NYÅRSAFTON

 GOTT NYTT ÅR!!! =)

Kan fortfarande inte ligga i sängen - lögn helt enkelt, får gå omkring, sitta på en stol - eller i fåtöljen - har haft ett riktigt sånt där bauta hostanfall i natt - trodde aldrig det skulle ta slut..totalt genomsvettig och helt slut efteråt..Hu..De attackerna är inte roliga..Så denna natt har det inte blivit så mycket sova - nån 10 minutare där - och kanske nån halvtimme där..Bedrövligt är det, trött är man..men men jag hoppas jag snart får min sömn! Bästebäste vännen kämpar med - kan knappt inte ligga hon eller, hon hade suttit i soffan från midnatt till halv 7 i morse hon...Synd om oss är det tycker jag....=)

Gick upp o gjorde frukost redan vid halv 9 idag - sonen o jag mös vid frukostbordet med lite rostat bröd - kallt idag ute - det var nästan -7 när jag tittade ut..Kors..

Kom i kläderna - goda vännen från Lidköping ska fira nyår i "hemstaden" och kom o hämtade mig först för en tripp till Ö&B. Herrejösses sicken pärs att bara åka dit..Var tvungen att stanna upp flera gånger i affärn - kändes som jag skulle tuppa av, men handlat fick vi och sen körde hon mig hem och vidare till nästa. Käkade lite sen jag o sonen när jag kommit hem - idag har det varit fullt sjå att skriva Gott Nytt År på Facebook med - vet inte hur många gånger jag skrivit det faktiskt - men det gör inget, är ju bara en gång om året så!

Jag hoppas att alla därute får en riktigt trevlig Nyårsafton med vad ni nu tar er för - ta´t lugnt med mat o dryck, skjut inga smällare heller - bättre att ha fingrarna i behåll va - och tänk på våra små husdjur - en del är jätterädda och behöver lugnande medel för att överhuvudtaget klara av denna dag/kväll/natt..Jag har ju inte min vovve kvar denna nyår - men hon var inte rädd som tur var - nån gång reagerade hon väl på om det smällde lite för nära - men annars inget. Men jag vet andra som har djur som är livrädda. Och sen är det väl trevligt o vakna i morgon med huvudet på topp med?? =)..Haha, tror det blir lite som det blir det där jag ikväll.

Nästa år då - vad väntar?? Ingen aning - jag tänker inte lägga massa nyårslöften som sen inte hålls - jag hoppas att det nya året blir betydligt friskare än vad detta har varit - oddsen ser lite kassa ut just nu då men det ska ju bli bättre! Sen kan man ju inte sia om hur det kan-ska bli, det ger sig!!

Som avslutning då detta år - klassikern Happy New Year med Abba - undrar hur många gånger den spelas idag? GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLIHOP!!! Tack för detta året - ta hand om varandra! Ha det gott.



Tjing

Fredag

 Hahaha..."Hosta?" Du har herpes...=)

Herregud och min skapare säger jag..Ännu en natt som gick i rena rama hostatarmarna ur mig stilen..För helvete vad jobbigt detta är!! Jag är ytterst förvånad ens att jag överhuvudtaget har muskler kvar att stå upp med - eller att jag alls är medvetande efter att inte fått sova?? Men jag kan säga att ögonen tar sina tillfällen i akt att stänga sig - även när jag står upp - de fälls som en persienn bara - flap - och så står man alltså nästan o sover - då är man trött va?
halv 7 i morse gav både kropp o hosta upp - jag somnade sittandes i fåtöljen igen - och vaknar 10.30 igen - fullständigt leabruten - ja jag begriper mig inte på nåt jag - hur fan man ens kan somna i en sån ställning - men kan säga att jag nästan ´fick bända väck mig därifrån - och vad jag hosta sen -- halleluja...

Idag har det dock kommit upp en hel massa trevliga saker varje gång jag hostat - tyder på att det är på tillbakagång - lungorna gör sig av med skräpet såklart - och själva hostan har stillat sig lite - men röst - hahaha...Min bästebäste vän ringde i förmiddags - hon ligger också, med feber och lunginflammation - ni kan ju tänka er hur det samtalet lät...den ena väste mer än den andra - o så hosta vi och hämta luft och pep fram det vi skulle säga...Ja jösses - hoppas vi snart kryar på oss - eller hur??

Sonen har fått jobba lite idag - varit ute med massa sopor bl a..Tur han är här alltså, annars vete tusan - nån måste ju hålla ordning på en eftersom man dimper lite här o där och hostar så man sprattlar som en guldfisk utan vatten..Idag blev det avancerad pirog i mikron till honom - jag åt en macka - gick inte - hosta för att jag åt..ska satsa på lite bättre mat ikväll, lovat dottern o sonen tacos nämligen, får se hur mycket man får i sig.

I övrigt lugnt - och det förstår ni ju - jag ligger väldigt väldigt lågt i att överhuvudtaget göra-anstränga mig med något och så får det bli tills jag är bättre, that´s it..Hahaha - ni såg bilden ovan va - tänk att få dr House hörni - "Hosta??" Näe, du har herpes!!!" Jag smäller av...

Idag lite Alannah Myles med Black Velvet - den är bra den! Ha det gott.



Tjing

Nästan 3 timmar

Snurrar vi hit och dit...=)

Nej - att sova i sängen går icke - men nästan rekord i att ligga o vara tyst i nästan 5 minuter utan att hosta..Tjena - upp och sitta nånstans - hamnade i fåtöljen - för i natt vet jag att jag gick dit..=) Sista gången jag såg på klockan var vid 3 snåret - vakna sen - i fåtöljen 6.10..Oj...så nice...satt kvar en stund - men då bröt ju helvetet löst med hosta såklart - så det blev att klä sig i stället..Jag måste verkligen beundra mina grannar - det är jäkligt lyhört här - och de MÅSTE ju bara höra mig - annars är de ju stendöva hela bunten - eller hur?? Jag liksom hostar inte lite på nätterna - och jag går runt o hostar, så det måste höra mig nån gång tycker jag..Min son - han sover - jag kan stå i köket på natten o hosta o hosta o hosta - han sover...Van vid ljud kallas sånt, men slår jag i diskbänken, då jävlar - uppställning!! Måste göra det nu för att göra mig hörd - har ingen röst alls i princip kvar att prata med - då får man banka för att få uppmärksamhet - "köp en visselpipa!" sa svärmor när hon ringde..Hahaha, ja kanske det - DÅ har jag nog grannarna i hallen med va..=)

Har ringt Försäkringskassan på förmiddagen med - och hur gick det tror ni?? Hahaha...när de svara så sa ju jag då vem jag var - trodde jag - "hallåååå??" hörde jag i andra änden..Hon hörde inte ett skit - jag väste fram att hon får lyssna på min mjuka stämma, det kommer ta tid innan jag fått fram vad jag vill - och hon satt tålmodigt och lyssnade på nåt hes-kväs-väsning i andra änden.. Men allt var i sin ordning och det var ju bra det, ibland skickar de ut liksom lite för möe papper som säger olika och så står det till o med annolunda ÄNDÅ på hemsidan..Va fan gäller här??? Men jag vet vad som gäller nu - så lugna puckar..

Tog tvättkorg, kasse och sonen med till tvättstugan idag, var välbehövligt - så nu finns det rena kläder också - trevligt va, men fasen så körigt o ta sig upp o ner i trappen - har fan inte krafter kvar att gå snart heller..Hostade som en idiot riktigt ordentligt på förmiddan - tar aldrig slut ibland - men nu i eftermiddags har det det lättat lite - ja, anstränger jag mig så hostar jag ju - men det verkar ha lugnat sig liiite...Cortison och inhalator har väl inte arbetat klart riktigt än - jag får ge mig till tåls - och dessutom låta bli att öppna truten o prata, för möe tjat - Hosta...Sicken tur ni har nu då alla - jag kan inte prata!! Men jag kommer igen, så det så!! =)

Blåsten håller på, i natt kräma det i jäsiken anåda - har blåst rätt bra på dan med, regnat - rena skitvädret - tydligen nån ny storm som är på G och som ska förpesta tillvaron lite till. Nä - fram för bättre väder!!!

Denna veckan också snart slut - dottern kommer väl förbi med lite handlat här sen - sen blir det väl lite tv kanske och så kvällsmat förstås - nej, inget avancerat i dag heller hörni...Har inte ens tänkt på vad som ska ner i magen faktiskt..

Idag lite filmmusik - Limahl sjunger temat till The Neverending Story - har den på dvd, men har aldrig sett den, kanske får ta o göra det? Ha det gott.



Tjing

Onsdag

 DEN va läcker...=)

Hade liiite hopp om att kanske få sova lite i natt - det började inte bra kan jag säga, fasen vad jag hosta - minst 3 timmar höll jag på och var uppe o hit o dit..Men sen vete fasen vad som hänt - jag vaknar nämligen 9.40!!! sittandes spikrakt rätt upp o ner i min fåtölj..Jaha...Och när gick jag hit??? När somnade jag??? Inte en blekaste aning..Kändes lite i nacken att jag suttit som jag gjort - men det har väl mer eller mindre försvunnit under dagen. Happ - man får tacka då - för de minutrar? timmar? jag sov..Fasen vad knäppt det blir ibland va..

Kom i kläderna - min goda vän o sjuksköterska (javisst - här har vi privatsköterska som kommer ser ni ;)..kom hit o hjälpte mig med den nya inhalatorn jag fick - var lite mossel, men hon begriper bättre än jag, så det var snart fixat - hon stannade en stund efter jag inhalerat med så det inte skulle inträffa nåt, men allt gick fint - nu vet jag hur man gör så tack söta A för du kom och hjälpte mig!

Dagen i övrigt har gått saaakta..inte fan är man på topp inte - TUR att jag har sonen hemma, annars vete tusan..Rester - de sista har vi ätit idag i alla fall, så inget avancerat där - men sen var jag bara tvungen att diska - men oj, det tog tid det ni..jag diska - hosta och satte mig - och eftersom det inte var den lilla disken direkt så tog det som sagt tid - men nu är det rent, snyggt - jag har hostat en hel del idag faktiskt..men det blir väl så - nya mediciner som "retas" lite, det ska ju bli sämre innan det blir bättre sägs det ju - dock är det nästan slut på upphostande av äckliga bobbor i alla fall - i natt var det lite men inte idag på dan..Orken är också totalt puts väck - jag tog med mig sonen ner till postlådan o in i tvättstugan, har bokat en tid i morrn nu då - kan inte ta allt på samma dag, men hujedamig - jag orka knappt ta mig upp för trapporna..Då är man ju riktigt pigg va...NOT...Och så hostar man livet ur sig efter den lilla turen - mysigt..Men som sagt, det går åt rätt håll verkar det som - tar säkert sin tid - men det får det göra, eller hur - det var en riktig pärs detta faktiskt..

Ikväll blir det heller inga avancerade kokkonster - korv med bröd - men det är inte så illa det heller - var ett tag sen nu så det kommer allt att gå ner.

Då var det snart nytt år IGEN då..Vad har ni för planer? Partaj - lugnt - främmat - hemma? Jag tror ni förstår vad jag ska göra - precis - inget - nyår är knappt nåt att fira heller längre tycker jag - sonen får bestämma maten, sen ser vi väl på Grevinnan o betjänten och så var det bra med det. Blir utmärkt det - kan känna mig ganska glad över också att jag inte pyntat och donat hela lägenheten inför julen - det kommer gå snabbt att ta väck det jag har..Skönt...

Idag tar vi lite 80-tal - Chaka Khan med I Feel for You...Jäsiken vilka kläder hörni!! Hahaha...Ha det gott.



Tjing

Nu ska det väl ändå ge sig....

Såhär känner jag mig..=)

Det blåste i natt - som FAN med..Var nämligen hållkollpåblåsten vakt i natt ser ni..Javisst, man kan ju försöka jobba lite då om man inte kan och får sova, eller hur?? Det lät nämligen som om mitt balkongbord med tillhörande vaxduk och stolar tänkte komma inflygande genom vardagsrooms fönstret..DET höll jag koll på lite då o då förstår ni - mellan hostattackerna som inte vill sluta för 5 öre..Nu är det jobbigt, frustrerande, irriterande, kraftlöst och jag känner mig som ett ursketet äpplamos x 1 miljon..SOVA - SOVA - SOVA - kan ni skicka presentkort på det tror ni - a´"sova hela natten" "sova tills jag vaknar eller varför inte sova jämt??? GAAHH..giv mig styrka - att får sova..

Och natten blev till dag ja - jag gjorde mig i ordning och så var det dags IGEN då...Att uppsöka sjukhuset..Kors, hörde ni, jag skulle uppsöka sjukhuset!! DET har jag ju inte gjort på så lääääänge, så nu är det ju fanimig på tiden att jag tar mig dit, eller hur??? Haha, och det var inte det lättaste evenemanget jag gjort direkt upp på cykeln i denna blåsten och så tar vi ett trampetag ja...Oj, vad fint det går...Nej, en uppförsbacke - motvind..tar andra vägen - host host host...rulla rulla rulla - här ansträngs det inte i onödan - åhej, trampa luft - man kommer ingenstans..hepp, jaha, oj, nu var jag framme!!! Totalt slut......kikade in i väntrummet på Öppna mottagningen, klockan var runt 11.30, nja, inte sååå möe folk! In och tog nummerlapp, 2 före mig - tjoho (lite i förskott såklart)... sköterskan kom och in - talade om mina problääm - jo, hon hade ju sett mig förut och vi är gamla skolkamrater med så - bedrövligt tyckte hon i alla fall med om detta - sen blev det till att vänta hör ni..Och så väntade jag - helt plötsligt stod svärmor där, prat med henne en bra stund - klockan gick och så väntade jag..Till slut - "jaha, då var det Annika!" Ja det var det faktiskt...in på ett rum - vänta - vänta - vänta - och till slut kom då El Doctore..Hade läst om min utflykt igår bl a och alla de 3 övriga besöken jag gjort där - ett riktigt elakt missfoster till virus är det man åkt på, som inte alls känner för att säga hej då till mig..Det var jag och några patienter till sa han så har blivit såhär dåliga - åhh vilken tröst att höra att man inte är ensam va!!..........................................Lyssnade lite på lungorna - och så blev det inhalera i 2 omgångar - och cortisonbeh direkt, sen fick jag cortison, en ny inhalator, och slemlösande med hem - nu ska det väl ändå ge sig eller????

I sakta mak bort till Apoteket - full rulle - vänta vänta vänta - fick en kul dam, antagligen pensionerad receptarie som jobbar lite extra . mycket trevlig faktiskt, hon var frusterad, hon fick inte järnkoll på datorn helt enkelt, nytt program IGEN sa hon och Puh...."håll på du sa jag, jag har inte bråttom alls"..och där satt hon o muttra lite - och vi snacka, det jag fick fram - har knappt ingen röst kvar heller - till en del i min omgivningns STORA glädje...!!!! Hahahaha..Oj, hon är tyst....=) hahahaha...Efter en stund rycker jag till - va fan - då har jag somnat sittandes...hon tittade upp när jag tyckte till och fråga "Vill du ha lite vatten??" Jag bara - eehh...vatten? (för jag kom ju just på att jag somnat sittande) nä tack, inget vatten, jag har själv! och det hade jag - en liten vattenflaska - så "bara för att" så drack jag en liten klunk, hon hade säkert sett att jag satt där o sov - men hon sa inget - och då undrar man direkt: SNARKADE JAG?????? Hahahaha..Nja, tror inte jag gjorde det, för då hade väl salongen stirrat ut mig kan jag tro...Jag fick min medicin i alla fall och så var projekt cykla hem igen - gick det med men fick ju världens hostattack när jag kom hem - och det är klart, nu verkade inhalationen och cortisonet, så det var bara att hosta klart det...

Mitt hem ser ut som själva helvetet...Idag har jag inte ens bäddat - och DET tillhör inte mina vanliga rutiner direkt, bland det värsta jag vet med obäddade sängar..Hua mig..Men så fick det bli idag - disk överallt - ikväll har ex-maken kört mig till affärn, så det är diverse torrvaror i köket också...Nåja, jag ska ta mig an detta när jag blir bättre - ska göra minsta möjliga nu ett par dar framöver tror jag - för att förhoppningsvis vara back in line sen och få lite energi..Just nu har jag ingen ork, ingen energi - den går åt till att värja mig från hostan den.. så det får se ut helt enkelt - hade t o m bokat tvätt tid till idag kl 16, var inte hemma från sjukhuset förrän 15.30 och då orkade jag bara inte - springa ner o upp igen med tvätt - nepp, tar det en annan dag med..

Så gott folk - blir det bra detta nu då tror ni? Jag hoppas verkligen det, inte i natt - men snart! =) Precis i detta nu dök dagens video upp - ABBA med Mama Mia - så den tar vi! Ha det gott...



Tjing

Annandagen & en liten tripp...

Let it snow...=)

Samma skitnatt igen, men somnat nån timme framåt morgonkvisten..

Käkade frukost ensam - sonen sov han - och sen har det hostats på..Jädra skit o inte ge sig va? Min röst blir sämre o sämre med, ibland får jag inte fram ett ljud ens..Käkade mat och sen förstår ni hände detta:

Jag satt o åt i köket - tittade på min lilla tv - och hostade..Sen hostade jag lite till och då: SNÄPP!!! Va fan vad det????? Jo, det kände jag snart....Jag har ju smärtstimulatorer som ni vet, 2 st, en för varje arm, de är mina små bebisar, skötebarn och livlina - händer de nåt med dem så vet jag icke vad jag gör..Helt plötsligt i alla fall så blev smärtlindringen i höger arm jättestark, och sen började det bränna i nacken...vad i helskotta? Böjde huvudet bakåt lite - men tjena, då brände det ännu mer och gick ända upp i huvudet..Säg nu inte att min värsta mardröm just inträffat?? Att nån av elektroderna i ryggmärgen smällt eller lagt sig helt fel för denna hostas skull?? kände efter lite till - jo nåt var helt galet - så var det, så här ska det INTE kännas..Ringde ex-maken och med ingen röst alls sa jag : Hjälp mig!! Vad säger du för nåt? sa ex-maken, jag hör inte...Hjälp mig!! sa jag igen..Vad ska jag hjälpa dig med fråga han då - som om det var typ plocka ur diskmaskin eller nåt..Jag kved fram till slut att jag trodde nåt hänt med stimulatorerna - att nåt smällt eller så - Jag kommer!! tjoa han i telefon och där satt jag...Faktiskt riktigt ledsen - pajar detta då vet jag inte vad jag tar mig till....och så hosta på det med då såklart..Ex-maken kom inrusande, kollade av mig, ringde dottern o bad henne komma, och gick sen o ringde sjukvårdsupplysningen - tog en stund och kom därefter ut o sa: Rör INTE huvudet!! Ambulans kommer direkt! Happ.....

Och ambulansen kom - och de stod som frågetecken bägge 2..Det här med stimulatorer hade de aldrig hört talas om  - och jag vet det - det är inte många inom sjukvården, förutom dem som jobbar med det som kan och vet vad det är - och som vanligt blir man lite "speciell" patient då som har detta och så får en annan berätta om vad det är...Jag gick för egen maskin i alla fall ner till ambulansen - dottern hängde med, jag fick lite att inhalera på vägen till Skövde för hostans skull och sen är det sedvanlig koll av ditt o datt..Jag sa att de får ringa in till Akuten och tillkalla en narkosläkare som väntar - eller om bättre upp, min egen läkare jobbar kanske? Det har jag också blivit tillsagd, händer det nåt med stimulatorerna som inte är som det ska - in direkt och narkosläkare ska kontaktas..

Vi kom in på Akuten - på vägen kan jag säga att ambulansen krängde en del hörni - jädrar vad det blåste på sina ställe - men fram kom vi ju - in som sagt och sen va det att vänta - de hade ringt en narkosläkare som senare då kom - jättetrevlig tjej - MEN...hon hade ju inte heller hört talas om detta nåt vidare och visste hur det funka - och min smärtläkare kommer inte förrän den 2 januari..Hon trodde dock att det var ganska osannolikt att elektroderna i ryggmärgen flyttat sig - de ska efter 15 respektive 17 år vid det här laget ligga inkapslade, möjligen att de kanske touchat varannan - men hon var inte säker - läkare i Göteborg fanns i eftermiddag inte heller som kunde detta - så det blev väl ingen åtgärd kan man säga - blev jag sämre skulle jag naturligtvis kontakta dem och då ringa direkt till narkosen - hon skulle även skriva ner lite till min läkare så han kommer förmodligen ringa upp mig så fort han är på plats..Sen sa hon att en medicindoktor skulle komma och kolla hostan på mig också då och sen tackade hon för sig. En sköterska kom in - talade om att medicinläkaren kunde tidigast komma  - om 5 timmar....Tjena..Så vi fick välja, vänta i 5-6 timmar, eller ta en sjukresa hem..Ja inte fasen stannar jag 5 timmar för det så det beställdes taxi - som inte heller skulle komma förrän om 1 timme...Körigt värre tydligen åt alla håll..Vi tackade för oss och gick till kiosken och köpte lite dricka o gick o satte oss i väntrummet då för att få komma hem. Och det gjorde vi - jättetrevlig taxikille var det också. Så det har jag pysslat med denna Annandag..Lattjo Lajban hela tiden..

Vi har ätit lite nu i alla fall och dottern gått hem till sig - jag får väl fortsätta softa, inte mer med det - och antagligen åka ner till den där förbaskade öppna mottagningen igen..Hon sa ju det förra gången, inte bättre om 1 vecka, kom hit..Så det får jag väl pyssla med i morrn, ska tvätta lite med om jag orkar.

Dåså - alive and kicking, no worries - idag tar vi lite Ronan Keating - Life is a Rollercoaster..Ha det gott.



Tjing

Juldagen

God fortsättning! =)

Efter att ha stekt fläskfilén till dagens middag och plockat undan lite av Julaftonens bestyr kom jag i säng runt halv 1 i natt - nä..lögn i helvete att sova alltså..kl 02.05 då gick jag upp, klädde på mig lite, tog fram strykbrädan och satte igång att stryka tvätten! Ja, vad fan gör man?? Kan ju inte bara sitta o glo som en idiot heller - så jag strök på i hopp om att jag skulle bli så vansinnigt trötter - och det blev jag, hade faktiskt problem det sista att hålla ögonen öppna..Plocka ihop, drog ur sladden och tillbaks till sängen ungefär vid 3..Nä.....Gick inte alltså - upp o ner, upp o ner, upp o ner..spotta bobbor - sådär höll jag på - runt 6 snåret hade jag nog somnat i alla fall, vakna 7.15 - och då struntade jag i sängen och gick upp.

Käkade frukost - allmänt plock, kom i kläderna och började förbereda maten då, för vid 12.30 var det dags att få middagsgäster i form av svärmor, ex-man och barnen. Julafton nr 2 alltså! Av svärmor fick jag en jättefin julgrupp - JITTERBUGGARE som hade rosaröd äggvitefyllning idag (bara dessa kakor hade ju varit alldeles nog) kantareller - hemgjorda kolan och inlagd gurka...Oh my god...Happyface x 100!!! =) Vi åt och tog det lugnt, sen var det julklappsutdelning - IGEN då ja..=) Jag fick lotter av sonen, 2 jättefina ljuslyktor, 1 bok om Bingo Rimér, tidningsställ och choklad av svärmor, dottern fick också massa fint, bl a  en japansk liten servis, var sååå söt - en hårfön o annat, sonen kläder och spel, ex-maken fick biljetter till Mikael Wihes konsert i arpil på Skövde Stadsteater och la upp ett "ÅÅ!! ÅÅÅ!!! Svärmor gav vi en dvd med en konert med Lena-Maria Klingvall, lotter o vin. Tror alla var jättenöjda faktiskt! Tack Berit för allt gott och fina julklappar! =). Sen var det lite fika o snack - sen gav sig svärmor hemåt. Jag o ex-maken satte igång operation dra antennkabel från vardagsroom till kökstv-n där..Som sagt det är inte BARA att dra en kabel, här pratar vi urplockning av bokhyllor, flytta dem lite, borras i vägg, dra hela kabel o spika fast, ställa tillbaks alltihop igen..Men jädrans bra blev det när det var klart! Så nu har jagt tv i köket igen - TJOHO!!! =)

Det blåser som själva f-n ute - gjorde så i natt med upptäckte jag när jag öppna balkongdörren - inifrån? Icke ett ljud - men ute drog det i jävlar, trodde nästan vissa träd skulle hålla mig sällskap vid strykbrädan...Lugnt nu övriga kvällen, lite mat - rester kan jag tala om - blir det ju såklart - sen är frågan - ska jag börja se på Cityakuten säsong 2 tro - börjar jag, kan jag inte sluta är det värsta..Hmmm...får fundera lite på´t.

Hoppas ni haft en skön dag också såhär "dagen efter" - en dag till att softa på hörni, sen var denna julen över också..

Alles - idag lite svenskt - Ola Håkanssons Secret Service med Night City - denna konserten är såååå bra ....Ha det gott.



Tjing

Julafton

Idag var det dags!!

Herreje - kan undra hur mycket slembobbor det finns??? Har inte gjort annat i natt än att spotta - det är ju bra i och för sig att skiten kommer upp - men var kommer det ifrån?? En sak till - jag har sovit - 1 hel timme i sträck!! Kan va nån som skämtsamt ställt om klockan med, men så var det nog inte - sonen sov som en gres..Så jaha - ny upplevelse helt plötsligt, att sova...

Dagen har varit hur lugn o soft som helst, sonen åkte med sin pappa till farmor vid 12 snåret - dottern jobbade ju - så jag tog fram snabeldraken jag - i sakta mak och mellan hostattackerna så dammsög jag, kändes lite mysko att göra det en julafton, men skitsamma..Tittade vid 3 såklart på Kalle Anka, ställde mig i diskebaljan sen och efter DET - då var klockan 16.30, DÅ klädde jag på mig..Hahaha..Sen började jag lite smått med maten - dottern kom runt 17.45 nånstans, sen satt vi o åt, en god vän till dottern skulle också komma förbi..Det ringde på dörren - dottern skrek KOM IN!!! och fram dyker en av MINA bästevänners huvud!!! Surprise!!!!! Hon var en bit härifrån och behövde gå en promenad o då passade hon på att titta in här o önska god jul! Jättekul!! Sen drog hon vidare då och jag och dottern åt klart, plockade undan och sen var det dags för lite julklappisar!

Jag har fått 2 säsonger av Cityakuten - en bok - Kee Marcello gitarrist i Europe har skrivit en bok om sitt liv, den önskade jag mig också o så strumpor! Perfekt, kan inte bli bättre!! Dottern fick också vad hon ville ha - påslakan handdukar och lite sånt så hon var nöjd med. Dotterns goda vän har nu kommit - de ligger i varsin soffa, jag sitter här och hostar emellanåt.

Jaha, det var denna dag som alla väntat på sååå länge - nu var det klart, över och förbi, dock inte här - i morrn är det en julafton till här ser ni, svärmor och exmaken kommer hit o äter mat och så blir det klappisar - igen..Barnen tycker det ju är alldeles förträffligt med 2 julafton!! Tro fasen det va...=)

Hoppas ni också har haft en riktigt fin Julafton med nära o kära, med mat, dryck - godis o annat och så julklappar förstås! Jag har haft det urbra i alla fall!!

Vad tar man för video på en Julafton då? Jo - har tagit denna en gång förr - men det är kul - Galenskaparna o After Shave med Frågesport om Julen...Ha det gott.




Tjing

Dan före Dopparedan!

 Visst gör det! =)

En riktig skitnatt till hörni - och jag är sååå trött, men det går inte att sova - verkar som om hjärnan och kroppen ligger på lur.."Jaja, lägg dig ner du så ska du få sen på andra grejer!!" Och det får man - tro mig..Jag tror inte jag har en enda muskel kvar i hela överkroppen som orkar hjälpa till att hosta - de har packat ihop o gått hem helt enkelt..så artisteriet är helt slut hörni - men jag tänkte bli hockeyproffs i stället...=)

Hur har ni det i stugorna nu då i dessa självande timmar innan Julaftons race startar? Är ni klara och kan ägna kvällen åt att bara njuta - eller springer ni i panik omkring nånstans och inte vet nåt?? Jag hoppas att alla är redo inför morgondagen - det är väl jag med fast man kunde ju ha arbetat på lite mer förstås..Men nu är orken inte alls där den ska och då får det helt sonika vara! Man har inte roligare än man gör sig - det blir julafton ändå utan att man städat och kanske stoppat korven själv, så tänker jag i alla fall.

Dottern har fixat det sista som skulle fixas idag - snällt, och sen fick jag mig då en överraskning minsann! Bästebäste vännen ringde o sa att hon var på ingång för att fixa en sak - hon ringer på dörren och kliver in - med en jättefin tulpanbukett - en tidning att bläddra i och en chokladask - till MIG! Men hon e´la för go...=) Tack söta söta A - gullig du e´!! =)

Har slagit in lite klappisar i eftermiddag - gjorde amerikanska pannkakor också, inte så ansträngande, ska ju bara vändas sen har det inte blivit mycket mer inte..Men som sagt, jag tänker inte hålla på heller - det som är nödvändigast är gjort, barnen tog upp och fixade granen igår - lyyyyser så fin så - och klappisarna NÄSTAN klara..Resten får vara faktiskt - i morgon har jag hela dan på mig att OM eventuella krafter skulle behaga att komma tillbaka, fixa till lite mer då - mat blir det ju inte förrän på kvällningen i morgon eftersom dottern jobbar hela dan. Så det blir så bra så!!

Så ta´t lugnt därute - det viktigaste är inte att kolan är hemgjord och köttbullarna är egengjorda heller - eller att det ska vara tipp topp överallt och så sitter man som en trasa när julafton kommer..Nä - om ni har en lista på 10 MÅSTE saker - sätt er ner - jag lovar att ni kan ta bort hälften av de måstena - egentligen - trevligare att umgås o ha det mysigt och njuta i stället..nu kanske ni tycker jag kaxar till mig här lite - nåja - jag har själv jobbat häcken av mig på jularna för att ALLT ska bli perfekt - jag satte röda julgardiner i ALLA fönster i hela kåken - ett rent företag att hålla på med kan jag säga, och den grejen MÅSTE stå där och bla bla bla..men - man får omprioritera - som sagt, det bli jul ändå!! =) Jag vet det är svårt att hinna allt när man jobbar också - har jag med gjort - men jag hoppas i alla fall ni har slagit ner rumporna nu och njuter av den färdig griljerade skinkan som står halvljummen på spisen - skär ni en bit eller 2 och lägger på smörgås....JÄVLAR va gott!! Det var nämligen tradition hemma hos oss - farsan fixa o dona med skinka och gud vet allt och så denna högtidsstund - kvällen innan julafton - den färdiga julskinkan med senap på smörgås...Icke ett ljud yttrades kan jag säga hahahaha...Då var man spak hörni!! =)

Nåväl - ni njöt väl av den fantastiske Pavarotti igår va? Har lagt ut den förut - men det spelar ju ingen roll..Idag tar vi lite Måns & Agnes, All i want for Christmas is you..Simma lugnt, ha det gott.



Tjing

Torsdag

Klä granen..=)

Och denna natt som varit - nä, inte en endaste blund tänk..har pendlat mellan säng, kökstol, fåtölj, säng..har legat i sängen - har suttit i sängen - närå..inte en enda vila nånstans..urläckert - huvudet bankar på också nu, inte så konstigt med dessa ansträngande hostattackerna man får - och förresten, inte bara huvudet som bankar på - hela kroppen känns totalt överkörd..

En god vän kom idag o hämtade mig och sen gav vi oss in i dimman i mataffären, spelar nog ingen som helst roll när på dygnet du ska handla nu - det är knökat överallt, men så är det ju till jul. stressade, glada, förvirrade, sura människor överallt..skrikande ungar i vagn som redan i entrén lessnade på att morsan skulle handla HELA AFFÄREN typ - en o annan bekant som man morsa på och önskade en God Jul - anställda som nästan på ackord lassar ut mer o mer o mer o mer av all denna julmat som ska ätas i dagarna 3..Halleluja och hej vad det går...

Kom hem i alla fall o sonen mötte upp och bar upp alltihop och packade upp allt med - man tackar! Dottern kom också en sväng - åkte till apoteket åt mig och löste ut hostmedicin också..Sicka rara barn =) Ikväll ska de ta sig an granen - jag ska sitta som arbetsledare på en stol tänkte jag med megafon - "Lite mer åt höööööger - nej, den ska hänga dääär" hahahaha...och det där med megafon, det tror ni inte på va - min röst håller knappt inte till ett vanligt samtal..

Har fått i oss lite mat med - och kaffe - sen ringde en annan god vän och en till - eftersökt tydligen, det är ju trevligt! Och för en stund sen var jag ute o mötte upp en till god vän, snack om ditt o datt och sen for hon hemåt.

Som sagt, en gran ska upp ikväll - jag hoppas exmaken också kommer förbi och kopplar in min lilla kökstv jag har köpt! Just det, har jag ju glömt bort att berätta. Det var min julklapp till mig själv det, en 19 tums tv, med div funktioner och dvd i för 999 bagis och fri frakt. Men hellooo så bra!! Har allt saknat min lilla tv från huset, ibland krockar matlagningen på kvällen med nåt tv-program - som det har varit nu här så har jag antingen fått börja senare eller tidigare med maten - eller sprungit från kök till vardagsroom och tittat - men nu va det slut på det!! Gillas!! =) Nu behöver jag bara vrida på skallen lite eller spetsa öronen så blir det sååå bra!

Dåså - allt för idag -en dag i morrn med, det som inte hinns, hinns inte..

Idag en av mina favoritlåtar - Luciano Pavarotti sjunger Ave Maria...Ståpäls...Ha det gott.





Tjing

Liiite gjort

En liten julvovve..=)

Fy satan vad trött jag är ska ni veta...Kroppen är nästan i paniktillstånd av att inte få sova tror jag - ögonen vill väldigt gärna åka ihop - men lägga sig ner - i helvete på en sten - går inte bara, har prövat upphöjt för huvudet, suttit i fåtöljen - men nä..Nätterna blir fruktansvärt långa när man är vaken hela tiden, och så detta hostande, det gör riktigt ont med må ni tro i överkropp o armar - har inte nån styrka kvar alls snart tror jag att hosta med..fy fy fy säger jag...

Har i alla fall diskat disken och vikt lite tvätt, bäddat och plockat undan lite - det går inte fort men skitsamma..Allt blir bra i sista slutänden tror jag..

Bara 3 dar kvar till Julafton nu hörni - jullovet började idag med - Jippie har jag hört sägas från många håll, hahaha, ja det var väl det man såg fram emot när man gick i skolan - alla lov..=) Gött va det i alla fall.

Denna dag gick med - lite mat i magen fattas - sen vete fasen vad som händer o sker - det ger sig, eller hur? Dagens inlägg lite kort kanske, men orkar faktiskt inte sitta o skriva massa - sen har det icke hänt nåt revolutionerande heller så..

Idag ska ni få nåt riktigt coolt - häftigt och ja vad ni vill..Real Group sjunger Clown of the Jungle - alltså första filmen med Kalle Anka på julafton - inte klokt vad man kan göra med röster..=) Ha det gott.



Tjing

Tisdag

Oj oj oj, om man fick sova....

Nja, vet inte om jag ska säga nåt om natten som var - det har hostats nåt så vansinnigt..och så hände det nåt ja...Jag minns att jag vände om åt vägghållet - sen började jag hosta - och helt plötsligt satt jag på golvet?? Happ - då har man tuppat av i sängen då och fart ner i golvet - mitt nattduksbord stod ända borta vid dörrhålet..Det sved på höften med - hade väl kört i hörnet på bordet på nervägen antagligen..Ingen aning om hur länge jag varit där heller...och sonen sov som en stock - av grannarna under hördes inget heller - de måste väl ha hört nåt tycker man ju - om möbler flyttar på sig mitt i natten och tjocka jag trillar i golvet..Tydligen inte, inte ett knyst nånstans..Nåja, upp från golvet i alla fall och ställde bordet där det skulle stå och så titta jag efter vad som blev på höften - en liten rispa bara, en liten plåsterlapp så var det klart..Natten fortgick - utan några mer incidenter - det vet jag för jag var vaken..Jag är riktigt riktigt aptrött nu ska ni veta - herregud om jag bara fick sova 1 timme i sträck...

Eftersom Tomtisen har lite körigt i dessa tider så har jag hjälpt honom faktiskt att slå in mina egna julklappar - snäll jag e´va =) Är inte riktigt klar än - är fan inte klar med nåt - disk - stryktvätt - städning - handling - gran upp - inte nåt är gjort - det har känts idag kan jag säga att jag for i golvet - lite ont i kroppen faktiskt..Men men, jag hinner nog jag med, tror ni inte det? Jadå - no worries..=)

I morgon sista dan i skolan - sen jullov - till ALLAS glädje - härligt, slippa ställa klockan ett tag igen då - nu spelar det ingen roll direkt, jag är ju vaken, men annars brukar det vara riktigt gott att slippa helvetesmaskinen.

Ikväll ska ex-maken hjälpa mig med lite diverse, det ska väl bli mat med och sen är denna kvällen slut och en ny hostig natt förmodligen sätter igång igen..Livet is Wunderbaaar....

Jaha - en liten video med då - idag blir det Band Aid med Do They Know It´s Christmas från 1984..Ha det gott.





Tjing

Tja..vad säger man?

Sötisar..=)

Ursäkta ursäkta - blev inget inlägg igår..Så blir det ibland - vad hände igår då - inte nåt speciellt faktiskt, eftersom hostan tydligen har bestämt sig för att bita sig fast i mig så gör man inte många knop - på kvällen dock så åt vi alla 4, när ex-maken lämnade av sonen..Denna natt och föregående har varit bedrövlig - inte ens fåtöljen funkar nu..

Så idag kom jag i kläderna tidigt och 9.20 typ var jag IGEN på Öpnna Mottagningen - fullt såklart, dock bara 12 före mig, kom in rätt snabbt ändå och fick ett rum direkt..Sen kom då doktorn - samma doktor som jag o sonen hade sist - ingen rolig människa alls.."Jag känna dig! (Polska ) Du vara här med son - ja? aaaaa......Jag förklarade att den 25 nov åt jag sista pc-tabl men nu är det likadant igen...Av med kläderna - hon är ganska burdus denna dr må ni tro - "ANDAS!!!!" ANDAS!!!! - rev o slet i bh-n för att flytta den lite.."ANDAS!!!" ANDAS"!!! Vete fan hur länge hon lyssnade - men till slut "CRP prov - röntga lunga - varsågod! Ut och jag ut och in på lab - och sen....vänta vänta vänta..vänta vänta vänta..Till slut bort till rtg och vänta vänta vänta - sen var det min tur - en röntgensköterska som jobbat där alldeles för länge kan jag säga, men det är bara att lyda order o ut..Nähä, inget svar med tillbaka - det hinns inte..Hepp - bort till Vårdcentralen igen och till slut kom hon då den lilla dr...CRP 50 - svar röntgen?? Nej sa jag de hann inte - hon in o ringde, lungröntgen var bra - "INGEN antibiotika - rök du??? Ja, men det..."Sluta röka ja!!!! Förstår du - sluta röka, inte röka och pekfingeret i en nej nej rörelse - "Hostmedicin Cocillana - "nej sa jag, den kan jag inte dricka - jag har gallsten! - Aaaa -Mollipect - ingen antibiotika - vaccination lunginflammation - inte bra om 1 vecka, komma igen -ja? Va fan..."Du, jag har nervskador i hela överkroppen och det är fruktansvärt ansträngande och gör ONT när jag hostar - jag har inte sovit på flera dygn - ingen pencillin alltså?? Nej, ingen antibiotika! nä nä sa jag och gick...

Så här sitter jag nu med ingen medicin lik förbannat - nu har jag lagt ut 1200 spänn på det där stället - skiter i´t nu faktiskt - jag får reda mig med Bricanyl inhalator och Mollipecten - inte den nya - den sitter kvar på Apoteket den, jag hämtade ju en ny häromdan..Jag hostar väl på då - inte mer med det..

Tvättar just nu - så det är upp o ner - i sakta mak, går inte att anstränga sig, då hostas det så man nästan tuppar av som vanligt - golvläge gäller då - blir ju inte så långt att trilla då...

Dottern ska komma förbi en sväng - det blir väl lite mat med - och hämta tvätt, sen får det vara nock för idag..

Idag ska ni få Kuy Sakamoto - vem fan är det undrar ni??? Hahaha...Ja - vem VAR han..Han sjöng bl a den ni ska få höra nu Sukiyaki - han var en mycket populär sångare i Japan - omkom i en flygolycka på 80- talet tror jag det var..Ni kanske har hört sången förut - jag diggar den hårt! =) Ha det gott.



Tjing

Fy fasen vilken natt..

1 vecka kvar till Julafton! =)

Ibland kan man verkligen hålla sig för skratt hörni - fy vilken natt det har varit alltså..Var urbota skittrött strax innan 12 slaget - la mig och somna nog rätt fort MEN..1.10 var det dags första gången..host host, upp o drack vatten o lugna ner sig - i säng igen, somna - 02.30 dags för andra omgången, host host, upp och tog mer hostmedicin och inhalator - i säng och tredje gången kom med ser ni - redan 3.20..Då var det inte hosta, utan toalettbesök..i säng IGEN då - och sen slog jag upp ögonen 4.45..och kunde ICKE somna om..Hepp..På med lite kläder - satte mig vid datorn en stund, fixade med ett spel, och sen kom jag på den geniala ide´n: Jag ställer mig o STRYKER!! För DET är så jävlars aptråkigt så jag blir nog trötter..jahaja, på med lite lampor och så satte jag igång - blev 2 par byxor o 6 T-shirt..Sen lessna jag..hahahaha..Klockan var då 5.45 så jag chansade och gick o la mig - tja - vakna en bit efter 7 men tänkte i helskotta heller och låg kvar o slumra till 8 - sen var det slut! Slut ja - det kan man säga - ett under att man överhuvudtaget står på benen ibland faktiskt med så hattig sömn - ja kära nån....

Men jag har hållit igång ända må ni tro - fick för mig att röja i ett av mina köksskåp - halleluja - fanns en del att slänga i soporna där ja - fan vad man sparar massa - nä, ut åkte det och nu är det sådär riktigt äckligt organiserat förstår ni - saker i lådor och så..hahahaha..Sen - strök jag ALL TVÄTT!! Ja, inte klokt - håller med Er - på med en skiva av blandat bara så sjunger vi med och tar några danssteg och strykningen gick som hejsan. Tomt - finito!! Men säg den glädje som varar =)..På måndag ska jag - hör o häpna - TVÄTTA..Jag smäller av....=)

Dottern kom bort en sväng med - såklart lagom till maten.. - hon skrev ut kort o greja med en present till en kompis - partaj ikväll ser ni - och sen åt vi då och språkade om ditten o datten. Efter hon gick kokade jag mig en kopp kaffe - för vid middan så höll jag nästan på att somna faktiskt - oj, vad trött jag blev - men ryckte upp mig. Drack mitt kaffe och nu sitter jag här..

När jag stod där o strök och hade riktigt mysigt så spelades en låt jag icke hört på länge länge..Och blev bara "Tjohoooo - DEN ska vi ha på bloggen ikväll!! =) Vadå? undrar ni - jo....Kommer ni ihåg programmet Fame Factory som sändes mellan åren 2002-2005? Bert Karlssons program såklart - man kan väl säga att det är lite nutidens Idol kanske? Våran familj satt fullständigt klistrade varje vecka när detta program sändes första året..och dottern....Hon blev så förälskad i Matthias Holmgren så hon tapetserade nog hela sitt rum med bilder på honom - i ramar - på väggar..ja lite överallt..i denna första omgång så hade vi ju vår egen Mariestadskille Markus Landgren med - och han gjorde en del mycket speciella framträdanden där..TYVÄRR så finns inte nånting med honom från Fame Factory utlagt, bara hans framträdande i Melodifestivalen året efter - för hade det funnits hade jag lagt ut det direkt. Men det fanns en del med de andra minsann - Magnus Bäcklund tog ju hem hela skiten - året senare vann han ju Melodifestivalen med Jessica Andersson, de hade bildat gruppen Fame om ni kommer ihåg det. Och så hade vi ju Andres Esteche också - kalasbra, men den killen ni ska få se idag - oj oj oj gillade honom skarpt DÅ och gillar honom skarpt ÄN..Namn: Fernando Fuentes - och här med sin låt No one Else..Söta pojken minsann - lite latino sådär ni vet..Gillas!! Och bakom honom - tänka sig - Fame Factory orkestern med YTTERLIGARE massa Mariestadskillar..Fan va bra vi e´! =)..Får ursäkta liiite dålig kvalité på klippet..Ha det gott.



Tjing

Fredag

Fiiint =)

Någolunda natt ändå trots hosta, satan va trött jag blir...

Kom i kläderna till strax efter 10 idag hörni! Jovisst - vädret var hyfsat också - alltså tripp till stan! Var innan jag åkte inne på Apotekets hemsida och beställde lite mediciner - smidigt, de kommer i brevlådan - klart!! Men, hostmedicin skickar de tyvärr inte - och jag vet att det är dyrt - 198 spänn och den går inte på högkostnadsskyddet heller..Cyklade ner till stan och in på Apoteket och skulle få ha min hostmedicin.."Det blir 215 kr!" sa apotekstjejen...Nädu sa jag - jag var precis inne på Apotekets sida på nätet och beställde hem andra mediciner och där står det 198.."Jaha, men den höjdes 1 december!" Jaså du sa jag - är det 1 december idag då eller - eftersom den precis ökade i pris med 17 kr? "neeej, det är det ju inte..men så står det här!" Happ, betala betala..Måste ju ha det illasmakande helvetet..Vidare sen till Kyrkans Second Hand, hittade lite diverse - bl a en julgransbelysning - gammal sådan - i orginalkartong med samma sladd som svärmor har - och hennes är sen början av 60-talet och kvar i orginalkartong..Tjoho..40 spänn, vad sägs?? Fanns flera äldre belysningar - bara kartongerna i sig är värt att lägga pengar på..=)

Vidare sen till mataffären, tog ett snack med en av bästevännerna som jobbar där - handlade vidare och cyklade sen vidare hemåt, tog vägen förbi närbutiken också när jag ändå var ute och hämtade ett paket. Och sen hem då, va änna trötter i bena ska jag säga..Man spänner sig ju lite också när man cyklar - det var lite halt på sina ställen faktiskt och är det nåt jag fasar för så är det att trilla ikull, så piano fick man ta det!

Käkade lite sen, vila i fåtöljen, sonen kom hem, vi fika med lussekatter och tända ljus - sen har jag stått i diskebaljan..Hujedamig vad det såg ut...Men nu är det tomt!! Sonen ska väl om nån timme till sin fader - jag ska göra mig nåt att äta och sen ska jag sätta mig i fåtöljen och grina lite tänkte jag..Svenska Hjältar galan är ju kl 20 - fantastiska bedrifter i år tycker jag - och som vanligt så grinar man lite - som alla andra förmodar jag..Gör inget, eller hur?

Så var det med det hörni..Idag ska ni få lite underbar sång - en julsång också! Il Divo sjunger Oh Holy Night..Tjusigt så..Ha det gott.



Tjing

Förbaskat!

Söta nallisar =)

En rätt hyfsad natt igen - man tackar!

Däremot tackar jag inte nåt annat - har nämligen börjat hosta igen lite grann - det är då FAN..Men jag hoppas det inte blir värre - har lite mer medikamenter hemma nu sen senaste omgången, får hoppas de räcker.

Har faktiskt strykit lite grann idag - nä, inte hela, det blev faktiskt för mörkt! Haha..Står i vardagsroom och gör detta och jag har ingen taklampa där, det är nåt mysko med det, felkopplat antagligen - men lite blev det i alla fall. Har blåst o regnat idag om vartannat - uja - och jag ska om en timme gå ut i skiten med..Det är Julmarknad på skolan - jag får väl gå dit en sväng och köpa en körv eller 2 - sonen har redan gått, det är eleverna som säljer grejer med som de gjort, och han har "rast" då mellan 18.30-19.00 - så jag sa att jag kommer till dess - kan vi gå runt ihop och titta lite.

Annars lugnt, jag sitter i min fåtölj då o då och tittar på NCIS nåt eller några avnsitt på raken - bra serie! Blir nog fortsättning senare ikväll - behöver ju inte göra nån kvällsmat i dag då, det får bli korven på marknaden det. Inte så dumt det heller faktiskt, godare att äta ute med av nån underlig anledning. Vet att när jag var mindre o bodde i Stockholm, så fanns det du korvgubbar med låda på magen lite varstans..Det älskade jag o farsan - vi köpte alltid det när vi var ute på stan nånstans.

I morrn ska jag cykla ner till Kyrkans Second Hand en sväng o glysa lite - om vädret och min hosta tillåter -sonen ska till sin far i morgon med - jag ska väl grina till Svenska Hjältar galan jag..hahaha...

Idag får ni den söta lilla gossen Justin Bieber med Mistletoe..Ha det gott.



Tjing

Onsdag

Riktigt glitterich idag va!

Och hon har gjort det igen - sovit 6 1/2 timme i sträck, här kör vi varannan natts metoden förstår ni...

Tänkte hoppa i säng igen när sonen gått men nä - jag hoppade i kläderna i stället faktiskt. Plockade lite och bädda o så ni vet. Tog mig sen en cykeltur i blåsten bort till sjuka huset och var in på Apoteket o köpte lite nödvändiga saker - vidare sen till Netto och handlade. Hem igen - var lite halt på sina ställen, man fick hålla tungan rätt i mun om man säger så =)

Sen har eftermiddagen varit väldans slöer..käkade lite när jag kom hem, vek lite tvätt - NEJ - jag har INTE strykit tvätten än - måste det -annars får jag inte plats med granen..hahaha..Kikat på några avsnitt NCIS med och druckit en kopp kaffe - och helt plötsligt var det kolsvart ute..

Hoppas på att ex-maken kan skjutsa ut mig till ÖB och Willys sen här om en dryg timme - dit är liite körigt att cykla nu tycker jag - en bil behöver jag - hörde ni - EN BIL! Men inte så lätt att skaffa bil när man inte har några money att köpa den för - så, så var det med det!

En diskning ska det bli också sen - lite fullt igen, men det är ju snart gjort bara man börjar.

Happ - idag får det bli jullåtarnas jullåt - Wham med Last Christmas..Ha det gott.



Tjing

LUCIA

Naaaaatten går tunga fjääääät..=)

Taskig sömn - say no more...

Har ni varit på eller sett nåt lussefirande idag då? Det har inte jag - inte en endaste lucifia faktiskt, inte ens på tv - men Luciadan är det i vilket fall som helst. Det är väl nu som det börjar räknas ner på allvar till jul - hej o hå vad det går...

Dagen idag har inneburit lite pyssel o knåp på förmiddagen - dottern kom tidigt och gjorde sina naglar, kilade hem emellan för att ta emot möbelfirman som skulle klä om hennes soffa - eller rättare sagt kuddarna och sittdynorna tror jag. Sen kom hon tillbaka för då var det dags för nästa kvinna att få sina naglar gjorda!

Först kom goda vännen från Lidköping - och sen den andra goda vännen som skulle lida pin för att bli fin. Vi fikade och snackade skit om ditten o datten, vännen från Lidköping drog vidare och då påbörjade dottern nagelbyggandet nr 2. Denna goda vän har ALDRIG haft långa naglar överhuvudtaget - och ju mer som gjordes desto konstigare tyckte hon att det blev. Ingen höjdare att sitta still så länge heller, det går inte att gå ifrån direkt, utan man måste sitta där tills det är klart. Resultatet blev jättefint - eller vad tycker ni?



Tjusigt så! Ovant att se henne med detta och ovant för henne att ha det..Men det blir nog bra det där!

Så det var inte så länge sen alla gick hem - nu är det kvällen, ska bli mat i magen strax. Sen är det Dr House ikväll - har faktiskt missat avsnitt!! Inte klokt - i know - men ikväll ska jag se!! =)

Alles för today - idag ska ni få en artist som dottern helt plötsligt fått en crush på efter programmet Så mycket bättre - nämligen E-Type - här en gammal goding med honom Set The World on Fire..Ha det gott.





Tjing

Måndag

Vad fiiin..=)

Happ, hoppade över igår - det gjorde jag faktiiskt..

What happend då? Tja, gårdagen började med lite sovmorgon - mysfrukost med sonen, lite tända ljus - i kläderna. Sen lite lunch och sen kom svärmor o hämtade mig - jag handlade och sen körde vi hem det hit. Jag o sonen följde med henne hem sen o fika - det skulle blivit en gran klädd med - men julgransbelysningen ville inte alls vara med. Vi fikade i alla fall och så slog vi in kolor - den svärmor gör är inte att leka med...den tar 4 timmar att bara koka - det ni..men så blir det gudagott också..Tyckte det försvann några kolor i respektive sonens och svärmors mun lite då o då =)..Jag?? Haha, 1 liiiten hörnbit och en vanlig bit - sån karaktär har jag! =) Sen körde hon hem oss vid 6 snåret. Lite kvällsmat och sonen duscha och jag tittade på NCIS med glögg och ljus..Mysigt!

Och idag - gick o la mig strax efter 00 i natt  - vaknade 6.47..Se där ja - undrens tid är inte förbi! nästan 7 timmar på raken - kära nån....=) En slö förmiddag - en god vän ringde som opererat sig i handen - riktigt handikappad blir man då - och hon fick inte ens röra på näven, men vi får hoppas det onda är borta nu i alla fall. Kom i kläderna, bara tvätta mig och kamma och lite spray - tjoflöjt - gjorde i ordning lite ljusstakar med mossa som jag plocka ute hos svärmor igår med - ställde mig i diskebaljan, var MYCKET behövligt! =) Åt en smörgås - sonen kom hem, suttit vid datorn lite - ska göra kvällsmat strax tänkte jag. I morrn får jag storbesök minsann - 2 goda vänner i en smäll + dotter..Den ena goda vännen ska dottern göra naglar på så hon blir snygger till jul - den andra ska vidare sen o dansa Zumba, men lite samkväm hinns ju med ändå!

Dåså - vad månde det bliva idag - jo Crashtest Dummies med Mmm Mmm Mmm, bra den ser ni! Ha det gott.



Tjing

Nobeldagen

 Äntligen! En svensk Nobelpristagare - i litteratur - Tomas Tranströmer! =)

6 timmar i sträck - japp det var sömnen i natt - tänka sig...somna t o m om en liten stund, gick upp sen efter 8 - då var sonen redan vaken.

Käkade mysfrukost - dassigt ute minsann, men nu är snön borta, flera plusgrader idag och massa regn..Usch..Kom i kläderna i alla fall - fick fikabesök av en god vän - och en present! Boken Niceville - ska läsas, lita på det! Tack M för besök och fin present!

Efter vännen gått - kom dottern - hennes namnsdag idag med minsann, på självaste Nobeldagen o allt..Hon fick lite mat tösen, och lite fika, sen var det time att dra vidare.

Skulle handlat idag - igen - men hoppade det - jävlars så irriterande att behöva vara beroende av andra som har bil - och det funkar ju inte alltid, hatar sånt där, att behöva besvära andra för att jag inte kan gå eller cykla..Usch - nä - ett allvarligt tänkande på att skaffa en egen bil - billig och bra som går, så jag kan ta mig vart som helst, när som helst, det vore ju nåt alltså, det här är riktig rumpa ärligt talat..Tog mig en promenix ner bara till närbutiken - ösregna gjorde det - men jag hade paraflax jag - var tvungen att hämta ett paket och köpa lite mjölk - var lite kämpigt att ta sig hem med kasse och paraflax - men hem kommer man alltid.

Och så idag då var det äntligen dags - en svensk fick Nobelpriset - Tomas Tranströmer i litteratur - stort jubel i salongen så klart!! Tittade bara sista halvtimmen - det är ju egentligen en vansinnigt tråkig tillställning det där - lååååångt o utdraget - kronprinsessan trivdes i alla fall - nu syns bulan ordentligt minsann! Hon o prinsen satt allt o flörta lite emellanåt hahaha...Sött!! =) Ska se lite på inledningen av Nobelmiddagen med - spänningen är olidlig - kommer nån att trilla i trappan?? Svimmar servitörerna? VAD blir det till mat??? Svar om sisådär 15 minuter..

Lite i magen ska det bli här med - sen efter "middagen" så blir det nog lite NCIS i fåtöljen tror jag..Idag mannen med rasprösten - Rod Stewart - Have you ever seen the Rain?? Jo då, Roddan - idag såg jag det!...Ha det gott.



Tjing

Ruskväder..

I brist på annat så kan man gungeligunga...=)

I natt har det varit ett fasa rännande igen upp o ner..Herregud säger jag, och VAD är det som gör att det blir PRICK 2 timmar emellan?? Konstigt - får nog forska i det tror jag..

Rena rama uscha skitvädret har det varit idag - på förmiddagen lite kallare och glashalt, nu i eftermiddag riktigt blåsigt och regn..Tvi vale..Ex-maken skulle kört mig till affärn idag, men vi skippa det - vi tar det i morgon i stället, vill inte fan ge sig ut i det här...

Sonen slutade tidigt idag - trevligt tyckte han såklart =)..Jag har plockat lite, ätit lite - nu i eftermiddags kröp jag upp i min fåtölj, tände ljus, drack lite varm glögg och kolla NCIS..Det fick vina och regna bäst det ville utanför. Sen har jag suttit och skrivit i nästa års almanacka - ja visst, så redig var jag, lika bra att få det gjort med.

Kvar är bara kvällsmaten idag - ska strax slå ner rumpisen igen vid tv-n, Extreme Makeover Weightloss börjar om en stund - lite intressant faktiskt, resultatet blir strålande kan jag säga!

Dåså gott folk - alles - ge er inte ut i skitvädret för sjutton - håll er inne - idag tänkte jag en liten låt som man kan skutta till lite - hålla värmen ni vet, Elton John med I´m Still Standing..Ha de gott.



Tjing

Ops....

 Så söter...=)

Oj oj oj - har ni saknat mig? Smäll ska jag ha - jag vet att jag dissat denna blogg ett par dar..Varför?? Tja, det har faktiskt inte varit så vidare möe att skriva om!

Dagarna går hörni - sovit sådär - suttit mycket vid datorn, och vid tv-n dessa dagar, strykhögen är kvar - men idag så dammsög jag allt och diskade - vad hände då??? Jo, såklart, ett glas gick sönder och jävlar vad jag skar mig..Det blödde rejält ett tag - men fick stopp på det i alla fall - bytte nog "omläggning" 3 gånger - dels för att jag var tvungen att fortsätta diska och det blev blött och åkte av, och dels för att det blödde..Men men, det har slutat blöda nu, och omlagt är det med - och fingret är kvar - jajamen..=)

Vädret har varit sådär - snöblask som till kvällen fryser på - går inte gärna ut i det här nä..och cykla vete fan om jag vågar, ska tydligen komma ett nytt snöoväder vad det lider - nåja, jag håller mig på mattan jag..

Har i eftermiddag haft fikabesök av min vän och hunduppfödare - hon hade köpt med sig bakelser hon - gott så - nu gödde vi volangerna kring midjan lite till..Snack om allt o inget och för en stund sen åkte hon hem. Jag ska strax ringa en annan god vän - kommer bli långt samtal tror jag - sist vi pratade blev jag nästan efterlyst och polis tänkte tillkallas för att det var upptaget så länge och jag inte svarade på sms bl a..Hahaha..Jag pratar i telefon gott folk - ni behöver inte stressa upp er - jag är alive and kicking!

Sen då - nån gång - efter telefonsamtalet så blir det lite kvällsmat och lite tv..Sonen ska göra matteläxa med - i morgon slutade de visst tidigt också, inte så många dar kvar heller till jullovet!

Idag ska ni få en käck låt - hörde den på radion och hade inte en susning om vem det var, eller vad låten hette - artisten sjunger nämligen på turkiska =)..Älskar sånt där - bidragen i Eurovision Song Contest som Turkiet har haft ibland är höjdare..=)Så - ni ska få lite turkiska - låten är riktigt käck =) Här är Tarkan med Simarik (Kiss Kiss)..Ha det gott.



Tjing

Snöblandat

Julklappisar kanske? =)

Min önskan till Tomten i år är att få sova - inte så allvarlig julklappsönskan va? Det har jag i och för sig kunnat önska mig de senaste 22 åren - men nu är det en väääääääldigt lång period med inte sova bra..Och det är väl som vanligt också madrassen - vete faaan vad man ska ligga på för att SLAPPNA AV ordentligt och tycka det är en strålande idé att gå o lägga sig...Hm..Jaja - vi hänger i ett tag till...

Mörk o kallt i morse - huuu...blåsigt...o lite vitt på backen, ingen direkt snö inte - nä..Jag tycker faktiskt det ska komma nu - och just så hörde jag ett stort rungande NEEEEEJ!!!! från församligen som läser..Hahaha...Jo - hörni? Liiite vitt i alla fall?? Det här är ju inget vidare, det måste ni ju hålla med om - kan lika gärna vara en taskig höstdag detta ju - nä..Hit med lite snö nu så man får NÅN julkänsla överhuvudtaget..

Man blir trötter av detta också - gäspig - så in i den med..Solen tittade ju fram i förmiddags och man försöker då insupa denna gula fläck men inte fan blir man piggare för det..Käkat lite grann, druckit kaffe, suttit vid datorn, tvättdag idag med ser ni - och DET är ju kul! Inte..Men måste göras - och mer stryktvätt - nu är vi där igen va..Stor hög med stryktvätt - behöver dammsuga och damma - fixa i ordning helt enkelt lite..men..vi har ju det ordet..MEN..Hahaha..Jag kör med det jag brukar - För tusan, det är en dag i morgon också!!" Japp...=)

Hur långt har NI kommit då med era julförberedelser - klara? Någon? Jag som går hemma och har all tid i världen är inte klar kan jag säga - no no no..Nu ska här inte överjobbas alls, men som sagt, lite städning och en gran, lite bak - kanske - och några julklappar till och lite mat ska inhandlas, jo, några julklappar är inhandlade men se resten är det inte så möe med inte..Men jag hinner - tror ni inte det?

Kvar idag - läxor med son - ner i tvättstuga 2 g till - mat - tv - go´natt...Så var det!

Vi behöver VAKNA lite idag hörni -därför.....AC/DC med Thunderstruck Live..Ashäftig version..Tänk om man hade gitarristens energi - bara liiiite...=) Ha det gott.



Tjing

Lördag & Söndag

"Det strååålar en stjärna..." =)

Ops - glömde allt bort inlägg i går..Det var tv-fåtöljen som gällde i går kväll faktiskt och sen blev de så sent, men den som väntar på nåt gott..=)

Helgen har varit som följer: Ingen bra sömn - bara framåt morgontimmarna - har vaknat 9.30 ungefär bägge dagarna..Får liite panik då - känns som om "halva dan" har gått - men det har den ju inte - och vad är det för fel att ligga länge i sängen egentligen - jag har inget att passa så...Igår skulle jag haft lite besök men blev inte så - många sjuka, och det blir fler tillfälle - vädret var ju inte direkt nån höjdare heller - blåsigt och regnigt o kallt..

Suttit vid datorn lite såklart och igår kväll då vid tv-n..Fastade på Kanal 7, alltså gamla TV4+..Det okända tittade jag på bl a - tycker det är häftigt faktiskt, jag tror på sånt där och jag tror inte på sånt där..Förvirrande kanske - tror ni är likadana,
igår var det lite spökeri på en gammal herrgård som nu blivit skola och det var lite andar där som förpestade tillvaron för elever och lärare - men mediumet "fick över" dem på andra sidan och allt var frid o fröjd..Sen var det lite Leila bakar och så nästan hela filmen Min stora feta grekiska semester..Riktigt kul! Sen var det NCIS för hela slanten fram till 11 halv 12 ungefär och sen va det natti natti..

Och i morse upp igen vid 9.30 - åt frukost och sen i kläderna. Diskade upp - strök lite, suttit vid datorn, sen kom dottern vid 4-5 snåret - vi adventsfika och hon gick hemåt vid 6 - 10 minuter senare kom exmaken med sonen - jag blev nerkörd till mataffären och kära nån vad halt det var ute!! Bilen hade lite egen dans och när vi kom till parkeringen fick man "gå-hasa" sig fram, uj uj uj...Men nu har jag handlat lite och det är ju bra - och nu sitter jag här..Kvällen består av en son som ska in i duschen - kvällsmat och tv-fåtöljen..That´s it hörni..

Ny vecka i morrn igen - FAAAAN vad tiden går - redan 5 december i morrn -  snart julafton ju..Men snö vill jag allt ha nu, jag gäspar på dagarna så käkarna går ur led fanimej - ljusare ljusare!!!! Liiite julstämning kan det väl bli????

Idag en Bon Jovi låt, lite nyare - tror inte jag lagt ut den förut - här är (You want to) Make a memory..Ha det gott.



Tjing

Tutt Wagon..

Trevligt ja! =)

"Opp o ner, ner o opp, grisen gal i granens topp.." En liten strof ur en av Emil i Lönnebergas sånger - just ner o opp - opp o ner passade så bra på mig om nätterna tyckte jag...

Kallt som F-N idag ute idag tycker jag, dock 5 + och solen har skinit. Men vinden har varit skitkall så huuuu...En slö förmiddag - var i kläderna till 11 i alla fall - käkade några mackor o kaffe bara till lunch idag - kl 13.30 var det nämligen dags att cykla till...TUTT WAGON!! Och vad i helskotta är det undrar nog en del???? Jo - Mammografi såklart! =) Tutt Wagon står vid Jourmottagningen här i Mariestad - den vita stora TUTT WAGON...Lite konstigt det där med hur folk är när de kommer in där..Det satt en dam o vänta när jag kom in - och jag satte mig bredvid..Bägge satt under tystnad och hon tittade i golvet och jag i taket..Finns inte så mycket annat att titta på därinne nämligen..Dörren öppnas och ut kommer en som är klar - såklart en bekant - tystnaden bröts för en stund och det talades om ditten o datten..Helt plötsligt var det jag! Göta-Petter vad fort det går här då..

In och av med allt på överkroppen och sen är det mindre trevligt i 5-10 minuter..Men, man får stå ut med lite tycker jag - 100 bagis - det är billig livförsäkring det!! Vartannat år blir vi i min ålder kallade, vet inte om alla kvinnor i alla åldrar blir kallade så - själv tyckte jag inte det var så länge sen jag var där. Men nu var det gjort för denna gång och allt har gått bra hoppas jag. Men vi återgår till detta hur man blir när man går på sånt här..Det blir en konstig tryckt stämning på nåt vis - inte alls som i ett vanligt väntrum till vilken dr som helst - nä - detta är nåt annat - det är nedstämt och ingen säger ett ljud..Men det blir väl så - alla är ju där för att kolla så man inte har fått bröstcancer - och det vill ju ingen ha såklart..

Sonen ska till sin far i helgen - jag ska pillra lite med datorn här ikväll och göra mig lite mat - kryper nog upp i min lilla fåtölj sen ja..Och tänder ljys och myser lite framför tv-n tror jag, och i morgon - och i övermorgon låter INTE helvetesmaskinen heller - fabulous!!! =)

Idag ska jag välja låt själv faktiskt, hahaha..Kom på en artist jag icke hört på mången dar - nämligen Michael Bolton..Har faktiskt sett honom live i Göteborg - vilket år kommer jag dock inte ihåg, vi var ett gäng tjejer som var där i alla fall - och alla inklusive vi var helt trollbundna kan jag säga..En fantastisk artist med en röst som är sååå läcker...Här är han nu med Dock of the Bay..Ha det gott.



Tjing

1:a December

Japp, nu börjas det! =)

2 timmar pass kan man sova i  - visste ni det? Jojomen - det håller jag på med - trevligt så, man är skitpigg när man går upp på morgonen må ni tro! NOT..

Mörkt, trist, blåsigt, kallt - Nä, fram för SNÖ så det blir lite ljusare åtminstone - och sisådär 5-10 minus - perferkt! Och så ska solen stråla med så är det kalasväder! Men snön har tydligen åkt vilse - hela klimatet har blivit knasigt..Tja, snö i juli kanske inte är omöjligt om det fortsätter på det här viset..

Japp, diskade igår - gjorde spaghetti o köttfärssås - tittade på NCIS och Greys som tydligen nu har uppehåll ända till våren?? Oj oj oj, hur ska man klara sig?? Tur att man har gamla avsnitt då ifall man blir McDreamy sjuker..=)

Idag kommit i kläderna hyfsat - stuckit ut näsan lite i blåsten bara, men stängde kvickt igen faktiskt - ätit rester till lunch, tittat på några NCIS till - plockat lite allmänt. Dottern kom förbi en snabbis med lite hon handlat åt mig, snäller hon e´..Upptäcker nu att det regnar också - jamen va mysigt - hu - tvi vale...

Fixat lite julklappar idag med via nätet - smidigt, ingen trängsel - kan titta i lugn o ro - fantastiskt va? Ja jag tycker det allt, men hur klara man sig förr?? Utan dator - internet - mobiler o annat? Tja, kommer man knappt ihåg - men naturligtvis så umgicks man ju mer än vad man gör idag såklart - nu "umgås" man via en datorskärm och sms och allt va det är..Både bra o dåligt - visst, men tur att det finns!

18.30 strax - lite kvällsvard, och fåtöljen sen - blir nog lite NCIS ikväll också..Bra skit är det! Javisst ja, sonen ska göra sina läxor också - inte det roligaste tycker han, men nödvändigt.

Dåså - idag fick dottern klämma i med en önskelåt -Erik Hassle med The Thanks I Get..Ha det gott.



Tjing

RSS 2.0