Onsdag

där ute! =)

En riktigt kass natt - och gick upp med skallebank som såklart suttit i hele dan...Tvi

Idag har det varit en såpass slö o slapp dag så käre nån...Klädde på mig vid halv 12 - bara tvätta av mig, och kamma barret lite och så tsss tsss med lite spray så såg det hyfsat ut. Har icke klivit utanför dörren - rena blåsevädret har det varit också..Gäsp och gäsp igen..

Idag är det sista november - i morgon börjar nedräkningen på ALLVAR hörni..Har ni börjat baka - handla julklappar - lagt in sillen - huggit granen och druckit glöggen?? Nä....inte jag heller faktiskt - kommer inte att bli så allvarligt från min sida - jodå, stakar och en nyinköpt stjärna står framme - och granen ska väl på plats om sisådär 12-13 dar..och lite julklappar ska inhandlas - sen va det nock här ser ni..Skönt det - inte mig emot!

Så idag blir inlägget inte så värstans långt precis - det har ju icke hänt ett något - men ni fick inlägg igår som hette duga så tror ni har överseende med dagens kortis.

Jag ska ställa mig i diskebaljan - måste jag - sen göra spaghetti o köttfärssås - Greys Anatomy ikväll - spennande, spennande, tar mig nog en lite romslurk med och gosar upp mig i fåtöljen - japp - det lät kalas det!!

Kontaktade en god vän på FB och skrev "Säg en låt!" Hon skrev tillbaka "Beds are Burning" så den får det bli - Midnight Oil med Beds are Burning..Ha det gott.





Tjing

Julstjärna & Minibyrå..

 Howdy...=)

Vaknat o hostat 1 gång i natt bara - oj oj oj - börjar det rätta sig till eller? I alla fall nattetid då - dagtid hostas det liite mer förstås - men på det stora hela är det ganska ok! Kan fortfarande inte skratta dock utan att få ett hostanfall, och det är ju inget att skratta åt förstås...Hahahaha...

Bäddade och kom i kläderna till 9.10 idag minsann - jag har haft en rackarns trevlig dag förstår ni! Jag och en av bästevännerna har varit i den stora staden Skövde 4 mil bort och shoppat och haft en mysig dag!

Vi startade 9.30 och kom lite lagom till affärerna öppnade - vi tog "city" först, det är inte ofta man åker in till själva stan direkt, man håller sig till köpcentrumen som finns numera i stället - men idag så gjorde vi stan! Vi klarade väl av det mesta tycker jag - Åhlens, Stadium, H&M, Lagerhaus ( som vännen blev helt lyrisk över, hade bara varit där 1 gång förut) tog en sväng ner till Myrornas med - inte vidare värst tyckte jag - dyrt för att vara en second hand affär..Bodyshop fick ett besök med..Upptäckte att McDonalds inne i city har börjat TA BETALT för att gå på toaletten??? Nu är de väl inte kloka i alla fall, jomen, 5 bagis för att slå en drill - hutlöst..

Vidare till den andra McDonalds som INTE tog betalt för att gå på dass - där bjöd jag vännen på lunch - jädrar - vi tog McFeast med extra ost - har väl aldrig sett större hamburgare på McD förut i alla fall - o så strips på det - ja tjena, mätta blev vi i alla fall! Vidare till köpcentrat - där avverkades Gina Tricot, Stadium (igen) och H&M (igen). Sen lite rökpaus och vidare till ett annat ställe o kika lite - liite hemligt faktiskt..Hahahaha..Nyfikna ni blev nu som faaan va??? Nästa anhalt var då ytterligare ett köpcentrum - vi startade med Encore, vännen hade aldrig varit där och sa väl typ inte så möe när hon klev in där - oj oj oj...sa hon typ =)..Totalt livsfarlig affär - men vi höll i plånboken minsann och kom ut därifrån utan att ha köpt nåt! Det ni! Rusta fick besök sen - där handlade jag en julstjärna på fot (lampa) och vännen en minibyrå - så söter den va - och lite annat småplock och sista vändan blev Biltema - där ryckte jag åt mig ett nytt sadelskydd att värma rumpan med till cykeln - har tittat på andra ställen, vägrar att ge över 100 spänn för en liten ullig grej att sitta på och som dessutom var sämre - nepp på Biltema tar de 40 spänn för en tjock och go sådan - klappat o klart!! Var hemma igen strax efter 3..Tack Ulla-Bella för en rackarns trevlig dag!!! =)

Kaffet sattes på i rödaste rappet vid hemkomst - montering av julstjärna - nu lyyyyser den så fint i mitt fönster här, och kaffet slank ner jäkligt fort - då är man kaffesugen minsann! Sen har det varit ett litet snack med sonen om dagen och så har jag suttit här..Dottern har ringt också, varit på återbesök hos arbetsterapeuten efter sin vurpa som gjorde att fingrar o hand svullna som prinskorvar..Är i stort sett återställd nu i alla fall och det är ju bra!!

Det var min dag - hur bra som helst..Nu är det kvällen, magen ska få sitt sen och Dr House är det också lite senare..Tja, vad säger man - en bra dag helt enkelt!

Läste i tidningen igår startlistan för artisterna i Melodifestivalen nästa år..Happ - sicket startfält: Thomas Di Leva, Torsten Flinck???, Björn Ranelid?????? Danny, Sonja Aldén, Molly Sandén, Sveriges nya boyband Youngblood tror jag de hette - Lotta Engberg & Christer Sjögren?? Sean Banan!!!! Charlotte Perelli och många fler...Jösses Amalia, hur ska detta gå???? Ja säg det....

Vad toppar man detta med då tro - Vi tar ytterligare en som ska vara med 2012 - igen - från 2006 - Andreas Johnson med Sing for me..Ha det gott.



Tjing

Ny vecka

Jaaa, usch..=(

Jädrar i min lilla låda vad det tog i o blåste senare igår kväll..Halleluja - jag trodde nästan att huset bredvid skulle komma hit faktiskt..Har vaknat flera gånger i natt av blåsten också - inte av hosta - kors..Så när nu helvetesmaskinen drog igång i morse så var det INTE kul....

Sonen har kommit iväg till skolan idag i alla fall - dock får gymnastiken vänta lite till. Solen har även strålat idag minsann och blåsten har mojnat. Jag var ju tvungen o ge min in till stan idag nu då och lämna in mina papper till FK..Och PUH...Nu var det inlämnat - och sen åkte jag till mataffären och shoppa lite, så var det gjort också. Men liite kyligt var det allt i vinden och man fick jobba på lite grann emellanåt för att komma nånstans..Var änna gött att komma hem i alla fall..

Käkat lite och sen har jag tagit mig en liten tupplur i fåtöljen - blev 1 timme - oj..Men man är trötter efter allt hostande hörni - och än håller det på - i mindre styrka gudskelov..

Jag sitter här o gäspar o gäspar - uja - och det viner lite ute igen hör jag..Hmm..Lite mat i magen och några avsnitt NCIS och lite varm glögg kanske?? Japp - så fick det bli!

That´s all Folks..Idag lite gammal go musik - Survivor med Eye of The Tiger..Ha det gott.



Tjing

1:a Advent

Då börjar vi nedräkningen då...

Nepp, i natt har det varit riktigt taskigt med sömnen - lessna kvart i 8 o gick upp - kanske var det en chock att det blev så länge igår..hahahaha..

Ute stormar det som själva hejsan - ändå har vi det lindrigt - nu ikväll har det faktiskt mojnat lite grann - vi hör ju inte här i min lägenhet hur det är ute egentligen eftersom vi bor "mitt i" huset - visst har vi koll på att det blåst, men vi har inte haft vidare ont av det i alla fall.

På förmiddagen gjorde jag en sockerkaka också - vet i tusan vad som hände med den, den var så granner när jag tog ut den - sen blev den nästan platt - ny upplevelse! Men smaken var det då rakt inget fel på i alla fall. Diskade upp sen och kom i kläderna.

Vid 2 snåret kom ex-maken o dottern - vi hade Adventsfika idag och det som serverades gick ner minsann - det är ju bra det! Sen åkte ex-maken vidare och dottern skulle på innebandymatch och sedan ha lite fika med sina tjejkompisar. Jag och sonen åt lite grann - sen har vi slappat o slöat faktiskt. Sonen ska snart in i duschen - i morgon är det skola igen - dock utan gymnastik än för hostans skull..Jag ska då i morgon cykla ner till FK och lämna in mina papper och sen ska jag handla lite grann - hoppas det slutat blåsa då i alla fall.

Till kvällsmat blir det nog bara en macka tror jag - är inte värst hungrig faktiskt, men jag kanske ändrar mig när jag klivit in i köket..=)

Hoppas ni haft en mysig advent därute i ruskvädret - idag lite mysmusik - av min favvisgrupp Europe - Carrie..Ha det gott.



Tjing

Lussebullar

 Detta är inte mina dock - men ser nästan precis likadana ut! =)

Drömmer konstigt - var uppe 3.20 och 5.10 - vakna sen 9.45! Kors - sonen sov med som en stock..Ni ser, vi är slut som artister han o jag antagligen men detta hostade..

Käkade mysfrukost med sonen och fick ett sånt jädrans hostanfall så hoppsan Kerstin...Sonen upp som en raket och hämta vatten..Det stilla sig som tur va..

I kläderna och sen var det dags att ta tag i lussebullebaket. Förmodligen det enda bullbaket på detta sidan året - precis som förra - de var helt godkända sist så man hoppas ju denna gången med. Och ja - det va inte dumma!!! Hann väl i stort sett ta ut sista plåten ur ugnen då det ringde på dörren - min hunduppfödare och kompis och hennes goda vän kom o hälsa på! De hade varit en sväng på julskyltningen idag och köpt hembakt, så sockerkaka med vaniljfyllning blev det också - de tyckte bullarna var klart godkända så då är jag nöjder! Vi fika och snacka skit o sen for de hem.

Nu var det kvällen - ska kanske pilla in en sockerkaka i ugnen med - kanske - dottern kommer en sväng ikväll med - vi ska äta lite kyckling och Tagliatelle, gott det!! Hon hade haft det jättetrevligt i går på personalfesten och tog 02.10 bussen hem från Skövde. Har använt denna dag till att plugga - för de måste hon ju ibland med.

Jomen, det var dagens inlägg - idag ska ni få ett käck låt (tycker jag) Mr Saxobeat med Alexandra Stan..Ha det gott.



Tjing

Kan ni tänka er..

Sicken sötis..=)

Vet inte om det var det lilla glaset rom jag drack igår kväll som gjorde att jag sov bra i natt - 6 1/2 timme i alla fall - det ni! Men hostar gör man ju som en idiot när man kommer upp..Nåja sömn väger tyngre i detta läget tycker jag.

Idag är det varning - varning - stormen Berit är på G in över Svedala..Tror inte vi blir drabbade så hårt som fjällen, men tog i bra gjorde det allt i förmiddags, regna gjorde det också..Jag var tvungen att ge mig ut i detta skruttväder, hade ingen mjölk eller nåt så det blev en motig cykeltur till Netto..Hej & Hå, kastvindar ibland så man trodde man skulle fara av. Men både dit och hem kom jag!! Sen förstår ni - VAD har uppenbarat sig i brevlådan????? Jo - ett årsbesked från banken minsann!!! Tjoflöjt - tänkte för bråkdelen av en sekund att jag skulle cykla till stan också och in på FK, men näe..Vädret är ingen höjdare alltså..Jag åker på måndag, så är det inlämnat sen.

Stekt blodpudding till middag idag - 6 kr kostade den - 4 skivor var till sonen o mig - bra pris för en middag, eller hur? Gott är det också - ibland. Sen har sonen o jag satt upp lite adventsljustakar i fönstren..Va fiiiiint det lyser - jaja, det är fredag - inte bara jag som fuskat - så det så! =)

MÅSTE ställa mig o diska sen - oj oj oj, äta med fingrarna blir det ikväll annars hahaha..inte vet jag vad jag ska ha till kvällsmat heller, men det brukar ge sig med det. Jag babbla ju om glögg igår jag - kom inte så långt, jag hittade romen först =)..Så jag kanske inte har nån glögg i skåpet, får nog titta sen..

Dottern åkte till jobbet i morse och kommer hem i natt nån gång - personalfest minsann! Hennes första tror jag bestämt - ja de brukar antingen bli jättekul eller gå åt pipsvängen ibland - personalfester alltså..Hon ska åka bussen hem i natt sen, får väl se när hon kommer hem - det får jag väl reda på i morgon.

Ska kanske ta och baka lussebullar i morgon med - får se med ork o hosta, troligen blir det så - lite till adventsfikat måste man ju ha, eller hur? Så i morrn gäller kärlek till degen - annars blir det pannkaka!

Jahapp, det var det..Idag lite George Michael med Faith..Ha det gott.



Tjing

Förbaskad...

 GRRRRRRR..................

Sovit från 00.10 till 5.50..Oj! Somna om igen och vakna vid 8, inte dåligt va? Men man hann ju knappt ur sängen för hostanfallet MEGA satte igång..Tvi tvi och åter tvi..Vi är trötta som FAN på det här jag och sonen, han äter sin sista pencillintablett ikväll och jag i morrn - jaha - sen då??? Skit & Pannkaka, vill inte ens veta...

Sen är jag totalt jädra frustrerad och skitförbannad på - min bank...Ni förstår - att jag ska skicka in ny ansökan om bostadstillägg - då måste man skicka med Deklaration - årsbesked från förra året  - och hyresavin..Happ..Jag har hittat allt, utom årsbeskedet..Rivit i mina papper - men icke..Förra veckan, närmare bestämt den 14/11 så skickade jag ett mail till min lilla bank - som för övrigt inte har sitt kontor kvar här i stan utan bara en automat att ta ut pengar i, så dit kan man inte gå och få hjälp - utan det är att logga in på banksidorna och skicka mail ELLER då ringa ett nr varvid man möts av en automatisk röst då som babblar "Tryck 1 för det - Tryck 2 för det - Vill ni slå oss på käften?? Tryck 0..." typ så va..och då är det mail som gäller. Jag förklarade mitt lilla ärende att jag behöver en kopia på årsbesked från 2010 så om de ville vara så vänliga att skicka ett...Dan efter kom svar att "Vi kan göra en beställning men tar ut en avgift på 75 kr..." VA??????????Ska jag behöva betala en avgift för en kopia från min egen bank som jag är kund i???? Och GÖR BESTÄLLNINGEN för sjutton!! skrev jag tillbaks..Ett syrligt mail kom tillbaka "att beställningen är gjord och vi får väl bjuda på avgiften då.." KISS MY ASS..Detta gjordes alltså den 15/11 - idag är det den 24/11 och fortfarande inget papper i brevlådan???

Arga tanten skickar då ett nytt mail och frågar om det blivit nåt fel eller vad är det frågan om? Behöver detta papper pronto nu för det börjar liksom brinna i arslet här..Får svar att "Beställningen gjordes den 15/11 - den 22/11 skickades pappret ut så det bör vara på väg.." Det tar alltså 7 dar för dem att fixa en kopia på ett papper - och sen ska det ta upp till 1 vecka att få det med posten???? JAG SMÄLLER AV!!!! ärligt talat! Jag kan tala om att det kommer ta hus i helvete om inte pappret kommer med posten i morrn eller absolut senast måndag - då jävlar annars..Fan så irriterande så det liknar APA..

Nu tar vi ett djupt andetag (som inte gick för då hostar jag) och går vidare..Tvättat idag lite grann, sonen fick gå ut med sopor - plockat lite allmänt - behöver diska - och laga kvällsmat - får se vad jag har lust med..Ringde min syster-yster också o snacka skit ett tag - allt bra, fortfarande 20 grader varmt - och vi har 9 gr och ingen snö..DÄR ska vädret vara nu som här ungefär, men vi ska ju ha minusgrader och snö? Konstigt klimat måste jag säga, eller hur? Det här skitvädret kan man ju vara utan faktiskt - då är det bättre med lite snö och lite minus så det blir lite ljusare åtminstone..Folk har inte ens lust att julpynta i "sommarvädret" för om 1 månad - då är det JULAFTON...Håhå jaja.....

Allt för idag - nu Twisted Sister med Were Not gonna Take it - nä jädrar i mig....Ha det gott.



Tjing

Hostigt - än...

 Trötter så...

Vaknat 2 gånger i natt och varit genomblöt av svett - kära nån..vad kommer det sig tro? Inte en susning..Hostan håller också på fortfarande...man blir trött det är helt klart. Snart slut på denna pencillinkuren också - och tja, något bättre men inte bra..Inte fan ska jag väl behöva gå ner 1 gång till till sjukahuset????? Segt skit var detta i vilket fall som helst - sonen likadan - hostar stillasittande - kan inte gå till skolan då heller..Vi får ge det denna veckan ut också så får vi se sen..Det låter som vi käkat krita ett bra tag i alla fall - hesa är vi minsann...

Dagen i övrigt har bestått av hostande, gjorde amerikanska pannkakor idag med - var nu ett tag sen, luktar än i lägenheten - inte så dumt käk det där inte. Har också bäddat och ja - det vanliga plocket ni vet - varit o bokat tid i tvättstugan till i morgon - suttit med sonen och gjort läxor - läst högt ur Bröderna Lejonhjärta - fin bok och givetvis fin film med, Astrid Lindgrens grejor går hem i alla åldrar, eller hur?

Sen har det ju såklart blivit lite dator - eller lite o lite..=) Jag sitter här när jag inte gör nåt annat var väl rätt svar kanske - lite spel o annat diverse - läst tidningen som återigen fortfarande lägger ut gammal skit om den o den, och kolla här vad pinsamt och gå ner så o så mycket och ät det..Tröttsamt..

18.30 är klockan, mörkt ute - en del har börjat småpyssla i sina fönster har jag sett - lite adventsstjärnor, ljusstakar och andra attiraljer lyser allt lite varstans..Ska väl ta och fixa mitt med om nån dag eller 2, första advent på söndag då ja..hetsjakten till jul har börjat - halleluja....

Greys Anatomy ikväll - mat i magen - en glögg kanske?? Jaaaa, får kika i skåpet tror jag!!

Idag nåt "nygammalt" - ni kommer väl ihåg Michael Flatley? Jag har nog ALLT med honom på DVD - fullständigt älskar dessa step shower han gör - nu har han kommit med Lord of the Dance i 3D - färgstarkare och läckrare..Han själv äldre såklart och lilla putmagen ser man allt ;) Gör inget - it´s lovely - njut ni med! Ha de gott.



Tjing

Tisdag

Kitchig..=)

Vaknat bara 1 gång i natt - jösses - sen var det ögonen upp kl 7, men låg o drog mig till halv 9, bara för att jag kunde! Inte så dumt faktiskt..

Kom i kläderna väldans sent, inte förrän 11.30, ops..Jaja, gör väl inget - så blir det ibland bara, men sen blev det lite fart på mig minsann. Cyklade ner till stan o handlade, inte likt mig att inte handla prick den 18:e - men men, det kvittar ju också i och för sig..Plockade ihop vad jag skulle ha och cyklade hem igen. Lite mat i magen och kaffe - sen har jag o sonen suttit vid köksbordet och gjort läxor. Han ska bl a göra en planch på elefanten - så det var lite skrivande om den faktiskt - mitt i alltihop ringde telefon, läkaren från Vårdcentralen vi träffade sist vi var där. Mykoplasma testet var negativt - det var ju bra! Men hon hörde att jag då inte var riktigt fit for fight - men jag hoppas verkligen jag slipper gå dit mer nu på ett tag..Sonen ska vara hemma i morgon med nu sen får det bli skola på torsdag utan gymnastik, i alla fall denna veckan också.

Har ju fått min dator tillfixad av ex-maken - mycket nytt som man inte blir riktigt klok på, det är ju "nytt" utseende på vissa saker och några program är borta - ett behöver jag verkligen - och det är Picture It! så bra att redigera kort o grejer i - ex-maken skulle leta upp det, han tror sig ha det på skiva nånstans - hoppas jag!! Men det är ju vanesak alltihop såklart - det blir bra det här med.

MÅSTE verkligen ställa mig i diskebaljan hörni...Oj Oj Oj vad disk det är..usch - och sen ska man börja om att skita ner igen för då är det ju dags för kvällsmat. Sen är det ju Dr House i kväll - icke att förglömma! Var ute o surfade lite grann på de ställena som säljer film och musik - fick nästan glädjehicka!!! Nästa år - tror det var i mars så kommer något på DVD som jag eftersökt läääänge...Nämligen Nils Poppes föreställningar från Fredriksdalsteatern! Tjoho säger jag - "hon är inte klok..." säger ni..Hahahaha, älskar sånt där - har många av Poppes filmer faktiskt på dvd, Fred Astaire och lite sånt - ÄNNU lyckligare skulle jag bli om de nån gång släppte Esther Williams filmer också..Då ska jag le lääänge...=)

Så gott folk - idag hedrar jag Lasse Brandeby..Han gick ju bort häromdagen - en fantastisk skådespelare och mångsysslare faktiskt..Mest är han väl känd som Kurt Olsson såklart och här kommer sången Itsy Bitsy Teenie Weenie med Damorkestern..R.I.P Lasse Brandeby..Ha de gott.



Tjing

Fantastiskt på alla sätt & vis! =)

 Tack goa Annie för en fantastisk helg!!!

Jahaja, har ni saknat mig??? Har haft lite körigt ett par dagar faktiskt, men är nu åter till det vardagliga - kunde allt ha fortsatt att vara helg faktiskt!!

Och vad har jag nu haft för mig? Jo - jag har varit på MAIF middag igen med mina fantastiska gamla friidrottstjejer - vi har - konstaterade vi hållt på o setts på detta viset 1-2 gånger om året i ungefär  30 år....I know...Låter ju sjukt - hur GAMMAL ÄR JAG??? Ingen aning....Sen gjorde vi en annan fasansfull upptäckt - vi närmar oss 50...Vad i helvete, SÅ mycket fyller vi då rakt inte alls - jag lägger in mitt veto och en stark protest i detta ämne!!! That´s it...

Denna gång var det dags att åka till sola i Karlstad - som blev dimman i Karlstad..Jäsiken - man såg inte ett skit, men det kvittar ju! Annie var värdinna denna gången och när vi kom var det lunch i form av gulash soppa och smörgås - riktigt gott i ruggevädret! Sen förstår tog hon med oss på vårt livs resa tror jag..In i bilen och så stannade hon utanför Yogainstitutet - innanför dörren - ljus tända överallt, lite mystiskt sådär ni vet - lugn, ro..Där möttes vi av en instruktör i mindfulness och frigörande dans..först var det mindfulness, mycket fokus på andning, vi låg på ullmattor som man kan tro skulle vara stenhårda att ligga på - men icke - hennes rogivande röst och härlig musik i bakgrunden gjorde att man föll i nån konstig trans nästan...Sen var det frigörande dans - tyvärr - eftersom jag hostar som en liten toka än, så gick det inte att jag trippa omkring där, men jag satt på en stol och var i "min egen" lilla värld, blundandes, gungandes i takten till musik om de 5 elementen och mina vänner kom ibland o dansade kring mig..Det sista var det avslappning och jag tror samtliga nästan däckade ärligt talat..Efter 2 1/2 timme var vi faktiskt ganska känslosamma - fyllda av ny energi - och som om alla problem rann av en direkt..En helt fantastisk resa måste jag säga!!!

Efter denna smällkaramell så åkte vi tillbaka till värdinnan, satt o myste, pratade, och drack öl o vin o lite snacks - det duschades och bastades - sen var det dags att sätta sig till bords! Förrätt, skaldjurspaté med avocado o kall sås - varmrätt - varmrökt lax med potatis, sallad, god sås, och broccoli..och som pricken över i på hela middagen - marängsviss till efterrätt..RAP...hahahaha...Och så lite öl och vin till det förstås!!! Vid halv 12 så tyade inte nån av oss mer så det blev go´natten!!!

Alla sov ovanligt länge - var nog lite urladdning efter gårdagens mindfulness/frigörande dans tillställningen vi var på..Men långfrukost blev det och så blir det ju lite "oj oj oj vad klockan går!!!" och så rusar några ut för de ska med tåg och så - hahaha, lite panik i butiken med andra ord - så är det när man har så vansinnigt trevligt som vi har!! Kramelikram till värdinnan och K som skulle med tåg, vi övriga styrde kostan mot - IKEA!!! Ho ho ho - hoppsan Kerstin vad nice!! Där strövade vi omkring och plockade åt oss det vi hade tänkt och det vi inte hade tänkt - åt korv - (såklart!!) och sen bar det iväg hemåt!!!! Dottern hämtades upp på vägen också - hon har också varit i Karlstad och förlustat sig minsann - och trillat i kull såpass - byxor trasiga, skrubbsår på knät, skrubbsår på ena handen och 3 fingrar jättesvullna...Aj aj aj....De sprang för att hinnna med bussen och dottern såg inte ett hål i gatan utan pang bom...Nåväl hem kom vi i alla fall i dimman!

Tack sötaste rara Annie - och alla ni andra förstås för en kalashelg alla kategorier - synd tiden går så fort - vi kanske skulle ha 1 veckas träff istället???? =)

I övrigt då - ex-maken har fixat till min dator medans jag varit borta - hej o hå, nu går den som hejsan och är inte seeeeeeg som kola alls längre - man tackar och niger!! =) Sonen är fortfarande hemma från skolan, är inte fit for fight och inte jag heller, vi har blivit bättre - gudskelov - men det hostas då o då..

Och idag har jag varit med dottern på Öppna mottagningen (igen!!) för att kolla upp sin hand o arm så inget var brutet. Vi var väl där 10.30 ungefär, satt 1 1/2 timme på första stället först o vänta, sen lika länge i andra väntrummet - till slut blev det vår tur och in till läkaren som skickade henne på en akutröntgen - som tur var - inget brutet, men en riktig tjottablängare har hon ju åkt på - därifrån till arbetsterapeuten som gav henne ett stöd för handen o lite instruktioner om hur hon ska röra sig o lite så..Vi var hemma halv 4....Trevligt - heldag på sjuka huset - nåja, skitsamma, det gick ju bra och det är huvudsaken! Hungriga och törstiga var vi i alla fall när vi kom hem så med lite mat i magen och en kopp kaffe så blev det ordning på torpet!!

Ja hörni, det var mina intensiva dagar det - hoppas ni har haft en lika trevlig helg som jag!! Idag ska ni få nåt riktigt häftigt - om ni inte redan sett det - Eratio - 3 tjejer som med hjälp av Keso!burkar och sina fantastiska stämmor sjunger Call Your Girlfriend - ena tjejen är faktiskt från Gullspång - några mil från mig..Kolla in, lyssna och njut...Ha det gott.





Tjing

Helg

Det ska jag ha! =)

Nåja, lite hostattacker har det allt varit i natt, men dock sovit bättre i alla fall och det tackar vi för!!

Dagen har i övrigt varit ganska lugn, har diskat - gjort lite mat och nu i eftermiddag/kväll är det lite tvätstuga - hade inte så mycket faktiskt men ändå skönt att få bort det.

Ex-maken har varit här o dottern likaså, hon kom med lite grejer hon handlat åt mig - och nu ikväll åkte vi ut till ÖB och handla lite till, sen har ex-maken nu tagit sonen och min dator och åkt till sig. Jag sitter just nu vid sonens dator och det var ju inte detsamma, men så blir det ju. Min dator är fasa seg o konstig nu så den behöver fixas till lite - vilken tur då att man har en ex-make som kan sånt och lite till.

Ska få i mig lite att äta nu och ta mig ett glas vin - liiite förfest faktiskt - i morrn bär det av till Karlstad på MAIF-middag igen, ska bli vansinnigt skoj att träffas igen!! Så i morgon får ni inget inlägg, sparar det till på söndag, då kanske det blir ett kort eller två från tillställningen med.

Dåså gott folk - idag lite Ketchup Song, ha det gott.



Tjing

Sjukhusbesök - igen..

Ja nästan....

Nepp, en natt med hosteri o hosteri - sonen har också hållt på lite grann - inte så mycket som jag ändå..Så....Idag är det sista dagen på pc-kuren - som inte funkat nåt vidare, så jag ringde Vårdcentralen som sedermera ringde tillbaka..Berättade mitt ärende och trodde då kanske att jag skulle få komma - inbokad till dem men nä..."Då får ni åka o sätta er på Öppna Mottagningen igen då...Jaha - vad överraskande!!!

Vi gjorde oss klara i sakta mak jag o sonen - och så hostade vi - men till slut kom vi iväg till sjukhuset, var väl där runt 11 snåret..Inte mycket folk i väntrummet när vi kom och jösses - efter 5 minuters sittande "Nr 85!!" Happ, det var ju vi det..In till en sköterska först och så drog vi hela historien igen och att jag nu denna gång hade sonen med mig också som hostar tarmarna ur sig..Vi fick sen gå över till Vårdcentralens väntrum - och där satt vi...och så satt vi lite till, folk kom o gick, men vi satt kvar - och det blev lunch och ännu mer folk kom o gick - men till slut så blev vi inropade i alla fall - jaha, då satt vi i undersökningsrummet ett tag - och lite till och lite till...Knack knack..Oj en doktor!!! Och så drog man hela historien ytterligare en gång och så skulle det lyssnas, det lyssnades väldigt länge på mig och så en order emellanåt "Andas!!" Sonens tur sen, och efter det sa dr att det skulle tas ett mykoplasmaprov på nån av oss - och ett CRP - men sen ångrade hon sig o sa att det kunde vi göra nästa vecka - men sen ångrade hon sig IGEN och sa att jo, ett mykoplasma och CRP -prov skulle tas. Det kunde vi gå bort o göra medans hon skrev recept - ny pencillinkur till mig och en till sonen + hostmedicin..

Det var bara att trava en bit i korridoren, slå ner rumpan och - oj, redan min tur?? Vem skulle nu då ta provet?? Tja, morsan såklart..och tur var väl det kanske - sonen följde med in och detta provet skulle tas i armvecket - jag har inte ont av sånt men...när sonen fick se nålen - då gick han ut..hahaha -"den var ju GIGANTISK!!!!!" sa han efteråt..=)Prov togs och sen väntade vi igen då - doktorn kom o talade om vilka mediciner vi fått och sen var det tack & Hej..Upp på cyklarna och runt huset, till Apoteket och lösa ut lite till medicin då..Vi var hemma runt 14.30 i alla fall - hungriga, så mat gjordes och o varsin dunderkur av pencillin intogs..

Så - då får vi se om det blir ordning på´t, eller vad tror ni? En kaffe satt också fint efter dessa timmar - har även suttit o tittat på ett avsnitt JAG - fasen nu är den boxen OCKSÅ slut...Hm..

Ser ut lite i köket - men tyar icke mer idag - lite mat ska väl åstadskommas om ett tag, lugn kväll blir det i alla fall..

Idag lite skoj - från 1976 - från revyn Svea Hund - här är Lena Nyman o Gösta Ekman i sketchen I Sportaffären.. Skojigt..=) Ha det gott.



Tjing

Onsdag

 Läcker..=)

Ingen förändring sen igår nä - vi hostar på  - sonen sover i alla fall på natten och hostar inte då åtminstone, desto mer när han är vaken - här är det lite tvärtom, hostar mindre på dan o mer på natten..Jaja, vi är ju inte sjuka så sett med feber, halsont o snuva - nepp, bara hostar...

Ska ringa till sjukhuset i morgon bitti nu får jag se vad de säger, jag äter sista dan med pencillinet i morgon med - och det har ju hjälpt föga..Men det märker vi i morgon.

Så denna dag har också varit mycket lugn - hade fikabesök i eftermiddag, pratat lite skit om ditten o datten, så mer har det inte varit, har bokat en tid i tvättstugan med till på fredag - that´s it.

Idag en svensk grupp - Alcazar med This is The World We Live in..Ha det gott.



Tjing

Kraxande Kråka

Kra kra kra...

Nej hörni - det börjar bli riktigt riktigt ap irriterande detta  - uja - sover dåligt, hostar än och är hes som en - just det kråka..Pencillinet tar inte alls på det här, men jag vet sen sist jag ringde när nästan kuren var slut - det gick inte att bryta den inte, den skulle ätas upp minsann - märkligt - det står att har inte pc-kuren hjälpt när man kommit halvvägs ska man ringa till dr så att man får byta då eventuellt..Men nä - inte här inte - om jag är askass i morrn fortfarande - då har jag 1 dag till att äta pc och det inte har hjälpt de 9 andra dagarna så gör väl knappast 1-2 piller nån skillnad?? Nä tror jag väl inte..Sonen hostar också rätt rejält nu - det får kanske bli en grupp biljett till sjuka huset då kanske..

Och eftersom man inte är värst pigg så gör man bara det nödvändigaste, jag har lagat mat och jag har diskat - that´s it..bäddat också då, sen nada mas..Dottern sitter ute i köket och gör naglarna - jag håller mig därifrån tror jag faktiskt, synd om fler ska sätta igång..

Alles för idag då - kort inlägg blev det, men så blir det ju ibland..Fortsätter lite på Live temat - denna har jag lagt ut förr, det vet jag - de norska gutternas fantastiska konserter, har dem på DVD och kan titta o lyssna jämt om jag vill - här charmiga Espen Lind med Million Miles Away..Ha det gott.



Tjing

Sjukstuga

 Hej hej..=)

Jahaja, då var det sjukstuga här då..sonen satte igår igång att hosta - i natt har han hållt på, men vi ställde klockan ändå i morse för att gå upp - MEN...Det lät så herrans illa så han fick bli hemma helt enkelt..Jag är hes och hostar, han är hes o hostar, pratade med goda vännen - hon är hes o hostar..Tjoflöjt, det är nåt som går alltså - för många är det som håller på..Jaja, vi får se vart det barkar hän - ingen feber eller annat har han i alla fall och det har ju inte jag heller haft och inte goda vännen - så det är bara att hosta på tills det går över tydligen..

Mycket lugn dag idag alltså - har gjort lite mat - bäddat, det är vad jag har gjort - suttit i fåtöljen och tittat på JAG ett par avsnitt..Det går ju inte att röra sig knappt och inte prata heller för då hostas det, och kanske bäst att hålla sig undan då så klart..Men hur läget än är så SKA jag bort i helgen - MAIF middag i Karlstad - de får köra mig i rullstol då i så fall, men dit ska jag - det går inte att missa det, så är det bara!!

Har idag fått tillskickat mig ett mycket skojigt kort via mailen - från skolkatalogen från högstadiet när man gick i 9G minsann - katalogen har jag tyvärr inte själv så vederbörande scannade in detta åt mig o skickade..Hahahaha - fan va snygg man va - smal med - och håret...Jösses...Här är det:



Ja Halleluja =) - kul med sånt här tycker jag - jag står andra från höger i mittenraden men mitt chicka hår..Det tog en jävla tid den frillan ska jag säga er, VARJE DAG...=) Smala, smärta, snygga, unga - jaja - åren gick visst..=)

Idag ska ni få lite live igen - finns några få som uppträder live så fruktansvärt bra att man reser sig ur sitsen ibland - Celine Dion är en av dem - och faktiskt i mitt tycke - den BÄSTA..Har aldrig aldrig nånsin hört henne sjunga illa i nåt sammanhang, en magisk röst är vad hon har..Och denna video ni ska få se nu är absolut inget undantag - My Love heter den..Ni kan ju uppmärksamma publiken - vet icke hur många det är i publiken - men har aldrig nånsin sett så många människor sitta helt tysta och trollbundna - och Celine Dion ger ALLT av sig själv..Ha det gott.





Tjing

Fars Dag

 Grattis alla Pappor! =)

I natt har det hostats så in i H-----E kan jag säga, sov kanske nån timme på morgonkvisten, inte alls skojigt börjar detta bli - det tar inte på´t nämnvärt.. Får ringa ner på tisdag, då har jag ätit pc-kuren 1 vecka i alla fall så får vi se vad de säger.

Frukostmys med sonen - som HOSTAR också - jävlarihelvete Jansson..Lutar åt ett samtal till fröken  ikväll om en son som inte kommer till skolan..

Idag är det då Fars Dag, har ni firat nåt? Jag har inte firat nån far, han är ju hos änglarna han, en tanke har han allt fått och min svärmor var snäll och tände åt mig på graven i dag med. Men barnen har ju sin far - och honom ville de fira HÄR, så jag gjorde en tårta och den har vi smaskat på nu i eftermiddag, fadern var nöjd med fika och presenter.

Så det var inte så mycket idag så sett - diskat lite, ätit lite och fikat lite, plockat in all stryktvätt, och nu sitter jag här. Till kvällsmat idag hamburgare - no, inte mina egna, utan fusk - men det går det också. Tja sen är det nog dags att lägga sig o hosta tror jag..Jädrans säger jag....

Idag ska ni få ett riktigt bra live-framträdande - älskar sånt där - kommer ni ihåg John Farnham? Här sjunger han sin stora hit You´re the Voice live - riktigt riktigt riktigt jävla skitbra är det! Svettig är han - fantastisk röst har han och charmig e´han med..Ha det gott.



Tjing

Oj oj oj..

 The Lion is sleeping..=)

Javisst förstår ni, har faktiskt SOVIT liiite i natt i alla fall, la mig ungefär vid 12 snåret och fram till halv 3 var det lite körigt med hosta..men sen var klockan helt plötsligt 04.55, så nästan 2 1/2 tim i sträck där! Sen lite körigt igen och sista glutten på klockan blev 05.35 - nästa gång var klockan 07.15 - oj oj oj, lite till sömn alltså! Sen var det bara lite "slummer" fram till halv 9..Men i alla fall, sovit lite har jag!!

Mysfrukost med sonen som alltid på helgmorgnarna - hu för att titta ut..Dimmigt, kallt, ruggigt, inte vidare värst trevligt. Lite slapp vid datorn, kom sen i kläderna lagom till dotterns visit, dags för nya naglar igen ja..Jag tog mig en tur till Netto - i morgon är det fars dag - barnen har bestämt att pappa ska firas hos mig - med tårta, happ, och det måste ju vara nåt i och runt tårtan eller hur? Tänkte att med detta fuktiga väder så går väl cykelturen åt pipsvängen, eller så blir det grovt hostanfall när man kommer in i värmen i affärn - men det klarade sig ända tills jag kom hem - då brakade helvetet lös lite grann..

Gjorde lite mat - skala potäter idag - inte ofta det händer, men gott är det ju, sen fiskpinnar o sås till det - inte dumt alls! Dottern gick till sig sen - jag har slappat sen, druckit kaffe, tittat på lite JAG..Och så var den förbaskade klockan kväll igen..Ska ställa mig i diskebaljan tänkte jag, sen ska jag göra en tårtbotten då tills i morrn - och så lite käk i kaggen förstås ihop med rena cocktailen mediciner..

Det har börjat låta oroväckande ifrån sonens rum med - host host host..Hm..I och för sig är det väl inte konstigt att han sätter igång med, men trist om det skulle bli så - sist han var sjuk var han ju hemma 3 veckor stackarn..Men vi får hosta ihop här tydligen..

Idag en video - som (som vanligt) jag tror jag lagt ut förut - jag har inget minne tror jag..Hahahaha..I alla fall så är det tvillingbröderna Bros med Too Much..Åh sicka snyggingar va...=) Ha de gott.



Tjing

11 11 11

 Jupp =)

Fortfarande ingen sömn inte - det hostas på kan jag talas om - verkar inte som om penicllinet tar riktigt tycker jag - är det inte bättre på måndag får jag väl ringa igen..

Ni såg rubriken va? Denna dag kommer väl gå till historien på alla de sätt - idag har det varit massa bröllop - vem skulle bli den första bebisen i Sverige att födas - och många många bokade sitt fika på jobbet till - just det kl 11.11..Vad gjorde DU kl 11.11?? Jag?? Jo - jag strök - weeiii...halleluja - HELA HÖGEN också ska påpekas!! Så nu var det tomt ser ni - duktiga jag! =)

Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket - man är ju inte i topptrim helt klart, vi åt ju tacos igår och det blev massa över så det har varit smidigt med maten idag med och kommer nog bli så ikväll också. Får se vad det blir mer - antingen NCIS eller JAG - På Heder o Samvete - hamen, jag har införskaffat mig säsong 5 nu billigt, så hm...det blir nog det tror jag. Sen så blir det väl en natt till utan att sova, härligt....

Idag lite The Poodles - Like No Tomorrow - riktigt käck video - pudlarna är på bushumör minsann...Ha det gott.



Tjing

Lite av varje

Söt är hon lilla Betty..=)

Dåligt med sömnen i natt också - hostar så ända in i helskotta. Precis när man slår ner huvudet på kudden - givetvis lite upp pallrad så liksom känner man av läget, och precis när man tror att det här går nog fint - så hostar man så det blixtrar för ögonen..Tur man ligger kvar i sängen - ni vet ju att jag tuppat av några gånger och faktiskt slagit mig ordentligt - och det vill man ju inte direkt - fy attan..Så man ligger kvar o hostar lungor och hela innanmätet fördärvat - det blixtrar för ögonen och jag blir förundrad varje gång - jag bara väntar på att mina stimulatorer ska smälla också - att skiten håller med sån påfrestning?? Och att grannarna inte står i kö och ringer på dörren också - DET är konstigt..Fan, jag väcker ju hela kåken för fasen...Nåja, man får rida ut stormen - inte mer med det.

Kom i kläderna ganska hyfsad tid idag hörni - och sen ställde jag mig och strök - jadå, ni läste rätt - men hoppa inte för mycket och kasta konfetti för sjutton, för allt gjorde jag inte - kanske hälften - men det var ju bra bara det! Jag har BÖRJAT i alla fall...=) Sen diskade jag också, jomen! Sen gick luften ur mig, men jag är ganska nöjd ändå med dagens begivenheter - man ska inte ta ut sig vet ni ....=) Resten av dagen har gått i slappandets tecken, och mer mediciner till hostan - sitter jag precis rak i ryggen, DÅ håller jag käften - ett tag i alla fall..Jädrans skitolin det här va?

Ikväll ska jag göra tacos tänkte jag - det var hur länge sen som helst vi åt det - ett tag var det tacos jämt - visst sjutton är det gott - men nu vete tusan varför det inte blivit av - har inte tänkt på´t helt enkelt, men nu så slår vi till ikväll i alla fall. Ska bli gott - och så ett hästpitts piller till - tar 2 om dagen, inhalerar nog 2 olika mediciner säkert 6-7 gånger och så en rejäl hostisinsup då 3 gånger om dan + de "vanliga" medicinerna jag har såklart - låter nästan som om jag inte gör annat på dagarna än petar i mig medicin - och ja just det ja! Halstabletterna får vi ju inte glömma! De vet jag inte ens hur många det blir..Ja, man har körigt emellanåt helt klart.

Dottern har varit förbi en sväng efter hemkomsten från Skövde, gårdagen på Socialjouren hade varit väldigt lugn, så hon var hemma igen runt halv 10 - men nu har hon varit där i alla fall och läst och hört om hur de jobbar.

Dåså hörni - ska strax inta min position i köket och leka kock ett tag då - video idag blir lite kul som man icke tröttnar på - den fantastiske buktalaren Jeff Dunham - här med sin karaktär Peanut..Vansinnigt kul är det. Ha det gott.



Tjing

Långsamt

 Hahaha..=)

Kan nog säga att det inte blev värst mycket sömn i natt heller direkt - SÅ fort hjälper ju inte medicin precis - får nog ge mig till tåls nån dag eller 2 till tror jag.

Tog det lugnt på förmiddagen, minsta lilla bråttom - hostar direkt, så slow motion passar bra just nu! Allt har gått i sakta mak - tog min cykel och riktigt "söndagsåkte" ner till Försäkringskassan och lämnade in kompletteringen, gick bort till torget sen och tittade där - en sväng på Lindex och sist in på Team Sportia. Hade tänkt köpa ny stjärtlapp till cykelsadeln, ni vet en sån där gosig en som man blir varm om stjärten av? Den jag har har nu gått sönder, resåren kring hela skiten har gått av så den funkar liksom inte längre.  Jaha - och vad tror ni de kostade där inne då - dessutom mycket sämre än den jag hade?? 110 kr - Aldrig i livet..så det fick vara - det blir att köpa en på Biltema nästa gång man kommer dit. Gick sen lugnt till mataffären och handlade lite o strosa där - och sen cyklade jag hem.

Det har varit friskt idag ute tycker jag, det var bara 1 grad i morse - hade väl ökat till 4 då när jag gav mig iväg - men det var tröja - tjockjacka o vantar idag - här törs vi inte gå lättklädda nu inte..

Åt sen när jag kom hem - nu i´eftermiddag har hostan nästan ökat tycker jag - kanske blir så när medicin börjar verka - det retar sådär i halsen ni vet så man nästan får spatt o spader..Försökte blunda i fåtöljen men nä...Lögn att få 10 min slummer - jaja, det kommer väl hoppas jag!

Dottern har kvällskift idag - är med Socialjouren i Skövde ikväll - de sitter på Polishuset där, en onsdagskväll är det nog ganska lugnt trodde hon, men man vet ju aldrig - helger är ju värre såklart, får väl höra hur det gått senare ikväll sen. Har disk - orkar inte - har stryktvätt - orkar inte - det tar vi tag i när jag är lite mer pigg tror jag, så får det bli.

Lite mat - det blir snikvarianten ikväll faktiskt - mycket komplicerad maträtt måste jag säga - Pirog i mikron..Oj oj oj, man får hålla på länge o öva innan man fixar det ;)..Sen är det Greys - och sen var det slut.

Idag blir det Aerosmith - Dude (Looks like a Lady) tycker den är fräck - har säkert lagt ut den förut - men gör inget va? Ha det gott.



Tjing

Sjukhusbesök

Aj aj aj...=)

I natt kan jag nog säga att jag inte sovit alls faktiskt - tvi dunk så jobbigt - så när sonen gått till skolan bestämde jag mig - det får bli att gå till doktorn idag helt klart!!

De har Öppen mottagning här mellan 9.30-1500, bara att gå o sätta sig - jag cyklade dit ungefär vid 10 snåret - till det vanliga stället - men blev varse att de flyttat hela härligheten bort till Jouren i stället - happ, upp på cykeln igen och trampa runt då..När jag kom in där - smockat med folk, tog nummerlapp - hoppsan ja - 20 st före mig då ja..Ja, det var inget annat än att slå ner rumpan där och vänta på sin tur helt enkelt! Efter dryga 2 timmars väntan så var det min tur - man kommer till en sköterska först som "avgör" vem du då ska få träffa - jag skulle få träffa doktorn jag! Hon kom ganska snart och konstaterade att det lät som en ostämd, raspig stråkorkester i luftrör o lungor - pencillin, inhalatorer och hostmedicin - tack o hej...

Till cykeln igen då och cykla runt en gång till för att komma till Apoteket..När jag klev av - ett megabauta hostanfall - jag hosta och hosta och så nästan spydde jag - sen hosta jag lite till - spotta o fräste - folk de glodde på mig och 2 gamla damer som gick förbi sa : "Oj oj oj, stackars tösen o hosta sådär"..Jag tänkte bråkdelen av en sekund att nä jag cyklar hem,  jag fixar inte detta!! Men kom på andra tankar i rödaste rappet att - JO, jag SKA IN på Apoteket!!!! Medicinerna finns ju där - måste ha dem!!!!! Till slut så lugna hostan ner sig och jag sakta med säkert gick bort o in till Apoteket...9 före mig där då ja...Happ, vänta lite till då va? Till slut fick jag mina mediciner i alla fall - totalsumma av läkarbesök och mediciner: 940 bagis - härligt va??? NEJ, inte direkt, tur att det går att avbetala..Cyklade sedan hem försiktigt och tog diverse medikamenter då ihop med lunchen..Dåså - nu ska det väl rätta sig till hoppas jag - det är ju fan att varje gång man blir förkyld så blir detta - behöver ha stående medicinbeställning på det här tror jag..

Vilat lite sen, nä ligga ner går inte - host host host..men i alla fall blundat - sittande..Hahaha..ja man är ju inte klok, men vafan gör man när det inte går att ligga ner?? Vid 4 gick jag o sonen ner till tvättstugan med tvätt - kvart i 5 kom hans far och hämtade honom - de skulle klippa sig idag - jag fortsatte med tvättstugan..Vid 6 snåret nu ikväll kom 2 nyklippta gossar hit - min son ser igen kan jag meddela =)...

Så vart denna dag - en sväng till tvättstugan är kvar - kvällsmat och lite mer medicin och så är det - Dr House tonight - jag tror jag ska dejta honom ikväll faktiskt..Han kanske kan bota mig helt???? =)

Idag ska ni får Pippi Långstrump - hon är rädd att hon har gått o fått spunk??? Så till doktorn måste hon ju gå....=) Ha det gott.



Tjing

Klockan ringde...

 Ja fy....=)

En hostig natt till och halvslummer - halvt medvetslös när klockjäkeln ringde - tvi tvi tvi...Efter lite kaffe och en rejäl upphostning började jag väl rätta mig till..

Småplockat lite idag, såna där småpryttlar som blir liggande, klistrat i album bl a och lite sånt, hållt på med lite skivor - varit på ett möte - varit o handlat, det är väl det som blivit gjort idag tror jag.

Har upptäckt en sak - jag läser alltid Aftonbladet eller Expressen på nätet, det kan bli några gånger per dag - men nu i flera dar och kanske veckor - samma skit i tidningen hela tiden..Det är den ena som ska "tala ut" och sen är det bilder de varnar för - och väldigt poppis är klipp där folk gör bort sig, eller det bara är pinsamt - banta med det och banta INTE med det - ät si och ät så - nej - gör inte det, för det var fel -"Varför går Texas män i högklackat??" Daaaa - Vem fan bryr sig??? Herregud...eller så är de stora rubriker om varför en av artisterna i Så mycket bättre eller vad det heter INTE hade kanindräkt på sig??? Jag smäller av...Har de verkligen inget annat vettigare att skriva om än sån skit - jag bara undrar..GAAHH...

Blev fort kväll idag tycker jag - i morrn måste jag märka våra cyklar också, vaktmästarna ska ha rensning här - de cyklar som icke är märkta åker väck..Måste ner till Försökringskassan IGEN också - såklart och naturligtvis så behövde de "kompletteringar"...Kan jag också bli idiot på - jag går ju in på FK och pratar med en handläggare när jag lämnar in nya ansökningar om bostadsbidraget - och då frågar jag  - minst 2 gånger "Är det rätt ifylllt allting nu då??" Jadå, det ser så bra ut!!!!" svarar de  - och vips några dagar senare har man post i brevlådan från dem som säger att de behöver kompletteringar....jag är inte förvånad i och för sig - för krångligare myndighet får man leta efter tror jag..

Alles for today - idag en lite passande låt då kanske för allt skräp i tidningen hahaha - Magnus Uggla med Jag mår illa..Ha det gott.



Tjing

Slut på denna helg

Hej hej..=)

Och natten som var?? Tja - ett hostande var o varannan minut såklart, sov (tror jag) 2 timmar i sträck i alla fall - gick upp runt 8.

Och söndag var det redan ja....Denna dag har jag väl varit liiite kreativ - diskat, bäddat rent i sängarna - hade tänkt ta strykhögen med men.....det är en dag i möra me´som det så käckt heter.

En gråtrist dag vädermässigt med, nu är det t o m lite kallt, men är 6 grader ändå. Snart finns det inte heller några lös kvar på träden - synd det, för jag tycker det är urmysigt med alla dessa skiftningar som blir på hösten.

Hostan sitter i - fast dock ännu lite bättre än igår - det är ju rätt ok att sitta rätt upp o ner, och ibland får jag till det må ni tro och riktigt hostar på så skiten kommer upp - läckert va - sitta o spotta vid min ålder..Hahahaha - men va fan gör man - ut måste ju skiten! Så det KANSKE blir hyfs på mig - har lite whiskeyröst också, tro fasen det med detta hålla på..

Barnen har varit med sin far hos farmor idag på middag och kakor o tårta, de kom hem här vid 4 snåret - och vad hade dottern i en påse från svärmor till MIG?? Jo, SMÖRGÅSTÅRTA - Mmmmmmmm.....Bullar.....Kakor......jäklar vilket kalas jag fick med!! Smörgåstårtan kommer ätas under tystnad och med andakt - GOTT - GOTTIGOTT GOTT...Kanske tar mig en kaka till efterrätt med..=) Tack svärmor!! Jag niger allra ödmjukast!!! =)

Tjolahopp så var det kvällen. Jo!! Jag har ju en statistikmätare förstår ni som visar mig hur många som läser - den NI ser högst upp till höger stämmer inte riktigt har jag märkt - jag har ju ett annat ställe jag kan gå in på o kolla det - och nu är det nästan 20 personer om dan som läser!! Åhh - vad roligt!!! Gillar´t!! Fortsätt o läs för tusan så mätaren blir sådär HÖG o fin!!! =)

Sådär - dagens rapport gjord - Idag så ska ni få nåt som jag nästan blev lycklig av att hitta - jag vet att bästevännen kommer skrika när hon får se detta - på 80-talet fanns en duo från Norge som hette Creation - deras låt Blue Sky fullkomligt älskade vi och kunde titta på hur många gånger som helst..Så här kommer den - Blue Sky med Creation..Ursäkta kvalitén, men vad gör man inte för nostalgin??? Ha de gott.



Tjing

Alla Helgons Dag

 Fin..=)

Har nog sovit i små etapper - tror jag..När man håller på o hostar sådär har man ingen koll ärligt på hur mycket man får sova - jag tror bara man slumrar på nåt vis - och det sätter ju sina spår när man väl går upp - lite skallebank bland annat..Det bästa vore att sitta rakt upp o ner bara - minsta lilla du lägger skallen lite bakåt eller ner på en kudde så är det kört..Försökte få en liten slummer i fåtöljen förut med asch då - inte fasen gick det..Men, det är inte lika illa hosta som sist i alla fall - så jag håller nog på att få bort skiten själv med de medikamenterna jag har - hoppas jag..

Dottern har varit här en sväng - fick komma hit med lite blöt tvätt som hon inte hade plats med - torktumlaren i hennes tvättstuga är tydligen på vreshumör och inte vill funka alls - så hon har hängt lite här hos mig. Åt gjorde hon med såklart och duschade med eftersom hela hennes badrum är fullt med tvätt..Hon skulle ut o partaja ja, vad annars? =)

Idag är det Alla Helgons dag - dagen då man tänker på de som är borta - men jag är övertygad om att de sitter däruppe och tittar ner på oss och kollar så vi har det bra, tror ni inte det? Så ett ljus tänder jag idag här på bloggen för de nära o kära som jag har mist..



Klockan är redan 18 - även fast jag knappt gjort nåt idag så gick tiden ändå - men så är det ju - ska fortsätta ta det easy - gör nog en omelett till kvällsmat tror jag med nåt smarrigt i - japp, så får det bli!!

Idag blir det lite lugn o fridfull video - Alexander Rybak spelar Song from a Secret Garden..Ha det gott.





Tjing

Hostigt

Yes..=)

Hujedamig - host host host host...Fasen anamma - redan less på´t..Tvi..GILLAS ICKE!!

Och av giltiga skäl har det varit lugnt idag - går inte göra så mycket för man hostar ju! Men men, det är bara att kämpa på så länge det går an - annars får det väl bli öppna mottagningen med flera timmars väntan nästa vecka - kul..NOT.

Idag är det Födelsedag - IGEN!!! Svärmor fyller år idag - Grattis Berit - Hurra Hurra Hurraaaa!! =) Varje födelsedag, jag vet inte i hur många år, så får hon alltid en Amaryllis av mig, de brukar vara i butikerna lagom till denna dag - i år hittade jag en sort jag inte sett förut - nä namnet kommer jag inte ihåg, men färgen! Riktigt riktigt mörk mörk röd, blir spännande o höra sen hur mycket den blommar! Svärmor har dessutom gröna fingrar så allt kan hända med blommor o blader när hon är i farten - de brukar hålla till jul i alla fall tror jag och t o m efter. Vi får vänta o se!

Sonen har precis åkt iväg till sin far - jag ska få nåt i magen om det går att äta - man hostar av det också - märkligt..men det får bli överbliven lunch - gjorde ugnstekt falukorv idag - det var inte igår - och det blev lite över så det passar bra det! Sen ska jag sitta still - och hosta lite till..

Happ - idag vet jag inte riktigt vad det kan bli att höra-se på..Jo - jag vet att svärmor tycker mycket om Lena-Maria Klingvall - en fantastisk tjej - föddes utan armar och ena benet för kort, började med simning i tidig ålder och har tagit VM-guld och brons och slagit världsrekord bland mycket annat. Är hedersmedborgare i Taiwan och är mycket populär i de asiatiska länderna, är också en mycket populär föreläsare och har skrivit 2 böcker, och är också mun och fotmålande konstnär..OCH så sjunger hon - väldigt vackert..Här ett klipp från Så ska det låta som hon var med i tidigare i år - You Raise me Up. Ha det gott.





Tjing

Förkylt

Betty Boop..=)

Har inte avverkat lika många näsdukar denna natten som förra - dock har jag hostat mer - men har väl sovit av o till ändå..

Frukost och sen i ordningställande - svärmor hämtade mig vid 11.40, vi har varit till kyrkogården idag nämligen och tänt och lagt gravdekoration - såhär ser det ut hos pappsen nu då:



Köpte ett hjärta i mossa med en ros o kottar - var riktigt söt tycker jag - och så lyktan bredvid, tänd. Syns ju inte nu såklart förrän det blir mörkt, men är nöjd - tror pappsen är det med =) Det tar sin stund när man har några stycken att tända hos, men det gör ju absolut ingenting - uppe i minneslunden var det så fint så - tände där med - sen körde svärmor hem mig igen. Har diskat sen - var absolut tvungen - man såg inte diskbänken och dessutom fanns det knappt nåt att äta på eller med - gjorde lite mat sen och vi åt sonen o jag..Därefter har jag vilat i fåtöljen med NCIS som sällskap - snorigt o hostigt är det..Dottern köpte lite slemlösande på Apoteket - får väl se vad det gör för nytta, jag drar i mig Pulmicort och Bricanyl mellan varven med. Har ingen feber i alla fall och det är ju bra, men hängig blir man.

Idag är det en Födelsedag med!! Goa vännen Eva fyller år idag!! Grattis kära vän på födelsedagen! Hurra Hurra Hurraaaa!! =)

Mörkt som skam ute nu, lite kvällsmat väntar väl och sen är det tillbaka till fåtöljen med det "lilla" apoteket bredvid sig, får hoppas nästkommande natt blir lite bättre.

Så var det med det, som det var med det som var..Idag blir det en video som jag vet att födelsedagsbarnet diggar med - Pointers Sisters med I´m So Excited..Röjlåt en gång i tiden ser ni..Hahaha..Ha det gott.



Tjing

Då börjas det...

Usch usch usch...=(

Har ägnat större delen av natten till att fräsa - räknade näsdukarna i morse när jag kravla ur sängen - 12 st..Va fan...Då börjas det alltså - det jag INTE ville ha - det fick jag..hostan har börjat komma också lite smygande - hatar´t BIG TIME!!! Satan säger jag...

Icke alls i topptrim så cyklade jag i alla fall ner till torget och köpte en gravdekoration till pappsens grav. Blev ett hjärta i mossa denna gången med en ros och lite annat på, blir nog vackert när den kommer på plats. Vidare ner till mataffären och handla lite grann och sen kämpade jag mig hem.

Gjorde kasslergryta med ris till middag - var ett tag sen - sen ringde jag min kära syster en stund också - de var så lessa så lessa på värmen nu - fortfarande 25 grader, liiite fel där med, här är det ju 12-13 grader varmt i november - stämmer liksom inte va...

Sen har jag suttit i min fåtölj och tagit det lugnt mellan fräsningar och hostningar - tittat på NCIS ett par avsnitt - märks att det är nåt på gång i kroppen, och det är klart, jag har ju en annan sjukdom som nästan slår ut hela mig, så med en förkylning på det blir det inte så skoj faktiskt. Skulle behöva diska - näe - jag orkar inte det idag, får se hur det är i morrn - och blir det värre med hosteriet får jag väl gå till cykelverkstan här och se om jag kan tjata till mig lite hostmedicin åtminstone - ni vet ju  - en annan hostar ju så man tuppar av liksom - inte så bra - och till sist tar krafterna slut så jag inte ens orkar hosta..Sist sa cykelverkstan dubbelsidig lunginflammation - och det konstaterade dom UTAN röntgen - fick pencillin som inte hjälpte ett dugg - var då på infektion i Skövde och där fick jag lungrtg direkt - finns inte ett spår av lunginflammation?? Och sen en hel kasse typ med RÄTT mediciner utan knot..Ja, de är skojiga härnere minsann - tur att en annan kan tala för sig - det är ju inte alla som vågar säga nåt..Ja jösses...

Finns som tur är mat kvar sen middan - den tar vi jag o sonen ikväll - jag ska snart parkera mig i fåtöljen igen - några avsnitt NCIS till och sen är det Greys..Slut för idag.

Idag lite kul - dock lite dålig kvalité men det går ändå - Robert Gustafsson i Rhapsody in Rock..Ha det gott.



Tjing

Ut på lite äventyr

Hahaha, söt! =)

Jag håller på att bli förkyld - tror jag - men det hoppas jag INTE!! Rivigt i halsen, vaknat 2 gånger i natt och varit genomtäppt och det kliar i öronen..Hugamig...VILL INTE HA..Näe - usch..Jag intalar mig själv att det är en tillfällig svacka bara - och livet går vidare..

Gick upp vid kvart i 8 idag - käkade frukost, gjorde mig i ordning och sonen likaså - vad händer idag?? Jo..Ut på en liten tripp med svärmor förstår ni!

Blev hämtade runt 10-10.30, vi styrde kosan mot den stora metropolen Skövde..Stallsiken första anhalt och Rusta, Ö&B avklarades. In på Max och blev bjudna på lunch, vidare till Skokanonen och provade lite skor.

Sen åkte vi till Skövdes Second Hand butik Gengåvan - mycket folk var det - jag hittade en toamatta minsann och en hög RÖD läcker vas - ska ha den i hallen och ställa mina fina julkvistar som lyser till jul tänkte jag..Tog en kopp kaffe där också och sen till våningen under där det ligger en asiatisk liten affär, svärmor letade en krydda som vi inte hittade, jag ringde dottern och hörde om hon skulle med - men hon satt redan på bussen hem till Mariestad hon..Vi drog sen vidare till - Tibro..Först in på deras Second Hand, där var det mycket folk också, svärmor fyndade lite - jag o sonen inget. Sen till Sparhuset - Kometen, såg så konstigt ut tyckte jag när vi parkera bilen - mycket riktigt, det var igenbommat en del, butiken var urplockad..Vi trava in på en annan butik där i alla fall och herregud vad grejer!!! Det tog allt sin stund att gå där kan jag säga..Sen gick vi in på själva mataffären då men det var så utplockat och konstigt, nästan som en spökstad - jo, det hade gått i konkurs fick vi veta - synd, vad händer överallt tro?? Ja säg det...

Sen åkte vi hemåt och innan vi blev avsläppta så åkte vi in till Kampes Spinneri i Ullervad - svärmor skulle ha Lovikagarn, där har de en del med kan jag säga, så det blev ju en stund där också.. Vid 17.30 så släpptes jag o sonen av hemma, tiden gick väldans fort idag!! Tack snälla Berit för idag - har varit jättetrevligt!! =)

Hann väl knappt innanför dörren så kom dottern - håller på med sina naglar IGEN - happ, de blev inte bra sist tyckte hon - så nu gör hon om alltihop....Ungar va =)...

Happ, det var denna dag det! I morgon ska jag ta mig en tripp till torget - ska köpa nåt fint till lilla pappa och lägga på graven tänkte jag - de har en del att välja på när det är torgdag faktiskt.

Alles hörni - idag eftersom det är 1 november så blir det Guns N´Roses med November Rain...Ha det gott.



Tjing

RSS 2.0