kom hem så dök jag på datorn - var ju tvungen att kolla hur 100 meters finalen hade gått - jag tippade Bolt såklart men vilken tid hade han sprungit på??? Får upp Aftonbladet och får väl världens chock : Bolt DISKAD efter tjuvstart!! Men va i helvete.....På med SVT-play och såg det hela..SKRÄLL SKRÄLL SKRÄLL och alla totalt förvirrade - VAD HÄNDER??? Nu är det såhär med tjuvstarter - förr - de kunde tjuvstarta fanimig 10 gånger typ innan de kom i väg på VM-final eller OS-final - nerver såklart!!! De har ändrat reglerna - de accepterar INTE tjuvstart alls - gör du det - diskvalificerad direkt - rött kort - good bye!! Och naturligtvis var ju Bolt som alla andra taggad till tänderna givetvis och "sticker"..ADJÖ...Bolt själv förstod direkt att det var han - han slet av sig tröjan direkt och blev sen förpassad av banan...Så kan det gå hörni även för favoriterna - nu var det diskussion såg jag om att de skulle ändra på reglerna lite - jag tycker väl att 1 tjuvstart är ok, det är mycket nerver helt klart - men tjuvar du en andra gång - good bye!! Synd var det i alla fall, för det hade nog fasen blivit ett nytt världsrekord..Jaja, han kommer igen till OS, det betvivlar jag inte!

Sen ställde jag mig o strök de nya köksgardinerna, sonen kom hem också - lagom till att hjälpa mig hänga upp dem hahaha...Tja, o nu är det ju kväll - kvällsmat och slapp, i morrn är det som vanligt igen...

Idag favvisarna nr 1 - Europe med Rock the Night - ha det gott o mycket nöje!!!



Tjing

Pust & VM

 Hodelaly hodelaly hoppsan vilken karl..=)

Hugamig och fy fan så vidrigt äckligt det är nu - mår inte bra i detta, vaknade med världens skallebank, genomsvettig och nästan lite yr i mössan..Kan tro jag varit på brakfest x 10..Men nähädå..Lättade väl lite grann på huvudvärken efter kaffe men har suttit i hela dan och förpestat tillvaron - gillas INTE..

Kom i kläderna och så var det på med Tv-n!! Idag börjar VM i Friidrott - håller på till nästan söndag - tjoho, så skojigt!! Har idag tittat på när Usain Bolt lätt joggande tog sig vidare i 100 m, Carolina Kluft tog sig till längdfinal och så lite annat smått o gott..

En god vän tittade förbi - hade med sig sin vovve - så fin så, han märkte nog att det bott en vovvs här tror jag, och det har det ju! Vi drack kaffe och snacka skit - hon gillade inte heller detta väder, som sagt, man mår inte så lajban tycker jag..

Har ätit lite mat - och tittat på tv då ja, plockat lite allmänt, men har icke varit utanför dörren - det är rätt svalt härinne så där stannar jag tills detta gått över - och tydligen skulle det göra så redan i morgon.

Blir lite mer VM i kväll, mat i magen och nog ett glas vin tror jag - i morrn ska jag ut på lite äventyr - det får ni stilla er med och höra om tills i morgon ;) förstår ni!!

Idag blir det lite Shania Twain med That Don´t Impress me Much, läcker video tycker jag! Ha de gott och mycket nöje!!



Tjing

En mycket trevlig & varm dag! =)

 Fonzie gillar´t me..=)

Vaknade totalt genomsvett när alarmet på mobilen susa igång - jaha, sovit i natt med alltså..Trevligt trevligt! Men när jag väl kom upp så gav sig lilla huvudet till känna - antingen för att det är varmt, eller legat konstigt - men som sagt, sovit hade jag!

Frukostätning, tidningsbläddring, sonen gick till skolan - idag fick han nyckel med sig, jag skulle nämligen icke vara hemma när han slutade.

Jag & dottern har haft - ja, vi kan kan kalla det mysätalunchhit&dit...Vid 12 snåret fick jag bilen av ex-maken, han skulle in på Electrolux och jobba han till 19 i kväll, dottern var då o gjorde sina naglar hos en kompis. Min första anhalt (för att fördriva tiden tills hon var klar) var Kyrkornas Second Hand..Dottern letar badrumsskåp så jag gick en sväng därinne - mycket grejer idag tyckte jag - och summan av besöket blev: Inget badrumsskåp, men gardiner till köket och en tunika till mig! Tjo ho!! Har nämligen letat med ljus o lykta efter ett par svarta gardiner med lite grönt mönster i typ - eftersom det är grönt i köket, men icke hittat detta nånstans..Men så bara sådär, från ingen vinkel alls så hängde de ett par svarta längder med grönt och rött och lite vitt mönster där mitt framför ögonen! De knep jag DIREKT så ingen annan skulle sno dem =) Och så hittade jag en svart tunika också, kanon! Ibland hittar man ingenting och ibland hittar man precis det man sökt, knepigt va?

Nåväl, klockan gick tydligen sakta och jag sms:a dottern och hörde hur lång tid till det skulle ta - en halvtimme, kanske lite mer blev svaret - happ, då drog jag vidare till Brödbutiken i stan, tog goood tid på mig och handlade lite och när jag kom till bilen hade inte klockan gått alls..Knepigt det där när man väntar på nån - annars går tiden minsann men inte då inte..Så jag fick stå utanför bilen i skuggan då som tur var - o väntade o väntade..En halvtimme gick men då kom ett sms av dottern som SNART var klar..jag väntade till snart hade gått och sms:a att nu åkte jag och ställde mig utanför där hon var..Jodu, nåt SNART blev det inte, snarare en halvtimme till, körigt värre att göra naglar hörni!

Till slut var hon klar och då började vår lilla hit&dit resa då: Första anhalt, dottern bjöd mig på lunch på ett ställe i stan - kalasgott, helstekt fläskfilé med potatisgratäng och vitlökssky - sallad, jo man tackar!! Nästa anhalt var att åka ut till svärmor en sväng, hon hade lovat att dottern skulle få kantareller också och rabarberkräm..En fika tog vi och då var klockan redan 4 - och vi hade knappt gjort nåt! Ni ser - DÅ går tiden fort minsann!! Vi tackade så hjärtligt för fika, svamp, rabarberkräm och bullar och sen for tillbaka till stan. Nästa anhalt Systembolaget - vid den här punkten så kan jag säga att svetten forsade om mig - det är just såna här dagar jag riktigt avskyr..Spelar ingen roll om jag sitter rätt upp o ner ibland så svettas jag nåt hemskt..Jaja, gjorde klart på systemet, vidare in till mataffärren - svetten rann och så handlade vi och såklart blir man stående i nån gång nånstans och träffar bekanta och bla bla bla bla...Klart där och vidare till nästa mataffär - gick rätt smidigt där med och sen vidare o hämtade ett paket...Då var klockan en bit över 18..Hem med dottern och alla hennes matkassar, jag ringde sonen som gick ut och hjälpte mig o bära och jag åkte o ställde bilen och sen hem. 18.30 typ var jag hemma - puh,stön och pust...Tja, hann väl inte mer än sätta ner den svettiga rumpan så ringde ex-maken, då var han hemma efter jobbet så sonen kunde komma...Ska bara andas 5 minuter så kommer vi..

In med packning o son i bilen och hem till ex-maken. Snackade lite skit och prövade sonens WII, fasen vad kul, sånt där gillar jag, kan stå hela dan men såna grejer - baseball och bowling spelade vi - jag och ex-maken tog ett par ord och sen gick jag hem, var väl hemma för en dryg timme sen..Och nu har luften gått ur mig totalt kan jag säga, svettig, varm och eländig, och huvudet är faktiskt med än litegrann, det mulnade på faktiskt och kom några regnstänk när jag var hos ex-maken, så det är nog väderhuvudvärk, för han var likadan..

Hade eventuellt tänkt att gå ner till Folkparken ikväll, här i stan är det nämligen Mariestadskalaset just nu, massa evenemang och uppträde och ikväll har Kommunen sin personalfest på Parken - andra får komma efter kl 22 - The Playtones spelar ikväll - MEN..jag orkar fan inte, sjöblöt av svett, håret åt alla håll och stressa med att fixa till sig och mojsa - ne, det är inte min grej längre..Jag kan inte stressa alls längre, då går allt åt pipsvängen, jag måste ha tid på mig med allt jag gör. Så lugn & fin ikväll blir det - känner att jag är trötter med faktiskt, visst, värmen gör sitt till men man är ju inte van direkt att gå upp kl 7 inte...

Ja, det var min dag idag - liiiite sent inlägg men jag har ju haft SÅ körigt...=) Tack söta dotter för en trevlig, och varm dag med lunch och annat! <3 Och tack svärmor för fika och mer svampareller,kräm o bullar till barnbarnet!! Nu somnar hon lycklig, jag LOVAR!!!! =)

Eftersom The Playtones spelar live på Parken ikväll och jag inte orkar gå dit så tar vi en video med dem i stället, la nog ut den för ett tag sen, men skit i det - låtsas att ni ALDRIG har sett eller hört den..=) Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Dubbelt Upp

 Så är det faktiskt! =)

Jag får be om ursäkt för inget inlägg igår, blev lite körigt på eftermiddagen o kvällen - men men, här blir det ju dubbelt då!

Igår ja, dagen började soft, är inte speciellt skoj att klockan ringer, och det tycker icke sonen heller, men, ändå, skönt med lite rutin. Plockade sen i mina skrivbordslådor och rensa ur dem, herrejösses vad "skit" och annat man trycker in där. Har nu en bra hög (som jag också igår skulle åtgärdat) att sätta in i pärmar där de hör hemma.

Får plötsligt ett sms av dottern att det brinner inne i stan..Va?? Jojomen, det nya seniorboendet bakom Biblioteket i stan stod i ljusan låga. Hela övervåningen blev övertänd - det är 5 eller 6 våningar på det - och som tur var håller de på att byggas än så inga hade flyttat in..Brandbilar och helikoptrar och gud vet vad - men de fick släckt i alla fall, men nu blir ju såklart bygget lite försenat.

Sen ringde det på min dörr - där stod svärmor med en hel påse KANTARELLER!!!! Och en påse bullar!! TJOHO säger jag, vi drack en kopp och sen åkte hon hemåt. Tack Berit för skogens guld och goaste bullarna!! =)

Sen var det dags för mig att åka till en gammal god vän som inte bor så långt härifrån - hon gör nämligen smycken, så snygga så snygga!!! Jag köpte ett halsband och 2 par örhängen - halsbandet ser ni här:



Snyggt som fasen - eller hur?? Och här får ni hemsidan - så ni kan gå in o kika själva!!

http://www.cickidesign.n.nu/ 

Jag har fått tillåtelse att lägga ut den så nu kan ni klicka på o titta!! Så där var jag - drack kaffe och pratade skit en bra stund och sen tittade vi på allt fint hon har..Och man är ju rolig och inte kan bestämma sig..Hahaha..Ju mer man tittar desto mer hittar man ju, men jag stoppade där då vid ett halsband o 2 par örhängen, sen cyklade jag hemåt.

Hann inte in för dörren så kom dottern - och vi blev sittande o åt lite och pratade, och helt plötsligt var klockan 22.30 - happ, hej hej och go´natt!

Och idag har morgonen startat som den brukar - sen gjorde jag mig i ordning och ställde mig att rensa all svamp - dottern kom efter sitt tandläkarbesök och när jag rensat klart och förvällt så stekte vi kantareller, jag hällde på grädde och så åt vi det på rostat bröd - inte illa va?? NÄ - dottern sa inte ett enda pip under måltiden knappt - hon är vansinnigt förälskad i kantareller så hon satt verkligen o njöt av varje tugga..Hahaha..Men hon ska få egna hon i morrn av svärmor + rabarberkräm också..Snäll svärmor och farmor!! Efter det käkade vi lite glass och sen gick hon hemåt.

Jag har fortfarande inte satt in pappren i pärmarna - köket ser lite ut som en krigszon, så jag ska strax ta tag i livet och fixa till lite. Sen är det ju lite mat i magen och natti natti.

Så gott folk, det var det - idag The Police med Every Breath You Take - tror inte jag lagt ut den än, men jag är ju snurrig i pallet ibland vet ni så lita inte på vad jag säger inte....=) Ha de gott och mycket nöje!!



Tjing

Skolstart

Ja - nu börjar det!! =)

Vet ej vad som drabbat mig - spunk kanske?? Sover gör jag i alla fall..Och HAHA..vaknade före helvetesmaskinen så den slapp jag höra med! Sicken Blås!!

Sonen klev med ett stönande och ett suckande ur sängen kl 7..Frukost intogs faktiskt med några ord mellan oss - brukar vara knäpptyst annars..Sonen gjorde sig klar och drog iväg runt 7.35 i alla fall.

Ja idag var det skolstart - nu började ju inte min son 0:an precis utan 6:an, men många många andra barn har nog inte sovit i natt - varit nervösa och tyckt det varit jätteläskigt..Hållt hårt i mamma o pappa - köpt ny skolväska o allt det där..Kommer ni ihåg när NI började skolan? Såhär såg det ut när jag började 1:a Klass i Hammarbyskolan då:



Yes - och ni som sett det förut vet ju var jag sitter - men ni andra - går det att klura ut kanske?? Nåja, jag ska hjälpa er, andra raden nerifrån längst ut till vänster - i lila tröja och glasögon - och kolla in stilen - händerna på knäna som att "Yes - här ska röjas!!!!!" Och det gjorde ja med...=)
Fröken hette Ing-Britt Nyholm kommer jag ihåg, var en väldigt rar fröken - kan undra vad hon gör idag? Så där då, mitt allra första klasskort - kitchigt va? =)

Det var en herrans massa år sen i alla fall, och faktiskt några av dem har jag kontakt med än idag! Kul tycker jag!!

Annars idag så har solen visat sig från sin bästa sida - strålat i princip hela dagen - vad jag har gjort?? Tja, inte nå som de säger i Norrland...Gjort mig i ordning, bäddat, ätit lite mat, satt in lite papper i pärmar, druckit kaffe - så jooo, liiite hade jag väl gjort kanske..Men inga större evenemang idag. Sonen kom hem runt 13 med en hel lunta med papper om ditten o datten - trodde nästan att eftersom de nu är "störst" på mellanstadiet skulle få lite längre dagar - men nähä till ungarnas glädje förstås, det var halv 2 och 2 som gällde typ, och det är väl ok..Vänta du gosse lille när högstadiet börjar och man hade turen att få sluta 15.20 - på FREDAGAR..Då ville man gömma sig helt klart, "men HALLÅÅÅÅ eller - ska vi vara här HELA DAAAAN????" Hahahaha..=)

Gick igenom tv-tablån idag med, inte ett enda kul att se på - nu får det snart börjas med Dr House o annat, eller hur, är lite "serie sjuker" tror jag..Men men det kommer ju, det vet jag. Nu snart lite i magen - varma mackor var typ 100 år sen jag gjorde, frågan är bara - har jag nåt att lägga på dem?? Får kollas helt klart!!

Idag ska ni få en bra grupp - nämligen Supertramp - här med The Logical Song..Ha det gott och mycket nöje!!





Tjing

Hammarbyhöjden

Japp och de har jag hittat!!

Sov HELA natten - öhh jaha???? Bra naturligtvis!!!

Idag har det blivit lite diverse faktiskt - jag har diskat - CHECK - jag har strukit nästan all tvätt - HALVCHECK, jag har lagat mat - CHECK och så har jag hittat nåt...

Ni vet ju att man på Hitta.se kan få upp gatubilder? Jo ser ni, det kan man - MEN...jag har inte vetat hur man ska spara dem, för det går inte i rödaste rappet...

Dottern kom förbi här efter jobbet - vi snacka om allt o inget, åt mat och sen då gick jag till datorn och öppnade upp det jag ville och påpekade för dottern att "det är ju fasen att man inte kan spara bilderna!!" "Jo, kan man visst!! sa hon lite käckt, man trycker bara på Ctrl och PrtScn knapparna så sparas de och så får du öppna i Paint och lite så..." Ööhhh jaha???? IGEN....Så vi knixa o trixa lite och tänka sig så vansinnigt duktig jag kan vara - oh my god - och slå er för pannan!!..=) Jag har med hjälp då av gatubilder "gått" omkring i Hammarbyhöjden där jag är född och uppväxt, stått utanför porten, varit i lekparken utanför, gått till tobaksaffärn och ner till min skola..Lite käckt faktiskt - eller hur?? Och här kommer då korten - här gott folk är jag då uppväxt - har lekt och varit jävlig - och gått i skolan tills jag flyttade därifrån 1976:



Per Lindeströms väg 64 Hammarbyhöjden Stockholm - vi bodde högst upp till höger..



Porten till vänster och så lekparken..här har man varit mycket..



Lekparken - mitt hus är mitt emot - längst bort på baksidan av huset hade vi vårat garage - där försökte jag få pappa att ställa in en häst i stället för bilen - gungställningen i lekparken stod där rutchkanan är nu om jag inte minns fel - och det var här i parken Finn Zetterholm och Marie satt och spelade - de bodde i husen till höger som inte syns här..



Här låg Tobaksaffären - dit gick man o köpte godis - bakom dörren hade de dåtidens porrtidningar - Piff & Puff och det skulle man ju kika på såklart - tills arga farbrorn bakom disken såg det o sa: INTE titta bakom dörren barn!!!! Hahaha...



Här är Hammarby skola - denna "ingång" med skylt o grejer fanns inte på min tid, inte vad jag kommer ihåg i alla fall...



Lite mer som jag kommer ihåg det - här gick jag från årskurs 1-3 + att jag var på fritidshemmet också som låg på skolgården, hittade tyvärr ingen bild på det..

Sådär ja - rundtur i Hammarby - vad säger man?? Hahahaha..Skulle kunna gå omkring med Er lite varstans, men då skulle det bli många kort tror jag så det får vara bra..

I morgon återgår då allting till det normala - ska faktiskt bli skönt, inte sååå kul att klockjäkeln ringer men det kanske är lite nyttigt att komma upp i tid med - jag kan ju i och för sig pipa ner i sängen igen om jag vill eftersom jag inte jobbar - och det blir det säkert framöver.

Idag en lite käck video med Cyndi Lauper - Girls just wanna have fun - och det vill man ju! Ha de gott och mycket nöje!!!



Tjing

Söndag

 Oj oj oj...=) Howdy på dig du!!! =)

Vaknade i natt av att jag frös och var görtäppt i näsan - happ´, upp o åtgärdade det, sen slocknade jag igen och vakna runt 8.30. Dottern skulle också komma förbi på morgonkvisten och skriva ut ett kvitto - hon o några till skulle till Liseberg idag nämligen.

Jag o sonen käkade, dottern kom och så strulade det såklart men till slut gick det att skriva ut, sen for de iväg. Har haft det bra, är trötta nu och var väl på väg hem snart.

Jag har annars knappt rört på påkarna idag kan jag säga, grejat lite med pärmar bl a, ex-maken kom förbi och hjälpte mig med en sak, jag hade prövat 1000 möjligheter säkert och inte fått hyfs på det, så sätter han sig och VIPS så var det klart...Hm...Det är bara att svälja nederlaget..=) och tacka för hjälpen.

Käkat pirog till mat idag - i mikron såklart - diskbänken ser ut som kriget - men jag har icke den minsta lust, det är inte nån som tar det ifrån mig heller så det kan stå lite till. Vet inte vad vi ska stoppa i magarna om en stund här, jag får se när jag äntrar köksregionen.

Stryktvätten är också kvar hörni - jag har stagnerat hahaha...Ska ta det i morgon, i promise, på tisdag börjar skolorna - eleverna är lyckliga - INTE - och sen blir det ordning på torpet, eller hur? Japp. Så är det faktiskt. Ska ta bort de förbaskade fula balkonglådorna med, nu är det inte snyggt alls - så det får snart åka till soprummet tror jag.

End of story - idag en liten favvis - Little Richard med Great Gosh a mighty - lite kul video till den faktiskt, kolla får ni se! Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Helg

Vilken söting =)

Jag håller nog på att bli förvirrad - måste vara detta med "inga tider" och rutiner..Hade lite svårt att somna i natt men vakna 6.30 av (tror jag - eller så var det en dröm) att grannen bredvid mig lyssnade på nyheter på högsta volym?? Så några timmar på raken i sömn blev det ju, men sen låg jag bara o smålura lite. Gick upp vid 8.30 och gjorde mysfrukost till sonen o mig.

Vädret har till en början idag varit kasst, det såg väldigt mörkt ut och regnet hängde väl på en skör tråd, men vips så klarnade det upp och solen har faktiskt skinit större delen av dagen!

Men jag är som sagt förvirrad - har flera gånger idag undrat "vilken dag är det egentligen"..Lördag eller söndag?? Tja, man får kolla datum helt enkelt och då har det visat sig att det är lördag då ja, men känns inte som det? Vad gjorde jag igår?? När börjar skolan?? Hahaha..Helt sjukt - hade en god vän här igår kväll som kom på snabb visit - detta med namn också - totalt hopplöst, vi var lika stora knäppskaft både hon o jag..Hennes dotter gillar nämligen Bob Marley - och jag skulle ta reda på en sak om honom - men inte fan kom jag på vad karln hette??? Jag fick helt sonika skriva "reggae" i Google - DÅ kom hans namn upp - men jösses???? Illa ställt eller vad kan det vara?? Jag har i alla fall kommit ihåg hur man lagar mat och kokar en kopp kaffe, det är inte illa det i alla fall!!

I övrigt lugnt - men icke på gården - och det är ju kul att ungarna har roligt MEN...ja ni har hört det förut..GAPA GAPA GAAAAAPAAAA, man blir idiot..Och så får jag bita mig i tungan för att inte vara en riktigt skitkärring och vråla nåt riktigt otrevligt..Om några dagar blir det tyst - ett tag på dan i alla fall..Puh....

Rester ikväll - gjorde spaghetti o köttfärssås till middag och det räcker till nu med, går alldeles utmärkt. Har även tagit mig en glas Red Gold med fruktsoda - det som jag tyckte var lite diskmedelvarning på..Mja, men nu ser ni har jag funnit den ultimata blandningen så nu går det att dricka..Saken var den att det var en skvätt kvar i både Red Gold och Fruktsodan - och de såg så ledsna ut där de stog - så jag ordnade dejt med dem bägge och nu är slattarna slut!! Tjohej - och det är väl fortfarande lördag va??!! =)

Nåja, förvirrad eller inte  - här kommer Peter Jöback med Higher - han är också lite förvirrad tror jag...=) Ha det gott och mycket nöje!!




Tjing

Regnet det bara öser ner...

Nä, Gustaf gillar det inte heller....=)

Nu vet jag inte riktigt vad som hänt - sovit i natt också med ett litet undantag..Man får tacka o ta emot de gånger man får sova!

Gick upp o åt frukost och läste tidningen, ett riktigt grådassigt väder ute, regnet hängde i luften, och fuktigt och jäkligt va det..Sen så brakade det loss, det har väl typ vräkt ner till kl 17 ungefär - håller fortfarande upp, men lurigt ser det ut.

Käkat lite, värma i mikron vet ni ;)..sen har det ju varit tvättstuga och är så än till kl 20. Och precis nu har jag o sonen kommit hem från en cykeltur till Netto - vi chansade på att det skulle hålla upp och det gjorde det! Men inte direkt varmt - jag tog faktiskt jacka på och sonen med..Vi får hoppas att det blir liiite värme till eller hur, hösten blir väldans lång annars..

Lite kvällsmat - kanske se en film igen och tja, sen är det väl natti natti och hoppas att vädret är lite trevligare i morgon, man blir änna slöer i detta med..GÄSP..Men tro´t eller ej, jag har ICKE softat i fåtöljen på 2 dar nu!! Duktiga jag va..Hahahaha..

Så var det - idag blir det Bananarama med Venus - ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Snälla vänner =)

Söt va? =)

Sov nästan 5 timmar i sträck - det ni! Vaknade 6.05 och var väl lite förvirrad för jag tänkte gå upp..Haha, tills jag såg vad klockan var..NO WAY..så ner igen och så sov jag lite till - gick upp 8.30. Käkade frukost och läste tidningen, vädret såg hyfsat ut också!

Sen har jag fått handlat - och fått åka bil, på förmiddagen åkte jag med en god vän till Willys, hon skulle ändå till Jysk, så klart jag fick åka med! Perfect, jag handlade och hon kollade på Jysk och Coop Bygg, sen var det hemfärd!

Åt lite lunch och sen vid 4 kom nästa goda vän och så körde vi ner till Mataffärn i stan, hon skulle också handla lite, så vi strosade och shoppade - vi var nästan förvånade över att vi fixade det på en halvtimme?? Vi brukar ta tid på oss annars, men det flöt på! Och så skjuts hem, sonen stod o väntade och hjälpte mig bära upp. Så - Tack kära E och A för skjutsarna idag, snälla ni e´!!! =)

En kopp kaffe på det, ska snart diska lite - laga lite mat - ikväll tror jag att sonen och jag ska ta och se en film faktiskt och gosa ner oss i soffa, respektive fåtölj - japp, så får det bli!

I morgon är det redan fredag - jag har tvätt tid kl 16, bäst nu att tvätta upp allt - skolorna börjar på tisdag så allt är fit for fight tills dess, eller hur?

Alles for today - Idag blir det Kylie Minouge ft Taio Cruz med Higher..Ha det gott o mycket nöje!!



Tjing

Sonen hemma & Fynd =)

Weeeiii =)

Sovit lite bättre - men är väl i stort sett av på mitten känns det som när jag kliver ur sängen...Huga...

Kom i kläderna innan 11 idag hörni, oj oj oj..Hade "tänkt" göra lite idag men blev annat skojigare i stället!! Sonen har kommit efter nästan 14 dagar hos sin fader - stort kramkalas såklart, och JA, han var sig lik faktiskt..Ex-maken kom med kläder och annat efter en stund sen, ett litet snack bara och sen åkte han.

Jag tog med mig sonen ut på lite shopping - hade "tänkt" lite där med - men tänk så det kan bli!! =) Vi cyklade till Karlssons varuhus först, jag letar cykelkorg nämligen att hänga på pakethållaren, men jag tyckte det var så jädra dyrt med 200 spänn för en sån faktiskt...Gick omkring bland herr & damkläder också - Jahaja, "Halva REA - priset" stod det lite varstans...DET måste ju kollas!! Hittade 2 joggingbyxor och luvtröja till sonen - de hade kostat 179 bagis per del förut, nu med halva REA priset, 45 kr styck...FYND!!!!! Sånt gillar vi!! så de åkte raskt ner i kundkorgen - köpte bokomslagspapper med, så va det gjort också!!

Hittade lite till dottern med faktiskt, klädnypor och en konservöppnare..Inte så bra att öppna konservburkar med kniv kanske???? och en hjärtformad plåtburk. Till mig då?? Nä..Inte ett jota idag, men det gör inget, jag har faktiskt shoppat lite till mig själv för ett tag sen, sonen var tvungen att få lite nu, han har väl typ inget att ta på sig annars..

Meningen med hela cykelturen var att vi skulle åka o handla mat - men se det blev inget med det, tog bara en snabb sväng in på Lidl och köpte lite mjölk o sånt, resten får vi ta i morgon i stället. Hade regnat också när vi kom ut från Karlssons och det såg fasa mörkt ut så vi drog hemåt i stället.

Nu har dottern varit här o fått sina smågrejer, hon har gått igen, ska upp o jobba i morgon tidigt. Vi ska ta nåt o stoppa i magen och sen är det ju god natt.

Ja just det!! Stor nyhet har kommit ut idag! Kronprinsessan ska ha barn minsann - hadedudane mej så snuttipnuttigt va..Får vi se vad som trillar ut i mitten på mars nästa år då!!

Idag Jaki Graham med Set Me Free - ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Kära nån..

Jaaaaa - glitterich!! =)

Gick o la mig vid 12 snåret i natt - somna halv 3...Däremellan var jag uppe 2 gånger med kryp i benen och ont i ryggen så man skulle vilja vända ut och in på sig själv..Läckert..

Vaknade 6 första vändan, sen var det bara slummer till 8.45, sen gav jag upp. Åt frukost och läste tidningen som var så tunn idag så man kan ju undra varför de ger ut en tidning då överhuvudtaget?

Telefonen har visat sig från sin bästa sida idag med - 2 goda vänner har ringt och där blev det långa samtal - sen har det ringt 8!! försäljarnummer!!! Allt ifrån 08, 046, 031, 036, 018...De är fan inte riktiga i huvudet nån av dem - jag slår alltid upp vilka det är också - elavtal - strumpor - försäkringar - och gud vet vad, jag skiter i att svara, ibland ringer det 2 signaler, ibland 102..På många av numren har jag läst att det är ingen i andra änden ens när folk lyfter luren, men som sagt jag skiter i att svara jag - de kan hålla på, men det är väl en dator som ringer upp kan jag tro..

Tog mig en cykeltur med, och jag trampa på som fan, "körde" lite med musklerna i benen så kanske de lägger av att krypa sen, vi får väl se. Ska göra lite mat med nu, vad det nu ska bli.

Har faktiskt suttit idag o kollat in 80-tals stilen som vi hade - tydligen många som önskar sig tillbaka dit eller önskat att de fått vara med - håret, kläderna, skorna, smycken, musiken..Det finns t o m videos om hur man får en 80 tals frilla och hur man klär sig - kära nån..Hahahaha..Ja det var tider hörni - synd för er som inte var med, för det är tydligen klassat som nåt speciellt. Och nu är det tydligen 30 år sen ja...De har väl tagit fel på siffror va?? Eller vad tror ni?? ;)

Idag ska ni få Taylor Dayne med Tell It to my Heart..En -88:a tror jag bestämt att det är..Mankanintesittastill musik kallas det för - tjohej..=) Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

En riktigt trälig dag..

 Snygga tofflor annars...=)

Hej - mitt namn är Ontiryggen Soverintebra Andersson..Och när man efter flera upp o nedstigningar i sängen under natten till slut slår upp sina blå - eller om de är gröna - inte vet jag - så möts man av - REGN - grådass - fuktigt elände utanför..Fabulous..Åh vilken härlig dag!!!!

Läste tidning och åt frukost - och regnet det ömsom ökade o minskade - GÄSP....Fy fabian vad trött man blir i sånt här väder - man vill dra täcket över skallen och återkomma nån annan dag..

Kom i kläderna i alla fall - och sen förstår ni har jag faktiskt sökt på drömtydning!! Jag berättade ju häromdagen om min dröm, jagade ju bäver ihop med en gammal klasskamrat hahaha...Har nu försökt få nån klarhet i vad det kunde betyda. Hittade dock bara en förklaring till att deltaga i jakt - och det gjorde jag ju - och det betyder helt sonika - tur i spel och lotterier!! Jahaja!! Där ser man minsann - får väl ta o ge mig ut nån dag då o köpa mig lite sådana då!!

Jamen visst - bloggens sida har åter igen fått en liten uppryckning - tack snälla dotter IGEN..Hon kom hit en sväng efter arbetet och gjorde i ordning sin egen blogg och då snika jag till mig lite tid där att göra om det sista på min..Så fint så fint!!

Har även idag fått lite skojigt i brevlådan! Inbjudan till Klassfest - alla 9:or på våra (då) 2 högstadieskolor med avgångsår 1980-1981-1982 är välkomna på party - alltså 30 års jubileum - fan så det lät då...30 års jubileum..Hmm..Var på festen som hölls när det var 20 års jubileum och OJ vad kul det va!! Så naturligtvis ska man gå på detta!!! Hur alla ska få plats är en annan femma, men kul ska det bli!!

Regnet har fortsatt under dagen - ibland riktigt vräkt ner - och GÄSP igen..Inte klokt - man behöver struktur-ordning-reda, det känner jag det =)..Tur att skolorna börjar om 1 vecka, sommaren är väl nice, slapp o slö - men man ledsnar på det med..

Nu är det kvällen - lite mat i magen är det väl dags för också. Idag blir det tvillingarna BROS förstår ni - When will I be Famous..Ja det har jag också undrat - när blir jag det?? Hahaha..Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

En vanlig dag

 Nej, det vill sig INTE med glittret...

Ibland kan man undra sa Flundra om Torsken är en fisk...Ja, det är mycket man kan undra över..

Som sagt sömnen är inte bra - och drömmer helt knas! I natt t e x..Jag har en gammal klasskamrat som efter gymnasiet - tror jag - flyttade, och inte till vilket ställe som helst utan till - håll i Er nu - Arorangi - Cook Islands...Och vart fan ligger nu detta undrar ni??!! Jo, utanför Australien mitt ute i spa´t där..Hur långt bort som helst alltså - vågat eller hur?? Hur och varför hon hamna just DÄR vet jag inte, men hon är i alla fall gift med en man som kanske är därifrån jag vet inte...

Nåja, HON var i min dröm i natt och ni kan inte ana vad vi gjorde heller - jo, jagade BÄVER...Hahahahaha...Ja, man nästan smäller av - hon åkte hela långa vägen hem till Sverige för att jaga Bäver helt enkelt..Vi fick inte tag i nån - däremot hamnade vi på en fest - hemma hos henne helt plötsligt?? Kul hade vi och drinkar drack vi och gick i saronger och hela skiten..Sen vaknade jag..HUR i herrans namn är hjärnan funtad hörni? Ska nog ta reda på vad det betyder att drömma om bävrar förstås...Ja jösses...=)

Vädret har idag varit lite si o så faktiskt, lite regnstänk har det kommit. I tidningarna - som för övrigt INTE skriver samma sak säger de att hösten är på väg, har redan varit frost uppåt - i nästa tidning så är hösten MYCKET försenad..Jaja, det finns folk till att spekulera i allt hörni, t o m varför bajset ser ut som det gör...Ja, det kan man ju undra???

Har donat lite på sonens rum - åt smörgås bara mitt på dagen, var inte hungrig, gör nåt bättre just nu, kyckling i ugn med kanongod sås o bandspaghetti - yummy!! Ryggen är lite bättre idag i alla fall, det kommer o går skiten, tur man är van vid än det ena, än det andra. Ska bli spännande o se vad sjukgymnasten får ihop för sammanställning på den tid jag varit där - och sen vad min smärtläkare säger - "Nja, nä, det är nog bara o kapa vet du..."..Jomen, men akta bara - jag är strömförande!! =)

Nä hörni - mat strax - idag video med Steelheart med den fantastiska sångaren Miljenko Matijevic..Han var borta ett par år från Steelheart efter en olycka på scen på 90-talet, han klättrade i en ljusramp som rasade och han fick den i huvudet och föll med ansiktet nedåt..Men han kom igen några år senare och är med i Steelheart än..Vet faktiskt inte hur högt han kan sjunga, det är ingen dålig pipa han har i alla fall..Och inte e han fuler heller..=) Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Lördag

 Näe - inget glitter idag heller...=(

Inget glitter - sover illa - har ont i ryggen - strålande dag va?

Jodå den har allt strålat i form av en sol minsann - är lite lagom varmt nu faktiskt, inga svettattacker på ett tag! Men sömnen är som en potta skit i en ladugård..Ryggen spökar som attan nu alltså - det märks att jag inte går hos sjukgymnasten längre - får nog ta o lyfta luren dit när skolor o sådant kommer igång o höra vad hon säger, om det kanske går att få en behandling till kanske? Får hoppas på det. Men det är ju sänghelvetet med - jag skulle behöva komma till ett sånt där ställe som kan se hur man ligger i sängen, om man ligger bra eller dåligt, finns med värmekameror tror jag t o m, det är ju pest eller kolera ibland, eller hur??

Nåväl - så jag har inte gjort många knop idag - diskat har jag gjort och lagat lite mat, i övrigt några vändor i fåtöljen, pratat med 2 goda vänner, dottern kom förbi en sväng, druckit kaffe och suttit här. Har rensat bland lite mail o sånt bl a, kors, mail sen 2009..Behövs kanske inte?? Men det är ju som vanligt, man spar för "det kan vara kul att ha" ..Men nu åkte lite väck i alla fall.

Skan snart få lite i magen - och ett glas rosé med ja, icke att förglömma!! Sonen har varit runt på Kinnekulle och stenbrottet och grejer med sin far idag tydligen, ja Kinnekulle är fint det, är det bra väder har man världens utsikt, man ser t o m Läckö Slott.

Så var det idag hörni - nu ska ni få nåt som jag även hade glömt bort - Robbie Nevil - kommer ni ihåg honom? 80-talet givetvis, här med C´est  la vie.. Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Lite nytt

 Tack söta dotter!!

Näe - orolig sömn så jag vet inte vad....

Som ni ser nu så har det blivit liite nyare upptill - det var det som bråka så igår, bilden hade av nån anledning blivit jättegigantisk så den gick inte att lägga in - men nu är det fixat - en liten Annika, en lite mindre Annika och så vanliga Annika, tja blev inte så pjåkigt!! Tänk va dotera kan..Tack söta Malin för hjälpen!! =)

Idag var jag i kläderna innan kl 11 minsann - opsy daisy - sen svira jag mig upp på cykeln och trampa ner till stan..Första anhalt - Tytembolaget..Dottern har hittat nåt nytt - ett apretif-vin som heter Red Gold smultronsmak - finns med citron också o då heter det Lemon Gold..Men för fasen innan jag hittade det i hyllorna!!! Folk trodde nog inte jag var riktigt klok som trava av o an mellan hyllorna en sisådär 25 gånger - sen hittade jag det äntligen! Sen gick jag vidare till mataffären och handlade lite grann där med. O så fastnar man ju med folk lite här o där bland hyllorna och snackar skit..Men jag har ju all tid i världen så det var bara att prata på! När jag kom ut o lastade cykeln träffade jag ännu en bekant som jag blev stående med - bla bla bla bla...Blev änna svettig, stod precis i solgasset med så det var skönt att cykla sen!!

Kom hem och käkade lite mat - snusa i fåtöljen, men det var lögn idag - ens med stängd balkongdörr..Det var då HELVETE vad ungarna ska SKRIKA!! Idag var det en hårsmån ifrån att jag lekte elaka tanten kan jag tala om - hade god lust att öppna och skrika - HÅLL KÄFFFFFTTEEEEEEEEN!!!!!!!!! Varför, varför, varför måste de GAPA??????? Jag fattar inte alltså, de måste ju vara hörselskadade hela bunten!!! GRRR GRRRR säger jag, en tejpbit över truten och en dumstrut på huvudet ska de ha...

Lite kaffe blev det för att lugna nerverna lite, hahaha..Sen kom min vän och hunduppfödare förbi en sväng, snack på stående fot idag bara - sen skulle hon iväg igen.

Har precis ätit lite potatissallad och Chorizokorv och lite tomater - till det då Red Gold med fruktsoda i..Ni ska se färgen! Riktigt lysande röd-lila på nåt vis - men nja..visst det går allt ner, men det var inte nåt för mig riktigt - liiiiite diskmedelvarning på det faktiskt - men med fruktsodan i också var det godkänt, det går icke att dricka rent - hujedamig - det blir alldeles för sliskigt det..

Sen för en stund sen fixade då dottern detta med bloggen, hon har gått hem till sitt, ska upp o jobba kl 7 i morrn hon - och klockan har redan passerat 21 då ja....Happ, det var denna dan!!

Idag blir det en ganska lång video - men FAN SÅ BRA!!!! Dire Straits - say no moore om dem, och här live med Private Investigations...RYSVARNING.SE är det på den hörni..Ha de gott och mycket nöje!!



Tjing

Skulle varit ny design

 Aouch....Hå hå hå...=)

Ja gott folk, det skulle varit lite ny design här idag - dottern har hjälpt mig, för jag kan ju inte, MEN..det går inte av nån anledning - så ni får vänta och jag med på att det ska fungera! Under tiden kan man ju glysa på grabben här ovanför - jatack säger man till det..=)

Varit vakna-somna-vakna-somna natt igen - hopplöst med sånt, eller hur? Gick upp runt halv 9 i alla fall och käkade lite o bläddra i tidningen. Kom i kläderna sent dock idag, tiden tiden - ajöss - som vanligt..

Solen har strålat idag i alla fall, men mulet i kanterna, man har icke varit säker på om det ska bli regn eller inte, det går ju snabbt det där ibland, helt plötsligt så blåser det upp, molnen drabbar ihop sig och så börjar det ösregna. Men det har inte blivit nåt sånt, fortfarande regnfritt, men mer mulet.

Och eftersom man sover taskigt på nätterna blir man knas på dan, men jag har bara snoozat litegrann. Pratat med ex-maken en sväng - allt bra där och det är ju bra.

Ikväll kom dottern då och skulle hjälpa mig med bloggen här, var ett litet pysslande först, det är inte bara, det kan jag säga att göra om, hugamig, tur att hon kan, och det svischar bara till så är det färdigt efter lite klipp o klixtra. Sen fick hon för sig att hon skulle göra kladdkaka, och det gjorde hon, den tog vi varsin bit av - och sen har vi skrattat så tårarna har runnit - åt vad? Jo, jag har nämligen lite kul grejer i mina pärmar, bl a en matsedel vi fick på sjukhuset när jag jobbade där - den är ju helt uppåt väggarna naturligtvis + massa annat, läkargrodor och lite rim..Det har vi suttit o gapflabbat åt en bra stund - vissa gånger kunde jag inte ens läsa utan att skratta - kul vi har va??!! =) Japp, och det roliga är att det skrattas lika mycket varje gång det läses, nu är det ett par år sen, men då bröt vi ihop totalt då med. Skoj!! =)

Sen innan hon gick nu så försökte vi igen att få in nya bilder o så här, men icke sa Nicke..Är nåt tjall på bloggsidan i sig antagligen - men vi fortsätter att försöka, nån dag ska det väl gå!!

Ibland är också mitt huvud med - kan man tänka sig!! Hahaha..Fick en sån där "Katching!!" i skallen tidigare idag - att "det måste jag leta efter!!" och det gjorde jag och hittade vad jag ville! Och det gott folk blir videon idag - Secret Service med Let us Dance just a little bit more..Ni kommer säkert ihåg gruppen med Ola Håkansson i spetsen - bra musik är det. Och det bästa med detta är - denna "konsterten" som videon är plockat ifrån gick på tv för en herrans massa år sen och den har vi på dvd!! Jag på telefon och ringde ex-maken, han skulle titta om han hittade den - kopia ska jag ha!!!! Bra skit se..Ha det gott nu och mycket nöje!!!



Tjing

Höst????

No glitterich....=)

Vad är det frågan om här egentligen???? Det är idag den 10:e augusti - ett riktigt skitväder har det varit idag, kallt och blåsigt och nu har regnet kommit också..Gick för en liten stund sen o tittade hur många grader det kunde vara ute och vad ser man, jo 12,4 grader då ja...HÖST????? Fan tro´t...

Helvetesmaskinen ringde i morse med ja, hade ju tvätt tid kl 8 - men med lite kaffe o macka så gick det rätt bra att gå ner så tidigt. Har ju liksom inte vant sig vid att vakna tidigt än precis, men det är bara nyttigt, snart ringer helvetesmaskinen JÄMT..

Så det har varit ett spring upp o ner i tvättstugan på förmiddagen, plockade lite sen med tvätten, gjorde mat - var borta med en torkställning till tvätten åt dottern, en sån där man kan fälla ihop ni vet, nu har hon en extra att ställa på golvet ifall hon behöver det. Hon var lite bättre men fortfarande inte på topp - men det går väl över kan jag tro.

Kokade mig en balja lut, sen blev det fåtöljen..med FILT..hahaha..Då är det illa även med mig hörni om jag ska ha FILT på mig, men vad fasen det är ju så råkallt så man smäller av! Värmen är ju som bortblåst - och inte mig emot så, jag trivs ju mer när det är svalare, men detta ska inte komma NU...Sen, sen sen är det höst!!!! Men enligt de visa och några meteorologer ska visst värmen komma tillbaka, så det får vi faktiskt hoppas - detta var inte alls trevligt!

Sett en film i datorn sen - hämtat posten, och nu det sista har jag kollat videor på Youtube - en oändlig skattkista att plocka ur - man kan sitta hur länge som helst...

Ska äta lite kvällsmat om en stund, det blir väl datorn sen skulle jag tro - tv-n är inget skoj än, inga roliga seriestarter eller nåt, men det kommer ju det med.

Idag blir det Bon Jovi - I Love Bon Jovi - både det gamla o det nya, de har hängt med ett tag de också..Det blir "gammalt" med dem idag - You Give Love a Bad Name..De har också lite roliga videor till sina låtar ibland och detta är en av dem, kul har de!! Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Tisdag

 Gott, gottigott gott =)

Fy för den lede och tvi vale vad ont i ryggen jag har av sängen nu..Aj aj aj..och det är i svanken det gör ont - o inte lite heller..Är sängen för mjuk eller för hård då?? Ja säg det - det tar 1 timme typ innan jag knirkat upp mig efter uppstigning i alla fall..Hinner väl lagom gå över till jag ska lägga mig igen..Usch..

Inte så mycket idag faktiskt, plockat lite, ätit, druckit kaffe, slumrat i fåtöljen..Dottern kom vid 4 snåret - ont i halsen, frös o ont i kroppen, kunde inte jobba idag, och blir nog inget i morrn heller, hon slumra i min soffa hon tills jag pang bom skicka hem henne - mot hennes vilja då såklart..

Jag hade planerat in en liten tripp till Netto nu ikväll - min bästebäste vän bor bredvid, så jag slog en signal och hörde om hon var hemma när jag var i krokarna??? Såklart hon va - så upp på cykeln, ärende till Netto och sen hem till henne..Där har vi nu suttit i 2 1/2 timme på hennes altan och druckit vin, och så drack vi ett glas till och så tjöta vi en jädrans massa skit och flabbade såklart..Är precis hemkommen därifrån - naturligtvis så började det regna så fort jag satte mig på cykel...På cykelvägen var det lite folk som tjoa - jahapp - en kalv hade rymt nånstans ifrån, den var inne i hagen vid cykelvägen och tjejerna som försökte fånga den sprang som attan som yra höns..Jag hann precis förbi dem så hoppade kalven över staketet...Så de har nog att göra än tror jag..Haha, lite kul med faktiskt!

I morrn måste jag ställa helvetesmaskinen - fanns ingen annan tvätt tid än kl 8 i morgon bitti - jaja, vänta ända till torsdag - fredag gör jag inte, då får jag gå med rumpan bar i så fall, hahaha!!

Alles för idag - hittade en riktigt gammal goding på Youtube förut - tror den är sen -79 - Cheap Trick med I want you to want me, så den får ni idag!! Ha de gott och mycket nöje!!



Tjing

Ny vecka

 Tja, lite cooool...=)

Jag tror att hösten är på väg, för så känns det på nätterna i alla fall!! Jag har täcke på mig, jag fryser - i natt vaknade jag av att fötterna var iskalla..Hujedamig..

Gick upp runt 10 nästan idag, ops..Nåja, åt frukost och läste i tidningen lite - ex-maken ringde redan vid 12 och undrade om sonen var klar?? Hahaha, inte direkt, här går vi i typ pyttejamasen än...Men vi satte fart och han kom runt 1 - hjälpte mig först, skulle hämta paket runt halva stan - det är då fan att de inte kan skcka grejer till samma ställe??? Nej - åk gärna runt till 2, kanske 3 ställe t o m..UGH..Var också in en vända på biblioteket åt dottern, böcker skulle lånas om, så nu var det gjort också!

Ex-maken hjälpte mig o bära upp och tog med sig sonens kläder, vi käka lite och sen cyklade sonen iväg då till sin fader, ska vara där nu då till den 18 augusti - men ses gör vi säkert ändå skulle jag tro. Så nu var man mol allena ett tag, har icke planerat någonting alls, tar dagen som den kommer. Idag har det ösregna i perioder och varit liite kallt på dagen med tycker jag - hamna såklart i fåtöljen en stund - men blev "avbruten" av dessa telefonförsäljare som ringer titt som tätt. Nej hörni, jag svarar icke - de kan ta sig i häcken - de får ringa tills fan hämtar dem - i don´t care..

Ska ställa mig i diskebaljan i alla fall och sen göra lite käk - måste bädda min säng med, har rivit ur alla sängkläder, ska ta o tvätta nån dag här, nu börjar det bli fullt igen.

Har sett att ni är mellan 5-10 st som läser min blogg, roligt!!! Statistiken hoppar upp o ner men så är det ju. Ibland är det t o m 15 som läser och det är ju görskoj! Fortsätt med det - skriv gärna en rad med om ni orkar i kommentarerna - inget tvång givetvis!

Idag ska jag ta en låt som jag vet dottern i alla fall sliter sitt hår till hahaha..Hon tycker den är ASKASS - och visst, inte är den jättebra men det är lite "gung" i den om ni fattar vad jag menar - vad det är?? Jo Boten Anna med Basshunter..Så gunga på eller slit ert hår, så blir det i alla fall! Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Regnigt

 Yes Box!! =)

Vaknat i natt igen och frysit - inte så konstigt visade det sig, har ju balkongdörren öppen på nätterna, gick o titta hur pass med grader det var ute...13 då ja...Det var ner i bädden igen och vira in sig i täcket det..Vakna runt 9, sonen och jag åt frukost och så blippade det i telefon..Sms av en god vän som ville hälsa på, självklart!

Hon kom runt 11 snåret, jag hade i alla fall kommit i kläderna och tvättat av mig och fixat frisyren liiiite, regnet det öste ner ute.

Fixade lite saker åt henne och jag fick ju också present för tusan!! Häftiga skålar som hon gjort av LP-skivor, en glasögonputsare (tog en stund innan jag klura ut det!) och en vispskål!! Tack M för jättefina saker och besök!! =)

Sen efter hon gått så kan jag säga såhär...Luften har totalt gått ur mig resten av dagen..Attans vad trötter ja ble..Regnat har det gjort i omgångar, kallt har det varit också, jag har suttit i fåtöljen 3 gånger och slumrat, hahaha..Vad är det för fel?? =) Tja, vädret vädret förmodligen, man kan nästan tro att jag var på riktig brakfest igår, men se det var jag icke!

Har nu petat in lite pommes frites i ugnen, dottern knatar väl över hit om en stund kan jag tro - och kväll är det redan också - som sagt, det var DEN dan, vafan tar tiden vägen när man inte gör nåt???? Säg det....

I morgon ska sonen till sin fader i 14 dagar nästan, får väl se vad det blir för väder o vind för dem och vad de tänker hitta på, sen är det fasen inte långt kvar till skolan börjar hörni! Rutiner och väckarklocka alltså...FY FAN..=)

Idag ska ni få en artist jag gillar skarpt, Terence Trent D´Arby med Wishing Well..Härlig röst har han, vet inte om han håller på fortfarande, tur man har gammalt att titta på då, eller hur! Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Lördag

 Yes!

Hade hur mycket kryp och jag vet inte vad i ben och kropp i natt, varmt var det med, tror jag somna runt halv 4 i morse - jaja, man e´van...

Sonen o jag åt mysfrukost - jag kom i kläderna relativt hyfsat idag, skulle ju göra en tårta till!! Svärmor och dotter på besök vid 3 snåret.

Denna dag blev det en "vanlig" tårtbotten, fyllning idag, första lagret - jordgubbsgrädde och mosade hallon, andra lagret, aprikosmarmelad. grädde och tärnade persikor, grädde på hela härligheten, fruktströssel och mandariner till garnering som dottern fick göra i form av ett hjärta...Naaaww, blev så fiint!! Svärmor kom vid 3, fick fina blomster, 1 Åkessons Rose´vin och 2 burkar av hennes inlagda gurka!!! Åååhh...Den är ju så jädrans god! Äter ingen annan inlagd gurka mer än hennes - och det bästa är - JAG får ha den alldeles ifred!!! GILLAS.COM!!!!!
Tack Berit för fina presenter och besök! =) Gott, gottigott gott!!

Vid 5 snåret åkte svärmor hem och dottern skulle till sitt, ut o parta ikväll såklart. Min goda vän ringde och gratta i efterskott - flera på FB som grattat med i efterskott, kära nån säger jag vad hälsningar jag fått!! Tror det är uppe i över 130 st..Mycket roligt såklart!!

Sen tog jag o sonen cyklarna och drog en repa till affärn - handla lite mjölk och ost o sånt, och så lite lördagsgodis såklart, har precis kommit hem, har slagit upp ett glas rose´som jag sitter här med nu - jättegott och läskande - farliga grejer det där!! =) Ska få nåt i magen med - kan ju inte bara sörpla rose´- kan bli en riktigt trevlig kväll då minsann! =)

Så var det med det, som det var med det som var..Japp! Idag en höjdare med Queen - Who wants to live Forever..Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Födelsedag!

TACK TACK!!! =)

Jaha, då var man 1 år äldre - IGEN...Kors vad tiden går! Vaknade av grattis-sms från bästebäste vännen i morse, syrran ringde från Mallis och sen har jag fått över 100 grattishälsningar från när o fjärran på Facebook, man blir överväldigad!

På förmiddagen gjorde jag mellanlägg till tårtan - tänk att det ska vara så svårt att få ihop lite smaker så det blir bra, men nu blev tårtan riktigt god! Bakade ju en chokladtårtbotten igår, idag la jag på första lagret chokladgrädde och skivade bananer, på andra lagret aprikosmarmelad, grädde ovanpå och så strödde jag tärnade persikor och mandarinklyftor på det. Sen grädde över hela härligheten, massor med chokladströssel och så garnera jag med persikor och mandariner. Jo man tackar, det blev riktigt bra!

Dottern kom med en fantastisk ros i en blomma av glas och en peng att handla på Gina Tricot eller Lagerhaus - av sonen fick jag lotter - det är skoj det!! Har inte skrapat dem än, men tvi tvi tvi - vinst hoppas jag på såklart! Ex-maken har också varit här och ätit tårta, en god vän ringde o grattade, hon var på väg till Falkenberg hon. Sms grattis från svärmor, hon skulle titta in i morgon på en fika.

Vädret idag? Jo..Solen har lyst o lyst i flera dagar - men INTE idag hörni! Nepp, regn har det varit o mulet - men det passade mig strålande, lite svalare åtminstone!

Nu är det redan kväll, lugnt i afton tror jag, jag o sonen ska väl käka lite grann senare sen. I morrn får jag göra en ny tårta - då en vanlig - vad jag ska stoppa i den har jag inte riktigt bestämt - nåt med hallon och jordgubbsgrädde kanske...Hm...Vi får se!!

Idag ska JAG få en video - Paul McCartney sjunger The Beatles Birthday song - för mig, man tackar o niger!! Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Duktig

Japp!!! =)

Vaknat i natt och frysit - världen är bra knepig va?

Idag må ni tro har jag slitit ont! Var tvungen och ta tag i mitt hem lite kände jag - så damma, dammsugit och torkat golv, städa toaletten, putsat en spegel - diskat, varit o handlat och bakat en tårtbotten! =) Hej vad det går minsann! Svetten har sprutat om mig kan jag säga - men nu är det gjort!

Tårtbotten?? Ja, det är folk som säger att jag har födelsedag i morgon - inget jag har hört talas om,men jag litar ju på att de har rätt då..;) Så en tårta får det ju bli då va?

Solen har allt skinit idag mä, men ändå inte såå varmt som övriga dagar tycker jag, men som sagt, vädret det hoppar åt alla håll o kanter- inget man kan lita på till 100 % precis.

Så var det med denna dagen, jag tycker jag gjort mitt för idag - tycker ni inte det? Så det blir slö o slapp JAPP resten av kvällen, ska glutta på en film i datorn med tänkte jag - en konståkningsfilm - mitt i sommaren...Jadå, det går fint det, jag kan ju drömma mig in i filmen o önska att det är jag som ålar på isen i kylan..=)

Dåså gott folk - idag lite ösa igen - en av mina favvisar The Poodles med Night of Passion från Melodifestivalen 2006..En liten kul grej med dem..Dottern var - om det samma år eller året efter på Törebodafestivalen då The Poodles spelade - och Kicken (trummisen) tappade en starköl på backen, dottern plockade upp den och jag fick den när hon kom hem..Kan säga att den stod i kylen läääääänge - jag va där o tittade på den och pratade med den lite mellan varven - hahahaha...och NEJ, jag drack inte upp den, den blev slängd till slut..Är man klok eller är man klok?? Hahahahaha - nu skratta ni va, och det är bra, det var meningen!! =) Och JA, det ÄR sant! Nu så - ÖSA!!! Ha de gott och mycket nöje!!







Tjing

Onsdag

Söte Puh...=)

Vakna totalt genomblöt kl 7 - nähä, somna om en stund igen och vakna vid kvart i 9 av att det blinga i mobilen av ett sms..Då gick jag upp..

Åt lite frukost, satt vid datorn, tog mig en kall dusch - lika svettig efteråt - inte klokt detta, håret satte jag upp idag, visste att jag inga planer hade på att gå ut så det fick bli så.

Varit slött - varmt - är trött - men dock ätit mat idag, kors i taket. Druckit en del med - liite skallebank bara idag - konstigt att det inte varit mer, är faktiskt ännu varmare idag..Pust & Stön - men sånt är livet.

Nu ikväll cyklade sonen till sin far en stund, här ringde det på dörren, min goda vän och hunduppfödare kom - vi drack lite kaffe och pratade om Vitsan + andra hundar förstås, hon tog över lite grejer efter Vitsan som jag inte behöver, en del har jag ju sparat och lagt undan. Sen fick hon tidningar också med sig hem, hon gick för en stund sen. Sonen har icke kommit än men gör väl så vad det lider.

Ska försöka pilla i oss lite kvällsmat - nu är jag inte direkt hungrig så det får väl bli en smörgås typ. Sen ska jag se lite film tänkte jag på datorn - kanske, vi får se vad det blir.

Idag ska ni få damen med rasprösten - alltså Bonnie Tyler - det va länge sen det!! Total Eclipse of the Heart blir det så klart, den är bra den! Ha det gott och mycket nöje!!



Tjing

Man smäller av...

 Fläkta fläkta...

Ja, detta börjar ju på att bli jobbigt va...Sovit någolunda faktiskt, men vakna med skallebank är ingen höjdare direkt..

Dagen har inte bestått av någonting - man orkar inte helt enkelt, haft huvudvärk hela dan fanimej, men ätit o druckit som man ska + druckit utöver det..De som är ute är lite mindre barn, resten av oss sitter inne - men nerdragna persienner och öppna fönster och balkongdörrar - men man är väck ändå tycker jag..

Fattar inte hur folk orkar ligga på en strand - men jag var likadan för 100 år sen, pressa pressa - men det pallar man ju inte idag, det är knappt folk sitter i skuggan, det fläktar inte där heller. Men men, man ska väl inte klaga - men det gör man nu! Det är för varmt, eller för kallt, det regnar för mycket, eller det regnar för lite, det blåser, och det snöar..Aldrig är det lagom - och detta ord LAGOM ja..VAD betyder det EGENTLIGEN??? Inte en susning faktiskt..

Mat fick i oss i alla fall, även fast det gick trögt - men nu har jag sån där känning av att jag behöver nåt salt, så det blir bacon och spaghetti ikväll för min del, sonen ska ha pannkaka han...

Ja roligare blev det inte idag hörni - en örker icke - eller som Kristina i Utvandrarna alltid sa " Ja tyar icke mer Karl-Oskar.." Ne, inte jag heller....

Idag en video jag såg på FB - Kansas med Dust in the Wind - låten skitbra faktiskt, men kolla in outfiten..Hahaha...Schnöggt va? Ha det gott och mycket nöje!!




Tjing

Varmt, varmt & varmt...

Hahaha..kunde fan vara jag...=)

Somnade rätt fort - och vakna halv 8?? Happ, men det gillade inte mina ögon märkte jag så jag vände på mig och somna lite till - gick upp 9.20..Sonen sov o sov, trötter efter helgens begivenheter - jag käkade frukost och läste tidning, sonen fick jag väcka 10.40...

Sen förstår ni så tog jag mig ett bad - ett KALLT bad - japp, vattnet var kallt, jag skojar icke - är man desperat då????? Hahahahaha...Nja, kanske, men svettig i alla fall...Gjorde mig skinande ren i vilket fall - men hjälpte det? Nä...Det rann lika jävligt ändå - hemskt...efter många om o men så blev jag torr i alla fall. och då på nästa projekt. Rensa avlopp hos dottern då ja...Spindelrädd och klökmagad, ja, tjena...Gick iväg o åtgärdade det i alla fall, hem o käkade lite - blev en smörgås, inte mer, blir inte hungrig i värmen, men jag vet att jag inte är ensam om det, druckit har jag gjort i alla fall.

En kompis damp in till sonen, jag har gjort minsta möjliga - men kom sen på att jag icke har vare sig mjölk, ägg eller annat - så...övertala son att följa med och ner till affärn, fläkta så skönt så på cykelturen!! In där och plocka åt oss diverse, fastna såklart med en god vän bland hyllorna, blev stående en bra stund och bla bla bla - bla bla..Sen hemåt - och nu svettas man IGEN...trevligt så det förslår...27 gr i skuggan har det varit i dag, nice va - NOT..Men men, det blir bättre tider hahahaha...och det är inte bara jag som pustar - fler är med i min klubb faktiskt - svalare, svalare!!!

Ska väl försöka pilla i mig lite bättre o äta om en stund - sen bara sitta och inte svettas, en kall pilsner kanske?? Jaha tack!! =)

Idag får det, TROTS värmen bli lite ÖSA musik - Status Quo med Roll over Beethoven, DET är ösa det!! Ha det gott och mycket nöje!!!



Tjing

RSS 2.0